Pregled reševanja podatkov programa Prosoft Engineering

Prosoft Engineering Data Rescue je enostavna uporaba in odličen sistem za obnovitev. Kljub temu je nekoliko značilnosti v primerjavi s svojimi konkurenti, kar pomeni, da ima drugo lestvico na naši lestvici.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Nič ne more pokvariti dneva, kot je izguba podatkov. Ne glede na to, ali je izgubljena fotografija počitnic, e-poštni seznam strank ali katera koli druga vrsta datoteke, programska oprema za obnovo podatkov je lahko vaša vozovnica iz težke situacije. Eno najbolj priljubljenih orodij, ki so na voljo, je Prosoft Engineering Data Rescue.

Med tem pregledom bomo preučili, zakaj to temeljito orodje za pregledovanje ustreza svojemu hipu in kje smo ugotovili, da je nekoliko manjši od svojih največjih konkurentov, Stellar in EaseUS (preberite naš pregled Čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS). Testiranje smo izvajali večinoma s programsko opremo za obnovitev podatkov Windows, Data Rescue PC4, čeprav smo pogledali tudi različico Mac, tudi Data Rescue 4.

Kljub manjšim pomanjkljivostim ni nobenega vprašanja Data Rescue kot eno izmed najboljših orodij, ki so na voljo za običajne potrošnike in IT strokovnjake, kar boste videli v našem najboljšem programu za obnovo podatkov za leto 2017. Storitev vas bo uspešno rešila iz različnih scenarijev, kot so zrušeni trdi diski, virusne okužbe, poškodovane ali nenadgradljive particije in pomotoma izbrisane datoteke.

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Prosoft Engineering Data Rescue

Cenitev & Licenciranje

Stroški licence za Data Rescue so ločeni za različice PC in Mac in so za potrošniške pakete omejeni na en računalnik. Na voljo so tudi licence za neomejeno uporabo tudi za IT strokovnjake. Licence za strokovno usposobljenost so priložene drugim pripomočkom za programsko opremo, ki jih ponuja Prosoft Engineering, in se zaračunajo na tehnika.

Prosoft inženiring prodaja tudi podjetniške licence, vendar jih boste morali neposredno kontaktirati. Ena od lepih stvari v zvezi z Data Rescue je, da vam ni treba najprej kupiti storitve in upati, da ta deluje. Lahko prenesete demo različico in jo uporabite za pregledovanje računalnika, da ugotovite, ali so datoteke obnovljive.

Če so, lahko nadaljujete in kupite licenco za dokončanje obnovitve.

Lastnosti

Medtem ko ima Prosoft Engineering skoraj vse v redu, smo opazili nekaj manjkajočih funkcij. Največji so, da ne morete skenirati glede na vrsto datoteke ali obnoviti podatkov iz optičnih medijev. Tudi predogled sličic bi bil lep, da bi pomagali pri razvrščanju prebranih podatkov.

Logotip za reševanje podatkov programa Prosoft Engineeringwww.prosofteng.com

Začne se od 275 dolarjev mesečno Vsi načrti

Različica

Različica
Windows, Mac

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Data Rescue se lahko uporablja za obnovitev različnih vrst datotek. Nekaj ​​značilnih primerov vključuje:

  • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Avdio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videoposnetki: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arhivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Poleg tega hitro skeniranje podatkov Rescue deluje z vsemi običajnimi različnimi datotečnimi sistemi:

  • Data Rescue PC4: FAT (FAT12, FAT16, FAT32), NTFS
  • Reševanje podatkov 4: HFS, HFS+

Pri nepodprtih datotečnih sistemih bo lahko Data Rescue datoteke še vedno mogoče obnoviti z globinskim pregledovanjem, saj takšna skeniranja temeljijo na datotečnih vzorcih in ne na dostopu do strukture imenika.

Postopek obnovitve

V tem segmentu vas bomo seznanili z uporabniško izkušnjo Data Rescue PC4, da bomo lažje občutili, kaj lahko programska oprema naredi. Postopek obnovitve omogoča dokaj intuitivno izkušnjo zahvaljujoč neposrednemu čarovniku.

Na splošno pa nismo našli čarovnika, ki je spakiral toliko možnosti kot nekaj drugih orodij za obnovitev podatkov. Na primer, s Stellar Data Recovery Pro (preberite naš pregled Stellar Data Recovery) lahko izberete, katere vrste datotek želite skenirati, kar skrajša čas skeniranja. Ko se čarovnik zažene, bo vaš prvi korak izbira glasnosti za skeniranje.

Program naj zazna morebitne particije na trdem disku. Izberete lahko določeno particijo ali skenirate celoten trdi disk. Če želite obnoviti izgubljeno ali izbrisano datoteko, samo izberite particijo, na kateri je bila datoteka. Če poskušate obnoviti izbrisano, poškodovano ali oblikovano particijo, boste želeli opraviti celoten pregled pogona.

Med pregledom smo oba procesa testirali.

Skeniranje z eno particijo

Ko izberete particijo, s katero želite delati, pritisnite gumb »skeniraj«. Na naslednjem zaslonu lahko izberete, da naložite rezultate skeniranja iz predhodnega skeniranja ali začnete novo. Nato vas bomo vprašali, ali želite zagnati hiter ali globok pregled.

Ko zaženete hitro skeniranje, lahko Data Rescue ponavadi obnovi datoteke, ki so bile nedavno izbrisane. Hitro optično branje lahko uporabite tudi za obnovitev datotek z neinštalirajoče particije, ki ima še vedno svoj datotečni sistem (tj. Ni RAW ali oblikovana).

Za dolgo izbrisano vsebino boste verjetno morali izvesti globinsko skeniranje. Med skeniranjem vas bo vrstica napredka obveščala o tem, koliko pregleda je končano in koliko časa še ostane.

Ko se optično branje konča, lahko poiščete vsebino s podoknom drevesa datotek na levi strani čarovnika. Vsebina map se prikaže v osrednjem podoknu.

Datoteke, izbrisane iz sistema Windows, ni mogoče obnoviti z njihovimi imeni. Namesto tega so dana splošna imena. To je omejitev pri skoraj kateri koli programski opremi za obnovitev podatkov.

Ker generična imena lahko otežijo razvrščanje po vsebini, vam Data Rescue omogoča predogled vrnjenih podatkov. Z desno miškino tipko kliknite katero koli datoteko in izberite »pogled«.

Data Rescue na žalost ne omogoča predogleda sličic za ogled obnovljene vsebine, kar bi olajšalo postopek. Če to potrebujete, namesto tega razmislite o čarovniku za obnovitev podatkov EaseUS.

Data Rescue vam omogoča dve različni možnosti iskanja: “najti datoteko” in “filtriranje datotek po statusu.” Oba sta dostopna v meniju z orodji.

»Najdi datoteko« omogoča iskanje po imenu datoteke ali priponi. Če torej veste, da iščete datoteko Word, preprosto poiščite »dok.«

»Filtriranje datotek po statusu« omogoča omejitev prikazanih rezultatov glede na to, ali so datoteke dobre, najdene, izbrisane, sistemske datoteke, neveljavne datoteke ali datoteke s sektorskimi napakami.

Z desno miškino tipko kliknite katero koli mapo ali datoteko in izberite »check«, da jo označite za obnovitev. Ko označite vse, kar želite obnoviti, na dnu orodja pritisnite gumb za obnovitev. Odprlo se vam bo, da izberete mesto za obnovitev, ki mora biti drugačen v obsegu od skeniranega.

Popolno skeniranje trdega diska

Če želite obnoviti izgubljeno particijo, izberite optično branje celotnega trdega diska in ne določene particije, ko zaženete čarovnika za reševanje podatkov..

Postopek lahko traja nekaj ur. Ko pa boste končali, se boste lahko pomaknili po obnovljenih particijah in upajmo, da boste v rezultatih našli izgubljen obseg.

Črke pogona ni mogoče obnoviti, zato boste morali uganiti, katera particija je vaša glede na velikost. Izberite želenega in pritisnite, da si ogledate njegovo vsebino. Data Rescue bo sestavil drevo datotek in po njem boste lahko po njegovih datotekah iskali tako kot z bolj omejenim pregledom.

Izvedba

Pri testiranju Data Rescue PC4 smo na našem testnem računalniku izvedli več pregledov. Ti vključujejo hitro in globoko pregledovanje preizkusne particije za obnovitev izgubljenih datotek, pa tudi globoko skeniranje celotnega trdega diska za obnovitev izbrisane particije.

Naši preizkusi posameznih particij so bili izvedeni na zvezku z datotečnim sistemom NTFS. Skupna prostornina je znašala 518 GB s 138 GB prostega prostora. Velikost celotnega trdega diska je bila 1TB.

Tu so naši rezultati:

LastnostiRezultat
Hitri čas skeniranja particije5 minut
Čas globinskega skeniranja particije2 uri, 50 minut
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Čas skeniranja celotne vožnje5 ur, 15 minut
Izbrisana particija je obnovljena

Globinsko skeniranje izgubljenih datotek je trajalo nekaj manj kot tri ure, kar je odmevno za programsko opremo za obnovo podatkov. Vendar smo opazili eno težavo: izvajanje globinskega skeniranja brez ponovnega zagona preizkusnega računalnika je najprej povzročilo precej daljše skeniranje do osem ur.

Čeprav lahko to kaže na težavo z našim računalnikom, drugi programi za obnovitev podatkov, ki smo jih preizkusili, vključno s Stellar in EaseUS, niso ponašali. Mogoče je, da algoritmi, ki jih uporablja Data Rescue PC4, ne uporabljajo tako učinkovitih sistemov kot drugi programi.

Sicer smo bili s temeljitostjo skeniranja precej zadovoljni.

Pomoč strankam

Podporni portal Prosoft Engineering ponuja dokumentacijo za vse njihove pripomočke za podatke, vključno z ločenimi mesti za vsako različico Data Rescue. Spletna mesta vključujejo priročnike za uporabnika, pogosta vprašanja in video vadnice.

Če tam ne najdete odgovorov na svoja tehnična vprašanja, vam med delovnim časom v tednu v ZDA na voljo tako telefonska kot e-poštna podpora:

  • Prodaja: 8:00 do 17:00.
  • Podpora: od 7.00 do 17.00.

Ponujajo tudi podporo za klepet v živo v istem delovnem času. Med pregledom smo večkrat po e-pošti kontaktirali tehnično podporo.

Ob vseh priložnostih smo prejeli odgovore v enem delovnem dnevu. Tudi za razliko od mnogih podpornih operacij odgovori niso bili samo kopirani in prilepljeni. Predstavniki podpore za Prosoft Engineering so si vzeli čas za branje naših vprašanj in osebni odgovor.

Slaba stran podpornega spletnega mesta Prosoft Engineering je, da ni možnosti za iskanje po portalu, kar otežuje iskanje informacij. Prav tako želimo, da Prosoft Engineering doda uporabniški forum, ki je pogosto najboljši način za odgovore na občasne težave.

Končne misli

Najboljši način za zaščito datotek pred težavami na trdem disku in naključnim izbrisom je zagotoviti, da imate vedno shranjene kopije drugje. V ta namen ni boljše rešitve kot najboljša spletna programska oprema za varnostno kopiranje.

Če se znajdete v situaciji, ko niste ustvarili varnostne kopije podatkov in izgubili datoteko ali celotno particijo, vam Data Rescue nudi varno napako za vrnitev podatkov, ne da bi morali plačati za drago storitev za obnovitev podatkov..

Če ste IT strokovnjak, je Rescue Data dragocen dodatek k vašemu orodju. Po našem vrednotenju je Data Rescue PC4 v samem vrhu razreda, ko gre za možnosti samih obnovitev podatkov.

Hvala za branje! Ste se sami udeležili reševanja podatkov? Vedno smo veseli vaših komentarjev spodaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me