Najboljše shranjevanje v oblaku za Android 2020: Shranjevanje v gibanju

Upravljanje prostora za shranjevanje na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku Android je lahko dolgočasno. Aplikacije se spopadajo s fotografijami, videoposnetki in drugimi dokumenti za vesolje in igre zasedejo več prostora za shranjevanje, saj postanejo bolj vključene in lepše videti. Če zmanjka prostora v telefonu ali tabličnem računalniku, je pogosta skrb, iskanje najprimernejšega prostora za shranjevanje v oblaku za Android pa je lahko težavno.


Na voljo je veliko možnosti za shranjevanje v oblaku Android in spodaj smo uvrstili najboljše. Preden pa se potonimo, želimo na hitro prikazati, kako smo se odločili za najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Android. Tukaj imamo radi tudi spojlerje pri Cloudwards, zato smo izbrali Google Drive kot našo najboljšo aplikacijo za shranjevanje v oblaku za Android. Ugotovite, zakaj po odmoru.

Kaj je najboljše za shranjevanje v oblaku za Android?

  1. Google Drive
  2. Sync.com
  3. pCloud
  4. Microsoft OneDrive
  5. MEGA
  6. Tresorit
  7. Dropbox
  8. Icedrive

Najpomembnejša lastnost, ki smo jo iskali pri odločanju o najboljšem pomnilniku v oblaku za Android, je bila varnost. Ne glede na to, ali shranjujete družinske fotografije in videoposnetke, rojstne listine ali celo samo vašo meme knjižnico, je pomembno, da veste, da nekaj stoji med nepooblaščenimi uporabniki in vašo osebno vsebino.

Poleg varnosti smo želeli poskrbeti, da imajo vse naše možnosti shranjevanja v oblaku funkcije, kot sta skupna raba povezav in organizacija map, tako da je vaše dokumente enostavno najti, vaše fotografije pa jih lahko delite s prijatelji in ljubljenimi. Aplikacija je morala biti tudi enostavna za uporabo, tako da jo je kdo lahko prevzel in imel dokaj dobro predstavo o tem, kako deluje.

Dodeljevali smo bonitetne točke za dodatne funkcije, kot so integracija Google Drive z Google Dokumenti ali integracija OneDrive s Officeom 365. Upoštevali smo tudi ceno ravni za shranjevanje vsake možnosti, ker je, ko se spustimo nanjo, vedno idealno več za manj.

1. Google Drive

Pri zagotavljanju izkušenj s shranjevanjem tekočega oblaka uporabnikom Android, je težko premagati Google Drive, eno izmed najbolj priljubljenih možnosti za shranjevanje v oblaku. Vsakdo z brezplačnim računom ima dostop do 15 GB prostora za shranjevanje v Googlu Drive in neomejeno varnostno kopiranje fotografij prek Google Photos, če se ne strinjate s tem, da so vaše fotografije zmanjšane na 16MP.

pogon-mapa

Vaš brezplačni Google račun vključuje tudi Google Dokumente, tako da lahko ustvarite, urejate in delite dokumente neposredno iz Google Drive. Skupna raba datotek z družino in prijatelji je tako enostavna kot pošiljanje povezave. Prav tako lahko nastavite parametre za svoje povezave, da nadzorujete, koliko imajo drugi dostop do vaših datotek.

Google ima dvofaktorno overjanje (2FA), ki ščiti vaš račun, če ima kdo dostop do vašega gesla, tako da od vas zahteva, da vnesete kodo, ki vam jo pošlje Google. 

Google ne uporablja šifriranja z ničelnim znanjem, kar je žal, čeprav to ni prevara, ker lahko Boxcryptor dodate zaščito ničesar znanja na svoj pogon. Za začetek si lahko ogledate naš pregled Boxcryptorja.

Poleg brezplačnega načrta za shranjevanje v oblaku 15 GB Google ponuja še tri standardne načrte, s 100 GB, 200 GB in 2 TB prostora za shranjevanje. Vsak načrt stane manj kot 10 USD na mesec, tako da je vsaka možnost shranjevanja dostopna skoraj vsem proračunom. 

Zaradi te razčlenitve je Google Drive tudi najboljši brezplačni prostor za shranjevanje v oblaku za Android zaradi velike količine prostega prostora za shranjevanje in neomejene varnostne kopije fotografij.

pogon-sliemenu

Aplikacija Google Drive ima veliko funkcij, ki so vsebovane tako na dnu zaslona kot tudi v izvlečnem meniju na levi strani aplikacije. Uporaba aplikacije je preprosta, saj spominja na veliko aplikacij za upravljanje datotek, čeprav iskanje vseh funkcij in nastavitev lahko traja malo časa.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Google je poleg vseh funkcij, ki jih Google Drive prinaša v Android, omogočil tako, da lahko vklopite skoraj katero koli napravo – Android ali kako drugače – in imate dostop do vsega, od vaših fotografij in datotek do zaznamkov in opomb, samo s prijavo v Vaš račun.

Če imate Google račun in tablični računalnik ali pametni telefon Android, je Google Drive vsekakor vredno preveriti. Več o Googlovem disku in prednostih Google Računa lahko preberete v našem pregledu Google Drive.

2. Sync.com

Sync.com je bil v našem pregledu Sync.com označen kot najpomembnejši ponudnik za shranjevanje v oblaku, in to z dobrim razlogom. Sync.com ponuja nekaj najboljših razpoložljivih načrtov za shranjevanje, ki znašajo le 5 USD za 1TB za standardni poslovni načrt in ima brezplačen načrt 5 GB, ki ga lahko preizkusite. 

Sync.com poleg odličnih možnosti za spletno shranjevanje varuje vaše dokumente s šifriranjem ničelnega znanja in 2FA.

synccom-mapo

Sync.com je preprost za Android. Vmesnik je preprost za krmarjenje, shranjevanje in dostop do dokumentov pa je lahek. Zaradi osredotočenosti na varnost Sync.com ne ponuja združljivosti z aplikacijami drugih proizvajalcev, kar je vredno žrtvovati, če želite shraniti občutljive datoteke.

synccom-sliemenu

Sync.com prav tako olajša skupno rabo in upravljanje povezav, tako da lahko nadzorujete, kdo ima dostop do vaših datotek. Povezave lahko celo izbrišete, če ne želite več deliti datotek. Povezave je mogoče ustvariti in deliti za katero koli datoteko ali mapo, shranjeno s Sync.com. Gesla lahko nastavite tudi na povezavah in tako zagotovite, da do vaših datotek dostopajo samo osebe z geslom.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Sync.com je užitek za uporabo v Androidu. Njen preprost vmesnik in enostavna uporaba omogočata dostopnost vsem. Poleg tega njegovi cenovno dostopni načrti omogočajo, da se osredotočite na to, koliko želite shranjevati v primerjavi s tistim, kar si lahko privoščite.

Edino področje, na katerem Sync.com ne deluje, je integracija drugih proizvajalcev. Varnost Sync.com se ne igra dobro z drugimi storitvami, čeprav dobiva dovoljenje, da je trden kandidat na vseh drugih področjih.

3. pCloud

pCloud morda nima vseh funkcij Google Drive, vendar je zelo varen in zasebni ponudnik, kot lahko preberete v našem pregledu pCloud. 

Varnost pClouda je z dodatnim paketom Crypto močnejša. Plačilo za pCloud Crypto vam omogoča dostop do mape “Crypto”, ki je zelo podobna osebnemu trezorju OneDrive, vendar z dodano šifriranjem ničelnega znanja.

pcloud-map

Če omogočite nastavitev, razen mape Crypto, lahko vaš račun zaščiti tudi 2FA. Poleg odlične varnosti ima pCloud možnost predvajanja avdio in video datotek ter ustvarjanje in upravljanje seznamov predvajanja, vse iz aplikacije.

pCloud ima brezplačen načrt, s katerim lahko preizkusite do 10 GB, lahko pa ga nadgradite na 500 GB ali 2TB prostora za shranjevanje v oblaku. Čeprav lahko plačujete mesečno ali letno, je pCloud edinstven po tem, da lahko enkrat plačate tudi za življenjsko dobo.

pcloud-sliemenu

Aplikacija pCloud za Android izgleda kot kateri koli drug upravitelj datotek, kar je dobra stvar. V drsnem meniju so priročne bližnjice do medijev in bližnjica do skupnih povezav. V izvlečnem meniju je tudi mapa Crypto, če ste se odločili za paket Crypto.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

pCloud je preprosta in varna storitev za shranjevanje v oblaku, ki dobro deluje za tiste, ki želijo shraniti in predvajati medije v oblaku, vse iz ene aplikacije. Uporabniki Kodija lahko postavijo tudi neuradni vtičnik za pretakanje videov s pCloud-a. Preberite več o vtičniku Kodi v našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za Vodnik za Kodi.

Možnost nakupa do 2 TB prostora za enkratno plačilo še povečuje uporabo pClouda kot storitve za shranjevanje in predvajanje predstavnosti. Nakup življenjskega načrta prinaša brezskrbnost, da lahko fotografije, videoposnetke, filme, glasbo in družinske trenutke za vedno shranite v oblak, ne da bi skrbeli za mesečno naročnino.

4. Microsoft OneDrive

OneDrive je Microsoftov odgovor na shranjevanje v oblaku in je na četrtem mestu na seznamu. OneDrive lepo sodeluje z izdelki Microsoft Office, njegovi plačani načrti pa so v paketu s programom Office 365. Tako kot Google Drive lahko fotografije samodejno varnostno kopirate, čeprav vsaka fotografija šteje glede na vaš prostor za shranjevanje.

mapa onedrive

Dobite 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, ki ga lahko nadgradite na 100 GB ali 1TB. Načrt 1TB se imenuje Office 365 Personal in vključuje dostop do Microsoft Word, PowerPoint in Excel v telefonu ali tablični napravi Android ter drugih napravah. 

Microsoft ima še en načrt, imenovan Office 365 Home, ki vključuje vse funkcije Personal, vendar ga lahko uporablja do šest ljudi.

Office 365 Home se dobro obnese za družine, ker vsakdo dobi svoj 1TB prostora za shranjevanje v oblaku – in dostop do Officea za šolo ali delo – vse za 9,99 USD na mesec. OneDrive je tudi medvrstna platforma, tako da kljub temu, da imate v hiši uporabnika iPhone-a, lahko še vedno izkoristijo vse prednosti sistema Office 365.

Aplikacija OneDrive je hitra in enostavna za uporabo s priročnimi bližnjicami na dnu za datoteke, skupne datoteke in fotografije. Uporabniški vmesnik uporablja mape in se ne razlikuje preveč od privzetega upravitelja datotek za Android. Na fotografijah je tudi odstranjena možnost, da omogočite samodejni prenos fotografij iz svoje naprave.

Drugi razlogi, ki so nam všeč OneDrive

Microsoft OneDrive ima funkcijo, imenovano “osebni trezor”, ki omogoča shranjevanje datotek v prostor znotraj OneDrive, ki vključuje dodatno varnost in zahteva 2FA. 

Z brezplačnim načrtom ste omejeni na število datotek, ki jih lahko shranite v svoj osebni trezor, čeprav lahko s programom Office 365 shranite neomejene datoteke do omejitve prostora za shranjevanje. Osebni trezor deluje tako kot mapa in ga lahko najdemo v preostalih datotekah.

Čeprav Google Drive in OneDrive ponujata podobne funkcije na večini področij, ponuja OneDrive veliko boljše možnosti za shranjevanje za družine in skupine, saj vsak uporabnik dobi svoj lastni terabajt prostora za shranjevanje. Več o OneDrive si preberite v našem pregledu OneDrive.

5. MEGA

MEGA obstaja že dolgo. Verjetno ste v preteklosti že nekaj prenesli iz MEGA, ko je bilo to eno izmed bolj priljubljenih spletnih mest za izmenjavo datotek. Vendar je že nekaj sprememb in zdaj je storitev za shranjevanje v oblaku, ki se osredotoča na varnost, in ima nekatere edinstvene funkcije.

mega-mapa

Ena značilnost, ki jo izstopajo, je šifriran klepet, ki je varen sistem sporočanja znotraj MEGA, ki omogoča klepet z drugimi uporabniki. MEGA ima tudi možnost nastavitve gesla na povezave, tako da se lahko ob skupni rabi datotek počutite varne, saj veste, da tudi če nenamerna oseba konča z vašo povezavo, je ne bo mogla odpreti brez gesla.

Nadaljujte s temo varnosti, MEGA zaposluje 2FA za zaščito vašega računa pri prijavi in ​​šifriranju z ničelnim znanjem, tako da niti MEGA ne more dostopati do vaših datotek. Preverite naš vodič z najboljšimi skrbniki gesel, ker ničelno znanje preprečuje, da MEGA ponastavi geslo, če ga izgubite.

MEGA vas začne s 15 GB prostora za shranjevanje brezplačno in ima sistem dosežkov, ki vam omogoča bonus skladiščenje za dokončanje nalog, kot je na primer deljenje MEGA s prijatelji. MEGA ima tudi konkurenčno ponudbo pomnilniških programov, ki se začnejo pri 400 GB in segajo vse do 16TB, zato je odlična izbira za tiste, ki imajo velike potrebe po shranjevanju.

mega-diapozitiv

Izkušnja z aplikacijo je pri MEGA precej standardna, kar je dobro, saj pomeni, da jo lahko poberete in shranite svoje datoteke brez veliko učenja. Spodnji del aplikacije vsebuje bližnjice za preprost dostop do šifriranega klepeta, skupnih map, vašega oblačnega pogona in fotografij.

Drugi razlogi, ki so nam všeč MEGA

MEGA morda ni za vsakogar, vendar prinaša nekaj resne varnosti na mizo. Medtem ko se Google Drive in OneDrive osredotočata na integracijo aplikacij in dodatne storitve, MEGA prinaša šifriranje ničelnega znanja na celoten račun in doda varna gesla za klepet in povezavo. 

Če vam je največja varnost varnost, je MEGA odličen kandidat. Za poglobljen pogled na MEGA priporočamo, da si ogledate naš pregled MEGA.

6. Tresorit

Tresorit je še ena zelo varna storitev za shranjevanje v oblaku, ki dobro deluje s sistemom Android. Ima tudi zelo osnovni vmesnik za aplikacije, ki je samoumeven in za učenje ne potrebuje veliko igranja. Tresorit shranjuje vaše datoteke v »Tresors«, ki so šifrirane mape, v njih pa lahko naložite in upravljate svoje dokumente tako, kot pričakujete..

Tresorit olajša upravljanje povezav, tako da lahko spremljate datoteke in mape, ki ste jih dali v skupno rabo. Nastavitve povezav lahko tudi kadar koli spremenite, takoj na zavihku povezav v aplikaciji.

Pod pokrovom Tresorit vaš račun varuje s šifriranjem ničelnega znanja, pa tudi 2FA, vaše datoteke pa so šifrirane v mirovanju in med prevozom. Edina pomanjkljivost močne varnosti je, da ne obstaja nobena integracija zunanjih aplikacij, kot je Google Docs.

Čeprav je Tresorit zanesljiv, kar zadeva varnost, ni ravno konkurenčen, ko gre za cene skladiščenja. Brezplačni načrt ima samo 3 GB prostora za shranjevanje. Če se lotite načrta za 200 GB, boste porabili več kot 10 USD na mesec, kar je za primerjavo več kot Google zaračuna za 2TB.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Tresorit

Tresorit je morda nenavaden ponudnik za shranjevanje v oblaku, toda tisto, kar mu primanjkuje produktivnosti, ga bolj kot nadoknadi z varnostjo. Tresorit je ravno na vrhu, ko gre za zaščito vašega računa, na seznamu pa bi bil višji, če stroški ne bi bili tako previsoki.

Če odstopite od cene, če potrebujete najboljšo varščino in ste pripravljeni plačati zanjo, s Tresoritom ne morete iti narobe. Za več informacij o cenah in varnosti podjetja Tresorit si oglejte naš celoten pregled Tresorita.

7. Dropbox

Dropbox je vnuk storitev za shranjevanje v oblaku in obstaja že od leta 2007. Čeprav ima Dropbox varnost v redu, je sodeloval v PRISM, tajnem vladnem programu nadzora, poleg tega pa je bil leta 2012 podvržen kršitvi, ko so bili ukradeni milijoni gesel.

spustna mapa

Dropbox je od takrat izboljšal svojo varnost, vendar priporočamo, da za zaščito datotek uporabite Boxcryptor z Dropboxom, ker nima šifriranja ničelnega znanja, čeprav lahko omogočite 2FA. Če vas zanima Dropbox in želite izvedeti več o njegovi varnosti, preberite celoten pregled Dropbox-a za poglobljen pogled na prednosti in slabosti.

Poleg varnosti, Dropbox ima nekaj prepričljivih razlogov, da poskusi. Dropbox je združljiv s sistemom Office Online, tako da lahko ustvarite in urejate svoje dokumente v oblaku ter urejate že naložene dokumente. Dropbox omogoča skupno rabo datotek prek povezav. Prav tako lahko upravljate nastavitve povezav, čeprav zahteva nadgradnjo na plačljivi načrt.

Njena cena je manj kot konkurenčna, čeprav načrt Dropbox obsega od 1TB do neomejenega prostora za shranjevanje, kar je dobro za podjetja in uporabnike z velikimi potrebami po shranjevanju. Dropbox ima tudi brezplačen načrt, ki vam nudi 2 GB prostora za shranjevanje, manj kot mnogi drugi ponudniki pomnilnika v oblaku na tem seznamu, vendar dovolj, da preizkusite storitev pred nakupom.

dropbox-slidemenu

Sama aplikacija Dropbox je podobna ostalim. Dokumente lahko naložite, skenirate in ustvarite. V uporabniškem vmesniku je enostavno krmariti, funkcije pa je enostavno najti. Ena od stvari, ki ji manjka v uporabniškem vmesniku, je zavihek povezav, kar lahko najdete med aplikacijami Sync.com, med drugimi na seznamu.

Če vam je všeč Dropbox, vendar ne morete pogledati njegove zgodovine z varnostnimi težavami, si oglejte naš vodnik o najboljših možnostih Dropbox. Ugotovili boste, da so v tem priročniku tudi številne naštete možnosti, pa tudi druge odlične storitve, kot sta Amazon Drive in Box.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dropbox

Dropbox poleg združljivosti s Officeom ponuja storitev Paper, do katere lahko dostopate v izvlečnem meniju na levi strani aplikacije. Če se ga dotaknete, boste prejeli papir. Ko ga naložite, lahko ustvarite besedilne dokumente in sezname opravkov. Slike lahko celo naložite v ustvarjene besedilne dokumente neposredno iz papirja.

Dropbox morda nima najboljše varnosti, vendar ponuja dobro sodelovanje prek sistema Office Online. Papir omogoča, da se Dropbox podvoji kot aplikacija za beleženje in kot opravilo. Čeprav je imel Dropbox že v preteklosti težave, je to še vedno zanesljiva storitev za shranjevanje v oblaku, ki si jo je vredno ogledati.

8. Icedrive

Icedrive se je predstavil šele leta 2019, a že zdaj izvaja nekatere zanimive varnostne funkcije, kar je prav tako dobro, saj vidi, kako se je blagovno znamko imenoval kot ultra varen servis za shranjevanje v oblaku. Oglejte si razlago šifriranja ponudbe Icedrive na spletnem mestu in ugotovite, ali pomenijo posel.

icedrive-mapa

Opazna zaščitna funkcija znotraj Icedrive je uporaba algoritma šifriranja Twofish prek AES. Twofish je bil pravzaprav finalist na natečaju Advanced Encryption Standard in na koncu ni bil izbran, čeprav Icedrive trdi, da kriptografe Twofish splošno sprejemajo kot bolj varne kot AES.

Čeprav Icedrive zagotavlja veliko zaščito datotek, mu manjka 2FA in je večina šifriranja Icedrive, na primer nič znanja, zaklenjena za obrambnim zidom. Toda brezplačni načrt Icedrive vas začne z 10 GB, kar je zgoraj, če ga primerjate z veliko drugimi načrti brezplačnega prostora za shranjevanje.

Icedrive ima poleg brezplačnega načrta še tri dodatne načrte, vključno z načrtom 1 TB za samo 4,99 USD na mesec. Upoštevati je treba, da z nadgradnjo katerega koli premijskega načrta odklenete tudi vse varnostne funkcije, ki jih ponuja Icedrive, kar pa ni preveč slabo, saj najcenejši načrt znaša 1,99 USD na mesec, čeprav vam to prinese le 150 GB prostora za shranjevanje.

icedrive-sliemenu

Icedrive ima uporabniški vmesnik, ki ga je enostavno krmariti, in čudovit temen način, ki aplikaciji bistveno olajša oči. Temni način ob strani, Icedrive bo znan že takoj, ker ima enak splošni videz kot večina drugih aplikacij za shranjevanje v oblaku na našem seznamu.

Icedrive vam omogoča skupno rabo in upravljanje povezav, čeprav morate za večino funkcij skupne rabe nadgraditi na premium račun. Upravljanje povezav tudi ni tako intuitivno kot Sync.com, zato morate poiskati skupno datoteko in nato povezavo upravljati z možnostmi datotek.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Icedrive

Čeprav Icedrive trenutno nima veliko funkcij in so možnosti skupne rabe datotek nekoliko nerodne, v celotnem pregledu Icedrive omenjamo, da programska oprema obljublja. Tudi v letu, odkar je izšla, ima dobro delujočo mobilno aplikacijo z nekaterimi edinstvenimi funkcijami, dobrimi možnostmi shranjevanja in odlično varnostjo.

Icedrive je storitev, ki se bo verjetno razvijala, ko jo uporabljate, in če niste v redu s tem, je to dobra možnost za varnostnike ali vse, ki želijo storitev enostavnega shranjevanja v oblaku, ki ponuja 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Končne misli

Tam je na desetine ponudnikov za shranjevanje v oblaku, ki označujejo vsa polja, ko gre za varnost in funkcije, čeprav niso vsi vredni vašega časa. Tu smo zajeli nekaj najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku.

Čeprav se Google Drive in OneDrive odlikujeta pri sodelovanju in integraciji s svojimi pisarniškimi zbirkami, se Sync.com, MEGA in Icedrive močno osredotočajo na varnost. pCloud pristaja na sredini z dobro varnostjo, pa tudi nekaj odličnimi medijskimi funkcijami. Če vas skrbi predvsem produktivnost, smo vam zagotovili najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za sodelovanje.

Tresorit in Dropbox sta tudi odlični možnosti, vendar se prepričajte, da uporabite Boxcryptor, da zaščitite shrambo Dropbox. Če ste na ograji med Dropbox, Google Drive ali OneDrive, toplo priporočamo, da si ogledate naš primerjalni vodnik Google Drive v primerjavi z Dropbox vs Microsoft OneDrive, če želite podrobno pregledati tri storitve.

Ne glede na shranjevanje v oblaku za telefon s telefonom ali tabličnim računalnikom Android, ste lahko prepričani, da so vse tukaj naštete možnosti preizkušene in vam bodo dobro služile, ko shranjujete in delite datoteke v oblaku. 

Cenimo čas, ki ste si ga vzeli za branje našega vodnika, in radi bi slišali vaša mnenja, zato ne odlašajte in zapišite komentar ter nam sporočite svoje misli. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me