Preprost algoritem za varnostno kopiranje vaših pogonov

Če delate v IT-ju, boste cenili potrebo po rednem varnostnem kopiranju pogonov brez povezave (na lokalnih delovnih postajah ali strežnikih) in tudi na spletu. Za večji nadzor, varnost in uporabnost je bolje imeti notranji pripomoček za varnostno kopiranje datotek. Ta članek predstavlja algoritem, s katerim lahko začnete uporabljati interno aplikacijo za varnostno kopiranje datotek.


Storitve spletnega varnostnega kopiranja so neizogibno bolj robustne, razširljive in razširljive, vendar obstajajo znane težave, zlasti z zasebnostjo, varnostjo in razpoložljivostjo, zaradi katerih je pomembno, da podjetja ohranijo varnostne varnostne kopije datotek za dodatno varnost podatkov.

Razpoložljivost

Internetne storitve niso vedno na voljo. Čeprav je storitev sama vedno lahko na voljo na spletu, do nje ni vedno mogoče dostopati po potrebi.

Tipični razlogi, zaradi katerih dostop ni vedno mogoč, so izpadi električne energije (pogosti v nekaterih državah), izpad opreme, redno vzdrževanje ali nadgradnje, izpadi omrežja (pogosto tudi v nekaterih državah, zlasti v državah v razvoju) ali celo zelo slabo vreme, ki lahko moti normalno delovanje omrežne opreme.

izpadi
© Cloudwards.net 

V primerih, ko internet ali spletne storitve niso na voljo ali dostopne, je najbolje imeti lokalno (brez povezave) pripomoček za varnostno kopiranje datotek, da ohranite odpuščanja, ki čakajo, ko lahko ponovno dostopate do spletne storitve.

Pravzaprav je najbolje, da se hkrati ohranijo lokalna in spletna odpuščanja, tako da tudi ko ne morete dostopati do internetne storitve, do natančnih potrebnih datotek ali podatkov lahko dostopate lokalno..

Zasebnost

Obstajajo znane težave z zasebnostjo pri spletnem shranjevanju podatkov. Eden od strahov, ki jih imajo podjetja glede varnostnih kopij v oblaku, je omejen nadzor nad njihovimi podatki. V mnogih spletnih varnostnih sistemih varnostnih kopij se poslovne datoteke in podatki shranjujejo na zunanjih (javnih) strežnikih, kjer so lahko v takšni ali drugačni obliki dostop tretji strani..

zasebnost

Tudi če varnost podatkov ne predstavlja neposredne grožnje, je dejstvo, da jih lahko ponudnik obdeluje ali celo spreminja za shranjevanje, za veliko podjetij zelo moteče. Z lokalnim ali offline sistemom za varnostno kopiranje podatkov podjetjem nikoli ni treba skrbeti za zasebnost.

Varnost

Spletne storitve so vedno izpostavljene varnostnim grožnjam. Ne glede na to, ali govorimo o napadih DDoS (razdeljeno zavrnitev storitve) ali kraji informacij, so tveganja resnična za podjetja.

Po nedavnem spominu so Sonyjeve baze podatkov napadle aprila 2011 in pustile vitalne informacije o strankah v rokah hekerjev s približno 77 milijoni računov, ukradenih v izpadu, ki je trajal 24 dni.

varnost v oblaku
Varnost v oblaku

Pred kratkim so v enem dnevu šestkrat vdrli moški račun Skype. Taki dogodki ponavadi vzbujajo strah pred varnostjo spletnih storitev na splošno, čeprav uspešni napadi niso običajni. Te vrste varnostnih groženj ne veljajo za lokalne naprave za shranjevanje, zlasti če gostiteljski računalnik ali omrežje ni povezano z internetom.

5 razlogov za uporabo pripomočka za varnostno kopiranje datotek v podjetju

Večji nadzor: imate popoln nadzor nad svojimi podatki, ko uporabljate notranji pripomoček za varnostno kopiranje datotek. Tudi tu ni nobenih vprašanj glede zasebnosti.

Prihranki pri stroških: dejstvo, da je lastno podjetje, pomeni, da vam za to ni treba plačati niti centa – ga razvijejo, vzdržujejo in nadgrajujejo, kot to zahteva vaše osebje v IT-osebju.

Več varnosti: vaši podatki so veliko varnejši na lokalnih trdih diskih ali zasebnem omrežju kot v javnem omrežju, če upoštevate tudi ustrezne varnostne ukrepe.

Večja uporabnost: še ena velika prednost, da imate lasten pripomoček za varnostno kopiranje lastnih datotek, je, da ga lahko prilagodite tako, da ravna z nalogami varnostnega kopiranja točno tako, kot jih potrebujete – zato govorimo o bistveno učinkovitejši rešitvi.

Večkratne razmestitve: ker gre za lastno rešitev, ga lahko brez omejitev, v nasprotju s tretjimi rešitvami, razporedite kamor koli in na kakršen koli način..

Preprost algoritem za načrtovanje lastnega orodja za varnostno kopiranje datotek

Zdaj, ko razumete prednosti lastnega pripomočka za varnostno kopiranje lastnih datotek, bomo pregledali preprost algoritem, ki ga lahko uporabite za oblikovanje lastne aplikacije.

varnostno kopijo datotek
© Cloudwards.net

Zgornji diagram poteka je algoritem za preprosto uporabo varnostne kopije datotek. Kot je prikazano na sliki, je osnovna aplikacija za varnostno kopiranje datotek sestavljena iz: registra varnostnih kopij, varnostnega varnostnega branja (krmilnik), uporabniškega vnosa, posrednika kopiranja in upravitelja poročil.

Kako deluje

Kot smo že omenili, je preprost sistem sestavljen iz samo petih komponent: registra, pošiljanja, vnosa, posrednika kopiranja in upravitelja poročil.

To je tako preprosto! Pravzaprav bi morali biti s tem algoritmom dobro na poti k oblikovanju lastne varnostne aplikacije. Če spretnosti niso na voljo, ne obupajte. V prihodnjem članku bomo natančno opisali, kako razviti svoj pripomoček za varnostno kopiranje datotek s popolnoma kodiranimi primeri, zato bodite pozorni.

Zaključek

Upajmo, da je bilo zanimivo branje, in zagotovo smo pokrivali nekaj razlogov: preučili smo, zakaj je lokalna (brez povezave) varnostna kopija podatkov pomembna, in navedli razloge, kot so razpoložljivost, zasebnost in varnost. Navedli smo tudi pet odličnih razlogov, zakaj bi morali vlagati v lastni rezervni pripomoček, vključno z večjim nadzorom, prihranki stroškov, večjo uporabnostjo, večjo varnostjo in več uvajanjem.

Končno smo videli algoritem za razvoj lastnega pripomočka za varnostno kopiranje podatkov v podjetju. Nič čudnega, vendar bo delo opravljeno. In obljubili smo vam, da vam bomo predstavili članek s popolno kodiranim opisom, kako narediti lastno varnostno kopijo, zato vsekakor bodite pozorni na to. Naj prihajajo komentarji in se pogovarjajmo! Vprašajte o članku in prejmite takojšnje povratne informacije od ekipe.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map