Najboljša spletna varnostna kopija za fotografije 2020: Snaps Varno Socked Away

Ocenjujejo, da je bilo v letu 2017 okoli 1,2 milijarde fotografij, približno 85 odstotkov pa jih je bilo posnetih s pametnimi telefoni. Tovrstno povpraševanje poganja tehnologijo naprej, pametni telefoni pa imajo zdaj ločene kamere za različne namene in izboljšane leče. Zaradi tega imamo fotografije višje kakovosti, vendar uporabljajo več prostora za shranjevanje.


Zaradi tega boste lahko kupili ogromno zbirk fotografij, ki jih bo lažje ohraniti kot analogne fotografije, vendar bo tudi lažje izgubiti, ker bi vam lahko kdo ukradel telefon ali se lahko pokvaril.

Shranjevanje fotografij v računalnik tudi ni zanesljivo, ker se na trdem disku lahko zruši, zaradi programske napake lahko izgubite datoteke, dejanje narave pa lahko uniči računalnik ali pa pomotoma izbrišete fotografije. Najboljša programska oprema za obnovo podatkov ni stoodstotno prepričana, SSD pogoni pa niso zanesljivi, ker imajo več podatkovnih napak.

Če želite biti prepričani, da bodo vaše fotografije varne, jih poleg lokalnega varnostnega kopiranja dodajte v oblak. To je pravilo 3-2-1 za varovanje podatkov. Da bi lažje izbrali pravega ponudnika varnostnih kopij v oblaku, smo ustvarili seznam najboljših varnostnih kopij za fotografije v spletu.

Ponudnike smo ocenili v naši najboljši spletni primerjavi varnostnih kopij in našli najprimernejše za slikovne datoteke. Preden pridemo do seznama ponudnikov, bomo govorili o dejavnikih, ki smo jih upoštevali pri izdelavi.

Najboljša spletna varnostna kopija za fotografije 2020

Kaj je najboljše spletno varnostno kopijo za fotografije

Vrednost bo naše glavno merilo, saj je najbolje, če lahko kopico fotografij ustvarite za poceni. Prilagodljivost načrta, kar pomeni, da lahko izberete načrt, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam. Poleg tega je odlično, če ponudnik ponuja brezplačen načrt ali brezplačno preizkusno različico, ker vam tako omogoči testiranje storitve, preden se odločite za plačilo s svojim težko zasluženim denarjem.

Nato si bomo ogledali, katere funkcije za varnostno kopiranje so na voljo in ali so prilagojene posebej za fotografije.

Storitev ne sme biti zapletena za uporabo. Večina uporabnikov, ki želijo varnostno kopirati fotografije, verjetno to mora storiti in nadaljevati svojo pot. Da bi to dosegli, mora imeti storitev enostavno in prijetno uporabniško izkušnjo. Prav tako bi moral delovati na večini operacijskih sistemov in olajšati varnostno kopiranje in obnavljanje datotek.

Prenos fotografij lahko traja dolgo, toda kako dolgo je odvisno od pasovne širine, kako blizu ste strežniku in varnostni kopiji. Najbolje je, če ima storitev globalno omrežje strežnikov, ker to povečuje vaše možnosti, da bi bili blizu ene. Odlično je tudi, če za varnostno kopiranje in algoritem kopiranja na ravni bloka lahko uporabite vso razpoložljivo pasovno širino.

1. Iščite

IDrive je veteranska storitev, ki je na vrhu našega najboljšega spletnega primerjalnega seznama. Ima konkurenčne cene, močne varnostne funkcije, predogled fotografij in spodobno hitrost.

IDrive ima dva načrta, primerna za osebne uporabnike, ki želijo varnostno kopirati veliko fotografij. Prvi načrt zagotavlja 2TB rezervnega prostora za 52,12 USD na leto, drugi pa 5TB za 74,62 USD na leto. Oba načrta sta trenutno znižana za 50 odstotkov, vendar morate plačati eno ali dve leti vnaprej. Uporabite lahko bodisi za varnostno kopiranje neomejenega števila naprav.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Poleg rezervnega prostora IDrive zagotavlja 2TB ali 5TB prostora za sinhronizacijo. To pomeni, da je skupno 4TB ali 10TB prostora za delo.

IDrive, za razliko od večine rezervnih storitev, ponuja brezplačen 5GB načrt. Verjetno ne boste mogli varnostno kopirati vseh svojih fotografij, vendar je dovolj, da storitev preizkusite.

Če želite uporabiti prostor za sinhronizacijo IDrive, morate vklopiti sinhronizacijo. Ko to storite, bo IDrive na trdem disku ustvaril mapo za sinhronizacijo in vsa datoteka, ki je v njej spremenjena, bo sinhronizirana v oblak in povezane naprave. Svoje fotografije lahko delite in nastavite dovoljenja za dostop po e-pošti.

Če že imate veliko fotografij v svojih računih na Facebooku in Instagramu, lahko enostavno dihate, ker jih lahko IDrive tudi ustvari varnostno kopijo.

IDrive vam omogoča varnostno kopiranje neomejenih zunanjih naprav. Fotografije lahko varnostno kopirate tudi na lokalne naprave, kot so omrežno shranjevanje ali zunanji pogoni. Ta strategija se imenuje hibridno varnostno kopiranje. Z njegovo uporabo boste lahko uporabili pravilo za varnostno kopiranje 3-2-1.

Funkcija »pravega arhiviranja« je še posebej koristna, ker lahko vaše fotografije hrani v oblaku, tudi če jih izbrišete iz računalnika.

“Časovnica” je še ena koristna funkcija. Prikaže vaše varnostno kopirane fotografije v spletni odjemalcu. Deluje tako, kot je treba, ko v telefon vklopite samodejno nalaganje fotografij. V tem primeru bodo vse vaše fotografije in videoposnetki, vključno z novimi posnetki, varnostno kopirani v oblak.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Spletni odjemalec je preprost in intuitiven. Na začetni strani so prikazane mapa za sinhronizacijo, skupne rabe, varnostno kopiranje in spletni dnevniki. Ogledate si lahko tudi svoje povezane naprave. Na voljo je tudi predogled fotografij.

Deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Če to potrebujete, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux. Ob tem lahko uporabniki Linuxa, ki imajo raje IDrive, za uporabo storitve uporabljajo skripte ali spletni odjemalec.

Aplikacija za mobilne naprave je preprosta in prijetna. Z njim lahko dostopate do časovne premice fotografij, varnostno kopirate in uporabite funkcijo prepoznavanja obrazov, da najdete posameznike na fotografijah. Poleg tega lahko varnostno kopijo podatke vašega pametnega telefona. To nam je pomagalo narediti najboljše spletno varnostno kopijo za seznam mobilnih naprav.

IDrive pri začetnih prenosih ni hiter, naslednji pa so veliko hitrejši zaradi varnostne kopije na ravni blokov. Poleg tega lahko za obnovitev datotek uporabite kurirsko storitev IDrive Express. Za osebne uporabnike je brezplačno enkrat letno. Če želite izvedeti podrobnosti, preberite naš pregled IDrive.

IDrive smo postavili na vrh zahvaljujoč poceni načrtom, ki ponujajo veliko rezervnega prostora, neomejeno varnostno kopiranje zunanjega pogona, mobilno aplikacijo, ki lahko samodejno varnostno kopira vaše fotografije, varnostno kopiranje v socialnih medijih in časovne premice fotografij.

2. Backblaze

Backblaze je del rezervnega trga od leta 2007 in je na našem spletnem seznamu pregledov varnostnih kopij na drugem mestu. K temu največ prispevajo enostavnost uporabe, poceni shema oblikovanja cen in neomejen rezervni prostor.

Obstaja samo en načrt za osebno varnostno kopijo in stane 6 dolarjev na mesec ter zagotavlja neomejeno shranjevanje. Za razliko od večine rezervnih storitev Backblaze omogoča plačevanje na mesec namesto na leto. Če plačate za eno leto vnaprej, lahko znižate ceno na 5 dolarjev na mesec ali celo manj, če plačate za dva. Preden se naročite, lahko preizkusite Backblaze z brezplačnim 15-dnevnim preskusom.

Drsna plošča-drsnik1

Drsna plošča2

Drsna plošča-Slider3

Drsna plošča-Slider4

Drsna plošča-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Backblaze nima funkcij, usmerjenih v fotografije, vendar njegova glavna prednost, enostavna in preprosta neomejena varnostna kopija, še vedno velja. Zahvaljujoč temu, je na vrhu najboljšega neomejenega spletnega seznama varnostnih kopij.

Backblaze vam omogoča skupno rabo fotografij z ustvarjanjem povezave. Varnostno kopijo lahko naredite z uporabo možnosti Bacbklaze za podedovanje stanj varnostnih kopij. S spletnim odjemalcem lahko poiščete tudi računalnik, če ga kdo ukrade. Druge funkcije vključujejo različice, neprekinjeno in zunanje varnostno kopiranje pogona.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Naročnik za namizje olajša izdelavo varnostnega načrta, ker vam ni treba upravljati varnostnega kopiranja. Ob tem lahko na kartici za izključitev v meniju z nastavitvami izključite datoteke, ki niso fotografije ali mape, ki jih ne vsebujejo. Namizni odjemalec Backblaze deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS.

Spletni odjemalec je tudi preprost za uporabo. Z njim lahko dostopate do varnostnih kopij datotek, jih obnovite, si ogledate, kaj ste dali v skupno rabo, in poiščite računalnik. Tudi mobilna aplikacija je preprosta in ima enaka načela oblikovanja. Z njim lahko brskate po varnostni kopiji in vidite, kaj ste obnovili iz oblaka, vendar fotografij ne more samodejno varnostno kopirati..

Bližje kot sta Kalifornija in Arizona, kjer Backblaze hrani svoje strežnike, boljše bodo vaše hitrosti. Backblaze ima orodje za napovedovanje, ki nam pove, da je Backblaze tako hiter kot večina storitev. Glede na to bi morali prebrati naš pregled Backblaze za podrobnosti o hitrosti prenosa.

3. Jottacloud

Jottacloud je storitev za varnostno kopiranje v oblaku na Norveškem, ki ima tudi značilnosti storitev shranjevanja v oblaku. Ima namensko aplikacijo Fotografije in tudi poceni je.

Osebni načrt Jottacloud zagotavlja neomejen prostor za varnostne kopije. 7,92 dolarja na mesec, vendar cena pade na 6,59 dolarja na mesec, če plačate za leto, ki znaša 79,19 dolarja. To je spodobna cena, vendar je dražja od tistega, kar morate plačati, če uporabljate karbonit ali Backblaze.

jotta-Restore-start

Če potrebujete načrt za več uporabnikov, bo družinski načrt ustrezal računu. Lahko sprejme pet uporabnikov s 5TB prostora za varnostno kopijo. 11,36 dolarja na mesec ali 9,46 dolarja na mesec, če plačate za leto, ki znaša 113,61 dolarja. Preden se naročite, lahko uporabite brezplačni načrt s 5 GB za poskus Jottacloud.

Aplikacija Jottacloud Photos omogoča nalaganje in upravljanje fotografij na način, ki je prilagojen za medijske datoteke. Poleg tega aplikacija ne stisne vaših fotografij. Prav tako podpira številne formate, vključno z RAW. Jottacloud Photos vam omogoča ustvarjanje albumov in skupno rabo neposredno na Facebooku ali Twitterju.

Jottacloud ponuja tudi spletni arhiv, tako da lahko v njega premikate fotografije, če želite sprostiti prostor na trdem disku. Če vam ni treba počistiti prostora, lahko fotografije premaknete v mapo za sinhronizacijo Jottacloud, da jih sinhronizirate z drugimi napravami.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Jottacloud

Jottacloud namizni odjemalec deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. To ni lepo, vendar je preprosto in jasno. Kljub temu vam omogoča, da izberete datoteke za varnostno kopiranje tako, da greste skozi datotečni sistem ali jih povlečete in spustite.

Spletna stranka je drugačna zadeva, saj je hitra in uporabniku prijaznejša. To velja tudi za mobilno aplikacijo. Z njim lahko samodejno varnostno kopirate fotografije, ne pa tudi svojih mobilnih podatkov. Kljub temu lahko fotografije da na voljo za uporabo brez povezave, jih sinhronizira v svoje naprave in osvobodi prostor, tako da jih arhivira v oblaku.

Podatkovni centri Jottacloud so na Norveškem, zato bo vaša hitrost odvisna od tega, kako blizu ste jim. Bila sva blizu, kar se je odrazilo v našem pregledu Jottacloud. Prenose lahko pospešite, če omogočite varnostno kopiranje z več niti, vendar manjka kopiranje na ravni bloka.

4. Zoolz Home Cloud Backup

Zoolz Home Cloud Backup je izdelek podjetja Genie9 iz Velike Britanije. Odličen je za domače uporabnike, a poceni naročniški načrti in funkcije fotografij so še posebej dobri za varnostno kopiranje fotografij.

Zoolz Home Cloud Backup ima med dvema načrtoma izbiro: Družinski in Težki. Cene že nekaj časa popustijo. Družinski načrt s popustom znaša 39,95 USD na leto in zagotavlja 1TB rezervnega prostora za pet računalnikov in uporabnikov. Načrt Heavy vam omogoča, da storite enako, vendar poveča prostor za varnostno kopiranje na 4TB. To znaša 99,95 USD na leto.

Odjemalec Zoolz Home Desktop

Zoolz Home Auto Select

Zoolz Home Backup Schedule

Zoolzova optimizacija domačih virov

Domači spletni vmesnik Zoolz

Prejšnja

Naslednji

Če niste prepričani, ali je Zoolz Home Cloud Backup ustrezen, lahko za preizkus storitve uporabite brezplačno 14-dnevno preskusno različico, ki je opremljena s 50 GB prostora za shranjevanje.

Zoolz Home Cloud Backup lahko v svojem spletnem odjemalcu tudi varnostno kopira RAW formate in ustvari predogled slik. Uporabite “trezorje” za nalaganje fotografij v vaš Zoolz račun. Nalaganje v “trezor” bo vaše fotografije premaknilo v oblak, kar vam prihrani prostor na trdem disku. V tem primeru je dodajanje trezorja 400 dolarjev na leto. Svoje fotografije lahko delite tudi z drugimi.

Drugi razlogi, ki so nam všeč varnostno kopiranje domačega oblaka Zoolz

Spletni odjemalec Zoolz Home Cloud Backup je preprost. Pogled na nadzorni plošči prikazuje vaše aktivne računalnike, stanje računa, koliko prostora za shranjevanje uporabljate in sistemska opozorila. Če želite predogledati svoje fotografije, lahko to storite na kartici “moj računalnik”.

Če ste na poti, lahko do varnostne kopije dostopate z aplikacijo za pametne telefone za Android ali iOS.

Aplikacija je zmedena, ker njen začetni zaslon ne prikazuje možnosti varnostnega kopiranja ali možnosti zagon varnostne kopije. Kljub temu ga ni težko uporabljati in omogoča nastavitev samodejnega varnostnega kopiranja fotografij. Vendar fotografij ne varnostno kopira, ko jih fotografirate, kar je čudno.

Zoolz Home Cloud Backup uporablja Amazonovo globalno omrežje strežnikov S3. Če ne veste, kaj je ta storitev, preberite naš Amazon S3 pregled. Kljub temu ima Zoolz Home Cloud Backup povprečne hitrosti prenosa in počasne hitrosti prenosa.

Glede na to sta na voljo večstransko varnostno kopiranje in algoritem prenosa na ravni bloka, da ga pospešite. Če želite izvedeti več o varnostnem kopiranju Zoolz Home Cloud Backup, preberite naš pregled Zoolz Home Cloud Backup.

5. BigMIND Domov

BigMIND Home je nova spletna storitev za varnostno kopiranje podjetja, ki je ustvarilo Zoolz Home Cloud Backup. Ima funkcije, ki jih starejša storitev nima, in mnoge od njih se vrtijo okoli fotografij. Načrti cen BigMIND Home nimajo veliko vrednosti, vendar so v redu, če vam ni treba varnostno kopirati ogromno fotografij in morate varnostno kopirati več naprav.

Preden pa plačate, lahko z brezplačnim načrtom vidite, kaj vse pomeni BigMIND Home. Zagotavlja 5 GB prostora za varnostno kopiranje, ki ga lahko uporabite za varnostno kopiranje enega računalnika, enega zunanjega pogona in dveh mobilnih naprav.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

Če se odločite, da je BigMIND Home dobra izbira, lahko izbirate med tremi premijskimi načrti. Vsi zahtevajo, da plačate eno leto vnaprej. Osebni načrt vam bo povrnil 35,88 dolarja na leto, kar pomeni 2,99 dolarja na mesec, za 100 GB prostora za varnostno kopijo za enega uporabnika, tri računalnike in tri mobilne naprave.

Družinski načrt znaša 6,99 USD na mesec in poveča prostor za varnostno kopiranje na 500 GB za tri uporabnike, devet računalnikov in šest mobilnih naprav. Prav tako lahko varnostno kopijo neomejene zunanje pogone. To je soliden posel, lahko pa bi bil tudi cenejši.

Če potrebujete več prostora, se lahko naročite na načrt Family Plus, ki vam daje 1TB. Ponovno obstajajo cenejše ponudbe za to količino prostora. Načrt podpira do pet uporabnikov in lahko varnostno kopirajo 15 računalnikov in neomejeno zunanjih pogonov in mobilnih naprav.

Večje cene multimedijskih storitev so odkupljene strme cene BigMIND Home. Če imate veliko fotografij, ne boste imeli težav z iskanjem določene, ker BigMIND Home izvleče njihove metapodatke, kar vam omogoča, da rezultate iskanja omejite po razširitvi, prevladujoči barvi, dimenzijah, datumu fotografiranja, oznakah, velikosti datoteke in več.

Poleg tega funkcije BigIIND Home, ki podpirajo AI, pregledujejo vaše fotografije in omogočajo, da po njih iščete besedilo, obraze ali stvari. Ko najde ljudi ali stvari, vam omogoča, da jim pritrdite ime. Enako lahko storite tudi na mobilnih napravah.

Opis slike lahko ustvarite tudi z AI BigMIND Home. To vam bo omogočilo iskanje po slikah. Ni vedno natančen, vendar deluje dovolj dobro za preproste predmete.

BigMIND Home se lahko poveže s storitvijo Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Instagram, Facebook in Box, tako da lahko na njih varnostno kopirate svoje fotografije..

Fotografije lahko predogledate v spletu in jih delite z drugimi. Zahvaljujoč vsem tem funkcijam se BigMIND Home dobro primerja s storitvami v našem najboljšem prostoru za shranjevanje fotografij in videoposnetkov v oblaku.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND Home

Namizni odjemalec namizja BigMIND Home je preprost za uporabo in vam omogoča, da z enim klikom izberete vse fotografije za varnostno kopiranje.

Spletni odjemalec je jasen in intuitiven. Pokaže vaše povezane naprave, nedavno naložen medij, skodelski grafikon, ki podrobno določa vaše vrste podatkov in še več.

Razdelek o hitrosti v našem pregledu BigMIND Home kaže, da je storitev ob začetnem nalaganju hitra od povprečne. Če to ni dovolj, lahko omogočite varnostno kopijo z več niti. Poleg tega bodo kasnejši prenosi koristili algoritem kopiranja datotek na ravni blokov.

Končne misli

IDrive je naš najboljši izbor, saj je poceni in nudi veliko prostora za shranjevanje. Fotografije lahko sinhronizirajo in dajo v skupno rabo, si jih ogledajo s funkcijo »časovnica«, ustvarijo varnostno kopijo, takoj ko jih posnamete na mobilnih napravah in varnostno kopirate neomejeno.

Glede na to, da Backblaze ni boljša izbira.

Če potrebujete namenski upravitelj fotografij in druge možnosti, povezane s fotografijami, lahko uporabite Jottacloud, ki vam nudi neomejeno prostora za varnostno kopiranje za nekaj dolarjev več kot Backblaze.

Več kot vrednost fotografij smo poudarili, ker ne bodo vsi potrebovali dostopa do njih. Če bi jih potrebovali, morate razmisliti o uporabi Zoolz Home Cloud Backup ali BigMIND Home.

Prihajajo iz istega podjetja, vendar vam Zoolz Home Cloud Backup daje več prostora za manj. Če potrebujete funkcije z AI in veliko možnosti filtriranja fotografij, je BigMIND Home najboljša izbira. Več o varnostnem kopiranju v oblaku in povezanih funkcijah najdete v naši spletni knjižnici varnostnih kopij.

Kaj menite o našem seznamu? Ali za svoje fotografije uporabljate storitev, ki ni na seznamu? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map