Najboljša shramba v oblaku z znanjem z ničlo do leta 2020: Prva varnost

Zakoni, projekti in predpisi po vsem svetu zasebnost spreminjajo v luksuz. Glavni med državami, ki izvajajo takšne zakone, je ameriški stric Sam, projekt PRISM, zakon Patriot USA in zakon CLOUD. Ameriška nacionalna varnostna agencija se ne odloči za uporabo teh zakonov, zato je za zaščito datotek najpomembnejše imeti shranjevanje datotek z ničelnim znanjem.


Kljub temu druge države ne zaostajajo več. Nekatere države EU včasih delujejo ne glede na vašo zasebnost. Francozi imajo svoj vohunski projekt in Združeno kraljestvo je sprejelo zakon o preiskovalnih pooblastilih, ki je še bolj zastrašujoč kot ameriški kolegi..

Več o zakonih o zasebnosti lahko preberete po državah, v katerih državah ima najboljši vodnik z zakoni o zasebnosti v oblaku. Kanade ni na tem seznamu, ker smo pripravili ločen članek o močnih zakonih o zasebnosti v javorski državi.

Z veljavnimi zakoni o zasebnosti in ustrezno zaščito z ničelnim znanjem vam bodo storitve za shranjevanje v oblaku pomagale očistiti prostor na trdem disku s premikanjem datotek v oblak. Poleg tega bodo vaše datoteke varne pred izpadi trdega diska in napakami. To je pomembno, ker datoteke, ki niso določene, ne bo mogoče poiskati datotek.

Najboljša shramba v oblaku z znanjem z ničlo do leta 2020

Kaj je ničelno znanje?

Zero-znanje je alternativno ime za zasebno šifriranje od konca do konca. Zasebno pomeni, da nihče razen vas ne more brati datotek. Zato je šifriranje v vaši lokalni napravi pred prenosom datotek v oblak. Ker za šifriranje uporabite geslo, ki ga poznate samo vi, datotek po prenosu ni mogoče dešifrirati. To je del “od konca do konca”. 

To zagotavlja vašo zasebnost, ker storitev shranjevanja v oblaku, ki zagotavlja nič znanja, ne more vašim organom nekriptirati datotek. Če pozabite geslo, storitev shranjevanja v oblaku ga ne bo mogla ponastaviti in izgubili boste dostop do svojih datotek. Da bi se temu izognili, za shranjevanje gesla uporabite enega najboljših upravljalcev gesel.

Izbrali smo svoje konkurente iz naših najboljših storitev za shranjevanje v oblaku. Če namesto tega iščete varnostno kopijo, preberite naš seznam najboljših varnostnih kopij v spletu. Več o razliki med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo v oblaku lahko izveste tukaj. 

Preden pridemo do seznama najboljših storitev shranjevanja v oblaku z ničelnim znanjem, določimo merila, za katera smo ga uporabili.

Kaj je najboljše shranjevanje v oblaku z ničlo znanja

Očitno mora storitev shranjevanja v oblaku ponuditi zaščito z ničelnim znanjem. Poskrbeli bomo, da bo močan in da nima vrzeli, ki jih podjetje lahko uporablja za napad na vašo zasebnost. 

Močna varnost v oblaku je prav tako nujna. Vključuje funkcije, kot so SSL / TLS protokol, ki ščitijo vaše datoteke v prometu, zaščito pred izklicno programsko opremo in drugo. Pomembna je tudi dvofaktorska overitev, ki ščiti vaš račun.

Najbolje je imeti načrte, ki zagotavljajo več prostora za shranjevanje poceni. Več načrtov storitev ponuja tem bolje, saj boste lažje našli takšnega, ki ustreza vašim potrebam. Če iščete veliko, si oglejte naše izbire glede najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku.

Prijetno in enostavno uporabniško izkušnjo je lepo imeti, saj bo vaša interakcija s storitvijo za shranjevanje v oblaku veliko prijetnejša. Pri tem bo pomagal intuitiven in enostaven vmesnik. Poleg tega bi morali stranke delati na najbolj priljubljenih operacijskih sistemih in se izvajati na namizju, spletu in mobilnih napravah.

Hitrost prenosa datotek bo odvisna od ponudnika internetnih storitev, storitve za shranjevanje v oblaku in od tega, kako blizu ste njegovemu strežniku. Čim bližje ste storitvi, tem hitrejša bo vaša hitrost povezave. Prenos številnih datotek lahko obdavči vaš računalnik, zato je dobro, če lahko storitev omeji uporabo sistemskih virov. Dobra je tudi možnost za zaustavitev hitrosti prenosa.

1. Najboljše shranjevanje v oblaku Zero-Knowledge: Sync.com

Sync.com je bil ustanovljen v Torontu leta 2011, njegova predanost močni varnosti uporabnikov in zasebnosti pa mu je pomagala na vrhu tega seznama in naši primerjavi v shrambi v oblaku. Sedež je v Kanadi, zato lahko izkoristite kanadski zakon o zasebnosti.

Brska po datotekah z 256-bitnim šifriranjem AES in uporablja protokol TLS za zaščito datotek na poti do strežnikov pred napadi človeka v sredini. Storitev je skladna z ničelnim znanjem. Poleg tega omogoča dvofaktorno avtentifikacijo, s katero zaščitite geslo pred hekerji, vendar morate kljub vsemu narediti močno geslo.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5

Prejšnja

Naslednji

Podatkovni centri Sync.com uporabljajo arhitekturo RAID, da preprečijo, da bi izpadi strežnika privedli do izgube podatkov in so potrjeni s SOC 1. Zahvaljujoč tem funkcijam je Sync.com na vrhu našega najbolj varnega seznama za shranjevanje v oblaku.

Preden se odločite za naročnino, lahko uporabite Sync Starter, brezplačni načrt, ki zagotavlja 5 GB prostora za shranjevanje. Ni veliko, vendar nam pomaga, da naredimo najboljše skladišče v oblaku z velikimi servisnimi načrti. Kljub temu je dovolj, da vidite, ali Sync.com deluje za vas. Če izvedete več korakov, lahko dobite 1 GB dodatnega prostora za shranjevanje. Prav tako lahko dodate 1 GB na napotnico do 20 GB.

Obstajata dva osebna načrta: Personal Pro 500GB in Personal Pro 2TB. Prva znaša 49 dolarjev na leto, zadnja pa 96 dolarjev na leto. Vendar mesečnih načrtov ni. Kljub temu pa te konkurenčne cene načrtujejo Sync.com med najboljšimi na trgu.

Poslovni uporabniki lahko začnejo s podjetjem Business Solo, ki dobavi 2TB za 96 dolarjev na leto. Business Pro vam za 60 dolarjev na leto priskrbi 1TB na uporabnika. Potrebna sta najmanj dva uporabnika, največ 50. Če potrebujete več prostora za shranjevanje, se lahko naročite na Business Pro Advanced načrt, ki ponuja do 10 TB prostora za shranjevanje na uporabnika za 180 USD na leto.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Namizni odjemalec Sync.com je preprost za uporabo. Do njega lahko dostopate preko ikone opravilne vrstice. Deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Če želite podporo za Linux, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za primerjavo z Linuxom. 

Hitrosti prenosa Sync.com so počasnejše od povprečnih. Dejstvo, da so njegovi strežniki v Ontariu v Kanadi, mi pa v Beogradu v Srbiji, ko smo izvajali teste v našem pregledu Sync.com, je bilo nekaj povezano s tem. Pričakujete, da boste imeli hitrejše hitrosti, če boste bližje njegovim strežnikom.

Če prenos uporablja preveč sredstev sistema, lahko postopek sinhronizacije izklopite. Obstaja tudi možnost omejitve mesečnih prenosov in prenosov, če imate tudi omejen podatkovni načrt.

Sync.com ne uporablja sinhronizacije na ravni blokov. To pa je normalno, saj sinhronizacija na ravni bloka in šifriranje ničelnega znanja ne delujeta dobro.

Sync.com odlično dela pri zagotavljanju zasebnosti in varnosti uporabnikov, ima poceni naročniške načrte in je enostaven za uporabo, kar vse pomaga, da se uvrsti na ta seznam.

2. pCloud

pCloud je švicarsko podjetje, vendar vaše podatke hrani na stricu Samu. K sreči ponuja šifriranje ničelnega znanja, da to uravnoteži. Kar pa ni tako dobro v tem, je, da morate za to doplačati.

pCloud imenuje svojo zasebno šifriranje “pCloud Crypto”, za njeno uporabo pa morate plačevati 3,99 dolarja na mesec. Predlagamo, da ga dobite ob upoštevanju ameriških zakonov in drugih predpisov. Poleg tega smo od bralcev slišali, da bo pCloud prešel skozi vaše datoteke in se prepričal, da nič ne krši njegovih pogojev uporabe, če ne uporabljate Crypto.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

pCloud mapo za sinhronizacijo

pCloud Delite povezavo do datoteke

Povezave za prenos pCloud

Odjemalec pCloud Drive

Prejšnja

Naslednji

PCloud je kot dokaz svoje varnosti gostil izziv za hekerje pCloud Crypto, vendar ga nihče ni mogel dokončati.

Poleg zasebnega šifriranja pCloud uporablja protokol TLS / SSL za zaščito datotek med prenosom in AES 256-bitno šifriranje, da jih zaščiti v mirovanju. Ko datoteke dosežejo eno od njenih podatkovnih središč, se ustvari pet kopij in jih razdeli na vsaj tri strežnike. Podatkovni centri so zavarovani in nadzorovani 24/7.

pCloud uporablja dvofaktorno overjanje za zaščito vašega računa, če nekdo ukrade vaše poverilnice.

Pred naročnino lahko uporabite brezplačni načrt, ki vam da velikodušnih 10 GB prostora za shranjevanje. Po registraciji lahko izvedete več korakov, da pridobite dodatnih 4 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Poleg tega vsak prijatelj, ki ga napoti, dobi 1 GB dodatnega prostora do 20 GB. Zahvaljujoč temu je na vrhu naših najboljših oblačnih podjetij z velikim seznamom brezplačnih načrtov.

Tako kot Sync.com ima tudi pCloud samo dva osebna načrta, vendar sta konkurenčna. Načrt Premium 500GB je 4,99 USD na mesec, Premium Plus 2TB pa 9,99 USD na mesec. Če plačate za eno leto vnaprej, se cene znižajo na 47,88 do 95,88 dolarja na leto. 

Če menite, da je pCloud odličen in ga želite uporabljati dlje časa, si kupite dosmrtno licenco, ker vam bo dolgoročno prihranil veliko denarja.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Uporaba namiznega odjemalca je prijetna in enostavna. Do njega lahko dostopate z ikono sistemske vrstice ali s pogonom pCloud v upravitelju sistemskih datotek. Vmesnik je nekoliko črtast, vendar je jasen in intuitiven. Na voljo je za Windows, macOS in Linux.

Če imate drug računalnik in potrebujete dostop do datotek, lahko uporabite spletni vmesnik. Hitro je, ima več funkcij in ponuja tekočo izkušnjo. Vendar ni dobro za prenos velikih datotek, zato za to uporabite namizni odjemalec.

Mobilna aplikacija je tudi enostavna za uporabo. Z njim lahko samodejno nalagate fotografije in predvajate avdio in video datoteke. Na voljo je za Android in iOS.

pCloud hrani svoje strežnike v ZDA, vendar je bil v naših testih veliko boljši od Sync.com. Hitrosti prenosa so se ujemale s pričakovanimi hitrostmi povezave. Hitrosti lahko omejite ročno, če pCloud prevzame preveč vaše pasovne širine. Preberite naš pregled pCloud, če želite izvedeti podrobnosti o naših hitrostnih testih.

pCloud zaračunava dodatno šifriranje ničelnega znanja, kar je glavni razlog, da smo ga postavili za Sync.com.

3. Tresorit

Tresorit je ena izmed najbolj varnih rešitev za shranjevanje v oblaku zaradi šifriranja z ničelnim znanjem in drugih varnostnih funkcij. Za to pa morate plačati več, če jih uživate.

Storitev uporablja šifriranje ničelnega znanja za zaščito vaše zasebnosti, protokol TLS za preprečevanje napadov, ki ciljajo na datoteke med prenosom, in AES 256-bitno šifriranje za zaščito datotek v mirovanju. Poleg tega je za zaščito vašega računa na voljo dvofaktorska overitev, če nekdo pokvari vaše geslo.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-desktop

Nihče ni uspel zlomiti Tresorita med svojim izzivom na odprtem hekerju. Če želite izvedeti več o obsežnih varnostnih funkcijah družbe Tresorit, preberite varnostni dokument.

Tresorit ima svoje strežnike v podatkovnih centrih Microsoft Azure na Irskem in Nizozemskem, če želite izvedeti več, preberite naš pregled Microsoft Azure.

Tresorit posnema datoteke na več strežnikih v podatkovnem centru, da zmanjša tveganje izgube podatkov in poveča razpoložljivost datotek.

Prostega načrta ni, vendar ga lahko preizkusite z brezplačno preskusno različico. Najcenejši načrt je Premium v ​​višini 10,42 USD na mesec za le 200 GB prostora za shranjevanje. Solo je drugi osebni načrt, ki zagotavlja 2TB prostora za 24 dolarjev na mesec.

Tresorit ima tudi poslovne načrte. Small Business znaša 20 USD na uporabnika na mesec in vam nudi 1TB prostora za shranjevanje za vsakega uporabnika. V času pisanja tega posla je 50-odstotni popust, kar znaša 12 dolarjev na uporabnika na mesec. Enterprise znaša 24 dolarjev na uporabnika na mesec in podpira več kot 100 uporabnikov.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Tresorit

Tresorit je med našimi najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku, vendar je njegova uporabniška izkušnja bolj zapletena od povprečne. Zato je treba ustvariti posamezne tresorje za sinhronizacijo datotek. Namizni odjemalec deluje v sistemih Windows, macOS in Linux. Sinhronizacija je zapletena, a namizni odjemalec je jasen in enostaven za uporabo. Je tudi ena izmed najbolj privlačnih na trgu.

Za dostop do shranjevanja v oblaku lahko uporabite spletno aplikacijo Tresorit. Ima minimalno zasnovo, tako da je enostavno krmariti.

Aplikacija za pametne telefone Tresorit deluje v sistemih Android in iOS. Z njim lahko dostopate do svoje shrambe, delate brez povezave in nalagate fotografije in videoposnetke iz telefona. Poleg tega ga lahko zavarujete s ključavnico za geslo.

Hitrosti prenosa Tresorita so povprečne, hitrosti prenosa pa so počasnejše, kot bi morale biti. Če ugotovite, da Tresorit ovira vaše delo ali imate omejen podatkovni načrt, lahko omejite pasovno širino omrežja. Več o Tresoritu si lahko preberete v našem pregledu Tresorit.

4. MEGA

MEGA je leta 2013 predstavil Kim Dotcom in je eno najbolj kontroverznih podjetij za shranjevanje v oblaku. Vendar ima močno varnost, ki ima šifriranje ničelnega znanja.

Raven šifriranja v mirovanju je 128-bitni AES, ki ni tako močan kot 256-bitni AES, vendar ga nihče ni mogel zrušiti, kolikor kdo ve. Za zaščito podatkov med prenosom uporablja tudi protokol TLS. Ponuja tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

MEGA-domača stran-2018

MEGA ima štiri načrte, vendar nobena ne more ustrezati vrednosti zgornjih dveh storitev na tem seznamu. PRO LITE znaša 5,69 USD na mesec in vam daje le 200 GB prostora za shranjevanje. Za 2TB prostora za shranjevanje se morate naročiti na načrt PRO II, ki znaša 11,38 USD na mesec. Če plačate eno leto vnaprej, dobite dva meseca brezplačno.

MEGA je bolj privlačen je njegov brezplačni načrt, ki na začetku ponuja 50 GB prostega prostora, vendar se ta zmanjša na 15 GB, ker čez nekaj časa poteče 35 GB.

Drugi razlogi, ki so nam všeč MEGA

MEGA namizni odjemalec je privlačen, jasen in vas ne bo pustil praskati po glavi. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linuxu. 

Spletni vmesnik je tudi uporabniku prijazen in preprost. Ima eno najboljših funkcij povleci in spusti, ker lahko datoteke spustiš praktično kamor koli.

Tudi z mobilnimi aplikacijami ne boste imeli težav. Na voljo je za Android in iOS. Glavni del zaslona omogoča dostop do datotek, spodnji meni pa omogoča dostop do klepeta in kamere, nalaganje in ogled skupnih map in datotek brez povezave. Aplikacijo lahko nastavite tudi za samodejno nalaganje fotografij in videoposnetkov.

MEGA hrani svoje strežnike v Evropi, Kanadi in Novi Zelandiji. To pa nam ni pomagalo doseči hitrosti, ki smo jo pričakovali. MEGA je bila počasnejša od povprečne. Poleg tega je na naš pregled MEGA veliko komentarjev, ki se pritožujejo nad počasnimi hitrostmi.

5. Woelkli

Woelkli temelji na Nextcloudu, ki vam pomaga sestaviti in vzdrževati lastno shrambo v oblaku. Če vas to zanima, preberite članek o najboljših orodjih za shranjevanje v oblaku DIY. Woelkli hrani vaše datoteke v Švici, tako da lahko uživate v nekaterih najboljših zakonih o zasebnosti na svetu. 

Vendar se vam ne bo treba zanašati na te zakone, ker ima Woelkli šifriranje ničelnega znanja. Woelkli ne more obnoviti svojega gesla privzeto, vendar lahko izklopite nič znanja, če mislite, da boste geslo morda pozabili.

Woelkli-domača stran-2019

Woelkli uporablja protokol TLS in 256-bitno šifriranje AES, ki vaše datoteke pomiri v mirovanju. Za zaščito vašega računa Woelkli uporablja tudi dvofaktorno overjanje. Poleg tega lahko uporabniki Pro skenirajo svoje datoteke s ClamAV-om, da zaščitijo svoje naprave pred trojanci, virusi in še več.

Brezplačni načrt Woelkli ponuja le 1 GB prostora za shranjevanje, vendar je to dovolj, da se počutite, kako storitev deluje.

Woeklijevi plačani načrti so med najdražjimi na trgu. Za 10 GB prostora za shranjevanje morate plačati 7,54 USD na mesec. Naslednji načrt, raven C2, podvoji ceno in petkrat poveča vaš prostor za shranjevanje na 50 GB. Njeni drugi načrti ne delujejo veliko bolje.

Tudi njeni poslovni načrti so dragi in ne ponujajo dovolj prostora za tisto, kar večina podjetij potrebuje. Prvi načrt se začne pri 10 GB za 402,45 USD na leto ali 33,53 USD na mesec, kar bi lahko zadostovalo za enega uporabnika. Nivo C6 zagotavlja 100 GB, vendar je 8 USD na mesec več. Največji načrt vam prinese 500 GB in stane 83 dolarjev na mesec. Cene ne vključujejo 7,7-odstotnega DDV-ja.

Drugi razlogi smo radi Woelkli

Uporaba namiznega odjemalca ni preprosta, ker Woelkli temelji na Nextcloudu. Za to morate namestiti Nextcloud in se povezati z Woelkli. 

Kljub temu je spletna stranka drugačna. Hiter, privlačen, intuitiven in enostaven za uporabo. Aplikacija za pametni telefon je enostavna za uporabo, saj je podobna aplikacijam iz drugih storitev za shranjevanje v oblaku. Omogoča vam nalaganje datotek, fotografiranje in nalaganje ter nalaganje vsebine iz drugih aplikacij.

Vaša hitrost prenosa bo odvisna od tega, kako blizu ste Švice. Naši testi so pokazali, da ima Woelkli hitrosti, ki jih lahko primerjamo z drugimi storitvami. Woelkli privzeto ne omejuje pasovne širine, vendar lahko to storite, če želite.

Woelkli smo postavili na zadnje mesto, ker je drag in ni enostaven za uporabo. Če želite izvedeti več o tem, pa preberite naš pregled Woelkli.

Spoštovane omembe: Najboljši ponudniki varnostnih kopij z ničlo

Če raje ustvarite varnostno kopijo datotek in potrebujete storitev, ki vam bo pomagala pri tem, ne iščite le IDrive, Acronis True Image in BigMIND Home. So na vrhu našega najboljšega spletnega primerjalnega seznama za varnostno kopijo.

IDrive je naš najboljši izbor, vendar zaradi svojih konkurenčnih cen, močne varnosti in možnosti varnostnega kopiranja neomejenih zunanjih naprav. Njegove funkcije vključujejo varnostno kopiranje v socialnih medijih, omrežno varnostno kopijo shranjene datoteke in napredne možnosti načrtovanja in obnovitve varnostnih kopij. Poleg tega lahko, podobno kot storitve za shranjevanje v oblaku, sinhronizira in deli datoteke. Več o IDriveu lahko preberete v našem pregledu IDrive.

Acronis True Image ima močne varnostne značilnosti, vključno z aktivno zaščito pred ransomware. V namiznem odjemalcu ponuja tudi veliko orodij, ki vam pomagajo pri upravljanju varnostnih kopij. Prav tako lahko namestite zunanja orodja, varnostno kopirate Facebook in Instagram ter sinhronizirate datoteke. Več o tem si preberite v našem pregledu Acronis True Image.

BigMIND Home vam omogoča predogled večpredstavnostnih datotek, uporabo funkcij AI za upravljanje fotografij, uživanje v njegovem brezplačnem načrtu in varnostno kopijo iz drugih oblačnih storitev, vključno s Facebookom, Instagramom, Google Drive, Microsoft OneDrive in Dropbox. BigMIND Home vam omogoča tudi skupno rabo in sinhronizacijo datotek. Več o številnih si lahko preberete v našem pregledu BigMIND Home.

Končne misli

Kar zadeva zaščito vaše zasebnosti, je šifriranje ničelnega znanja vaš najmočnejši zaveznik. Vse storitve na našem seznamu imajo, vendar se razlikujejo v drugih kategorijah. Kljub temu imajo vsi močno varnost, zato se morate za odločitev zanašati na druge dejavnike, predvsem na ceno. 

Čeprav sta prvi dve storitvi Sync.com in pCloud konkurenčni, drugi zaostajajo. To velja tudi za hitrost, saj sta Sync.com in MEGA počasnejša od povprečja. Še vedno pa je Sync.com naš najboljši izbor zaradi močnih varnostnih funkcij, dobre enostavne uporabe, poceni načrtov in kanadskih zakonov o zasebnosti.

Woelkli se opira na močne švicarske zakone o zasebnosti, vendar to ne pomaga premagati drugih storitev. 

Če nobena od storitev na tem seznamu ne deluje za vas, preberite naše najboljše ocene o shranjevanju v oblaku za alternativne ideje.

Kaj menite o naših kravatih? Ali smo zamudili storitev? Katero storitev v oblaku, ki varuje vašo zasebnost, uporabljate? Svoj odgovor pustite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map