Remo Recovery Review – Posodobljeno 2020

Remo Recover Review

Remo Recover je rešitev za obnovitev podatkov, ki gorčice preprosto ne reže zahvaljujoč slabemu vmesniku in hroščevim postopkom skeniranja. Vendar je cenovno zelo dober, tako da to tudi gre. Preberite naš Remo Recover pregled umazanih deetov.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

V tem pregledu Remo Recover bomo preučili eno od mnogih aplikacij, ki trdijo, da hitro povrnejo vse izgubljene datoteke. Ogledamo si stroške in značilnosti programa Remo Recover za Windows, zlasti z uporabo izdaje podjetja „Pro“. V procesu testiranja smo ocenili tudi celotno uporabniško izkušnjo in uspešnost.

Končni rezultati žal niso bili zelo impresivni. Medtem ko nabor funkcij ne ustreza ravno najboljšim možnostim, ki so omenjene v našem najboljšem priročniku za obnovitev podatkov, so večje težave, ki smo jih zasledili zaradi odjemalca, ki je zasnovan in je nagnjen k zrušitvam, še posebej pri izvajanju popolnih pregledov pogonov za izbrisane particije..

Ne glede na to, ali ste domači potrošnik, ki se želi rešiti iz zastoja, ali IT strokovnjak, ki želi izdelati svoje orodje, priporočamo, da si ogledate Stellar Data Recovery, podjetje, ki uporabniško izkušnjo prikaže s sposobnim in, kar je še pomembneje, zanesljivim orodjem za obnovitev (preberite naš pregled Stellar Data Recovery).

Če Stellar ne ustreza vašim potrebam, sta EaseUS in Prosoft Engineering dve drugi pomembni storitvi, ki so nam všeč za uporabnike vseh ravni tehnične usposobljenosti. Če se želite popolnoma izogniti uporabi katerega koli od teh izdelkov, priporočamo, da si preberete naš članek o varnostni kopiji 3-2-1 ali v najboljšem spletnem priročniku za varnostno kopijo..

Alternativa za Remo Recover

Cenitev & Licenciranje

Remo ponuja programsko opremo za obnovitev podatkov za Windows, Mac in Android z ločenimi licencami za vsakega. Programska oprema za obnovitev sistema Windows, ki je v središču tega pregleda, je v treh različnih licenčnih paketih: Basic Edition, Media Edition in Remo Recovery Pro. Vsaka licenca je dobra za življenje.

Za razliko od številnih boljših programskih izdelkov tam Remo ne dovoli, da bi programsko opremo preizkusili brezplačno. Torej ne morete najprej zagnati skeniranja in preveriti, ali so datoteke obnovljive, nato pa kupiti programsko opremo za dokončanje obnovitve.

To pomeni, da morate nekako samo upati, da bo delovalo. Obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja, vendar le v primeru, če odkrijete napako s programsko opremo, ne pa tudi, če vaše datoteke presegajo čas obnovitve, kar pa se zgodi.

To je verjetno dober razlog, da najprej razmislite o drugih možnostih, čeprav bodo verjetno nekoliko dražje. Stellar Data Recovery, EaseUS in Prosoft Engineering, tri najboljše rešitve za obnovitev, ki smo jih pregledali, vse skupaj stanejo približno 99 USD za izdaje, primerljive z Remo Recovery Pro. Priporočamo, da si za več o teh dveh ogledate pregled EaseUS Data Recovery pregled in pregled programske opreme Prosoft Engineering Data Rescue.

Lastnosti

Remo Recover ponuja številne osnovne funkcije, ki jih pričakujete od programa za obnovitev podatkov, vključno z možnostjo hitrega skeniranja za obnovitev izbrisanih datotek in algoritmov globokega skeniranja za rekonstrukcijo podatkov RAW.

Manjkajo tudi nekatere funkcije, ki najbolj vplivajo na enostavnost uporabe. Kasneje v tem pregledu bomo razpravljali o nekaterih številnih težavah, ki smo jih imeli s postopkom za obnovitev sistema Remo, če nekatere napake vključujejo nezmožnost skeniranja po vrsti datoteke in nobene možnosti predogleda datotek pred zaključkom obnovitve postopek.

Naslednja tabela povzema vse funkcije, ki jih boste dobili z Remo Recover.

Remo Recovisov logotipwww.remorecover.com

Začne se od 111 $ mesečno vsi načrti

Različica

Različica
Windows, Mac

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Postopek obnovitve

Če želite reči, da odjemalec za obnovitev računalnika ni ravno sladkarije za oči, je malo podcenjevanje. Barvna shema bi lahko uporabila nekaj resnega premisleka, vendar je večji problem to, da besedilo ne ustreza stranki, zato je težko ugotoviti, kaj točno storiti na različnih točkah skozi postopek obnovitve..

Prav tako ne morete prilagoditi velikosti okna aplikacije, da bi odpravili te težave. Vsaj prej: nekaj korakov v postopku lahko spremenite velikost zaslona vodoravno in navpično, čeprav to ne odpravi vseh težav.

Predstavitev ni vse, ni pa nič, tudi za uporabno programsko opremo. Bodite pripravljeni, da boste morali ugibati nekatere, če greš z Remo kot rešitev za obnovo podatkov.

Če želite začeti postopek obnovitve, kliknite enega od treh gumbov: obnovi datoteke, obnovi pogone ali obnovi fotografije. Ta zadnja možnost bi pravzaprav morala biti »obnoviti medij«, saj se uporablja tudi za obnavljanje videa in zvoka.

Izberite možnost »Obnovi datoteke« in izbrali boste eno od dveh možnosti: obnoviti izbrisane datoteke in obnoviti izgubljene datoteke. Te nalepke niso povsem jasne in opisi, kaj počnejo, so seveda odrezani.

V bistvu prvo deluje kot hitro skeniranje, drugo pa globoko skeniranje.

Razlika je v tem, da globinsko skeniranje izvede obnovitev RAW, ki se giblje skozi vaš pogon en sektor hkrati, da rekonstruira datoteke na podlagi vzorcev datotek. Izberite to možnost za izbrisane ali oblikovane particije.

Izberite prvo (hitro skeniranje) možnost, nato pa boste pozvani, da izberete particijo, ki jo želite skenirati.

Nato boste lahko izbrali, katere mape želite skenirati. Za celoten pogon lahko izberete skeniranje tako, da v levem podoknu navigacijskega drevesa kliknete zgornje potrditveno polje.

Za obnovitev izbrisanih elementov se boste morali prepričati, da ste vsaj preverili mapo za koš, ne pa mapo, ki so bile izbrisane datoteke prvotno).

Nato boste morali navesti mapo za obnovitev. V primeru, da se obnovite v mapi, kjer datoteke že obstajajo, lahko izberete možnosti, kot sta »prepisati« in »poziv«, da nadomestite podvojene datoteke. Po želji lahko obnovljene podatke tudi stisnete v datoteko .zip.

Kliknite puščico naprej in optično branje se začne. Če predlagamo hitro skeniranje, naj bi po naših izkušnjah minilo le nekaj sekund (glejte uspešnost spodaj).

Po zaključku hitrega pregledovanja se bo odprla mapa za obnovitev, ki ste jo navedli, tako da boste lahko brskali po rezultatih. Ta pristop se nekoliko razlikuje od dela večine programov za obnovitev, ki datotek ne obnovijo samodejno, ko se skeniranje zaključi.

Namesto tega vam programi, kot je Prosoft Engineering Data Rescue, najprej omogočijo pregled in celo predogled rezultatov skeniranja v odjemalcu ter izbiro datotek, ki jih želite obnoviti. Data Rescue ima tudi možnosti filtriranja in funkcijo iskanja za hitrejše urejanje podatkov; Remo ne.

Čeprav je to področje izboljšanja za postopek hitrega skeniranja, so bili večji problemi, s katerimi smo se srečali z Remo, povezane z njegovimi operacijami globinskega skeniranja..

Remo Recover Možnosti globinskega skeniranja

Če se odločite za izvedbo globinskega skeniranja z izbiro »obnovitve pogonov« na začetnem zaslonu Remo, boste imeli možnost zagnati dve različni vrsti pregledov: obnovitev particij in obnovljeno / preoblikovano obnovitev.

Obnovitev particij se uporablja za obnovitev pomotoma izbrisanih particij, formatirano obnovitev pa za obnovitev particij, ki so bile preoblikovane. Na splošno bo uspeh obeh obnovitvenih programov odvisen od tega, ali je bil fizični pomnilnik, ki je hranil vaše stare datoteke, prepisan ali ne; če je tako, nimate sreče, kar je eden od razlogov, da je vedno najbolje biti pripravljen na varnostno kopijo in ne razmišljati, da se lahko zanesete na obnovitveno programsko opremo.

Če zaženete optično branje particije, boste lahko izbrali, za katere vrste datotek želite skenirati. To lahko pomaga, da pospešite, kar je lahko dolgotrajen postopek, poleg tega, da omejite izhodne podatke iz obnovitve. Kolikor lahko povemo, pa ni načina, da preprosto skenirate za vsako vrsto datoteke: morate iti skozi in preveriti vsako pripono datoteke, ki jo želite skenirati.

Glede tega se lahko motim: oblikovanje odjemalca je spet preveč utesnjeno, zaradi česar je postopek nekaj ugibanja.

Še huje, kot bomo razpravljali v nadaljevanju, nikoli nismo mogli opraviti celotnega skeniranja pogona.

Izvedba

Izvedli smo hitro in globoko skeniranje z uporabo Remo za preizkus hitrosti skeniranja in, kar je še pomembneje, zmožnost orodja za obnovitev izbrisanih elementov.

Za testiranje postopka hitrega skeniranja smo ustvarili in izbrisali več različnih testnih datotek, vključno z dokumenti, slikami in video datotekami. Ti testi so bili izvedeni na majhni testni particiji, ki smo jo postavili, velikosti 1,95 GB s približno polovico tega prostora. Sam pogon je bil 250 GB SSD.

Tu so rezultati:

Hitri čas skeniranja particije5 sekund
Word Doc obnovljenDa
Video datoteka je obnovljenaDa
Slika je obnovljenaDa
Čas skeniranja celotne vožnjeNi bilo mogoče dokončati
Izbrisana particija je obnovljenaNe

Naši hitri preizkusi skeniranja so šli dovolj gladko, kljub nekaj zmede zaradi nerodne zasnove stranke. V vsakem primeru smo lahko našli izbrisane predmete.

Kot smo že omenili, smo naleteli na težave pri poskusu izvajanja celotnih pregledov pogona, da bi našli izbrisane particije. V vsakem od pol ducata poskusov je odjemalec po približno dveh minutah skeniranja zrušil.

Poiskali smo podporo za nekaj pomoči, vendar težave nismo uspeli odpraviti in smo jo pustili pri tem. Kot prvo, nismo želeli nadaljevati z izvajanjem neuspelih pregledov iz strahu, da bi lahko poškodovali trdi disk. Poleg tega je delo z izgubljenimi podatki zadnja stvar, ki jo želite, in nobena druga obnovitvena programska oprema, ki smo jo preizkusili, ni imela teh težav.

Izdelka zato ne moremo priporočiti za obnovitev particij, samo obnovljeno izbrisano datoteko, ki sama po sebi ni vredna stroškov (zlasti pri nekaterih odjemalčevih težavah z oblikovanjem).

Pomoč strankam

Remo nudi 24/7 podporo prek e-pošte. Podjetje ima sedež v Bangaloreju v Indiji, za katerega predvidevamo, da so tam tudi podporni centri. Za klepet v živo ali telefonsko podporo ni možnosti, kakršna boste dobili pri Stellar Data Recovery in nekaterih drugih orodjih.

Odprli smo testno vprašanje v podporo težavam z zrušitvijo, ki smo jih imeli med postopkom skeniranja celotnega pogona. Impresivno smo dobili odgovor v štirih minutah.

Žal odziv ni pomagal. Agent nam je svetoval, da se bo Remo zrušil, ko bo veliko slabih sektorjev, motenj drugih programov in malo RAM-a. Zaprli smo vse naše programe in še vedno doživeli zrušitve, testni računalnik, ki smo ga uporabljali, je bil star komaj eno leto.

Poleg tega smo opravili še nekaj testov z uporabo druge programske opreme, vključno z Wondershare Data Recovery (preberite naš pregled Wondershare) in nismo imeli nobenih podobnih težav.

Remo tudi vzdržuje spletno mesto za podporo. Zbirka znanja je sicer nekoliko omejena in polna slovničnih napak.

Kljub temu smo našli odsek o zrušitvah, ki je, kot kaže Remo, znano, z več predlogi za odpravo težave. Vendar pa, tako kot pri odzivu podpore, nam noben od teh predlogov ni pomagal rešiti težav z zrušitvijo.

Končne misli

Odsotnost boljših funkcij za razvrščanje datotek in predogled datotek služi samo za izboljšanje našega vtisa, da je Remo Recover najslabše orodje: tisto, ki v celoti skriva uporabniško izkušnjo in se vam zdi, kot da ste se izkrivili v zgodnjih 90-ih.

Večja težava je, kot je bilo omenjeno, ta, da Removal Recovery preprosto ne deluje, vsaj ne brez potencialnih težav pri odpravljanju težav, s katerimi se res ne bi smeli truditi. Zrušitve pri poskusu globinskega pregledovanja pogona so daleč najbolj pereča težava, saj programsko opremo v večini primerov ne uporablja.

Ne glede na to, ali ste strokovnjak za IT ali domači uporabnik, priporočamo, da porabite za uporabniku prijaznejše orodje in orodje, ki deluje brez kolcanja. Medtem ko je Stellar Data Recovery naš osebni najljubši, sta EaseUS in Prosoft Engineering odlična za uporabnike IT, Wondershare pa je poceni, zanesljiva rešitev, ki bo naredila trik za povprečnega potrošnika.

Sporočite nam, kaj menite o Remo Recover v spodnjih komentarjih in hvala za branje!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map