Pregled myFICO – Posodobljeno 2020

myFICO pregled

myFICO se odlikuje z edinstvenim učinkom na krajo identitete, vendar v procesu pušča nekaj kritičnih lastnosti. Če bi želeli nadzirati kreditno sposobnost, bi to lahko bila prava storitev za vas.


myfico-drsnik1

myfico-drsnik2

myfico-drsnik3

myfico-drsnik4

myfico-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Če ste si kdaj sposodili denar v ZDA – bodisi za avtomobilsko posojilo, hipoteko ali kreditno linijo -, ste nedvomno seznanjeni z ocenami FICO. To številko uporabljajo agencije za kreditno poročanje, kot so TransUnion, Experian in Equifax, da povzamejo svoje tveganje za posojilodajalce in na koncu ugotovijo, ali boste upravičeni do posojila in kakšna bo vaša obrestna mera.. 

myFICO, hčerinsko podjetje analitične korporacije FICO, zagotavlja zaščito pred krajo identitete, ocene FICO v realnem času in zavarovanje kraje identitete. V tem pregledu myFICO bomo videli, ali ima odrezke, da gredo od nog do noga z našimi najboljšimi storitvami za zaščito pred krajo identitete. 

Na koncu zaščite myFICO pade, še posebej po izklicni ceni. Vendar pa obstaja bogastvo kreditnih vpogledov in izobraževanja, s katerimi se nobena druga storitev zaščite pred krajo identitete ne more ujemati. Če želite to storiti, je za vas lahko myFICO storitev zaščite pred krajo identitete. 

Lastnosti

myFICO je v primerjavi z večino storitev zaščite pred krajo identitete pomemben za lastnosti. Kot izdelek institucije, ki poroča vašo oceno FICO, je naročnina na myFICO koristna predvsem za prikaz ocene, ki jo posojilodajalci opravljajo. Poleg tega boste videli najpogosteje uporabljeno osnovno oceno FICO – v času pisanja, oceno FICO 8 – kot tudi zadnjo različico.

Dobili boste skupno oceno pri Experian, Equifax in TransUnion, pa tudi ocene za samodejno posojanje, hipotekarno posojanje in odločanje o kreditnih karticah. Med številkami lahko enostavno ugotovite, ali vam bo odobreno posojilo ali kreditna linija, ter kako bo prijava za posojila ali kreditne vrstice vplivala na rezultat. 

myFICO Credit Report

myFICO je predvsem storitev poročanja o kreditnih sposobnostih in raven poročanja, ki jo prejmete, se bo spremenila glede na stopnjo, ki jo kupite (več o tem v naslednjem razdelku). 

Najbolj poceni načrt, “osnovni”, je mesečna poročila, ocene za posojila in priporočila Experiana. Na voljo je tudi s stalnim spremljanjem kreditne sposobnosti in simulatorjem rezultatov, pa tudi s stalnim FICO rezultatom. 

Če želite poročila Equifax in TransUnion, boste morali nadgraditi na eno od višjih ravni storitev. “Advanced” ponuja četrtletna poročila, rezultate za posojila, simulator rezultatov in priporočila za ocene iz vseh treh skupin, medtem ko “premier” ponuja enako, vendar mesečno. 

Pravi žreb je vaš FICO rezultat, ki je na voljo na vseh stopnjah. Čeprav lahko oceno FICO ocenite brezplačno, se lahko posojilodajalci razlikujejo. S programom myFICO si lahko ogledate dejanski rezultat, ki se bo v večini primerov uporabil za določanje posojil in kreditnih linij, tako da boste lahko natančneje ocenili, ali boste odobreni. 

myfico-pregled-ocena-ocena

myFICO zaščita pred krajo identitete

Poleg zagotavljanja kreditnega spremljanja in ocene FICO ima myFICO tudi zaščito pred krajo identitete, čeprav ne na vseh stopnjah. V poceni “osnovnem” paketu ni nadzora za socialno varnost, krajo identitete in temnega spleta, čeprav še vedno prihaja s kreditnim nadzorom z enim zavodom in 1.000.000 dolarjev zavarovanja za krajo identitete. 

Dražje “napredne” in “premier” stopnje so opremljene s spremljanjem socialne varnosti, kraje identitete in temnega spleta, pa tudi s trebanjskim nadzorom in 1.000.000 dolarjev zavarovanja. 

Čeprav je to standard za večino storitev zaščite pred krajo identitete, se myFICO ustavi tam, saj nima veliko socialnih in zasebnih funkcij storitve, kot je Identity Guard (preberite naš pregled Identity Guard). 

Zaradi tega je myFICO manj storitev zaščite pred krajo identitete in več storitve spremljanja kreditne sposobnosti. Čeprav je spremljanje kreditne sposobnosti kritičen vidik zaščite pred krajo identitete, je to le en del. Zaščita družbenih medijev in kibernetske kriminalitete sta prav tako kritična in myFICO ne nudi nobene zaščite na tej strani, niti na najdražji ravni.

Pregled funkcij myFICO

Cenitev

myFICO je najdražja storitev zaščite pred krajo identitete, ki smo jo pregledali, in je všeč močanim cenovno pomembnim LifeLockom (preberite naš LifeLock pregled). Vsebuje podobno shemo v treh načrtih, kot jo ima večina storitev kraje identitete, vendar se začne z dosegom skoraj 20 USD. Poleg tega dodajte nenavadno razporeditev funkcij in myFICO ni videti preveč vabljiv. 

Razlike med stopnjami se zmanjšujejo na kreditno poročanje. Najcenejši načrt je enonadzorno spremljanje, z mesečnim kreditnim poročilom in rezultati za hipoteke, avto posojila in kreditne kartice. Nadalje sta “napredna” in “premier” na voljo s tribunjaškim nadzorom, vendar na drugih področjih primanjkujeta. 

“Advanced” znižuje poročanje na četrtletno stopnjo, kljub dejstvu, da “basic” zagotavlja mesečna poročila. 10 dodatnih dolarjev kupi dodatna poročila, vendar zniža pogostost, ko jih prejmete. V okviru celotne ponudbe se zdi, da je myFICO poskušal izsiliti možnost vmesne stopnje, na nek način izboljšati osnovni načrt, pri drugih pa še poslabšati. 

Edina prednost srednje možnosti je, da ima zaščito pred krajo identitete. Čeprav imajo vse stopnje z zavarovanjem za krajo identitete 1.000.000 ameriških dolarjev, imata samo zgornji dve stopnji kakršno koli spremljanje, ki nima veliko smisla. 

Konec koncev, če bo myFICO ponudil zavarovanje za “osnovno”, vendar ne spremljal morebitne kraje identitete, je večja verjetnost, da bo zavarovanje moralo izplačati.   

myFICO Free Trial

Zahtevana cena myFICO je ena stvar, ki pa jo je poslabšalo pomanjkanje brezplačnega preskušanja. Zdi se, da je myFICO od ADT vzel nekaj opomb, saj ni ponudil brezplačnega preskušanja niti jamstva za vračilo denarja (preberite naš pregled zaščite pred krajo identitete ADT). Plačujete na mesec, vsak mesec, dokler ne želite preklicati, in tega denarja ne bo več. 

Če bi bil myFICO podoben ADT – ponuja enoten načrt z veliko nižjimi stroški kot tekoča stopnja – pomanjkanje obdobja vračila ne bi škodovalo. Vendar pa zaradi cene, ki je precej višja od preostalega trga, zagotavlja garancijo za vračilo denarja ali brezplačno preizkusno različico, myFICO pa na tej strani ne ponuja ničesar. 

Enostavnost uporabe

myFICO olajša začetek in prikaže tri stopnje storitev na domači strani spletnega mesta. Seznami prikazujejo mesečno ceno in razlike med stopnjami, tako da je enostavno primerjati načrte in izbrati tistega, ki je najbolj primeren za vas. Poleg stalnega spremljanja ponuja myFICO enkratna kreditna poročila, ki jih lahko kupite na zavihku »izdelki«. 

myfico-pregled-izdelek-stran

Ko izberete svoj načrt, vas bo myFICO pozval, da se prijavite za račun in vnesete osnovne podatke, vključno s svojo številko socialnega zavarovanja in naslovom. 

Nenavadno je, da te podatke zahtevajo, preden potrdite plačilo. Srednjo blagajno smo opustili, in ko smo se vrnili, so bili vneseni podatki še vedno zabeleženi, kar kaže, da myFICO shrani vašo številko socialnega zavarovanja, naslov in več, preden se dejansko prijavite za naročnino.. 

Povedano je, da je prek blagajne enostavno, saj myFICO omogoča plačevanje s kreditno kartico ali PayPal in ohranjanje postopka jedrnato. Edino, kar morate storiti zunaj vnosa podatkov za obračun, je potrditi svojo identiteto, tako da odgovorite na kratek seznam vprašanj na podlagi vašega kreditnega poročila.. 

[thum ponudba = 40349 nocopy = res]

myFICO Prijava

Po poteku postopka prijave se boste usmerili naravnost na nadzorno ploščo, ne da bi se morali prijaviti ali čakati, da se nadzorna plošča pripravi. Od začetka vožnje je nadzorna plošča impresivna. Pozdravili vas bodo rezultati Experian, TransUnion in Equifax ter nedavna poročila in opozorila. 

nadzorna plošča myfico-review-pregled

Poročilo se ustvari za vas takoj po prijavi, tako da ne glede na to, ali imate mesečna ali četrtletna poročila, si lahko prvotno ogledate takoj. Vaše kreditno poročilo je več kot le PDF, ki ga lahko prenesete. Na njej si lahko ogledate rezultate za različne vrste posojanja, tveganje za posojilodajalca na podlagi vašega rezultata in načine, kako izboljšati rezultat v prihodnosti.. 

myfico-pregled-kreditno poročilo

Veliko zanimivih področij vašega poročila je mogoče prikazati tudi drugje. Na nadzorni plošči si na primer na podlagi ocene FICO lahko ogledate teoretične stopnje hipotek in hipotekarnih posojil. Lahko celo simulirate spremembe svojega rezultata glede na trenutni dolg. 

myfico-review-score-simulacija

Armaturna plošča je večinoma izobraževalno orodje. Zunaj pregledovanja opozoril deluje kot način za obveščanje o tem, kje stojiš pred posojilodajalci, kar je koristno. Glede na to ni treba dodati veliko na področju zaščite identitete. Ko bomo začeli v naslednjem razdelku, je myFICO osredotočen na vaše tveganje v očeh posojilodajalca, ne na tveganje zase.

Zaščita

Kot je omenjeno v zgornjem razdelku »značilnosti«, je myFICO bolj kot storitev nadzora kreditnih storitev kot storitev zaščite pred krajo identitete. Zaščitne funkcije so prisotne, začenši s stalnim spremljanjem kreditne sposobnosti in nadgradnjo v temnem spletu in spremljanjem socialne varnosti, ko se premikate po dosegu. Po izklicni ceni pa je zaščita povprečna. 

Ni možnega predstavljanja vašega potencialnega tveganja za krajo identitete, kakršen je, recimo, ID-ov čuvaj (preberite naš pregled o nadzoru osebnih dokumentov). Namesto tega myFICO deluje v ozadju in vas obvešča o nenavadnih dejavnostih v vašem kreditnem poročilu ali osebnih podatkih, ki se pojavijo na temnem spletu, vendar vam ne pove, kako se zaščititi pred tem. 

To sam po sebi ne pomeni, da je myFICO slaba storitev, ampak le zaščitna storitev za krajo identitete. Nenadomestljiv je zaradi razumevanja vašega kredita, toda zaradi zaščite pred krajo identitete je v redu. Prijetno je videti temno spletno spremljanje, kot tudi pokritje v višini 1.000.000 USD, vendar je myFICO pozabil na nekatera druga področja. 

Ne obstaja spremljanje potnih listov, spremljanje zavarovanja ali splošno spremljanje goljufij. Čeprav lahko myFICO ugotovi, če se vaše ime, naslov ali številka socialnega zavarovanja prikazujejo na temnem spletu ali drugje, vas ne more obvestiti o drugih osebnih podatkih. Poleg tega ne ponuja spremljanja družbenih medijev, ki je običajno orodje, s katerim se ukrade identiteta nekoga. 

Podpora

Velik vidik naročnine na myFICO je izobraževanje, zato je na voljo veliko podpornih virov. Na nadzorni plošči najdete več podpornih poti v stranski vrstici “potrebujem pomoč”, ki vsebuje povezave do forumov, baze znanja in strani stikov myFICO.

Baza znanja se glasi kot pogosta vprašanja in razjasni, kako se izračunajo ocene FICO, kateri vidiki vplivajo nanje in kako poročajo posojilodajalcem. Glede na obseg zajetih informacij se baza znanja ne zdi preobsežna. myFICO je vedno na mestu, saj ponuja dovolj podrobnosti, da na vprašanja v celoti odgovarjamo, ne da bi prerasli v tehnično neumnost. 

Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na stran s stiki, ki služi kot nekakšna druga zbirka znanja. Vsebuje ločene članke za pogosta vprašanja, vključno s tem, kako pogosto se menja FICO in kako prekličete članstvo. Na strani so na voljo tudi možnosti stikov, vključno s telefonsko številko in obrazcem za stike. 

myFICO se počasi vrača v vprašanja. Za e-poštne odzive je potreben dva delovna dneva, telefonska podpora pa je omejena na delovni čas (od ponedeljka do petka od 18.00 do 18.00 po PST in od sobote od 7:00 do 16:00). Čeprav cenimo dve kontaktni poti, je za zaščito pred krajo identitete ključna podpora 24/7. 

forumi myFICO

Edini način prejemanja vsestranske podpore je prek foruma myFICO, ki je, na srečo, zelo aktiven. V času pisanja je bilo skoraj 280.000 članov in več kot 4 milijone objav. Tudi skoraj vsaka objava ima odziv, pri čemer so nekatere teme prejele več kot milijon ogledov.  

forumi za myfico-review

Čeprav smo razočarani nad pomanjkanjem 24/7 neposredne podpore, je forum lepa alternativa. Glede na to, kako aktivna je skupnost, bi morali pričakovati odgovor na večino vprašanj v nekaj minutah po objavi, kar je približno tako dobro kot za storitve zaščite pred krajo identitete..  

Razsodba

myFICO je odlična storitev za spremljanje vašega kredita, vendar ne toliko za zaščito vaše identitete. Čeprav zagotavlja zaščito na površini s spremljanjem vašega kreditnega poročila in številke socialnega zavarovanja, nima socialnih medijev, potnih listov in nadzora zavarovanja. Kljub temu je prisotnih industrijsko standardnih 1.000.000 USD zavarovanja. 

Večja težava pa je cena. myFICO ponuja manj funkcij kot druge vodilne storitve zaščite pred krajo identitete, medtem ko zaračuna višjo ceno. Prav tako nima pravilnika o brezplačnem preskusu ali vračilu, zato se boste morali, če vas zanima, v celoti zavezati. Če myFICO ni prodal, priporočamo, da si preberete druge ocene zaščite pred krajo identitete. 

Kaj menite o myFICO? Ali so funkcije za spremljanje kreditne sposobnosti dovolj za vas? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map