Ontrack EasyRecovery Review – posodobljeno 2020

Ontrack EasyRecovery Pregled

Odlična storitev za obnovitev podatkov s čudovitim vmesnikom, Ontrack EasyRecovery ni na voljo v oddelku za napredne funkcije. Glede na to je odlična alternativa za domače uporabnike.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Zaradi izgube uporabnika, virusa ali napačnega trdega diska je izguba podatkov lahko katastrofalna izkušnja. Orodja za obnovitev podatkov, kot je Ontrack EasyRecovery, so zasnovana tako, da vas rešijo tako, da povrnete tako po nesreči izbrisane podatke kot tudi podatke, ki so obtičali na izgubljeni ali nedostopni particiji.

Ontrackova rešitev za obnovitev podatkov zagotavlja temeljito pregledovanje in zelo uporabniku prijazno izkušnjo. Čeprav manjka nekaj funkcij za obnovitev, ki jih najdemo pri vodilnikih v panogi, kot sta Stellar in EaseUS, ima tudi nekaj prednosti, ki jih ta orodja nimajo. Sem spadajo možnosti za trajno brisanje podatkov s trdega diska in možnosti diagnostike diska (več o teh dveh preberite v pregledu Stellar Data Recovery ali pregledu EaseUS Data Recovery Wizard).

Za popoln pogled na to, kako to orodje ustreza konkurenci, si oglejte naš najboljši pregled programske opreme za obnovitev podatkov. V nasprotnem primeru preberite podrobno računovodstvo cen, funkcij, procesov in storitve za stranke EasyRecovery.

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Ontrack EasyRecovery

Cenitev & Licenciranje

Programska oprema Ontrack EasyRecovery je na voljo v različicah Windows in Mac. Domača različica programa EasyRecovery omogoča uporabo programske opreme za eno leto. To je velika omejitev, saj so druge rešitve za obnovitev podatkov, kot sta EaseUS in Stellar, zagotavljale vseživljenjsko licenciranje.

Domača licenca se lahko hkrati uporablja samo v enem računalniku. Poleg tega za razliko od nekaterih drugih možnosti nimate doživljenjske licence. V letu veljavnosti licence pa lahko licenco izvozite v drug računalnik tako pogosto, kot potrebujete. Vse licence so namenjene tako Windows kot MacOS.

Pred nakupom lahko preizkusite brezplačen preizkus katerega koli programskega paketa. Preizkusna različica vam bo omogočila, da preverite in preverite, ali so vaši podatki obnovljivi, dejansko pa ne izterjajo.

Lastnosti

EasyRecovery ponuja večino osnovnih funkcij, ki jih boste potrebovali, da obnovite pomotoma izbrisane ali drugače izgubljene podatke. Tu je splošen pregled, kaj dobite z licenco:

Ontrack logotip EasyRecoverywww.krollontrack.com

Začne se od 658 dolarjev mesečno Vsi načrti

Različica

Različica
Windows, Mac

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD

Kloniranje
Zahteva profesionalno licenco

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Funkcija za EasyRecovery se dobro ujema s konkurenco, zlasti z vključki, kot so optični mediji, Windows Server in obnovitev Linuxa. Obnovitev shranjevanja RAID je mogoče tudi, vendar le s drago podjetniško licenco (za cenejšo možnost si oglejte naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue).

Želimo si, da bi EasyRecovery v svoj osnovni paket vključil možnost kloniranja trdih diskov in particij, namesto da bi uporabnika prisilil k veliko dražji strokovni izdaji.

Večja napaka je, da EasyRecovery ne omogoča ustvarjanja zagonskega diska za dostop do podatkov na računalnikih, ki se ne zaženejo. Če bi bilo tako, da bi dobili te podatke, bi morali iz računalnika odstraniti problematični trdi disk in se nanj povezati kot zunanji pogon..

Morda je še huje, da vam Ontrack ne omogoča shranjevanja rezultatov skeniranja za poznejšo obnovitev. Če želite, da so te funkcije vključene v rešitev za obnovitev podatkov, razmislite o Stellar Data Recovery. EasyRecovery podpira vse običajne vrste datotek.

To med drugim vključuje:

  • Dokumenti: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Slike: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Avdio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videoposnetki: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arhivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Če vrsta datoteke ni podprta, ni možnosti za določitev in dodajanje novih vrst datotek, kot jih lahko, s pomočjo Stellar Data Recovery in Prosoft Engineering Data Rescue 4.

Podpora datotečnega sistema vključuje:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Linux: EXT2, EXT3
  • Optični mediji: ISO9660

Postopek obnovitve

Ko naložite in namestite program EasyRecovery, boste ob zagonu morali izbrati mesto datotek, ki jih želite obnoviti.

Izbire vključujejo trdi disk, pomnilniško napravo, optični medij in večpredstavnostno / mobilno napravo. Upoštevajte, da je »RAID« predstavljen kot možnost, brez licence podjetja ni na voljo. Za naše teste smo izbrali trdi disk.

Ko bomo nadaljevali izbiro in nadaljevali, boste morali izbrati glasnost za optično branje. Izberete lahko celoten pogon ali particijo ali mapo.

EasyRecovery izvleče podatke tudi iz tabele particij in prikaže vse izbrisane particije. V nekaterih primerih se vaša izgubljena particija morda ne bo prikazala tukaj. Če se to zgodi, morate zagnati optično preiskavo celotnega trdega diska, da preverite, ali ga lahko obnovite.

Ko izberete particijo in pritisnete »Nadaljuj«, EasyRecovery naredi nenavaden korak, ko vpraša, s kakšnim scenarijem obnovitve imate opravka. Večina programov za obnovitev običajno vpraša, ali želite zagnati hitro ali globinsko skeniranje. Cenimo prijaznejši pristop čarovnika Ontrack.

“Obnova izbrisanih datotek” EasyRecovery je hitrejše skeniranje, analogno postopku hitrega obnovitve. Optično branje, imenovano “obnovitev oblikovanega medija”, omogoča intenzivnejše skeniranje po blokih. Rezultate uspešnosti si lahko ogledate v naslednjem razdelku.

Druge možnosti vključujejo eno za trajno brisanje podatkov in diagnostiko za odkrivanje slabih blokov. Izberite in izberite gumb “Nadaljuj”. Med postopkom skeniranja vas EasyRecovery sproti obvešča o napredku in predvidenem preostalem času.

Za razliko od nekaterih drugih rešitev za obnovitev podatkov med iskanjem ne morete brskati in si ogledati najdenih podatkov. Nezadovoljivo, vendar ni prekinitev dogovora.

Ko se optično branje konča, lahko izgubljeno vsebino poiščete po mapi. Več map vsebuje vsebino določene vrste (zvok, dokumenti, slike, videoposnetki itd.). Obstaja tudi mapa z imenom “podatki”, ki vam omogoča iskanje vsebine po strukturi datotečnega sistema. Poiščite datoteke, ki ste jih slučajno izbrisali v mapi »koš za smeti«.

Z iskalno vrstico boste našli določene vsebine. Vendar pa ne deluje s priponami datotek (.txt, .jpg, .mp4), ki bi bile priročne. Druga možnost, za katero smo ugotovili, da ni, ne more shraniti rezultatov skeniranja za poznejšo obnovitev. To pomeni, da niste pripravljeni obnoviti, ko se skeniranje konča, in ga boste morali znova zagnati.

Večina drugih storitev za obnovitev podatkov omogoča shranjevanje pregledov. Ena stvar, ki smo jo imeli zelo radi, je, da EasyRecovery omogoča pregled datotek s sličicami. Številna tekmovalna orodja omogočajo predogled datotek po eno datoteko.

Če želite obnoviti kateri koli element, ga dvokliknite. EasyRecovery vas iz nekega razloga prisili, da obnovite en izdelek hkrati. Zaradi te nenavadne zasnove je EasyRecovery slaba izbira za obnovo velikih količin podatkov naenkrat, zato priporočamo, da si ogledate naš pregled CleverFiles Disk Drill..

Izvedba

EasyRecovery smo preizkusili tako, da smo preizkusili njegove zmogljivosti na istem testnem računalniku, ki smo ga uporabili za testiranje več kot dveh ducatov konkurenčnih storitev. Test vključuje skeniranje na celotnem trdem disku 1 TB in skeniranje na particijo 518 GB. Med testiranjem smo želeli obnoviti izbrisano 10 GB particijo in tri preskusne datoteke, izbrisane iz naše 518GB podatkovne particije..

Tu so rezultati:

LastnostiRezultat
Hitro skeniranje (particija 500 GB)5 sekund
Globoko skeniranje (particija 500 GB)4 ure, 15 minut
Skeniranje v polni HD (1TB)6 ur, 30 minut
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Najdene datoteke za recikliranje (vsebina, ki je sam izbrisana)7
Obnovljena izbrisana particija

EasyRecovery je naredil vse, kar smo potrebovali. Je nekoliko počasnejši od orodij za obnovitev podatkov, ki so jih dali Stellar, EaseUS in CleverFiles, vendar ne tako zelo.

Pomoč strankam

Ontrack nudi podporo za klepet v živo za vse svoje izdelke, vključno z EasyRecovery. Do klepeta v živo je mogoče dostopati samo v delovnem času, vendar je to značilno za ponudnike programske opreme. Naša večja skrb je, da je vzpostavilo stik s predstavnikom 45 minut, kljub večkratnim sporočilom, da bo nekdo na voljo v 30 sekundah.

Če želite, lahko na Ontrack pridete tudi po telefonu med delovnim časom in po e-pošti 24/7.

Stran za podporo podjetja Ontrack vključuje pogosta vprašanja in nalaganje s hitrim namigom, sicer pa je plitva. Radi bi si ogledali podrobnejše vadnice, videoposnetke in uporabniški forum. Odsotnost boljših virov nekoliko izravna uporabnost dobro zasnovanega čarovnika za obnovitev.

Končne misli

Verjetno tisto, kar pri Ontrack EasyRecovery najbolj izstopa, je njegov čudovito zasnovan čarovnik. Uporabniška izkušnja je preprosta z veliko možnostmi za prilagajanje optičnega branja in prijaznimi funkcijami, kot je predogled sličic. Celo nekaj stvari, za katere drugi prodajalci zaslužijo, plačate, na primer trajno obnovitev datotek in diagnostiko pogona.

Hkrati nekatere manjkajoče funkcije preprečujejo, da bi se EasyRecovery ujemala z orodji za obnovitev podatkov na zgornji polici. Ti vključujejo nezmožnost obnovitve podatkov iz zagonskih diskov s strojev, ki se ne zaženejo, shranjevanje več datotek hkrati, shranjevanje rezultatov skeniranja in kloniranje particij.

V oči nam je zašla tudi nerazvita centra za podporo strankam. Omejeno enoletno licenciranje je prav tako razočaranje, saj vam mnoga druga orodja zdaj omogočajo brezplačno življenjsko dograditev. Naše priporočilo: namesto tega si oglejte Stellar. Stane malo več, vendar je vredno dvakrat več.

Ste že uporabljali Ontrack? Kaj si mislil? Delite svoje misli v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me