Najboljša shramba v oblaku za družine leta 2020: Skladiščenje, otroci in vi

Uporaba oblakov za shranjevanje je postala običajna za večino ljudi. Vendar je poskus upravljanja z družino v oblaku lahko težji. Iskanje najboljše shrambe v oblaku za svojo družino ni tako preprosto, če iščete shrambo za pet oseb. Na srečo podjetja, kot sta Microsoft in Google, olajšajo upravljanje shranjevanja v oblaku za vse.


Na voljo je veliko različnih možnosti shranjevanja v oblaku, zato smo želeli ponuditi nekaj smernic pri izdelavi tega najboljšega navodila za shranjevanje v oblaku za družine.

Kaj je najboljše za družinsko shranjevanje v oblaku

 1. OneDrive
 2. Google Drive
 3. pCloud
 4. Sync.com
 5. iCloud

Ko družinski dinamiki dodate kaj novega, je lepo, kadar ne povzroča težav. Shranjevanje v oblaku ni nič drugače. Vaša družina bo shranjevala fotografije, videoposnetke in druge datoteke, zato menimo, da mora biti shramba v oblaku varna, hitra, enostavna za uporabo in vam bo zagotovila veliko prostora za shranjevanje.

Zaradi varnosti smo si ogledali preverjanje pristnosti z dvema faktorjema (2FA) in šifriranje ničelnega znanja. Dvofaktorska overitev je funkcija, ki od vas zahteva, da preverite svojo identiteto z vnosom kode, ki vam jo pošljemo. 

Šifriranje brez znanja zagotavlja, da niti vaš ponudnik pomnilnika v oblaku ne more dostopati do vaših datotek, tako da veste, da do vaših podatkov ne dostopa nobena tretja oseba.

Ti dve zaščitni funkciji večinoma – ali v celoti – delujeta v ozadju in nimata skoraj nobene krivulje učenja, zato bodo vaše datoteke ostale varne, ne glede na to, kako vaši družini tehnično znajo ali ne.. 

Če želite izvedeti več o ničelnem znanju in najboljših storitvah za shranjevanje v oblaku, ki ga zagotavljajo, si oglejte naš seznam najboljših shranjevalnih naprav v oblaku.

Nazadnje smo si ogledali še dodatne funkcije, kot so pisarniška orodja, kot so Word ali Google Docs, ki omogočajo lažje urejanje in ustvarjanje dokumentov v oblaku.

Upoštevajte, da je vedno videti kompromis, če pogledamo varnost v primerjavi s funkcionalnostjo. Ponudniki shranjevanja v oblaku, ki se bolj osredotočajo na varnost, ponavadi nimajo veliko funkcij ali podpore za aplikacije drugih proizvajalcev. Zaradi narave varnosti v oblaku je treba programsko opremo v veliki meri zapreti, da bi zagotovili najboljšo zaščito.

1. Microsoft OneDrive

OneDrive je Microsoftova rešitev za shranjevanje v oblaku in tudi edina možnost na tem seznamu, ki ima poceni načrt shranjevanja za velike družine. To, skupaj z vključitvijo zbirke Microsoft Office, naredi OneDrive kot nalašč za študente in srednješolce, poslovne strokovnjake in vse med njimi.

onedrive-upravitelj datotek

Do OneDrivea lahko dostopate prek spletnega mesta, mape za sinhronizacijo na namizju ali prenosniku ali katere koli naprave Android ali iOS. Uporabniški vmesnik uporablja sistem map, tako da bo znan večini ljudi. Datoteke in mape lahko z drugimi delite tudi prek skupne povezave. OneDrive omogoča tudi zaščito povezav z geslom, tako da so varne, tudi če padejo v napačne roke.

OneDrive ima štiri načrte za shranjevanje, od 5 GB do 1 TB. Domači načrt Office 365 je družinski načrt OneDrive in ponuja 1 TB za vsakega do šest uporabnikov in skupno 6TB. Načrt je 99 USD na leto ali 9,99 USD na mesec, odvisno od tega, kako želite plačati.

Drugi razlogi, ki so nam všeč OneDrive

V družinskem načrtu je vključen Office 365 Home, tako da imate dostop do Microsoftove družine izdelkov Office prek osebnih računalnikov, računalnikov Mac, tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. Microsoft Office se široko uporablja v šolah in poslovnem svetu, zato je Microsoft, ne glede na to, ali vodite dnevnik, delal domače naloge ali razlagal podatke za delo, pokril.

Skupaj z Microsoft Officeom ima OneDrive še eno lepo funkcijo za uporabnike z več osebnimi računalniki. S klikom na zavihek »PC-ji« v OneDrive na namizju ali prenosnem računalniku lahko dostopate do vseh datotek v katerem koli računalniku, s katerim ste že povezani.

onedrive-pc-dostop

Microsoft je v OneDrive vključil tudi 2FA, čeprav ne uporablja šifriranja z ničelnim znanjem, kar pomeni, da boste morali uporabiti programsko opremo drugega proizvajalca, kot je Boxcryptor, če želite to varnostno funkcijo. Oglejte si naš celoten pregled Boxcryptorja, če želite izvedeti več o varovanju OneDrive in druge spletne programske opreme.

OneDrive ima še eno varnostno funkcijo, imenovano Personal Vault. S svojim osebnim trezorjem lahko skenirate pomembne dokumente – na primer rojstne knjige, davčne evidence in vse drugo, za kar želite biti varni – neposredno v zaščiteno mapo. Na voljo so tudi dodatne varnostne funkcije, s katerimi datoteke samodejno zaščitite.

Vaš osebni trezor zahteva 2FA in 20 minut neaktivnosti bo samodejno zaklenilo mapo, tako da ste zaščiteni, če se slučajno odpravite z nekaj pomembnega odprtega. Do osebnega trezorja lahko dostopate z vseh svojih naprav, skeniranje dokumentov pa je mogoče iz mobilne aplikacije.

2. Google Drive (Google One)

Googlov izbor spletnih orodij in storitev ni bil vedno najbolj preprost, še posebej, če gre za Google Drive in njegove različne načrte. V prizadevanju, da bi to spremenil, je Google zbral svoje načrte za shranjevanje pod blagovno znamko Google One, katerih cilj je zagotoviti jasne možnosti shranjevanja za uporabnike in družine ter druge ugodnosti.

Do Google Drive lahko dostopate prek spletnega mesta, mobilne aplikacije in mape za sinhronizacijo Windows ali Mac. Google Drive je organiziran tudi prek map in je enostavno shranjevanje datotek in dostop do njih, kadar koli želite. Datoteke lahko preprosto delite tudi z drugimi prek povezave.

google-drive-file-manager

Google Drive ima štiri standardne načrte, ki segajo od brezplačnega načrta 15 GB vse do 2TB. Vsi plačani načrti oglašujejo možnost dodajanja družinskih članov, zaradi česar je Google Drive dobra možnost za družine, ki želijo preizkusiti poceni načrt ali imajo nizke zahteve za shranjevanje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Google One poleg shrambe prek Google Drive vključuje tudi članske ugodnosti z vsemi plačanimi načrti. Od zdaj lahko pri iskanju z Googlom dobite popuste za izbrane hotele. Tudi pri nakupih v trgovini Google Store lahko dobite do 10 odstotkov, Google pa obljublja, da jih čaka še več.

Poleg shrambe prek Google Drive imate na voljo tudi brezplačen dostop do Googlovih pisarniških pisarniških programov z vsakim načrtom. Te aplikacije vam omogočajo ustvarjanje in urejanje dokumentov neposredno iz Google Drive, sodelovanje z drugimi uporabniki Drive in več. Google Docs je še en priljubljen pisarniški paket za šole in delovna mesta, ki še povečuje njegovo uporabnost.

google-docs

Tako kot OneDrive tudi Google uporablja 2FA. Tako kot OneDrive tudi Google ne omogoča šifriranja ničelnega znanja, kar pomeni, da boste za dodatno varnost morali poiskati podporo tretjih oseb. Boxcryptor bo sodeloval tudi s storitvijo Google Drive za tiste, ki potrebujejo ali želijo zaščito z ničelnim znanjem. 

Če želite primerjati OneDrive in Google Drive drug ob drugem, si oglejte primerjavo Dropbox v primerjavi z Google Drive v primerjavi z OneDrive. Primerjali boste lahko Google Drive in OneDrive ter Dropbox, še eno vodilno storitev v oblaku za splošno uporabo.

3. pCloud

pCloud je varna rešitev za shranjevanje v oblaku, ki se bolj osredotoča na varovanje vašega računa kot vse drugo. pCloud ponuja tudi enega bolj zanimivih družinskih načrtov. Namesto plačila mesečno opravite enkratno plačilo v višini 1400 dolarjev, kar je trenutno zapisano na 500 USD.

pCloud ima tudi zanimiv brezplačni načrt, ki vas začne z 2 GB in vam nudi več prostora za shranjevanje preprostih opravil.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Tako kot druge možnosti na tem seznamu ima tudi pCloud sodoben uporabniški vmesnik, ki temelji na mapah in omogoča preprosto shranjevanje in iskanje datotek. Dokumenti se lahko delijo tudi prek povezav, tako da imajo drugi lažji dostop do foto albumov, videoposnetkov in datotek po lastni izbiri. Do pClouda lahko dostopate tudi iz mobilne aplikacije v napravah Android in iOS ali s spletnega mesta.

pcloud-file-manager

pCloud ima tudi drug način skupne rabe datotek – pCloud Transfer – za katerega nihče ne potrebuje računa pCloud. Preprosto pojdite na spletni odjemalec in dodajte datoteko (do 5 GB), ki jo želite deliti, in prejemnika, nato pa pritisnite »pošlji datoteke«. Prejemnik prejme elektronsko sporočilo s povezavo, ki omogoča prenos datoteke.

Datoteke, ki jih pošljete s programom pCloud Transfer, se lahko šifrirajo tudi z geslom, tako da samo ljudje z geslom lahko dostopajo do tega, kar pošljete. 

Ta možnost je odlična za starejše starše ali stare starše, ki so manj tehnični in želijo ogledati družinske slike in video posnetke brez dodatnih korakov. Poleg tega lahko geslo dodate ali odstranite, odvisno od vaših potreb.

pcloud-prenos

Družinski načrt vam daje 2TB prostora za shranjevanje in do njega lahko dostopa do pet uporabnikov. Načrt je vseživljenjski načrt, zato vam ne bo treba skrbeti zaradi plačevanja naročnin ali izgube podatkov zaradi zamujenega plačila. Izberete lahko tudi, koliko prostora za shranjevanje dobi vsak uporabnik, tako da lahko član družine, ki je lačen, shrani prostor, ki ga potrebuje.

pCloud uporablja 2FA za varnost in šifriranje z ničelnim znanjem, čeprav za to funkcijo potrebujete dodatno ceno 3,99 USD na mesec. Ko enkrat plačate za mapo Crypto, lahko vse, kar shranite tam, dostopate samo vi.

Za družine z veliko prostora za shranjevanje medijev pCloud ponuja vgrajen video predvajalnik in vgrajen avdio predvajalnik z ustvarjanjem seznama predvajanja.

4. Sync.com

Sync.com je osnovna storitev za shranjevanje v oblaku, ki je enostavna za uporabo in zelo varna. Sync.com podpira 2FA in šifriranje ničelnega znanja je omogočeno izven škatle, zaradi česar je Sync.com najbolj varna možnost shranjevanja v oblaku na seznamu.

Čeprav Sync.com tehnično ne ponuja družinskega načrta, je načrt za 4 uporabnike za en uporabnik Plus cenovno ugoden v višini 180 dolarjev na leto. Lahko se odločite tudi za načrt poslovnih ekip, ki stane 180 dolarjev na leto za tri uporabnike in 1TB prostora za shranjevanje. Poslovni načrti so na voljo v 1TB, 4TB in 10TB in lahko sprejmejo od dva do 100 uporabnikov, odvisno od vašega proračuna.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Do Sync.com je enostavno krmariti, do njega pa lahko dostopate prek mape za sinhronizacijo, Sync.com ali aplikacije. Ustvarite lahko izmenljive mape, ki jim lahko dodate ljudi, ali pa običajne mape pretvorite v mape v skupni rabi. Datoteke lahko delite tudi prek povezave, poleg posameznih videoposnetkov ali drugih spominov in dokumentov.

sync-file-manager

Skupaj z deljenjem povezav lahko svoje povezave enostavno prilagodite z gumbom »upravljanje povezave« in tako zaščitite z geslom, omejitve prenosa, samo za branje in še več.

sinhronizacijska povezava

Sync.com morda nima veliko dodatnih funkcij zaradi šifriranja z ničelnim znanjem in 2FA, vendar če vaša družina ceni zasebnost in varnost nad vsem drugim, ne morete premagati Sync.com.

Če imate težave pri odločanju med pCloud in Sync.com za varno shranjevanje v družini, si lahko v članku o Sync.com v primerjavi s pCloudom ogledate našo popolno primerjavo..

5. iCloud

Če uporabljate iPhone ali Mac, obstaja velika verjetnost, da že uporabljate iCloud. iCloud pooblasti vaše varnostne kopije in shranjevanje fotografij ter jih brezhibno upravlja v drugih napravah Apple.

Apple-ove cene so dokaj enostavne s štirimi načrti, od katerih imata dva skupna deljenja: načrti z zmogljivostjo 200 GB in 2 TB..

Drugi razlogi, ki so nam všeč iCloud

Apple je poleg shrambe iCloud Drive vključil več uporabnih funkcij za uporabnike Apple. Z iCloud lahko vse varnostne naprave Apple shranjujete v varnostnih kopijah, uporabljate funkcije, kot je Poišči moj iPhone in preprosto delite fotografije z drugimi uporabniki Mac in iOS, ne glede na to, ali so v vašem družinskem načrtu ali ne.

icloud-pogon

Sam iCloud Drive je preprost za uporabo v napravi Mac ali iOS, edina slabost pa je njegov odjemalec Windows. Odjemalec iCloud za Windows v najboljšem primeru frustrira in omogoča zelo malo dostopa do vaše vsebine.

icloud-drive-windows

Druga funkcija iCloud za varčevanje z denarjem je možnost, da svoje aplikacije, glasbo in drugo vsebino delite z vsemi v družinskem načrtu. To vsem omogoča igranje iger in uporabo vrhunskih aplikacij, ne da bi jih morali kupiti posebej za vsako osebo v vašem gospodinjstvu.

Končne misli

Shranjevanje v oblaku je nekaj, o čemer večina ljudi ne razmišlja. Čeprav so nekatere zagotovo boljše od drugih, vsa programska oprema za shranjevanje v oblaku služi v bistvu istemu namenu. Ko iščete dobro možnost za shranjevanje v oblaku za svojo družino, pa je zelo malo takih, ki ponujajo cenovno dobro shranjevanje za več uporabnikov, skupaj z dobro varnostjo in funkcijami.

OneDrive stoji nad ostalimi kot najboljša shramba v oblaku za družine, s cenovno dostopnim načrtom, ki ponuja 1 TB na uporabnika za do šest uporabnikov, popoln dostop do osrednjega paketa Microsoft Office in spodobno varnost. Google tesno sledi za tem, ker če Google One ceni in integrira Google Dokumente.

Za družine, osredotočene na varnost, sta odlični možnosti pCloud in Sync.com, saj ima Sync.com boljšo varnost. Končno je tu iCloud, ki je skoraj nujno, če ste povezani z Apple, vendar je tudi precej dobra možnost, če želite shraniti datoteke ali deliti aplikacije in vsebino Apple z družino.

Če vas zanima še ena možnost za varnostno kopiranje družinskih fotografij, Amazon Drive – prej Amazon Cloud Drive – ponuja neomejeno shranjevanje fotografij in je osvojil prvo mesto v naši najboljši spletni shrambi za fotografije. Kakršna koli neomejena shramba v oblaku je redka in Amazonova ponudba neomejenega spletnega shranjevanja fotografij je na voljo s članstvom Prime. Celoten pregled Amazon Drive si lahko ogledate tudi tukaj. 

Vse možnosti shranjevanja v oblaku na tem seznamu imajo majhno količino brezplačnega prostora za shranjevanje, tako da jih lahko preizkusite, preden ga predstavite celotni družini. Če iščete druge možnosti brezplačnega shranjevanja v oblaku, potem je na našem seznamu najboljših brezplačnih shramb v oblaku za leto 2020 12 odličnih predlogov.

In končno, če shranjevanje v oblaku za vso družino ni ravno tisto, kar iščete, vendar še vedno želite deliti datoteke z družino in prijatelji, vas bo ta vodnik vodil po tem, kako preprosto deliti datoteke v spletu.

V komentarjih spodaj nam sporočite svoje misli o naših najboljših izbirah za najboljšo shrambo v oblaku za družine. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map