Najboljša spletna varnostna kopija za zunanje trde diske v letu 2020

Potrebe po shranjevanju imajo navadno veliko, ker ljudje nenehno nabirajo vse več podatkov. Trdi diski lahko shranjujejo terabajte podatkov in ljudje pogosto uporabljajo zunanje pogone za izmenjavo bremena ali za lažji prenos podatkov med računalnike. Čeprav so zunanji pogoni zanesljivi, je najbolje, da podatke varnostno kopirate v oblaku, zato smo sestavili seznam najboljših možnosti varnostnih kopij v spletu za zunanje pogone.


Če imate zunanji pogon s seboj, je malo mučno, vendar če podatke premaknete v oblak, vam tega ne bo treba storiti. Dajanje podatkov v oblak je še bolj priročno, če morate skrbeti več zunanjih pogonov. Da ne omenjam, da lahko zunanje pogone ukradete ali da jih lahko izgubite ali poškodujete.

Poleg tega vam lahko shranjevanje v oblaku pomaga zmanjšati tveganje izgube datotek zaradi napake na trdem disku. To velja tudi pri SSD diskih, ki imajo stopnjo odpovedi manj kot 1 odstotek, a so bolj nagnjeni k podatkovnim napakam kot trdi diski. Prav tako se lahko zanesete na eno naših najboljših programov za obnovitev podatkov, ki vam bo pomagala pri nalaganju datotek, vendar to ni zanesljiv način.

Druga možnost varnostne kopije v oblaku je, da omogoča nastavitev samodejnih varnostnih kopij, dostop do podatkov na daljavo in izvajanje postopnih varnostnih kopij, da pospešite postopek. Zanašanje na oblak poleg zunanjega pogona je dobra strategija za varovanje datotek, saj vam pomaga izvajati pravilo varnostnega kopiranja 3-2-1.

Če iščete odlično splošno storitev, si oglejte našo najboljšo spletno primerjavo varnostnih kopij. V nasprotnem primeru morate varnostno kopirati zunanji pogon in ste na pravem mestu. 

Če ga nimate, se za priporočila obrnite na naš najboljši zunanji trdi disk. Kar zadeva zunanje trde diske, je Samsung T5 ena izmed naših najljubših možnosti. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Samsung T5. Preden pa pridemo na seznam, bomo govorili o merilih, za katera smo ga uporabili.

Najboljša varnostna kopija v oblaku za zunanji trdi disk 2020

Kaj je spletno varnostno kopiranje najboljše za zunanje trde diske

Najprej bomo preučili, ali storitve nalagajo kakršne koli omejitve za varnostno kopiranje zunanjih pogonov. Vključujejo lahko število pogonov, ki jih lahko varnostno kopirate, njihovo velikost ali ne glede na to, ali so redno povezani z računalnikom ali ne.

Nato bi morali naročniški načrti zagotoviti dobro vrednost, kar pomeni, da bi morali ponuditi več za manj zeleno. Odlično je tudi, če ima storitev na izbiro več načrtov, ker olajša iskanje tistega, ki ustreza domačim nastavitvam. Če vaše varnostne kopije vseeno potrebujejo, preberite naš najboljši neomejen spletni vodič za varnostne kopije.

Uporaba storitve ne bi smela biti težavna, saj večina uporabnikov želi varnostno kopirati svoje podatke in biti na poti. Da bi to dosegli, mora imeti storitev prijetno in enostavno uporabniško izkušnjo. Glede na to bi morala služba delovati v večini operacijskih sistemov, pa tudi olajšati varnostno kopiranje in obnavljanje datotek.

Odlično je, če je storitev enostavna za uporabo, vendar to ne bo pomagalo, če vam bo za vedno treba naložiti datoteke. Ustvarjanje začetne varnostne kopije lahko traja dolgo, vendar se ne sme vleči za vedno. Odvisno je od tega, kako blizu ste strežniku, infrastrukture varnostne kopije in ponudnika internetnih storitev. Algoritem za kopiranje datotek na ravni blokov bo pomagal pri nadaljnjih prenosov.

Zadnje merilo je varnost v oblaku. Njegova moč je odvisna od stopnje šifriranja datotek, protokolov TLS / SSL, ki ščitijo datoteke med prevozom, kako varni so podatkovni centri in še več. 

Najbolje je, da imate zasebno šifriranje od konca do konca – ali pa nič znanja v oblaku -, ker preprečuje branje datotek vsem, razen vam. Dvofaktorska overitev pomaga tudi, če nekdo ukrade vaše geslo.

Najboljša spletna varnostna kopija za zunanje trde diske: IDrive

IDrive je bil predstavljen leta 1995, zaradi česar je podjetje z veliko izkušnjami. Zahvaljujoč temu in številnim lastnostim, pa tudi velikim načrtom vrednosti in neomejenim varnostnim kopiranjem naprav leži na vrhu našega spletnega seznama pregledov varnostnih kopij. Njegove značilnosti vključujejo podporo za NAS in zunanje trde diske. Če želite varnostno kopirati NAS, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za NAS-ov pregled.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Poleg tega IDrive ponuja neomejeno varnostno kopiranje naprav, ki vključuje računalnike, tablice, pametne telefone in zunanje pogone. 

IDrive ne ponuja neomejene varnostne kopije, zato je število zunanjih pogonov, ki jih lahko varnostno kopirate, odvisno od tega, koliko podatkov imajo. Izbirate lahko med dvema letnima osebnima načrtoma, ki ponujata možnosti 2TB ali 5TB. 

Načrt 2TB znaša 52,12 USD na leto, medtem ko vam bo 5TB načrt povrnil 74,62 USD na leto. Ni možnosti za plačilo na mesec. Poleg tega rezervnega prostora dobite 2TB ali 5TB prostora za sinhronizacijo, odvisno od načrta, kar znaša 4TB ali 10TB dejanskega prostora. 

Če menite, da je IDrive storitev, ki jo boste uporabljali dolgoročno, lahko plačate dve leti vnaprej in pridobite popust. Če niste prepričani v IDrive, lahko pred naročnino preizkusite 5 GB brezplačni načrt, da ga preizkusite.

Če za svoje podjetje potrebujete IDrive, lahko izbirate med več načrti, ki ne omejujejo števila uporabnikov ali računalnikov, ki jih lahko varnostno kopirate. 

Poslovni načrti se začnejo pri 250 GB za 74,62 dolarja na leto in sežejo do 12,5 TB za 2249,62 dolarja na leto in imajo enake popuste kot osebni. Poslovni načrti, ki ponujajo 2,5TB ali več prostora za shranjevanje, vam omogočajo plačilo na mesec, vendar je to dražje.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Namizni odjemalec IDrive deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Če želite to, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux. Če še vedno želite uporabljati IDrive, se lahko zanesete na skripte ali uporabite spletni odjemalec kot rešitev.

Spletni odjemalec je preprost in enostaven za uporabo. Začetna stran aplikacije prikazuje vaše varnostne kopije, mapo za sinhronizacijo ter dnevnike v skupni rabi in spletne dnevnike. Prikaže tudi vaše povezane naprave.

Mobilna aplikacija je uporabniku prijazna tudi zato, ker ima minimalen in intuitiven dizajn. Z njim lahko varnostno kopirate podatke v telefonu, pa tudi za dostop do varnostnih kopij in časovnice. Poleg tega lahko s prepoznavanjem obraza opazi posameznike na fotografijah. Zahvaljujoč tem funkcijam zaseda prvo mesto na našem najboljšem spletnem mestu za varnostno kopijo.

IDrive hrani svoje strežnike v varnih podatkovnih centrih v ZDA. Opremljeni so za preprečevanje nesreč, kot so potresi, poplave in požari. Alarmi, senzorji za nadzor in gibanje ščitijo vaše podatke tudi pred vsiljivci homo sapien. Več o tem v našem članku o varnosti podatkovnega centra.

IDrive smo postavili na prvo mesto zahvaljujoč neomejeni podpori zunanjega pogona, odlični shemi cen in močni varnosti. Če želite izvedeti več o tem, preberite naš pregled IDrive.

Acronis True Image

Acronis True Image je drago, vendar lahko varnostno kopijo več računalnikov in zunanjih trdih diskov. Če želite to prilagoditi, lahko izbirate med več načrti za oblikovanje cen.

“Standard” je prvi načrt, ki vam podeli doživljenjsko licenco za Acronis True Image. Vendar pa ne omogoča kopiranja podatkov v oblak, vendar le v lokalno shrambo. Zaradi tega priporočamo, da dobite enega od dveh letnih načrtov.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis-True-Image-Destination-Slider2

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3

Acronis-True-Image-Settings-Slider4

Acronis-True-Image-Tools-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Na prvem mestu je načrt Advanced, ki zagotavlja 250 GB prostora za varnostne kopije za en računalnik za 49,99 USD na leto. Število računalnikov lahko povečate na tri ali pet, vendar vsako povečanje dvigne ceno za 20 dolarjev. Enako je, če dodate 250 GB prostora.

Drugi načrt, Premium, se začne pri 1TB za 99,99 USD na leto. Ščiti enako število računalnikov kot Advanced, vendar vsak dodatek ceno dvigne za 50 dolarjev. Prostor za varnostne kopije lahko povečate tudi za 1TB do 5TB, kar vam povrne 40 USD na udarca. Načrti so prilagodljivi, vendar niso poceni.

Preden se odločite za plačilo, lahko z brezplačnim 30-dnevnim preskusom zagotovite, kaj boste dobili. Če želite imeti veliko funkcij, bi se Acronis dobro združila z Western Digital My Book, ki je več kot le navaden zunanji trdi disk. Preberite o tem, kaj ponuja v našem pregledu Western Digital My Book.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image

Namizni odjemalec ima privlačen in intuitiven dizajn. Omogoča varnostno kopiranje celotnega računalnika, namesto da izberete določene datoteke in mape, čeprav vaš prostor za varnostno kopiranje ni neomejen. To pomeni, da je ustvarjanje varnostnih kopij hitrejše. Če želite porabiti ves svoj prostor, lahko datoteke izključite iz varnostne kopije. Deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa v Linuxu.

Acronis True Image uporablja 256-bitno šifriranje AES za pomikanje datotek v mirovanju, protokol TLS / SSL pa varuje vaše podatke pri prenosu. Poleg tega vas njegova inovativna funkcija, imenovana Acronis Active Protection 2.0, ščiti pred napadi odkupa. Na žalost ni dvofaktorske overitve.

Poleg tega lahko datoteke šifrirate s svojim geslom, Acronis True Image pa do nje ne more dostopati, kar pomeni, da je vaše šifriranje zasebno. Več o obsežnih funkcijah Acronisa najdete v našem pregledu Acronis True Image.

Domača stran BigMIND

BigMIND Home je relativno nov izdelek Zoolza, ki vam omogoča varnostno kopiranje več računalnikov in neomejeno število zunanjih pogonov. Morda se ne bo ujemala s cenami IDrive-a, vendar je BigMIND Home še vedno dobra ponudba.

Glede na to vam ni treba plačati ničesar, če želite uporabljati BigMIND Home, ker ima brezplačen načrt. Omogoča varnostno kopiranje enega računalnika, enega zunanjega pogona in dveh mobilnih naprav, ponuja pa le 1 GB prostora za varnostno kopijo. To je zelo smiselno, vendar dovolj, da preizkusite storitev in preverite, ali se želite deliti s svojim denarjem.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

V nadaljevanju lahko izbirate med tremi premijskimi načrti in vsi od vas zahtevajo plačilo na leto. Vse vam omogočajo varnostno kopiranje neomejenega števila zunanjih pogonov. Z osebnim načrtom dobite 100 GB rezervnega prostora za 35,88 USD, ko ga plačujete letno, kar pomeni 2,99 USD na mesec. Z njim lahko varnostno kopirate neomejene zunanje pogone in tri računalnike. 

Družinski načrt znaša 83,88 USD na leto in zagotavlja 500 GB prostora za shranjevanje za tri uporabnike, devet računalnikov in šest mobilnih naprav. Boljši dogovor je, vendar ne ponuja veliko prostora za tako število uporabnikov.

Če potrebujete več, lahko s naročnino na načrt Family Plus pridobite 1TB prostora za varnostno kopiranje v oblaku za 155,88 USD na leto. To je bolje, vendar še vedno ne predstavlja veliko. Načrt omogoča deljenje prostora s štirimi uporabniki na 15 računalnikih in neomejeno mobilnih napravah.

BigMIND se ponaša z modernimi lastnostmi, zaradi katerih se lahko dobro ujema z SSD-jem, kot je SanDisk Extreme Portable. Je tudi eden izmed cenejših zunanjih SSD-jev, ki smo ga pregledali, tako da se dobro ujema s cenami BigMIND-a. Več o tem lahko izveste v našem pregledu SanDisk Extreme Portable.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND Home

Namizna aplikacija je preprosta, privlačna in je na voljo v sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Na prvi pogled prikaže stanje varnostne kopije, čas, ki je pretekel od zadnje varnostne kopije, kdaj se bo začela naslednja in koliko prostora za varnostno kopiranje je v uporabi. Lahko ga uporabite tudi za zagon spletnega odjemalca.

Domača stran spletnega odjemalca je nadzorna plošča, ki prikazuje vaše naprave, tok dejavnosti, varnostno kopiranje prometa, skodelski grafikon, ki podrobno določa vaše podatke, vaše medije in koliko prostora za shranjevanje uporabljate. Na začetku se morda zdi preveč, vendar je jasno in enostavno za uporabo.

Storitev varuje vaše datoteke v mirovanju z AES 256-bitnim šifriranjem in SSL protokolom, da jih zaščiti med prevozom. To morate omogočiti tako, da v meniju z nastavitvami namiznega odjemalca potrdite potrditveno polje »uporabi SSL«. Poleg tega ima BigMIND Home dvofaktorno overjanje za zaščito vaših poverilnic.

Na strani podatkovnega centra BigMIND Home za zaščito datotek uporablja odvečnost, njegovi podatkovni centri pa vsaj enkrat letno pregledajo varnost. Če želite več informacij o varnosti BigMIND Home, preberite naš pregled BigMIND Home.

Backblaze

Backblaze obstaja že od leta 2007, danes pa je ena izmed najbolj priljubljenih spletnih rezervnih storitev, zahvaljujoč naročniškemu načrtu, ki je poceni in zagotavlja neomejeno varnostno kopiranje. Backblaze vam omogoča tudi varnostno kopiranje neomejenih zunanjih pogonov, vendar potrebujete nekaj žongliranja na koncu, da vse deluje.

Za začetek Backblaze zahteva, da namestite zunanje pogone, ko končate namestitev Backblaze. Če tega ne storite, boste morali začeti ročno skeniranje. 

Drsna plošča-drsnik1

Drsna plošča2

Drsna plošča-Slider3

Drsna plošča-Slider4

Drsna plošča-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Poleg tega morate odstraniti in znova pritrditi zunanji pogon, da na njih ustvarite varnostne kopije Backblaze. Če trdi disk odstranite več kot 30 dni, bo Backblaze tolmačil, kot da so bili vaši podatki trajno izbrisani, in jih bo izbrisal iz svojega podatkovnega centra. To je težko, če greš na daljše potovanje ali zapor.

Nadaljnja težava je tudi ta, da boste po Backblaze “želeli poskrbeti, da bodo pogoni čim bolj vklopljeni hkrati. Naš sistem ima na voljo načine posodabljanja pogonov, tudi če ni na voljo ničesar. ” Več o tem si lahko preberete tukaj.

Poleg tega lahko z neomejenim varnostnim prostorom za varnostne kopije Backblaze uporabite shranjevanje ogromne količine podatkov, če nimate nič proti dodatnemu delu, da ga ohranite v spletu.

Za dodatno slajenje tega posla ima Backblaze odličen načrt cen. Pravimo “načrt”, ker za razliko od večine storitev obstaja samo en načrt za osebno varnostno kopijo in stane 6 dolarjev na mesec. Poleg tega Backblaze omogoča plačilo na mesec namesto na leto. 

Če plačate za eno leto vnaprej, cena pade na 5 dolarjev na mesec ali še manj, če plačate za dva. Preden se naročite, lahko preizkusite Backblaze z brezplačnim 15-dnevnim preskusom.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Namizni odjemalec Backblaze omogoča enostavno ustvarjanje varnostnega načrta, ker vam ni treba izbrati datotek, ker Backblaze varnostno kopira vse. Kljub temu lahko na kartici za izključitev v meniju z nastavitvami izključite datoteke, ki jih ne želite varnostno kopirati. Deluje v sistemu Windows in macOS.

Hitrosti prenosa Backblaze so hitre, kar vam omogoča nastavitev nastavitev prenosa, hitrost dušenja in uživanje v algoritmu prenosa na ravni bloka, da pospešite varnostne kopije po začetni. Če želite doseči hitrejše hitrosti, lahko povečate število rezervnih niti, ki jih zaženete. 

Več o storitvi si preberite v našem celotnem pregledu Backblaze ali si oglejte njegove načrte cen in se prepričajte, katera je najbolj primerna.

Karbonit

Karbonit je zanimiva storitev, saj omogoča tri neomejene varnostne načrte za osebne uporabnike. Prvi, imenovan Basic, ne more varnostnih kopij zunanjih pogonov. Tako lahko izbirate med načrtoma Plus in Prime, ki lahko varnostno kopirate en zunanji pogon.

Domača stran za karbonit 2019

Načrt Plus ponuja tudi samodejno varnostno kopiranje videov za 111,99 USD na leto. Prime je 149,99 USD na leto in dodaja storitev kurirja za povrnitev na vrh funkcij načrta Plus. 5-odstotni popust lahko dobite, če ste naročeni za dve leti ali 10 odstotkov, če ste naročeni za tri. Preden vzamete kreditno kartico, lahko karbonit preizkusite z brezplačnim 15-dnevnim preskusom.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Carboniteov namizni odjemalec deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Uporaba je preprosta, saj potrebuje samo en korak za izdelavo rezervnega načrta. Predizbira najpogostejše vrste datotek za neprekinjeno varnostno kopiranje, tako da lahko preprosto začnete postopek varnostne kopije, če vam ni treba ničesar prilagoditi.

Izkušnja z uporabo spletnega odjemalca Carbonite je podobna, vendar je njegov dizajn dober. Na njegovi glavni strani so prikazani računalniki, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo in ki ste jim omogočili dodajanje računalnika, ogled ali obnovitev datotek ali ponovno namestitev karbonita.

Aplikacija za mobilne naprave je preprosta, vendar nima toliko funkcij kot druge storitve na tem seznamu. Z njim lahko preverite varnostno kopijo in omogočite datoteke iz nje za dostop brez povezave. 

Karbonit je ena najpočasnejših storitev pri začetnem varnostnem kopiranju, saj je na naše teste trajalo več kot eno uro. Poleg tega ne morete povečati števila varnostnih kopij, da povečate hitrost, vendar kopiranje datotek na ravni bloka pomaga pri kasnejših prenosih. 

Kot lahko preberete v našem pregledu Carbonite, uporablja 128-bitno šifriranje AES za zaščito datotek v mirovanju. Kljub temu lahko vklopite zasebno šifriranje, zaradi česar Carbonite uporablja 256-bitni AES. Protokol SSL ščiti datoteke med postopkom prenosa podatkov. Na voljo je tudi dvofaktorska overitev.

Zadnje smo ga postavili, ker je storitev draga in ne ponuja neomejene varnostne kopije zunanjih pogonov s svojimi osebnimi načrti. Načrti za oblikovanje cen, ki so dobri za varnostno kopiranje strežnikov, so dražji in ponujajo omejen rezervni prostor.

Končne misli

Storitve na tem seznamu smo razvrstili glede na to, koliko zunanjih pogonov lahko varnostno kopirajo in ali na njih postavljajo kakšne druge omejitve. IDrive se je znašel na vrhu, zahvaljujoč podpori neomejenim napravam, odličnim načrtom cen in močni varnosti. Hitrosti prenosa storitve so počasnejše od povprečne, vendar ne za veliko in ne zagotavljajo neomejenega prostora za varnostno kopiranje.

Acronis True Image je veliko hitrejši, vendar se ne more ujemati s cenami IDrive. Glede na to ima Acronis številne funkcije, s katerimi bi lahko bilo veliko boljše, če jih boste potrebovali. To velja tudi za BigMIND Home, le da je nekoliko dražji. Po drugi strani pa lahko z njim varnostno kopirate več naprav.

Backblaze je na koncu tega seznama, kar je redko pri storitvah, ki se običajno uvrščajo visoko v naši krog. To je posledica dejstva, da morate preklopiti zunanje pogone, da Backblaze ne bi izbrisali varnostnih kopij. Karbonit je na zadnji strani, ker je drag in ne more varnostne kopije več kot enega zunanjega pogona. Odkupna kakovost je neomejena varnostna kopija.

Kaj menite o teh storitvah? Kateri se zdi najbolj primeren za vaše zunanje pogone? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map