Najboljši odjemalci za prenos datotek 2020: FTP, WebDAV in Cloud Explorerji

Če danes iščete najboljše stranke za prenos datotek na trgu, ste pristali na pravem mestu. Spodaj bomo podrobno predstavili svoje izbire za nalaganje in nalaganje datotek v velikem obsegu med lokalnimi računalniki in oblačnimi strežniki.


Tradicionalno znane kot odjemalci FTP, danes nekatere programske možnosti že dolgo presegajo ta zgodnji protokol in podpirajo ne samo FTPS in SFTP, temveč tudi povezave WebDAV in API z oblačnimi storitvami, kot so Amazon S3, Google Cloud in Rackspace Cloud Files. Poleg premikanja datotek imajo najboljše stranke tudi vrsto funkcij, od primerjave imenikov do šifriranja datotek.

Medtem ko je naša najljubša celotna storitev priljubljen – in brezplačen – Cyberduck, za tiste z malo denarja za porabo, CloudBerry Explorer Pro ponuja še večjo paleto funkcij in na splošno bolj zadovoljno uporabniško izkušnjo. O obeh se bova pogovorila čez minuto. Najprej se pogovorimo o protokolih za prenos datotek na splošno in si oglejte, kako smo se odločili.

Kakšen je FTP, vseeno?

Ključ do razumevanja, kaj je FTP, je v začetnicah, ki pomenijo “protokol za prenos datotek”. To je pogosto uporabljen komunikacijski protokol ali niz pravil, ki jih računalniki uporabljajo za komunikacijo med seboj po omrežju TC / ICP (kot je internet).

V komunikaciji FTP sta dve končni točki: strežnik FTP in odjemalski računalnik. Strežnik posluša zahteve za povezavo, medtem ko odjemalec vzpostavi povezavo. Ko je povezava vzpostavljena, lahko odjemalec naloži datoteke v strežnik, prenese datoteke z njega in izvede različne druge operacije, kot so brisanje in premikanje datotek naokoli.

Medtem ko stranke, omenjene v tem članku, pogosto imenujemo odjemalci FTP, je FTP dejansko zastarel, predvsem zato, ker podatke pošilja v navadnem besedilu. V 80. letih je bila to slaba ideja, danes pa je precej slabša ideja glede na to, kako prefinjena kibernetska kriminaliteta je postala. Zato je večja verjetnost, da boste uporabljali enega od dveh povezanih protokolov, FTPS ali SFTP.

Razlika med FTPS in SFTP

FTPS in SFTP sta oba varnejša komunikacijska protokola kot FTP, ki šifrirata tako posredovane podatke kot tudi poverilnice (uporabniško ime in geslo), ki se uporabljajo za odpiranje komunikacijskih kanalov..

FTPS je bil razvit najprej, predvsem kot odziv na večje regulativne zahteve glede varnosti podatkov zahvaljujoč dejanjem, kot je HIPAA. V bistvu je FTP, vendar s šifriranjem SSL, da zaščitite prenos podatkov po omrežju TC / ICP. Čeprav je SFTP pogosto zamenjen s FTPS, je popolnoma drugačen protokol, ki temelji na varni lupini (SSH).

Morda boste slišali tudi FTPS, imenovan »FTP preko SSL« in SFTP z imenom »FTP prek SSH.«

Med FTPS in SFTP se slednji šteje za lažje izvedljiv. Razlog za to je v tem, da je za odpiranje podatkov skozi požarni zid potreben samo en vhod.

S FTPS, na drugi strani, je treba vsakič, ko prejmete zahtevek za prenos datoteke, odpreti dodatna vrata. Namesto da bi bili bolj varni, lahko odpiranje več vrat za komunikacijo dejansko predstavlja varnostno tveganje za vaše omrežje.

Med temi obema se je SFTP vse pogosteje uporabljal. Lažje je izvajati, hitrejše in varnejše.

API-ji WebDAV in Cloud IaaS

Večina dostojnih odjemalcev FTP se lahko poveže s strežniki s pomočjo FTP, FTPS in SFTP. Boljše stranke lahko vzpostavijo tudi druge varne vrste povezav.

Eden najpogostejših je WebDAV, ki pomeni World Wide Web Distributed Authoring and Versioning. WebDAV je pravzaprav niz razširitev, dodanih HTTP z namenom olajševanja skupnega urejanja prek interneta, tako da spletnim strežnikom omogoča, da delujejo kot datotečni strežniki.

Več storitev v oblaku podpira WebDAV, vključno z Dropbox, Google Drive, OneDrive in naš najljubši od štirih, pCloud (preberite naš pregled pCloud). S podporo za WebDAV lahko dostopate, urejate in brišete datoteke, shranjene v vašem disku za shranjevanje v oblaku, ne da bi morali uporabljati spletni vmesnik te storitve.

Poleg vseh zgoraj omenjenih protokolov za povezavo se lahko nekateri odjemalci FTP povežejo tudi s strežniki z uporabo API-ja, ki je kratek za “vmesnik za programiranje aplikacij”. Povezave API v odjemalcih FTP so zgrajene okoli določenih ponudnikov oblakov, običajno iz različice IaaS v oblaku (infrastruktura kot storitev).

Rešitve v oblaku IaaS so rešitve za oddaljene strežnike, ki jih lahko uporabljamo za gostovanje datotek (med drugim, denimo za gradnjo baz podatkov ali gostovanje spletnih aplikacij). Nekateri pogosti primeri, ki ste jih morda slišali, vključujejo Amazon S3, Rackspace Cloud Files in Google Cloud.

V našem najboljšem priročniku IaaS v oblaku poiščemo vse svoje najljubše, zato se prepričajte in preverite, ali želite odjemalce za prenos datotek, ki jih pregledujemo, v trenutku izkoristiti.

Izbira najboljšega odjemalca za prenos datotek

Vse to nas privede do bistva našega članka in daje priporočila za stranke za prenos datotek, za katere menimo, da so najboljše na voljo. Kot so uganili, imajo najboljši odjemalci veliko več možnosti povezave kot samo FTP. FTPS in SFTP sta ponavadi dana, medtem ko sta podpora za WebDAV in povezave API do določenih storitev v oblaku redkejša.

Poleg možnosti povezave smo iskali tudi enostavnost uporabe. Vrhunski odjemalec FTP omogoča enostavno vzpostavitev povezave, brskanje, nalaganje in prenos datotek in upajmo, da ima še nekaj uporabnih funkcij, kot so zaznamki povezav, primerjave map, sinhronizacija datotek in šifriranje datotek.

Iskali smo tudi podporo za platforme. Številni odjemalci FTP, vključno z nekaterimi, ki jih omenjamo spodaj, so na voljo samo za Windows in Mac, nekateri pa so na voljo samo za enega ali drugega. Le nekaj jih ponuja podporo za Linux, kot je CloudBerry Explorer.

Tudi vrednost je bila pomembna. Na voljo boste številni brezplačni odjemalci za prenos datotek in nekaj z enkratnimi licenčninami, čeprav običajno ne presegajo 40 ali 50 USD.

Zdaj, ko imamo urejene vse naše kriterije, si oglejmo najljubšo stranko za prenos datotek, Cyberduck.

Najboljši odjemalec za prenos datotek: Cyberduck

Nevarno bi izbrali Cyberduck kot našo najboljšo izbiro za prenos datotek. Precej vse to naredi, ne samo da podpira FTP, FTPS, SFTP in WebDAV, ampak API-povezave z več diski v oblaku. Ti pogoni vključujejo možnosti IaaS Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud in Backblaze B2.

Cyberduck vam omogoča tudi, da se neposredno povežete z Dropbox, Google Drive ali OneDrive z uporabo svojih poverilnic za prijavo za te storitve. Imamo navodila o uporabi Cyberducka s podrobnostmi.

Različice namiznega odjemalca Cyberduck so na voljo za Windows in MacOS. Žal uporabniki Linuxa ne puščajo hladnih, grdih rackov, kakršni so. (Če ste uporabnik Linuxa, ki potrebuje sprejemnik, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Linux).

Cyberduck funkcije, ki so nam všeč, vključujejo pričakovane sposobnosti, kot so ustvarjanje map in datotek, nalaganje in prenos, pa tudi nekaj nepričakovanih dobrot. Najbolj med temi je možnost ustvarjanja zasebno šifriranih map v oblaku in možnost sinhronizacije lokalnih z oddaljenimi mapami.

Cyberduck ima tudi izjemno uporabno funkcijo »zaznamkov«, ki pozneje shrani podrobnosti vaše povezave za hiter dostop. Zaznamke lahko delite celo z drugimi uporabniki. Prav tako lahko ustvarite URL povezave do datotek in jih delite z drugimi.

Cyberduck je brezplačna, odprtokodna programska oprema. Če vam je izdelek res všeč, lahko pošljete donacijo razvojnemu timu, da ga podpre. Z donacijo v vrednosti 10 dolarjev lahko registrirate programsko opremo, da onemogočite gumb za donacijo v stranki. Na voljo je tudi plačljiva različica Cyberducka prek trgovine z aplikacijami Mac za 24 dolarjev.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry ponuja nekatere najboljše programske opreme za prenos datotek, vključno s spletno stranko za varnostne kopije s funkcijami, ki lahko pošilja datoteke v več kot 50 različnih storitev v oblaku. Če želite več o tem orodju za varnostno kopiranje, preberite pregled CloudBerry Backup.

Podjetje proizvaja tudi brezplačno in plačljivo orodje za raziskovanje oblakov. Za prenos FTP in SFTP boste morali kupiti licenčno različico programske opreme “Pro” za enkratno plačilo 39,99 USD na računalnik, ki ima poleg tega še številne druge funkcije.

Pomembno je tudi, če boste odjemalca nameravali uporabljati v oblaku IaaS storitev, boste morali kupiti različico, ki deluje pri ponudniku ponudnika:

 • CloudBerry Explorer za Amazon S3
 • Raziskovalec CloudBerry za Google Cloud
 • CloudBerry Explorer za Microsoft Azure
 • CloudBerry Explorer za OpenStack

Vsaka različica se lahko vsaj poveže z nekaterimi dodatnimi ponudniki oblakov. Na primer, različico Amazon S3 je mogoče uporabiti z Backblaze B2 ali Wasabi (preberite naš pregled Wasabi).

Kljub temu pa CloudBerry Explorer s tem, da uporabnike prisili, da kupijo drugačno licenco za vsako od glavnih storitev v oblaku, izgubijo nekaj svojega leska, zato jo uvrstimo za Cyberduck (skupaj s tem, da to sploh stane denar, seveda ).

Če vas te točke ne odvrnejo, ima CloudBerry Explorer Pro niz koristnih funkcij, zaradi katerih je celoten močnejši odjemalec in za nekatere uporabnike vreden izdatkov. Funkcije opombe vključujejo šifriranje na strani odjemalca, stiskanje datotek, nalaganje z več nitmi, primerjave map, pravila sinhronizacije mape in nalaganje.

Od vseh odjemalcev FTP in oblakov, ki smo jih pregledali, je enostavno tudi najbolj zabavno, in CloudBerry ima veliko močnejšo podporno mrežo kot tisto, kar boste dobili s Cyberduckom. To je boljša izbira, zlasti za IT strokovnjake in lastnike podjetij.

Končno, za razliko od Cyberducka, CloudBerry Explorer prihaja v različici Linux.

FileZilla Pro

Do nedavnega FileZilla ni pomenila veliko možnosti za Cyberduck, ker je podpirala le FTP, SFTP in FTPS. Vendar pa je podjetje januarja 2018 svojemu odjemalcu FileZilla Pro prineslo podporo WebDAV, poleg povezljivosti z Amazon S3, Azure in Google Cloud.

Odjemalca lahko uporabite za premikanje na tisoče datotek v velikem obsegu iz računalnika na oddaljeni strežnik ali obratno in je optimiziran za hitrost, čeprav lahko zmanjšate pasovno širino, ki se uporablja, če je potrebno. Na odjemalcu je poenostavljen vmesnik z zavihki, ki olajša vzpostavljanje povezav in brskanje po datotekah.

Funkcije opombe vključujejo zaznamke za hitre povezave, filtre imen datotek, primerjave imenikov za prepoznavanje delt, sinhronizacijo imenika, povleci in spusti, urejanje datotek in brez omejitev velikosti datoteke.

Filezilla Pro nima funkcije šifriranja, kot ste jo dobili s Cyberduckom, tudi odjemalca Linuxa ni. Še pomembneje pa je, da ni brezplačen: za različico Windows boste morali plačati 19,99 USD ali 13,99 USD za MacOS. Obstaja osnovni odjemalec Filezilla, ki ne stane niti denarja, a niti približno ni tako močan kot Filezilla Pro, zato predlagamo, da se oddaljite.

CuteFTP 9

CuteFTP je naš četrti izbor za odjemalca FTP. Na nekatere zelo pomembne načine je veliko manj sposobno orodje kot naša najboljša tri izbira. Na primer, je strogo odjemalec za FTP, FTPS, SFTP in WebDAV. Za nobenega drugega ponudnika storitev IaaS v oblaku ni Amazon S3, Google Cloud ali povezave.

Pravzaprav je CuteFTP na splošno zelo osnovni odjemalec FTP, vendar je včasih to vse, kar potrebujete ali želite, zato smo se odločili, da ga v tem članku predstavimo. Podpira nekaj osnovnih funkcij, kot so zaznamki, stiskanje datotek in šifriranje datotek.

Programska oprema vsebuje tudi vgrajen urejevalnik HTML za avtorjenje dokumentov HTML tako na vašem računalniku kot na oddaljenem strežniku.

Vključeni so tudi varnostno kopiranje datotek in sinhronizacija, skupaj z načrtovanjem prenosa datotek. Kljub temu pa ni nobene funkcije za primerjavo datotek, kot jo boste imeli pri Cyberducku ali CloudBerry Explorerju.

Programska oprema je stoodstotno brezplačna, kot je bila od prve izdaje leta 1996. Na žalost je na voljo samo za operacijske sisteme Windows in Mac, brez podpore za Linux..

Oddaj 5

Transmit je razvil Panic Inc., odjemalec za prenos datotek, zasnovan izključno za uporabnike Mac. Čeprav bi nas to dejstvo običajno pripeljalo do seznama “najboljših” storitev (razen, če je specifičen za Mac, kot je naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za članek o Macu), je dovolj, da ljubimo Transmit in nekaj dovolj odličnih alternativ, ki smo se jih odločili dati to je naš peti in zadnji spot.

Najnovejša različica programske opreme je Transmit 5. Transmit je že pred časom presegel samo FTP odjemalca, tako da je dodal podporo WebDAV in Amazon S3. Najnovejša različica je še večja in zdaj podpira več kot 10 storitev v oblaku.

Te storitve vključujejo ponudnike storitev IaaS Backblaze B2, Azure in Rackspace CloudFiles, čeprav ne Google Cloud. Nanj je mogoče povezati tudi nekaj storitev za shranjevanje v oblaku, vključno z Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive in OneDrive (preberite naš pregled OneDrive).

Od vseh storitev, ki smo jih pregledali, je Transmit 5 morda najboljši odjemalec, zato je škoda, da ne obstaja različica Windows ali Linux. Lokalne datoteke so postavljene na eni strani vmesnika, oddaljene datoteke pa na drugi.

V najnovejši različici panikovega odjemalca je tudi popolnoma napisana koda za prenos datotek, ki je veliko hitrejša od prejšnje različice, zato je odlična za nalaganje fotografij in videov. Druge funkcije opombe vključujejo sinhronizacijo lokalnih map z oblakom in šifriranje ničelnega znanja.

Kljub duhu Steva Jobsa pa programska oprema prihaja z nekoliko zajetnimi cenami v višini 45 dolarjev.

Častitljive omembe

Nekaj ​​FTP odjemalcev, ki jih nismo vključili, sta WinSCP (samo za Windows) in Fetch (samo za Mac) verjetno najbolj priljubljena. Obe stranki podpirata FTP, FTPS, SFTP in WebDAV. Vendar ne podpirajo niti Amazon S3 niti katere koli druge storitve v oblaku, kar jih nekoliko zaostaja.

Na drugi strani spektra je Dragondisk, brezplačni upravitelj prenosov datotek, ki podpira Amazon S3 in Google Cloud, vendar nenavadno ne FTP, SFTP ali FTPS. Celoten dizajn Dragondiska se zdi nekoliko zastarel, vendar vsaj obstaja odjemalca Linuxa.

Končne misli

Če najdete najboljšega odjemalca za prenos datotek za svoje potrebe, lahko preprosto premikate datoteke v velikem obsegu v oblak in iz njega, bodisi ročno ali s sinhronizacijo. Medtem ko so FTP, SFTP in FTPS stari pripravljeni protokoli, najboljša orodja poleg podpore za storitve v oblaku, kot je Amazon S3, vključujejo tudi podporo WebDAV..

Med vsemi strankami, s katerimi smo se imeli priložnost igrati, nas Cyberduck šteje za najboljšo kombinacijo funkcij in vrednosti. Za tiste, ki ne marajo porabiti denarja, je CloudBerry Explorer težka storitev.

V komentarjih spodaj delite svoje misli o odjemalcih za prenos datotek in nam povejte, da smo zamudili. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map