SugarSync proti Dropboxu: Bitka v stari šoli leta 2020

Tukaj na Cloudwards.net radi poenostavimo navigacijo po trgu za shranjevanje v oblaku. Še posebej naporno je, ko se ne morete odločiti med dvema storitvama, zato bomo to storili za vas. V tej primerjavi SugarSync proti Dropboxu bomo videli, kdo je na vrhu.


Dropbox je na seznamu najboljših storitev za shranjevanje v oblaku uvrščen višje od SugarSync, vendar to še ne pomeni, da je privzeto zmagal v vseh kategorijah, skozi katere bomo šli. Storitve shranjevanja v oblaku se lahko osredotočijo na različne stvari, kot so varnost, hitrost ali uporabniška izkušnja. Glede na to, kaj iščete, se lahko eden od ponudnikov prilega boljšemu kot drugi, zato jih bomo primerjali glede na splošne dejavnike.

Če želite podrobno pregledati storitve, se posvetujte z ločenim pregledom programa SugarSync in pregledom Dropbox.

V naslednjih petih krogih si bomo ogledali, kako se storitve primerjajo med seboj. Na koncu vsakega kroga bomo imenovali zmagovalca. Potem, ko se bo prah usedel, bomo zaključili s povzetkom rezultatov in razglasili skupnega zmagovalca.

1

Stroški skladiščenja

Dober strošek shranjevanja je odvisen od tega, koliko naročniških načrtov ponuja denar. Več načrtov storitev ima, boljše bodo vaše možnosti. Odlično je, če storitev ponuja tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da jo lahko preizkusite pred izvedbo. Če vas zanima le dobra vrednost, preberite naše najboljše ponudbe v priročniku za shranjevanje v oblaku.

Prvi načrt Dropboxa se imenuje Basic. Brezplačen je in ponuja 2 GB prostora za shranjevanje, ki ga lahko dodate v korakih po 500 MB z referencami. Kljub temu obstajajo brezplačni načrti z več prostora za shranjevanje, kot lahko vidite v našem najboljšem delu za brezplačno shranjevanje v oblaku.

Plus je 10 dolarjev na mesec za 1TB, kar je spodoben posel, vendar ne spada med najboljše vrednosti na trgu. Če plačate za leto, lahko ceno znižate na 99 dolarjev. Na voljo je z dostopom brez povezave, oddaljenim brisanjem naprav in prednostno podporo e-poštnim sporočilom.

Professional stane 20 dolarjev na mesec in zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje. Ima vse, kar ima Plus, pa tudi iskanje v celotnem besedilu, 120-dnevno zgodovino različic, podporo prednostnemu klepetu, pametno sinhronizacijo in še več. Vendar spet obstajajo boljše cene za to količino skladišča.

SugarSync je veliko dražji. Obstajajo trije načrti za osebne uporabnike. Načrt za 100 GB znaša 7,49 USD na mesec, kar je blizu tistega, kar nekatere storitve zaračunajo za 1TB. Naslednji načrt vam daje 250 GBP za 9,99 USD. Za 500 GB boste morali plačevati smešnih 18,95 USD na mesec. Načrt 1TB stane strmih 55,00 USD na mesec.

Za isto ceno, kot je 250GB načrt SugarSync, lahko dobite 2TB pri pCloud. Preberite naš pregled pCloud, če želite izvedeti več o tej ponudbi.

Čeprav imata obe storitvi trdno fleksibilnost načrtov, ima SugarSync nekaj najslabših načrtov cen na trgu. To je ena redkih storitev, ki jo Dropbox uspe premagati v oddelku za oblikovanje cen.

Okrog: Točka stroškov shranjevanja za Dropbox

Logotip SugarSync
Dropbox logotip

2

Varnost & Zasebnost

Nevarnosti na internetu ne manjka, zato je dobro varovanje nujno. Hekerji se ne bodo obotavljali, da bodo vaše podatke ciljali z napadi z odkupno programsko opremo ali napadi človeka v sredini. Lahko bi tudi poskusili ukrasti vaše poverilnice.

Storitve v oblaku uporabljajo številne metode za zaščito vaših podatkov pred potencialnimi grožnjami. Na primer, dvofaktorska overitev prepreči hekerjem, ki so vam ukradli geslo, dostop do vašega računa. Kljub temu pa se prepričajte, da imate za začetek močno geslo.

Protokol TLS preprečuje uspeh napadov človeka v sredini, šifriranje pa varuje vaše podatke v tranzitu in v mirovanju. Zasebno šifriranje od konca do konca preprečuje branje datotek vsem, ki niste vi.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-varnost

SugarSync ima trdno varnost. Uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek v mirovanju in protokol TLS, da jih zaščiti med prevozom. Na žalost ni ponudnik ničelnega znanja. To pomeni, da so zaposleni v podjetju lahko prebrali vaše datoteke. Da bi se temu izognili, lahko poskusite s Sync.com, našo najbolj ocenjeno storitvijo za shranjevanje v oblaku. Preberite si naš pregled Sync.com, če želite izvedeti več.

SugarSync podpira tudi različico različic, pri čemer zadnjih 12 različic datotek. Z njim se lahko vrnete na prejšnjo različico, če vas zadene ransomware.

Dropbox ima zaščiteno zgodovino z varnostjo, ker je bila kršena leta 2012 in povezana s projektom PRISM v letu 2013. Podjetje je po kršitvi sprejelo ukrepe in se izboljšalo.

Za zaščito datotek med prevozom uporablja 256-bitni AES v mirovanju in protokol TLS z 128-bitnim AES-om. Raven šifriranja je dobra, vendar Dropbox dešifrira vaše datoteke, da izvlečejo metapodatke za indeksiranje, ko pridejo v njegov podatkovni center in jih nato znova šifrirajo..

Vaši metapodatki bodo ostali v navadnem besedilu na ločenem strežniku. To ni najboljši scenarij za vašo zasebnost, zato razmislite o uporabi Boxcryptorja, zasebnega dodatka za šifriranje. Kljub temu Dropbox ponuja dvofaktorno preverjanje pristnosti.

Obstaja različica, ki vam bo pomagala, da se opomorete tudi od napadov z odkupi. Uporabniki Basic in Plus lahko obnovijo različice, stare do 30 dni, medtem ko profesionalni uporabniki dobijo 120 dni.

Niti SugarSync niti Dropbox ne veljata za ničelno znanje, vendar oba uporabljata AES 256-bitni sistem za šifriranje datotek. Dropbox ponuja dvofaktorno preverjanje pristnosti, da zaščiti vaše poverilnice, hkrati pa tudi dešifrira datoteke, da izvleče metapodatke, kar bi lahko zaskrbelo nekatere. SugarSync tega ne stori, zato je zmagal v tem krogu.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za SugarSync

Logotip SugarSync
Dropbox logotip

3

Uporabniška izkušnja

Preprosta uporabniška izkušnja je boljša od tiste, ki je zapletena, zastarela in zahteva pomoč rezidenčnega računalniškega navdušenca. Storitve shranjevanja v oblaku bi morale delovati v večini operacijskih sistemov, imeti pa bi tudi privlačne in intuitivne vmesnike.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-web

Spletna aplikacija SugarSync je funkcionalna, vendar se zdi z datumom, ker zahteva več korakov za dokončanje preprostih datotek kot mnoge storitve. Če ste na primer v korenski mapi in želite naložiti datoteko, morate preklopiti območje povleci in spusti, namesto da se prikaže samo, ko povlečete čez datoteko. Poleg tega mape ne morete naložiti z uporabo povleci in spusti.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-desktop

Bolj privlačna in intuitivna je aplikacija za namizje. Navigacija je na levi strani in različne barve nudijo dobre kontraste, tako da je enostavno zaznati, kaj iščete. Ko ga namestite, se mapa »moj SugarSync«, ki je privzeta mapa za sinhronizacijo, namesti v obstoječo mapo z dokumenti. Deluje v sistemu Windows in macOS.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-mobile

Mobilna aplikacija je enostavna za uporabo. Omogoča vam samodejno varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov ter omogoča skupno rabo datotek in njihovo shranjevanje za dostop brez povezave.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-namizje

Uporabniška izkušnja Dropbox je polirana. Namizni odjemalec je preprost za uporabo in je sestavljen iz ikone sistemske vrstice in mape za sinhronizacijo. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linuxu. Ikona sistemske vrstice prikazuje vaša obvestila, omogoča hiter dostop do mape za sinhronizacijo, zažene spletno stranko in določa vaše nastavitve.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-web

Spletna stranka ima privlačen vmesnik. Navigacija je lahka in na jasen način prikazuje informacije. Povlecite in spustite ter druge glavne funkcije omogočajo tekočino in prijetno uporabo.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-mobile

Aplikacija za mobilne naprave deluje v sistemih Android in iOS. Omogoča samodejno nalaganje fotografij in videoposnetkov iz telefona. Podatke o datoteki lahko uredite v samo enem koraku, kar je boljše od tistega, kar lahko storite z aplikacijo SugarSync, in omogoča tudi skupno rabo datotek in map.

Čeprav je SugarSync zelo enostaven za uporabo, je njegov konkurent manjši, saj je Dropbox na voljo za Linux in ima boljše delovanje v spletu in mobilnih napravah.

Krog: Točka uporabniške izkušnje za Dropbox

Logotip SugarSync
Dropbox logotip

4

Skupna raba

Ko so datoteke v spletu, jih boste želeli deliti. To ne bi smelo biti dolgočasno, ampak enostavno in hitro. Poleg tega bi morali imeti možnost, da delite neposredno na velika družbena omrežja, posameznike in skupine. Prav tako bi morali imeti možnost, da svoje delnice zaščitite z nadzorom vsebine, kot so zaščita z geslom, datumi izteka in dovoljenja.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-share

Ko želite datoteko dati v skupno rabo z Dropboxom, ustvarite povezavo do nje. Povezavo lahko pošljete po e-pošti ali jo kopirate in pošljete ročno. Zaščitite ga lahko tako, da dodate geslo ali datum poteka ali onemogočite prenose. Za mape lahko po e-pošti povabite druge in nastavite dovoljenja za »urejanje« ali »ogled«. Obstaja stran, ki prikazuje tudi, kaj ste dali v skupno rabo.

Lahko tudi delite z namiznega odjemalca. Funkcija zahteve po datoteki omogoča, da druge osebe, tudi tiste, ki ne uporabljajo Dropboxa, povabite, da naložijo datoteke v svojo mapo. “Showcase” vam omogoča skupno rabo datotek na profesionalni strani, kar je lep dodatek. Ni pa nobene možnosti za skupno rabo na družabnih omrežjih.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-share

SugarSync omogoča skupno rabo povezav do družabnih omrežij, kot sta Twitter ali Facebook, vendar jih ne morete zaščititi z gesli ali datumi poteka. Mape lahko delite na enak način ali po e-pošti povabite ljudi, da sodelujejo v njih. Ko mape delite po vabilu, lahko izberete dovoljenje za »urejanje« ali »ogled«.

Če uporabljate namizni odjemalec, ga lahko daste v skupno rabo z njim, tako da z desno miškino tipko kliknete datoteko ali mapo in izberete »Kopiraj javno povezavo«. Obstaja tudi stran »v skupni rabi z mano«, ki prikazuje, kaj ste dali v skupno rabo. To je koristno in ni nekaj, kar vse ponujajo storitve.

SugarSync ima funkcije z golimi kostmi, ki jih potrebujete za skupno rabo datotek ali map, vendar nima funkcij, s katerimi bi lahko zaščitili svoje delnice. Dropbox ima tiste funkcije in vse ostale, ki so potrebne za skupno rabo, zato je zmagal v tem krogu.

Okrog: Skupna točka za Dropbox

Logotip SugarSync
Dropbox logotip

5

Dodatne lastnosti

Ogledali si bomo funkcije, ki presegajo standardni set za to primerjavo. Nekaj ​​primerov so predogled in predvajanje medijev, integracija s tretjimi aplikacijami in orodja za produktivnost.

značilnosti sugarsync proti vs

Dropbox se integrira s sistemom Office Online, kar vam omogoča sodelovanje pri dokumentih. Omogoča vam tudi dostojno aplikacijo za zapisovanje, imenovano Dropbox Paper, o kateri lahko preberete v našem pregledu Dropbox Paper. Če potrebujete bolj zmogljivega, predlagamo, da preberete članek o najboljših aplikacijah za beleženje.

Na voljo je selektivna sinhronizacija, vendar nam je bolj všeč izboljšana različica, imenovana “pametna sinhronizacija”. Omogoča vam, da izklopite sinhronizacijo za mapo, vendar jo še vedno prikazujete v mapi za sinhronizacijo. To se zdi manjše, vendar vam preprečuje, da bi uporabljali spletno aplikacijo, če želite izvedeti, kje so vaše datoteke.

Glasbo in video lahko predvajate tudi z Dropboxom. Domači predvajalnik ni odličen, vendar obstaja nekaj dobrih, ki se integrirajo v storitev. Zaradi tega je Dropbox na našem seznamu najboljših oblakov za shranjevanje video posnetkov.

SugarSync ne ponuja veliko več kot standardne funkcije shranjevanja v oblaku. Ponudba se nanaša na vtičnik Outlooka in nalaganje e-pošte. Če bi dodali podporo spletnim aplikacijam in integracije s tretjimi storitvami, bi to pomagalo pri izstopu.

Dropbox ponuja več funkcij, kakršne so takšne, kot so, zato zmaga v tem krogu.

Okrog: Dodatne funkcije Točka za Dropbox

Logotip SugarSync
Dropbox logotip

6

Razsodba

SugarSync ima le eno zmago, zato je očitni zmagovalec Dropbox. Kljub temu ima SugarSync močno varnost, dobro enostavnost uporabe in solidne možnosti skupne rabe. To pa je omejeno z visoko ceno in pomanjkanjem varnostnih možnosti za skupno rabo.

Dropbox, na naše presenečenje, ima naročninske načrte, ki so boljše vrednosti od SugarSync-a, poenostavljena enostavnost uporabe in skupne rabe, zaradi katere ne boste želeli več možnosti za zaščito datotek in map.

Kaj menite o tej primerjavi? Vam je to pomagalo pri odločitvi? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map