Najboljše shranjevanje v oblaku za iPhone 2020

Izven škatle je iPhone sposoben fotografirati, snemati videoposnetke in ustvarjati dokumente. Ne bo trajalo dolgo, da napolnimo notranji prostor naprave, kar poudarja potrebo po dodatnem shranjevanju v oblaku. Povedano je to, da dodajanje prostora za shranjevanje ni dovolj. Shranjene datoteke morajo biti tudi enostavno dostopne in varne.


Hramba v oblaku, ki jo pogosto zamenjujejo s spletno varnostno kopijo, ne ustvari dvojnika vsega, kar je shranjeno na iPhoneu, ampak doda več, kar že obstaja. Namesto, da bi v iPhone zavzeli dragoceno omejenega prostora, je shranjevanje v oblaku nameščeno na strežnikih ponudnika. Če želite več informacij o tem, kako se razlikujejo, si oglejte spletno primerjavo varnostnih kopij v spletu.

Preizkusili smo pet najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku za iPhone in jih razvrstili po uspešnosti v skladu z našimi merili. Naš najboljši izbor je Sync.com, ki dobro sodeluje z iOS-om in nudi zanesljivo varnost, ne da bi napolnil niti delčka.

Shranjevanje v oblaku, ki je najboljše, je odvisno od tega, za kaj ga uporabljate. Foto narkomani ne potrebujejo več kot najboljša spletna shramba za fotografije. Prav tako bodo videografi našli najboljše shranjevanje v oblaku za video. Imamo celo skrbne uporabnike, ki jih pokriva naš najboljši brezplačni članek za shranjevanje v oblaku.

Najboljša shramba v oblaku za iPhone 2020

Kaj je najboljše za shranjevanje v oblaku za iPhone

Prvo področje, ki ga bomo zajeli, je, kako dobro se vsak ponudnik integrira z iOS-om. Bolj ko aplikacija izkoristi iPhone vgrajene funkcije, hitrejše in enostavnejše bo izvajanje nalog, kot je skupna raba datotek z drugimi.  

Nato morajo podatki, shranjeni v shrambi v oblaku, ostati sinhronizirani, ne glede na to, ali uporabniki napravo spreminjajo. Ko uporabnik ugotovi, da se fotografije na njihovem iPhone-ju ne prikazujejo v shrambi v oblaku, jih prisili, da se prepričajo, kako daleč se je težava začela. Posodobitve fotografij, videoposnetkov ali dokumentov naj se samodejno odražajo v realnem času prek povezanih naprav.

Skupna raba je še eno pomembno merilo, ki ga bomo obravnavali, saj bodo uporabniki želeli imeti možnost pošiljanja podatkov, ki niso shranjeni neposredno na njihovih iPhonih. To mora biti enostavno, nezapleteno in zagotoviti niz možnosti po meri za vsako okoliščino in prejemnika. Na primer, morda želite dokument narediti samo za ogled, preden ga daste v skupno rabo, da drugim preprečite njegovo urejanje.

Ko uporabniki naložijo v shrambo v oblaku, drugemu podjetju zaupajo svoje osebne podatke. Zato je treba upoštevati tudi fizično lokacijo strežnikov in varnostne ukrepe, ki jih ponuja. Preberite več o tem, kako storitve za shranjevanje ščitijo vaše podatke z našim pregledom o varnosti v oblaku.

Končno lahko količina pomnilniškega prostora, ki ga ponuja storitev, sam ali odloči, za katero storitev gre. Ogledali si bomo, koliko prostora ponuja vsaka storitev brezplačno in kaj je vključeno za uporabnike, ki doplačajo.

1. Najboljše shranjevanje v oblaku za iPhone: Sync.com

Image-3-Sync.com-camera-upload-2

Apple izdelki so preprosti, enostavni za učenje in ugled, da so varni. Sync.com deli te lastnosti, kar je naravna izbira za potrebe shranjevanja v oblaku uporabnikov iPhone.

Datoteke so dostopne s katere koli naprave Apple, zahvaljujoč spletni plošči za računalnike Mac in aplikaciji, ki deluje za iPhone, iPad in iPod Touch. Sync.com izstopa zaradi varnostnih funkcij, ki zagotavljajo, da so podatki uporabnikov zaščiteni in zasebni, zato je na prvem mestu. Oglejte si naš pregled Sync.com za popolno prepustitev ponudbe storitev.

Sinhronizacija se v trenutku odraža na iPhoneu in obratno od Maca. Aplikacija iPhone deluje drugače kot spletna plošča, tako da datoteke na voljo na zahtevo. To pomeni, da bo trajalo le nekaj sekund, da naložite sliko ali video iz aplikacije iPhone in v tem procesu ne bo prostora..

S pritiskom na stikalo v nastavitvah lahko uporabniki tudi samodejno naložijo svoje fotografije v svoj račun Sync.com, tako da je najmanj ena stvar, ki jo morate skrbeti.

Datoteke je mogoče deliti z drugimi uporabniki Sync.com ali drugimi zunaj omrežja s povezavami samo za ogled.

Uporabniki Sync.com so na voljo več nastavitev po meri, kot so skupinske mape v skupni rabi z možnostjo dodajanja ali odstranjevanja drugih kadar koli, omejitev njihovih pravic za urejanje in omogočanje predogled datotek, da preprečijo prenos.

Sync.com je naša najljubša storitev v oblaku za shranjevanje v oblaku zaradi varnosti. Njeni podatkovni strežniki prebivajo v Ontariu, kjer zanje velja Kanadski zakon o zaščiti osebnih podatkov in elektronskih dokumentov. Če ne veste, kaj to je ali kako deluje, smo to objavili v našem članku o shranjevanju v oblaku v Kanadi.

Sync.com uporablja šifriranje z ničelnim znanjem, tako da ima le uporabnik dostop do svojih podatkov, zaradi česar je edini upravitelj svojega zasebnega ključa. Za več podrobnosti o tem, kako deluje šifriranje, glejte zgornjo povezavo o varnosti v oblaku.  

Osnovni načrt Sync Starter daje uporabnikom brezplačno 5 GB prostora za shranjevanje. Naslednja različica, imenovana Personal Pro, se začne pri 49 USD na leto za 500 GB. Tisti, ki trpijo zaradi pripomb kupcev, lahko izkoristijo 30-dnevno vračilo za plačane načrte.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Sync.com ne samo, da olajša skupno rabo datotek, ampak ponuja tudi načine nadzora dostopa drugih do njih. Načrti višje stopnje, imenovani Sync Pro in Business, uporabnikom celo dovolijo, da kot dodaten varnostni ukrep pošiljajo povezave z datumi poteka.

2. pCloud

Slika-9-pCloud-Crypto

PCloud ni samo visoko ocenjen na Cloudwards.net, ampak tudi njegova aplikacija deluje brezhibno s funkcijami iOS. Ne glede na to, ali deli datoteke prek AirDropa ali tiska z AirPrint, se pCloud dotakne funkcij iPhone. To v kombinaciji z varnostnimi lastnostmi postavlja pCloud na drugo mesto. Če samo njegove varnostne funkcije ne bi stale več, bi bilo bližje, če ne enako Sync.com.

Preberite naš pregled pCloud za več informacij o tem, zakaj je to ena izmed naših najljubših storitev za shranjevanje v oblaku.

Pohvalijo se s tem, kar pCloud imenuje “takojšnja sinhronizacija datotek”, da se datoteke v realnem času ujemajo v računalnikih Mac, iPhonih in iPadih. Uporabniki dobijo dva načina za nalaganje datotek v spletno shrambo iz aplikacije: ročno ali z vklopom samodejnega nalaganja. Ta funkcija uporabnikom prihrani čas in težave s pošiljanjem fotografij in videoposnetkov v shrambo takoj, ko jih posnamejo.

S sedežem v Švici, kjer obstajajo strogi zakoni o zasebnosti, lahko uporabniki najdejo svoj mir, da svoje podatke shranijo na svojih strežnikih. Preberite si naš del o najboljših zakonih o zasebnosti v oblaku, če želite izvedeti več o podrobnostih švicarskih zakonov.  

Med prodajnimi mesti pCloud zaradi varnosti naredi pet kopij datotek na svojih strežnikih. Za dodatno mesečno naročnino ponuja pCloud Crypto. Mobilna aplikacija ima vgrajen razdelek za močnejšo možnost šifriranja, zaradi česar so podatki uporabnikov zasebni in dostopni samo njim. Deluje z varnostnimi funkcijami iPhone, kot sta TouchID in FaceID za osebno varnost.

Prosti načrt pCloud ponuja le 2 GB prostora za shranjevanje in do 50 GB prometa povezav za prenos na mesec. Naslednji načrt, Premium, ima 500 GB prostora za shranjevanje za 4,99 USD na mesec. Nad tem je Premium Plus, ki zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje za 9,99 USD na mesec. Dodatna možnost 39 USD za kateri koli načrt ponuja leto različice datotek in zgodovino smeti.

Diskontirane stopnje so na voljo z letno obveznostjo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Z omejenim pomnilniškim prostorom iPhone sili uporabnike v nenehno brisanje podatkov. Funkcija “sprosti shrambo naprave” datoteke samodejno premakne datoteke v koš, ko so shranjene na strežnikih pCloud-a. Uporabniki ga lahko vklopijo, če omogočijo možnost samodejnega nalaganja fotografij in videoposnetkov.

pCloud ponuja več fleksibilnih plačilnih načrtov in možnost življenjske dobe, ki uporabnikom omogoča enkratno plačilo in jim ni treba več skrbeti, da bi znova plačevali.

3. Tresorit

Slika-20-Tresorit-Activity-funkcija

Sledi Tresorit, ki je ponudnik, znan po svojih intuitivnih funkcijah in varnostnih možnostih. Mape v aplikaciji, ki jih poimenujejo “tresors”, delujejo podobno kot Dropbox, vendar integracija z iOS ni tako globoka. Čeprav so varnostne funkcije boljše od Dropbox-ovih, stanejo dodatno, zaradi česar je Tresorit pristal na četrtem mestu.

V primerjavi z Dropbox v primerjavi s Tresoritom si preberite, kako se ponudniki med seboj povečujejo v vseh kategorijah.

Tresorit podpira aplikacijo iOS Files, ki uporabnikom omogoča upravljanje datotek s središča datotek za iPhone. Vse datoteke iWork – za strani, številke in osnovno opombo – bodo shranjene v tresorjih, če niso večje od 500 MB.

V časih nalaganja datotek je opazna razlika, saj dokumenti trajajo dlje kot fotografije. Ikona, ki je videti kot naprava s puščico navzdol, omogoča enostavno prenašanje datotek za uporabo brez povezave. To je priročno, kadar uporabniki želijo delati brez internetne povezave, kar je kot nalašč za letalske poti. Tresorit je v spodnji orodni vrstici vključil zavihek za urejanje elementov brez povezave tudi na enem mestu.

Uporabniki dobijo dva načina za skupno rabo datotek. Prva metoda deluje najbolje, če je v tresorju shranjenih več datotek. Lahko povabite druge in določite, ali so upravitelj, urejevalnik ali gledalec. Gledalci lahko samo preberejo datoteke, urejevalci lahko spremenijo spremembe in upravitelji imajo vse pravice, vključno z skupno rabo.

Drugi način skupne rabe, ki najbolje deluje za posamezne datoteke, je ustvarjanje povezave. Tako kot zavihek brez povezave obstaja tudi priročna kartica z povezavami, ki omogoča bližnjico do poslanih aktivnih povezav. Če ti pristopi k skupni rabi tega ne bodo zmanjšali, si oglejte najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za skupno rabo, da preverite, ali druga storitev deluje.

Čeprav Tresorit ponuja šifriranje ničelnega znanja, je na voljo samo v plačljivih načrtih. Vsaka datoteka ima edinstvene šifrirne ključe, ki se spremenijo, ko pride do sprememb. Pošiljanje povezave daje uporabnikom možnost, da dodajo datum poteka, geslo in določeno številokrat, ko lahko drugi odprejo datoteko. Uporabniki lahko te nastavitve kadar koli spremenijo.

Obstaja možnost gesla, s katero preprečite drugim, da se prijavijo v vaš račun Tresorit in dvofaktorska overitev za plačane načrte.

Prosti načrt zagotavlja 5 GB prostora za shranjevanje in šifriranje od konca do konca. Premium ponuja 200 GB za 12,50 USD na mesec, s šifriranjem ničelnega znanja, do pet naprav, omejenim obnovitvijo podatkov in še več. Solo načrt ponuja 2TB za 30 dolarjev na mesec, do 10 naprav, neomejeno obnovitev podatkov, telefonska podpora in še več. Letna obveznost za Premium ali Solo znižuje mesečne stopnje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Tresorit

V meniju je funkcija dejavnosti, ki spremlja vsa dejanja v aplikaciji. Všeč nam je, da imamo zapis o tem, kaj smo počeli in kdaj smo to naredili za referenco. Obstaja celo način izvoza dnevnika v datoteko .csv na namizni različici.

Tresorit je dodal tudi funkcijo optičnega bralnika dokumentov, ki deluje v tandemu s šifriranjem od konca do konca in tako zagotavlja, da so občutljive fotografije varno shranjene.

4. Dropbox

Slika-12-Dropbox-Link-Ready-to-share

Dropbox je bil predstavljen septembra 2008, eden najdaljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku. Vendar pa njegov status veterana ne predstavlja najboljše možnosti, zlasti ko gre za varnost. Kljub pomanjkljivostim je enostaven za uporabo in odlično deluje v iOS-u. Zato pristane na sredini. Oglejte si naš pregled Dropbox za več podrobnosti.

Uporabniki lahko ročno naložijo datoteke iz svojega iPhone-ja v Dropbox ali samodejno pošiljajo fotografije in videoposnetke s funkcijo »nalaganje v kamero«. Vendar je nagnjen k zamudam in padcem, zato podpora Dropbox priporoča vključitev lokacijskih storitev, ko omogočite funkcijo.

Skupna raba datotek je hitra izbira zahvaljujoč ikoni verige, ki samodejno ustvarja povezave. Dropbox podpira tudi druge metode, kot sta e-pošta in iMessage.

Dropbox deluje z več vgrajenimi funkcijami iOS, kot sta AirPrint in TouchID. Deluje tudi z aplikacijo Datoteke, kjer lahko uporabniki dostopajo do datotek z mnogimi enakimi funkcijami, ki jih dobijo iz mape Dropbox. Dropbox se integrira z aplikacijami drugih proizvajalcev, ki dobro delujejo tudi na iPhone, kot je na primer 1Password, o čemer lahko več informacij preberete v našem najboljšem oknu za upravljanje gesel.

Ena od njegovih pomanjkljivosti je, da v mapi Dropbox ne morete urejati nekaterih vrst datotek. Če je na primer shranjen dokument Word, v katerega želite spremeniti, se s pritiskom na gumb, ki je podoben svinčniku in papirju za urejanje, uporabniki pozvali, da ga odprejo v aplikaciji Microsoft Office. Ko bodo spremembe tam spremenjene, jih je enostavno znova shraniti v Dropbox.

Varnost morda ni najpomembnejša točka Dropboxa, vendar dodaja zaščito s šifriranjem med prevozom in v mirovanju. Za poglobljeno razlago pojdite na našo primerjavo med Dropbox in Google Drive in OneDrive.

Dropboxov osnovni načrt ima 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Uporabniki lahko napotijo ​​druge, da pridobijo dodatnih 500 MB, s tem da lahko dobijo do 16 GB več.

Plan Plus je prvi plačani načrt in stane 9,99 USD na mesec za 1TB. Naslednja stopnja je Professional, ki znaša 19,99 USD na mesec za 2 TB. Obstaja popust pri dolgoletnih obveznostih in plačani uporabniki dobijo 1 GB dodatnega prostora za shranjevanje za vsako napotnico, z možnostjo do 32 GB več.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dropbox

V aplikaciji iOS obstaja praktična funkcija, ki fotografijo, ki vsebuje besedilo, pretvori v dokument. Pravilno imenovano »skeniranje dokumentov« lahko uporabnikom prihrani dragocen čas pred ročnim pisanjem besedila. Sploh v brezplačni različici.

Všeč nam je, kako je Dropbox prisoten na področjih našega iPhone-a, kjer drugih storitev ni. Na strani »pripomočkov«, do katere lahko uporabniki dostopajo s tem, da povlečejo desno na domačem zaslonu, je vtičnik, ki skenira in naloži datoteke. V iMessage-ju je tudi gumb za hitri dostop do Dropbox-a, zato so datoteke, ki jih je mogoče izmenjati, med klepetom le streljati..

5. Google Drive

Slika-22-Google-Drive-Možnosti

Kot eden izmed največjih Apple-ovih konkurentov se Google Drive morda zdi dolgoročen strelec zvestih iPhone. To je solidna možnost, ki bi jo Apple kljub težavam z varnostjo moral upoštevati. Poleg tega deluje s skupnimi aplikacijami v G Suite, kot sta Gmail in Google Dokumenti, zaradi česar je privlačen paket. Kljub temu pa je pomanjkanje varnostnih možnosti in zasebnosti dovolj, da ga lahko zasledimo na petem mestu.

Preberite naš pregled o Googlovem disku in si oglejte, kako smo ga uvrstili v vse kategorije.

Kot je običajno, aplikacija v iOS-u omogoča uporabnikom urejanje in ogled datotek. Če uporabniki naložijo datoteke v mapo nekoga drugega, jim še vedno ostane prostora za shranjevanje. Na srečo brezplačna različica daje uporabnikom neverjetnih 15 GB za igranje, vendar ne pozabite, da si prostor delijo vse Googlove aplikacije. Z iPhone lahko uporabniki ročno shranijo datoteke ali omogočijo samodejne prenose svojih fotografij.

Privzeta možnost skupne rabe odpre okno osnutka, v katerem lahko uporabniki izberejo svoje prejemnike in parametre datoteke. Obstajajo trije načini izbire, kako drugi uporabljajo datoteko: “pogled”, “urejanje” ali “komentar”. “Pogled” omogoča drugim, da jih vidijo, “urejanje” pa jim omogoča pregled in skupno rabo privilegijev, “Komentiranje” pa samo za ogled, vendar ustvari nit za objavo sporočil.

Google je v ZDA, kjer zakoni ne podpirajo zasebnosti shranjevanja v oblaku. Če si želite to podrobneje ogledati, preberite naš članek o shranjevanju v oblaku zunaj ZDA.

Google Drive nima šifriranja ničelnega znanja, vendar Boxcryptor deluje kot alternativa, kot priporočamo v našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za Android vodič. Če želite več informacij o šifriranju datotek zunaj aplikacij za shranjevanje v oblaku, preberite naš pregled Boxcryptor.

Brez plačila ničesar uporabniki dobijo 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Uporabniki lahko nadgradijo na 100 GB za 1,99 USD na mesec, 1TB za 9,99 USD na mesec ali 2TB za 19,99 USD na mesec. Obstajajo tudi večji načrti za shranjevanje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Najboljše funkcije Googlovega diska so manj povezane s shranjevanjem v oblaku in več s storilnostjo. Če v iPhonu že uporabljate Gmail in Google Dokumente, je dodajanje Google Drive v kombinacijo smiselno zaradi tega, kako dobro sodelujeta.

Tehnična podpora Googlovega diska je tudi dober vir, na katerega se lahko naslanjate. Center za pomoč za Google Drive olajša iskanje rešitev in ponuja obsežno bazo podatkov z navodili po korakih.

Častitljive omembe

Ne bi smeli omeniti iCloud Drive, iPhone-jevega vgrajenega pomnilnika v oblaku. Po kraji iCloud Drive, ki je ogrožal podatke odmevnih zvezdnikov, je bila vera v varnost iPhone in shranjevanje v oblaku neprevidna. Potem so se pojavila poročila, da sta Applov oblak in varnost ostala nedotaknjena in da je bil incident posledica lažnega predstavljanja, ne pa kršitve podatkov.

Kljub temu iCloud Drive kljub svoji zanesljivi varnosti in zvezdnikovi Applovi storitvi za stranke ponuja manj kot ponudniki zgoraj. Preberite naš pregled iCloud Drive za več.

Microsoft tudi svoj klobuk vrže v oblak za shranjevanje v oblaku z OneDrive, ki je na voljo v iOS-u. Tako kot Google Drive tudi zasebnost uporabnikov ni prednostna naloga, ampak ima polno naložene funkcije, kot je skeniranje dokumentov. Preberite naš pregled Microsofta OneDrive in si oglejte, kje uspe in se zlomi.

Končne misli

Pet ponudnikov, ki smo jih pokrivali, se med seboj zelo razlikujejo. Vsak ponudnik ima svojo posebnost, ki uporabnike prisili, da se vključijo v storitev za shranjevanje v oblaku, ki je najbolje prilagojena njihovim potrebam.

Sync.com smo uvrstili na prvo mesto glede njegovih varnostnih metod in hitrejšega nalaganja.

Tisti, ki se najbolje vključujejo v iPhone, sta pCloud in Dropbox, ki ponujata tudi priročne funkcije, kot je skeniranje dokumentov. Tresorit ponuja veliko istega, vendar le v svojih plačljivih načrtih, sicer bi se uvrstil višje. Google Drive uporabnikom ne bo privoščil miru, saj je brezhibno zaščiten, vendar ponuja odlične aplikacije za produktivnost, kot so Google Dokumenti.

Ne pozabite raziskati, kako lahko dodate več zaščite, tako da preberete najboljše storitve VPN za iPhone. Oglejte si naš najboljši pregled v oblaku za shranjevanje v oblaku in si oglejte, katere storitve so nam najbolj všeč in ostale ocene o shranjevanju v oblaku za več informacij.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me