Pregled čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS – posodobljeno 2020

Pregled čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS

Čarovnik za obnovitev podatkov EaseUS je temeljit del programske opreme za obnovo podatkov, ki bo celo navdušil IT strokovnjake, ki si želijo izostriti svoj rob. Premagala bi konkurenco, razen nekaj drobnih napak. Preberite naš celoten pregled EaseUS za podrobnosti o tem.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

EaseUS proizvaja močno ponudbo pripomočkov za podatke, ki so dovolj zmogljivi, da lahko zadovoljijo potrebe IT strokovnjakov in so enostavni za uporabo za vse druge. Med tem pregledom bomo preučili njegovo rešitev za obnovitev podatkov, čarovnika za obnovitev podatkov.

Čarovnik za obnovitev podatkov EaseUS, ki je na voljo tako za Windows kot za Mac, vam bo pomagal obnoviti tako po nesreči izbrisane datoteke kot datoteke, ki jih programi izbrišejo. Uporablja se lahko tudi za dostop do ne montažnih, surovih ali pokvarjenih predelnih sten. Napredni uporabniki bodo cenili tudi njegovo sposobnost obnavljanja podatkov s strežnikov in RAID pomnilnika.

Na splošno je uporabniška izkušnja ena najboljših vseh obnovitvenih pripomočkov, ki smo jih pregledali, in jo uvrsti na vrh našega okrožja za leto 2017 za najboljšo programsko opremo za obnovitev podatkov..

Žal storitvi manjka ene glavne funkcije, ki ji preprečuje, da bi premagal Stellar ali Prosoft Engineering (preberite naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue) kot najboljše orodje za obnovitev: ne more skenirati vašega polnega trdega diska, samo particije. Posledice tega bomo preučili pozneje v tem pregledu.

Preučili bomo tudi sicer močan nabor funkcij, vmesnik, zmogljivost in podporo mreže EaseUS-a.

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS

Cenitev & Licenciranje

Za povprečne uporabnike sistema Windows se najboljša programska oprema EaseUS imenuje Data Recovery Wizard Pro za Windows + WinPE. “WinPE” vam omogoča, da obnovite podatke iz računalnikov, ki se ne bodo začeli zaradi težav z zagonskimi particijami. Različica Mac se imenuje Data Recovery Wizard Pro za Mac z zagonskimi mediji.

Uporabniki operacijskega sistema Windows in Mac se lahko odločijo za cenejšo možnost, ki ne vključuje obnovitvene zgoščenke. EaseUS ponuja tudi obnovitveno programsko opremo za iPhone in naprave Android. Poleg rednih potrošniških načrtov obstajajo cenovne licence za IT strokovnjake.

EaseUS ponuja preskusne različice svoje programske opreme, ki jih je mogoče uporabiti za obnovo do 2 GB podatkov na osebnih računalnikih in računalnikih Mac. Poskusni postopek vam bo pomagal ugotoviti, ali je mogoče izgubiti podatke, ki jih je mogoče pridobiti pred nakupom programske opreme. Ker ponuja preskusno različico, 30-dnevni pravilnik vračila EaseUS ne velja za netehnične okoliščine, zato se prepričajte, da veste, kaj kupujete.

Lastnosti

Naslednja tabela prikazuje bistvene lastnosti, ki jih dobite z licenco EaseUS Data Recovery Wizard Pro.

Logotip čarovnika za obnovitev podatkov EaseUSwww.easeus.com

Začne se od 111 $ mesečno vsi načrti

Različica

Različica
Windows, Mac

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava
Prodano ločeno

Obnovitveni CD
Prodano ločeno

Kloniranje
Prodano ločeno

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Čeprav je seznam funkcij videti impresiven, manjka nekaj opaznih stvari. Nekatere od teh so na voljo v ločenih programskih paketih, ki so na voljo pri EaseUS. Te funkcije vključujejo možnost kloniranja trdega diska in ustvarjanja zagonskega diska ali USB-ja za takrat, ko se računalnik sploh ne bo zagnal.

Druge funkcije, ki jih EaseUS sploh ne ponuja, vključujejo možnost dodajanja novih obnovljivih vrst datotek in možnost obnovitve podatkov iz optičnega pomnilnika (CD-ji, DVD-ji).

Kar zadeva podprte vrste datotek, EaseUS pokriva vse osnove:

  • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Avdio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videoposnetki: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arhivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Podprti datotečni sistemi vključujejo:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Odstranljivo shranjevanje: ExFat

Postopek obnovitve

Nato preučimo splošni postopek obnovitve z uporabo čarovnika za obnovitev podatkov Pro za Windows. Skupna izkušnja z Mac različico programske opreme je podobna. Ko se aplikacija odpre, prvi korak zahteva izbiro lokacije skeniranja.

Lahko izberete optično branje namizja, knjižnic sistema Windows, določene particije ali zunanjega pogona. Če imate opravka z ne nameščeno ali izbrisano particijo, bo Čarovnik za obnovitev podatkov prikazal tudi te, tako da povleče podatke s tabele particij. Za razliko od večine orodij za obnovitev podatkov vam najprej ni treba izvesti celotnega skeniranja trdega diska.

Poleg tega so tu izbire nekoliko bolj omejene, kot bi si želeli. S Slarlarjem lahko na primer izberete vrsto datoteke, ki jo želite skenirati, ali določite določeno mapo (za podrobnosti preberite celoten pregled Stellar Data Recovery). S tem lahko omejite, kako dolgo traja skupno skeniranje.

Z EaseUS-om tudi ni možnosti za pregled celotnega trdega diska. Izberite particijo, s katero želite delati, in pritisnite »scan«. Čarovnik za obnovitev podatkov bo samodejno izvedel hitro pregledovanje in nato sprožil globoko skeniranje. Med skeniranjem program na vrhu aplikacije prikaže vrstico napredka in odštevanje, koliko časa ostane pred zaključkom.

Datoteke lahko brskate in predogledujete, preden se skeniranje konča, saj so obnovljene ali počakajte, da se konča. Zmogljivost predogleda pomaga, saj so obnovljenim datotekam dana splošna imena, kot pri večini orodij za obnovitev podatkov za Windows. Vendar omejitev velikosti datoteke 100 MB omejuje njeno uporabnost.

Ko je pregled končan, lahko brskate po vsebini po drevesu datotek, kategoriji datotek (grafika, zvok, dokument, video, e-pošta, drugo) in poiščete datoteke. Iskanje je priročno, ker lahko poiščete določeno vrsto datoteke z iskanjem razširitve (.txt, .jpg).

Vsebina, ki ste jo osebno izbrisali, bo v mapi »koš«. Vsebino, ki je bila izbrisana z drugimi sredstvi, na primer s programom, najdete v posebni mapi z oznako “več izgubljenih datotek (RAW).”

Obnovitev vsebine je preprosta. Preprosto kliknite potrditveno polje poleg imena datoteke, pritisnite tipko za obnovitev in izberite mesto za obnovitev. Ta lokacija mora biti ločena particija ali pogon, lahko pa izberete zunanji pogon.

Izvedba

Da bi ugotovili, kako se je čarovnik za obnovitev podatkov EaseUS postavil v primerjavi s konkurenco, smo v postopku pregleda opravili nekaj osnovnih obnovitvenih testov. Osnovni preizkus za obnovitev izbrisanih datotek je potekal na particiji 518 GB v formatu NTFS s 379 GB prostora. Za to testiranje so bile ustvarjene in izbrisane tri preizkusne datoteke: Wordov dokument, .jpg datoteka in .mp4 video.

Preizkusili smo tudi obnovitev testne particije v velikosti 10 GB, ki smo jo ustvarili, naložili podatke in izbrisali.

Oglejte si naše rezultate:

ZnačilnostRezultat
Hitro skeniranje (particija 500 GB)2 sekundi
Globoko skeniranje (particija 500 GB)1 ura, 45 minut
Skeniranje v polni HD (1TB)Ni možnosti
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Obnovljena izbrisana particija

Hitro pregledovanje čarovnika za obnovitev podatkov se začne v samo nekaj sekundah. Rezultati, ki so se vrnili, pa so bili omejeni. Zdi se, da optično branje samo preveri, ali je na voljo nedavno izbrisana vsebina. Večina hitrih pregledov gradi tudi celotne strukture imenikov s nedotaknjenimi datotekami.

V redu je, da je čarovnik za obnovitev podatkov drugačen.

To samo pomeni, da je EaseUS uporabil drugačen pristop pri izdelavi svojega algoritma za hitro skeniranje. Pravi preizkus, kako temeljito deluje orodje za obnovo podatkov, se skriva v njegovih globinskih rezultatih skeniranja. Globinsko skeniranje se je zaključilo v manj kot dveh urah To je hitreje od povprečja in je vseeno vrnilo vse, kar smo iskali.

Pomoč strankam

EaseUS je morda najboljše splošno orodje za obnovo podatkov, ko gre za podporo. Storitev ponuja temeljito bazo znanja, ki vključuje naložljiv priročnik za uporabo, članke za podporo in video vaje. Največji plus pa je vključitev podpore za live chat.

To je prednost, ki je ne boste našli pri storitvah za obnovitev podatkov nižjega cenovnega razreda.

S klepetom v živo, ki je na voljo v delovnem času, boste skoraj takoj v stiku s predstavnikom storitve. Izven delovnega časa lahko EaseUS pošljete e-pošto. Storitev obljublja, da se vam bomo vrnili v dveh urah, in ugotovili smo, da se je obljuba držala tudi ob vikendih.

Na žalost je kanal za telefonsko podporo namenjen predprodajnim poizvedbam in ne tehnični podpori. Vendar pa je tehnična vprašanja pogosto lažje sporočiti prek besedila kot govoriti. Tehnični podpori EaseUS lahko pošljete tudi e-poštno sporočilo neposredno z namiznega orodja, tako da v zgornji orodni vrstici kliknete ikono “več” in izberete “obrnite se na tehnično podporo”.

Končne misli

Čeprav izkušnja ni popolna, smo se navdušili, ko smo porabili malo preveč časa za igro s čarovnikom za obnovitev podatkov EaseUS. Opravljeno globinsko skeniranje ni bilo tako temeljito kot nekatere storitve glede na skupno najdene datoteke, vendar je vrnilo vse datoteke, ki smo jih iskali.

Možnost obnovitve podatkov s trdih diskov, SSD-jev, shranjevanja RAID, strežnikov in celo optičnih pogonov omogoča prilagodljivo orodje. Tudi brezplačna programska oprema za kloniranje je prijetna, čeprav gre za ločeno aplikacijo.

V resnici je rešitev tako celovita, če ste strokovnjak za informacijsko tehnologijo, se nam v glavi ne poraja veliko vprašanje, da bo ponudba za obnovitev podatkov EaseUS postala neprecenljiv dodatek k vašemu orodju.

Ali uporabljate EaseUS? Na kaj ste pomislili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me