Najboljše shranjevanje v oblaku za dokumente v letu 2020: delo brez povezave

Oglejte si prizor: V računalnik ste vtipkali pomemben dokument in ta se nenadoma zruši. Trdi disk ni uspel in izgubili ste podatke. To se zgodi prepogosto, vendar se lahko izognete shranjevanju dokumentov v oblaku.


Vlaganje v najboljši prostor za shranjevanje dokumentov v oblaku pomeni, da ste lahko prepričani, da jih lahko, če izgubite svoje podatke zaradi okvare strojne opreme ali kibernetskih napadov, obnovite in hitro nadaljujete z delom. Da bi lažje izbrali najboljšega ponudnika, smo ustvarili ožji seznam petih najboljših storitev v oblaku za shranjevanje zapisanih datotek.

Kaj je najboljše shranjevanje podatkov v oblaku?

 1. Sync.com – Velika varnost in brezplačen načrt
 2. Integracija OneDrive – Office Online
 3. Google Drive – Večinoma brezplačen in dostop do Google Dokumentov
 4. Dropbox – Hitra sinhronizacija
 5. iCloud – dobro sodeluje z računalniki Mac

Za vaše dokumente je veliko odličnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku, toda Sync.com je enostavno eden izmed naših najljubših. Zahvaljujoč brezhibni sinhronizaciji datotek z mobilnimi in namiznimi odjemalci lahko s Sync.com dostopate do dokumentnih datotek na poti in izkoristite svoj impresiven varnostni fokus.

OneDrive in Google Drive imata v mislih urejanje dokumentov zaradi integracije Office in Google Docs, medtem ko Dropbox in iCloud omogočata enostavno urejanje dokumentov iz Windows, Mac in mobilnih naprav.

Pojdimo skozi vsakega ponudnika, da bomo lažje ugotovili, kaj je najboljše za vaše potrebe po shranjevanju dokumentov.

1. Sync.com

Ne bojimo se priznati, da smo veliki oboževalci Sync.com. Nenehno se nahaja blizu vrha naših ožjih seznamov, med drugim je ena najboljših možnosti za shranjevanje v oblaku. Kot kaže naš pregled Sync.com, je tudi eden izmed najboljših (če ne najboljši) prostor za shranjevanje v oblaku za vaše pomembne dokumente.

sync.com-sync-spletna aplikacija

Sync.com Varnost

Najprej se pogovorimo o varnosti Če ste zaskrbljeni zaradi občutljivih dokumentov, Sync.com poskrbi za težavo zaradi svoje dvofaktorske overitve, zaščite z geslom datoteke in 256-bitnim šifriranjem AES, kar močno zmanjšuje možnosti izgube dostopa do datotek ali uporabe hekerji so jih ogrozili.

Zaradi te stopnje varnosti je Sync.com danes najboljši ponudnik pomnilnika v oblaku z ničelnim znanjem in edini ponudnik na tem seznamu, ki zagotavlja to raven varnosti. 

Sync.com ne ponuja integracije z drugimi storitvami, kot sta Office ali Google Docs, namesto tega daje prednost varnosti pred produktivnostjo in se ločuje od drugih ponudnikov..

To pomeni, da ni dobra možnost za sodelovanje na vaših datotekah, zato če želite ustvariti in urejati dokumente kot ekipa, boste morali pogledati naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za ožji izbor za sodelovanje.

Vendar pa Sync.com zaradi varnostne kopije dokumentov ne more biti kriv. Tudi pri brezplačnem računu Sync.com lahko uporabniki izkoristijo do 30 dni različice datotek, kar vam bo omogočilo, da spremenite svoje datoteke v dokumente, če se zmotite ali če vas zadene ransomware.

Tudi odvečnosti datotek vam ni treba skrbeti. Sync.com uporablja RAID za zaščito pred odpovedjo strojne opreme v svojih podatkovnih centrih in tako zagotavlja, da je tveganje za trajno izgubo datotek izjemno majhno.

Sync.com Cene

Sync.com ponuja tudi precej razumnih 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, kar vam omogoča, da shranite veliko število dokumentov, preden boste kdaj plačali. Tudi ta znesek lahko povečate, če nove uporabnike napotite na Sync.com. Vsak novi uporabnik vam prinese dodatnih 1 GB prostora za shranjevanje, do omejitve do 20 GB.

Če želite Sync.com uporabiti kot svojo osnovno spletno shrambo, lahko preverite njegove plačljive načrte, ki segajo od 200 GB do 4TB, stanejo pa med 60 in 180 dolarjev na leto.

2. OneDrive

Za razliko od Sync.com, kjer je varnost prednost pred produktivnostjo, je Microsoft uporabil drugačen pristop z OneDrive, Microsoftovim shranjevanjem v oblaku. Kot smo omenili v našem pregledu OneDrive, je ta storitev vseobsegajoča integracija s Officeovimi aplikacijami v spletu in na namizju. 

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

Integracija OneDrive in Office

Integracija je brezhibna, zato je dostojen vstop na vrh našega ožjega ožjega. Tudi brezplačni uporabniki lahko izkoristijo prostor za shranjevanje dokumentov Office, zahvaljujoč Office Online, različni različici naročninske storitve Office 365, ki je namenjena vsem.

To pomeni, da lahko kamor koli greste ustvarite in urejate datoteke s programom Office Suite. Wordovi dokumenti, preglednice Excel in predstavitve PowerPoint: Vse je mogoče ustvariti, shraniti in urediti iz pomnilniškega pogona OneDrive. OneDrive je na voljo s kopiranjem datotek na ravni bloka, tako da se hitro prenesejo vse spremembe datotek v računalniku. 

Če uporabljate OneDrive for Business, lahko izkoristite veliko število funkcij za sodelovanje, s čimer je skupinsko delo preprost postopek. Povezave do datotek lahko delite prek e-pošte ali družabnih medijev, pa tudi določenim uporabnikom omejite dostop do datotek.

Skype lahko kličete tudi prek spletne aplikacije OneDrive in dodate več funkcij za uporabnike, ki iščejo sodelovanje z dokumenti.

Varnost OneDrive

Microsoft ni vedno postavil varnosti na prvo mesto agende OneDrive, vendar se je to vse spremenilo. Zdaj podpira AES 256-bitno šifriranje za največjo varnost. OneDrive uporablja tudi protokol TLS, da prepreči uspeh napadov človeka v sredini. 

To ne pomeni, da so vaše datoteke popolnoma varne. Microsoft je ameriško podjetje, za katero veljajo njegovi zakoni, ki so še posebej drakonski, kar zadeva zasebnost. Pobeg iz vladnih agentov je verjetno malo verjeten, vendar je še vedno mogoče. Če vas to skrbi, boste morda morali pogledati druge ponudnike za shranjevanje dokumentov na tem seznamu.

Cene OneDrive

Tako kot Sync.com tudi OneDrive ponuja 5 GB prostora za shranjevanje brezplačno. Dražji načrti imajo dodatni prostor za shranjevanje in naročnino na Office 365, kar vam omogoča popoln dostop do sistema Office. Te se začnejo pri 69,99 USD na leto za 1TB prostora za shranjevanje in do 99,99 USD na leto za 6TB prostora za shranjevanje. Načrti za OneDrive so na voljo tudi mesečno, od 6,99 do 9,99 dolarja na mesec.

3. Google Drive

Če bi šlo za igro s številkami, bi Google to storil iz parka, na storitev pa se je naročilo približno milijarda uporabnikov. Ne preseneča, zakaj se Google Drive integrira s celotnim naborom produktivnosti Google Dokumentov in drugimi Googlovimi storitvami, kot je Gmail. Za celotno sliko si lahko ogledate naš pregled Google Drive.

Spletni vmesnik Google Drive

Ta integracija pomeni, da lahko ustvarite dokumente v vseh večjih oblikah, neposredno iz svojega prostora za shranjevanje v Googlu Drive. Ustvarjate lahko dokumente, preglednice in predstavitve, obdelane v besedilu, z možnostjo izvoza v Office-prijazne formate, če želite.

Google Drive in sodelovanje

Če iščete funkcije sodelovanja, ne da bi se naročili na poslovni načrt, bi morali razmišljati o Googlovem pogonu z Google Dokumenti. Datoteke lahko hkrati urejate z drugimi, vključno z dodajanjem komentarjev. 

Prav tako lahko povrnete starejše kopije datotek z obsežnim sistemom različic, ki shrani vsako ureditev, ki jo opravite, in si ogledate pretekle spremembe. Skladišče Google Drive lahko integrirate tudi z drugimi tretjimi storitvami.

Google Drive vam omogoča enostavno skupno rabo datotek z drugimi, čeprav ne zagotavlja potekov povezav ali zaščite datotek z geslom. 

Varnost Google Drive

Kot drugo ameriško podjetje se običajno obotavljamo, da bi preveč pohvalili Google, ko gre za varnost ali zasebnost. Kljub temu podjetje izvaja redne in neodvisne revizije varnosti svojih storitev v oblačni platformi, vključno s storitvijo Google Drive. Ponuja tudi program nagrajevanja za preizkuševalce penetracije, ki najdejo potencialna varnostna tveganja.

Google vaše datoteke šifrira, vendar uporablja šibkejšo 128-bitno AES-ovo šifriranje, čeprav uporablja TLS za zaustavitev napadov človeka v sredini. Spodaj ima ključ za šifriranje, zato Google Drive ni ponudnik nič znanja.

Vendar pa lahko svoj račun zaščitite z dvofaktorno avtentikacijo. To bi moralo zmanjšati možnosti, da izgubite nadzor nad svojim računom, čeprav to ni varna rešitev.

Eden pomembnih opozorilnih znakov, ki vas lahko odvrnejo od storitve Google Drive, je Googlova udeležba v projektu PRISM. Če to ne bo dovolj, da vas odloži, bo Google tudi pregledoval vaše datoteke in vsebino (vključno z vašimi e-poštnimi sporočili v Gmailu) za namene trženja..

Na srečo Google Drive dobro sodeluje s Boxcryptorjem, tako da lahko svoje datoteke šifrirate in zadržite šifrirni ključ, preden jih naložite za dodatno zaščito (glejte naš pregled Boxcryptor).

Cene Google Drive

Google Drive je z velikodušnimi 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje še vedno eden najboljših ponudnikov brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku na trgu. Vse, kar potrebujete za uporabo tega impresivnega brezplačnega prostora za shranjevanje, je, da se prijavite za Google račun.

Če to ni dovolj, lahko nadgradite na načrte od 100 GB do ogromnih 30 TB; 100 GB prostora za shranjevanje vas bo stalo 1,99 USD na mesec (ali 19,99 USD na leto), do 299,99 USD na mesec za 30TB prostora za shranjevanje.

4. Dropbox

Dropbox je kot ena najzgodnejših oblačnih pogonov za prodajo na potrošniškem trgu vredna izbira za shranjevanje dokumentov v oblaku. Kot kaže naša ocena Dropbox, se osredotoča na osebne uporabnike, ponuja pa tudi funkcije in načrte, namenjene poslovnim uporabnikom.

dropbox-spletna aplikacija

Družba Dropbox ni poskušala slediti Googlovemu modelu razvoja lastnega nabora produktivnosti izven Dropbox Papirja, skupne aplikacije za obdelavo besedil, ki je odvisna od funkcij. Namesto tega Dropbox ponuja popolno integracijo s sistemom Office Online, kar vam omogoča urejanje in ustvarjanje dokumentov na poti z uporabo Word, Excel ali PowerPoint.

Funkcije Dropbox

Ključne lastnosti – na primer sinhronizacija na ravni blokov in Smart Sync (za izbiro datotek in map, ki jih želite sinhronizirati z računalnikom, ne da bi porabili prostor za shranjevanje trdega diska) – prikazujejo rodovnik Dropboxa kot prvo od storitev sinhronizacije datotek v oblaku. Poslovni uporabniki imajo še več funkcij, kot bo razložil naš pregled Dropbox Business.

Če imate na voljo plačljivi program Plus, lahko izkoristite različico datotek in vam tako omogočite, da v 30 dneh obnovite izbrisane ali spremenjene datoteke. Na profesionalnih in poslovnih načrtih so na voljo daljša obdobja.

Čeprav za shranjevanje dokumentov ni prednostna naloga, Dropbox ponuja tudi zmogljivosti za predvajanje medijev, kar nam pomaga, da postanejo naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za ožji videoposnetek. 

Če želite deliti svoje datoteke z drugimi, Dropbox ponuja dober nabor funkcij za sodelovanje in možnost nastavitve ravni dostopa za datoteke in mape, pa tudi ustvarjanje povezav za skupno rabo za e-pošto ali socialne medije.

Dropbox Varnost

Dropbox ni ponudnik ničelnega znanja, vendar ponuja AES 256-bitno šifriranje za vaše datoteke, čeprav bo vaše datoteke dešifriral in tako preveril metapodatke, ko so naloženi. 

Tako kot Google Drive, tudi če želite izboljšati varnost datotek Dropbox, jo lahko kombinirate s Boxcryptorjem in tako popolnoma nadzorujete šifriranje datotek. Tako bodo vaši dokumenti varni, tudi če se Dropbox sooči z drugo kršitvijo podatkov.

Cene Dropbox

Z 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje Dropbox ni najboljši ponudnik brezplačnega prostora za shranjevanje. Brezplačni program Dropbox vam preprečuje uporabo številnih funkcij, ki smo jih omenili, razen skupne rabe datotek.

Dva plačana načrta za posameznike močno povečujeta vaš Dropbox shranjevanje in dostop do funkcij, Dropbox Plus pa vključuje 2TB prostora za shranjevanje in 30-dnevno različico datotek, ki se začne pri 9,99 USD na mesec. 

Dražji načrt Dropbox Professional vključuje 3TB prostora za shranjevanje in vrsto dodatnih funkcij, vključno z AutoOCR za pregledovanje dokumentov, začenši s 16,48 USD na mesec. 

Noben od teh načrtov ni najcenejši, še posebej v primerjavi z alternativami, kot je Google Drive. Če iščete neomejeno spletno shrambo, pa Dropbox to ponuja za 25 dolarjev na mesec.

5. iCloud

Številni izdelki, ki smo jih pokrivali, bodo delovali dobro (ali dokaj dobro) na macOS-u, toda le eden je narejen z mislijo na Apple. iCloud je storitev za shranjevanje v oblaku Apple, do katere ima dostop vsak lastnik naprave Apple, kot še pojasnjuje naš pregled iCloud.

iCloud

Na žalost je največja prodajna točka iCloud lahko tudi njegova največja težava, še posebej, če ste nekdo, ki rad meša in primerja vaše pripomočke. To je zato, ker iCloud najbolje deluje na napravah Apple, za katere je zasnovana, zato otežuje uporabo v operacijskem sistemu Windows ali na drugih mobilnih napravah, kot je Android.

Integracija iCloud

Največja prednost iCloud je integracija. Za nastavitev iCloud-a vam ni treba storiti ničesar posebnega, ker ima to korist za imetnike računov Apple. iCloud je na voljo za dostop do posebnega pogona za shranjevanje v aplikaciji Finder macOS in v nastavitvah za iOS za varnostne kopije naprav. 

Če ustvarjate dokumente, je uporaba ne bi mogla biti enostavnejša, saj lahko shranite v shrambo iCloud neposredno v aplikacijah Office za Mac ali Apple iWork. Če so datoteke shranjene drugje, jih lahko premaknete v pogon iCloud, kot da datoteke premikate v drugo mapo.

Varnost je za Apple prednostna naloga, s premikom na dvofaktorsko preverjanje pristnosti za Apple-ove uporabniške račune. Uporabniki z novejšimi Apple izdelki lahko izkoristijo tudi Touch ID za prijave v iCloud in kakršne koli spremembe računa.

Apple je še vedno ameriško podjetje, zato vseeno priporočamo, da šifrirate svoje najbolj občutljive datoteke, preden jih naložite v iCloud, za vsak primer. Apple sicer ponuja 128-bitno šifriranje AES, vendar – tako kot drugi ponudniki, kot je Google Drive – tudi to ni sistem z ničelnim znanjem, kar pomeni, da lahko Apple dešifrira vaše podatke.

Glede na to je bilo znano, da se Apple močno bori s kazenskim pregonom, saj podjetje redno zavrača zahteve po odklepanju naprav in podatkov. To je dober znak, čeprav bi morali biti še vedno previdni.

iCloud načrti za shranjevanje

Uporabniki iCloud imajo s 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje dovolj prostora, da začnejo shranjevati svoje najpomembnejše datoteke. Lahko nadgradite na plačljive načrte, od 50 GB do 2TB, z možnostjo skupne rabe prostora za shranjevanje z družinskimi člani na dražjih načrtih.

Ti načrti vam bodo povrnili 0,99 USD na mesec za 50 GB prostora za shranjevanje in do 9,99 USD na mesec za 2 TB. 

Kako smo izbirali ponudnike

Če ste prebrali katero od naših prejšnjih pregledov in okroglih shramb v oblaku, boste vedeli, da nismo tukaj zato, da bi vsebovali stvari s sladkornim plaščem. Če je ponudnik dober, ga priporočamo, in če ni, ne bomo – je tako preprosto.

Vsakega ponudnika preučimo po lastnih zaslugah, preden ga uvrstimo na svoje sezname, glede na njegovo zmogljivost shranjevanja, splošne lastnosti, kakovost varnosti, načrte za cene in kako enostavno uporabo. Zato je Sync.com priporočljiv tukaj, z veseljem pa priporočamo tudi brezplačne ponudnike za shranjevanje v oblaku, kot je Google Drive.

Končne misli

Vsak od petih ponudnikov za shranjevanje v oblaku na tem seznamu bi dobro deloval za shranjevanje dokumentov, toda Sync.com dobi naš najboljši glas, zahvaljujoč šifriranju z ničelnim znanjem, s katerim lahko nadzorujete varnost datotek. 

Velika imena, kot sta OneDrive in Google Drive, niso ravno zaostajala, zahvaljujoč vgrajeni integraciji s ponudbami Office in Google Docs. Če potrebujete rešitev, ki dobro deluje na Macu, potem bi bila iCloud dobra alternativa, čeprav bodo uporabniki čezmejnih platform našli Dropbox odličen oblačni pogon za svoje pomembne datoteke. 

Če imate svoje misli in mnenja, ne bojte se jih deliti – pustite komentar spodaj. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map