GetData Obnovi moje datoteke Pregled – Posodobljeno 2020

GetData Obnovi moje datoteke Pregled

Trdna storitev za obnovitev podatkov, ki malo razočara, ko gre za hitrost, GetData Recover My Files je odlična, dokler vam ne bo treba obnoviti izbrisanih particij. Za podrobnosti preberite celoten pregled GetData.


Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Ne glede na to, ali ste pomotoma izbrisali datoteko ali imate večje težave, kot je poškodovana ali formatirana particija, vam lahko pravo orodje za obnovitev podatkov običajno pomaga, če zanemarite ustvarjanje varnostne kopije. Izberite napačno in verjetno boste zapravili zapravljene stroške.

Med tem pregledom bomo pretehtali prednosti in slabosti GetData Recover My Files. GetData je razvil vrsto orodij, namenjenih uporabnikom z resnimi potrebami po obnovitvi podatkov, bodisi potrošniki, lastniki podjetij ali IT strokovnjaki. Tako je nastala programska oprema z nekaj priročnimi funkcijami in močnimi možnostmi za prilagajanje.

Med pregledom smo ugotovili, da orodje na splošno opravi nalogo, vendar imamo zaskrbljenost glede njegove zmožnosti obnavljanja podatkov iz izbrisanih particij. Poleg tega Recover My Files teče veliko počasneje kot drugi profesionalni favoriti in ne more zaznati izgubljenih particij, obenem pa ne ponuja sistemskih zagonskih diskov za naprave brez zagona.

Za večjo sliko si oglejte, kako se različne možnosti za obnovitev podatkov združujejo med seboj, preberite si, če želite natančno ugotoviti, kaj lahko storite GetData, če želite izvedeti, ali je to najboljše orodje za obnovitev podatkov za vas.

Prejšnja

Naslednji

Možnosti za obnovitev datotek GetData

Cene in licenciranje

Obnovi My Files prihaja samo v PC okusu. Uporabniki Mac-a bodo morali iskati drugje. Medtem ko lahko brezplačno prenašate in zaženete skeniranje z obnovitvijo mojih datotek, za dejansko obnovitev datotek boste morali kupiti licenco. Cene so v skladu s podobno predstavljenimi orodji in imajo tri različne možnosti licenciranja.

Lastnosti

Naslednja tabela vam bo dala hiter pregled, kaj dobite z licenco GetData.

GetData Obnovi moje datoteke Logotipwww.recovermyfiles.com

Začne od 194 dolarjev mesečno Vsi načrti

Različica

Različica
Windows

Možnosti optičnega branja

Hitri pregled

Globoko skeniranje

Razvrsti po vrsti datoteke

Optično branje po vrsti datoteke

Možnosti optičnega branja

Popolno skeniranje trdega diska

Izbrisana / izgubljena datoteka

Pokvarjena predelava particij

Izbrisana obnovitev particije

Zagonska USB naprava

Obnovitveni CD

Kloniranje

Zunanje okrevanje

Obnovitev zunanjega pogona

Odstranitev obnovljivega medija

Obnovitev SD kartice

Obnovitev optičnega skladiščenja

Podpora

Seznam funkcij se dobro primerja z večino drugih možnosti obnovitve podatkov. Še posebej nam je všeč, da njegova izdaja Professional License podpira obnovo pomnilnika RAID in ujema storitve, kot sta Prosoft Engineering Data Rescue in EaseUS Wizard Wizard (preberite naš pregled EaseUS Data Recovery Wizard).

Kljub temu želimo dodati nekaj stvari. Sem spadajo obnovitev sistemskih zagonskih diskov za stroje s poškodovanimi zagonskimi particijami in obnovitev optičnih medijev.

Če iščete te funkcije, si oglejte naš pregled Stellar Data Recovery. Obnovi moje datoteke podpira vse datotečne sisteme, ki jih želimo videti.

To vključuje vrste datotek Mac, čeprav nimajo odjemalca Mac:

  • FAT 1, FAT 16, FAT 32 (Windows)
  • exFAT (Windows)
  • NTFS, NTFS5 (Windows)
  • HFS, HFS + (Mac)

Orodje podpira tudi obnovitev več kot 200 različnih vrst datotek, kar je v skladu z drugimi orodji. Lepo bi bilo, če bi lahko opredelili nove vrste datotek za pregled. Vendar pa sta edini “top” orodji, ki ponujata to zmogljivost, Stellar (različice za PC in Mac) in Data Rescue (samo za Mac različico). Preberite naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue za več o tem odličnem orodju.

Postopek obnovitve

Zagon Obnovi moje datoteke in čarovnik vas bo vodil skozi postopek obnovitve korak za korakom. To je v skladu s konkurenco, vendar Recover My Files ponuja vrsto izbire pri nastavitvi optičnega branja, ki ga izvajajo številne druge storitve.

Prvo, kar morate storiti, je izbrati vrsto obnovitve.

Izberete lahko “obnoviti datoteke” ali “obnoviti pogon.” Možnost za obnovitev datotek bo našla datoteke, ki ste jih izbrisali vi, program ali celo virus. Obnovite pogon in Obnovi moje datoteke bo rekonstruiral obseg podatkov, izgubljen zaradi oblikovanja, poškodbe ali obnove sistema.

Poglejmo najprej »obnovi datoteke«. Pritisnite “Naprej” in izbrali boste particijo datoteke. Izbrali smo svoj podatkovni pogon, “D.”

Obstajajo tudi gumbi za “dodajanje slike” in “dodaj RAID.” Dodajanje slike omogoča skeniranje iz klonirane kopije particije. Dodajanje RAID vam omogoča obnovitev iz prostora za shranjevanje RAID, čeprav za uporabo te funkcije potrebujete licenco strokovnjaka ali strokovnjaka.

Naslednji korak vpraša, ali želite poiskati izbrisane datoteke (tiste, ki ste jih izpraznili iz koša) ali izbrisane in izgubljene datoteke, ki vključujejo datoteke, ki jih programi odstranijo in izgubijo med zaustavitvijo..

Prva možnost zrcali hitro pregledovanje, kar je terminologija, ki jo uporablja večina drugih programov za obnovitev podatkov. Druga možnost je analogna “globokemu skeniranju”, saj skenira prosti prostor v prostornini za rekonstrukcijo datotek na podlagi vzorcev datotek.

Če se odločite za optično branje z drugo možnostjo, čarovnik pred začetkom optičnega branja doda še en korak: vpraša, katere vrste datotek želite skenirati.

Lahko preverite kategorije datotek ali vnesete Obnovi moje datoteke določeno pripono datoteke. V tem koraku smo zelo radi dodali, ker veliko orodij za obnovitev podatkov ne omogoča izbiranja vrst datotek, ki jih rekonstruira.

Z zožitvijo iskanja se skeniranje pospeši, če iščete nekaj konkretnega. To pomaga, saj, kot bomo videli v našem segmentu »testiranja«, Recover My Files deluje veliko dlje kot konkurenčna orodja, kot sta Stellar in EaseUS.

Ne glede na to, ali grete s hitrim ali globokim pregledom, se postopek po tem koraku obnaša podobno: optično branje se začne in čakanje se začne. Vrstica napredka na vrhu vmesnika vam daje nekaj predstave o tem, kako daleč je pregled, ampak to je vse. Ni več števca, kot bi ga dobili pri večini drugih orodij.

Ko se skeniranje zaključi, lahko po navigacijski plošči na levi strani orodja brskate po obnovljenih datotekah. Obnovitev mojih datotek je lepo delo, saj vam omogoča brskanje po datotekah po drevesu datoteke particije ali razvrščanje vsebine glede na vrsto datoteke ali izbrisano stanje. Številna druga orodja ne olajšajo razvrščanja podatkov.

Elementi, ki ste jih izbrisali, bodo v mapi »koš za smeti«, če razvrščate podatke po drevesu datotek. Ko kliknete katero koli mapo v podoknu za krmarjenje, se vsebina te mape prikaže v velikem podoknu »seznam datotek« na desni strani. Kliknite katero koli datoteko v tem podoknu in si boste morda lahko ogledali njeno vsebino v spodnjem podoknu spodaj.

Kliknite izbirni gumb poleg katere koli mape ali datoteke, da ga označite za obnovitev. Če niste pripravljeni obnoviti podatkov, lahko shranite optično branje, da se pozneje znova naloži, tako da kliknete »shrani«. Tako vam ni treba zagnati znova.

Preden razkrijemo rezultate našega testiranja, se vrnimo na prvi korak v postopku obnovitve in preverimo drugo možnost, “obnoviti pogon”. Če izberete to možnost in pritisnete naslednjo tipko, lahko skenirate bodisi polni trdi disk bodisi particijo.

Izgubljene ali izbrisane particije v tem koraku niso nujno prikazane (naše niso), zato boste morali skenirati polni trdi disk, da preverite, ali ga je mogoče obnoviti. Ta omejitev nas ni navdušila, saj nam je z drugimi orodji za obnovitev podatkov uspelo izvleči podatke o izbrisanem pogonu s tabele particij za skeniranje, namesto da bi skozi celotno skeniranje..

Naslednji korak vpraša, ali želite obnoviti vse datoteke ali izbrati datoteke, kar bo pospešilo skeniranje nekaterih.

Pritisnite “naslednji” in pregled se začne. Po končani teoriji bi morali v navigacijskem podoknu izbrati izgubljeni pogon particije. Kot bomo razpravljali naslednje, pa je bil Obnovi moje datoteke eno izmed redkih preizkušenih orodij, ki te naloge niso mogli dokončati..

Izvedba

Sprehodili smo se po obnovitvi moje datoteke skozi njene korake, da bi videli, kako se primerja z drugimi rešitvami v prostoru za obnovitev podatkov. Naši testi so vključevali hiter in globok pregled naše 518GB podatkovne particije in popolno skeniranje trdega diska.

Ustvarili smo testno particijo velikosti 10 GB, jo naložili s podatki in jo izbrisali, da vidimo, ali lahko obnovimo njeno vsebino. Na naši podatkovni particiji smo ustvarili in izbrisali tudi tri preizkusne datoteke: .jpg sliko, .mp4 video in Wordov dokument.

LastnostiRezultat
Hiter čas skeniranja10 sekund
Čas globine skeniranja11 ur, 30 minut
Word Doc obnovljen
Video datoteka je obnovljena
Slika je obnovljena
Popolno skeniranje trdega diska17 ur
Obnovljena izbrisana particija

Globoka skeniranja z obnovitvijo mojih datotek tečejo veliko dlje kot skeniranje z večino drugih orodij, ki smo jih preizkusili. Treba je opozoriti, da daljša pregledi po naši oceni ne pomenijo temeljitejšega pregleda.

Glede na to nam je bilo všeč, kako dobro je Recover My Files opravil pri določenih nalogah, kot je na primer obnavljanje podatkov iz nedotaknjenih particij. To pomeni, da bi moralo orodje delovati odlično za povrnitev podatkov iz nedostopnih particij.

Vendar orodje ni delovalo tako dobro, ko je obnavljalo izgubljeno particijo. Celotno skeniranje trdega diska, potrebno za poskus te operacije, traja predolgo, potem pa naloga ni uspela.

Pomoč strankam

Podpora za obnovitev mojih datotek vključuje dobre vire znanja in tri različne metode neposrednega stika.

Spletno mesto za podporo vključuje hitri začetek, PDF vodnik in video vodiče. Več poglavij podpornih področij predstavlja tudi navodila za uporabo, korake za odpravljanje težav in pogosta vprašanja. Občudujemo ne le širino virov GetData, ampak tudi podrobnosti njihovih materialov.

Če se o svojih vprašanjih ali tehničnih težavah raje pogovarjate z GetData, se lahko obrnete preko e-pošte, telefona ali klepeta v živo. Telefonska in živa podpora sta na voljo le v delovnem času. Prav tako smo že večkrat sredi delovnega dne našli brezžični klepet v živo.

Njihovi preobratni časi podpore po e-pošti so zelo dobri. Poslali smo jim več e-poštnih sporočil o splošnih vprašanjih, ki smo jih dobili, in odgovor prejeli v 24 urah vsakič.

Končne misli

GetData Recover My Files ima številne lastnosti vrhunskih storitev za obnovitev podatkov. Čarovnik je preprost in ponuja veliko možnosti optičnega branja in razvrščanja. Močna je tudi podporna mreža GetData.

Žal se je storitev pri našem testiranju spopadla z dvema velikima štetjema: njeni algoritmi za globoko skeniranje so počasni in izbrisane testne particije ni bilo mogoče obnoviti. Glede na to, da Recover My Files ni mogoče uporabiti za obnavljanje podatkov iz naprav, ki se ne zaženejo, ker ne moremo obnoviti zagonskih diskov, priporočamo, da si oglejte druge preglede programske opreme za obnovitev podatkov..

Ste uporabili Obnovi moje datoteke? Kakšne so bile naše izkušnje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me