Pregled piriform Recuva Pro – posodobljen aprila 2020

Piriform Recuva Pro Pregled

Proračunsko prijazno orodje, ki pokriva osnove, ne da bi se zateklo na napredno ozemlje, Piriform Recuva Pro se na trenutke počuti nekoliko nedokončano..


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Obnavljanje izgubljenih podatkov je lahko drag predlog. Če greš k profesionalcu, bi to lahko stalo sto ali celo tisoč dolarjev. Če se odločite za programsko opremo, v večini primerov iščete od 50 do 100 dolarjev za zanesljivo programsko opremo, kot je Stellar Phoenix ali EaseUS.

Recuva vstopi v obračun za obnovitev podatkov kot ena najboljših možnosti na trgu. Ne le, da je njegova vodilna aplikacija Piriform Recuva Pro na voljo za samo 20 dolarjev, pravzaprav je na voljo brezplačna različica brez omejitev, koliko podatkov lahko obnovite. Ni čudno, da je Recuva ustvarila nekaj virtualnega pogovora o vodnem hladilniku.

Navdušeni nad tem, kar smo slišali, smo se na Cloudwards.net odločili za lastno testno rešitev te rešitve, ki temelji na vrednosti, in si ogledali, kako dobro je izmerjena v primerjavi z našo najboljšo programsko opremo za obnovitev podatkov..

Naš zaključek: Čeprav je Recuva na voljo samo za uporabnike sistema Windows, to delo opravi. Vendar pa je zaradi redkih lastnosti in slabše podpore tisti, ki imajo širše potrebe ali malo tehničnega znanja in izkušenj.

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Piriform Recuva Pro

Cenitev & Licenciranje

Programska oprema za obnovo podatkov Recuva je na voljo samo za Windows. Piriform ponuja brezplačno, nepodprto različico. Recover Pro doda vrhunsko podporo, samodejne posodobitve, obnovitev optičnih medijev in obnovitev navideznega pogona.

Medtem ko so poslovne licence na voljo, morate še vedno kupiti novo licenco za vsak računalnik, zaradi česar je slaba izbira za IT strokovnjake, ki delajo na več računalnikih.

Lastnosti

Recuva ponuja cenovno ugoden nabor funkcij. Tukaj je razvidno, kaj dobite.

Piriform Recuva Pro Logotipwww.piriform.com

Začne se od 166 dolarjev mesečno Vsi načrti

Različica

Različica
Windows

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Ni slabo. Vendar Recuva ne ponuja več naprednih funkcij, ki so običajno na voljo na drugih platformah za obnovitev podatkov. Največja napaka je, da Recuva Pro ne more obnoviti izgubljenih particij. Druge vključujejo obnovitve zagonskih diskov, kloniranje in dostojno razvrščanje, ki analizirajo prejete podatke.

Recuve ni mogoče uporabiti tudi za obnovitev podatkov iz pomnilnika RAID. Če so vam takšne funkcije pomembne, vam močno priporočamo, da razmislite o možnostih, kot so:

  • Stellar Phoenix Data Recovery Pro
  • Čarovnik za obnovitev podatkov EaseUS
  • Prosoft inženiring reševanje podatkov

Še posebej bi vas spodbudili, da razmislite o teh možnostih, če iščete rešitev za obnovitev podatkov za svoje podjetje. Stanejo več, vendar so vredni tega.

Postopek obnovitve

Po namestitvi vas bo preprost čarovnik Recuve vodil skozi postopek obnovitve od začetka do konca. Najprej boste morali izbrati vrsto datoteke, ki jo želite obnoviti.

Možnost izbire določene vrste datotek znatno skrajša čas skeniranja in to ni nekaj, kar počnejo vsa orodja za obnovitev. Za naše teste smo želeli pregledati vse vrste datotek, zato smo izbrali »vse datoteke«. Nato morate izbrati lokacijo za optično branje.

Recuva znova opravi lepo delo, saj ponuja več možnosti kot veliko orodij.

Izberite “koš za smeti”, če samo iščete vsebino, ki ste jo osebno izbrisali. Če želite skenirati celoten trdi disk, izberite “Nisem prepričan.” Če želite skenirati določeno particijo ali mapo, izberite »na določenem mestu«. Na voljo so tudi možnosti odstranljivih in optičnih medijev.

Velika napaka Recuve je, da ne vključuje možnosti za “izgubljeno particijo.” Številna druga orodja za obnovitev, vključno s Stellar Phoenix in EaseUS, izvlečejo podatke s tabele particij, tako da lahko skenirate izbrisane particije, če niso prepisane.

Za ponazoritev preostalega postopka smo izbrali svojo “D” particijo.

Na naslednjem zaslonu imate možnost, da omogočite »globoko skeniranje«.

Če globinskega skeniranja ne omogočim, bo Recuva namesto tega izvedel hitro skeniranje (preizkusili smo oba). Nekaj ​​zelo pomembnega: vedeti, da Recuva privzeto išče samo izbrisane datoteke. Če imate opravka s poškodovanimi ali preoblikovanimi diski, se prepričajte, da grete na možnosti » < dejanja “in omogočite” iskanje za neizbrisane datoteke. “

Prav tako boste želeli izbrati možnost za »obnoviti strukturo mape«. Večina rešitev za obnovitev samodejno razvije strukturo drevesnih datotek pogona. Nenavadno je, da ne počne Recuva: če to ne storite, prihranite le malo časa, dodatno delo, ki ga povzroči, pa preprosto razveljavi to korist.

Možnosti nastavljene, pritisnite gumb “Start”, da začnete skenirati. Okno stanja vas obvešča o njegovem poteku in o tem, koliko časa ostane do zaključka.

Rezultatov vam ni treba pregledati, medtem ko skeniranje napreduje, kot lahko, z nekaterimi boljšimi rešitvami za obnovitev podatkov, ki smo jih pregledali. Počakati boste morali, da se izvede pregled. Ko se optično branje zaključi, si lahko na desni strani čarovnika ogledate datoteke.

Kljub dodajanju podokna za predogled je razvrščanje podatkov z Recuvo veliko težje kot z drugimi rešitvami za obnovitev podatkov. Če želite olajšati nalogo, se vrnite na možnosti. Na splošnem zavihku preklopite s “seznama” na “pogled na drevo.” To pomaga, vendar želimo, da bi rezultate razvrstili tudi po vrsti datoteke.

Ko najdete tisto, kar iščete, obnovite datoteko, tako da kliknete potrditveno polje zraven nje in pritisnete gumb za obnovitev. Ni možnosti za shranjevanje rezultatov skeniranja, zato se prepričajte, da ste obnovili vse datoteke, ki jih želite, preden zaprete aplikacijo.

Na splošno postopek deluje, vendar ni tako priročen kot nekatere druge možnosti, kot je Stellar Phoenix. Potem je spet proračunska rešitev, zato dobite tisto, za kar plačate.

Izvedba

Zmogljivosti za obnovitev podatkov Recuve smo preizkusili s pregledovanjem na našem testnem računalniku. Hitro in globoko skeniranje smo opravili na preskusni particiji 518 GB s 379 GB rabljenega prostora. Opravili smo tudi globinsko pregledovanje celotnega 1TB trdega diska.

Za preverjanje sposobnosti Recuve za iskanje izbrisanih datotek smo ustvarili in izbrisali tri testne predmete: Wordov dokument, .mp4 video in .jpg sliko. Običajno preverimo tudi sposobnost orodja za obnovitev podatkov, da povrne izgubljene particije. Vendar to Recuva ni zmožnost.

ZnačilnostRezultat
Hitro skeniranje (particija 500 GB)5 sekund
Globoko skeniranje (particija 500 GB)1 uro
Skeniranje v polni HD (1TB)2 uri, 30 minut *
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Obnovljena izbrisana particijaNi možnosti

Časi skeniranja Recuve so bili med najboljšimi od katerega koli orodja za obnovitev, ki smo ga preizkusili, in nam je uspelo obnoviti naše tri testne datoteke. Vendar pa so bili rezultati precej blagi.

Medtem ko smo Recuva postavili za povrnitev neizbrisanih elementov, tudi tako, da smo odprli možnosti > dejanja, “skeniranje nam ni vrnilo nepoškodovanih datotek. Igrali smo se z nastavitvami in poskušali znova zagnati optično branje, vendar nismo mogli vrniti datotek.

Glede na to, da Recuva ne vrne nepoškodovanih datotek, to pomeni, da je ne bomo mogli uporabiti za obnovitev vsebine iz ne nameščene ali poškodovane particije. To omejuje njegovo uporabo na obnavljanju pomotoma izbrisanih datotek in ga postavlja za vsako drugo orodje za obnovitev podatkov, ki smo ga preizkusili.

Ena od stvari, ki izstopa pri Recuvi, je njegova hitrost. Ena ura za globoko skeniranje je najhitreje delujoč algoritem za pregledovanje, s katerim smo delali.

Pomoč strankam

Piriform vzdržuje spletni portal znanja za vse svoje izdelke, vključno z Recuvo. Do portala je enostavno krmariti z navodili za nastavitev, navodili za uporabnika in pogosta vprašanja. Problem, ki ga imamo s portalom, je, da je malce preveč plitv. Večina strani je samo en ali dva odstavka in veliko stvari smo morali izpeljati sami, da smo dobili vrsto skeniranja, ki smo ga želeli.

Bili smo res veseli, ko smo videli, da Piriform ponuja uporabniški forum. Če se izgubite, je primerno, da drugim uporabnikom zastavite vprašanja ali pa tudi sam Piriform. Zdi se, da Recuva privlači močno bazo razvijalcev, zato bi morali dobiti dober nasvet.

Podpora po e-pošti je na voljo, če ste plačni naročnik Recuva Pro. V nasprotnem primeru z Recuvo ni mogoče vzpostaviti vprašanja. Podpora za telefon in spletni klepet ni na voljo niti s plačano naročnino, kar je še en razlog, ker bi IT strokovnjaki, podjetja in negotovi potrošniki morda želeli razmisliti o drugačni možnosti.

Končne misli

Če imate proračun in zavezujete, je Recuva dobra prva možnost, da poskusite obnoviti svoje podatke. Slaba stran je, da ne vključuje nekaterih zmogljivih funkcij, ki jih ponujajo bolj robustne rešitve za obnovitev podatkov. Predvsem to vključuje obnovitev izbrisanih particij in obnovitev iz računalnikov, ki se ne zaženejo.

Za resnejše potrebe, zlasti podjetja in IT strokovnjake, predlagamo, da pogledate drugam. Piriform Recuva Pro se počuti kot izdelek, ki je še vedno zelo v pečici in preprosto ne nudi enake stopnje podpore kot nekatere bolj razvite rešitve.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me