Najboljša shramba v oblaku s sinhronizacijo 2020

Približno vsi so seznanjeni z neko obliko shranjevanja v oblaku. Omogoča enostavno shranjevanje datotek in dostop do njih prek interneta. Poleg samo shranjevanja vsebine v spletu vam številni ponudniki omogočajo tudi sinhronizacijo vsebine neposredno med namizjem in storitvijo za shranjevanje v oblaku. Tako lahko hranite natančne kopije datotek tako v oblaku kot v napravi.


Čeprav lahko ta priročna funkcija poveča vašo storilnost, žal vsi ponudniki pomnilnika v oblaku ne nudijo najboljših varnostnih ali sinhronizacijskih funkcij. Iskanje najboljše shrambe v oblaku s sinhronizacijo je lahko zastrašujoče, zato smo jih vse preizkusili in sestavili ta vodič.

Najboljše shranjevanje v oblaku s sinhronizacijo na namizju

  1. Dropbox – Enostavna uporaba, sinhronizacija na ravni bloka, “pametna sinhronizacija”
  2. Egnyte Connect – načrti za več uporabnikov, sinhronizacija na ravni blokov, dobra varnost
  3. pCloud – Enostavna uporaba, sinhronizacija na ravni bloka, življenjski načrti
  4. Sync.com – Enostaven za uporabo, dobra varnost
  5. Tresorit – Najboljša varnost v svojem razredu, združljiva z Linuxom
  6. Google Drive – Sodelovanje, podpora tretjih oseb, dober brezplačen načrt

1. Dropbox

Ni presenetljivo, da Dropbox vodi paket, ko gre za sinhronizacijo na namizju. Dropbox je v obsežnem priročniku o najboljši shrambi v oblaku naveden predvsem zaradi sinhronizacijskih funkcij. Z orodji, kot sta sinhronizacija na ravni blokov in “pametna sinhronizacija”, Dropbox omogoča enostavno varnostno kopiranje in ogled datotek v oblaku.

dropbox-namizje

Namestitev in prijavo v namizni odjemalec Dropbox je preprost za namestitev in prijavo. Ko je nameščena, si lahko v mapi ogledate datoteke, ki ste jih shranili v oblaku. Ena od lastnosti, ki loči Dropbox, je sinhronizacija na ravni blokov. Večina ponudnikov za shranjevanje v oblaku naredi celotno datoteko, ko jo spremenite. S sinhronizacijo na ravni bloka Dropbox le sinhronizira spremembe.

Dropbox ima poleg sinhronizacije na ravni bloka tudi funkcijo, imenovano pametna sinhronizacija, ki vam omogoča ogled vseh datotek, ki ste jih naložili, tako da jih naredite samo na spletu. Tako boste lahko videli svoje dokumente, ne da bi na trdem disku zavzeli prostor. Čeprav “pametna sinhronizacija” ni brezplačna funkcija, je na voljo v vseh plačljivih načrtih Dropboxa.

Za uporabnike, ki še vedno uživajo v brezplačnem načrtu, Dropbox ponuja “selektivno sinhronizacijo”. Čeprav “pametna sinhronizacija” omogoča ogled datotek, ki so samo na spletu, z namizja, “selektivna sinhronizacija” zahteva, da se datoteke prenesejo na vaš trdi disk, da si jih ogledate.

spustna cena

Z brezplačnim načrtom Dropboxa boste začeli z 2 GB prostora za shranjevanje, da preizkusite programsko opremo. Čeprav 2 GB ni veliko, Dropbox ponuja tudi dva posamezna načrta. Načrt 2TB se začne pri 11,99 USD na mesec, 3TB pa pri 19,99 USD na mesec.

Zaradi varnosti ponuja Dropbox 256-bitni AES za zaščito datotek v mirovanju. Ko je med prevozom, Dropbox uporablja SSL / TLS za zaščito datotek, ko se premikajo med aplikacijami Dropbox in strežniki. Na žalost Dropbox ne uporablja enkripcije od konca do konca. Na srečo lahko Boxcryptor v Dropbox doda končno šifriranje. Če želite izvedeti več o Boxcryptorju, si oglejte naš pregled Boxcryptor.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dropbox

Pri Dropboxu je veliko všeč. Ima preprosto učno krivuljo, funkcije sinhronizacije, ki jo postavljajo pred igro in dober izbor načrtov za shranjevanje. Dropbox ima tudi precej dobro varnost, in čeprav mu primanjkuje šifriranja od konca do konca – znanega tudi kot šifriranje z ničelnim znanjem – Dropbox je združljiv s Boxcryptorjem, zaradi česar nič znanja ni vprašanje.

Če ste na Dropboxu na ograji, lahko izveste več v našem obsežnem pregledu Dropboxa.

2. Egnyte Connect

Egnyte Connect pride kmalu na Dropbox. Gre za ponudnika EFSS, ki je zasnovan z mislimi v skupinah. Kot rečeno, uporablja enake funkcije sinhronizacije kot Dropbox in ima odlično varnost.

egnyte-namizje

Egnyte Connect ponuja mapo za sinhronizacijo in omrežni pogon. Omrežni pogon shranjuje vaše datoteke v oblak in omogoča dostop do njih prek pogona na namizju, nekako kot “pametna sinhronizacija” z Dropboxom. Za uporabo brez povezave lahko izberete tudi mape, ki jih boste prenesli na trdi disk. Podobno kot Dropbox tudi Egnyte Connect ponuja sinhronizacijo na ravni blokov.

egnyte cene

Egnyte Connect nima brezplačnega načrta, čeprav se lahko prijavite na 15-dnevno preskusno obdobje. Če se odločite, da vam je Egnyte Connect všeč, imate možnost Office načrt, poslovni načrt ali načrt podjetja. 

Officeov načrt se začne pri 40 USD na mesec in vključuje 5TB prostora za shranjevanje. Upoštevajte, da ta načrt zahteva tudi najmanj pet uporabnikov in stane 8 USD na mesec za vsakega uporabnika.

Poslovni načrt se začne pri 20 USD na uporabnika na mesec z najmanj 25 uporabniki in vključuje 10 TB prostora za shranjevanje. Načrt podjetja vključuje prilagodljive možnosti shranjevanja in podporo več kot 100 zaposlenim. Ta načrt zahteva, da se za ponudbo obrnete neposredno na Egnyte Connect.

Za tiste, ki potrebujejo tri ali manj uporabnikov, obstaja tudi timski načrt, ki ponuja 1 TB prostora za shranjevanje za 10 USD na uporabnika na mesec.

Egnyte Connect nudi veliko varnost z 256-bitnim šifriranjem AES v mirovanju, šifriranjem med tranzitom, večfaktorno avtentikacijo in – če imate načrt podjetja – šifriranjem z ničelnim znanjem. Če nimate Enterprise načrta, lahko še vedno uporabljate šifriranje ničelnega znanja s Boxcryptorjem.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Egnyte Connect

Egnyte Connect ni za vse. Zasnovan je kot poslovna ali več uporabniška rešitev za shranjevanje v oblaku in storitev to resnično dobro opravlja. Čeprav ni brezplačnega načrta, Egnyte Connect ponuja več načrtov, ki ustrezajo številnim uporabnikom, poleg tega pa ima veliko možnosti za varnost in sinhronizacijo..

Če nameravate preizkusiti Egnyte Connect, si oglejte celoten pregled Egnyte Connect. Prav tako lahko preberete naš vodnik Egnyte Connect, ki vam bo pomagal, da se nastavite z Egnyte Connect.

3. pCloud

pcloud-desktop

pCloud je še ena zelo dobra vsestranska storitev, ki ponuja vrsto dodatkov skupaj s spodobnim namiznim odjemalcem. pCloud podpira sinhronizacijo na nivoju bloka, kar omogoča hitrejše sinhronizacijske čase. Ponuja tudi življenjske načrte in dobro varnost, tako da lahko varnostno kopirate in dostopate do svojih datotek. 

Namesto mape za sinhronizacijo pCloud uporablja omrežni pogon, ki vam omogoča dostop do datotek z namizja, ko ste v spletu. pCloud omogoča tudi sinhronizacijo map za uporabo brez povezave, tako da jih pritrdite v lokalno mapo.

pcloud-cena

pCloud varuje vaše datoteke v mirovanju in med prevozom. Uporablja AES 256-bitno šifriranje, kot tudi ničelno šifriranje in večfaktorno overjanje. Za razliko od večine ponudnikov za shranjevanje v oblaku pCloud večino svoje varnosti vključuje v ločen načrt z imenom Crypto, ki ga lahko dodate za dodatnih 47,88 USD na leto ali enkratno pristojbino v višini 125 USD.

Življenjska naročnina pClouda sega preko paketa Crypto. Oba načrta shranjevanja pCloud lahko kupite mesečno, letno ali enkrat za vse življenje. Načrt za 500 GB Premium se začne s 47,88 dolarja za leto ali 175 dolarjev za celo življenje. Načrt 2TB Premium Plus se začne pri 95,88 USD za leto ali 350 USD za življenjsko dobo.

Če niste popolnoma zavezani enemu od premijskih načrtov pCloud-a, vendar ste zanj radovedni, ima pCloud tudi brezplačni načrt za 2 GB, ki ga z dokončanjem določenih nalog lahko povečate na 10 GB. To je zanimiv pristop, vendar 10 GB ni majhna količina podatkov in bi vam moral dati dobro predstavo o tem, kako vam bo všeč storitev.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Preprost vmesnik in življenjski načrti pClouda so vredni naložbe. Poleg tega pCloud ponuja tudi predvajanje domačih medijev, zaradi česar je ena najboljših spletnih shramb za fotografije. Na splošno je pCloud odlična rešitev za sinhronizacijo na namizju in ga le nekoliko ovirajo dodatni stroški varnosti. Za več informacij o pCloud si oglejte naš celoten pregled pCloud.

4. Sync.com

Sync.com je res dobra storitev za shranjevanje v oblaku, ki jo je enostavno naučiti in preprosto uporabljati. Prav tako zagotavlja veliko varnost, saj ponuja šifriranje ničelnega znanja z vsemi svojimi načrti. Čeprav namiznem odjemalcu primanjkuje možnosti, so datoteke enostavno dostopne prek mape za sinhronizacijo. 

sinhronizacijska cena

Sync.com je dokaj osnovna storitev, ko gre za sinhronizacijo funkcionalnosti, vendar resnično sije, ko gre za načrte za shranjevanje. Sync.com ponuja brezplačen načrt, ki se začne pri 5 GB, lahko pa dodate dodatnih 1 GB z dokončanjem različnih opravil.

Posamezni uporabniki imajo na voljo tudi tri različne Pro Solo načrte. Mesečnih možnosti ni, vendar so letni načrti neverjetno konkurenčni in mesečni ekvivalent znaša 8 USD na mesec za 2TB, 10 USD na mesec za 3TB in 15 USD na mesec za 4TB.

Sync.com ima poleg odličnih načrtov za shranjevanje tudi veliko varnost. Sync.com ponuja AES 256-bitno šifriranje, večfaktorsko overjanje, šifriranje med tranzitom in šifriranje z ničelnim znanjem.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Sync.com je eden najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku za vsestransko uporabo. Ima dobre funkcije za skupno rabo, odlične načrte in super varnost. Na žalost je nismo uspeli uvrstiti na drugo stran z Dropboxom, kako preprosto je namizni odjemalec. Še vedno pa je Sync.com odlična storitev za shranjevanje v oblaku, ki je veliko za ponuditi, in vsekakor je vredno razmisliti o svojih potrebah po shranjevanju.

sync-namizje

Če vas zanima, kako Sync.com primerja z Dropboxom, preverite razčlenitev Sync.com proti Dropboxu, kjer primerjamo glavo z glavo. Oglejte si tudi naš pregled Sync.com za več informacij o varnosti, cenah in še več Sync.com.

5. Tresorit

Tresorit je varna storitev shranjevanja v oblaku, ki ima bolj strmo krivuljo učenja kot druge storitve. Tresorit shrani vaše datoteke v šifrirane mape, imenovane “tresors”, ki jih morate posamično sinhronizirati. Ko je nastavljena, je Tresorit odlična storitev, ki večino pozornosti posveča zaščiti datotek.

tresorit-desktop

Tresoritov namizni odjemalec je močan v primerjavi s številnimi drugimi storitvami za shranjevanje v oblaku. Navaditi se je treba malo, a ko to storite, lahko večino tega, kar lahko naredite s Tresoritom, naredite iz dejanskega namiznega programa. Če želite uporabljati Tresorit kot kateri koli drug pogon, lahko dostopate do omrežnega pogona kot do lokalnega pogona.

tresorit-cena

Brezplačni načrt Tresorita vas začne s 3 GB, z možnostjo nadgradnje na dva premijska načrta. Premijski načrti so dragi in se začnejo pri le 200 GB za 10,42 USD na mesec, ko se letno zaračunajo. Za primerjavo, načrt za pCloud za 2 TB se začne pri 7,99 USD na mesec, ko razbijete letne stroške.

Načrt Solo poveča vaš prostor za shranjevanje na 2TB, kar vam bo pri tem zaračunalo 24 USD na mesec. Čeprav so načrti za shranjevanje dragi, je eno mesto, kjer Tresorit izstopa, v svoji varnosti.

Tresorit ščiti vaše datoteke v mirovanju in med prevozom. Uporablja tudi AES 256-bitno šifriranje, šifriranje z ničelnim znanjem in večfaktorsko preverjanje pristnosti, poleg tega pa je vsak “tresor” lastna šifrirana mapa. Za več informacij o “tresorjih” in zaščiti Tresorita si oglejte naš pregled Tresorit.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Tresorit

Tresorit je zelo varna storitev shranjevanja, ki jo ovirajo visoki stroški in krivulja učenja. Če je vaša glavna skrb varnost ali če potrebujete shrambo v oblaku, da imate zmogljivosti Linux, je Tresorit še vedno odlična rešitev za shranjevanje. Če ne želite uporabljati Tresorita, vendar še vedno potrebujete združljivost z Linuxom, si oglejte naš vodič o najboljšem pomnilniku v oblaku za Linux.

6. Google Drive

Google Drive je ena izmed najbolj priljubljenih storitev v oblaku. Z odličnimi možnostmi za shranjevanje in funkcijami za sodelovanje je edina stvar, ki preprečuje, da bi bil višji na seznamu, varnost in pomanjkanje sinhronizacije na ravni blokov..

googledrive-desktop

Uporaba Google Drive je prepir. Njegov vmesnik je preprost in enostaven za krmarjenje, mapa za sinhronizacijo pa je približno tisto, kar bi pričakovali. Sodelovanje z Googlovimi dokumenti je preprosto. Vendar Google Drive nima sinhronizacije na ravni blokov, kar podaljša čas, potreben za posodobitev datotek med namizjem in oblakom. Čeprav ni posrednik, je nekaj treba upoštevati.

googledrive-cena

Če imate Googlov račun, imate 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, zato je eden najboljših brezplačnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku. Če prerastete prostor za shranjevanje, ima Google več posameznih načrtov. 

Google ima načrt za 100 GB za 1,99 USD na mesec, načrt za 200 GB za 2,99 USD na mesec in končno 2 TB za 9,99 USD na mesec. Google ima tudi več načrtov za visoko shranjevanje za uporabnike, ki ga potrebujejo.

Google varuje vaše datoteke v mirovanju in med prevozom. Uporablja 128-bitno šifriranje AES, ki ni tako veliko kot številne druge storitve, vendar bo vseeno zaščitil datoteke v skoraj vseh primerih. 

Če Google ne blesti, je to sodelovanje z PRISM, ameriškim vladnim projektom nadzora. Več o Googlovi varnosti lahko preberete v našem pregledu Google Drive.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Google Photos poleg shranjevanja dokumentov omogoča nalaganje neomejenih fotografij in videoposnetkov v združljive naprave, zaradi česar je eden najboljših shranjevalnih fotografij v oblaku. Google ima tudi robustno podporo za aplikacije drugih proizvajalcev, ki vam omogoča skoraj neomejene načine za interakcijo z Google Drive, aplikacijo Google Drive in drugo Googlovo programsko opremo.

Končne misli

Pri izbiri najboljše storitve za sinhronizacijo shranjevanja v oblaku želimo zagotoviti, da boste lahko samozavestno izbrali varno programsko opremo, razmeroma enostavno učenje in dobre možnosti shranjevanja. Storitve v oblaku smo dodelili bonuse za dodatne storitve, kot so življenjski načrti ali neomejeno shranjevanje fotografij. Storitve s sinhronizacijo na nivoju blokov smo dali tudi visoke ocene.

Sinhronizacija na ravni bloka poveča čas prenosa pri sinhronizaciji datotek, ker sinhronizira spremembe le namesto celotne datoteke. Na koncu sta “pametna sinhronizacija” in sinhronizacija na ravni bloka postavili Dropbox na prvo mesto. Všeč so nam bile tudi njegove možnosti shranjevanja in preprostost.

Egnyte Connect in pCloud ponujata podobne lastnosti, prav tako pa jih pristajata na drugem in tretjem mestu. Vseeno so vse rešitve za shranjevanje na tem seznamu odlične storitve, ki jih ne boste obžalovali, da bi jih preizkusili. Katera je po vašem mnenju najboljša storitev? Sporočite nam v komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me