Pregled diskovnih vrtalnikov CleverFiles – posodobljeno 2020

Pregled diskovnih vrtalnikov CleverFiles

Odlično proračunsko orodje, ki prinese vse, kar obljublja, in še več, Disk vrtalnik CleverFiles morda nima vseh funkcij, ki jih ponujajo veliki fantje, vendar je resen kandidat, ko gre za svoj denar. Oglejte si naš celoten pregled Disk Drill.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov
Disk vrtalnik CleverFiles uporabnikom ponuja intuitivno, značilno bogato orodje za obnovo podatkov, ki občudovalno tekmuje z večjimi imeni, kot sta Stellar in EaseUS, a prihaja po nekoliko bolj privlačni ceni.

Orodja za obnovitev podatkov lahko uporabnike rešijo iz različnih scenarijev, vključno s pomočjo pri obnavljanju izbrisanih datotek, izgubljenih, oblikovanih ali ne-montažnih particij in izvleku podatkov iz trdih diskov, ki se zrušijo. Za popolno računovodstvo scenarijev, ki jih zajema večina orodij za obnovitev podatkov, se prepričajte in si oglejte krog Cloudwards.net najboljše programske opreme za obnovitev podatkov..

Med tem pregledom bomo opisali cene in funkcije Disk Drill, nato pa vas seznanili s splošno uporabniško izkušnjo. Ogledali si bomo tudi delovanje diskovnega vrtanja, preden zaključimo s pregledom delovanja službe za stranke CleverFiles.

Prejšnja

Naslednji

Nadomestne možnosti za diskovni vrtalnik CleverFiles

Cenitev & Licenciranje

CleverFiles ima licence tako za posamezne kot za komercialne potrošnike. Programska oprema se lahko uporablja za Mac ali Windows. Nima nobenih paketov orodij za servisiranje obeh operacijskih sistemov. Licence so na splošno dobre eno leto, vendar lahko za nekaj več denarja nadgradite na doživljenjsko licenco.

Če niste prepričani, da je Disk Drill rešitev za obnovitev podatkov, ki jo iščete, boste z brezplačno preskusno različico preizkusili njihovo programsko opremo. Poskusna različica vam omogoča samo obnavljanje podatkov do 100 MB, vendar lahko vsaj vidite, ali je večjih datotek mogoče obnoviti s skeniranjem in predogledom rezultatov. Kot lahko preberete v našem pregledu Stellar Data Recovery, vam ta storitev omogoča, da si povrnete do 1 GB brezplačno, zato bo morda boljši za vas.

Lastnosti

Diskovni vrtalnik CleverFiles je eno najbolj značilnih orodij za obnovitev diskov na trgu, ki neposredno tekmuje z vrhunskimi storitvami, kot sta Stellar in EaseUS (preberite pregled našega čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS).

Naslednja tabela prikazuje hiter pregled nekaterih teh lastnosti. Nekatere od teh bomo preučili v tem pregledu. Za natančne razlage vrednosti teh funkcij ne zamudite našega okrogle skupine za obnovitev podatkov.

Logotip vrtalne plošče CleverFileswww.cleverfiles.com

Začne se od 408 dolarjev mesečno Vsi načrti

Različica

Različica
Windows, Mac

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD
Samo za Mac

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Všeč nam je tudi funkcija vrtalnika za obnovitev diska. Recovery Vault izvaja procese v ozadju za zaščito določenih particij HFS, HFS +, FAT ali FAT32 na vašem računalniku. Shrani metapodatke v izbrisane datoteke, vključno z datotekami. Te informacije se uporabljajo v postopku obnove, tako da ko obnovite datoteko, niste dobili samo splošnega imena datoteke, kot ste pri drugih obnovitvenih storitvah.

Prav tako pospeši postopek obnovitve, saj vam ni treba izvesti globinskega skeniranja. Upoštevajte, da če uporabljate Time Machine na particiji Mac, vam obnovitveni trezor ni treba uporabljati.

Med tem pregledom smo posebej pogledali različico sistema Windows Disk Drill. Različica za Mac, čeprav dražja, ima nekaj dodanih funkcij, zaradi katerih je ena najboljših možnosti za obnovitev podatkov za ta operacijski sistem.

Tej vključujejo:

 • Obnova iOS-a
 • Android obnovitev
 • Pogonski pogoni
 • Iskalnik dvojnikov
 • Pospravi
 • Spremljanje zdravja
 • Forenzične lastnosti

Želeli bi si, da bi bilo zagon obnovitve na voljo tudi za različico programske opreme za Windows, saj pogosto uporabniki potrebujejo, da si povrnejo podatke iz naprav, ki se ne zaženejo..

Tako za različice programske opreme Windows kot za Mac bi radi videli tudi možnost dodajanja novih vrst datotek. Trenutno Disk Drill za Windows podpira več kot 200 vrst datotek, Disk Drill za Mac pa podpira več kot 300. Torej v večini primerov, ki nimajo te funkcije, ne bo težava.

Vrste podpornih datotek vključujejo:

 • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Avdio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Videoposnetki: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arhivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Disk Drill lahko uporabite za obnovitev datotek iz naslednjih datotečnih sistemov:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Odstranljivo shranjevanje: ExFat

Postopek obnovitve

Če želite zagnati računalnik s programom Disk Drill, ko zaženete aplikacijo, morate najprej izbrati lokacijo za optično branje. S čarovnikom Disk Drill lahko izberete optično branje celotnega trdega diska ali particije na trdem disku.

Disk Drill izvleče podatke iz razpredelnice v napravi, da prikaže tudi izbrisane particije, kar vam prepreči, da bi morali poiskati celoten pregled trdega diska, da jih najdete. Številna orodja za obnovitev podatkov tega ne storijo (preberite naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue za drugo storitev, ki je v tem pogledu privlačna).

Ni možnosti skeniranja posamezne mape, kakršna je pri Stellarju. Prav tako ni možnosti skeniranja določenih vrst datotek. Vendar ni nobenega pravega ponudnika, saj hitro skeniranje Disk Drill poteka hitreje kot večina.

Disk Drill ima tri vrste skeniranja, ki jih želite vedeti:

 • Zaženite hitro skeniranje
 • Zaženite globinsko skeniranje
 • Zaženite vse vrste skeniranja

Ko zaženete hitro skeniranje, Disk Drill obnovi datoteke, ki so še nedotaknjene, vendar niso dostopne. To vključuje tako nedavno izbrisano vsebino kot vsebino na ne-montažnih particijah. Hitro skeniranje bo vrnilo poti datotek in izvirna imena datotek.

Na drugi strani globinsko skeniranje pregleda prost prostor na vašem pogonu in rekonstruira izbrisane datoteke na podlagi vzorcev datotek. Ta način obnovitve bo najboljši za datoteke, ki so bile dolgo izbrisane ali obnavljajo podatke iz količin RAW.

Če veste, da želite izvesti globinsko skeniranje, vam priporočamo, da izberete možnost za zaporedno in hitro skeniranje. To vrne nepoškodovane in rekonstruirane datoteke.

Medtem ko skeniranje teče, lahko nadaljujete z zavihki o njegovem napredku zahvaljujoč vrstici napredka na vrhu aplikacije. V tej vrstici so časovniki, ki prikazujejo pretečen čas in preostali čas, s čimer boste sproti obveščeni, kako se stvari gibljejo.

Po brskalniku lahko pregledate in si ogledate obnovljene datoteke, preden so na voljo. Predogled z desnim klikom na datoteko in izberite »predogled«.

Ni možnosti za predogled sličic, kar je povleci. Lahko pa si ogledate po splošni vrsti datoteke. To dopolnite s klikom na želeno kategorijo na desni strani čarovnika: slike, video, dokumenti, zvok ali arhiv. Obstajajo tudi kategorije glede na velikost in datum.

Poiščete lahko tudi datoteko.

S tem boste pomagali najti datoteke z določenimi imeni ali datoteke z določenimi končnicami (txt, docx, jpg itd.). V centralnem podoknu lahko brskate po datotekah, ki jih je vrnilo optično branje. Neokrnjene datoteke so razvrščene glede na lokacijo drevesa datotek, tako kot v datotečnem raziskovalcu. Izbrisane datoteke najdete v mapi za smeti za recikliranje.

Ko najdete datoteke, ki jih želite obuditi, je to preprosto tako, da označite potrditveno polje poleg imena datoteke ali mape v svojih rezultatih in nato kliknete gumb za obnovitev blizu vrha aplikacije.

V polju poleg gumba za obnovitev označite želeno lokacijo obnovitve. To je lahko enaka lokacija, iz katere ste datoteko obnovili, vendar je na splošno priporočljivo, da jo shranite drugje. Če še niste pripravljeni na obnovitev, lahko shranite rezultate skeniranja in jih pozneje obdelate s klikom na »shrani sejo«.

Nato si bomo ogledali, kako uspešno je Disk Drill dejansko opravil pri svojih obnovitvenih nalogah.

Izvedba

Opravili smo vrsto osnovnih testov za merjenje učinkovitosti Disk Drill. Sem spadajo hitra in poglobljena skeniranja proti eni particiji in popolno skeniranje na celotnem trdem disku.

Preizkusna particija, ki smo jo preizkusili, je bila velikosti 518 GB, s 139 GB prostega prostora. Velikost polnega trdega diska je bila 1TB. Za testiranje particijskega skeniranja smo ustvarili in izbrisali tri testne datoteke, ki vključujejo Wordov dokument, video datoteko MP4 in slikovno datoteko .jpg. Ustvarili smo tudi testno particijo velikosti 10 GB, jo naložili s podatki in jo izbrisali.

Tu so rezultati našega testiranja:

ZnačilnostRezultat
Hitro skeniranje (particija 500 GB)10 sekund
Globoko skeniranje (particija 500 GB)1 uro
Skeniranje v polni HD (1TB)3 ure
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Najdene datoteke za recikliranje (vsebina, ki je sam izbrisana)7
Obnovljena izbrisana particija

Navdušila nas je splošna hitrost vrtanja diska, ki je pri roki prevladala pri večini drugih orodij za obnovitev podatkov. Seveda hitrosti hitrosti ne pomenijo natančnega pregledovanja. V primeru Disk Drill pa smo uspeli obnoviti vse tri preskusne datoteke.

Naša prizadevanja za obnovitev izbrisane testne particije so bila uspešna.

Pomoč strankam

Na voljo je podpora za klepet v živo za Disk Drill in druge programe CleverFiles. Klepet lahko začnete 24/7, čeprav boste morda na čakanje več ur čakali na odgovor v neuradnih urah. Če ne želite čakati, lahko pustite svoj e-poštni naslov.

E-pošto lahko vložite tudi neposredno. Preizkusili smo obe možnosti. Med delovnim časom smo se v približno 15 minutah odzvali na klepet. Odgovore po e-pošti dosledno vrnete v manj kot 24 urah.

Če ste lastnik tehnične podpore za samostojno delo, CleverFiles vzdržuje bogat portal znanja, ki bo odgovoril na najpogostejša vprašanja. Kategorije ob levem robu portala lahko uporabite za brskanje po vsebini ali pa uporabite možnost iskanja, če imate v mislih nekaj specifičnega. Obstaja tudi razdelek s pogostimi vprašanji.

Uporabniški forum CleverFiles ponuja še eno lepo pot za odgovore na vprašanja in reševanje težav. Obiščite lahko tudi forum, če želite izvedeti o posodobitvah diskovnega vrtalnika in predlagati funkcije.

Končne misli

V tem pregledu smo lahko pripravili še eno orodje za obnovitev podatkov, ki se ne bi ujemalo z zmogljivostmi profesionalnih orodij za obnovitev podatkov, kot so jih izdelali Stellar, EaseUS in Prosoft Engineering. Ugotovili smo, da je orodje, ki je prijazno proračunu, in ki je zagotavljalo skoraj vse.

Disk vrtalnik CleverFiles zagotavlja čist in intuitiven uporabniški vmesnik. Možnosti so odlične, skeniranje pa hitro in temeljito. To je orodje, ki bo všeč navadnim potrošnikom in hkrati navdušilo IT strokovnjake. Imate izkušnje z CleverFiles Disk Drill? Zanima nas vaše mnenje, zato nas obvestite v komentarjih spodaj. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map