Wondershare Data Recovery Review – posodobljeno 2020

Wondershare Data Recovery Review

Ena najbolj priljubljenih rešitev za obnovitev podatkov na trgu danes, Wondershare Data Recovery ponuja proračunsko in uporabniku prijazno izkušnjo za vse in vse. Čeprav ni tako močan kot nekatere možnosti na trgu, ga ni mogoče premagati za ceno, kot lahko preberete v našem pregledu Wondershare.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Wondershare Data Recovery se uvršča med najbolj priljubljena orodja za obnovitev podatkov. Ta priljubljenost temelji predvsem na proračunu prijaznih cenah (za osebni računalnik) in prijaznem čarovniku. Zaintrigirani smo se odločili, da naložimo in preizkusimo Wondershare, da vidimo, kako se meri v primerjavi z dražjimi rešitvami, kot sta Stellar in EaseUS.

Če se sprašujete, kaj lahko orodje za obnovitev podatkov stori za vas, se prepričajte in si oglejte naš najboljši pregled programske opreme za obnovitev podatkov. Na kratko rečeno, rešitve za obnovitev podatkov se običajno uporabljajo za pomotoma obnovitev ali sistemsko izbrisanih datotek, poškodovanih, izbrisanih ali oblikovanih particij ali podatkov o strnjenih trdih diskih.

Med pregledom smo preučili možnosti licenc, lastnosti, uporabniško izkušnjo in podporo strankam Wondershare. Opravili smo tudi več pregledov, da bi videli, ali je dejansko naredil to, kar naj bi.

Moramo priznati, bili smo navdušeni, kaj lahko Wondershare Data Recovery naredi za svojo ceno. Po lastnostih in hitrosti se skoraj ne ujema s cenovnimi orodji in verjetno ne bo všeč IT strokovnjakom ali resnim strokovnjakom; toda za laika v zavezi dobi delo opravljeno.

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Wondershare Data Recovery

Cenitev & Licenciranje

Wondershare ponuja ločene licence za obnovitev podatkov za uporabnike PC in Mac. Imajo tako enotne računalniške možnosti kot tudi licence za več računalnikov. Te so namenjene družinam in podjetjem.

Wondershare ima veliko več licenc za obnovitev programske opreme za obnovitev računalnika Mac za podjetja, največja možnost pa je za 100+ računalnikov (zahtevajo ponudbo). Čudno, da ne ponuja enakih možnosti nakupa za programsko opremo za osebni računalnik.

Če želite programsko opremo preizkusiti pred nakupom, je na voljo preizkusna različica. S preskusom lahko obnovite do 100 MB podatkov, lahko pa vsaj preverite, ali so želene datoteke na voljo pred nakupom licence.

Lastnosti

Kljub temu, da je orodje za obnovitev proračunskih podatkov, Wondershare Data Recovery še vedno ponuja veliko funkcij. Vendar to velja bolj za njegovo programsko opremo Mac, ki stane približno tisto, kar bi ustvarilo orodje višjega nivoja.

Wondershare logotip za obnovitev podatkovdatarecovery.wondershare.com

Začne se od 111 $ mesečno vsi načrti

Različica

Različica
Windows, Mac

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Eden najboljših razlogov za nakup Wondershare-a v primerjavi z drugimi rešitvami je ta, da podpira obnovitev mobilnih naprav za Android in iOS – imenovan Dr. Fone – in da lahko povrne tudi podatke iz MP3 predvajalnikov in digitalnih fotoaparatov. Med pomembnimi manjkajočimi funkcijami, ki jih vsebujejo druge rešitve za obnovitev podatkov, kot je Stellar Data Recovery, so kloniranje trdega diska, obnovitev zagonskega diska za računalnike, ki se ne zaženejo, in optični medijski obnovitev (za celotno sliko preberite naš pregled Stellar Data Recovery).

Prav tako ni možnosti dodajanja novih vrst datotek v postopek skeniranja. Vendar to ne bi smelo biti vprašanje, saj Wondershare podpira obnovitev več kot 550 različnih vrst datotek. Tej vključujejo:

 • Dokumenti: DOC / DOCX, XLS / XLSX, PPT / PPTX, PDF, CWK, HTML / HTM, INDD, EPS itd..
 • Slike: JPG, TIFF / TIF, PNG, BMP, GIF, PSD, CRW, CR2, NEF, ORF, RAF, SR2, MRW, DCR, WMF, DNG, ERF, RAW itd..
 • Video: AVI, MOV, MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, FLV, SWF, MPG, RM / RMVB itd..
 • Zvok: AIF / AIFF, M4A, MP3, WAV, WMA, MID / MIDI, OGG, AAC itd..
 • E-pošta: PST, DBX, EMLX itd.
 • Arhivi: ZIP, RAR, SIT itd.

Podprti datotečni sistemi vključujejo vse glavne:

 • Okna: FAT16, FAT32, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Zunanji mediji: exFAT

Linux datotečni sistemi – EXT2, EXT3 – niso podprti.

Postopek obnovitve

V tem segmentu bomo preučili osnovno izkušnjo uporabe čarovnika za Wondershare. Čeprav to nikakor ni celovito, bi vam to moralo dobro predstaviti izgled in občutek programske opreme. Ko zaženete obnovitev podatkov Wondershare Data, boste morali izbrati vrsto datoteke, ki jo želite obnoviti.

Številna orodja za obnovitev podatkov ne vključujejo tega koraka, čeprav bi morali. Skeniranje za določene vrste datotek pomaga pospešiti postopek. Za naše teste smo se odločili, da bomo pregledali vse vrste datotek. Naslednji korak zahteva, da izberete lokacijo skeniranja.

Spet obstaja nekaj lepih možnosti za prilagoditev optičnega branja. Iščite po “košu za smeti”, da najdete izbrisane datoteke, zunanji pogon ali določite lokacijo. Če imate opravka z izbrisano particijo, izberite »Ne najdem svoje particije«. Na naslednjem zaslonu boste morali izbrati svoj pogon.

Nato bo Wondershare potegnil podatke s tabele particij vaše naprave, da bo pokazal, da želite particije videti.

Črke pogona ne bodo na voljo, zato boste morali na podlagi velikosti uganiti, katera particija je tista, ki jo želite. Za obnovitveno programsko opremo ni nobenega imena pogona. Vaša izbrisana particija se bo prikazala tukaj, razen če količina, ki jo je zasedla, že ni bila prepisana.

Če se vrnete na korak »izberi lokacijo«, z izbiro možnosti »na določeni lokaciji« lahko tudi brskate in izberete particije po črki particije. To vam ne bo pomagalo pri izgubljenih particijah, vendar vam bo pomagalo pri tistih, ki jih ne morete namestiti.

Za ponazoritev preostalega postopka skeniranja smo izbrali našo “D” particijo, kjer smo ustvarili in izbrisali nekaj testnih datotek. S pritiskom na gumb „naslednji“ nam omogočimo, da omogočimo globoko skeniranje. Tako algoritem za optično branje razširi vaš sektor pogona po sektorjih. Če te možnosti ne omogočite, Wondershare Data Recovery namesto tega opravi bolj omejeno »hitro skeniranje«.

Običajno bi moral biti hiter pregled prvi poskus obnovitve izgubljenih podatkov, saj teče veliko hitreje. Ko začnete skenirati, vrstica napredka na vrhu orodja prikazuje odstotek dokončanega skeniranja. Ocenjeno odštevanje vam pokaže, koliko časa je ostalo od skeniranja.

Medtem ko skeniranje teče, si lahko v podoknu za predogled ogledate obnovljene datoteke. Med predogledom je še en uporaben trik, kot ga ne vključujejo številna dražja orodja za obnovitev.

Še ena ugodnost, ki nam je všeč: ali je skeniranje v teku ali je opravljeno, lahko pregledate obnovljene datoteke glede na vrsto datoteke in pot. Veliko orodij vas omejuje na poti. Na vrhu je tudi iskalno polje. Izbrisane datoteke so znova ustvarjene s splošnimi imeni datotek, zato je ta funkcija res uporabna le v primerih, ko so vaše datoteke in datotečni sistem nedotaknjeni.

Ena stvar, ki nam ni bila všeč, je, da Wondershare ne dovoljuje filtriranja rezultatov samo s prikazom izbrisanih datotek. Medtem ko lahko najdete datoteke, ki ste jih osebno izbrisali, v mapi koša, je iskanje datotek, ki jih je program izbrisal, nemogoče, razen če natančno veste, v kateri mapi naj bo ta datoteka.

Če želite obnoviti kateri koli dokument, samo kliknite ustrezno potrditveno polje in pritisnite gumb »recovery«. Shraniti boste morali na particijo ali pogon ločeno od skeniranega.

Če še niste pripravljeni na obnovitev, lahko shranite rezultate optičnega branja za obdelavo pozneje. Tako se boste izognili ponovnemu branju optičnega branja. Na splošno je Wondershare ustvaril preprosto uporabniško izkušnjo, po kateri bi lahko kdo lažje krmaril.

Izvedba

Preizkusili smo hitro in globoko skeniranje Wondershare-a na naši podatkovni particiji, da bi ocenili njegovo uspešnost. Ti testi so bili izvedeni na 518 GB particiji na našem testnem računalniku, ki je imela 379 GB prostora. Preden smo zagnali skeniranje particij, smo ustvarili in izbrisali tri testne datoteke: Wordov dokument, .jpg sliko in .mp4 video.

Prav tako smo ustvarili in izbrisali majhno testno particijo v velikosti 10,76 GB, da bi videli, ali bi jo Wondershare lahko našel. Končno smo izvedli globinsko pregledovanje celotnega trdega diska 1TB, da smo preverili čas delovanja. Tu so naši rezultati:

ZnačilnostRezultat
Hitro skeniranje (particija 500 GB)5 sekund
Globoko skeniranje (particija 500 GB)7 ur, 30 minut
Skeniranje v polni HD (1TB)13 ur
Word Doc obnovljenDa
Video datoteka je obnovljenaDa
Slika je obnovljenaDa
Obnovljena izbrisana particijaDa

Vse naše izbrisane preskusne datoteke so bile najdene s hitrim pregledom, ki je tekel v samo nekaj sekundah. Kljub globokemu skeniranju Wondershare-ja je trajalo ogromnih 7,5 ur. Popolno skeniranje trdega diska je trajalo 11 ur. Ti časi so precej daljši od vodilnih orodij za obnovitev podatkov, kot sta Stellar in EaseUS (za več informacij o tem izdelku preberite naš pregledovalni čarovnik EaseUS Data Recovery).

Upoštevajte, da čas izvajanja ne predvideva uspešnosti ali temeljitosti algoritma rešitve obnovitve podatkov..

Pomoč strankam

Pomoč pri obnovitvi podatkov najdete na spletnem mestu za podporo Wondershare-a. Na voljo so ločene kategorije za uporabniške priročnike in pogosta vprašanja, skupaj z iskalnim orodjem za hitrejše iskanje informacij. Spletni uporabniški priročniki pohvaljujejo pisne in video vadnice. Wondershare zasluži bonus točke za enostavno navigacijo.

Če ne najdete odgovorov na svoja vprašanja, lahko 24/7 pošljete poizvedbe po e-pošti. Vendar se ekipa za podporo Wondershare ne bo takoj poiskala. Dva poizvedbe, ki jih je vaš recenzent poslal, sta bila dva tedna neodločena, dokler nista prejela opomina.

Vendar je ta opomin privedel do takojšnjega odgovora, ki navaja, da je prišlo do neke vrste sistemske napake.

Za klepet v živo ali telefonsko številko za tehnično podporo ni možnosti. Če za svoje podjetje uporabljate programsko opremo za obnovitev podatkov, boste verjetno bolje porabili več za rešitev z aktivnejšo podporo.

Končne misli

Čarovnik za obnovitev podatkov Wondershare je morda tako dobro oblikovan kot kateri koli. Orodje je zelo intuitivno in nudi odlično natančnost, da prilagodi skeniranje vašim potrebam. Obožujemo možnost skeniranja glede na vrsto datoteke in scenarij. Tam, kjer orodje najbolj primanjkuje, je precej veliko. Globoki časi skeniranja trajajo dolgo, podpora pa slaba.

Manjkajo tudi nekatere ključne funkcije, kot sta obnovitev zagonskega diska in kloniranje pogona. Čeprav je računalniška programska oprema Wondershare morda smiselna, če ste namenjeni proračunu, bi morali IT strokovnjaki in tisti, ki svoje podatke dajejo visoki vrednosti, razmisliti o bolj robustnih in dobro podprtih orodjih za obnovitev podatkov, kot so tista, ki jih podpirata Stellar Data Recovery in Prosoft Engineering Data Rescue. (preberite naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue pregled).

Ste uporabili Wondershare? Kaj si mislil? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map