pCloud vs Dropbox: Varnost v primerjavi z letom 2020

pCloud je eden izmed naših najljubših ponudnikov za shranjevanje v oblaku, ki se redno pojavlja na vrhu številnih naših primerjav za shranjevanje v oblaku. Dropbox je bil izdelek, ki je resnično populariziral shranjevanje v oblaku, s petletnim začetkom pClouda pri ustvarjanju funkcij in strank. Če pogledamo pCloud proti Dropboxu, imata prednosti in slabosti, zaradi česar so močne možnosti za shranjevanje v oblaku.


Če želite enostaven dostop do datotek v oblaku, boste veseli katere koli od teh rešitev za shranjevanje v oblaku. pCloud je varna alternativa Dropboxu, saj ponuja šifriranje ničelnega znanja kot dodatek, medtem ko je Dropbox boljši za sodelovanje, zahvaljujoč odlični integraciji z dokumenti Microsoft Office in Google.

Odločanje med njimi ni enostavno, zato vas v tem primerjalnem pregledu predstavimo prednosti in slabosti obeh. Če želite več informacij vnaprej, si oglejte naš pregled pCloud in pregled Dropbox, če želite izvedeti več.

Nastavitev bitke: Dropbox proti pCloud

Primerjava ponudnikov shranjevanja v oblaku ni enostavna, saj ponudniki ponujajo edinstvene funkcije, ki so včasih primerljive za primerjavo. Za poskus primerne poštene primerjave uporabljamo sistem, razporejen na sedem krogov. V vsakem krogu bomo primerjali ključni vidik pCloud-a in Dropbox-a, od cene do funkcij.

Na koncu vsakega kroga bomo zmagovalcu podelili točko. Če se med njima ne moremo odločiti, ga bomo poimenovali neodločeno in oba ponudnika bosta dobila vsak poanto. Na koncu bitke bomo zbrali točke in razglasili skupnega zmagovalca.

1

Cenitev

Oba ponudnika ponujata nekaj brezplačnega prostora za shranjevanje, čeprav je pot do tega zelo različna. Dropbox vam na primer ponuja 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, brez priloženih strun. Če želite več, se morate prijaviti za plačljivi račun. Če vas zanima samo brezplačna shramba, si oglejte naš vodič o najboljšem brezplačnem shrambi v oblaku.

pCloud ponuja več prostora za shranjevanje, do 10 GB je vključeno brezplačno, če pa želite dostopati do celotnih 10 GB, ga boste morali odkleniti. Če predhodno preverite svojo e-pošto, naložite datoteko, naložite namizne in pametne aplikacije in vklopite samodejno nalaganje fotografij, prejmete enakih 2 GB, ki jih ponuja Dropbox.. 

Končnih 3 GB brezplačnega prostora za shranjevanje dobite šele, ko začnete povabiti ljudi, da se pridružijo in jih uspešno prisilijo, da se prijavijo s pCloud. To je kar nekaj težav (in trik, kar zadeva), vendar ni tako hudo kot nekateri ponudniki, kot je MEGA, ki ponuja velikodušno brezplačno shranjevanje, ki bo izginilo po 30 dneh. Oglejte si naš pregled MEGA in naš kos pCloud vs MEGA, če želite izvedeti več.

pCloud ponuja dva plačana načrta za osebno uporabo z mesečnimi in letnimi načrti ter nenavadno možnost enkratnega plačila. pCloud Premium ima 500 GB prostora za shranjevanje in stane 4,99 USD na mesec ali 3,99 USD na mesec, če letno plačujete. Za življenjsko naročnino boste plačali enkratno pristojbino v višini 175 USD. 

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, vam Premium Plus ponuja 2TB prostora za shranjevanje in stane 9,99 USD na mesec, kar ustreza 7,99 USD na mesec za letno naročnino ali 350 USD za življenjsko dobo.

Dropbox ponuja tudi dva plačana osebna načrta. Dropbox Plus ima 2TB prostora za shranjevanje za 11,99 USD na mesec ali 9,99 USD na mesec, če ga plačujete letno. Dropbox Professional vam nudi 3TB prostora za shranjevanje za 19,99 USD na mesec ali 16,38 USD na mesec, če se plačuje letno. 

Dropbox vs pCloud poslovne cene 

Dropbox in pCloud ponujata poslovne načrte za shranjevanje. pCloud stane 9,99 USD na mesec za 1TB prostora za shranjevanje na uporabnika z minimalnim številom treh uporabnikov. Če plačujete letno, se pristojbina zniža na približno 7,99 USD na mesec na uporabnika. Te naročnine so brezplačno s šifriranjem pCloud Crypto, ki jih bomo podrobneje opisali pozneje. 

Za poslovne uporabnike pCloud ni na voljo neomejene možnosti shranjevanja. Če želite neomejen prostor, boste morali pogledati Dropbox. Prav tako lahko preverite naš kraj najboljšega neomejenega prostora za shranjevanje v oblaku za alternative, kot je Box.

Dropbox Business Standard vam daje 5TB prostora v skupni rabi za 15 dolarjev na mesec na uporabnika in podobno kot pCloud je najmanj trije uporabniki. Na prvi pogled se lahko zdi, da z Dropboxom dobivate več prostora. Vendar je 5TB v skupni rabi, tako da če imate več kot pet uporabnikov, boste na koncu dejansko imeli manj prostora na uporabnika kot pCloud. Preberite naš pregled Dropbox Business za več informacij.

Dropbox Business Advanced stane 25 dolarjev na mesec na uporabnika z neomejenim pomnilnikom. V praksi boste začeli s 3TB, in če jih potrebujete več, ga boste morali ročno zahtevati od Dropbox-a. 

Obstaja tudi Dropbox Enterprise za velika podjetja. Dropbox ta načrt ceni za vsak račun, zato boste morali za ponudbo vprašati Dropbox. Vsekakor je vsekakor vredno pogledati – Dropbox Business ni v najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za ožji izbor podjetij..

pCloud ponuja veliko več brezplačnega prostora za shranjevanje kot Dropbox, tudi če morate za odklepanje skočiti skozi obroče. 2TB prostora za shranjevanje je tudi ceneje s pCloudom, čeprav ni na voljo neomejene možnosti. Če upoštevamo vse, je ta krog zmaga za pCloud proti Dropboxu – samo.

Okrog: cena za pCloud

pCloud Logotip
Dropbox logotip

2

Varnost

Če želite najvarnejšo shranjevanje v oblaku, je ena najpomembnejših funkcij šifriranje brez znanja. Ta vrsta šifriranja pomeni, da ponudnik ne shrani kopije šifrirnega ključa, zato ne more dešifrirati datotek. Če je storitev prekršena ali pa organi kazenskega pregona zahtevajo dostop do vaših datotek, ostanejo datoteke varne.

pcloud-kripto

Noben od naših ponudnikov ne ponuja šifriranja ničelnega znanja izven polja. Če želite kot uporabnik Dropboxa uporabiti šifriranje z ničelnim znanjem, je edina možnost, da pred nalaganjem datotek uporabite storitev drugih proizvajalcev, na primer Boxcryptor. Oglejte si naš pregled Boxcryptor, če želite izvedeti več.

pCloud ponuja šifriranje ničelnega znanja, vendar ga morate za osebne načrte doplačati. pCloud Crypto stane 4,99 USD na mesec poleg naročnine za shranjevanje v oblaku ali 3,99 USD na mesec za letne naročnike. Lahko tudi enkratno plačilo 125 USD za življenjski dostop.

Morda boste spregovorili o plačilu doplačila za šifriranje ničelnega znanja, ko ga drugi ponudniki, kot je Sync.com, ponujajo brez dodatnih stroškov, kot kaže pregled Sync.com. Če ste pripravljeni plačati ceno, bo pCloud Crypto varoval vaše datoteke.

Kljub stroškom pCloud še vedno zaseda drugo mesto na našem seznamu najboljših oblačnih storitev z ničelnim znanjem. pCloud je celo ponudil nagrado v višini 100.000 ameriških dolarjev vsem, ki so lahko pokvarili njegovo šifriranje; nihče ne bi mogel, zato je šifriranje precej trdno.

Edina “slaba stran” (če jo lahko tako imenujete) šifriranje z ničelnim znanjem je odvisna od vas: če izgubite ključ za dešifriranje in pozabite geslo, ga ni mogoče ponastaviti, kar pomeni, da se datoteke za vedno izgubijo. 

Toplo priporočamo uporabo skrbnika gesel, kot je Dashlane, da zmanjšate tveganje izgube dostopa do svojega računa. Če potrebujete nekaj dodatnih predlogov, si oglejte naš vodič najboljšega upravitelja gesel.

Varnostni ukrepi za shranjevanje v oblaku

Tako Dropbox kot pCloud uporabljata AES 256-bitno šifriranje za podatke v mirovanju, kar je industrijski standard. Za prenos podatkov oba ponudnika uporabljata protokol TLS, da preprečita napade človeka v sredini.

Avtenj

Oba ponudnika ponujata tudi možnost vklopa dvofaktorne avtentikacije. Ko se prijavite, bosta obe službi zahtevali, da potrdite, da ste resnični uporabnik, tako da boste zahtevali časovno omejeno kodo za preverjanje pristnosti. Običajno vam ga pošljemo po SMS-ju ali prek aplikacije za preverjanje pristnosti, kot je Google Authenticator. 

Tudi če je vaš račun pokvarjen, dvofaktorsko preverjanje pristnosti blokira vsakogar, ki nima fizičnega dostopa do vaše naprave in s tem dostop do vaših časovno omejenih kod.

Tako Dropbox kot pCloud to poenostavljata, čeprav je za pCloud malo zahtevnejši. Če uporabljate račun za Facebook ali Google, boste morali ustvariti novo geslo s programom pCloud, preden bo omogočil dvofaktorno preverjanje pristnosti.

Noben ponudnik ne ponuja šifriranja ničelnega znanja iz škatle, toda pCloud vam daje možnost, da ga uporabite, če ste pripravljeni doplačati za pCloud Crypto. Kot edini ponudnik ničelnega znanja med njimi je pCloud ta krog.

Okrog: Varnostna točka za pCloud

pCloud Logotip
Dropbox logotip

3

Zasebnost

pCloud ima sedež v Švici, ki ima nekaj najboljših zakonov o zasebnosti v oblaku na svetu. Vendar pa strežniki imajo sedež v ZDA, zato boste morda veljali ameriški zakoni, ki ponujajo veliko manj zasebnosti. Če uporabljate pCloud Crypto, noben pCloud niti nobena vlada ne bo mogla dostopati do vaših datotek, ker so vaši podatki šifrirani, kar zmanjša to tveganje.

Dropbox ima sedež v ZDA, kar pomeni, da bi lahko za dostop do vaših podatkov uporabili zakonodajo, kot je zakon PATRIOT. Ker Dropbox ne omogoča vgrajenega šifriranja ničelnega znanja, imajo vladni agenti in organi kazenskega pregona pooblastilo za dostop do datotek in njihovo zasego. To je seveda, če jih najprej ne šifrirate s Boxcryptorjem.

Dropbox tudi navaja, da lahko dostopa do vaših podatkov, da se prepričate, da ne kršite njegovih pogojev, in lahko vaše podatke deli z drugimi, kot so Google, Amazon in Zendesk. 

Čeprav je bilo to že leta 2012, je bil Dropbox tudi predmet velikega krama, ki je izpostavil gesla približno 68 milijonov uporabnikov. Od takrat ni bilo poročil o kršitvah podatkov Dropbox, vendar še vedno ni idealna zgodovina, da bi ponudnik shranjevanja v oblaku. 

Ker pCloud ponuja možnost uporabe šifriranja z ničelnim znanjem in ima sedež v eni najbolj prijaznih držav do okolja, je pCloud zmagovalec.

Okrog: Točka zasebnosti za pCloud

pCloud Logotip
Dropbox logotip

4

Hitrost

Če imate na voljo veliko podatkov za shranjevanje, vam bodo pomembne hitrosti prenosa in prenosa. Pri hitrosti nalaganja ni mogoče veliko izbirati med obema ponudnikoma. Oba sta v približno 20 minutah naložila 1GB datoteko, dajta ali vzemita nekaj minut, čeprav je bil pCloud nekoliko hitrejši.

Kljub temu se pri prenosih očitno razlikujejo. Isti datoteki z zmogljivostjo 1 GB je trajalo 1 minuta 48 sekund za prenos s programom pCloud. Dropbox traja več kot dvakrat, za prenos iste datoteke pa je bilo potrebno približno 3 minute 44 sekund. 

Spodnji podatki so dokaj jasni: hitrosti prenosa in prenosa so bile boljše za pCloud proti Dropboxu na splošno.

pCloudDropbox
Naloži19:1122:45
Prenesi1:483:44

Če spreminjate velike datoteke, boste morda opazili veliko izboljšanje rezultatov, prikazanih tukaj. Dropbox uporablja sinhronizacijo na ravni bloka, da pospeši nalaganje velikih datotek. Datoteke so razdeljene na majhne odseke in če se datoteka spremeni, bodo naloženi le spremenjeni deli datoteke, kar prihrani ogromno časa in pasovne širine.

pCloud uporablja tudi sinhronizacijo na nivoju blokov, tako da je enako spreten pri ohranjanju sinhronizacije pri bliskovitih hitrostih. Zato se oba ponudnika uvrščata na naš seznam najboljše shrambe v oblaku za velike datoteke. 

Ker je bil pCloud med prenosom in nalaganjem hitrejši in oba ponudnika ponujata sinhronizacijo na ravni blokov, je ta krog še ena zmaga za pCloud.

Okrog: točka hitrosti za pCloud

pCloud Logotip
Dropbox logotip

5

Enostavnost uporabe

Kot številni veliki ponudniki tudi pCloud in Dropbox zelo poznata kombinacija sinhronizacije namiznih map. Dropbox je bil prejšnji inovator tukaj in v podobnem meniju možnosti sistemske vrstice boste našli večino ponudnikov pomnilnika v oblaku na namiznih računalnikih.

Za razliko od številnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku boste našli aplikacije za namizje za Windows, macOS in Linux, ki so na voljo tako iz Dropbox kot pCloud. V resnici se obe storitvi uvrščata na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za Linux, skupaj s Tresoritom in MEGA.

pcloud-spletna aplikacija

To smo omenili v prejšnjih pregledih, vendar je vmesnik Dropbox na Macu nekoliko težji za uporabo. Namesto da najprej prikaže svoje mape, spletni vmesnik za Dropbox zmeša podmape in datoteke in poskuša naročiti po tipu tudi ne deluje..

Zaradi tega lahko na Dropboxu najdete želeno datoteko ali mapo v veliki zbirki drugih datotek in map. Mapa Dropbox v Finderju je nekoliko boljša, z mapami, ločenimi od datotek, če preklopite na vrstni red po načinu “vrste”, vendar to običajno ni privzeti način pogleda v Iskalniku na macOS.

Upoštevajoč to, uporabnikom macOS-a ponavadi ne priporočamo Dropboxa. Na drugi strani je pCloud poleg Sync.com najboljši shramba v oblaku za Mac. 

Vendar moramo poudariti, da gre za težavo samo za Mac in je ne boste našli pri Windows in Linuxu. Dropbox ga celo uvrsti v naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Windows.

Vendar spletni spletni vmesnik pCloud ni brez svojih težav. Če želite datoteko povleči in spustiti v spletno aplikacijo Dropbox, jo lahko povlečete in spustite v podmapo in jo tam namestite. V nasprotju s tem pCloud omogoča samo vlečenje in odpiranje v odprte mape.

Dropbox vs pCloud Mobile Apps

Kot bi pričakovali, oba ponudnika ponujata mobilne aplikacije za iOS in Android. Te omogočajo dostop do shrambe iz telefona z nastavitvami za samodejno varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov. Tako Dropbox kot pCloud ponujata nekaj najboljših oblakov za shranjevanje v napravah Android.

dropbox-mobile-app

Vendar ima aplikacija pCloud nekaj težav: premikanje datotek v aplikaciji pCloud je težje, kot bi lahko bilo. V aplikaciji Dropbox lahko kliknete datoteko, da jo povlečete in spustite v drugo mapo. Enak preprost sistem ne deluje v aplikaciji pCloud, saj s klikom na datoteko preprosto odprete meni, ki ponuja možnosti za premikanje datoteke. 

To traja malo več časa, vendar ne konec sveta. Večja težava je Dropbox, saj tako kot aplikacija macOS in spletni vmesnik tudi aplikacija Dropbox iOS ne omogoča enostavno ločevanja datotek in map, temveč jih meša po abecedi. Kljub temu je to še vedno ena najboljših možnosti za shranjevanje v oblaku za iPhone.

Na splošno je to težko tekmovanje. Dropbox je verjetno lažji od obeh ponudnikov za uporabo na več platformah, tudi če je organiziranje datotek po vrstah za Apple uporabnike nekoliko težje. To je še vedno le manjša težava, zato je Dropbox v tem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Dropbox

pCloud Logotip
Dropbox logotip

6

Sinhronizacija datotek in skupna raba datotek

Sinhronizacija datotek in skupna raba datotek je eden najpomembnejših krogov, ki jih bomo zajeli v svojih pregledih za shranjevanje v oblaku. Če ponudnik tukaj odpove, ni vredno razmišljati. Dobra novica je, da se tako pCloud kot Dropbox s sinhronizacijo uvrstita na naš seznam najboljše shrambe v oblaku in z dobrim razlogom, kot bomo pojasnili.

dropbox-sync-online-datoteke

Dropbox ponuja tri različne načine za sinhronizacijo datotek. Standardna metoda sinhronizira vse v mapi Dropbox, lokalno shranjuje datoteke v računalniku in jih varnostno kopira v Dropboxove strežnike. 

Če to zavzame preveč prostora, lahko preklopite na selektivno sinhronizacijo, ki vam bo omogočila, da izberete, katere mape se sinhronizirajo na namizje in katere ostanejo samo v oblaku.

Končna možnost, pametna sinhronizacija, omogoča ogled vseh datotek in map na namizju, nato pa določene datoteke in mape nastavite samo kot na spletu. Še vedno jih lahko vidite v datotečni strukturi, vendar na vašem trdem disku ne zasedejo nobenega prostora. 

Če želite odpreti datoteko, samo dvokliknite in Dropbox jo bo naložil, tako da je pripravljen za dostop. Ta funkcija pomaga, da postane Dropbox Business eden najboljših ponudnikov sinhronizacijskih datotek v podjetju.

Edina težava s pametno sinhronizacijo je, da je po prenosu datotek težko vrniti datoteke v status “samo za splet”. pCloud nima te težave, ker namesto tega vašo sinhronizacijsko mapo obravnava kot navidezni pogon. Datoteke, do katerih dostopate s pCloud Drive, so shranjene v oblaku, tako da navidezni pogon ne zavzame prostora na trdem disku.

Ko odprete datoteko, se ne prenese na vaš trdi disk, ampak ostane v oblaku. Če želite, lahko lokalne mape sinhronizirate s storitvijo pCloud Drive in si tako zagotovite lokalno kopijo, ki neprestano varnostno kopira na strežnike pCloud.

pCloud ponuja to brezplačno, vendar boste morali uporabiti pametno sinhronizacijo Dropbox. Prav tako ni na voljo za uporabnike Linuxa.

pCloud vs delitev datotek Dropbox

Tako kot Google Drive in drugi ponudniki vam tudi Dropbox in pCloud omogočajo ustvarjanje povezav za skupno rabo datotek in vam omogočajo, da ljudi po e-pošti povabite neposredno v datoteke in mape. pCloud vam omogoča tudi nastavitev gesla in datuma poteka ali povezavo spremenite v nekoliko krajšo.

Šifriranih datotek pCloud Crypto ne morete deliti z osebnim načrtom pCloud, čeprav je na voljo poslovnim uporabnikom.

povezava pcloud-web-share-link

pCloud ponuja podrobne statistike o uporabi datotek v skupni rabi, s pomočjo menija za skupno rabo pa ponuja informacije o prometu prenosa. pCloud omeji količino pasovne širine za prenos na mesec za skupne povezave, pri čemer brezplačni računi dobijo 50 GB, Premium računi s 500 GB in računi Premium Plus, ki prejemajo 2 TB.

V nasprotju s tem Dropbox omogoča 200 GB prenosov na dan za vse plačane račune ali 20 GB na dan za brezplačne račune. Pomeni, da brezplačni uporabnik Dropbox-a dobi več mesečne pasovne širine prenosa kot nekdo na ravni pCloud Premium in trikratno pasovno širino na mesec za 2TB račun.

Kljub temu se oba ponudnika uvrščata na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za skupno rabo, zahvaljujoč enostavnosti, s katero lahko to storite. Tako kot pCloud tudi Dropbox omogoča nastavitev gesla ali datuma poteka veljavnosti povezav, vendar je to na voljo samo kot opcija za Dropbox Professional in poslovne račune.

Pametna sinhronizacija Dropbox loči od številnih njegovih tekmecev, toda navidezni pogonski sistem pCloud je enostavnejši za uporabo in prihrani vaš lokalni prostor za shranjevanje. Čeprav ima pCloud nižje omejitve za skupno rabo datotek, še vedno traja ta krog, ker bo to lahko težava le najmanjšega števila uporabnikov.

Okrog: Točka za sinhronizacijo in skupno rabo datotek za pCloud

pCloud Logotip
Dropbox logotip

7

Lastnosti

Dropbox in pCloud imata veliko funkcij, vendar Dropbox ponuja več, kot bomo pojasnili zdaj.

pCloud vključuje namenski predvajalnik glasbe, ki vam omogoča predvajanje glasbenih datotek v spletni aplikaciji ali mobilni aplikaciji in ga pretvori v svoj zasebni predvajalnik glasbe v oblaku. Ustvarjate lahko sezname predvajanja in iščete po pesmih, albumih ali izvajalcih, kar pomaga pCloudu, da se uvrsti na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje glasbe v oblaku. 

To je res uporabna funkcija, če želite svojo glasbeno zbirko shraniti v oblak, manj pa, če že uporabljate Spotify ali Apple Music.

pcloud-audio-predvajalnik

Ena najbolj uporabnih dodatnih funkcij, ki jih ponuja pCloud, je možnost varnostnega kopiranja datotek iz drugih oblačnih storitev, vključno z Dropbox, Google Drive in OneDrive, pa tudi s Facebooka in Instagrama. Vse, kar morate storiti, je, da povežete svoj račun in pCloud bo prenesel vse za vas. Vendar za poslovne račune Dropbox ali OneDrive to ni mogoče.

Dropbox ima sicer nekaj lastnih ubojnih lastnosti. Dropbox Paper je na primer orodje za sodelovanje v zapisu, ki vam omogoča, da besedilo, slike, videoposnetke in drugo vsebino spustite v en dokument. Kot kaže naša revizija Dropbox Paper, je dobra ideja, če je področje uporabe nekoliko omejeno.

Še bolj zanimiva – predvsem s poslovnega vidika – je Dropbox Showcase. Omogoča vam, da delite svoje najboljše delo s prilagodljivo stranjo portfelja. Vitrina je dokaj uporabna, če želite deliti poslovne datoteke, vendar priznamo, da je nišna funkcija, ki ne bo privlačna vsem.

pCloud ponuja tudi manj impresivno različico iste ideje, ki vam omogoča, da prilagodite glavo za stran z datotekami v skupni rabi, vendar to ni glavni poudarek.

Največja funkcija Dropboxa je sodelovanje. V dokumentih Microsoft Office in Google lahko v realnem času sodelujete neposredno v vmesniku Dropbox. Odprite datoteko in zagnala bo ustrezno aplikacijo, vse spremembe, ki jih naredite, pa se shranijo neposredno v Dropbox. 

Officeove datoteke lahko celo urejate v Googlovih aplikacijah in jih shranjujete v izvirnih oblikah, vse pa ne da bi zapustili spletno aplikacijo Dropbox. Zato se Dropbox Business uvršča na sam vrh seznama najboljših oblakov za shranjevanje v oblaku. Na žalost se pCloud ne vključuje niti z Office niti z Googlovimi dokumenti, zato tu ne more konkurirati.

Različica datotek

Različica datotek je nekaj, kar v storitvi Rewind ponujata tako pCloud kot Dropbox – da, oba ponudnika sta to funkcijo poimenovala z enakim imenom. Obe različici Rewind omogočata potovanje nazaj v čas in obnovitev starejše različice datoteke. 

pCloud vam omogoča, da to storite 15 dni za brezplačne račune ali 30 dni za plačane račune. To lahko podaljšate za eno leto za dodatnih 39 USD honorarja.

dropbox-spletna aplikacija

Nazaj žal ni na voljo z brezplačnimi računi Dropbox. Računi Dropbox Plus lahko trajajo 30 dni nazaj, medtem ko se lahko računi Professional in Business vrnejo do 180 dni. Dropbox je ponujal razširjeno zgodovino različic, vendar to ni več možnost.

Funkcije za navijanje nazaj so neverjetno uporabne, zato sta ob Sync.com in Tresorit oba najboljša shramba v oblaku za različice. Dobro je videti pri obeh ponudnikih, čeprav Dropbox ponuja nekoliko daljše obdobje različice datotek kot pCloud. 

Na kosteh iz pClouda ni dovolj mesa, tudi če pCloud Crypto ne bi upošteval. Z daljšo različico datotek in odličnimi funkcijami za sodelovanje je Dropbox ta zadnji krog.

Okrogla: Funkcije točka za Dropbox

pCloud Logotip
Dropbox logotip

8

Razsodba

Če ste pozorno gledali, boste opazili, da je pCloud prve štiri kroge zapored. Dropbox se je zbral dva od zadnjih treh krogov, vendar je za pCloud proti Dropboxu še vedno jasna zmaga, in sicer pet krogov do dveh.

Zmagovalec: pCloud

Varnost in zasebnost sta bila lahka zmaga za pCloud, zahvaljujoč temu, da ponuja šifriranje ničelnega znanja s pCloud Crypto. Čeprav je to plačljiv dodatek, ni mogoče doseči te stopnje šifriranja z Dropboxom, ne da bi uporabljali aplikacijo drugih proizvajalcev. pCloud je bil tudi hitrejši od Dropboxa, ponujal je boljše sinhroniziranje in skupno rabo, prav tako pa deluje ceneje.

Vendar pa je Dropbox zmago prevzel zaradi enostavne uporabe, tudi pri manjših težavah z Apple. Največja zmaga Dropbox-a je bila dosežena v resnično odličnih integracijah sodelovanja z Microsoft Office in Googlovimi dokumenti, s čimer je zmagal v krogu lastnosti. 

Če morate sodelovati pri dokumentih, je Dropbox še vedno dobra možnost, vendar ne pozabite preveriti naših pregledov za shranjevanje v oblaku za alternative.

Vedno smo željni slišati o vaših izkušnjah, zato ne pozabite pustiti komentar spodaj s svojimi mislimi, mnenji in nesoglasji. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map