Preprost pregled GetDataBack – posodobljeno aprila 2020

Preprost pregled GetDataBack

Hitra in temeljita rešitev za obnovitev podatkov, GetDataBack Simple, je le malo preprosta: seznam manjkajočih funkcij nas priporoča pred nakupom tega izdelka.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Runtime Software izdeluje vrsto orodij za obnovo podatkov, namenjenih tako potrošnikom kot IT strokovnjakom. Medtem ko ima storitev tako programe za obnovitev RAID kot NAS, Runtime ne proizvaja Mac ali mobilnih orodij za obnovitev. Obstaja pa orodje za obnovitev sistema Windows, GetDataBack Simple, ki si ga bomo ogledali v tem pregledu.

Orodja za obnovitev podatkov se lahko uporabijo za ponovno pridobivanje datotek, ki ste jih slučajno izbrisali ali jih je izbrisal program, izpad električne energije ali virus. Nekatera orodja, vključno z GetDataBack Simple, se lahko uporabijo tudi za obnovitev podatkov iz izgubljenih, oblikovanih ali poškodovanih particij. Program lahko celo uporabimo za obnavljanje podatkov iz USB bliskovnih pogonov in zunanjega pomnilnika.

Kljub temu, da ponuja nekaj dobrih možnosti za obnovitev, GetDataBack Simple le ni tako močan ali uporabniku prijazen kot naša druga najboljša programska oprema za obnovo podatkov – še posebej, če menite, da je cena podobna boljšim možnostim. Bodite z nami, ko razdelimo GetDataBack Simple od točke do točke in vam pomagamo, da se odločite, ali je bolje, da iščete drugje.

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za GetDataBack Simple

Cenitev & Licenciranje

Runtime je prvotno ustvaril dve ločeni orodji za obnovitev podatkov za datotečne sisteme NTFS in FAT – oba sta datotečni sistem Windows. Zdaj, kot večina drugih obnovitvenih rešitev, Runtime združuje obnovitev za oba s svojim orodjem GetDataBack Simple.

Ne glede na to, katero kupite, bo vaša licenca dobra za kateri koli od treh programov. Če torej raje uporabite aplikacijo, namenjeno NTFS ali FAT, lahko.

Poleg tega Runtime izdeluje še nekaj orodij za obnovitev podatkov za IT strokovnjake. Sem sodijo njihova aplikacija za obnovitev RAID in NAS. Vendar pa so cene ločene in drage.

Runtime ne omogoča obnovitvene programske opreme za Mac ali mobilne naprave. Kljub temu ponujajo popuste za več nakupov, če vodite podjetje. Ponujajo tudi preskusno različico, tako da se lahko s programsko opremo poigrate in preverite, ali vam to ustreza.

Lastnosti

GetDataBack Simple ponuja večino osnovnih funkcij, ki jih pričakujete od storitve za obnovitev podatkov. Tu je kratek pregled tega, kar dobite. Če želite videti bolj jasno, kako se ta nabor funkcij sklada z drugimi orodji za obnovitev podatkov, boste želeli prebrati naše okroglo okno za obnovitev podatkov..

Preprost logotip GetDataBackwww.runtime.org

Začne se od 219 dolarjev mesečno Vsi načrti

Različica

Različica
Windows

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava
Prodano ločeno

Obnovitveni CD
Prodano ločeno

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Runtime Software ponuja tudi brezplačno orodje za kloniranje, imenovano DriveImage XML, ki ga lahko uporabite za kloniranje trdega diska ali particije byte byte. To lahko kasneje uporabite za obnovitev ali za nadgradnjo na nov trdi disk.

Seznam funkcij je izčrpen, vendar manjka več ponudb konkurenčnih rešitev, kot sta obnovitev SD in optičnega pogona ter podpora za klepet v živo. Dodatno plačilo za obnovitev RAID ni potrebno, če uporabljate orodje, kot sta EaseUS Wizard Wizard ali Prosoft Engineering Data Rescue. Za več o teh dveh odličnih rešitvah si preberite pregled čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS in pregled programske opreme Prosoft Engineering Data Rescue.

Druga večja težava pri Simpleu je, da ne morete skenirati podatkov na podlagi vrste datoteke ali shraniti rezultatov skeniranja, ki se jih bomo v svojem “procesnem” segmentu dotaknili več. Kar zadeva podprte vrste datotek, GetDataBack preprosto prepozna tiste, ki jih pričakujete, vključno z:

  • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Avdio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videoposnetki: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arhivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Podprti datotečni sistemi vključujejo NTFS, FAT, exFAT (zunanji pogon) in EXT (Linux).

Postopek obnovitve

Ena prvih stvari, ki se pri GetDataBacku izstopa, je, da ni zelo lepa. Aplikacija je blokasta s kontrastnimi barvami, zaradi česar je videti kot nekaj iz zgodnjih 90-ih.

Nekateri bi lahko trdili, da videz ni toliko pomemben, ko gre za orodja za diagnostične datoteke. Kljub temu pa je lahko neroden dizajn precej moteč in upočasni uporabnike, kar velja za GetDataBack. Popijte nekaj kofeina ali se hladno tuširajte, pregled skeniranja pa je precej preprost.

Prvi korak, bodisi izberite »pogon« ali izberite možnost za »slikovne datoteke«. Izraz “slikovne datoteke” bo v tem primeru hudo zavajajoč za večino uporabnikov. Slikovne datoteke se ne nanašajo na fotografije, temveč na datoteke .img, ki so binarne datoteke, v katerih so shranjene neobdelane kopije.

Želeli smo sodelovati s pogonom našega testnega računalnika, zato smo šli s prvo možnostjo. To je povzročilo GetDataBack Preprosto skeniranje datotek particij in njihovo prikazovanje na zaslonu. Te informacije so povzete iz tabele particij, ki ne vključuje imen pogonov. Torej boste morali ugibati, katera glasnost je tista, ki jo želite skenirati glede na velikost.

Ena stvar, ki je izstopila, je, da je GetDataBack Simple v teh rezultatih navedel preskusno particijo, ki smo jo ustvarili in izbrisali. Vsa orodja za obnovitev podatkov ne omogočajo skeniranja izgubljenih particij, kot je ta, zato jih dobite tam, kjer je to potrebno. Pregledali smo 518 GB navedeno particijo, da bi ponazorili preostali postopek obnovitve.

Ta particija je v računalniku označena “podatkovna” particija (pogon “D”). Ko je izbran, GetDataBack izdela drevo datotek z namestitvijo particije. To ne bo dovolj za ponovno pridobivanje izbrisanih ali izgubljenih datotek. Če želite to narediti, boste želeli zagnati optično branje, ki vključuje algoritem za obnovitev.

Večina rešitev za obnovitev podatkov razdeli takšna skeniranja na „hitre“ in „globoke“, s hitrimi pregledi pa lahko v večini primerov obnovimo nedavno izbrisane datoteke. GetDataBack Simple to naredi drugače in ponuja štiri stopnje pregledov. Težava teh dodanih ravni je, da le vodijo v zmedo. Preprosto ni dobro razložiti njihove uporabe, kar je verjetno zato, ker je vrednost tukaj v najboljšem primeru tanka.

Svojo izbiro lahko naredite s klikom na gumb »nivo« v spodnjem desnem kotu orodja. Pravkar smo naredili skeniranje prve stopnje: sestaviti drevo datotek particije. Vendar na splošno ni dragoceno, razen če imate opravka z ne nameščajočo se particijo. Za najglobjo raven skeniranja boste želeli s četrto stopnjo, ki poganja vaš pogon, blok po blok, da obnovite datoteke na podlagi vzorca datotek.

Začnite katero koli stopnjo skeniranja in okno dnevnika vas bo seznanjalo z doseženim napredkom in koliko časa program predvideva, da ostane do zaključka.

Ko je pregled končan, lahko brskate po datotekah po datotečnem drevesu. Datoteke, ki ste jih izbrisali, bi morale biti uspešno obnovljene v mapi »koš za smeti«.

Ne maramo, da ne morete brskati po obnovljenih elementih po vrsti datoteke ali iskati datotek, zato je težko razvrščati podatke. Datoteko si lahko ogledate tako, da jo dvokliknete tako, da se prepričate, kaj iščete. Kljub temu želimo, da bomo lahko brskali po datotekah s predogledom sličic.

Ko najdete datoteke, ki jih želite obnoviti, jih boste morali z desno miškino tipko klikniti in izbrati »kopiraj«. Če želite obnoviti več datotek, jih morate najprej izpostaviti. Manj nerodna rešitev tega procesa bi bila, da bi poleg datotek in map imeli tudi škatle, ki jih je mogoče preveriti.

Druga težava z orodjem je, da ni možnosti shranjevanja rezultatov skeniranja, kot je pri nekaterih konkurenčnih orodjih. Če se vam zdi, da niste pripravljeni obnoviti datotek, boste pozneje morali znova pregledati celoten postopek skeniranja.

Na splošno GetDataBack Simple ni težko uporabljati, vendar ne ustreza svojemu imenu v primerjavi z uporabnikom prijaznejšimi in naprednejšimi orodji, kot je Stellar, čeprav je po ceni podobno prebral naš pregled Stellar Data Recovery za najboljše na trgu. ).

Izvedba

GetDataBack Simple smo postavili na nekaj preizkusnih računalnikov na nekaj korakov za obnovitev podatkov. Preiskali smo 512 GB podatkovno particijo. Prav tako smo ustvarili in izbrisali particijo 10,76 GB, da bi videli, ali lahko to povrne.

Na naši “D” particiji smo izvedli skeniranje nivoja 2 in 4. Pred tem smo ustvarili in izbrisali tri testne datoteke, da bi videli, ali jih lahko obnovimo: Wordov dokument, .jpg sliko in .mp4 video. Običajno radi izvajamo tudi skeniranje trdega diska, vendar to ni preprosto pri Simple.

Tu so rezultati naših testov:

ZnačilnostRezultat
Hitro (Lv2) optično branje (particija s 500 GB)Pet minut
Globoko (Lv4) skeniranje (particija 500 GB)3 ure, 15 minut
Skeniranje v polni HD (1TB)Ni možnosti
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Obnovljena izbrisana particija

Kar zadeva hitrost, Simple deluje primerno. Globoki časi skeniranja niso tako hitri kot EaseUS ali Stellar Phoenix. Toda tokrat ne zaostajamo preveč za CleverFiles (preberite naš pregled CleverFiles Disk Drill) in premagajte večino preostale konkurence.

Pomoč strankam

RunTime Software vzdržuje osrednji portal za podporo vseh njihovih izdelkov. Ta portal vključuje programsko dokumentacijo, navodila za uporabo in pogosta vprašanja za GetDataBack Simple. Vodniki so dobro narejeni in bi morali biti dovolj, da vas vodijo skozi večino osnovnih postopkov.

Storitev nudi tudi tehnično podporo po e-pošti s 24-urnimi odzivnimi časi in ločenimi e-poštnimi naslovi za ameriške in evropske stranke. Na voljo so tudi telefonske kontaktne številke, ki pa so na voljo samo za prodajne poizvedbe.

Nobena možnost spletnega klepeta ali uporabniškega foruma ne zajema Runtime za drugimi podobnimi storitvami za obnovitev podatkov.

Končne misli

GetDataBack Simple opravi nalogo, vendar je to približno tako.

Čarovnik niti približno ni tako intuitiven kot nekateri drugi, ki smo jih preizkusili. Nekatere možnosti so skrite, barvna shema moti, delovni tokovi niso naravni, ne morete skenirati po določenih vrstah datotek, skeniranja ne morete shraniti… seznam napak se nadaljuje.

Naš zaključek: Če za orodje za obnovitev podatkov porabite dober denar, pojdite s tistim, ki ponuja več funkcij in učinkovitejšo izkušnjo.

Ste že uporabili GetDataBack Simple? Kaj ste pomislili na to? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me