Najboljša spletna shramba za fotografije leta 2020: varno shranjevanje posnetkov

Najboljša kamera je verjetno tista v žepu. Pametni telefoni vladajo dnevu z vedno večjimi funkcijami in megapikseli, ki omogočajo snemanje videoposnetkov in fotografij z visoko ločljivostjo, 4K. Boljša kakovost, večje so datoteke, kar pomeni, da najdete pravo mesto za shranjevanje svoje amaterske zbirke fotografij.


Obstaja preprosta rešitev: shramba v oblaku. Nalaganje najnovejših slik in videoposnetkov ponudnikom oblakov osvobodi prostor na vaših prenosnih napravah, kar jim omogoča preprost dostop, kjer koli ste in na vseh platformah. To je tudi popoln način, da osvobodite trdi disk iz celotne življenjske dobe fotografij in jih zaščitite pred izgubo zaradi napake strojne opreme.

Imamo najmanj 13 različnih kandidatov, ki jih lahko štejemo za enega najboljših oblakov za shranjevanje fotografij, vsaka z različnimi funkcijami, omejitvami za shranjevanje in načrti za cene, ki jih je treba upoštevati.

Kaj je najboljše spletno shranjevanje fotografij?

 1. Amazon fotografije
 2. Google Photos
 3. pCloud
 4. Sync.com
 5. Flickr
 6. 500 slikovnih pik
 7. MEGA
 8. Dropbox
 9. OneDrive
 10. SmugMug
 11. iCloud
 12. Shutterfly
 13. Jaz vozim

Po našem mnenju je najboljša shramba fotografij v oblaku Amazon Photos. Ponuja neomejeno shranjevanje fotografij, račun pa lahko delite z do petimi drugimi ljudmi. Dobite tudi vse ostale člane prvega člana Premieve, vključno z brezplačno Amazonovo dostavo in Amazon Prime Video. 

Vsak ponudnik ponuja shranjevanje fotografij, čeprav samo nekateri ponudniki omogočajo tudi nalaganje video vsebin. Večina ponuja dobro količino brezplačnega prostora za preskušanje storitve, vendar so plačani načrti precej dostopni. Poglejmo podrobneje vsakega ponudnika.

1. Amazon fotografije

Stranke Amazona lahko svoje fotografije shranijo na dva načina. Prva je uporaba Amazon Photos, storitve, namenjene shranjevanju fotografij in videov. V program Amazon Drive lahko shranite tudi svojo medijsko vsebino, vendar pa nima veliko funkcij, zaradi katerih je Amazon Photos tako privlačna možnost.

Tu se bomo osredotočili na fotografije Amazon, če pa želite shraniti več kot le fotografije in videoposnetke, si oglejte naš pregled Amazon Drive.

Amazon Cloud Drive

Vsakdo z računom Amazon dobi 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje fotografij in videoposnetkov na Amazon Prime Photos. S članstvom v Amazon Prime z 12,99 USD na mesec dobite neomejeno spletno shranjevanje fotografij. 

Vaša shramba videoposnetka je še vedno omejena na 5 GB, zato boste morali plačati za dodatno shrambo, če je ta omejitev težava. Dodatni stroški shranjevanja med 19,99 USD na leto za 100 GB in 59,99 USD na leto za 1TB. Dodatno shranjevanje stane dodatnih 59,99 USD na leto za vsako dodatno TB prostora za shranjevanje.

Nalaganje slik na Amazon Photos je dokaj enostavno. V namiznem računalniku ali prenosnem računalniku se lahko prijavite na spletno stran Amazon Prime Photos in preprosto povlečete in spustite datoteke ali namestite namensko namizno aplikacijo, ki omogoča kopiranje fotografij v sinhronizacijsko mapo v računalniku.. 

Nalaganje fotografij iz telefona je še lažje: samo namestite aplikacijo za iOS ali Android in jo nato nastavite tako, da samodejno naloži fotografije, ki jih posnamete.

Prednosti Amazon Photos

Amazon Photos ponuja tudi funkcijo, imenovano “družinski trezor”, ki vam omogoča, da povabite do pet ljudi, da delijo vaš neomejen prostor za shranjevanje. Fotografije si lahko ogledate skupaj ali jih razvrstite posebej. Za dodatno zasebnost lahko omejite nekatere slike drugih uporabnikov, tudi če imate isti prostor za shranjevanje.

Kot smo že omenili, Prime članstvo ponuja več kot le shranjevanje fotografij, z brezplačno dostavo in dostopom do Amazon Prime Video in Prime Music. Članom Amazon Prime ni treba razmišljati o drugi naročnini za svojo zbirko fotografij, saj boste brez dodatnega stroška pridobili neomejeno shranjevanje fotografij.. 

Amazon navaja, da ne morete uporabljati Amazon Prime Photos za nekomercialno shranjevanje, zato če želite shraniti fotografije za svoje majhno podjetje, boste morali namesto tega razmisliti o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku.

2. Google Photos

Tako kot Amazon, obstaja nekaj načinov shranjevanja fotografij z Googlom. Google Photos je zasnovan za arhiviranje fotografij in videoposnetkov, Google Drive pa lahko shranjuje tudi večino drugih datotek. Tu se bomo osredotočili na prostor za shranjevanje v storitvi Google Photos, vendar si oglejte pregled Google Drive, če želite izvedeti več.

Google Photos ponuja brezplačno neomejeno shranjevanje fotografij – popolnoma brezplačno, plačilo ni potrebno. Za razliko od Amazon Photos lahko tudi shranite neomejeno število videoposnetkov. 

Edina rešitev je, da je treba za brezplačno neomejeno shranjevanje vaše fotografije zmanjšati na ločljivost 16 milijonov slikovnih pik, kakovost video posnetka pa ne bo višja od 1080p HD. Če presežejo te meje, se samodejno stisnejo. 

Pravzaprav so vse slike v brezplačni “visokokakovostni” stopnji stisnjene, da prihranijo prostor, tudi če so manjši od 16 MP. Čeprav je stiskanje odlično, to pa zmanjšuje kakovost fotografij, ki jih je mogoče spremeniti, tako da bodo “ustrezale” zahtevam.

Če želite shraniti fotografije in videoposnetke brez stiskanja, boste morali izbrati stopnjo “prvotne kakovosti”. Tu boste dobili le 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, če pa želite več, lahko plačate do 30TB prostora za shranjevanje v Googlu Drive, osnovni načrt 2TB pa stane 9,99 USD na mesec.

Funkcije Google Photos

Aplikacija Google Backup and Sync za namizne računalnike vam omogoča samodejno nalaganje datotek iz katere koli mape na trdem disku ali v priloženi shrambi. Za mobilne naprave bo aplikacija Google Photos v iOS ali Android samodejno ustvarila varnostno kopijo vseh posnetkov, posnetih v telefonu, in odstranila vse slike, ki so bile že naložene, da prihrani prostor.

S sistemom za označevanje z AI lahko v iskanje Google Photos vnesete fraze, kot je “pes” ali “poroka”, da najdete ujemajoče se fotografije. Amazon Photos ima podobno funkcijo, vendar so rezultati manj natančni. 

Ena od težav s storitvijo Google Photos je slab uspeh podjetja glede zasebnosti. Če želite uporabljati sistem za označevanje, morate Googlu dovoliti, da analizira vašo zbirko fotografij in v tem postopku preda vašo zasebnost.

Tako kot pri mnogih Googlovih izdelkih tudi vi dobivate brezplačno storitev za ceno uporabe Googla vaših podatkov za trženje, kar je velik razlog, da ni na vrhu našega najboljšega ožjega ožjega prostora za shranjevanje v oblaku.

3. pCloud

To je prva storitev na našem seznamu, ki ni namenska storitev za shranjevanje fotografij. Smo veliki oboževalci pClouda kot ponudnika shranjevanja v vseh vrstah, in to je storitev, ki jo pogosto priporočamo pri običajni uporabi prostora za shranjevanje v oblaku. Tu se bomo osredotočili na uporabo pCloud za spletno shranjevanje fotografij, več o drugih odličnih funkcijah pa lahko izveste v našem pregledu pCloud.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

Načrti za ceno na pCloud so smiselni, skladiščenje med 10 GB in 2 TB pa stane med 5,99 do 9,99 USD na mesec. Na voljo so tudi možnosti shranjevanja za celotno življenjsko dobo, pri čemer je 500 GB “za življenje” na voljo za 175 dolarjev ali 2 TB za 350 dolarjev. Če menite, da se boste pCloud držali več kot tri leta, bi s tem lahko prihranili veliko denarja.

Obstajajo odjemalci pCloud za Windows, macOS in Linux, ki vam omogočajo uporabo virtualnega pogona za varnostno kopiranje datotek. Mobilne aplikacije za iOS in Android skrbijo za vaše fotografije in omogočajo samodejno varnostno kopiranje vseh fotografij.

Uporaba pCloud za fotografije

Če se trudite, da bi zbirali svojo zbirko fotografij, vendar stvari ne želite ohraniti na lokalnem pogonu, bo pCloud pomagal. Ne samo da ponuja mobilne in namizne aplikacije, ampak vam omogoča tudi varnostno kopiranje datotek iz storitev socialnih medijev, kot sta Facebook in Instagram. To bo storila vsake tri dni, tako da bodo vaši najnovejši socialni posnetki vedno ostali na varnem.

Ta ponudnik je vsestranski in čeprav ponuja resnične funkcije za resne uporabnike fotografij, tega nima v strogem pomenu. Zato ni naš najboljši ponudnik za shranjevanje fotografij, vendar je z dobrim pomnilnikom, ki je na voljo za video vsebino, najboljše priporočilo o našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za videoposnetek..

4. Sync.com

Sync.com je naša izbira številka ena, če iščete ponudnika za shranjevanje v oblaku, ki lahko to stori vse. Ne le da nudi dobre omejitve shranjevanja, ampak tudi zaradi varnosti in zasebnosti dosega zelo visoko vrednost zaradi šifriranja ničelnega znanja. O tem si lahko podrobneje preberete v našem pregledu Sync.com.

sync.com-varnost

Zaradi te zasebnosti je Sync.com eno izmed naših priporočil za spletno shranjevanje fotografij, saj je eden najbolj varnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku. Šifriranje ničelnega znanja razširja na vašo zbirko fotografij, tudi če fotografije delite z drugimi uporabniki, česar se večina drugih ponudnikov ne more ujemati.

Ponuja namizne aplikacije za Windows in macOS, varnostno kopiranje lokalnih fotografij in videoposnetkov (pa tudi drugih datotek). Tako kot drugi ponudniki, kot je pCloud, tudi Sync.com ponuja samodejno nalaganje fotografij prek svojih aplikacij Android in iOS. Svoje datoteke si lahko ogledate tudi v spletu, čeprav si slik ne morete ogledati v brskalniku.

Sync.com Cene

Brezplačni načrt Sync.com ponuja 5 GB prostora za shranjevanje, vendar ga lahko dodate tako, da v storitev povabite druge uporabnike in tako pridobite 1 GB za vsako prijavo. Mesečnih načrtov ni, zato boste morali za dodatno hrambo plačati eno leto.

Cene sicer delujejo zelo konkurenčno. Lahko dobite 2TB prostora za shranjevanje v protivrednosti 8 USD na mesec, kar ga uvršča med cenejše ponudbe na našem seznamu, če potrebujete primerno količino prostora za shranjevanje. 

5. Flickr

Če želite svoje fotografije deliti s svetom, je Flickr verjetno storitev, o kateri ste slišali in o kateri razmišljate. Je eden izmed najstarejših ponudnikov za shranjevanje fotografij v oblaku, vendar se je nekajkrat spremenil, pri čemer so se po poti lezale nekatere slabe spremembe.

flickr-fotostream

Kot del nedavnega prevzema SmugMug leta 2018 je velikodušno 1 TB brezplačnega spletnega prostora Flickr zamenjal z največ 1.000 fotografijami in videoposnetki za brezplačne uporabnike, pri čemer so slike omejene na 200 MB in videoposnetki do 1 GB. Pretok video vsebin je prav tako omejen na tri minute.

Flickr Pro stane 5,99 USD na mesec, kar vam omogoča neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov v polni ločljivosti. Videoposnetki so lahko dolgi do 10 minut in na vaši video vsebini ni nobenih oglasov. Če se odločite za letno naročnino, prejmete popust tudi na druge naročniške storitve, na primer Adobe Creative Cloud.

Skupna raba vsebine s programom Flickr 

Če ste ponosni na svoje fotografije in videoposnetke, je naravno, da jih želite pokazati. Drugi ponudniki vam omogočajo skupno rabo fotografij s posamezniki ali skupinami, Flickr pa je zasnovan tako, da bo vaše vsebine viden svetu. Če želite, da se vaše slike ohranijo zasebne, lahko to spremenite, vendar pa s privzeto nastavitvijo vaša vsebina postane javna. 

Flickr je imel več kot 15 let, da je ustvaril skupnost podobno mislečih. To je odličen kraj za srečanje z drugimi fotografi, izmenjavo nasvetov in pridobivanje nasvetov, vendar je pomanjkanje velikodušne brezplačne različice ostudil enega največjih razlogov za pridružitev spletnemu mestu.

6. 500 slikovnih pik

Tako kot Flickr je tudi 500px še eno spletno mesto za deljenje fotografij, ki ga imajo v mislih javnost, čeprav se to mesto bolj osredotoča na resne fotografe, ne pa na amaterje. Kakovost fotografij, ki jih boste našli v ločljivosti 500px, je večinoma odlična, lahko pa naložite le slike.

500px-vse fotografije

Del strategije za ohranjanje kakovosti v 500px je omejevanje prenosov. V brezplačnem načrtu lahko na mesec naložite samo sedem slik, da bi uporabnike spodbudili, da “delijo svoje najboljše in se osredotočijo na kakovost nad količino.” 

Verjetno je to več kot trik, s katerim se lahko razlikujemo od drugih spletnih mest za deljenje fotografij, kot iz kakršnega koli resničnega razloga, resnici na ljubo, saj vam bo za nalaganje neomejenega števila slik le 2,99 USD na mesec.

Zaslužek s 500px

Kot spletno mesto za resne fotografe 500px omogoča, da fotografije fotografirate za druge, ki jih kupujejo in uporabljajo. Te mora najprej odobriti spletno mesto, če pa je odobreno, lahko pridobite do 60 odstotkov avtorskih honorarjev za vsako prodajo, ki jo opravite.

Tako kot Flickr je tudi 500px močan občutek skupnosti, ki omogoča glasovanje in komentiranje fotografij drugih uporabnikov ter spremljanje priljubljenih fotografij.

7. MEGA

MEGA je domišljija Kim Dotcom-a, razvpitega poslovneža, ki je ustvaril tudi zaprt Megaupload. Ker Kim Dotcom ne sodeluje več v operacijah MEGA, ponuja dobro možnost za shranjevanje fotografij s 50 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Več lahko izveste v našem pregledu MEGA.

mega-vs-tresorit-mega-delež

Vendar pa je nekaj brezplačnih shramb. Od brezplačnih 50 GB je 35 GB tega bonusa za registracijo računa, ki poteče po 30 dneh. 

Nekaj ​​lahko zaslužite nazaj z “dosežki”, kot je namestitev mobilne aplikacije ali povabilo prijatelja, vendar so celo te nagrade omejene na največ 365 dni. Cene so raznolike, začenši od približno 11 USD na mesec za 2TB prostora za shranjevanje.

Na voljo je namizna aplikacija za Windows, macOS in Linux ali pa lahko fotografije naložite ročno prek spletnega vmesnika. Kot smo videli pri drugih ponudnikih, aplikacije MEGA za Android in iOS samodejno varnostno kopirajo vaše fotografije. Te aplikacije ponujajo tudi sprotni klepet z drugimi uporabniki MEGA, kar je nenavadno in ni funkcija, ki jo običajno ne vidimo.

MEGA Varnost 

Kot ste pričakovali, je MEGA glede na svoje rojstnodnevno rojstvo pomembna za varnost. Datoteke ne varuje samo z šifriranjem ničelnega znanja, ampak tudi ohranja vaše datoteke, tudi če jih delite z drugimi. 

Nihče vam ne more odpreti povezav, razen predvidenega prejemnika. Če je zasebno shranjevanje fotografij eden od vaših najpomembnejših pomislekov, morate razmisliti o MEGA, saj je to ena najboljših storitev shranjevanja v oblaku z ničelnim znanjem.

Noben šifrirni ključ ne pomeni nadzora, če izgubite geslo na MEGA, izgubite datoteke. Šifriranje ničelnega znanja je točno to, zato MEGA ne bo mogla ponastaviti vašega dostopa, če se to zgodi. Shranite lahko obnovitveni ključ brez povezave, vendar priporočamo, da geslo varno uporabite z uporabo enega od najboljših upravljavcev gesel, kot je 1Password, da omejite tveganja.

8. Dropbox

Ko omenjate shrambo v oblaku, večina ljudi pomisli na Dropbox. Bil je eden prvih ponudnikov za shranjevanje v oblaku, z veliko koristnimi funkcijami, zaradi katerih je odličen za sodelovanje. Kot je razloženo v našem pregledu Dropbox, je odločitev za shranjevanje fotografij odločna – če ne gre za spektakularno izbiro. 

Z 9,99 USD na mesec (letno zaračunano) za 2TB prostora za shranjevanje je tudi dražje kot nekatere druge možnosti. Če iščete najboljše brezplačno shranjevanje v oblaku za fotografije, lahko poskusite Dropbox brezplačno z 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, vendar ga boste verjetno morali nadgraditi za večje zbirke fotografij.

dropbox-sync-online-datoteke

Dropbox deluje bolje kot nekateri njegovi tekmeci, ko gre za datoteke RAW. Dropbox ne stisne datotek, zato se bodo slike RAW ali fotografije z visoko ločljivostjo naložile v prvotni velikosti in kakovosti, brez omejitev glede velikosti datoteke. Dropbox namizne in mobilne aplikacije omogočajo tudi predogled datotek RAW poleg drugih vrst slikovnih datotek.

Zahvaljujoč Dropbox for Business lahko za razliko od Amazon Photos lahko naložite tudi fotografije za poslovno uporabo.

Zasebnost Dropboxa

Dropbox ne ponuja šifriranja ničelnega znanja, zato ni tako varen kot nekateri drugi ponudniki na tem seznamu. Kljub temu se integrira s Boxcryptorjem, vendar je aplikacija tretjih proizvajalcev, ki vam omogoča šifriranje datotek, preden jih naložite. Več o tem, kako to deluje, si lahko preberete v našem pregledu Boxcryptorja.

Dropbox je imel v preteklosti težave tudi s kršitvami varnosti, pri čemer je bilo prizadetih na milijone računov. Kar nekaj let je minilo od tega, vendar je vredno to upoštevati, še posebej, ker Dropbox ne ponuja šifriranja ničelnega znanja.

Če vas skrbi, da bodo vaše slike in video posnetki zasebni, potem namesto tega razmislite o drugih možnostih, na primer Sync.com.

9. OneDrive

Microsoft OneDrive ni le ponudnik pomnilnika, temveč je tudi močno orodje za sodelovanje, ki ponuja popolno integracijo z drugimi aplikacijami Office, s čimer je naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za ožji izbor v postopku.

Več o integraciji Office lahko izveste v našem pregledu OneDrive, vendar se bomo osredotočili na to, kako OneDrive obravnava fotografije tukaj.

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

OneDrive začne z brezplačnim načrtom, ki vključuje 5 GB prostora za shranjevanje, zato boste verjetno želeli razmisliti o nadgradnji za večje zbirke fotografij. 1TB prostora za shranjevanje stane 9,99 USD na mesec, čeprav lahko prihranite, če plačujete letno. Medtem vas bo 2TB stalo 19,99 USD na mesec, kar priznamo, da je precej višje od nekaterih drugih ponudnikov na tem seznamu. 

Pomembno prodajno mesto Microsofta OneDrive je, da v ta načrt vključite tudi Office za PC ali Mac, vendar ni cenovno konkurenčen, če vas zanima samo shranjevanje fotografij.

Značilnosti OneDrive

OneDrive bo samodejno shranil fotografije in video posnetke iz katere koli naprave, ki jo priključite na prenosni ali namizni računalnik z nameščenim. To bo delovalo s kamerami in telefoni ter s prenosnim pomnilnikom flash, kot so SD kartice in USB pogoni. OneDrive ima lahko tudi samodejno varnostno kopiranje vseh posnetkov zaslona, ​​ki jih posnamete v svojih napravah.

Aplikaciji Android in iOS omogočata tudi samodejno varnostno kopiranje fotografij iz telefona, s tem da je OneDrive na našem seznamu najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za Android. To velja tudi za uporabnike iPhone, čeprav OneDrive ne more nalagati fotografij, ki so bile optimizirane za iCloud. 

OneDrive vaših fotografij ali videoposnetkov sploh ne stisne. Če želite shraniti slike RAW ali 4K video, je OneDrive dobra izbira, čeprav je največja velikost datoteke 100 GB.

10. SmugMug

Previdni bralci bodo ugotovili, da smo že omenili SmugMug – to je storitev, ki je od leta 2018 lastnica Flickrja. Čeprav je Flickr privlačen nekoliko širše, je SmugMug bolj usmerjen k profesionalnim fotografom, ki tekmujejo s storitvami, kot je 500px. Vendar je še vedno koristno za amaterje, ki želijo nekje shraniti in prikazati svoje fotografije. 

stran s fotografijami

Za lažje premikanje obsežnih zbirk fotografij vam SmugMug omogoča, da mape in podmape sinhronizirate nedotaknjene. To pomeni, da bodo fotografije, ki ste jih organizirali v različne mape na osebnem računalniku ali Macu, obdržale to strukturo.

Profesionalni fotografi lahko postavijo javne portfelje, da pokažejo svoje delo, z vgrajenimi funkcijami za e-trgovino, s katerimi lahko slike prodajate drugim na spletu. Svojim slikam lahko dodate tudi vodne žige po meri, da jih nihče ne ukrade.

Cene SmugMug

SmugMug-om ni na voljo brezplačnih načrtov, vendar lahko preizkusite storitev 14 dni. Ko se to izteče, se boste morali prijaviti na enega od njegovih plačljivih načrtov. Osnovna stopnja znaša 5,99 USD na mesec ali 48 USD na leto, če plačujete letno.

Razlike v omejitvah skladiščenja med načrti pa niso. Neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov se uporablja v območju SmugMug, čeprav imajo videoposnetki največjo velikost 3 GB in omejitev 20 minut na video.

Slaba stran je podpora različnim vrstam datotek, saj lahko naložite datoteke JPEG, GIF, PNG ali HEIC z velikostjo datoteke nekaj več kot 500 MB. Če so vaše slike večje od tega, bodo komprimirane. Če želite varnostno kopirati datoteke RAW, ne morete, zato poiščite drugje.

11. iCloud

Uporabniki Maca redko iščejo dlje kot storitve, ki jih ponuja Apple, in če iCloud ponuja solidno možnost za shranjevanje fotografij in videov, ni nič čudnega. Kot smo omenili v pregledu iCloud Drive, je iCloud integriran v vaše macOS in iOS naprave in ponuja hitro in enostavno shranjevanje v oblaku za vaše datoteke in fotografije.

iCloud-Windows-Photos-Integracija

To pomeni, da uporabniki Windows in Android niso v središču pozornosti iCloud, čeprav do storitve lahko dostopate s spletnim mestom in osnovnim odjemalcem namizja. Oboje je precej slabo, vendar je to za uporabnike Apple drugačna zgodba.

iCloud ponuja brezplačno 5 GB prostora za shranjevanje. Dodatnih 50 GB stane manj kot 1 USD na mesec, ali pa lahko nadgradite na 2TB za 9,99 USD na mesec. Zaradi tega je nekoliko dražje kot nekatere druge možnosti na našem seznamu, če imate na voljo veliko fotografij in videoposnetkov. 

Z datotekami RAW deluje tako, da prvotno datoteko hrani v oblaku in prikaže vgrajeni JPEG, ki si ga lahko ogledate v napravah in tako prihranite prostor.

Skrbi glede zasebnosti iCloud

Apple ni imun na vprašanja zasebnosti, saj je nekaj zvezdnikov intimne slike ukradeno iz iClouda leta 2014. K sreči Apple tukaj res ni bil kriv, saj so bili vzrok phishing napadov na slavne osebnosti. Apple je odtlej povečal varnost svojega računa z dvofaktorno avtentikacijo, ki je zdaj privzeto uporabljena za račune.

iCloud uporablja šifriranje ničelnega znanja za nekatere podatke, na primer shranjena gesla in podatke o plačilu. Vendar to ne velja za fotografije in videoposnetke. Pri dostopu do iCloud.com uporablja najmanj 128-bitno šifriranje AES za podatke v mirovanju in protokol TLS 1.2..

Vaši podatki so precej varni, vendar lahko drugi ponudniki nudijo boljšo zaščito vaše zbirke fotografij.

Prednosti:

 • Dobro se združuje z izdelki Apple
 • Lahko prenese RAW slike
 • Na voljo je aplikacija za Windows

Slabosti:

 • Minimalno brezplačno shranjevanje
 • Brez šifriranja z ničelnim znanjem
 • iCloud cene so dražje kot nekatere možnosti

12. Shutterfly

Digitalne fotografije so odlične, vendar imajo eno veliko pomanjkljivost – velika večina jih ni nikoli videti. Nekateri so morda objavljeni na družbenih medijih, vendar samo foto knjige, odtisi in kartice omogočajo, da svoje slike odnesete z zaslona in v resnični svet. Tukaj pride Shutterfly.

Shutterfly

Shutterfly ima ogromno izdelkov, ki jih lahko ustvarite s pomočjo svojih fotografij, vključno s foto knjigami, voščilnicami, pisalnimi materiali, koledarji, stensko umetnostjo in še več. Shutterfly vam ponuja, da vas vabi k nakupu izdelkov in ponuja tudi neomejeno shranjevanje v oblaku za fotografije, čeprav ni možnosti shranjevanja videoposnetkov. 

Za shranjevanje fotografij ni pristojbine – plačate jih le, ko izdelke kupujete prek spletnega mesta.

Nalaganje fotografij v Shutterfly

Čeprav Shutterfly ponuja neomejeno shranjevanje, sprejema datoteke le v JPEG formatu. Če so vaše fotografije v kateri koli drugi obliki, jih boste morali najprej pretvoriti. Velikost datoteke ni omejitev, vendar če iščete način za shranjevanje RAW slik, Shutterfly ni to.

Na svoj račun lahko naložite fotografije na tri načine. Lahko jih povlečete in spustite iz računalnika na spletno mesto, uporabite aplikacijo Shutterfly, da dodate posnetke iz telefona ali samodejno uvozite slike iz Facebooka, Instagrama in SmugMug. Ni možnosti za samodejno nalaganje, zato boste morali fotografije dodati ročno. 

Če ste ljubiteljski ljubitelj, ki vse svoje fotografije shrani v formatu JPEG, potem je to pameten način, da neomejene fotografije shranite popolnoma brezplačno in jih popeljete v “resnični” svet. Za nalaganje pa je potrebnih nekaj več truda kot večina drugih ponudnikov na tem seznamu.

Prednosti:

 • Neomejeno shranjevanje fotografij
 • Popolnoma brezplačno
 • Na voljo je dober izbor foto izdelkov

Slabosti:

 • Shranjujete lahko samo datoteke JPEG
 • Ni shranjevanja videov
 • Ni samodejnih prenosov

13. IDrive (za brezplačno shranjevanje)

Čeprav je IDrive varnostna kopija, lahko nastavite mape za sinhronizacijo, ki ne ustrezajo omejitvi prostora za shranjevanje varnostnih kopij, in vam tako ustvarijo varnostno kopijo in običajno shranjevanje v oblaku v enem. 

Če imate le dokaj majhno zbirko fotografij, shranjenih v standardnih formatih, bo 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, ki ga ponuja IDrive, dovolj za vaše potrebe. Gre za precej dobro zaokrožen izdelek, kot ste lahko ugotovili v našem prejšnjem pregledu IDrive. 

IDrive-časovnica

Če iščete dodatno shrambo IDrive, boste morali plačati predplačilo, ker IDrive ne ponuja mesečnih načrtov. Resda se primerja z drugimi ponudniki glede na ceno, saj ima 2TB prostora za shranjevanje za samo 69,50 USD na leto, čeprav so običajno na voljo popusti. Za 5TB prostora za shranjevanje boste plačali 99,50 USD na leto.

Funkcije IDrive

IDrive ponuja namizni odjemalec za Windows in macOS s standardno metodo mape za sinhronizacijo, ki jo vidimo pri drugih ponudnikih, kot je Dropbox. Obstajajo tudi aplikacije za Android in iOS, ki bodo samodejno varnostno kopirale vaše fotografije in jih shranile kot časovnico v aplikaciji. 

IDrive uporablja stiskanje in šifriranje brez izgub, kar pomeni, da lahko shranite vse datoteke RAW brez strahu pred izgubo ločljivosti. Prav tako lahko naložite video datoteke, čeprav je največja omejitev 2 GB na datoteko. 

Čeprav so plačilni načrti IDrives odlični, je 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje dobra izbira za manjše kolekcije fotografij, s čimer je konkurenca drugim rešitvam, kot je iCloud.

Prednosti:

 • Brezplačno shranjevanje 5 GB
 • Brez stiskanja
 • Načrti za znižanje cen

Slabosti:

 • Brez mesečnih cenovnih načrtov

Kako smo izbirali ponudnike

Iz naših drugih pregledov za shranjevanje v oblaku boste vedeli, da vsakega ponudnika hladno in težko pogledamo, da ugotovimo njegove prednosti in slabosti. Če ponudnik opravi odlično delo, bomo tako rekli. Če je to slaba možnost, se vam ne bomo bali.

Zato smo v svojih okroglih skupinah pogledali funkcije, cene in varnost in v tem pregledu smo pogledali, kako dobro vsaka storitev shranjevanja v oblaku obravnava shranjevanje fotografij. Zato sta pCloud in Sync.com, dva izmed naših najljubših vsestranskih igralk, le tu na sredini.

Končne misli

Če samo iščete, da shranite na tisoče JPEG-ov, v katerih ste zamašili telefon in trdi disk, bo verjetno kateri od ponudnikov na tem seznamu odlično opravil. Vendar poglejte malo bližje in ugotovili boste, da je Amazon Photos ena najboljših možnosti za večino uporabnikov, z neomejenim pomnilnikom, ki ga lahko delite, in dostopom do drugih Amazonovih storitev.

Google Drive je blizu drugega mesta in ima neomejeno brezplačno shranjevanje, če se ne moti, da se datoteke stisnejo. SmugMug je dobra izbira, če ste profesionalni fotograf, Sync.com nudi odlično varnost in tudi Shutterfly lahko odlično opravi odlično delo, če so vaše fotografije v pravem formatu.

Ta seznam dokazuje, da ne glede na to, ali ste ljubitelj ali profesionalec, obstaja veliko spletnih mest za gostovanje slik in ponudnikov shranjevanja v oblaku, ki vam omogočajo, da shranite ali pokažete svojo zbirko fotografij, od Amazona do IDrive (in vse ostalo vmes).

Če imate izkušnje z uporabo katere koli od zgornjih storitev ali menite, da smo zamudili glavnega igralca, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map