Pregled stražarjev ID – posodobljeno aprila 2020

ID stražarskega pregleda

Čeprav ni ID najlažji za uporabo, je ID Watchdog močna in cenovno ugodna alternativa več vodilnim ponudnikom zaščite pred krajo identitete. Preberite si, zakaj nam je všeč v tem celotnem pregledu ID-ja.


id-čuvaj-drsnik1

id-watchdog-slider2

id-watchdog-slider3

id-watchdog-slider4

id-čuvaj-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

ID Watchdog, ki ga je Equifax pridobil leta 2017, se ukvarja že od leta 2005 in ponuja storitve zaščite pred krajo identitete in restavriranja po razumni ceni. Ta ponudba je še vedno nedotaknjena, ID Watchdog pa sedi pod konkurenco v smislu cene, medtem ko tekmuje tit-for-tat za funkcije. 

Storitev ni bila veliko posodobljena in to je dobra stvar. Vendar se uporabnost prav tako ni izboljšala. Čeprav ID Watchdog ni pokvarjena storitev, med postavljanjem predstavlja več težav. Kljub temu je zaščita, zlasti za ceno, vredna našega najboljšega vodnika za zaščito pred krajo identitete. 

V tem pregledu ID-ja, bomo podrobno opisali svojo izkušnjo, ko jo bomo vzeli za preizkus. Ob poti bomo govorili o lastnostih, cenah, enostavni uporabi, zaščiti in podpori, še preden bomo izrekli razsodbo.

Lastnosti

ID Watchdog ima standardni seznam funkcij, vključno z 1.000.000 USD zavarovanja, temnim nadzorom spleta in prilagodljivimi opozorili. Iskreno, same funkcije niso impresivne. Vendar glede na nizko ceno seznam sveti. 

Pokritost je zaloga, vendar ID Watchdog nadgrajuje na tem področju. Če vam identiteto ukradejo, ko imate naročnino na ID-stražo, bo obnova dodeljena vodja primerov, ki bo ravnala z vso dokumentacijo, tako da vam ni treba.

Klicni center, v katerem delajo ti upravitelji primerov, je odprt tudi uro in lahko nudi podporo v več kot 100 jezikih. 

Ne bi smeli naleteti na težave. ID Watchdog ponuja “osnovni” in “napredni” nadzor, ki sta oba na voljo v obeh nivojih storitve. “Basic” je sestavljen iz spremljanja javnih evidenc, licenc, potrdil in še več, če želite, da kdo uporablja vaše osebne podatke. 

“Napredno” spremljanje se poglablja in gleda na nacionalno spremembo registra naslovov in posojil, ki jih ponujajo ameriške poštne službe. Zajema tudi temni splet, skeniranje po spletnih mestih, klepetalnicah in forumih, ki so bili vezani na trgovino z ukradenimi informacijami. 

Čeprav je nišni trg, je ID Watchdog še posebej koristen za medicinske strokovnjake. Spremlja nacionalno bazo podatkov identifikatorja ponudnika. Če ne veste, je številka NPI 10-mestna identifikacijska številka za zdravstvene izvajalce v ZDA. Če nekdo ukrade identiteto medicinskega strokovnjaka, bi to številko lahko uporabil za merjenje prakse zdravnika.

Če se na več področjih, ki jih spremlja nadzorni sistem ID Watch, pojavi kar koli, boste takoj obveščeni in ta obvestila lahko prilagodite. Čeprav bo ID Watchdog vedno poslal opozorilo, ne glede na to, od kod prihaja, ga lahko izberete prek mobilne aplikacije, besedila, telefonskega klica ali kombinacije. Vendar boste vedno prejemali opozorila po e-pošti.

Pregled funkcij ID-ja za nadzor

Cenitev

ID Watchdog ima preprost seznam izdelkov. Storitev je enaka, ne glede na to, kateri izmed obeh načrtov – “plus” ali “platina” – izberete; če ukradete vašo identiteto, dobite 1.000.000 dolarjev pokritosti, spremljanja temnega spleta, prilagodljivih opozoril in popolnoma upravljane obnove. 

Vendar dražji “platinasti” načrt vključuje tudi bonitetne ocene in poročila Equifax, Experian in TransUnion.

Glede na to, da lahko brezplačno dobite posodobljene bonitetne ocene na spletu, je “plus” bolj privlačen. Le 15 dolarjev na mesec je velika vrednost, še posebej v primerjavi z LifeLockom, ki za podoben načrt zaračuna približno 20 USD (preberite naš LifeLock pregled).

Celo ugodne cene so za nekaj dolarjev dražje kot ID Watchdog (primer preberite v našem pregledu Identity Guard). 

Tudi to plačate mesečno. ID Watchdog vam omogoča, da ob nakupu izberete letni obračunski cikel, in če skočite nanj, boste dobili dva meseca zaščite brezplačno. To prinaša mesečno ceno načrta “plus” na približno 12,50 USD.

ID Watchdog Platinum

Kot že omenjeno, ne manjkate pri bonitetnih ocenah in poročilih s “plus”. Če želite, se boste morali odločiti za “platinasti” načrt, kar pa ni vredno, če upoštevamo povišanje cene.

Čeprav je „platina“ še vedno cenejša od konkurence – podoben načrt pri IdentityForce znaša približno pet dolarjev na mesec, kot lahko vidite v našem pregledu IdentityForce – je v primerjavi s „plus“ precenjen. 

Pomembno je, da izberete vnaprej načrt, ki se ga želite držati, saj ID Watchdog ne ponuja povračila za mesečne načrte. 

Vendar pa obstaja nekaj zmede glede letnih načrtov. V smislu storitve ID Watchdog pravi, da vam bo “povrnil poravnani znesek”, če odpovete pred iztekom letnega mandata. Vendar pa omenja tudi triletni načrt, ki ga nismo našli. 

Ta trditev je v neposrednem nasprotju s stranjo izdelkov, ki pravi, da “lahko kadar koli prekličete; vendar ne zagotavljamo delnih mesečnih povračil. ” Domnevno, če kupite letni načrt, vam bo ID Watchdog povrnil celotne mesece, ki jih niste uporabili, vendar vam ne bo povrnil nobene pristojbine za mesec, v katerem prekličete.

Enostavnost uporabe

ID Watchdog nima posebej privlačnega spletnega mesta, vendar delo opravi. Zastarelo je že več kot nekaj let, a glede na to, kako malo je tega spletnega mesta, ni težko najti poti. Posledično manjše spletno mesto vodi tudi do omejenih informacij o tem, kaj kupujete, ko pride čas za prijavo. 

Na primer, trajalo je dve Googlovi preiskavi in ​​več kot nekaj minut brskanja po spletnem mestu, da smo ugotovili, da ID Watchdog ponuja 1.000.000 USD zavarovanja. Kaj mora biti navedeno na strani izdelka, je namesto tega skrito v hierarhiji strani, ki je navedena kot zadnja možnost na zavihku »Center za pomoč strankam« na strani »Izvajanje ID-ja uporabnika«. 

spletna stran id-watchdog-review

Prav tako pravilnik o vračilu, kot je omenjeno zgoraj, ni razjasnjen na strani izdelka. Namesto tega je napisano z vsemi velikimi črkami v pogojih, ki jih lahko najdete le v nogi spletnega mesta. 

Bilo bi eno, če bi bila majhna pojasnila skrita globoko znotraj spletnega mesta, vendar tukaj ne gre tako. Bistvene informacije, kot so politika vračila in raven kritja, niso razjasnjene na strani izdelka. Poleg tega se te informacije mešajo z drugimi nepomembnimi informacijami. 

Na primer, v glavnem meniju spletnega mesta je razdelek z oznako “ugodnosti zaposlenih”. Odpuščeni bi vam bili, če mislite, da gre za uslužbence ID Watchdoga, kot smo to storili prej, toda stran je dejansko za zaščito pred krajo poslovne identitete. Zagotovo bi bil zavihek s tem imenom veliko manj zmeden. 

Stran izdelka – ki je v glavnem meniju navedena kot “storitve stražarske službe ID”, je v redu. Omogoča primerjavo obeh stopenj in celo kratko razlago posameznih lastnosti. Ko izberete svoj načrt, je postopek nakupa kratek. Izbrali boste svoj obračunski cikel, vnesli plačilne podatke in kliknili »pošlji«. 

id-watchdog-review-product-page

Od tam boste začeli nastavitev računa. ID Watchdog zahteva le osnovne podatke, vključno z vašim imenom, telefonsko številko, številko socialne varnosti in domačim naslovom. Na tej strani ima ID Watchdog pečat z napisom “30-dnevno jamstvo za vračilo denarja: prekličite kadar koli.” Te trditve ne zadržujemo.

ID Stražarska prijava

Po zaokroževanju vaših osebnih podatkov se lahko prijavite na nadzorno ploščo ID Watchdog in človek, ali je to razočaranje. V razdelku »pregled« ne boste dobili pregleda večine ničesar. Prikazuje vaše ime, izdelek, ki ste ga kupili, in ko ste se prijavili za račun.

id-watchdog-review-nadzorna plošča-pregled

Drugi zavihki, “račun” in “napredna orodja”, so podobno brez podatkov. »Račun« vam omogoča, da spremenite svoje osebne podatke, za katere ni potrebno geslo. Glede na to, da je ID Watchdog storitev zaščite pred krajo identitete, je to prevelik pregled, ki ga lahko prezremo. 

Tudi pri tem je stran z naprednimi orodji najhujši prestopnik. V njem piše, da »vaš načrt vključuje dodatna orodja, kot so naša aplikacija za mobilne naprave, izgubljena denarnica in zavarovanje, da zagotovite, da imate dostop do svojih podatkov, ko jih potrebujete, in da vam pomagajo pri izterjavi v primeru goljufije ali kraje identitete«, in to je to. Brez povezav za prenos teh funkcij ali kakršnih koli drugih napotkov, kako do njih dostopati. 

orodja id-watchdog-review-advanced-advanced

Edini koristen zavihek je “vodnik po storitvah”, ki bo prenesel in odprl dokument PDF s podrobnostmi o vašem računu. Kljub temu pa je pomanjkanje pojasnil. Dokument na primer govori o zaščiti otroškega kredita in trdi, da je “ID Watchdog edini ponudnik ugodnosti s spletnimi možnostmi zaklepanja otrok”, kar ni res. 

Piše, da lahko otroško zaklepanje aktivirate prek računa ID Watchdog, toda po iskanju neplodne nadzorne plošče nismo našli ničesar.

Posodobitve ID-ja za čuvaj

Potem, ko smo približno 20 minut pokukali okoli, smo opazili, da se je armaturna plošča začela spreminjati. Vsakič, ko se pomaknemo na nov razdelek, se v zgornji vrstici prikaže nov zavihek, ali ko se vrnemo na stran, ki smo jo že obiskali, bi bil na njej novi razdelki.

Kar nekaj časa je trajalo, da je vse skupaj prišlo – približno eno uro -, ko pa je bilo to storjeno, je bila armaturna plošča veliko bolj uporabna. ID Watchdog je prikazal vsako območje, ki ga je skeniral, in status tega skeniranja. Poleg tega je bil dodan razdelek za opozorila, kjer ste lahko videli vse, kar se je vrtelo v vašem imenu. 

Končna oblika armaturne plošče je veliko boljša od tiste, s katero smo se prvič srečali, vendar ID Watchdog ni na udaru. Ni domiselno domnevati, da nekdo pristane na armaturni plošči – ID Watchdog vas takoj po plačilu obuje tam – se ozre in ugotovi, da mu ni nič drugega..

id-watchdog-review-updated-nadzorna plošča

Prvi vtisi so vse, in ID Watchdog v tem ni ravno dober. Ni dobrodošlo e-poštno sporočilo ali noben znak, da je treba nadzorno ploščo nastaviti. 

Pravzaprav med testiranjem nikoli nismo prejeli e-poštnega sporočila od ID Watchdoga, kljub številnim poskusom ponastavitve gesla, potem ko naš upravitelj gesel ni uspel zajeti prijave (preberite naš pregled Dashlane za upravitelja gesel, ki vedno zajame prijave). 

Ure smo čakali, se vrnili, počakali še nekaj in spet privezali, a nič ni prišlo. Sčasoma smo morali poklicati ID Watchdog, da si ponastavimo geslo (več o tej izkušnji si lahko preberete v razdelku »Podpora« spodaj). 

ID Watchdog Mobile App

ID Watchdog ponuja tudi mobilno aplikacijo, ki je veliko bolj privlačna kot namizna armaturna plošča. Vendar je bolj omejena v funkcionalnosti. Na začetku smo aplikacijo namestili v upanju, da bomo našli nekaj funkcij, opisanih v priročniku za storitve, na primer upravitelja gesel, vendar jih nismo našli. 

Mobilna aplikacija vam omogoča, da zaklenete dobropis, dodate predmete v shrambo izgubljene denarnice in si ogledate opozorila. Trezor izgubljene denarnice je najbolj zanimiva funkcija, saj vam omogoča ogled poverilnic v primeru, da izgubite denarnico. Glede na to ne vemo, koliko ljudi se sprehaja s seznamom računov v svoji denarnici. 

Poleg dodajanja novih informacij, kar je lažje narediti na namizju, je mobilna aplikacija preprosto središče za obveščanje. Pri tem gre dobro. Na zaslonu z obvestili je gumb za “pokličite ID stražarja za raziskovanje”, ki bo samodejno poklical linijo za podporo za vas.

Zaščita

ID Watchdog naredi vse, kar mora storiti služba za zaščito kraje identitete, nenehno spremlja vaše kreditne, finančne in osebne podatke. Vendar to presega tisto s spremljanjem družbenih omrežij, zmanjševanjem nabiranja in obveščanjem o storilcih spolnih prestopnikov, ki služi kot središče vse v enem za varovanje vaših osebnih podatkov. 

Ko se armaturna plošča popolnoma posodobi, boste videli storitve ID Watchdog in rezultate vsakega skeniranja. Na primer, “temni splet” bi moral na primer imeti jasen rezultat, ko še vedno skenira nacionalno bazo podatkov o spremembah. Koristno je, da ne vidite samo opozoril, ki se pojavljajo, ampak tudi rezultate pregledov, ko se dogajajo. 

Od funkcij nam je najbolj všeč spremljanje družbenega omrežja. Facebook, Twitter, Instagram in LinkedIn lahko privežete na ID Watchdog, še več pa lahko prilagodite, ko vas ID Watchdog opozori na spremembe. Resnost opozoril lahko prilagodite v 14 kategorij, tako da lahko na primer geodete nastavite na “blage” in “pristransko-rasizem” na hude.

id-watchdog-review-social-media-settings

Vse to spremljanje združuje v vaše poročilo o izpostavljenosti, ki navaja, kateri podatki na družbenih medijih bi vas lahko razkrili kraji identitete. Čeprav ni tako vseobsegajoč kot ocena ocene tveganja za obvladovanje tveganja, je poročilo o izpostavljenosti lep dodatek. 

Čeprav nadzorna plošča ni samo za spremljanje družbenih medijev ali opozoril. Dobroimetje lahko zaklenete tudi, če obstaja nepooblaščen dostop. Na kartici »kredit«, ki se prikaže po prej omenjenih posodobitvah, obstaja možnost zaklepanja kredita z vsakim od treh vodilnih birojev. Če uporabljate načrt “plus”, se prikaže samo Equifax. 

id-čuvaj-pregled-kredit-zaklepanje

Podpora

Obstaja samo en način za zagotavljanje storitve za stranke z ID-jem čuvaj: po telefonu. Pomanjkanje jezička za podporo na nadzorni plošči ni nadzor nad oblikovanjem. Zunaj vodnika za storitve in spletnega dnevnika podjetja ni virov za samopomoč. Telefonska podpora je edina pot, a na srečo je učinkovita. 

Dogovorili smo se o svojem pozabljenem geslu in veseli smo, da nam ni bilo treba ukvarjati z avtomatiziranim telefonskim drevesom ali kaj podobnega. Namesto tega vas pozdravi bot, vas prosi, da ostanete na liniji za anketo in vas poveže neposredno s predstavnikom službe za stranke.

Reševanje zahteve je bilo prepir. Poslanec je prosil nekaj osnovnih informacij za preverjanje klica, vključno z zadnjimi štirimi številkami SSN-ja, s katerim smo se prijavili, in priskočil na pomoč. Tudi kratka izkušnja nam daje veliko zaupanje v sposobnost ID Watchdoga, da reši resnejše zahteve. 

Vendar pa ne moremo prezreti pomanjkanja podpore za elektronsko pošto in zbirke znanja. Čeprav ID Watchdog ponuja telefonsko podporo ves čas – in v več kot 100 jezikih za zagon – ni nadomestilo za podporo po e-pošti in vire za samopomoč. Računa sploh ne morete preklicati, ne da bi prej poklicali ID Watchdog.

Razsodba

ID Watchdog med nastavitvijo predstavlja več kot nekaj kolcanja, a tudi kot slabo naoljen stroj si zasluži vašo pozornost. Je cenejši od konkurence, medtem ko pakirate v enake lastnosti. Kljub temu oglašujete možnosti podpore za trgovanje in uporabnost za majhen padec cen. 

Če so vam pomembne praktične in podporne možnosti, preberite druge ocene zaščite pred krajo identitete. Tudi ob teh pomanjkljivostih je ID stražarja vreden ogleda. 

Kaj menite o storitvi? Ali nameravate poskusiti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Pogosta vprašanja o ID-ju za čuvaj

 • Kaj je ID straža?

  ID Watchdog je storitev zaščite pred krajo identitete, ki spremlja vašo številko socialnega zavarovanja, podatke o bančnih računih, zdravstveno kartoteko in drugo za morebitne točke goljufije. Če vam identiteta ukrade med uporabo storitve, boste prejeli do 1.000.000 USD povračila stroškov in namenskega upravitelja primerov za obnovitev identitete..

 • Koliko je ID stražarja?

  ID Watchdog ponuja dva načrta: plus in premijo. “Plus” je 14,99 USD na mesec, “premija” pa 19,95 USD na mesec, če se zaračuna mesečno. Če se zaračunata vsako leto, oba programa ponujata dva meseca storitve brezplačno, kar zniža ceno na 149,99 USD oziroma 199,95 USD.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map