SpiderOak vs Dropbox: Kaj je najboljše za vas v letu 2020?

Težko je izbrati storitev za shranjevanje v oblaku, ker jih je na trgu toliko. Še posebej naporno je, ko se ne morete odločiti med dvema službama. Kljub temu si na Cloudwards.net prizadevamo, da vam to olajšate. V tem članku bomo napravili SpiderOak ONE v primerjavi z Dropboxom, da vam bomo lažje izbrali.


Dropbox je ena najstarejših storitev za shranjevanje v oblaku in je med najboljšimi v primerjavi z najboljšo primerjavo v oblaku. SpiderOak ONE ni ustrezna storitev za shranjevanje v oblaku, ampak storitev varnostnega kopiranja v oblaku s sinhronizacijo prostora za shranjevanje in možnosti skupne rabe. Je pravzaprav ena najboljših storitev varnostnega kopiranja na spletu. Je pa med najbolj varnimi shrambami v oblaku in prav je tako. V našem pregledu Sync.com preberite o še enem varnem ponudniku.

Če želite podrobno pregledati storitve, se posvetujte z našim ločenim SpiderOak ONE pregledom in Dropbox pregledom.

V naslednjih petih krogih bomo primerjali storitve in vam pomagali, da se odločite, kateri je za vas bolj primeren. Na koncu vsakega kroga bomo razglasili zmagovalca in zaključili tako, da bomo izbrali svoj izbor za boljšo skupno storitev.

1

Stroški skladiščenja

Dober strošek shranjevanja je odvisen od tega, koliko naročniških načrtov ponuja denar. Če storitev ponuja več načrtov, je večja verjetnost, da boste našli takšnega, ki ustreza vašim potrebam. Odlično je, če neka storitev ponuja tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da jo lahko preizkusite pred naročnino. Če iščete ponudbo, preberite naše najboljše ponudbe v priročniku za shranjevanje v oblaku.

SpiderOak ONE ima štiri premijske načrte. Načrt za 150 GB stane 5 dolarjev na mesec ali 59 dolarjev na leto. Načrt za 400 GB znaša 9 USD na mesec ali 99 USD na leto. Tretji načrt ima najboljšo vrednost, saj ponuja 2TB za 12 dolarjev na mesec ali 129 dolarjev na leto. Četrti načrt vam daje 5TB za 25 USD na mesec ali 279 USD, če plačate za leto vnaprej. Vsi ti omogočajo varnostno kopiranje neomejenih naprav.

SpiderOak ONE ima 21-dnevno brezplačno preskusno različico, kar je dovolj časa za preizkus storitve, vendar z njo ne ponuja prostora za shranjevanje.

Dropbox se začne z Basic, brezplačnim načrtom, ki vam nudi slabih 2 GB prostora za shranjevanje. Kljub temu ga lahko dodate v korakih 500 MB z referencami. Kljub temu obstajajo brezplačni načrti z več prostora za shranjevanje, kot lahko vidite v našem najboljšem delu za brezplačno shranjevanje v oblaku.


Dropbox ima dva načrta za posamezne uporabnike: Plus in Professional. Plus stane 10 dolarjev na mesec za 1TB, kar je spodoben posel, ni pa ena najboljših vrednosti na trgu. Če plačate za leto, se cena zniža na 99 dolarjev. Omogoča vam dostop brez povezave, brisanje z oddaljene naprave in prednostno podporo e-pošti.

Professional stane 20 dolarjev na mesec in zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje. Ima vse, kar ima Plus, pa tudi iskanje v celotnem besedilu, 120-dnevno zgodovino različic, podporo prednostnemu klepetu, pametno sinhronizacijo in še več. Za to količino skladiščenja so sicer boljše cene.

SpiderOak ONE ima trdno fleksibilnost načrta in njegovi načrti so boljše vrednosti kot Dropboxovi. Zmaga v tem krogu.

Krog: Strošek shranjevanja za SpiderOak ONE

2

Varnost in zasebnost

Nevarnosti na internetu ne manjka, zato je dobro varovanje nujno. Hekerji se ne bodo obotavljali, da bodo vaše podatke ciljali z napadi z odkupno programsko opremo ali napadi človeka v sredini. Lahko bi tudi poskusili ukrasti vaše poverilnice.

Storitve v oblaku uporabljajo številne metode za zaščito vaših podatkov pred takšnimi grožnjami. Vključujejo protokole, ki ščitijo vaše podatke med prenosom in šifriranja, ki delujejo med prevozom in v mirovanju. Algoritmi za šifriranje so lahko 128-bitni AES ali 256-bitni.

Zasebno šifriranje zagotavlja, da lahko samo preberete svoje podatke, protokol TLS pa varuje vaše podatke med prenosom. Dvofaktorska overitev je koristna, če nekdo ukrade vaše geslo.

SpiderOak ONE ima zasebno šifriranje od konca do konca. Pomaga varovati vašo zasebnost, hkrati pa preprečuje, da bi storitev lahko ponastavila geslo, če ga izgubite. SpiderOak ONE uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek, preden zapustijo računalnik, in TLS / SSL za zaščito pred prehodom.

Za dodatno zaščito vaše zasebnosti storitev ne hrani osrednje baze podatkov o vaših metapodatkih. Namesto tega na vašem računalniku ustvari lokalno bazo podatkov. Metapodatki so šifrirani, ko se delijo med napravami, kar je medsebojni pristop, ki zagotavlja še večjo zaščito zasebnosti.

Čeprav vse, kar bi vsiljivci lahko ukradli, je šifrirano z uporabo močnih cifer, se varnostna prizadevanja SpiderOak ONE ne končajo. Ima podatkovne centre, ki lahko prenesejo navidezne in fizične napade, potrese, poplave in požare. Inštitut Uptime je skladen s standardom SAS 70 Type II in ga je uvrstil v razred 3.

Na žalost ne ponuja dvofaktorne avtentikacije za nove uporabnike, čeprav jo nekateri stari uporabniki uporabljajo.

spider-vs-dropbox-dropbox-varnost

Dropbox ima slabo varnost z varnostjo, ker je bil kršen leta 2012 in povezan s projektom PRISM v letu 2013. Podjetje je po kršitvi sprejelo ukrepe in ima veliko boljšo varnost.

Za zaščito datotek med prevozom uporablja 256-bitni AES v mirovanju in protokol TLS z 128-bitnim AES-om. Raven šifriranja je dobra, vendar Dropbox dešifrira vaše datoteke, ko prispejo v njegov podatkovni center, da izvleče metapodatke za indeksiranje in jih nato ponovno šifrira. Vaš metapodatki bodo ostali v navadnem besedilu na ločenem strežniku. To ni najboljši scenarij za vašo zasebnost, zato razmislite o uporabi Boxcryptorja, zasebnega dodatka za šifriranje. Kljub temu Dropbox ponuja dvofaktorno preverjanje pristnosti.

Očitno je, da SpiderOak ONE veliko bolje skrbi za svojo zasebnost s svojim izvornim zasebnim šifriranjem, politiko, ki preprečuje shranjevanje metapodatkov na strežnike in enakovreden pristop k sinhronizaciji. Zmaga v tem krogu.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za SpiderOak ONE

3

Uporabniška izkušnja

Najbolje je, če ima storitev prijetno in enostavno uporabniško izkušnjo, ki vam omogoča, da se osredotočite na svoje delo namesto na upravljanje aplikacije. Ne bi potrebovali IT-pomoči, ker ima ponudnik kompleksen ali zastarel vmesnik. Poleg tega bi morale storitve za shranjevanje v oblaku delovati v večini operacijskih sistemov, pa tudi imeti privlačne in intuitivne vmesnike.

spider-vs-dropbox-spider-web

Spletni vmesnik SpiderOak ONE ima večino funkcij, ki jih ima namizni odjemalec. Začuda ni nobenega zavihka doma, ki bi prikazal aktivnost računa in ne morete spremeniti rezervnega načrta. Do svojega prostora za sinhronizacijo Hive lahko dostopate, pa tudi do upravljanja in skupne rabe zavihkov. Na voljo je tudi zavihek računa, na katerem lahko urejate svoje osebne podatke in podatke za obračun.

spider-vs-dropbox-spider-desktop

Namizna aplikacija SpiderOak ONE je na voljo za Linux, macOS in Windows. Njegov vmesnik je z datumom in brezhiben, vendar je zaradi svoje utilitarne narave jasno in enostavno uporaben. Nekatere stvari morate sami ugotoviti, na primer dejstvo, da lahko sinhronizirate samo mape, ki so bile dodane v rezervni načrt.

S petimi zavihki na vrhu aplikacije vam pomagajo pri krmarjenju. So “nadzorna plošča”, “varnostna kopija”, “upravljanje”, “sinhronizacija” in “daj v skupno rabo”.

“Nadzorna plošča” je nadzorni center, “varnostna kopija” vam omogoča, da izberete datoteke za varnostno kopiranje, “upravljanje” pa vam omogoča prenos ali odstranjevanje datotek iz varnostne kopije.

»Sync« vam omogoča dostop do prostora za sinhronizacijo Hive, ki se vrti okoli mape Hive. Mapa Hive izvaja sinhronizacijo v vaših napravah. Ne morete ga premakniti, lahko pa izberete drugo mapo, ki deluje kot sinhronizacija. Raje bi lahko sinhronizirali katero koli mapo, ne le tiste iz varnostne kopije.

»Skupna raba« vam omogoča skupno rabo podatkov, o čemer pa bomo govorili kasneje.

Aplikacija za pametni telefon je preprosta za uporabo, vendar je omejena v funkcionalnosti. Do datotek lahko dostopate in prenašate datoteke samo iz varnostnih kopij. Z njim lahko pridete tudi do prostora za sinhronizacijo Hive in ShareRooms. Na voljo je za Android in iOS.

spider-vs-dropbox-dropbox-web

Uporabniška izkušnja podjetja Dropbox je elegantna in odraža, da je bila storitev od začetka prodaje v ospredju te kategorije.

Spletni odjemalec ima privlačen vmesnik, lahka je navigacija in vam na jasen način prikazuje informacije. Povleci in spusti ter druge funkcije omogočajo tekočino in prijetno uživanje.

spider-vs-dropbox-dropbox-desktop

Tudi namizni odjemalec je enostaven za uporabo in je sestavljen iz ikone sistemske vrstice in mape za sinhronizacijo. Deluje v sistemu Windows, macOS in Linux. Ikona sistemske vrstice prikazuje vaša obvestila, omogoča hiter dostop do mape za sinhronizacijo, zažene spletno stranko in določa vaše nastavitve.

spider-vs-dropbox-dropbox-mobile

Tudi mobilna aplikacija je preprosta za uporabo in deluje v sistemih Android in iOS. Omogoča vam samodejno nalaganje fotografij in videoposnetkov iz telefona, za hitrejši dostop do priljubljenih posnetkov pa lahko tapnete »fotografije«. Datoteke lahko shranjujete tudi za dostop brez povezave in prejemate obvestila.

Namizna aplikacija SpiderOak ONE ni tako enostavna za uporabo ali tako preprosta kot Dropbox. Obe mobilni aplikaciji sta intuitivni, vendar ima Dropbox več funkcij, kot so shranjevanje datotek brez povezave, izbira vrst fotografij in samodejni prenos fotografij in videoposnetkov. Primerjava v spletnih aplikacijah je podobna – Dropbox je bolj uporabniku prijazen, ima več funkcij in se ne počuti nerodno.

Krog: Točka uporabniške izkušnje za Dropbox

4

Skupna raba

Ko so vaše datoteke v spletu, jih boste več verjetno delili. To bi moralo biti enostavno in hitro, poleg tega pa bi morali imeti možnost, da greste neposredno do velikih družbenih omrežij, posameznikov in skupin. Prav tako bi morali dobiti ustrezen nadzor nad vsebino, tako da lahko omejite nepooblaščen dostop z zaščito gesla, datumi poteka in dovoljenj..

spider-vs-dropbox-spider-delež

SpiderOak ONE lahko ustvari URL, ki kaže na katero koli datoteko, vendar bo težko slediti in poteči samodejno po treh dneh. Boljši način za skupno rabo je uporaba funkcije »ShareRoom«.

Omogoča skupno rabo map z vsemi, ki jih želite. Vsak ShareRoom ima edinstven URL, ki ga lahko dodatno zaščitite z geslom. Tisti, ki imajo dostop do vašega ShareRoom, lahko prenesejo datoteke v mape, povezane z njim. Čeprav je varen način skupne rabe datotek in map, smo vajeni uporabnikom prijaznejših rešitev, ki jih nudijo druge storitve za shranjevanje v oblaku, na primer Dropbox..

Ko želite datoteko ali mapo deliti z Dropboxom, ustvarite povezavo do nje. Lahko mu pošljete elektronsko pošto ali ga kopirate in pošljete ročno. Če želite zaščititi povezavo, lahko dodate geslo, datum poteka ali onemogočite prenose. Za mape lahko nastavite dovoljenja za »urejanje« ali »ogled«. Obstaja stran, ki prikazuje tudi, kaj ste dali v skupno rabo.

Lahko tudi delite z namiznega odjemalca. Funkcija zahteve po datoteki omogoča, da druge osebe, tudi tiste, ki ne uporabljajo Dropboxa, povabite, da naložijo datoteke v svojo mapo. “Showcase” vam omogoča skupno rabo datotek na profesionalni strani, kar je lep dodatek. Ni pa nobene možnosti za skupno rabo na družabnih omrežjih.

Dropbox omogoča preprosto in enostavno deljenje vsebine in ima močne možnosti nadzora vsebine. To je dovolj, da v tem krogu premagate SpiderOak ONE.

Okrog: Skupna točka za Dropbox

5

Dodatne lastnosti

Ogledali si bomo tudi funkcije, ki presegajo standardni set za to primerjavo. Nekaj ​​primerov so predogled in predvajanje medijev, integracija s tretjimi aplikacijami in orodja za produktivnost.

SpiderOak ONE je bolj rezervna storitev kot shramba, kar je dodatna funkcija za namene te tekme. Uporabite ga lahko za varnostno kopiranje neomejenih zunanjih naprav, kar je priročno, če jih imate kup. Kljub temu je presenetljivo, da ne omogoča, da naredite varnostno kopijo pametnega telefona.

Druga koristna funkcija je različica, ki ob spremembi hrani prejšnje različice datotek. Nove različice datotek shranjujejo samo podatke, ki so bili spremenjeni iz prejšnjih različic, da prihranijo prostor. Lahko izbrišete različice, ki jih ne potrebujete, da še manj zmanjšate prostor.

Ko izbrišete datoteke, jih pošljete v koš za izbrisane predmete SpiderOak ONE. Do tam lahko pridete z namiznim odjemalcem, ki ga boste morali resnično izbrisati. V nasprotnem primeru bodo tam ostali. Tehnično se imenuje neomejeno hramba datotek.

Spider-vs-dropbox-dropbox-funkcije

Dropbox se integrira s sistemom Office Online, kar vam omogoča sodelovanje pri dokumentih. Omogoča vam tudi dostojno aplikacijo za zapisovanje, imenovano Dropbox Paper, o kateri lahko preberete v našem pregledu Dropbox Paper. Če pa ga potrebujete z nekoliko več udarca, predlagamo, da preberete članek o najboljših aplikacijah za beleženje.

Glasbo in video lahko predvajate tudi z Dropboxom. Domači predvajalnik ni odličen, vendar obstaja nekaj dobrih, ki se integrirajo v storitev. Zaradi tega je Dropbox na našem seznamu najboljših oblakov za shranjevanje video posnetkov.

Na voljo je selektivna sinhronizacija, vendar nam je bolj všeč izboljšana različica, imenovana “pametna sinhronizacija”. Omogoča vam, da izklopite sinhronizacijo za mapo, vendar jo še vedno vidite v mapi za sinhronizacijo. To se zdi malo, vendar s tem ni treba uporabljati spletne aplikacije, da bi ugotovili, kje so vaše datoteke.

SpiderOak ONE in Dropbox imata funkcije, ki obogatijo vašo izkušnjo v oblaku. SpiderOak ONE vam omogoča varnostno kopiranje datotek, uporabo različic in ohranja izbrisane datoteke v nedogled. Dropbox se združuje s sistemom Office Online, ima predvajanje medijev in vam omogoča, da s svojo aplikacijo za beležke beležite skupaj z medijskimi datotekami.

Ta kategorija je odvisna od tega, kaj potrebujete več, Dropbox pa boljše produktivnost in predvajanje medijev, zato jo dodelimo v tem krogu.

Okrog: Dodatne funkcije Točka za Dropbox

6

Razsodba

Matematika je jasna: Dropbox ima tri zmage, SpiderOak ONE pa le dve. Medtem ko ima SpiderOak ONE večjo varnost, boljše skrbi za svojo zasebnost in njegovi načrti ponujajo veliko boljšo vrednost, Dropbox lažje deli, ima več funkcij produktivnosti in intuitivno uporabniško izkušnjo.

Vendar to ni vse preprosto dodajanje. Uporabniki, ki potrebujejo dobro vrednost in varnost, bi morali dobiti SpiderOak ONE, zlasti glede na kršitve, ki jih je Dropbox utrpel v preteklosti. Tisti, ki želijo hibridno rešitev, ki jim omogoča hkrati upravljanje shranjevanja in varnostnega kopiranja v oblaku, naj razmislijo tudi o SpiderOak. 

Kaj menite o tej primerjavi? Vam je to pomagalo pri odločitvi? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me