Pregled LifeLock – Posodobljeno 2020

LifeLock pregled

LifeLock je verjetno najbolj znana služba za zaščito pred krajo identitete in to z dobrim razlogom. Odlična naloga je varovanje vaših podatkov v primeru, da je vaša identiteta ukradena, čeprav vam lahko s cenovno shemo zastanete, kar lahko preberete v našem celotnem pregledu LifeLock.


reševalni pas drsnika1

rešilni pas-drsnik2

rešilni pas-drsnik3

rešilni blok-drsnik4

rešilni blok-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

LifeLock je ena najbolj prepoznavnih storitev zaščite pred krajo identitete, tako da jo je Symantec – ki razvija in distribuira protivirusni velikan Norton – leta 2016 pridobil v višini 2,3 milijarde dolarjev. 

Izvršni direktor Symanteca Greg Clark je trdil, da je bila pridobitev odgovor na padanje prodaje Nortona, ki ga je pripisal “upadu tržnega deleža na računalniku.”

Glede na naš pregled Norton Security bi si želeli reči, da upada prodaja odziva na pomanjkljiv izdelek (Norton se ni uspel uvrstiti na naš seznam najboljših protivirusnih programov). Symantec je ne glede na to opravil nakup, da bi podprl Nortonovo prodajo, za katero se zdi, da je uspela. Večina LifeLock načrtov je zdaj priložena Nortonu 360. 

V tem pregledu LifeLock si bomo ogledali to znano storitev zaščite pred krajo identitete, ki bo zajemala, kako enostavno se je prijaviti za potrošnike, koliko jih bo stalo in katere so vključene funkcije. Na koncu bomo izrekli sodbo, ki bo narekovala, ali si LifeLock prisluži mesto v našem najboljšem vodniku za zaščito pred krajo identitete. 

Lastnosti

LifeLock za svoje načrte na višjem nivoju zadržuje številne funkcije, o katerih bomo podrobneje razpravljali v spodnjem razdelku o »cenah«. Vrhunski načrt “ultimate plus” je poln funkcij, toda cenejši načrti se zdijo manj kot možnosti. 

Na primer, najcenejši načrt LifeLock-a, “standarden”, je na voljo povračilo za ukradena sredstva v višini 25.000 ameriških dolarjev, opozorila o identiteti, opozorila o socialni varnosti in spremljanje kreditnih zmogljivosti za eno službo.. 

Čeprav ni slabi paket za 9,99 USD na mesec, je v primerjavi z njegovim “končnim plusom” načrt, ki ponuja 1 milijon dolarjev pokritja, tri-biro nadzor, Norton 360 za neomejene naprave, bančna opozorila in drugo. Še huje pa je, da je »standardni« načrt v primerjavi z drugimi, cenejšimi storitvami kraje identitete beden.

Na primer, Dashlane, najvišje uvrščeni upravitelj gesel v pregledih upravitelja gesel, vsebuje tudi majhno količino zaščite pred krajo identitete. Kot lahko vidite v našem pregledu Dashlane, “premium” naročnina vključuje spremljanje temnega spleta, ki ga LifeLock ne ponuja na spodnjem koncu stvari. 

Medtem Dashlandov najboljši načrt “plus plus” – ki stane enako kot “standardni” načrt LifeLocka – vključuje celo spremljanje kreditnega nadzora v realnem času in 1 milijon dolarjev zavarovanja za krajo identitete. LifeLock ponuja tudi te funkcije, vendar po precej višji ceni.

Pripravljeni smo porabiti več denarja za LifeLock, tam nimamo nobenih težav. Vendar pa obstaja težava, ko lahko Dashlane ponudi več funkcij za 10 USD na mesec in to lahko stori z vključenim upravljalnikom gesel. 

Za bolj neposredno primerjavo ID Watchdog ponuja nadzor v treh birojih in spremljanje temnega spleta za 10 dolarjev manj kot “končni plus” načrta LifeLock (preberite naš pregled o nadzoru osebnih dokumentov).

LifeLock in Norton 360

Funkcije zaščite pred krajo identitete pa niso LifeLock. Norton je. Načrti od “select” in novejše vključujejo različico Nortona 360 brezplačno s svojim paketom, ki ponuja zaščito od petih do neomejenih naprav. 

Norton 360 je podoben Bitdefenderjevi popolni varnosti, ki je, kot lahko vidite v našem pregledu Bitdefender Antivirus, vsestranski varnostni paket podjetja.

Norton 360 vključuje funkcije, kot je 100 GB varnostne kopije v oblaku, skrbnik gesla, starševski nadzor in VPN (preberite naš pregled Norton Secure VPN). Čeprav obstajajo boljše možnosti za vse te funkcije, ko kupujete a la carte – preberite naša najboljša spletna varnostna kopija, najboljši upravitelj gesel in najboljši vodnik VPN-ja za priporočila – Norton jih vključi pod eno streho. 

Večina funkcij ima Norton 360, zaradi česar je najcenejši načrt (ki ne vključuje Nortona) zastarel. Izdelek je predstavljen z zaščito do petih naprav, ne glede na to, ali so računalniki, macOS, Linux, Android ali iOS in konča z neomejenimi napravami. Glede na to so funkcije solidne, čeprav boste zanje plačali visoko ceno.

Pregled funkcij LifeLock

Cenitev

Cene LifeLocka so bolj zmedene, kot morajo biti, in to zaradi “standardnega” načrta. Kot rečeno, Norton ima v lasti LifeLock, vsi paketi, vendar prvi vključujejo različico programa Norton 360 z vašim načrtom. Obseg je zmeden, ker “enaka” in “izbrana” kljub isti začetni ceni nista enaki v lastnostih.

“Select” prihaja z Norton 360, medtem ko “standard” ne. Čeprav se oba načrta oglašujeta z isto ceno, je pod ceno zapisano “prvo leto.” Vsak načrt poskoči po prvem letu, kar pojasnjuje razhajanje med prvima dvema načrtoma. “Standard” se podaljša z 11,99 USD na mesec, “select” pa podaljša pri 14,99 USD. 

Zmogljivost se “prednost” podaljša na 24,99 USD na mesec, “končni plus” pa skoči na 34,99 dolarja. K sreči vas ni treba prisiliti v letno naročnino. Čeprav se uvodna cena nanaša na prvo leto, vam zaračunamo mesečno in lahko kadar koli prekličete. 

Čeprav cenimo fleksibilnost, je cena previsoka. Glede na pokritost ukradenih sredstev, LifeLock precej zaostaja za konkurenco. Za enak zaščitni paket boste morali pokriti paket “ultimate plus” za 1.000.000 USD pokritja, kar je predrago v primerjavi s stroški IdentityForce v višini 17,95 USD (preberite naš pregled IdentityForce).

Poleg tega je tukaj prisotna ideja o nakupu polovice zaščite, ki je del antivirusov (za naslednji primer preberite naš pregled Avast Pro). Nenavadno je, da so številne funkcije rezervirane za višje načrte. Konec koncev, če kupujete zaščito pred krajo identitete, želite popolno zaščito.

Cenovna psihologija, ki spremlja obseg, je jasna; Norton želi, da skočite naravnost na “končni plus”, medtem ko uporabljate načrte nižje stopnje kot referenčno točko. Ni isto kot IdentityGuard, ki ponuja tri načrte, ki večinoma zagotavljajo enako raven zaščite (preberite naš pregled IdentityGuard).

Ob tem je LifeLock velikodušen, saj vam omogoča, da kadar koli prekličete načrt in ponuja solidno uvodno ceno. Poleg tega vam zagotavlja 60-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko ostanete zaščiteni do dva meseca, ne da bi izgubili denar.

Enostavnost uporabe

Ker naj bi se LifeLock in Norton 360 prodajali kot paketni izdelek, obstajata dva načina za naročnino: prek Nortonove spletne strani ali prek spletnega mesta LifeLock. Šli smo skozi oba procesa in pot LifeLock je nekoliko lažja. Oba pa si delita portal za odjavo, zato je postopek po izbiri načrta enak. 

Spletna stran LifeLock je mrtva. Vsebuje le nekaj strani, vključno s “kaj je kraja identitete” in “kako deluje LifeLock.” Ne glede na to, kje ste na spletnem mestu, lahko kliknete gumb »začni članstvo«, ki ga želite preusmeriti na stran s cenami. 

stran z zaklepanjem in pregledovanjem cen

Med njimi boste lahko opazili, da na zgornji sliki manjka “standardni” načrt. LifeLock ponuja svoje storitve razen Nortona na strani s cenami, vendar jih ne prikazuje na tej ločeni strani za izbiro načrta.

Na dnu je majhen gumb, če želite samo zaščito pred krajo identitete. Ker večina funkcij prihaja iz Nortona 360, si ne predstavljamo, da bi si mnogi želeli “standardnega” načrta, vendar je nekaj, kar je treba opozoriti.

LifeLock Checkout

Ko izberete svoj načrt, se premaknete na stran za odjava, ki prikazuje mesečno ceno naročnine in funkcije, ki so priložene. Čeprav se zdi ta stran kot končno blagajna, ni. S klikom na gumb “Naročilo” se boste odprli na stran za ustvarjanje računa na Nortonovi spletni strani. 

lifelock-pregled-odjava

Nato boste morali vnesti vse svoje osebne podatke, vključno z naslovom, številko socialne varnosti in telefonsko številko. LifeLock vas bo nato prosil, da razjasnite svoje e-poštne naslove, mesta, v katerih ste živeli itd. To je podoben postopek kot za prijavo kreditne kartice.

lifelock-pregled-nastavitev

Končno pridete do strani za plačilo, ki vam omogoča mesečno ali letno zaračunavanje. Z letnim načrtom boste zagotovili dva meseca storitev brezplačno. Ne glede na trajanje, ste upravičeni do 60-dnevne garancije za vračilo denarja. 

Na strani za potrditev naročila lahko prenesete Norton 360, sicer pa je to vse, kar je v postopku. Na tej končni strani se dejansko ne morete prijaviti v svoj račun. Za prijavo se boste morali vrniti na spletno mesto LifeLock. 

LifeLock prijava in upravljanje računa

Zanimivo je, da Norton in LifeLock delita prijavno stran, ne glede na to, kje ste kupili naročnino, pa boste morali uporabiti možnost »prijava z Nortonom«. Predvidevamo, da je prijava LifeLock namenjena strankam, ki so se prijavile pred nakupom. 

lifelock-pregled-prijava

Ob prijavi obvestil, spremljanja kreditnih točk in transakcij je kratek uvod. V uvodu sicer manjka nekaj pomembnih informacij, vključno z nastavitvijo kreditnih kartic in bančnih računov za nadzor v temnem spletu, ki med namestitvijo ni končan.. 

Armaturna plošča, na kateri lahko spremljate zdravje osebnih izkaznic, je preobremenjena z oglasi. Zaščita pred krajo identitete nima veliko – nastavite jo in pozabite – zato ne boste porabili veliko časa z nadzorno ploščo. Če pa kupite kaj manj kot najdražji načrt, bo nekaj oglasov, ki vas bodo spodbudili k nadgradnji.

nadzorna plošča za varnostni pregled

Na prvi strani armaturne plošče je najpomembnejši del pokopan na dnu. Na voljo je majhno območje za dodajanje vseh vaših podatkov, vključno s kreditnimi karticami, bančnimi računi, vozniško dovoljenjem, podatki o zavarovanju in e-poštnimi naslovi. Moteče je, da ničesar od tega ni zajeto med namestitvijo ali med uvajanjem. 

Ker je varovanje vseh vaših osebnih podatkov bistvo storitev zaščite pred krajo identitete, bi bilo smiselno, da vas LifeLock vodi skozi postopek. Vendar ne gre. Dejansko je območje za dodajanje vseh teh informacij zakopljeno v oglasih za nadgradnjo, zaradi česar je enostavno zamuditi. 

Na srečo, ko najdete ta razdelek, je dodajanje vaših informacij preprosto. LifeLock namesto, da vas usmeri na drugo območje na nadzorni plošči, prikaže pojavno okno, v katero lahko vnesete podatke na poljubno področje, ki vas zanima. To omogoča preprosto povezovanje bančnih računov, kreditnih kartic in še več, ne da bi se kopali po nadzorni plošči.. 

lifelock-pregled-dodajanje-informacije

V nasprotnem primeru obstajajo zavihki za vse prikazano na nadzorni plošči, vključno z opozorili, boniteto in transakcijami. Številni zavihki bodo zastareli, če uporabljate načrt, kot je “izberi”, vendar LifeLock vseeno prikazuje. Kljub temu je postopek prijave zelo dober, četudi ni povsem na tirnicah.

Zaščita

LifeLock vključuje vse bistvene zaščitne funkcije, vendar kot je omenjeno v zgornjem razdelku »značilnosti«, so rezervirane za načrt najvišje stopnje. “Ultimate plus” vključuje tribančni nadzor nad kreditom, opozorila o bančnih in kreditnih karticah, opozorila o storjenih zločinih v vašem imenu, tri letna kreditna poročila, opozorila o dejavnosti naložbenih računov in opozorila o socialni varnosti.

Te funkcije so lahko povezane s katero koli vodilno službo za zaščito pred krajo identitete, vključno z zaščito pred krajo identitete ADT (preberite pregled zaščite pred krajo identitete ADT). Vendar ADT in drugi, na primer ID Watchdog, vse te funkcije vključujejo v vsak načrt. 

Jedro LifeLocka je zaščita socialne varnosti, ki je, kot lahko vidite v našem priročniku za kibernetsko kriminaliteto, najverjetnejši podatek, ki ga je mogoče ukrasti. Kraja identitete pa je večplastno kaznivo dejanje. Kriminalist potrebuje veliko informacij, da lahko pravilno ukrade vašo identiteto, LifeLock pa vas ne zaščiti v celoti v svojih nižjih načrtih. 

Zaradi združitve z Nortonom veliko denarja za naročnino gre proti protivirusni strani, zaščita pred krajo identitete pa je bila pozno razmišljana. To kažejo omejene značilnosti poceni načrtov in pomanjkanje 1.000.000 USD pokritja za vse načrte, vendar “končni plus.” 

Kljub temu vas paket Norton in LifeLock lahko zaščiti pred tem, da bi vam identiteto ukradli. Norton vas bo obvestil o zlonamernih spletnih mestih in zagotovil, da katere koli lokalne aplikacije ne bodo škodovale vašemu računalniku ali ukradele vaših podatkov, tako da je nekaj, kar morate upoštevati.

Podpora

Glede na to, da je Norton lastnik LifeLocka, bi moralo biti presenečenje, da obstaja močan sistem podpore. V našem pregledu protivirusne programske opreme smo Nortonu dali 72 odstotkov, pri čemer smo ugotovili, da je podporni odsek, čeprav je močan, na območjih ločen, možnosti za stike pa navadno prihajajo z dolgimi čakalnimi časi.

Dodatne možnosti za podporo LifeLock

Druge poti za podporo vključujejo forum, ki je, čeprav je uporaben, z datumi. Norton blog foruma in objav objavi na eno stran, za vsakega od Nortonovih izdelkov pa ni ločenih forumov. Zlasti na forumu ni prostora za LifeLock. Kljub temu je Norton 360 še vedno uporabno mesto. 

rešitev za pregled življenja

Za neposreden stik ima Norton 24-urno telefonsko podporo z lokalnimi številkami za večino večjih držav. Vprašanja lahko postavljate tudi preko Twitterja in Facebooka. Ogledali smo si Twitterjev račun in jasno je, da je nekdo zaposlen z odgovarjanjem na vprašanja. V času pisanja smo odziv celo našli v japonščini.

Na nadzorni plošči računa lahko dostopate do središča za podporo s klikom na »podpora« v zgornjem desnem kotu. Poslali vas bomo v bazo znanja, ki je kot zaslon, da vas lahko usmerite v možnosti za stik in na forum. 

življenjepis-pregled-baza znanja

Omeniti velja, da vas v razdelek zbirke znanja ne prikažejo glede na izdelek, ki ga imate, temveč podporni zaslon, ki velja za vse Nortonove izdelke. To je dobro in slabo. Dober del tega je, da lahko na glavnem zaslonu najdete forum in možnosti za stike. Slaba stran je, da boste morali na dolgem seznamu poiskati storitev, na katero ste naročeni. 

Ko najdete svoj izdelek – v našem primeru »Norton 360 z izbiro LifeLock«, se prikaže manjši zaslon z zbirko znanja, ki prikazuje vse ustrezne članke za vaš izdelek. 

Noga, ki prikazuje forum in možnosti za stike, je še vedno prisotna. Glede na to bi bilo smiselno, če bi vas LifeLock na nadzorni plošči vašega računa poslal neposredno na stran z zbirko znanja o vašem izdelku. 

lifelock-pregled-pregled-zbirka znanja o izdelku

Članki so mešana vrečka. Nekateri so zelo podrobni, na primer del za spremljanje temnega spleta. Drugi, na primer članek “ukradeno mi je denarnico”, preprosto rečejo poklicati Nortona. To ni samo po sebi slabo – vedeti, kaj storiti v kriznih razmerah, denimo, ko imate izgubljeno denarnico, je pomembno – vendar lahko brskanje po zbirki znanja postane težavno.

Razsodba

LifeLock ponuja tisto, kar počne preostali trg zaščite pred krajo identitete, vendar po višji ceni. Kljub temu ima prednost pred vsemi svojimi konkurenti. Čeprav Norton ni naš najljubši antivirus, je še vedno kompetentno orodje in brezplačna vključitev v večino načrtov LifeLock opravičuje dodatno ceno. 

Nakup teh storitev a la carte je dražji, zato LifeLock ni tako slab. Če imate vsak mesec 34,99 USD, da boste padli na “končni plus”, LifeLock storitev zasluži vaš čas. Če pa že imate protivirusni program ali želite le cenejšo alternativo, se bolje posvetujte z drugimi pregledi zaščite pred krajo identitete.. 

Kaj menite o LifeLocku? Ali boste izkoristili dvomesečno sojenje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map