Najboljša spletna varnostna kopija za NAS 2020

Ste eden tistih uporabnikov energije, ki rad pokramlja in izboljšuje vašo strojno in programsko opremo. Zadovoljni ste z varnostno kopijo vašega doma, vendar želite vanj dodati eno ali več NAS naprav. Izbira varnostne kopije v spletu je lahko težavna, vendar smo dobili nazaj. V tem članku vam bomo predstavili seznam najboljših varnostnih kopij v spletu za NAS, tako da lahko dokončate nastavitev.


Omrežno shramba je mini strežnik z omrežjem, do katerega lahko druge naprave dostopajo, če imajo poverilnice. Odličen način za ustvarjanje osebnega medijskega sistema v oblaku ali varnostno kopiranje trdega diska. Če želite izvedeti več, preberite naš članek o NAS.

Če ste naleteli na spletno varnostno kopijo in se sprašujete, zakaj bi to storili, je odgovor enostaven: zaščititi svoje podatke. Ne morete biti prepričani, kako dolgo bo trdi disk trajal, preden se bo zrušil ali pokvaril. Pogoni SSD imajo stopnjo okvare, ki je nižja od enega odstotka, vendar imajo več podatkovnih napak. Tudi vaš prenosnik ali Western Digital My Passport je enostavno ukrasti.

Bolje je zanesti se na oblak in tudi na lokalno varnostno kopijo. To je pravilo 3-2-1. Do svojih podatkov lahko dostopate na daljavo, nastavite samodejno varnostno kopiranje in to storite v korakih, da pospešite postopek.

V tem članku si bomo ogledali varnostno kopijo v oblaku, ki podpira NAS. Če iščete prostor za shranjevanje in ne poznate razlike med njim in varnostno kopijo v oblaku, preberite razlago tukaj. Preden začnemo s spletno rezervno uvrstitvijo, si oglejmo merila, ki smo jih uporabili pri izbiri.

Najboljša spletna varnostna kopija za NAS 2020

Kaj je najboljša spletna varnostna kopija za NAS

Vsi želimo več varnostnih kopij in plačati manj, tako da smo iskali od teh storitev. Poleg tega ima več načrtov storitev, tem boljši je, ker daje boljše možnosti, da najdete takšnega, ki vam ustreza. Dobro je, če ima storitev tudi brezplačen načrt ali preizkus. Obstajajo tudi storitve, ki ponujajo načrte z neomejenim rezervnim prostorom.

Ko svoje podatke pošljete v oblak, želite, da so varni, zato je varnost naše naslednje merilo. Moral bi imeti šifriranje med tranzitom in v mirovanju, dvofaktorsko overjanje, TLS / SSL protokol za zaščito vaših podatkov med prenosom, močna podatkovna središča z odvečno arhitekturo strežnika in šifriranje ničelnega znanja.

Uporabniška izkušnja mora biti preprosta. Bolje je, tem bolj se lahko osredotočite na svoje delo in ne skrbite za svoje podatke. Da bi zagotovili to, bi moral namizni odjemalec delovati v večini operacijskih sistemov in njihovi vmesniki, skupaj s spletnimi in mobilnimi aplikacijami pa bi morali biti prijetni in intuitivni.

Končno, začetne varnostne kopije trajajo dolgo, vendar ne bi smele vzeti več časa, kot je potrebno. Povezava ne sme biti obešena, povlečena ali prekinjena. To je odvisno od infrastrukture varnostne kopije, pa tudi od ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežnikom.

Z našimi merili si oglejmo naš najboljši izbor za varnostno kopijo zunanjega pogona.

1. Najboljša spletna varnostna kopija za NAS: IDrive

IDrive ima sedež v dolini San Fernando v Kaliforniji. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1995, zaradi česar je pravi veteran. Njegova starost pa ne kaže le bogate izkušnje. Pravzaprav je blizu vrha našega najboljšega spletnega varnostnega seznama.

IDrive ne ponuja neomejene varnostne kopije, vendar vam omogoča, da varnostno kopirate neomejene naprave, vključno z NAS. Izbirate lahko med dvema letnima osebnima načrtoma: 2TB in 5TB. Načrt 2TB vam bo povrnil nekaj več kot 50 USD, medtem ko načrt 5TB stane približno 75 USD.

Poleg tega shranjevanje dobite 2TB ali 5TB prostora za sinhronizacijo, odvisno od načrta, kar znaša 4TB ali 10TB dejanskega prostora. Če plačate dve leti vnaprej, dobite dodaten popust. Oba načrta sta za enega uporabnika in neomejeno naprav. Za preizkus storitve IDrive ponuja tudi brezplačen načrt s 5 GB prostora za varnostno kopijo.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Poslovni uporabniki lahko izbirajo med več načrti, ki ne omejujejo števila uporabnikov ali računalnikov, ki jih lahko varnostno kopirajo. Načrti se začnejo pri 250 GBP za 99,50 USD in sežejo do 12,5TB za 2999,50 USD. Poslovni načrti imajo enake popuste kot osebni. Mesečno lahko plačujete za načrte, ki ponujajo 2,5TB ali več prostora za shranjevanje, vendar je to dražje.

IDrive uporablja 256-bitni algoritem AES za šifriranje vaših podatkov v mirovanju in med prevozom. Hrani ključ za dešifriranje vaših podatkov, vendar ga lahko obdržite, če želite zagotoviti zasebno šifriranje. Kljub temu se morate zagnati, preden zaženete prvo varnostno kopijo.

Presenetljivo je, da poleg teh močnih varnostnih ukrepov ni nobene dvofaktorske overitve. Ker zaščita vaših poverilnic ni na voljo, se morate prepričati, da je geslo močno. Več o teh varnostnih funkcijah najdete v našem pregledu IDrive.

IDrive hrani svoje strežnike v varnih podatkovnih centrih v ZDA. Lahko prenesejo katastrofe, kot so potresi, poplave in požari. Alarmi, senzorji za nadzor in gibanje ščitijo vaše podatke tudi pred vsiljivci.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Delo z IDrive je bolj zapleteno, saj ne ponuja neomejene varnostne kopije. Izbrati morate datoteke, ki jih želite varnostno kopirati. To lahko storite glede na lokacijo, ne pa na vrsto datoteke. Poleg tega ima IDrive veliko možnosti za nastavitve, zato se morate na to navaditi. Kljub temu pa za večino ljudi to ne bi smelo biti problem.

IDrive lahko uporabljate v sistemu Windows, macOS in Linux. Obstajajo tudi aplikacije za pametne telefone za Android ali iOS.

IDrive lahko vleče pri začetnih prenosih. Na žalost ni nobene nastavitve, da bi sprožila varnostno kopiranje z več niti in ga pospešila. Kljub temu ima IDrive brezplačno storitev kurirske varnostne kopije, imenovano IDrive Express, ki lahko pomaga. Brezplačno je enkrat letno za osebne uporabnike in trikrat letno za poslovne uporabnike. Uporabite ga lahko tudi za prenos.

Poleg tega obstaja kopiranje datotek na ravni bloka, ki za pospešitev prenosa naloži le dele datotek, ki so bile spremenjene od zadnje varnostne kopije..

IDrive ima veliko vrednost in močno varnost, z enkripcijami v mirovanju in med prevozom ter izbirnim zasebnim šifriranjem za zaščito vaše zasebnosti. Ni hitro strelo, vendar ima IDrive Express in kopiranje na nivoju blokov za kompenzacijo. To je dovolj, da bomo na tem seznamu postali naš najboljši izbor.

2. Acronis True Image

Acronis je v rezervnem poslu od leta 2003, njegove bogate izkušnje pa so vidne v zadnji izdaji, Acronis True Image 2018.

Za licenco Acronis True Image lahko dobite doživljenjsko licenco. Ne omogoča pa varnostne kopije podatkov v oblaku, vendar le v lokalno shrambo. Zato priporočamo, da dobite letni načrt. Izbirate lahko med dvema: Advanced in Premium.

Advanced stane 4,16 USD na mesec ali 49,99 USD na leto za 250 GB. Vključuje popolno varnostno kopiranje slik, aktivno kloniranje diska, univerzalno obnovitev in varnostno kopiranje na socialnih medijih. Premium stane 8,33 USD na mesec, 99,99 USD na leto, za 1TB. Na seznam funkcij doda potrdilo blockchain za datoteke in elektronski podpis.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Če plačate za povečanje velikosti prostora za shranjevanje, ga boste dobili po znižani ceni. To velja tudi za število računalnikov, vključenih v načrt.

Acronis True Image za zaščito podatkov med prenosom uporablja 256-bitno šifriranje AES in protokol TLS / SSL. Datoteke lahko šifrirate, preden jih pošljete tudi na strežnike Acronis. Za to morate vnesti svoje geslo, ki ga poznate samo vi. Datoteke bodo v oblaku ostale šifrirane, dokler jih ne dešifrirate. Zaradi tega je Acronis True Image ničelno znanje.

Obstaja tudi nova funkcija, imenovana Acronis Active Protection, ki pomaga pri napadih z odkupi. Če ne uspe, se lahko za iskanje datotek zanesete na različico. Na žalost ni dvofaktorske overitve.

Podatkovni centri družbe Acronis uporabljajo biometrično skeniranje, ključne kartice, patrulje in nadzor, da preprečijo kršitve. Vaši podatki so shranjeni tudi na več strežnikih, ki so zaščiteni pred naravnimi nesrečami in požari.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image

Namizni odjemalec je intuitiven in enostaven za krmarjenje, vendar mora biti njegovo besedilo večje. Na levi strani je meni za krmarjenje po aplikaciji.

Z njim lahko varnostno kopirate vse, namesto da izberete določene datoteke. To zahteva več prostora, vendar olajša ustvarjanje varnostnega načrta. Če se odločite tako, lahko izključite datoteke, ki jih ne želite varnostno kopirati. Poleg tega so njegova obvestila koristna in vas bodo sproti obveščala.

Deluje v sistemu Windows in macOS. Če ste uporabnik Linuxa, poiščite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za članek Linux in poiščite primerno storitev.

S spletno nadzorno ploščo lahko izvajate ročne varnostne kopije in obnavljate datoteke. To je koristno za daljinsko upravljanje. Spletni vmesnik je jasen in vas ne bo zmedel.

Storitev se ne spopada z začetnimi prenosi. Pravzaprav nas je presenetila s svojo hitrostjo, saj je za varnostno kopiranje in obnovitev mape 1 GB potrebovala le 15 minut. Za prenos smo uporabili “optimalno” nastavitev, obstaja pa tudi “maksimalna”, ki je verjetno še hitrejša. Tabelo z rezultati testov najdete v našem pregledu Acronis True Image.

Acronis True Image je hiter, ima dobro varnost in ponuja boljšo uporabniško izkušnjo kot IDrive, vendar se ne more ujemati z njegovo vrednostjo ali varnostno kopijo neomejene naprave. Zaradi tega je na našem seznamu številka dve.

3. BigMIND Domov

BigMIND Home je spletna storitev za varnostno kopiranje podjetja, ki je ustvarilo Zoolz Home Backup. Ne preseneča, da sta si podobna, toda BigMIND Home ima nove funkcije, ki jih Zoolz Home ne.

Osebni načrt BigMIND Home stane 2,99 USD na mesec, vendar se plačuje letno in daje slabih 100 GB rezervnega prostora za enega uporabnika in tri računalnike.

Družinski načrt stane 6,99 USD na mesec in vam nudi 500 GB prostora za shranjevanje za tri uporabnike, devet računalnikov in šest mobilnih naprav. Boljši dogovor je, vendar verjetno ni dovolj prostora za toliko uporabnikov.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

Z naročnino na načrt Family Plus lahko dobite 1TB prostora za varnostno kopiranje v oblaku za 12,99 USD. To je spodobna količina prostora, vendar to ni najboljši posel. Načrt vam omogoča skupno rabo s štirimi uporabniki v 15 računalnikih in neomejeno mobilnih napravah.

Storitev lahko preizkusite z uporabo brezplačnega načrta, ki vam nudi 5 GB prostora za varnostno kopiranje za enega uporabnika. Omogoča varnostno kopiranje enega računalnika, enega zunanjega pogona in dveh mobilnih naprav.

BigMIND Home šifrira datoteke na strežnikih z 256-bitnim algoritmom AES. Storitev privzeto upravlja vaš šifrirni ključ. Če se želite temu izogniti, se lahko med nastavitvijo varnostnega načrta odločite za zasebno šifriranje, vendar tega ne morete storiti naknadno. Pomembno je, da BigMIND Home ne bo mogel pridobiti svojega gesla, če ga.

Datoteke so med protokolom zaščitene s protokolom SSL, ampak, kar je zanimivo, morate to omogočiti. BigMIND zagotavlja dvofaktorno overjanje za zaščito vaših poverilnic.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND Home

Namizni odjemalec je uporaben, ker prikazuje stanje varnostne kopije, kdaj je bila zadnja varnostna kopija, koliko datotek je varnostnih kopij in koliko jih čaka. Te informacije so koristne, vmesnik pa je privlačen in jasen.

Varnostno kopiranje lahko izberete glede na vrsto datoteke ali lokacijo. Ponudba izbire je lep dotik, če upoštevamo, da druge storitve uporabljajo samo eno metodo.

Spletni vmesnik, ki prikazuje kategorije datotek in naprave, je bolj barvit in omogoča enostavno brskanje po vsebini v oblaku. Na nadzorni plošči je prikazano, koliko naprav je povezanih z BigMIND Home in koliko varnostnih kopij. Obstajata tudi graf, ki prikazuje vaše varnostno kopiranje sčasoma, in tortast grafikon, ki prikazuje pregled vrst datotek.

BigMIND Home je na voljo za Windows, macOS, Android in iOS.

Začetni prenos naj bo hiter, nalaganje pa počasi, ker BigMIND Home za varnostno kopiranje uporablja Amazon Glacier, hladilno shrambo, namenjeno dolgoročnemu arhiviranju. Če se to sliši kot vaša skodelica čaja, preberite naš pregled Amazon Glacier. Povprečni čas nalaganja 1 GB podatkov naj bo približno 30 minut. Več o storitvi preberite v našem pregledu BigMIND Home.

4. Carbonite Safe Backup Pro

Karbonit je ena najstarejših rezervnih storitev. Ima dve rešitvi: Carbonite Safe in Carbonite Safe Backup Pro. Prvi je primeren za en sam računalnik, drugi pa ponuja NAS-jevo varnostno kopijo.

Carbonite Safe Backup Pro ponuja tri načrte, med katerimi lahko izbirate: Core, Power in Ultimate.

Core stane 24 dolarjev na mesec, plačuje pa se vsako leto. Če plačate dve ali tri leta vnaprej, dobite 20 ali 30-odstotni popust. Omogoča vam 250 GB prostora za varnostno kopiranje do 25 računalnikov.

Dobite tudi zunanji trdi disk in samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov, centralizirano upravljanje računa in skrbniške konzole ter možnost prejema obnovljivega trdega diska po pošti..

Načrt napajanja vam bo povrnil 66,67 dolarja na mesec, ki se bo letno zaračunaval (vendar je to 50 evrov za omejen čas), za 500 GB prostora za varnostno kopiranje in možnost varnostne kopije kar 25 računalnikov in enega strežnika.

Ultimate doda varnostno kopijo neomejenih strežnikov v prejšnji načrt za 108,34 USD. Trenutno je cena 83,34 USD za omejen čas.

Carbonite Safe Backup Pro uporablja 128-bitno šifriranje AES za iskanje datotek. Na 256-bitni AES lahko preklopite, če izberete, da omogočite zasebno šifriranje in sami upravljate ključ. Če to storite, do svojih podatkov ne boste mogli dostopati, če jih izgubite.

Ključ lahko zaščitite z geslom, vendar ga Carbonite ne bo mogel ponastaviti, če ga pozabite. Tudi gesla za račun ne bo mogoče ponastaviti. Zaradi tega Carbonite Safe Backup Pro ničelno znanje. Ne pozabite gesla in jih naredite močna. Varnost računa lahko izboljšate tako, da omogočite tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Drugi razlogi so nam všeč karbonit Safe Backup Pro

Namizni odjemalec Carbonite Safe Backup Pro je enostavno namestiti. Ko to storite, morate opraviti samo en korak, da dokončate postopek varnostne kopije, ker večina deluje samodejno. Kljub temu izključuje nekatere datoteke in razširitve in ne varnostno kopira datotek, večjih od 4 GB. Če jih želite vključiti, jih morate ročno označiti.

Odjemalec tudi kodira vaše datoteke, tako da lahko med varnostnim kopiranjem preprosto vidite njihov status, vendar morate to funkcijo omogočiti, ker privzeto ni vklopljena.

Obstaja tudi privlačen spletni vmesnik, ki ga lahko uporabite za preverjanje stanja varnostne kopije, dostop do datotek in upravljanje računa.

Mobilna aplikacija ima enake funkcije, pakirane v jasen in minimalističen vmesnik. Poleg shranjevanja datotek lahko aplikacijo uporabite tudi za samodejno varnostno kopiranje fotografij v telefonu. Tega ne morete storiti z drugimi vrstami datotek, vendar je neomejeno varnostno kopiranje fotografij še vedno veliko. Če želite izvedeti več, preberite naš pregled o karbonitu.

Carbonite Safe Backup Pro je začetni postopek varnostne kopije počasen in se ne približa tistemu od njegovih konkurentov. Naslednje varnostno kopiranje bo veliko hitrejše, zahvaljujoč algoritmu za prenos na ravni blokov.

5. MozyPro

MozyPro je vsestranska storitev za varnostno kopiranje, ki je dobra za podjetja, ki želijo varnostno kopirati več računalnikov.

Njeni načrti zagotavljajo rezervno mesto, ki ga lahko delite med računalniki in strežniki. Plačujete lahko mesečno, letno ali dveletno. Načrti se začnejo pri 10 GB in sežejo do 4TB, vendar Mozy na svojem spletnem mestu navaja le cene do 250 GB. Če potrebujete več kot to, morate zahtevati določanje cen. Obstajajo tudi načrti brez strežnikov, ki so cenejši od njihovih kolegov.

Lepo je, da obstaja prilagodljivost, vendar je težava v tem, da se MozyPro začne pri 10 GB. To ni dovolj za varnostno kopiranje računalnika, kaj šele strežnika. Če imate več strežnikov, 4TB morda niti ne bo dovolj. Največje vprašanje pa je, kako drago je. MozyPro zaračuna smešno ceno v višini 850 USD na leto za 250 GB varnostne kopije. Druge storitve zagotavljajo veliko boljšo vrednost.

MozyPro dobro skrbi za svojo varnost. Poziva revizije tretjih oseb, da zagotovijo, da bodo njegovi podatkovni centri izpolnili nalogo varovanja vaših podatkov. Objekti lahko prenesejo naravne nesreče, virusne napade in druge nezaželene dogodke, ki lahko ogrozijo vaše podatke. Varnostno osebje je na mestu 24/7, podatkovni centri pa so zaščiteni s TV kamerami zaprtega kroga, vhodi in elektronskim dostopom do ključev.

Vaše datoteke so šifrirane na Mozyjevih strežnikih. Pravzaprav so šifrirane, preden zapustijo računalnik in so med prevozom zaščitene s povezavo TLS. MozyPro privzeto ohranja vaš ključ in uporablja 448-bitno šifriranje Blowfish.

Lahko pa se odločite za zasebno šifriranje, ki algoritem šifriranja preklopi na 256-bitni AES.

Pomanjkljivost je, da MozyPro ne bo mogel ponastaviti gesla in predogleda datotek, sličice slik pa se ne bodo prikazale v spletu. Prav tako ne boste mogli naložiti datotek iz spletnega brskalnika.

Na žalost MozyPro ne omogoča dvofaktorne overitve.

Drugi razlogi, ki so nam všeč MozyPro

MozyPro zahteva več dela kot druge spletne varnostne kopije, preden lahko začnete varnostno kopirati svoje podatke. Ko nastavite, ima zanimive funkcije, ki olajšajo postopek naprej. Za razlago korakov, ki jih morate opraviti, preberite naš pregled MozyPro.

Prenos namiznega odjemalca je preprost in namestitev ne traja dolgo. Za nastavitev varnostne kopije vam ni treba veliko storiti, ker MozyPro pregleda vaš datotečni sistem in izbere najpogostejše vrste datotek za varnostno kopijo. Nima najučinkovitejšega vmesnika, kar smo jih kdaj videli, vendar čarovnik pomaga opraviti delo. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linuxu.

Spletni vmesnik ima skrbniško konzolo s priročnimi funkcijami, ki olajšajo upravljanje računa. Poiščete lahko povezave do vašega računa po uporabniku ali napravi in ​​si ogledate, koliko varnostnih kopij podatkov in kdaj je bilo izvedeno zadnjo varnostno kopijo. Razdelek »Grafi in poročila« prikazuje zgodovino varnostnih kopij in zdravje ter omogoča nastavitev opozoril po e-pošti.

Aplikacije za pametne telefone MozyPro ne morejo varnostno kopirati vaših podatkov, vendar vam omogočajo dostop do njih. Na voljo so za Android in iOS.

Naši testi so pokazali, da MozyPro potrebuje približno eno uro, da v oblak varnostno kopira stisnjeno mapo 1 GB. Preizkusili smo se iz Bangkoka na Tajskem preko povezave WiFi s hitrostjo 55 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 22 Mbps. Kljub temu je ura za 1 GB predolga. Težava je lahko v tem, da MozyPro ne stisne podatkov.

Naslednje varnostne kopije pa se bodo izvajale veliko hitreje s pomočjo algoritma za kopiranje datotek na ravni blokov.

Končne misli

Vaš NAS je morda varnostna kopija vašega trdega diska, vendar ga morate tudi zaščititi. To smo obravnavali v tem članku in vam predstavili seznam najboljših varnostnih kopij v spletu za NAS.

IDrive je naša najboljša izbira, saj ima veliko vrednost, močno varnost, omogoča varnostno kopiranje neomejenih naprav in omogoča brezplačno uporabo IDrive Expressa enkrat na leto.

Ne moremo priporočiti MozyPro, ker je drag in ne ponuja veliko prostora za shranjevanje, poleg tega, da je počasen in ne omogoča dvofaktorne avtentikacije. BigMIND Home olajša ustvarjanje varnostnega načrta in hitro naloži datoteke. Obnovitev datotek je sicer počasna in lahko nudi boljše ponudbe.

Acronis True Image 2018 ponuja tudi dobro uporabniško izkušnjo, vendar trpi zaradi visoke cene. Poleg tega je število naprav, s katerimi lahko varnostno kopirate, omejeno. Carbonite Safe Backup Pro ponuja neomejeno skladiščenje, vendar je počasen in ne ponuja mesečnih naročnin.

Ali za varnostno kopiranje naprav NAS uporabljate drugo storitev? Kaj menite o naših odločitvah? Povejte nam o tem v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map