Najboljših 11 alternativnih Dropboxov v letu 2020: katera je najbolj varna?

Dropbox je ena od najbolj priljubljenih storitev za shranjevanje v oblaku s 500 milijoni registriranih uporabnikov, vključno z 11,9 milijona uporabnikov, ki plačujejo. Zahvaljujoč temu je to ena izmed storitev, ki jo skoraj vsakdo lahko imenuje z vrha glave.


To je dobra storitev za shranjevanje v oblaku, kar ni presenetljivo, saj nimate veliko uporabnikov na podlagi dima in ogledal. Dobite jih tako, da je vaša storitev enostavna in intuitivna za uporabo, hkrati pa zagotavljate številne funkcije sodelovanja, sposobne možnosti skupne rabe in hitro sinhronizacijo. Poleg tega ima Dropbox močno podporo uporabnikom.

Povedano je, da ni brez svojih napak. Načrti cen Dropbox-a niso konkurenčni niti kjer koli blizu najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku. Poleg tega nima šifriranja ničelnega znanja in zmede politike zasebnosti. Še vedno pa je treba ugotoviti, ali je Dropbox najboljša platforma za shranjevanje v oblaku. To bo odvisno od tega, kaj želite iz storitve za shranjevanje v oblaku.

V tem pregledu si bomo ogledali najboljših 11 najboljših možnosti Dropbox . Večina izbir v tej razvrstitvi morda nima baze uporabnikov, kot jo ima Dropbox, vendar smo ugotovili, da v eni ali drugi kategoriji to prehitevajo kot storitev. Preden začnemo s seznamom, se podrobneje pogovorimo o Dropboxu. Če želite prebrati razpravo, zakaj Dropbox ni idealen, si lahko preberete spodaj. 

Če niste seznanjeni s terminologijo za shranjevanje v oblaku, predlagamo, da se izobraževate z obiskom naše knjižnice za shranjevanje v oblaku.

11 najboljših možnosti Dropbox za shranjevanje v oblaku

Najboljša alternativa na drožni strani za večino ljudi je Sync.com. Če opazite storitev, ki bi ustrezala vašim potrebam, priporočamo, da se prijavite na brezplačno preskusno različico in si ogledate, kako vam je všeč. Nič ne premaga izkušenj z dano storitvijo. Tu je kratek pregled: 

 1. Sync.com – najboljša alternativa, če je vaša glavna skrb
 2. pCloud – najboljša alternativa z velikodušnim 10 GB brezplačnim načrtom
 3. Tresorit – najboljša alternativa za podjetja z veliko možnostmi
 4. Škatla
 5. MEGA
 6. OneDrive
 7. Google Drive
 8. Amazon Drive
 9. Koofr
 10. SpiderOak
 11. Jaz vozim

1. Sync.com

Sync.com s sedežem v Torontu je že nekaj časa na vrhu našega najboljšega primerjalnega seznama za shranjevanje v oblaku. Če želite videti, zakaj, preberite naš pregled Sync.com. Prav tako se uvršča visoko v naših petih najboljših ponudnikov z velikimi načrti brezplačnih storitev in drži prvo mesto na našem seznamu najboljših oblačnih storitev z ničelnim znanjem. To so ključne kategorije, potrebne za premagovanje Dropboxa.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5

Prejšnja

Naslednji

Obiščite ponudnika

Sync.com vam za prijavo dodeli le 5 GB, kar ni veliko boljše od 2 GB Dropboxa. Kljub temu lahko uporabite program napotitve, da povabite svoje prijatelje, da se pridružijo. Za vsakega, ki to stori, dobite gigabajt dodatnega prostora za shranjevanje do 20 GB. Kot bonus dobijo tudi vaši prijatelji dodaten gigabajt.

Sync.com ima tudi načrte z boljšo vrednostjo. Njegov osebni načrt za 2TB letno znaša 8 USD na mesec, kar je ceneje kot načrt Dropbox Plus in zagotavlja dvakrat več prostora za shranjevanje. Plus, za razliko od Dropboxa, Sync.com ponuja 500 GB osebni načrt, zaradi česar je bolj prilagodljiv.

Poleg dobre vrednosti ima Sync.com močno varnost, vključno z brezplačnim šifriranjem ničelnega znanja, kar pomeni, da lahko le preberete svoje podatke, za razliko od Dropboxa. Sync.com uporablja tudi protokol TLS za zaščito datotek med tranzitom pred grožnjami, kot so napadi med ljudmi in 256-bitno šifriranje AES za zaščito datotek v mirovanju.

Poleg tega lokacija Sync.com v Kanadi omogoča uživanje bolj prijaznih zakonov o zasebnosti, kot jih ima Dropbox v Združenih državah Amerike. To preprečuje dostop do datotek pred nedržavnimi organi in drugimi ameriškimi agencijami za abecede..

Sinhronizacija datotek deluje podobno kot Dropboxova. Sync.com vam omogoča, da namesto uporabe mape za sinhronizacijo uporabite nekaj, imenovano Sync.com “trezor”. Trezor deluje kot varen arhiv datotek.

Čeprav je sinhronizacija podobna, hitrosti prenosa Sync.com niso tako hitre, kot so Dropboxove. To je delno, ker Sync.com ne uporablja blokirnega kopiranja.

Za to obstaja dober razlog. Šifriranje z znanjem in kopiranje na ravni bloka ne delujeta dobro, ker kopiranje na ravni bloka zahteva, da mora služba prebrati vaše datoteke.

Sync.com Varnost

Varnost skupne rabe ne zaostaja za drugimi funkcijami. Kot pri naročnini Dropbox Professional vam tudi Sync.com omogoča povezave za zaščito z geslom, ki jih lahko ustvarite ali pošljete po e-pošti. Vendar te funkcije ne omejuje na plačevanje strankam.

Glede na to potrebujete naročnino Sync.com Pro, da določite datume poteka povezav. Načrt Pro Sync.com vam omogoča, da določite omejitve za prenos in ustvarite zahteve za datoteke.

Najbolj uporabna funkcija je daleč možnost razširitve zaščite z ničelnim znanjem na katero koli povezavo, ki jo želite deliti. Pri ustvarjanju skupne rabe morate potrditi samo polje “izboljšana zasebnost”.

2. pCloud

pCloud se je uvrstil tudi na vrh našega najboljšega članka za shranjevanje v oblaku. Na tem seznamu je zaradi varnosti v oblaku, vendar ima tudi veliko drugih funkcij.  

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

pCloud mapo za sinhronizacijo

pCloud Delite povezavo do datoteke

Povezave za prenos pCloud

Odjemalec pCloud Drive

Prejšnja

Naslednji

Prosti načrt pClouda vam daje 10 GB prostora za shranjevanje, kar je petkrat več kot Dropbox. Če želite doseči vse to, boste morali opraviti določene naloge. Za vsakega prijatelja, ki ga napotite, lahko dodate tudi 1 GB prostora za shranjevanje.

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, ima pCloud dobre načrte vrednosti, med katerimi lahko izbirate. Načrt za 500 GB Premium za 4,99 dolarja na mesec je odlična ponudba, toda zasenčena je s paketom Premium 2TB, ki znaša le 8 USD na mesec pri letni naročnini. Je cenejši od načrta Dropbox za 1TB.

Za razliko od Sync.com, ničelno znanje ni brezplačno, vendar ga lahko dodate v kateri koli načrt za 3,99 USD na mesec. Če mislite, da vam bo pCloud deloval, vam bo življenjska naročnina dolgoročno prihranila denar.

Poleg dodatka z ničelnim znanjem pCloud uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek v mirovanju in protokol TLS za zaščito med prevozom.

pCloud Sync

pCloud izvaja skupni model sinhronizacije, ponuja pa tudi funkcijo, imenovano pCloud Drive. Omogoča vam dostop do vsebine, shranjene s programom pCloud, ne da bi jo morali prenesti v računalnik.

pCloud uporablja sinhronizacijo na ravni bloka za pospešitev nadaljnjih prenosov, in to je naš najboljši izbor za najboljšo shranjevanje v oblaku za glasbo in najboljše shranjevanje v oblaku za fotografije in video.

Za skupno rabo datotek morate ustvariti povezave, jih poslati po e-pošti ali objaviti neposredno na družbenih omrežjih. pCloud vam omogoča, da delite z gesli in datumi poteka. Kot pri Dropboxu se morate tudi za uporabo teh funkcij naročiti za premijski načrt. Preberite si celotno primerjavo pCloud vs Dropbox.

3. Tresorit

Tresorit je ena najvarnejših storitev za shranjevanje v oblaku in storitev, ki smo jo že prej primerjali z Dropboxom v članku o Tresorit vs. Dropbox. Tresorit se je v tem članku znašel predvsem zaradi svojih varnostnih lastnosti.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-web

Brez dvoma je Tresorit dražji. Najcenejši načrt Premium je 10,42 USD na mesec in zagotavlja slabih 200 GB prostora za shranjevanje. Če želite ustrezati profesionalnemu načrtu Dropbox, ki zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje, morate plačevati vrtoglavih 24 USD na mesec.

Kljub temu Tresorit svoje visoke cene upravičuje z zagotavljanjem odlične varnosti. Uporablja šifriranje z ničelnim znanjem za zaščito vaše zasebnosti, protokol TLS za zaščito datotek med prevozom in AES 256-bitno šifriranje za iskanje datotek v mirovanju. To je samo vrh ledene gore. O preostalem si lahko podrobno preberete v našem pregledu Tresorit.

Tresorit Sync

Tresorit vam omogoča sinhronizacijo vsebine v oblaku, lahko pa uporabite tudi funkcijo omrežnega pogona. Za razliko od drugih storitev za shranjevanje v oblaku, vključno z Dropboxom, Tresorit nima ene same mape za sinhronizacijo. Namesto tega morate ustvariti “tresors” za vsako mapo, ki jo želite sinhronizirati. Zaradi tega je uporaba bolj zapletena.

Pomembno je, da lahko sinhronizirate katero koli mapo, česar ne morete storiti z Dropboxom. Na voljo je tudi selektivna sinhronizacija. Z njim lahko sinhronizirate samo določene mape v vašem tresorju.

V naših testih so bile hitrosti Tresorita hitro, vendar sinhronizacija na ravni bloka ni na voljo. Tudi Tresorit nima funkcionalnosti za produktivnost, saj tako kot Sync.com uporablja zasebno šifriranje.

Datoteke lahko delite s povezavo, ki jo lahko zaščitite tako, da določite datum poteka, geslo ali omejitev dostopa. Če delite veliko, lahko uporabite pregled povezav za pregled vaših delnic. Podobno kot pri prikazu »Stiki« so prikazane osebe, s katerimi ste jih delili. Kljub temu z Dropboxom ne morete ustvariti povezav za nalaganje, kot jih lahko.

4. Škatla

box-business-homepage

Box je storitev za shranjevanje v oblaku za podjetja in dobra alternativa za ljudi, ki iščejo boljše možnosti za upravljanje podatkov in uporabnikov. Ponuja veliko zvonov in žvižgov, ki jih vidimo v Dropboxu. Vendar menimo, da uporabnost trpi: preveč možnosti vas lahko zmede pri iskanju tistega, kar potrebujete. 

Kljub temu je šifriranje vrhunsko z 256-AES, tako da so datoteke varne pred radovednimi očmi ali tekmeci. 

5. MEGA

MEGA je izdajala veliko brezplačnega prostora za shranjevanje, vendar je od takrat začela večino izginiti po nekaj mesecih. Podrobnosti o tem si lahko preberete v našem pregledu MEGA. Kot prejšnje storitve na našem seznamu, tudi ta ponuja šifriranje ničelnega znanja.

MEGA-domača stran-2018

Brezplačni načrt zagotavlja 15 GB prostora za shranjevanje in še 35 GB, ki se sčasoma izteče. Lahko ga dobite nazaj, vendar le za omejen čas. Kljub temu je 15 GB veliko več od tistega, kar ponuja Dropbox. Če jih potrebujete več, ima MEGA na voljo štiri osebne načrte.

Od teh ima Pro I načrt najboljšo vrednost, saj ponuja 1TB prostora za shranjevanje za 11,38 USD na mesec. To je dražje kot Dropbox in prejšnji vnosi na našem seznamu. Edini razlog, da razmislite o MEGA, je, če potrebujete manj kot 1TB prostora za shranjevanje in brezplačno šifriranje z ničelnim znanjem.

Šifriranje ničelnega znanja je pri MEGA obvezno. Uporablja se tudi za skupno rabo datotek Deluje kot zaščita z geslom, le da je bolj varna. Raven šifriranja v mirovanju je 128-bitna AES, protokol TLS pa varuje vaše datoteke med prevozom.

MEGA Sync

Sinhronizacija MEGA ni tako elegantna kot Dropbox, vendar to naredi, če nimate nič proti zapletenosti. Prelomna stran tega je, da za razliko od Dropboxa lahko sinhronizirate katero koli mapo.

Mnogi uporabniki poročajo o počasnih in nestabilnih hitrostih prenosa. Poleg tega MEGA ne uporablja kopiranja na ravni blokov, da jih pospeši. Manjka tudi integracija produktivnosti, ki jo ima Dropbox.

Deljete lahko datoteke, ki ustvarjajo povezavo ali pošiljajo prek e-pošte. Kot pri Dropboxu tudi pri nastavitvi gesla ali datuma poteka veljavnost premium naročnine, vendar v tem primeru dobite z najcenejšim načrtom. Lahko tudi povabite druge, da delijo z vami, in tu je stran, ki prikazuje te delitve na prvi pogled. Preberite naš Dropbox vs MEGA kos za več.

6. OneDrive

Microsoft OneDrive je na tem seznamu očitna izbira, vendar ima nekatere pomanjkljivosti Dropboxa.

Njen brezplačni načrt ponuja le 5 GB, vendar to še vedno premaga Dropbox. Za več se morate prijaviti na enega od treh premijskih načrtov.

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

Drsnik z mapami OneDrive Sync Folder

Zaganjalnik aplikacij OneDrive

OneDrive Ustvari skupno rabo datotek

Word Online OneDrive

Prejšnja

Naslednji

Načrt s 50 GB je ugodna možnost za samo 1,99 dolarja na mesec, druga dva načrta pa ponujata največ vrednosti. Office 365 Personal vam prejme 1TB prostora za shranjevanje za 6,99 USD na mesec ali 69,99 USD na leto. Še bolje, Office 365 Home ponuja 6TB prostora za shranjevanje za šest uporabnikov za samo 9,99 USD na mesec ali 99,99 USD na leto. Oba načrta imata boljše cene od Dropboxovega 1TB načrta.

Kot Dropbox tudi ni šifriranja ničelnega znanja. Povedano je, da OneDrive šifrira vsako datoteko s pomočjo 256-bitne šifriranja AES in uporablja protokol TLS za preprečevanje napadov med prenosom.

OneDrive Sync

OneDrive uporablja standardni model sinhronizacije, ki ga je razvil Dropbox. Tudi ne omogoča sinhronizacije določenih map. Izberete lahko le seznam običajnih map, ki niso tako uporabne. Na voljo je selektivna sinhronizacija, vendar ni tako priročna kot pametna sinhronizacija Dropbox.

Hitrosti prenosa OneDrive omogočajo hitro sinhronizacijo datotek in s sinhronizacijo na ravni bloka jih še hitreje.

OneDrive ima aplikacijo za zapisovanje in se integrira s sistemom Office Online in številnimi drugimi Microsoftovimi aplikacijami, o tem pa si preberite vse v našem pregledu OneNote. To olajša prehod s funkcij produktivnosti Dropbox.

Za skupno rabo datotek lahko ustvarite povezavo, jo pošljete po e-pošti ali pošljete na družbena omrežja, kot so Facebook, Twitter, Linkedin ali Sina Weibo. V vsakem primeru lahko omogočite urejanje in zaščito povezav z nastavitvijo gesla ali dodajanjem datumov poteka. Obstaja tudi stran v skupni rabi, ki prikazuje, kaj ste dali v skupno rabo z drugimi.

7. Google Drive

Govorili smo o priljubljenosti Dropboxa, vendar je Google Drive s skoraj milijardo uporabnikov še toliko bolj priljubljen.

Google Drive nudi 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in neomejeno prostora za fotografije, če jih shranite stisnjene na 16 milijonov slikovnih pik. Poleg brezplačnega načrta ima Google fleksibilno linijo šestih plačljivih načrtov.

Spletni vmesnik Google Drive

Mapa za sinhronizacijo Google Drive

Google Dokumenti Google Drive

Google Drive Ustvari povezavo

Omrežne nastavitve Google Drive

Prejšnja

Naslednji

Prvih nekaj načrtov dobite 100 GB in 200 GB za 2 do 3 USD na mesec. To so dobre možnosti, če ne potrebujete veliko prostora za shranjevanje, Dropbox pa ne ponuja podobnih. Za več kot to je najboljša možnost načrt 2TB, ki stane 9,99 USD na mesec ali 99,99 USD na leto. Cena Dropbox Plus je enaka, vendar Googlov načrt zagotavlja shrambo dvakrat.

Medtem ko so datoteke shranjene, jih Google Drive šifrira s 128-bitnim šifriranjem AES. Začelo se je po tem, ko se je povezalo s projektom PRISM. Google priznava, da pregleda vašo vsebino. Pravilnik o zasebnosti pravi, da tako zagotavlja prilagojene rezultate iskanja, prilagojeno oglaševanje ter odkrivanje neželene pošte in zlonamerne programske opreme. Protokol TLS ščiti datoteke v tranzitu.

Namizni odjemalec Google Drive sledi običajnemu modelu sinhronizacije, vendar ga obogati z možnostjo neprekinjene varnostne kopije. Odjemalca lahko uporabite tudi za sinhronizacijo določenih map iz oblaka in katere koli mape v oblak. Potrošnik je kolcal, ko smo ga preizkusili za pregled Google Drive, nekateri starejši komentarji pa se pritožujejo zaradi slabe sinhronizacije..

Google Drive Sync

Google Drive ima velike hitrosti sinhronizacije, vendar mu primanjkuje kopiranja na ravni bloka, tako da ne boste dobili pospeška z naslednjimi prenosi.

Funkcije produktivnosti Google Drive vključujejo Googlov pisarniški paket, koledar, Keep in več. Poleg lastniških aplikacij se Google integrira z mnogimi aplikacijami drugih proizvajalcev. Količina funkcij je obsežnejša od nabora Dropbox.

Za skupno rabo datotek morate povezavo ustvariti in jo kopirati in prilepiti ali poslati po e-pošti. Lahko pa ga pošljete tudi neposredno na Facebook ali Twitter. Osebe, s katerimi ga daste v skupno rabo, si lahko ogledajo, komentirajo ali uredijo, odvisno od dovoljenj, ki jih nastavite. Obstaja tabela, ki prikazuje, kdo ima dostop do povezave.

Ne morete nastaviti gesla, pošiljati povezav za nalaganje ali omejiti števila prenosov. Vse, kar lahko storite, je določiti datum izteka veljavnosti za vsako osebo, ki jo delite. Če želite videti, kaj so drugi delili z vami, odprite mapo »v skupni rabi z mano«.

8. Amazon Drive

Amazon Drive ni blizu vrha naših najboljših pregledov za shranjevanje v oblaku, vendar ima odlično vrednost, zaradi česar je na seznamu.

Če želite preizkusiti storitev, se lahko prijavite na brezplačni načrt, ki vam daje 5 GB prostora za shranjevanje. To ni veliko, vendar je še vedno več, kot ponuja Dropbox. Vendar Amazon Drive slabi posel z neomejenim shranjevanjem fotografij.

To je podobno kot Google Drive, vendar se podobnosti tu ne ustavijo. Amazon Drive ima tudi fleksibilno naročninsko shemo. Ponuja 13 načrtov, kar premaga Google Drive, kaj šele Dropbox. Tudi cene so poštene.

Načrt za 100 GB znaša samo 1 USD na mesec, kar je odlično za uporabnike, ki ne potrebujejo veliko prostora za shranjevanje. Za 5 USD na mesec dobite 1TB prostora za shranjevanje. Ta pogodba premaga veliko načrtov pod 10 dolarjev. Za 10 dolarjev na mesec Amazon Drive zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje, kar premaga ponudbo Dropboxa.

Kontrapunkt odlične vrednosti je pomanjkanje šifriranja v mirovanju. Če se želite temu izogniti, lahko uporabite program Boxcryptor za šifriranje datotek, preden jih naložite v Amazon Drive. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu Boxcryptorja.

Amazon Drive Sync

Amazon Drive uporablja skupni model sinhronizacije, skupaj z zmogljivostmi za sinhronizacijo na ravni bloka in omogoča izvajanje selektivne sinhronizacije. Ne more pa sinhronizirati nobene mape.

Amazon ima podatkovne centre po vsem svetu, zato ni čudno, da so hitrosti sinhronizacije Amazon Drive velike. Kako hitro lahko vidite v našem pregledu Amazon Drive.

Amazon Drive za razliko od Dropboxa nima zmogljivosti za produktivnost. Ko naložite datoteke, jih lahko daste v skupno rabo z uporabo osnovnih funkcij skupne rabe. Povezavo lahko ustvarite, ji pošljete e-pošto ali delite datoteke neposredno na Facebook ali Twitter.

Bodite previdni, kaj delite, ker ne morete zaščititi gesla ali določiti datumov veljavnosti dostopa na njih. Edino, kar lahko storite, je, da odprete zavihek »v skupni rabi« in ustavite skupno rabo za določene povezave. Z Dropboxom boste plačali več za uporabo zaščitnih funkcij za skupno rabo, vendar so vsaj na voljo.

9. Koofr

Koofr je slovenska storitev, ki ne ponuja veliko prostora za shranjevanje, vendar to še ne pomeni, da ni sposobna storitev.

Zanimivo je, da Koofrov brezplačni načrt zagotavlja enako količino prostora kot načrt Dropbox. Podobnost cen se na koncu konča, saj ima Koofr več načrtov, ki ponujajo manj kot 1TB prostora. Tudi niso drage, kar je dobro, če ne želite preplačati. Za 100 GB morate pomiti 2,28 USD na mesec, medtem ko 250GB načrtuje 4,55 USD na mesec.

koofr-deliti z ljudmi

Načrti niso dobre vrednosti, če dobite veliko več, če se naročite na Google Drive ali Amazon Drive. Načrt 1TB je tudi dražji od izdelka Dropbox. Kjer Koofr sije bolj kot Dropbox, sta varnost in zasebnost.

Koofr Varnost

Koofr uporablja protokol SSL / TLS za zaščito datotek v tranzitu in AES 256-bitno šifriranje, da bi datoteke pomirili v mirovanju. Tako kot Dropbox tudi on ne omogoča šifriranja ničelnega znanja, vendar tudi ne odstrani vaših metapodatkov ali ne vsebuje sumljivih določb v svoji politiki zasebnosti..

Tako kot Dropbox tudi Koofr ne dovoljuje sinhronizacije nobene mape, vendar je na voljo selektivna sinhronizacija. Za uporabo pa se boste morali naročiti na premijski načrt. Koofr ima tudi možnost omrežnega pogona.

Hitrosti sinhronizacije so bile v našem testu hitro. Kljub temu Koofrju manjka sinhronizacija na ravni blokov, česar o Dropboxu ne moremo reči. Koofrju tudi primanjkuje lastnosti produktivnosti.

Skupna raba vam omogoča, da povezavo pošljete po e-pošti, jo kopirate in prilepite ali delite neposredno na Facebook, Twitter, Reddit ali Tumblr. Povezav pri deljenju z družabnimi omrežji ne morete zaščititi z geslom, vendar lahko drugače. Obstaja tudi možnost, da povezave potečejo. Za razliko od številnih storitev, vključno z Dropboxom, Koofr ponuja te funkcije za nadzor vsebine brezplačnim uporabnikom.

10. SpiderOak ONE

SpiderOak One je ena od možnosti Dropbox, saj poleg varnostne kopije v oblaku ponuja varno shranjevanje v oblaku. Če niste prepričani, kakšna je razlika med njima, preberite naš članek o razlagi.

SpiderOak ONE ne ponuja brezplačnega načrta, zato v tem pogledu ni boljši od Dropboxa. Povedano je, da noben brezplačen načrt ni običajen za spletne varnostne storitve. Tudi načrti SpiderOak ONE so dragi. Plan za Dropbox 1TB znaša 9,99 USD na mesec v primerjavi s 400GB načrtom SpiderOak ONE za 11 USD na mesec.

SpiderOakONE-DesktopDashboard-Slider1

SpiderOakONE-Backup-Files-Slider2

SpiderOakONE-Download-File-Slider3

SpiderOak Hive Sync Mapa

SpiderOakONE panj za spletni vmesnik

Prejšnja

Naslednji

Vendar se stvari obrnejo naklonjenosti SpiderOak ONE, ko dosežemo načrte 2TB. Njen načrt je 14 USD na mesec, Dropboxov pa 19,99 USD. Kljub temu bodo uporabniki, ki potrebujejo manj prostora za shranjevanje, Dropbox bolj zanimiv posel. Poleg tega, če samo iščete prostor za shranjevanje v oblaku, verjetno ne mislite, da je SpiderOak ONE primerna alternativa Dropboxu.

SpiderOak ONE Varnost

Po drugi strani pa je SpiderOak ONE odličen hibrid, če potrebujete prostor za shranjevanje in varnostno kopijo. Varno je tudi zato, ker za šifriranje datotek, preden zapustijo računalnik, uporablja zasebno šifriranje z 256-bitnim AES-om. Protokol SSL varuje datoteke med prevozom.

Poleg zasebnega šifriranja SpiderOak ONE sploh ne hrani osrednje baze podatkov o vaših metapodatkih. Za več informacij o njegovi varnosti preberite naš pregled SpiderOak ONE.

SpiderOak ONE namesti sinhronizacijsko mapo, ki jo imenuje “panj”, ki deluje kot katera koli druga mapa za sinhronizacijo. Izbirne sinhronizacije ne morete uporabljati za izbiro datotek za sinhronizacijo in ne morete sinhronizirati nobene mape. Za več podrobnosti si oglejte naš vodnik SpiderOak ONE. Pomagal vam bo pri krmarjenju po vmesniku.

Povezavo za skupno rabo lahko ustvarite s katero koli datoteko, vendar se po treh dneh samodejno izteče. Tudi gesla ne morete določiti. Funkcija “ShareRoom” pa omogoča skupno rabo map in zaščito skupnih datotek z geslom. Upoštevajte, da datoteke, postavljene v ShareRooms, nimajo koristi od zasebnega šifriranja.

11. Iščite

Tako kot SpiderOak ONE je tudi IDrive storitev, ki ponuja prostor za varnostno kopiranje in sinhronizacijo. Prav tako je na vrhu naše najboljše spletne rezervne primerjave. Če iščete hibridno rešitev, je kandidat, in je tudi cenejši od SpiderOak ONE in Dropbox..

Presenetljivo ima brezplačen načrt 5 GB. Premijski načrti zagotavljajo 2TB ali 5TB prostora za varnostne kopije in enako količino prostora za sinhronizacijo. Za leto morate plačati vnaprej, vendar so cene konkurenčne. Načrt 2TB se zniža na 4,34 USD na mesec, medtem ko načrt 5TB znaša 6,22 USD na mesec. Če dve leti plačate vnaprej, dobite popust.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

IDrive uporablja 256-bitni AES in zasebno šifriranje lahko omogočite ob prijavi. Več o varnosti IDrive lahko izveste v našem pregledu IDrive.

IDrive Sync

Ko vklopite sinhronizacijo, IDrive ustvari mapo v računalniku za sinhronizacijo. Deluje kot običajna mapa za sinhronizacijo. Lahko uporabite selektivno sinhronizacijo, vendar ne morete sinhronizirati dodatnih map.

Osebe lahko delite s spletnim odjemalcem. Omogoča tudi, da določite stopnjo dovoljenja za vsako delitev, vendar ne morete nastaviti gesla ali datuma poteka. Lahko pa preverite, kaj ste z drugimi delili in kaj so drugi delili z vami.

Kaj naredi Dropbox dober

Ogledali si bomo, kaj Dropbox deluje dobro, da bomo lahko ugotovili, kaj izboljša drugo storitev.

Dropbox je priljubljen zaradi močnih zmožnosti sinhronizacije in skupne rabe, nastavljenih funkcij in dobre uporabniške izkušnje. Prav tako je bil izumljen model sinhronizacije, ki ga običajno uporabljajo oblačne storitve. O teh kategorijah se v našem pregledu Dropbox podrobno pogovarjamo.

Osrednja točka skupnega modela sinhronizacije je mapa za sinhronizacijo. Mapa za sinhronizacijo deluje kot katera koli druga mapa, vendar vse, kar vstavite vanj, bo sinhronizirano v oblak in vse, kar imate v oblaku, bo na voljo iz njega. Dropbox se na tem konceptu izboljšuje s funkcijo pametne sinhronizacije in je zaradi tega najboljša shramba v oblaku za sinhronizacijo.

Pametna sinhronizacija vam omogoča dostop do datotek v oblaku, ne da bi jih prej sinhronizirali z računalnikom. Slaba stran tega je, da ne boste mogli dostopati do svojih datotek, ko ste brez povezave. Ena od težav s sinhronizacijskim modelom Dropbox je nezmožnost sinhronizacije drugih map razen mape za sinhronizacijo.

Večina konkurence uporablja isti model, le nekateri ga izvajajo tudi. Zmogljivosti sinhronizacije Dropbox lahko primerjate z dvema neposrednima tekmecema, Google Drive in Microsoft OneDrive, in to bo bolje kot oboje, vsaj ko gre za sinhronizacijo sprememb datotek, ki so bile že kopirane v shrambo v oblaku, zahvaljujoč sinhronizaciji na ravni bloka.

Skupna raba za Dropbox

Dropbox ima tudi močne funkcije za skupno rabo vsebine. Povezave lahko delite s spletnim odjemalcem ali jih pošljete po e-pošti. Dropbox vam omogoča zaščito povezav z nastavitvijo gesla ali datuma poteka, onemogočenje prenosov ali samo odobritev dostopa določenim osebam. Ne morete pa jih poslati neposredno na družbena omrežja.

Možnosti nadzora vsebine za skupno rabo so rezervirane za program Dropbox Professional, ki ni najcenejši načrt. Več o tem bomo govorili v naslednjem razdelku.

Kaj lahko delite z drugimi na posebni strani. Če želite povabiti druge, da delijo z vami, lahko uporabite funkcijo “zahteva po datoteki”.

Poleg tega se Dropbox integrira z Microsoft Office Online, kar vam omogoča urejanje dokumentov Word, Excel in PowerPoint iz spletnega vmesnika Dropbox. Poleg tega ima Dropbox uporabno aplikacijo za zapisovanje, imenovano Dropbox Paper, ki omogoča beleženje in še več, kar raziskujemo v našem pregledu Dropbox Paper.

Če imate v Dropboxu veliko datotek in jih je treba iskati po njih, lahko to storite s celotnim iskanjem besedila. Iskanje vključuje dokumente, skenirane z mobilno aplikacijo, kar je nenavadna funkcija med storitvami za shranjevanje v oblaku. Dropbox vam omogoča, da ga uporabite za skeniranje dokumenta in nalaganje v obliki .pdf ali .jpeg datoteke v oblak.

Kaj ni v redu s Dropboxom

Dropbox je ena izmed najbolj priljubljenih storitev za shranjevanje v oblaku, obstaja pa še veliko drugih. Veliko jih ni boljše od Dropboxa v vsaki kategoriji, vendar ga lahko premagajo na enem ali dveh pomembnih področjih. Kako pomembno je to za vas, je odvisno od vaših prednostnih nalog v oblaku. Če premagajo Dropbox v tistih, bi morda zadostovali, da zapustijo ladjo.

Dropbox Varnost

Dropbox je imel od začetka burno zgodovino z varnostjo. Največja in največkrat omenjena kršitev je kraja e-poštnih sporočil in gesel iz leta 2012 več kot 68 milijonov uporabnikov Dropboxa.

Približno polovica ukradenih geslov je bila zmešana z bcryptom, zaradi česar bi jih lahko postali neberljivi. Druga polovica je bila razpršena s šibkejšim algoritmom imenovanim SHA-1. Še huje je, da Dropbox ni razkril obsega kramp do leta 2016, ko so se nekateri od teh ukradenih poverilnic pojavili za prodajo na spletu.

Dropbox je po poročanju poostril nadzor in od leta 2012 večkrat spremenil svoje algoritme za shranjevanje geslov, da prepreči ponovitev. Uporablja 256-bitni AES za zaščito datotek v mirovanju in protokol TLS z 128-bitnim AES-om za zaščito datotek med prevozom. Kljub temu dešifrira vaše podatke, ko so v oblaku, za pridobivanje metapodatkov za indeksiranje in nato ponovno šifrira.

Na spodnjem seznamu boste našli več varnih možnosti, ki tega ne storijo.

Zasebnost Dropboxa

Poleg problematične varnosti skrbi Dropboxova zasebnost. Družba Dropbox je sodelovala pri projektu PRISM ameriške agencije za nacionalno varnost. PRISM je program nadzora, zasnovan za iskanje teroristov. V ta namen pa NSA zbira podatke od vseh, zahvaljujoč se učinkom Zakona o Patriotu ZDA.

Dropbox lahko in prepreči skupno rabo določenih datotek pod vodstvom ameriškega zakona o avtorskih pravicah. Dropbox ne pregleda datotek za shranjevanje v oblaku, da bi to storil, ampak gleda vašo vsebino, ko jo daste v skupno rabo, kar pa ni tako slabo. Kljub temu nekaj storitev za shranjevanje v oblaku zagotavlja skupno rabo datotek z ničelnim znanjem, kar preprečuje.

Poleg tega so nekatere storitve, ki jih bomo priporočili, na lokacijah, prijaznejših do zasebnosti, kot ZDA, kar je primerno, ker ponudnikom internetnih storitev zakonito dovoli, da vohunijo za uporabniškimi podatki in jih prodajo tretjim osebam, ne da bi potrošnikom dali možnost, da se odpovejo..

Če cenite vašo zasebnost, si lahko ogledate naš izbor brezplačnih orodij za zaščito vaše zasebnosti in najboljše ponudbe storitev VPN..

Dropbox Brezplačen načrt in cene

Za razliko od nekaterih storitev vam Dropbox ponuja samo 2 GB, s katerim lahko delate na svojem brezplačnem načrtu, kar pa ne bo dovolj, če želite shraniti fotografije in videoposnetke visoke ločljivosti.

Premium načrti niso veliko boljši, ker so dragi. Dropboxov najcenejši načrt je Plus, ki stane 9,99 USD na mesec ali 99 USD na leto in zagotavlja 1TB prostora za shranjevanje. Naslednji načrt je Professional, s katerim dobite 2TB prostora za shranjevanje za 19,99 USD na mesec ali 16,58 USD na mesec, če plačate za leto. Prav tako vam omogoča funkcije, ki ščitijo vaše delnice.

Končne misli

Sync.com je na vrhu seznama zahvaljujoč svojim konkurenčnim načrtom, močni varnosti, vključno s šifriranjem ničelnega znanja, sposobnim deliti funkcije in spoštovati kanadske zakone o zasebnosti. Tudi ostali izbranci so dobri kandidati, saj so tisti, ki so uvrščeni višje, boljši od Dropboxa v večini naših meril. Ostali pa vsaj eno stvar naredimo bolje kot Dropbox.

Končne storitve so v določenih primerih dobra alternativa. Na primer, Tresorit vam bo morda ustrezal, če želite poudariti varnost, medtem ko sta SpiderOak ONE in IDrive najboljši za tiste, ki želite uporabiti hibridno rešitev.

Še vedno smo morda zamudili storitev ali dve, zato o tem obvestite v spodnjih komentarjih. Katera storitev vas najbolj zanima? Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map