Primerjava Evernote proti OneNote 2020: Kakšna je najboljša aplikacija za beležko?

Nič hujšega je, kot če ne morete prebrati lastnega rokopisa. Ne glede na to, ali gre za zahteve projekta, sezname razredov ali seznam briljantnih idej, ki ste jih zapisali, za vedno izgubite svoje piske, ker vas boli sedemletnik (ali zdravnik) boli.


Na srečo smo za tiste, ki smo preklet s sindromom piščančjih prask, daleč od zanašanja na note in koktajlne prtičke. Pred nami je aplikacija aplikacije za beleženje v oblaku in več kot malo opazna.

Ker smo bili tipi, ki prebivajo z glavo v oblaku, smo prej iskali najboljše razpoložljive aplikacije za beleženje. Ena izmed naših bolj presenetljivih ugotovitev je bila, da imata na voljo več možnosti, vendar imata le dve funkciji in prilagodljivost za racionalizacijo in okrepitev potreb po zapisovanju: Evernote in OneNote.

V tem članku smo se odločili, da bomo ugotovili, ali ne moremo dokončno ugotoviti, katera od teh dveh je najboljša rešitev, če jih primerjamo z glavo. Če želite podrobnejši pogled, ne pozabite preveriti tudi našega ločenega pregleda Evernote in pregleda OneNote..

Evernote ali OneNote: Izbira najboljše aplikacije za beležko

OneNote je bil daljši, prvič je bil izdan leta 2003, vendar je Evernote v zgodovini ustvaril več spletnih brskalnikov kot sposobno orodje za zapisovanje. To je posledično povzročilo impresivnih 200 milijonov uporabnikov Evernote od konca leta 2017.

Vendar se zdi, da se pripoved spreminja, saj je Microsoft še naprej izboljševal svoj izdelek in zdaj ponuja več funkcij, ki jih pri Evernoteu ne boste dobili (več o teh poznejših).

Vendar ni nobenega vprašanja, da sta Evernote in OneNote zlahka dve najboljši aplikaciji za zapisovanje, razen če iščete preprosto aplikacijo za snemanje govornih beležk in sestavljanje seznamov z živili. Če boste to potrebovali, vam bo veliko bolje v Googlu Keep (preberite pregled Google Keep).

Obstaja veliko stvari, zaradi katerih sta Evernote in OneNote tako dobesedno omembe vredna, vendar se za nas vse začne z organizacijo in prilagodljivostjo. Zmožnost ustvarjanja beležk, ki vsebujejo beležke, je nekaj, česar ne boste našli, na primer Box Notes (preberite naš pregled Box Notes).

Obstaja veliko več funkcij, ki jih bomo našli spodaj, ko razdelimo obe rešitvi opomb skozi pet krogov: stroški in zmogljivosti, organizacijske funkcije, oblikovanje zapiskov, sodelovanje in varnost.

1

Stroški in zmogljivosti

Najprej bomo primerjali stroške naročnine posameznega orodja in si ogledali, kakšne zmogljivosti shranjevanja, velikost beležke in omejitve pasovne širine so priloženi tem stroškom.

Evernote

Evernote ima na voljo brezplačen načrt, vendar nalaga nekaj omejitev, ki bodo postale težava zelo aktivnim uporabnikom. Najbolj restriktivna je pasovna širina 60 MB na mesec.

Čeprav to verjetno ne bo predstavljalo težav tistim, ki samo iščejo rešitev za zasebno revije, če ste študent ali redno uporabljate spletni strižnik Evernote, boste morda morali položiti nekaj testa. Druge omejitve brezplačnega načrta vključujejo omejitev sinhronizacije za dve napravi in ​​velikost opombe 25 MB.

Dobra novica za tiste, za katere takšne omejitve postanejo problem, je, da Evernote res ni tako drag. Evernote Plus znaša le 3,99 USD na mesec, če greste mesečno v mesec in 34,99 USD, če se prijavite za eno leto vnaprej.

Z Evernote Plus prejmete mesečno omejitev nalaganja 1 GB, največjo velikost opombe 200 MB in neomejeno sinhroniziranih naprav. Če to ni dovolj pasovne širine, vas Evernote Premium poviša na 10 GB na mesec za 7,99 USD na mesec ali 69,99 USD letno.

Evernote ne nalaga nobenih omejitev glede prostora za shranjevanje, ne glede na naročnino. Tehnično podjetje podjetje zaračunava kot “neomejeno”. Še bolj tehnično je, da z omejitvami pasovne širine ta trditev dejansko ni resnična. Poleg tega, da nadgradite ali ne, lahko kadar koli imate največ 250 prenosnikov.

Sami stroški so se v letu 2016 znatno povečali (relativno gledano), vendar še vedno menimo, da je Evernote dober posel za vse, kar dobivate. Poglejmo pa, če gre za boljši posel kot OneNote.

OneNote

Stroški OneNote so dejansko povezani z Microsoftovo storitvijo za shranjevanje v oblaku OneDrive. OneDrive sam je dokaj močan izdelek, ki se danes uvršča med najboljše možnosti za shranjevanje v oblaku.

Rezultat te integracije je, da si zapiski, ustvarjeni s pomočjo OneNote, delijo prostor z drugimi datotekami, ki jih naložite v OneDrive, vključno z dokumenti, fotografijami in videoposnetki Microsoft Officea. To pomeni, da morate biti nekoliko bolj skrbni pri upravljanju OneNote kot pri Evernoteju, čeprav vsaj približno ni mesečnih omejitev pasovne širine..

Sama aplikacija OneNote je brezplačna. Lahko ga prenesete v Microsoft Store za Windows 10, na voljo pa so tudi različice za MacOS, iOS in Android. Poleg tega vam bo Microsoft trenutno dal 5 GB prostora za shranjevanje samo za prijavo na OneDrive. Čeprav to ne spada med najboljše ponudbe brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, je nekaj.

Če potrebujete več prostora za beležke, boste morali kupiti načrt OneDrive. Microsoft ima možnost 50 GB za samo 1,99 USD na mesec, vendar je boljša ponudba 6,99 USD za 1 TB, ki vam omogoča tudi dostop do Office 365, ki je zagotovo najboljši pisarniški paket na voljo.

Če ste študent, lahko tudi Office 365 dejansko dobite brezplačno, kar je eden od razlogov, da menimo, da je OneNote najboljša aplikacija za beleženje na splošno. Več o tej ponudbi si lahko preberete tukaj.

Okrogla ena misel

Naš prvi korak, ko smo izbrali en zvezek čez drugega, ni preprosta odločitev. Obe storitvi ponujata dobro vrednost, čeprav se ta vrednost nekoliko razlikuje. Evernote vam na primer ponuja neomejeno prostora za shranjevanje, tudi v svojem brezplačnem načrtu, vendar z mesečnimi pasovnimi širinami tega ne boste mogli v celoti izkoristiti..

Medtem OneNote nima omejitev pasovne širine, ima pa pokrovček za shranjevanje, in deli prostor za shranjevanje v oblaku tudi z drugimi datotekami OneDrive. Tudi če ne nameravate uporabljati OneDrive za kaj drugega kot za shranjevanje OneNote, lahko 5 GB izgine hitreje, kot bi želeli.

Na drugi strani načrt 1DB OneDrive stane le 6,99 USD na mesec in z njim dobite kup drugih uporabnih orodij. Evernote Plus je tri dolarje manj na mesec, vendar je preseganje 1 GB mesečne pasovne širine težje, kot bi si mislili.

Če potrebujete tudi orodje za shranjevanje v oblaku in vam je všeč OneDrive, bo OneNote verjetno bolj stroškovno učinkovit. Za tiste, ki že imate shranjevanje v oblaku, na primer z Dropboxom ali pCloudom, in za tiste, ki ne skrbijo za Microsoft Office, Evernote zagotavlja večjo vrednost.

Ker smo v tem članku posebej pogledali aplikacije za zapisovanje, dajemo Evernoteu rahlo prednost. Ne strinjamo se, če se ne strinjate.

Okrog: Točka stroškov in zmogljivosti za Evernote

Evernote logotip
Logotip OneNote

2

Funkcije organizacije

Bolj kot vrednost je eno od področij, ki Evernote in OneNote postavljajo pred vsako drugo aplikacijo za zapisovanje, ki je na voljo danes, kako dobro zasnovani so za organizacijo razmišljanj in raziskav. Drugi krog si natančneje ogleda.

Evernote

Ključnega pomena pri pristopu Evernoteja k organiziranju dela je uporaba zvezkov. Ustvarite lahko posamezne zvezke za svoj osebni dnevnik, razrede, projekte, ideje za knjige ali kaj drugega.

Edina omejitev, kot smo že omenili, je, da lahko imate skupaj do 250 zvezkov, kar je neumno, če smo iskreni. Vsak zvezek pa lahko shrani toliko beležk, kot jih potrebujete.

Medtem ko je postavitev Evernoteja preprosta in nas nekoliko opomni na Outlook, ko boste ustvarili na desetine zvezkov in na stotine zapiskov, bo vse skupaj lahko precej težko rešiti. Za te priložnosti ima Evernote dve rešitvi: iskanje in oznake.

Funkcija iskanja deluje tako, kot bi si mislili: vnesite niz, ki ga želite iskati, in algoritmi bodo začeli delovati, ko boste našli ustrezne opombe. Lahko iščete v določenih zvezkih ali po celotnem računu Evernote.

Oznake so morda še bolj uporabne. Oznaka vam omogoča, da z ustreznimi identifikatorji razvrstite povezane beležke. Na primer, lahko ustvarite oznako »recepti« in jo uporabite za katero koli opombo, ki vsebuje recept. Poiščete lahko tudi zapiske, ki vsebujejo kombinacijo oznak, kot sta “cloudward” in “web hosting.”

Druga organizacija organizacije Evernote, ki jo imamo radi, je njen dodatek za spletno striženje, ki deluje kot gumb za shranjevanje za internet, uporaben za zbiranje raziskav ali zajem člankov, ki jih želite prebrati pozneje.

Izrežete lahko celotno stran, samo besedilo članka ali poenostavljeno različico članka. Posnamete lahko tudi posnetek zaslona ali samo zaznamek strani s povezavo. Kljub temu pa se boste odločili za izrez, vam bo Evernote izbral, v kateri zvezek želite shraniti izrez, in hkrati dodati oznake in opombe..

Evernote vam omogoča tudi shranjevanje pomembnih e-poštnih sporočil s posredovanjem na edinstven e-poštni naslov Evernote, ki ga prejme vsak uporabnik..

Če raje avtomatizirate to funkcijo, tako Zapier kot IFTTT sodelujeta z Evernoteom, kar vam omogoča, da pošiljate e-poštna sporočila od določenih posameznikov v določen prenosni računalnik Evernote. Na voljo so tudi številni drugi recepti za obe orodji za avtomatizacijo, na primer za sinhronizacijo zapiskov s storitvijo Google Drive, sledenje Facebook všečkov ali ustvarjanje beležke ob posodobitvi koledarja iOS. Na koncu lahko datotekam pripnete zapiske, naložene lokalno in iz storitve Google Drive.

Na splošno lahko za tiste, ki v celoti izkoristijo organizacijske sposobnosti Evernoteja, resnično ustvari čudeže za ohranjanje svojih zapiskov, raziskav in idej v redu.

OneNote

OneNote ima številne iste funkcije kot Evernote za organizacijo dela, pri čemer so najpomembnejši zvezki za zbiranje zapiskov. Evernote dejansko naredi stvari še korak dlje: vsak prenosnik ima lahko tudi več barvno označenih “odsekov”, s katerimi lahko še bolj razdelite projekte..

Poleg tega OneNote ne postavlja nobenih omejitev, koliko zvezkov lahko ustvarite, kot je Evernote.

Po beležkah, ki vsebujejo določene ključne besede, lahko iščete s klikom na ikono lupe v zgornjem levem kotu programske opreme OneNote. Iskanje lahko omejite na določen odsek ali prenosni računalnik ali poiščete vse zvezke.

OneNote ima tudi vnaprej določene oznake za razvrščanje povezanih zapiskov. Vendar so ti omejeni na to, da so resno neuporabni za resne prejemnike beležk, saj imajo na voljo le šest precej nejasnih možnosti (npr. “Pomembno”, “vprašanje”, “kritično”).

Medtem ko vam OneNote 2016 omogoča ustvarjanje oznak po meri, različica aplikacije, ki je na voljo v Microsoftovi trgovini, ne, Microsoft pa se je odločil za zahod OneNote 2016. Upam, da bo Microsoft to popravil, a za zdaj je to omejitev, ki jo boste morali v živo, če izberete OneNote.

Spletni ščipalnik OneNote je manj težaven, četudi ni tako lep kot Evernote. Lahko izrežete celotne strani ali članke, posnamete posnetke zaslona in dodate opombe v izrezke, da se opomnite, zakaj ste jih pozneje shranili.

Tako kot Evernote lahko tudi e-poštna sporočila pretvorite v beležke, tako da nastavite naslov za OneNote in privzeti zvezek. V nadaljevanju lahko na ta naslov pošljete e-poštna sporočila za ohranitev.

OneNote deluje tudi z Zapierjem in IFTTT, s podobnimi recepti, kot jih boste našli pri Evernoteu. Samodejno pošiljanje pomembnih e-poštnih sporočil iz Gmaila v prenosni računalnik, shranjevanje posnetkov zaslona iPhone in shranjevanje všečnih tvitov je le nekaj primerov, kaj lahko storite.

Okrogla dva razmišljanja

Evernote in OneNote sta najboljši orodji za organiziranje zapiskov v oblaku. Prav tako jih ni veliko, kar bi jih ločevalo drug od drugega.

Dve ključni prednosti OneNote nad Evernoteom sta, da lahko ustvarite neomejene zvezke in beležke lahko razdelite na razdelke. Največja prednost podjetja Evernote pred OneNoteom je medtem, ko vam omogoča ustvarjanje oznak po meri. Prav tako ima nekoliko boljši spletni ščipalnik.

Tako kot pri drugem krogu, tudi tam ni veliko, kar bi kazalo, da ima katero od orodij pravo nogo nad drugo. Vendar menimo, da je uporaba oznak po meri bolj uporabna kot odseki o prenosnikih in večina ljudi bo verjetno v redu z omejitvijo 250 prenosnih računalnikov.

Še enkrat gremo z Evernote, čeprav bi bilo za OneNote mogoče trdno trditi.

Krog: Organizacijska točka točka za Evernote

Evernote logotip
Logotip OneNote

3

Opomba Oblikovanje

V tem tretjem krogu smo se odločili, da si ogledamo funkcije oblikovanja note. Tako kot organizacija je tudi to področje, kjer veliko manjših aplikacij za beleženje, na primer izdelek Zoho (preberite naš pregled Zoho Notebook), primanjkuje, vendar tako Evernote kot OneNote bolj ali manj izstopata.

Evernote

Evernote ima večino istih možnosti oblikovanja obogatenega besedila, ki jih boste našli v sodobnem urejevalniku besedil. Sem spadajo na desetine različnih vrst pisav, različne velikosti pisave in možnosti za krepitev, poševitev in poudarjanje besedila.

Prav tako lahko ustvarite sezname s črkami in številkami, pa tudi potrditvena polja, koristna za izdelavo seznamov opravil. Evernote vam omogoča tudi ustvarjanje tabel znotraj zapiskov. Vse to je narejeno iz traku za urejanje, ki ga najdete na vrhu vsake opombe.

Čeprav obstaja veliko možnosti oblikovanja, so beležke v Evernoteu popravljene, ko gre za postavitev. Na primer, besedila ne morete vstaviti kamor koli na strani, na primer okoli ročno narisanih diagramov.

Pravzaprav osnovne note dejansko nimajo možnosti risanja. Če želite rokopisati opombe ali skicirati, morate ustvariti posebno “opombo s črnilom”. Te so uporabne za tiste, ki uporabljajo tablične računalnike, vendar želimo, da bi lahko kombinirali črnila in besedilne opombe, da bi ustvarili nekaj bolj dinamičnega. Poleg tega Evernote nima funkcije pretvorbe črnila v besedilo.

Evernote ima možnosti za ustvarjanje zvočnih zapisov, pa tudi zaslonske zaslone in opombe spletne kamere. Opombe s spletne kamere se lahko uporabijo samo za posnetek, ne morete ustvariti video zapiskov.

OneNote

OneNote ima vse možnosti oblikovanja, ki jih pričakujete od izdelka Microsoft Office. Našli boste skoraj vse vrste pisave, ki bi jih želeli, lahko spremenite velikost in barve pisave, krepko, podčrtano in poševno besedilo ter izbirate med različnimi možnostmi glave.

Za sledenje nalogam lahko dodate sezname, označene s številkami in kontrolne sezname. OneNote ima celo oblikovalnik slik, ki omogoča hitro podvajanje oblikovanja.

V beležke lahko vstavite povezave, slike in zvočne zapiske. V opombe lahko dodate tudi podatke o sestanku (lokacijo, uro, povabljene itd.) Neposredno iz Outlooka.

OneNote 2016, različica, ki je nastavljena za sončni zahod, ima veliko več možnosti oblikovanja kot aplikacija OneNote v trgovini Microsoft Store. To vključuje video snemanje, koristno za zajem predavanj, izrez zaslona in različne predloge strani (akademski, poslovni, načrtovalci itd.). Tako kot pri pomanjkanju oznak po meri, tudi to resnično upamo, da bo Microsoft odpravil.

Vsaka različica OneNote-a je odlična za skiciranje, načrtovanje in vodenje ročno napisanih opomb. V aplikaciji OneNote je orodna vrstica za risanje, kjer najdete različne možnosti peresa in svinčnika, oblik in druga orodja za ustvarjanje vizualnih slik.

Obstaja tudi možnost pretvorbe črnila v besedilo za tiste, ki radi pišejo opombe, vendar si želijo pozneje vtipkano različico. To je koristno za opombe razreda, saj je splošno sprejeto, da zapisovanje dejstev na roko pomaga, da jih zapiše v spomin.

Poleg odličnih možnosti za oblikovanje in risanje besedila vam OneNote omogoča, da svoje zapiske postavite po želji. S klikom na katero koli območje na strani lahko tam ustvarite besedilno polje, da dodate svoje opombe. Rezultat je izkušnja, ki tesno posnema dejansko stran prenosnika, ki nam je še posebej všeč pri kopiranju na desko.

Okrogle tri misli

OneNote je enostavno najbolj vsestranska aplikacija za zapisovanje, ki smo jo preizkusili tukaj na Cloudwards.net. Tako čudovit kot Evernote ni niti približno tako prilagodljiv, ko gre za postavitev. Poleg tega lahko dodate risbe besedilnim zapiskom v OneNote, medtem ko morate z Evernote ustvariti ločene opombe s črnilom.

Medtem ko sta prva dva kroga močno padla v prid Evernote-a, tretji krog za OneNote ni tekmovanje.

Okroglo: Točka oblikovanja opombe za OneNote

Evernote logotip
Logotip OneNote

4

Sodelovanje

Zraven si bomo ogledali delitev zapiskov z drugimi in možnosti sourejanja.

Za nekatere uporabnike funkcije sodelovanja med prenosnimi računalniki ne bodo pomembne. Beležnice se pogosteje uporabljajo za zbiranje osebnih misli, ne za skupinsko delo. Vendar pa imajo možnost skupne rabe koristi, kot je sestavljanje skupinskih raziskav ali distribucija zapiskov o sestankih.

Evernote

Evernote ima kar nekaj funkcij, ki podpirajo sodelovanje. Med njimi lahko delite kateri koli prenosni računalnik, tako da z desno miškino tipko kliknete nanj in izberete »share notebook«. Vnesite e-poštne naslove tistih, s katerimi želite deliti prenosni računalnik, in izberite vrsto dovoljenj za dostop, ki jim jih želite dodeliti: oglejte, uredite ali uredite in povabite.

Posamezne beležke lahko delite tudi, če ne želite dovoliti dostopa do celotnega zvezka. Poleg tega lahko ustvarite povezave do beležk, kar bo vsem omogočilo ogled beležke v brskalniku. Če pa želite, lahko sporočilo pošljete nekomu neposredno iz aplikacije.

Ker lahko kolaboracije včasih gredo narobe, vam Evernote omogoča dostop do zgodovine beležke za ogled in vračanje do prejšnjih različic v primeru neželenih sprememb. Preprosto kliknite ikono informacij v zgornjem desnem kotu opombe in izberite »ogled zgodovine«.

Končno ima Evernote priročno funkcijo za klepet, s katero se lahko pogovarjate o beležkah. Čeprav ni tako bogata z značilnostmi, kot je namenska aplikacija za klepet, kot je Slack, je še vedno uporabna za hitro komunikacijo, sestavljeno okoli določenih zapiskov in zvezkov (preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za članek Slack).

OneNote

Vsak prenosni računalnik lahko delite v OneNoteu tako, da kliknete ikono skupne rabe v zgornjem desnem kotu aplikacije in nato vnesete e-poštne naslove tistih, s katerimi želite deliti. Dovoljenja za ogled ali urejanje je mogoče odobriti.

Medtem ko posameznih odsekov ali strani prenosnega računalnika ne morete deliti na enak način, lahko besedilo vsaj pošljete po e-pošti znotraj opomb iz aplikacije (za to odpre Outlook).

V aplikaciji Evernote ni možnosti za klepet, kot je nobena možnost, da bi komentirali opombe v aplikaciji. To pomanjkanje komentarjev je presenetljivo in žal, ker je na voljo v programu Microsoft Word in je zelo uporabna funkcija tam.

OneNote vam ne omogoča ogledovanja nedavnih sprememb ali povratnih sprememb, razen če uporabljate OneNote 2016, ki ima posebno kartico »Zgodovina«. Vendar moramo še enkrat poudariti, da Microsoft zapušča OneNote 2016. Začnem se spraševati, zakaj?

Okrogle štiri misli

Med Evernote in OneNote nas je presenetilo ugotovitev, da ima Evernote bolj vsestranske funkcije sodelovanja glede na to, da ima Microsoft Office v poslovnem svetu. Vendar je povsem jasno, da se Evernote tu znajde na vrhu in vam omogoča, da ne delite le prenosnikov, ampak tudi beležk, pa tudi priročno funkcijo delovnega klepeta.

Krog: Sodelovalna točka za Evernote

Evernote logotip
Logotip OneNote

5

Varnost in zasebnost

Naš zadnji krog bo uporabljen za merjenje varnosti vsake aplikacije za beleženje. Glede na to, da Evernote in OneNote beležke shranjujejo v oblak, je to pomembno vprašanje. Konec koncev ne želite, da nekdo beži s skrivnim receptom čokoladnih piškotov vaše družine.

Evernote

Nekatere bralce bo to lahko opozorilo, da bodo ugotovili, da Evernote ne vzdržuje svojih podatkovnih centrov, temveč uporablja Google Cloud. Konec koncev Google ni vedno pokazal najboljših praks glede zasebnosti, o čemer lahko preberete v našem pregledu Google Drive.

Vendar se večina teh vprašanj nanaša na Google, če podatke v oblaku potrošnikov, ki so shranjeni za Google Drive, Gmail in druge Googlove storitve, uporabljajo v trženjske namene. V pogojih o zasebnosti podjetja Evernote ni nakazano, da bi to nakazovalo Googlu, da dostopa do zasebnih misli svoje uporabniške baze.

Pravzaprav Evernote trdi, da nikoli ne gleda uporabniške vsebine, razen če vam dovoljenja dovoli ali vas prisilijo organi kazenskega pregona. Vaše zapiske so šifrirane tudi v mirovanju s pomočjo 256-bitnega AES-a, protokola, za katerega ni znano, da ga je mogoče stisniti.

Opombe so šifrirane tudi med prevozom (tj. Prek interneta), vendar šifriranje privzeto ni od konca do konca. Po prihodu v strežniško opremo se opombe dešifrirajo za indeksiranje, preden se ponovno šifrirajo. To pomaga pozneje pospešiti iskanje.

Zanimivo je, da Evernote ponuja zasebno šifriranje od konca do konca, vendar ga omejuje na poudarjeno besedilo. To lahko nastavite sami v aplikaciji tako, da izberete besedilo, ki ga želite šifrirati, z desnim klikom nanj in izberete “šifriranje izbranega besedila.”

Čeprav želimo, da podjetje razširi zasebno šifriranje na celotne zvezke, je edino orodje za prenosnike v oblaku, za katerega vemo, da gre celo tako daleč. Če potrebujete več varnosti, je Evernote tudi ena od dveh aplikacij za zapisovanje, združljiva z SafeRoom, zasebnim orodjem za šifriranje, ki bo vsem v Evernoteu preprečil, da bi šifrirali vaše prenosnike, tudi pod pooblastilom naloga.

Kot merilo varnosti pred tem, da nekdo pokvari vaše geslo Evernote, lahko vklopite tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti. To je res pomembna funkcija, ki je ne ponuja veliko preveč storitev v oblaku, vključno z nekaterimi sicer najboljšimi možnostmi spletnega varnostnega kopiranja.

Če je vklopljena dvofaktorska avtentikacija, tudi če nekdo ukrade ali grobo prisili vaše geslo, je verjetno ne bo mogel uporabljati, saj bo Evernote potreboval dodatno poverilnico, če bo odkril poskus prijave iz neznanega računalnika. Ta poverilnica je varnostna koda, ki bo poslana na vašo mobilno napravo prek besedila.

OneNote

Beležnice in beležke, ustvarjene s pomočjo OneNote, kot smo že omenili, so shranjeni v vašem prostoru za shranjevanje v oblaku OneDrive. Kot takšno gledamo na varnost OneNote podobno kot pri OneDrive. To ni posebej dobra stvar.

Naša največja skrb je, da OneDrive ne šifrira datotek v mirovanju na strežniku, razen če niste poslovni uporabnik. Zaradi tega bodo vaše beležke odprte za enostavno izbiranje v primeru kršitve.

Oddelke prenosnih računalnikov lahko zaščitite z geslom neposredno od stranke. Vendar to samo preprečuje, da bi nekdo, ki uporablja vaš računalnik, prebral vsebino tega prenosnika. Datoteke ne pošiljajo v oblak.

Dobra novica je, da je OneNote drugi prenosni računalnik v oblaku, ki ga podpira SafeRoom, tako da lahko na tak način dodate šifriranje z ničelnim znanjem. Izdelek je mogoče naložiti iz Microsoftove trgovine in stane 2,99 dolarja, ceno, ki jo je dobro plačati, če želite shraniti zaupne podatke v OneNote.

OneNote zaščiti datoteke med prevozom tudi z zaščito na transportni plasti (TLS), zato bi morale biti vaše datoteke varne pred prisluškovanjem v spletu, čeprav kljub temu priporočamo uporabo VPN prek javnega omrežja WiFi (za predloge preberite naš najboljši vodič VPN).

Tako kot Evernote tudi OneNote ponuja dvofaktorsko preverjanje pristnosti, da zaščiti vaše prenosnike v primeru, da geslo ukradete ali pokadite.

Okrogle pet misli

Ko se pojavljajo vse več groženj kibernetski varnosti, je izbira storitev v oblaku, zavezanih k zaščiti vaših podatkov, vedno pomembnejša. Zato našim bralcem pogosto priporočamo storitve shranjevanja v oblaku z ničelnim znanjem, na primer Sync.com in pCloud.

Čeprav noben ponudnik prenosnih računalnikov v oblaku, za katerega vemo, ne ponuja popolne zaščite pred ničelnim znanjem, vam Evernote vsaj zasebno omogoča šifriranje poudarjenega besedila. Nekoliko je težko, da na ta način upravljate z varnostjo, vendar je nekaj.

Microsoft medtem ne šifrira vaših prenosnikov na strani strežnika z upravljanim postopkom šifriranja, razen če ste poslovni uporabnik.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za Evernote

Evernote logotip
Logotip OneNote

6

Pravnomočna razsodba

Evernote je šel štiri od petih krogov med nami, toda prva dva kroga (stroški in značilnosti organizacije) sta bila tako blizu, da bi morda šlo za dva kroga v enega.

Verjetno je najbolj prepričljiv razlog, da izberete Evernote over OneNote, varnost. OneNote bi se medtem moral pritožiti tistim, ki potrebujejo več svobode pri ustvarjanju zapiskov zahvaljujoč orodjem za risanje in bolj dinamičnim možnostim postavitve.

Največji razlog, da bi zdaj izbrali Evernote proti OneNote, pa je verjetno skorajšnja opustitev OneNote 2016. Različica OneNote Microsoft Store, ki jo bo podjetje obdržalo, manjka pomembnih lastnosti, ki jih dobite tako pri OneNote 2016 kot Evernoteu, vključno z oznakami po meri in različicami.

Končni zmagovalec: Evernote

Za zdaj ostaja Evernote v naših očeh najboljša aplikacija za beleženje na trgu. Želite tehtati? Spodaj nam spusti opombo in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map