pCloud vs Google Drive: Zaščita proti sodelovanju

Izbirate lahko med storitvami za shranjevanje v oblaku in na Cloudwards.net si prizadevamo, da vam to olajšate. Še posebej je nadležno, ko se ne morete odločiti med dvema storitvama. V tem članku bomo naredili pCloud v primerjavi z Google Drive, da vam bomo lažje izbrali. pCloud je na vrhu najboljše primerjave za shranjevanje v oblaku, Google Drive pa ima 800 milijonov uporabnikov.


Storitve shranjevanja v oblaku se osredotočajo na različne dejavnike, kot so produktivnost, varnost in integracije tretjih oseb. pCloud in Google Drive ne ciljata na isti trg, vendar jih lahko primerjamo v istih kategorijah. Odločite se, kaj je najpomembnejše.

Na koncu bomo zagotovili skupnega zmagovalca, da bo lažje.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

Če želite izvedeti več o storitvah, si oglejte tudi ločen pregled pCloud in pregled Google Drive. Če se še vedno ne morete odločiti, kaj je najbolje za vas, vam bo pomagal naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku. V njem sta tako pCloud kot Google Drive.

Spletni vmesnik Google Drive

V naslednjih petih krogih bomo primerjali obe storitvi in ​​vam pomagali odločiti, katera ustreza vašim potrebam. Na koncu vsakega kroga bomo poimenovali zmagovalca, zaključili pa bomo s poimenovanjem našega najboljšega izbranega rezultata.

1

Stroški skladiščenja

Stroški shranjevanja so določeni s ceno naročnin. Več načrtov, ki jih ponuja ponudnik, boljše bodo vaše možnosti. Koliko prostora zagotavlja denar, določa njegovo vrednost. Če iščete ponudbo, preberite najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku. Super je, če storitev ponuja tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, saj jo lahko nato preizkusite pred nakupom.

Tako pCloud kot Google Drive ponujata brezplačen načrt. Prosti načrt pClouda ponuja 10 GB prostora za shranjevanje, ki mu lahko dodate 4 GB tako, da po registraciji dokončate postopek v več korakih. Poleg tega za vsakega prijatelja, ki ga napotite, dobite 1GB dodatnega prostora do 20 GB.

Prosti načrt Googlovega diska vam daje veliko 15 GB prostora za shranjevanje in enake funkcije, ki jih dobijo premium uporabniki. Mednje spadajo zbirka pisarniških aplikacij, Google Photos in drugih storitev, ki se povezujejo z Googlom.

cene pcloud-vs-google-pcloud

pCloud ima na voljo samo dva plačana načrta: Premium 500GB in Premium Plus 2TB. Prvi načrt stane 4,99 USD na mesec, drugi pa vam bo povrnil 9,99 USD na mesec. Če plačate za leto, se cene znižajo na 47,88 do 95,88 dolarja.

Če vam je storitev všeč in jo nameravate uporabljati dolgoročno, lahko kupite življenjski načrt za najboljšo vrednost. Doživljenjska naročnina na Premium 500GB stane 175 USD, Premium Plus 2TB pa 350 USD.

cene pcloud-vs-google-google

Google Drive s svojimi šestimi plačanimi načrti ponuja veliko prilagodljivosti. Lahko dobite 100 GB za 2 dolarja na mesec ali 19,99 dolarja na leto. Če potrebujete več, stane 1TB načrt 9,99 USD na mesec ali 99,99 USD na leto. Načrti višjih ravni ne ponujajo letnega popusta. Začnejo pri 2TB za 19,99 USD na mesec in končajo s 30TB za 299,99 USD na mesec, nobena pa ni med najboljšimi vrednostmi v oblaku za shranjevanje.

Medtem ko Google Drive nudi več prilagodljivosti s svojim številom načrtov, ima pCloud nekaj, ki šteje. Premium 500GB je več kot dvakratnik cene Googlovega načrta za 100 GB, ponuja pa petkrat več prostora za shranjevanje. Premium Plus 2TB je 50 odstotkov cenejši od Googlovega kolega, kadar plačujete mesečno, razlika pa je še večja, če plačujete za leto.

pCloud nima načrtov, ki bi ponujali več prostora za shranjevanje, vendar nam je predstavnik po e-pošti povedal, da lahko po potrebi zagotovi več prostora. Čeprav Google Drive ponuja načrte z več prostora za shranjevanje, so dražji, zato dajemo ta krog pCloud.

Okrog: Točka stroškov shranjevanja za pCloud

pCloud Logotip
Logotip Google Drive

2

Varnost in zasebnost

Kako uporabno je shranjevanje v oblaku brez dobre varnosti, je diskutabilno. Med prenosom bi lahko bili vaši podatki podvrženi napadom človeka v sredini in ko bodo vaši podatki v oblaku, hekerji ne bodo oklevali, da bi jih ciljali.

Za boj proti temu varnost v oblaku uporablja protokole, ki varujejo vaše podatke med prenosom in šifriranjem, ki delujejo med prevozom in v mirovanju. Algoritmi za šifriranje so lahko 128-bitni ali 256-bitni AES, medtem ko TLS varuje vaše podatke med prenosom. Zasebno šifriranje zagotavlja, da lahko samo vi berete svoje podatke.

Dvofaktorska overitev je koristna, če nekdo ukrade vaše geslo.

Google Drive uporablja 128-bitno šifriranje AES za branje datotek, ko so shranjene na njegovih strežnikih. To ni 256-bitni AES, vendar naredi svoje delo. TLS protokol jih med prevozom ščiti. Za zaščito vas je na voljo tudi dvofaktorska overitev.

pcloud-vs-google-drive-google-security

Zasebnost je za Google težava, saj je bila povezana s projektom PRISM in izmenjavo podatkov z ameriško agencijo za nacionalno varnost. Podjetje tudi pregleda vaša e-poštna sporočila in osebne datoteke, da vam prikaže prilagojene oglase, rezultate iskanja po meri in še več. Če se želite temu izogniti in okrepiti svojo zasebnost, lahko uporabite Boxcryptor, zasebni dodatek za šifriranje.

pCloud ne potrebuje Boxcryptorja, ker ima svoj dodatek z imenom pCloud Crypto, ki ga lahko dobite za 3,99 USD na mesec. To pomeni, da podjetje ne vključuje zasebnega šifriranja v svoje načrte. Če uporabljate pCloud, bodo vaši podatki sodili v ameriške zakone in predpise v oblaku, zato je Crypto morda dobra naložba.

pcloud-vs-google-drive-pcloud-varnost

pCloud uporablja TLS protokol za zaščito podatkov pri prehodu na strežnike. Ko vaši podatki dosežejo enega od svojih podatkovnih centrov, se kopirajo na vsaj petih strežnikih. Na njih se vaše datoteke šifrirajo s pomočjo AES 256-bitne enkripcije. Ima tudi dvofaktorno avtentikacijo.

Google Drive ni zvezden glede zasebnosti in se ne ujema s stopnjo šifriranja pClouda, zato je pCloud zmagal v tem krogu.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za pCloud

pCloud Logotip
Logotip Google Drive

3

Uporabniška izkušnja

Uporabniška izkušnja odraža, kako prijetno je uporabljati storitev. Bolje je, če je preprost in ne neroden ali zapleten. Storitev naj deluje na namizju, spletu in mobilnih napravah, aplikacije pa naj imajo privlačne in intuitivne vmesnike.

Spletni vmesnik Google Drive je podoben drugim Googlovim aplikacijam. Je intuitiven, prijeten in enostaven za navigacijo, zato ga boste verjetno uporabljali več kot namizni odjemalec. Čeprav ima veliko funkcij, so skrbno nameščene, da vas ne bi preplavile.

Google-Drive-Selective-Sync

Namizna aplikacija je sestavljena iz mape za sinhronizacijo in ikone sistemske vrstice. Nobene težave ne boste imeli, če jo uporabljate kot jasno in preprosto za krmarjenje. Na voljo je za Windows in macOS.

Mobilna aplikacija je vnaprej nameščena na večini telefonov Android in omogoča dostop do datotek na poti. Lahko jih celo uredite, ne da bi jih najprej prenesli, kar zahtevajo številne druge storitve. Aplikacija je na voljo tudi za iOS. Google Photos, ki si deli Google Drive, ima samodejno nalaganje za vaše fotografije in videoposnetke.

pCloud-Desktop-odjemalec

Namizni odjemalec pCloud je na voljo za Windows, macOS in Linux. Pravzaprav je najboljša shramba v oblaku za Linux. Do njega lahko dostopate z ikono sistemske vrstice ali pogonom pCloud v upravitelju sistemskih datotek. Vmesnik je temen, vendar jasen in intuitiven.

Spletna aplikacija ima več funkcij kot namizni odjemalec, omogoča dostop do vseh orodij pCloud na enem mestu in ponuja hitro, racionalizirano izkušnjo.

Tudi mobilna aplikacija ne razočara, saj vam omogoča, da pridete do datotek na poti in lahko samodejno naložite svoje fotografije in videoposnetke. Je enostaven za uporabo in na voljo za Android in iOS.

Uporabniška izkušnja je bolj subjektivna kot druge kategorije in obe storitvi ponujata podobne funkcije, vendar ni nobenega vprašanja, da je Google Drive bolj eleganten. Njena namizna aplikacija ni na voljo za Linux, kot je pCloud, vendar omogoča urejanje datotek, ne da bi jih prenašali v telefon, in ima Google Photos za enostavno upravljanje fotografij. Google Drive je zmagal v tej kategoriji.

Krog: točka uporabniške izkušnje za Google Drive

pCloud Logotip
Logotip Google Drive

4

Skupna raba

Ko naložite datoteke, jih boste verjetno želeli deliti. To bi moralo biti enostavno, hitro in sposobno, da bi šli neposredno na velika družbena omrežja, posameznike in skupine posameznikov. Prav tako bi morali dobiti ustrezen nadzor nad vsebino, tako da lahko omejite nepooblaščen dostop z zaščito gesla, datumi poteka in dovoljenj..

pCloud dobro skrbi za skupno rabo datotek, njegove odlične funkcije pa si zaslužijo mesto v našem najboljšem oblaku za shranjevanje.

Datoteke in mape lahko delite z njeno spletno aplikacijo. Druge lahko povabite, da dostopajo do map ali ustvarijo povezave za nalaganje ali prenos prek svojega e-poštnega imena ali imena računa. Povezava za prenos omogoča, da vsebino naložijo neposredno v mapo, medtem ko povezava za prenos omogoča ogled in prenos datotek in map. Delite lahko tudi na Facebook in Twitter.

Pogled »moje skupne rabe« v pCloud vam pokaže, kaj ste dali v skupno rabo z drugimi, zasloni »v skupni rabi z mano« pa povedo, kaj so drugi delili z vami. Storitev ponuja tudi koristno tabelo, ki prikazuje statistiko vaših delnic.

Če želite preprečiti nepooblaščen dostop, lahko za zaščito povezav nastavite gesla in datume poteka. Lahko jih tudi skrajšate, vendar ne pozabite, da bodo v tem primeru manj varni, saj boste tako lažje uganili njihov naslov. Če uporabljate pCloud Crypto, ne boste mogli deliti šifriranih datotek.

Skupna raba datotek in map s storitvijo Google Drive je enostavna. Povezavo lahko ustvarite, jo kopirate in prilepite ali pošljete po e-pošti. Osebe, ki ga uporabljajo, si lahko ogledajo, komentirajo ali uredijo, odvisno od dovoljenj, ki jih nastavite. Obstaja tudi tabela, ki prikazuje, kdo ima dostop do nje. Svojo vsebino lahko delite tudi na družbenih omrežjih.

Čeprav so dovoljenja na voljo, druge funkcije za nadzor vsebine, kot so datumi izteka veljavnosti in zaščita gesla, niso. Lahko poveste, kaj so drugi dali v skupno rabo z vami, tako da odprete mapo »v skupni rabi z mano«, vendar takšne mape za vsebino, ki ste jo dali v skupno rabo, ni..

Jasno je, da pCloud ponuja več funkcij za skupno rabo in ima veliko močnejši nadzor nad vsebino, da zaščitite svoje delnice, zato je ta krog namenjen pCloud.

Okrog: Skupna točka za pCloud

pCloud Logotip
Logotip Google Drive

5

Dodatne lastnosti

Nato si bomo ogledali funkcije, ki niso standardne za storitve shranjevanja v oblaku, kot so predogled medijev, integracija s tretjimi aplikacijami in orodja za produktivnost.

Google sija v to kategorijo zaradi svojega širokega arzenala funkcij. Med njimi so predvsem Googlov pisarniški paket in velika knjižnica drugih orodij. Google Drive je pravzaprav na našem seznamu najboljših oblakov za shranjevanje v oblaku.

Googlov pisarniški paket vključuje Googlove dokumente, tabele in diapozitive. Dokumenti vam omogočajo ustvarjanje in sodelovanje z drugimi pri besedilnih dokumentih, Sheets vam omogoča delo s preglednicami, Drsniki pa vam omogočajo ustvarjanje predstavitev.

Google-Drive-Nov-dokument

Ker te aplikacije ustrezajo Microsoft Word, Excel in PowerPoint, ima Google razširitev za Chrome, ki vam omogoča ogled, urejanje in pretvorbo med svojimi pisarniškimi datotekami in Microsoftovim sistemom. Če večinoma delate z dokumenti in vam Google Drive ne ustreza, o drugih možnostih poiščite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku..

Knjižnica aplikacij Google-Drive-App

Poleg pisarniškega kompleta ima Google Drive knjižnico drugih proizvajalcev z več sto orodji, s katerimi se lahko integrira, in mnoga od njih so brezplačna. Predogled slik in predvajanje video in glasbenih datotek. Vendar smo poskušali predvajati medijske datoteke in bilo je nerodno. Videoposnetki bodo morda potrebovali pretvorbo, vendar aplikacija o tej zahtevi ni bila obveščena.

Na voljo je tudi Google Photos, aplikacija za upravljanje fotografij. Omogoča enostavno upravljanje s fotografijami in omogoča nalaganje neomejene številke, če se za to odločite v “visoki kakovosti” namesto v “izvirniku”.

pcloud-vs-google-pcloud-audio

pCloud vam omogoča tudi predogled fotografij in predvajanje predstavnostnih datotek, vendar ima tudi nekaj drugih funkcij. Vaše fotografije ne bodo spremenile velikosti, ko jih naložite, vendar jih lahko po želji naložite v drugi ločljivosti. Ustvarite lahko sezname predvajanja svojih zvočnih datotek, kar je super za ljubitelje glasbe. Avdio in video predvajalniki so privlačni in dobro delujejo.

pCloud-Cloud-Backup

Druga zanimivost je možnost premikanja datotek iz oblaka v oblak. Varnostno kopiranje v oblaku lahko uporabljate za Google Drive, Dropbox in OneDrive. pCloud lahko varnostno kopirate tudi iz Facebooka in Instagrama.

Obe storitvi lahko ponudita nekaj, vendar ima Google Drive več možnosti za integracijo in sodelovanje, zato je zmagal v tem krogu.

Okrog: Dodatne funkcije točka za Google Drive

pCloud Logotip
Logotip Google Drive

6

Razsodba

Tako pCloud kot Google Drive sta med našimi najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku. Tu je lahko samo en zmagovalec in to je pCloud. Njeni načrti imajo boljšo vrednost, storitev pa zagotavlja veliko močnejšo varnost in zasebnost. Prav tako ima boljši nadzor nad vsebino vaših delnic.

Čeprav je pCloud skupni zmagovalec, tudi Google Drive dobiva točke. Glede na vaše potrebe je morda boljša izbira za vas, še posebej, če morate delati z dokumenti in sodelovati z drugimi. Tudi njegova ogromna knjižnica integracij je vabljiva.

Kaj menite o teh dveh storitvah? Kaj ti je ljubše? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in preberite, kako naš zmagovalec primerja tudi Dropbox. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map