Najboljša shramba v oblaku za Video 2020

Ne glede na to, ali gre za domače video posnetke, počitniške posnetke ali tiste spomine v življenju, ki jih želite shraniti, je zagotovitev dovolj prostora za shranjevanje videoposnetkov. Namesto da bi jih tvegali na lokalnem trdem disku, bi morali razmišljati o shrambi v oblaku. 


S tem lahko odpravite težave s shranjevanjem vaše video zbirke, zlasti z vedno večjimi ločljivostmi videoposnetkov (in velikostmi datotek). Da bi se lažje odločili, katera je najboljša storitev za shranjevanje videoposnetkov v oblaku, smo sestavili kratek seznam, ki vam bo pomagal prebrskati dobro, slabo in resnično grdo. Za vas imamo osem ponudnikov, ki imajo svoje prednosti in slabosti.

Kaj je najboljše shranjevanje v oblaku za video?

Takoj vam bomo povedali, da je pCloud storitev, ki jo trenutno priporočamo kot najboljše shranjevanje v oblaku. Na voljo je s shranjevanjem do 2TB, brez omejitev velikosti datotek, integriranim predvajalnikom medijev in mobilnimi aplikacijami, ki bodo samodejno naložile vaše videoposnetke, ko jih boste posneli. Vendar imamo spodaj celotno uvrstitev.

  1. pCloud
  2. Sync.com
  3. Google Drive
  4. MEGA
  5. Amazon Drive
  6. Dropbox
  7. SugarSync
  8. Škatla

Sync.com zaostaja na drugem mestu in tudi drugi naši ponudniki niso preveč slabi. Pojdimo skozi vsakega ponudnika, da vam bomo pomagali pri odločitvi.

1. pCloud

Začeli bomo z našo najboljšo izbiro za shranjevanje video oblakov. To je že dolgo ena izmed naših najljubših, in kot smo že govorili v našem pregledu pCloud, obstaja veliko prednosti, vključno z njegovimi najvišjimi varnostnimi funkcijami, cenovno dostopnimi načrti za shranjevanje, odličnimi možnostmi skupne rabe in vgrajenim predvajalnikom medijev, ki predvaja večji video formati. Dobro deluje tako na namizju kot tudi v mobilni aplikaciji.

pcloud-desktop-app

Če delate z velikimi 4K ali 8K video datotekami, boste zadovoljni s pCloudom. Ne omejuje vas glede na velikost datoteke, kar pomeni, da lahko brez kakršnih koli težav naložite ogromne video datoteke. Kot smo že omenili, je priložen tudi vgrajen medijski predvajalnik, ki vam bo omogočil ogled posnetkov, shranjenih v priljubljenem spletnem brskalniku.

Predvajalnik pCloud bo morda predvajal te video posnetke, preden jih predvaja, vendar to stori samodejno. Izvirnih datotek ne bo nadomestil, temveč vam bo dal spletno prijazno kopijo, ki jo lahko brez problema predvajate prek interneta.

Tudi mobilne naprave so dobro podprte. Njegove aplikacije za Android in iOS omogočajo dostop do spletnega pogona v oblaku, samodejno nalaganje pa vam olajša nenehno varnostno kopiranje datotek.

Ponudbe pCloud

Za preizkusne storitve pCloud vam ni treba plačevati, preprosto vnesite vaš e-poštni naslov. Z brezplačnim spletnim shranjevanjem do 10 GB boste lahko preizkusili večino ponujenih funkcij, ne da bi pri tem plačali. Plačani načrti se začnejo pri pCloud, načrti velikosti trdega diska pa 500 GB ali 2TB.

Iz brezplačnega načrta so izključeni le zaščita z geslom in datumi veljavnosti javnih datotek, kot je šifriranje z ničelnim znanjem. Če ste zaskrbljeni zaradi svoje video varnosti, se boste morali naročiti na plačljivi načrt.

2. Sync.com

Če pCloud ne bi bilo na sliki, bi bila Sync.com naša možnost številka ena. Kakor je že, pa je vreden tekač in še vedno velja za eno najboljših oblakov za shranjevanje slik in videoposnetkov, kot kaže prejšnji pregled Sync.com.

sync.com-sync-spletna aplikacija

Začeli bomo z zakoni o zasebnosti. Sync.com kot kanadsko podjetje izkorišča enega najboljših in najbolj podprtih zakonov o zasebnosti na svetu. To pojasnjuje, zakaj je tudi v našem ožjem ožjem shranjevanju v oblaku visoko uvrščen.

Tako kot pCloud ima tudi Sync.com brezplačen načrt z velikodušnim sistemom napotitve. Sync.com ponuja izredno malo prostora za shranjevanje 5 GB, kar je polovica prostora za shranjevanje, ki ga pCloud ponuja brezplačno. Vendar lahko to razširite z do 20 GB dodatnega prostora za shranjevanje, zahvaljujoč novim uporabnikom. Vsaka pridobljena prijava doda dodatno omejitev 1 GB na vaš prostor za shranjevanje.

To zahteva nekaj truda, vendar je to bolj radodarna pozicija kot pCloud ali drugi ponudniki, kot je MEGA, ki ima politiko dodajanja pomnilnika za napotnice, ki poteče v roku enega leta.

Cena za shranjevanje v oblaku Sync.com

Sync.com ponuja načrte za shranjevanje od 200 GB do 4TB, od 60 do 180 dolarjev na leto. Za svojo naročnino pridobite najvišjo raven varnosti vaših video datotek z eno najboljših rešitev za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem na trgu. Na voljo je 256-bitno šifriranje AES, skupaj z dvofaktorsko avtentifikacijo, da vaš račun zaščitite pred hekerji.

Za svoj denar dobite tudi veliko praktičnih funkcij. Sync.com ponuja različico datotek do enega meseca, zaščito z geslom za zaščito vaših najbolj občutljivih videoposnetkov in zmogljiv sistem računov, ki vam omogoča spremljanje dostopa do računa. Prav tako lahko na daljavo odstranite dostop do uporabnikov in obrišete datoteke s povezanih naprav.

Naročnikom Sync.com tudi ni treba skrbeti za velikosti datotek. Tako kot pCloud tudi Sync.com nima omejitev datotek, kar pomeni, da so lahko vaši videoposnetki tako veliki, kot jih potrebujete. Na žalost pCloud omogoča predvajanje medijev neposredno s svojega spletnega mesta ali priložene aplikacije, Sync.com ne zagotavlja te funkcije.

Če vas zanimajo razlike med Sync.com in pCloud, si oglejte naš pregled Sync.com v primerjavi s pCloud.

3. Google Drive

Kot prvo izmed množičnih tehnoloških podjetij, ki se je uvrstilo na ta seznam, Google Drive zasluži velikodušno tretje mesto v našem najboljšem oblaku za shranjevanje video datotek. Kot je razloženo v prejšnjem pregledu Google Drive, je dober vsestranski ponudnik močan, integriran pisarniški paket, ki tekmuje Microsoft Office in 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

sync.com-sync-spletna aplikacija

Če imate Google račun, že veste, s čim se ukvarjate, ko gre za Google Drive. Vključeni prostor za shranjevanje v storitvi Drive se širi v celotnem Googlovem paketu izdelkov, od Gmaila do Google Photos in njihovih povezanih mobilnih aplikacij. 

Za razliko od Sync.com, Google nima zvezdnega ugleda za zasebnost. Prejšnji incidenti, v katerih je Google posegel v datoteke, zaključil račune katerega koli uporabnika, ki ga ne odobri, bi lahko bil zaskrbljujoč. 

Najboljša stvar, zlasti brez vključenega šifriranja ponujenih datotek, je uporaba Google Drive z rešitvijo, kot je Boxcryptor, za najboljšo zaščito.

Neomejeno shranjevanje video posnetkov

Google Drive izstopa, zlasti v primerjavi z nekaterimi drugimi ponudniki na tem seznamu, je, da ponuja neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov, zaradi česar je eden najboljših spletnih shramb za fotografije in video. To pomeni, da fotografije in videoposnetki ne bodo veljali za vaš brezplačni omejitev 15 GB ali poznejše omejitve plačanega prostora za shranjevanje.

Na voljo imate tudi več načinov za skupno rabo videoposnetkov neposredno na družabnih omrežjih, kar je velik plus, če želite posodabljati svoje račune na Facebooku in Instagramu..

Preden hitite, da odprete Googlov račun, je nekaj pomembnih opozoril, saj so v neomejeno shranjevanje datotek vključeni le določeni video formati. Za pretvorbo videoposnetkov v kakovost 1080p z aplikacijo Google Photos boste morali uporabiti možnost »visokokakovostne« varnostne kopije ali pa bodo upoštevali skupno omejitev za shranjevanje v storitvi Google Drive.

Če je brezplačno vključenih 15 GB prostora za shranjevanje, to ne bo omogočilo shranjevanja preveč videoposnetkov 1080p ali višje kakovosti. Za to boste morali razmišljati o dodatnem plačilu, saj se bodo cene Google Drive začele od 19,99 USD na leto za 100 GB dodatnega prostora za shranjevanje, do 2TB za 99,99 USD na leto. 

Plačana naročnina bo sprostila možnost skupne rabe večjega prostora za shranjevanje z drugimi družinskimi člani, zato bo Google Drive dobra možnost za kolaboracijo velikega družinskega albuma z vašimi najdragocenejšimi spomini.

Storitev ni popolna (primanjkuje blokirnega kopiranja, zato bo nalaganje datotek nekoliko počasi), vendar je tudi ena najlažjih storitev v oblaku, ki bi jo lahko izbrali, z dobrim uporabniškim vmesnikom in poceni Cenitev.

4. MEGA

MEGA je pogosta omemba v ožjih seznamih za shranjevanje v oblaku zaradi izjemno velikodušnega brezplačnega načrta, ki ponuja do 50 GB prostora za shranjevanje brez kakršnih koli plačil.

MEGA

Oblikuje se kot “podjetje za varovanje zasebnosti” in, kot pojasnjuje naš pregled MEGA, to ni nepošteno ocenjevanje, tudi če gre za polemiko o Kim Dotcom, ustanovitelju MEGA.

Čeprav ni več vključen v operacije MEGA, ostaja odločitev Dotcoma, da zgradi šifrirano oazo za podatke, brez vladnih vmešavanj..

Brezplačno shranjevanje v oblaku

Tako kot je ime impresivno, je najbolj privlačna količina spletne shrambe, ki jo ponuja MEGA. Če želite pridobiti brezplačnih 50 GB, morate preskočiti nekaj zank, vendar je bistveno bolj velikodušen od brezplačnih načrtov nekaterih drugih konkurentov.

Novi uporabniki MEGA začnejo s 15 GB prostora za shranjevanje, z dodatnimi 35 GB priloženih 30 dni. V račun lahko dodate še 10 GB, 15 GB in 20 GB prostora za shranjevanje z napotitvijo novih uporabnikov in nameščanjem namiznih in mobilnih aplikacij. Vendar se ti iztečejo po določenem številu dni (od 180 do 365 dni, odvisno od dosežka.)

Ko se vrnete na privzetih 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, boste morali uporabnike napotiti, naj ohranijo omejitve, če niste pripravljeni plačati. Vsaka prijava pa vam zasluži dodatnih 10 GB. V nasprotnem primeru boste morali plačati naročnino na MEGA.

To je še eno izstopajoče območje, saj MEGA ponuja od 200 GB do neverjetnih 8TB prostora za shranjevanje, med 5 in 30 USD na mesec. Obstajajo nekatere omejitve prenosa (od 1TB do 16TB), ki bi lahko vplivale na vas, če razmišljate o veliko dostopanju do svoje zbirke.

Ni tako poceni kot naša najboljša možnost, pCloud, vendar ponuja več prostora za shranjevanje, z največ 8TB v primerjavi s pCloudom največ 2TB. Vendar ne gre samo za shrambo, saj boste dobili dostop do številnih vrhunskih funkcij, vključno z varnim pogovorom in različico datotek za redno posodabljanje datotek.

5. Amazon Drive

Kot eno izmed velikih tehnoloških podjetij lahko Amazon svoje rešitve za shranjevanje v oblaku dostavi po nižjih cenah kot pri konkurentih, kot je MEGA. Rezultat je Amazon Drive, in čeprav je v našem pregledu Amazon Drive razvidno, da ni brez težav, je vsekakor vreden kandidat, ki se uvršča v prvo peterico.

Amazon-Drive

Ena največjih izjemnih lastnosti Amazon Drive je neomejeno shranjevanje fotografij. Če iščete storitev, ki lahko služi kot najboljši trezor za vaše domače videoposnetke in fotografije, je to kandidat, še posebej, ker je za člane Amazon Prime brezplačen.

Če živite pod skalo, je Amazon Prime naročniški paket Amazon, ki vključuje brezplačno dostavo za izdelke Amazon naslednji dan, skupaj z drugimi spletnimi storitvami, vključno z Amazon Prime Video (s filmi in pretakanjem TV-jev) ter brezplačnih 5 GB prostora za shranjevanje, ki ga ima Amazon Pogon zagotavlja.

Cene Amazon Drive

Škoda, da neomejena shramba ne vključuje videov, vendar je vseeno vredno razmisliti o Amazon Drive. Če želite shraniti veliko video vsebine, boste morali povečati prostor za shranjevanje. 100 GB Amazon Drive vam bo povrnilo 19,99 USD na leto, medtem ko vas bo 1TB prostora za shranjevanje stalo 59,99 USD na leto. 

Vendar se boste morali spomniti vnaprejšnjih stroškov za Amazon Prime. Vsak dodaten prostor za shranjevanje bo poleg naročnine Prime, ki stane 119 USD na leto. Za razliko od storitve Google Drive ponuja kopiranje na ravni bloka s celovitimi orodji, ki so vključena v namizne aplikacije, s katerimi lahko omejite hitrost sinhronizacije in preprečite upočasnitev.

Ta svet integracija pomeni, da lahko v aplikaciji Amazon Prime predvajate svojo video vsebino, ki je na voljo za televizijo in mobilne naprave.

6. Dropbox

Čeprav to ni najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za pretakanje videoposnetkov, ima Dropboxov vgrajeni medijski predvajalnik in razumno poceni načini shranjevanja potencialno možnost za tiste, ki iščejo preprostega spletnega ponudnika, ki je preprost za uporabo, kot raziskuje naš pregled Dropbox.

dropbox-spletna aplikacija

Poudarjamo “poceni”, ker vam Dropbox ponuja brezplačen načrt, vendar ste omejeni na 2 GB. To je majhen za vsako potencialno video zbirko, kar pomeni, da jo boste morali plačati, če razmišljate o uporabi Dropboxa ali pa boste morali močno udariti po napotkih, pri čemer za vsako registracijo, ki jo pridobite, dodate 500 MB.

Tudi njegove lastnosti so omejene. Datoteke lahko delite, vendar jih ne morete zaščititi z geslom ali dodati datumov veljavnosti v katere koli javne povezave do datotek, ki jih ustvarite. Vendar je hiter ponudnik s sinhronizacijo datotek na ravni bloka, da pospešite postopek.

Dropbox vam omogoča tudi predvajanje video datotek neposredno iz brskalnika, ne da bi za to potrebovali aplikacijo drugega proizvajalca.

Cene Dropbox

Čeprav je še vedno precej poceni, Dropbox žal ni najbolj konkurenčen ponudnik. Pogled na Dropbox in Google Drive kaže, da boste za isto količino 2TB prostora za shranjevanje plačali dvakrat z Dropboxom (99,99 USD v primerjavi z 198,96 USD na leto).

Dropbox ponuja cenejši načrt, 1TB prostora za shranjevanje je na voljo 99 USD na leto (ali 9,99 USD na mesec na mesečnem načrtu). Najboljši načrt pa je neomejen načrt za shranjevanje v oblaku, ki smo ga prej ocenili kot enega najboljših neomejenih načrtov za spletno shranjevanje na trgu.

Za 240 USD na leto (ali 25 USD na mesec na mesečnem načrtu) boste pridobili neomejeno shranjevanje datotek. To je draga možnost, vendar bi lahko dobro delovala uporabnikom z zelo veliko zbirko videov. Dropbox ponuja tudi preproste, namestitvene in pozabljene aplikacije za Android, iOS, macOS in Windows. 

Kot oče sodobnih ponudnikov oblakov ima Dropbox veliko pozitivnih rezultatov, vendar to ni bilo vedno tako. Prejšnje kršitve podatkov in pomanjkanje šifriranja ničelnega znanja bi lahko bili resnično zahtevni za zasebnost, zlasti za občutljive videoposnetke. Preberite si naš Dropbox vs Google Drive vs OneDrive in si oglejte, kako se primerja z drugimi ponudniki za shranjevanje v oblaku.

7. Škatla

Box najbrž ne bi bil prvi pogon v oblaku, ki bi si ga zamislili, da bi gostil svojo video zbirko. Za začetek, kot je razloženo v našem pregledu Box, je Box predvsem rešitev za shranjevanje v podjetju, ki se bolj osredotoča na svoje aplikacije za produktivnost kot katerikoli poseben poudarek na video shrambi..

box-web-odjemalec

Glede na to, da je Box na voljo z neomejenimi načini shranjevanja, bi bil lahko eden najboljših shramb v oblaku za video urednike. Postala je ena najboljših storitev EFSS, z enkripcijo zasebnih datotek in integracijo z obema glavnima pisarniškima paketoma, Microsoft Officeom in Google Dokumenti.

Box je zelo podoben Dropboxu, zlasti njegovemu spletnemu odjemalcu, s podobno uporabniško izkušnjo. Sinhronizacija datotek olajša skupno rabo video datotek med vsemi vašimi napravami, vključno z mobilnimi napravami.

Ker ponuja poslovne načrte, Box zagotavlja največjo možno varnost vaših datotek z načrtovanim AES 256-bitnim šifriranjem in rednim testiranjem penetracije, da bi omejili možnost škodljive kršitve podatkov.. 

Cene škatle

Za 100 GB prostora za shranjevanje v osnovnem načrtu zaganjalnika je Box dražji od možnosti, kot je Google Drive, ki za isto količino pomnilnika zaračuna 19,99 USD na leto. Neomejeno shranjevanje se začne pri 17,30 USD na mesec.

Ena od slabih strani, še posebej, če želite shraniti velike video datoteke, je omejena velikost datoteke. Box ima omejitev velikosti datoteke 5 GB, kar je precej slabo, še posebej v primerjavi z nekaterimi drugimi ponudniki na tem seznamu.

Mnoge funkcije Box ponudbe so osredotočene na poslovne stranke in ne bodo pomembne za osebnega uporabnika. Vendar pa lahko njegova močna varnost, možnost neomejenega shranjevanja ter zaščita gesla in datumi veljavnosti javnih datotek postanejo možnost shranjevanja v levem polju za vašo video zbirko.

8. SugarSync

SugarSync bi lahko bil eden od največjih, vendar ni, saj naš pregled SugarSync raziskuje vse globlje. Cenik in omejen na funkcije, ni prvi ponudnik, ki bi si ga omislili, če bi iskal oblak za shranjevanje svojih videoposnetkov. Za začetek ni vgrajenega predvajalnika medijev, zato so cenovni načrti v primerjavi z drugimi igralci na trgu izjemno dragi.

SugarSync-FileTransfer-Monitoring

Edina resnična korist te storitve, če ji lahko rečemo prednost, je hitrost. Hitrosti prenosa so spodobne, čeprav so hitrosti prenosa lahko precej počasne. Na žalost vse ostalo, kar bi lahko pokrivali o SugarSync kaže na uporabo drugega ponudnika, kot je pCloud.

Drage brez razloga

Na spletnem mestu SugarSync so ga opisali kot “najbolj priljubljen” paket, kar 250 GB pomnilnika stane 9,99 USD na mesec. Medtem 100 GB stane 7,49 USD na mesec, 500GB pa ogromnih 18,95 USD na mesec.

Primerjajmo to s pCloudom, ki ponuja 500 GB prostora za shranjevanje za 4,99 USD na mesec. Čez eno leto bi z naročnino SugarSync plačali 167,52 USD dodatno. Ta številka bi morala biti dovolj, da vas odloži, če pa ne, bi bil verjetno zastarel vmesnik in pomanjkanje kakršnega koli vgrajenega predvajalnika medijev.

Druga velika slabost je pomanjkanje vgrajenih funkcij za predvajanje medijev. Ljubitelji videoposnetkov prečistite SugarSync s seznama in namesto tega pojdite na pCloud, Sync.com ali Google Drive.

Kako smo izbirali ponudnike

Za vsak naš pregled v oblaku in okroglih krogih uporabljamo enak pristop. Veliki igralci nimajo brezplačnega prehoda in vsak ponudnik upošteva njihove zasluge. Preden jih uvrstimo na svoje sezname, si ogledujemo skladiščenje, varnost, funkcije, cene in splošno enostavnost uporabe.

Kakovost je odlična, zato smo veliki ljubitelji storitev za shranjevanje v oblaku, kot je pCloud, vendar tudi zato se ne bojimo omeniti povprečnih konkurentov, kot je SugarSync, da bi dobili celotno sliko na trgu – bradavice in vse.

Končne misli

Kasneje bo osem ponudnikov spletnih shramb, upamo, da se boste odločili in izbrali načrt za shranjevanje, ki je najboljši za vašo video zbirko. Če še vedno niste prepričani, skoraj vsi tukaj našteti ponudniki ponujajo brezplačen načrt, da bi vas skušal, vključno z našim najboljšim priporočilom, pCloud.

Če pCloud za vas ni na voljo, bi lahko bila rešitev vrhunske kakovosti, kot so Sync.com, Google Drive in MEGA. Vsaka storitev ima svoje prednosti in slabosti, vendar boste morda morali sprejeti posamezne ocene vsakega ponudnika, preden se dokončno odločite.

Če ste uporabili katero od storitev na tem seznamu ali se želite razširiti ali se ne strinjate s tem, kar smo povedali, nam prosimo, pustite komentar pod tem člankom. Hvala za branje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me