Najboljša shramba v oblaku: Izbira prave storitve v letu 2020

Naše delo je v celoti podprto za bralce, zato bomo morda zaslužili provizijo, če kupite načrt shranjevanja na podlagi naših pregledov. Ne sponzorira nas noben ponudnik in mnenja so naša.


Dobrodošli v našem posodobljenem vodiču za leto 2020 o najboljših storitvah za shranjevanje v oblaku. Cloudwards.net že nekaj let izvaja preglede shranjevanja v oblaku in v tem času se je marsikaj spremenilo.

Konkurenca med velikimi korporativnimi igralci, kot so Dropbox, Google Drive in OneDrive, in pojavljanje ponudnikov, usmerjenih v zasebnost, kot so Sync.com, pCloud in MEGA, je za potrošnike blagodejna. Da bi prihranili nekaj časa, smo za vaš denar pripravili seznam, kaj smo najboljši igralci.

Tukaj je top 5 ponudnikov za shranjevanje v oblaku:

Ali želite pogledati celoten seznam? Spodaj vas imamo zajeto .

Naš vodnik bomo začeli s kratkim razlaganjem osnovne razlike med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo v spletu, preden bomo razpravljali o prednostih uporabe pomnilnika v oblaku. Nato bomo predstavili naše največje izbire pomnilnika v oblaku po kategorijah z vnosi, kot so sinhronizacija datotek, skupna raba datotek in varnost v oblaku. Ta pristop je zasnovan tako, da vam pomaga, da se vključite v storitev, ki je najbolj smiselna za vaše potrebe.

Če še vedno razmišljate, kako najbolje izbrati pravo storitev za vas, spodaj imamo priročen video vodič.

Cloud Storage vs Online Backup

Preden resno začnete nakupovati za shranjevanje v oblaku, dobro razumete, kaj dejansko pomeni “shranjevanje v oblaku”. Tako ne končate s programsko opremo, ki v resnici ne ustreza vašim pričakovanjem.

Prva ovira za premagovanje je poznavanje razlike med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo v spletu. Zlahka je razbrati, zakaj lahko te izraze zamenjamo: za zaščito datotek v oddaljenih podatkovnih centrih uporabljamo tako shranjevanje v oblaku kot spletno varnostno kopijo. Oba omogočata dostop do datotek, shranjenih v teh podatkovnih centrih, iz različnih naprav. Spletno varnostno kopiranje se včasih zmedeno imenuje tudi “varnostno kopiranje v oblaku”.

Razlika med obema je, da je končni cilj spletnega varnostnega kopiranja obnova po katastrofi, medtem ko je shranjevanje v oblaku na splošno najbolj primerno za hiter dostop do datotek in sodelovanje. Običajno radi razmišljamo o oblaku za shranjevanje kot orodju produktivnosti tukaj na Cloudwards.net, čeprav mnogi uporabljajo takšne rešitve za stvari, kot so pretakanje glasbe, gledanje videoposnetkov in skupno rabo fotografij.

Spletne varnostne kopije ščitijo trde diske bolje kot shranjevanje v oblaku, zahvaljujoč načrtovalcem varnostnih kopij, boljšim možnostim za obnovitev podatkov in še nekaj drugim, o katerih si lahko preberete v našem priročniku o najboljši varnostni kopiji v spletu.

Poleg pomnilnika sta za shranjevanje v oblaku na splošno značilni dve funkciji: skupna raba datotek in sinhronizacija datotek. Poleg tega ima nekaj orodij za shranjevanje v oblaku integrirane aplikacije, kot so urejevalniki besedil in upravitelji opravil, ki pomagajo olajšati produktivnost.

Celoten članek je namenjen razlikam med varnostnim kopiranjem in pomnilnikom, če želite izvedeti več o tej temi. Pomembno je tudi opozoriti, da je med shranjevanjem in varnostno kopijo peščica oblačnih rešitev, ki zameglijo črte. IDrive in SpiderOak ONE sta dva najboljša.

Zakaj uporabljamo shranjevanje v oblaku

Ljudje uporabljajo shranjevanje v oblaku iz več različnih razlogov, začenši s shranjevanjem. Medtem ko storitve, kot sta Dropbox in Sync.com, morda niso odlične za obnovo po katastrofi, vendar delujejo zelo dobro za kratkotrajno shranjevanje datotek, do katerih pogosto dostopate.

Pravzaprav je to imel tisto, kar je imel Drew Houston, ko je sanjal o modelu mape »sinhronizacija«, ki ga danes uporabljajo storitve za shranjevanje v oblaku, leta 2007. Potoval je iz New Yorka v Boston na avtobusu Chinatown in ugotovil, da je pustil svoj USB pogon zadaj. Odločil se je, da želi sredstva za shranjevanje in dostop do datotek v spletu na način, ki od njega zahteva malo truda.

Sinhronske mape olajšajo sinhronizacijo naprave, ki ji na kratko rečemo »sinhronizacija«. Vsaka datoteka, ki jo povlečete in spustite v mapo za sinhronizacijo, se samodejno pošlje v oblak in nato pošlje vsem drugim napravam z nameščenim odjemalcem za sinhronizacijo. Tako vam ni treba skrbeti, da bi se zmešali z odstranljivim pomnilnikom. Spremembe datotek se sinhronizirajo tudi med napravami, zato je shranjevanje v oblaku idealno za delo, tudi na daljavo.  

Orodja za shranjevanje v oblaku imajo običajno tudi mobilne aplikacije za Android in iOS, ki omogočajo dostop do datotek, shranjenih v oblaku. Mnogi vam omogočajo tudi ročno in samodejno nalaganje datotek. Zaradi tega so priročne za zaščito fotografij, posnetih s kamero vašega pametnega telefona, in hkrati prihranijo spomin.

Peščica orodij za shranjevanje v oblaku ne sinhronizira naprave. Ne moremo si zamisliti nobenega orodja, ki ne omogoča skupne rabe datotek. Skupna raba datotek se lahko uporablja za sodelovanje in druženje. Večina orodij za shranjevanje v oblaku omogoča, da povabite določene uporabnike, da dostopajo do datotek na podlagi njihovega e-poštnega naslova in ustvarijo povezave do datotek, ki jih je mogoče širše uporabljati. Številna orodja za shranjevanje v oblaku omogočajo tudi skupno rabo dostopa do mape, tudi drugim dovolijo urejanje in nalaganje dovoljenj.  

Nekatere rešitve za shranjevanje v oblaku se vključujejo tudi z orodji za produktivnost, kot so Office Online, Google Docs, Trello, DocuHub in DocuSign. Na žalost domačih uporabnikov so takšne integracije pogostejše z orodji EFSS, ki so v osnovi storitve za shranjevanje v oblaku za podjetja.

Najboljši oblak za shranjevanje v kategoriji po kategorijah

V preostalem delu tega razkrivanja bomo razkrili izbire Cloudwards.net za najboljše rešitve za shranjevanje v oblaku za naslednje kategorije:

 • Deljenje datotek
 • Sinhronizacija datotek
 • Integrirane aplikacije
 • Cenitev
 • Varnost

Za vsako kategorijo bomo na hitro razpravljali o ključnih elementih, ki se jim zdijo kritični, kar bo delovalo kot priročnik za nakup oblaka v shrambi v oblaku, ki vam bo pomagal ugotoviti, katere funkcije želite imeti v rešitvi za shranjevanje v oblaku. Nato vas bomo seznanili z našimi najboljšimi izbirami za to kategorijo.

Prepričani smo, da lahko ti izzivi povzročijo malo vznemirjenja pri nekaterih, saj imajo različni uporabniki različne potrebe. Prav tako smo tehnofili navadno nekoliko navezani na blagovne znamke, ki so nam všeč (gledamo vas, navijači Maca). Vedno smo dobrodošli pri povratnih informacijah, ki jih lahko posredujete v spodnjih komentarjih.

Vendar so bili ti izbori narejeni na podlagi obsežnega testiranja funkcij, notranje razprave in povratnih informacij, ki so jih v zadnjih nekaj letih zbrali naši bralci. Čeprav ne bo vsak izbirnik zadovoljil vsakega uporabnika, smo gotovo prepričani, da za vsakega obstaja nekaj. Če še vedno razmišljate, kako najbolje izbrati pravo storitev za vas, spodaj imamo priročen video vodič.

Najboljše izbire datotek za shranjevanje v oblaku

Skoraj vsa orodja za shranjevanje v oblaku omogočajo skupno rabo datotek, nekateri pa to naredijo bolje kot drugi. Dobra orodja omogočajo skupno rabo vsebine na ravni mape in datoteke, tako po e-pošti kot po datoteki. Odlična orodja vam omogočajo natančen nadzor nad svojimi delnicami.

Obstajajo različni načini upravljanja nadzora. Eno najpogostejših je preprosto nastavljanje uporabniških dovoljenj, kot sta ogled in urejanje dostopa do mape.

Dve ključni zmožnosti vključujeta možnost zaščite skupnih povezav z gesli in datumi poteka. Brez zaščite z geslom lahko vsakdo, ki pridobi povezavo, do nje enostavno dostopa. Medtem datumi poteka veljavnosti pomenijo, da vam ni treba zapomniti, da sami onemogočite povezavo.

Bolj redke, a enako dragocene so zmožnosti določanja omejitev prenosov na povezavah in prejemanja obvestila, kadar koli se uporablja povezava. Te funkcije lahko močno omejijo zlorabo.

Nazadnje nam je všeč tudi možnost hitrega revidiranja datotek in datotek v skupni rabi. Običajno ima obliko posebnega zavihka »v skupni rabi«. Brez tega pogleda bi morali pregledati vso svojo vsebino, da bi videli, katera skupna raba je omogočena, kar lahko vodi v spregled primerkov.  

Prvo mesto: Sync.com

Sync.com zaseda prvo mesto v tej kategoriji, zahvaljujoč se je doseganju skoraj vsake ključne sestavine, ki je navedena zgoraj, nato pa še nekatere. Vendar večina teh funkcij zahteva plačljivo naročnino; storitev ponuja brezplačno zmanjšan načrt, ki vam daje 5 GB, brez vprašanj. Če želite izvedeti več, obiščite Sync.com.

Mape lahko delite z določenimi posamezniki prek e-poštnega naslova. Ko odobrite dostop, lahko dodelite dovoljenja za ogled, urejanje, povabilo in uporabniške vidnosti.

Ko onemogočite skupne rabe mape, Sync.com omogoča tudi daljinsko brisanje vsebine, ki so jo naložili drugi. To je značilnost, ki jo običajno najdemo le pri naprednejših rešitvah EFSS in le redko.

Sync.com vam omogoča tudi ustvarjanje skupnih povezav, ki kažejo na mape in datoteke, ki jih je mogoče poslati po e-pošti ali kopirati in distribuirati ročno.  

Ne glede na to, ali ste brezplačni ali plačljivi Sync.com uporabnik, lahko ustvarite gesla za povezavo. Uporabniki, ki plačujejo, lahko tudi:

 • Na povezavah določite datume poteka
 • Nastavite omejitve prenosa na povezavah
 • Pokaži število prenosov povezav
 • Dovoli drugim, da se naložijo na povezave
 • Prejemanje obvestil o dejavnosti povezav

Vse to je nad možnostmi nadzora vsebine, ki jih dobite pri večini drugih storitev za shranjevanje v oblaku. Toda Sync.com gre še korak dlje, saj vam na katero koli povezavo dodate tisto, kar podjetje imenuje “izboljšana zasebnost”.

Če je ta funkcija omogočena, se povezave prek brskalnika vedno šifrirajo samo na strani odjemalca. Zaradi tega ni nič znanja: niti Sync.com niti kdo drug, s katerim ne boste neposredno delili svoje vsebine, ne bo mogel dešifrirati datotek.  

Končno vam Sync.com omogoča pregledovanje povezav in skupnih map v dveh ločenih pogledih.  

Na splošno Sync.com naredi skoraj vse, kar si lahko zamislimo, ko gre za skupno rabo datotek. Za celoten seznam funkcij si oglejte naš pregled Sync.com ali preverite, zakaj menimo, da je najboljša shramba fotografij in videoposnetkov v oblaku.

Drugo mesto: pCloud

pCloud nima toliko funkcij za skupno rabo kot Sync.com, vendar kljub temu opravi odlično delo v primerjavi s preostalim področjem. Če želite preveriti, je obisk pClouda in prijava za zelo velikodušnih 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje; navsezadnje obstaja razlog, zakaj je pCloud naša najboljša izbira za brezplačno shranjevanje v oblaku.

Skupne rabe map lahko usmerite na določene posameznike na podlagi e-poštnega naslova ali ustvarite ločene dostopne povezave za prenos in nalaganje datotek.

Ko povabite po e-poštnem naslovu, lahko dodelite dovoljenja za ogled ali urejanje.

Povezave lahko ustvarite tudi za posamezne datoteke. Ne glede na to, ali ustvarjate povezavo za prenos map ali datotek, so možnosti enake. Povezavo lahko kopirate ročno v skupno rabo ali jo razširite po e-pošti, Facebooku, Twitterju ali Google Plusu.

Če ste naročnik pClouda, lahko nastavite tudi gesla in datume poteka.

Ogledate si lahko celo tedenske statistike prenosov za vsako povezavo, ki jo ustvarite.

Tako kot Sync.com vam tudi pCloud omogoča pregledovanje delitev, ki ste jih nastavili, tako da jih ne izgubite. Ogledate si lahko tudi, kakšno vsebino je dala v skupno rabo z vami.

Medtem ko pCloud prek dodatka Crypto ponuja zmogljivosti z ničelnim znanjem, tega ne morete razširiti na datoteke Sync.com, tako kot lahko. Pravzaprav nobene datoteke, zaščitene s Crypto, dejansko ni mogoče deliti. Všeč nam je, da pCloud naslovi to omejitev, preden jo upoštevamo kot prvo mesto v prihodnjih krogih; Kljub temu je na voljo veliko drugih dobrot, kot lahko preberete v našem pregledu pCloud.

Tretje mesto: MEGA

Tako kot Sync.com tudi MEGA omogoča skupno rabo datotek preko povezave in ohranja popoln nadzor nad šifrirnim ključem. To preprečuje, da bi kdo od MEGA skeniral vašo skupno vsebino. Zato je MEGA skupaj s širokim brezplačnim shranjevanjem in lokacijo na prijazni zasebnosti na Novi Zelandiji še vedno priljubljena za nalaganje in skupno rabo piratskih video, glasbe in druge vsebine.  

Čeprav MEGA ne dovoljuje nastavitve gesla po meri za skupne rabe povezav, vsakič, ko ustvarite povezavo, ustvari (na strani odjemalca) ključ za dešifriranje za to povezavo. Lahko se odločite za skupno rabo povezave s priloženim dešifrirnim ključem ali pa samo razdelite ključ za dešifriranje ločeno, kot bi geslo.

Razlog za to, da smo MEGA uvrstili med pCloud, je to, da poleg prednosti ničelnega znanja deljenje MEGA ni zelo dobro zasnovano (imamo primerjalni članek pCloud proti MEGA, če želite izvedeti več). Všeč nam je, da lahko delite mape in jim omogočite branje, urejanje in popoln (admin) dostop do njih.

Vendar ne morete ustvariti povezav za dostop do mape, ni pogleda za pregledovanje vsebine, ki ste jo dali v skupno rabo (obstaja vsebina, ki je v skupni rabi z vami), ni mogoče določiti omejitev za prenose in ne morete nadzirati aktivnosti. Za celoten pregled naših všečkov in všečkov si oglejte naš pregled MEGA; lahko pa se na MEGA brezplačno prijavite za brezplačnih 50 GB.

Najboljši nabor za shranjevanje datotek v oblaku

Danes je večina rešitev za shranjevanje v oblaku enak pristop, ko gre za sinhronizacijo. To vključuje mape za sinhronizacijo za računalnike, aplikacije za pametne telefone in vmesnike brskalnika. Čeprav so podobnosti nesporne, pa še vedno obstajajo funkcije, ki ločujejo odlične sinhronizacijske rešitve od čisto ok..

Ena takšnih lastnosti je podpora platformi. Večina rešitev za shranjevanje v oblaku ima odjemalce Windows, Mac, Android in iOS. Nekateri imajo tudi podporo za Linux in Windows Phone.

Druga funkcija je “selektivna sinhronizacija”. S selektivno sinhronizacijo lahko izklopite sinhronizacijo za nekatere mape, tako da ne bodo več shranjene v vaši napravi. Velikosti trdega diska za prenosne računalnike se v zadnjih letih zmanjšujejo, saj so ultra tanki prenosniki s SSD diski postali pogostejši, zato je možnost nadzora nad sinhroniziranjem datotek postala pomembnejša.

Še ena funkcija, ki jo je treba iskati, je ena od možnosti, ki jih je dodala večina rešitev za shranjevanje v oblaku. Ta funkcija vam omogoča, da omejite pasovno širino, ki jo porabite postopki prenosa in prenosa, tako da sinhronizacija ne vpliva toliko na vaše sistemske vire..

Izbirno in sinhronizacijsko sinhronizacijo običajno upravljate z ikono opravilne vrstice odjemalca za shranjevanje, če je na voljo.    

Precej manj pogosta funkcija sinhronizacije je kopiranje datotek na ravni bloka, kar je način za pospešitev postopka sinhronizacije. Običajno ko se datoteka spremeni, se celotna datoteka ponovno kopira v oblak in vsako sinhronizirano napravo. S kopiranjem datotek na ravni bloka se sinhronizira samo spremenjeni del datoteke. Rezultat tega je, da se sinhronizacija bolj približa skoraj v realnem času.

Prvo mesto: Dropbox

Večina rešitev za shranjevanje v oblaku kopira model mape za sinhronizacijo. Drew Houston je pred desetletjem sanjal o vožnji z avtobusom v Chinatownu, vendar nobena ne počne tako dobro kot sam Dropbox, kot lahko preberete v našem posodobljenem pregledu Dropbox.

Dropbox ima namizne odjemalce za Windows, Mac in Linux ter aplikacije za pametne telefone za iOS, Android in Windows Phone. To vam omogoča sinhronizacijo širokega spektra naprav.

Največja prednost, ki jo ima Dropbox pred konkurenco, je uporaba kopiranja datotek na ravni blokov. Medtem ko večina spodobnih spletnih varnostnih kopij rešuje prenose datotek v blokih, le nekaj drugih rešitev za shranjevanje v oblaku počne isto. V primerjavi z OneDrive in Google Drive je eden od dejavnikov, ki je lestvicam naklonil Dropbox..

Dropbox ima tudi uporabniku prijazen pristop k selektivni sinhronizaciji vseh rešitev za shranjevanje v oblaku, ki smo jih pregledali, ki jih upravičeno imenuje “pametna sinhronizacija”. Razlika med načinom Dropbox in skoraj vsako drugo storitev je v tem, da jih ob izklopu sinhronizacije za mape, shranjene v oblaku Dropbox, še vedno vidite v mapi za sinhronizacijo.

Končno vam Dropbox omogoča nadzor pasovne širine, ki se uporablja za nalaganje in prenos.

Eden pogostejših komentarjev, ki jih slišimo o Dropboxu, je, kako sinhronizacija deluje v primerjavi z drugimi storitvami in za to obstaja dober razlog. Dropbox ima svoje težave: sinhronizacija ni ena od njih. Dropbox ponuja 2 GB brezplačno in priporočamo ga za vse manjše potrebe.

Drugo mesto: Amazon Drive

Do nedavnega Amazon Drive uporabnikom dejansko ni omogočal sinhronizacije naprav. Ta pogreška ji je preprečila, da bi resnično tekmoval z všečki Dropboxa za pozornost uporabnikov, čeprav ima zelo ugodne cene. Amazon Drive je odpravil to težavo in zdaj lahko sinhronizira naprave z operacijskim sistemom Windows, MacOS, iOS in Android, kot lahko preberete v našem pregledu Amazon Drive.

Še bolj impresivno je, da se je pridružil Dropboxu in ponuja kopiranje datotek na ravni bloka, tako da lahko preskočite številne druge dobre možnosti sinhronizacije. Amazon podpira tudi selektivno sinhronizacijo, ki jo lahko konfigurirate z ikono opravilne vrstice Amazon.

Amazon Drive vam omogoča tudi hitrost sinhronizacije, če ugotovite, da postopek prenosa datotek moti druge internetne dejavnosti.

Ko smo pred enim letom pregledali Amazon Drive, nas ni kaj dosti navdušilo. Čeprav ima še vedno nekaj težav, kot sta pomanjkanje šifriranja in različice v mirovanju, je opazno delo njegovih razvijalcev na njegovih sinhronizacijskih zmožnostih. Obiščite Amazon Cloud Drive, če želite prejeti 5 GB brezplačno in preverite storitev.

Tretje mesto: Microsoft OneDrive

OneDrive uporablja tudi kopiranje datotek na ravni blokov, vendar le za datoteke Microsoft Office. Ta funkcija je bila pred kratkim v načrtu OneDrive za Q2 217, vendar je bila naključno odstranjena iz načrtov v začetku letošnjega leta.

Kljub temu je vključitev kopiranja na dokumente na ravni blokov več kot pri večini storitev za shranjevanje v oblaku, uporabniki Office Office ali Office 365 pa bodo ugotovili, da to močno pospešuje prizadevanja za sodelovanje.

OneDrive podpira tudi sinhronizacijo za uravnavanje uporabljene pasovne širine in selektivno sinhronizacijo za nadzor nad tem, katere datoteke so shranjene na trdem disku. Na splošno je to spodobna rešitev, kot lahko preberete v našem pregledu OneDrive, vendar v pošteni borbi verjetno ne bo premagal nobenega drugega. Kljub temu ponuja 5 GB brezplačno, če želite to preveriti na OneDrive.

Najboljši integrirani programi za shranjevanje v oblaku

Aplikacije za produktivnost dela, vezane na shranjevanje v oblaku, omogočajo odpiranje in urejanje dokumentov iz vašega brskalnika. Možnosti lahko vključujejo aplikacije za zapisovanje zapisov, urejevalnike besedil, preglednice, oblikovalce obrazcev in urejevalnike slik.

Čeprav takšne aplikacije močno izboljšujejo izkušnjo shranjevanja v oblaku, so tehnološka partnerstva med shranjevanjem v oblaku in razvijalci aplikacij do zdaj precej redka, vsaj ko gre za shranjevanje v oblaku potrošnikov. Kar nekaj storitev jih je integriranih, to so naši najljubši.

Prvo mesto: Google Drive

Konkure res ni: če želite orodje za shranjevanje v oblaku z veliko integriranimi možnostmi aplikacij, je Google Drive orodje za vas. Google je odlično razvil partnerstvo z razvijalci, da je zgradil knjižnico aplikacij, ki vsebuje več možnosti, kot bi jih zlahka prešteli (torej več kot deset).

Tudi Google vas ne lovi za aplikacijami. Po celotni knjižnici aplikacij lahko iščete v storitvi Google Drive. Ko najdete želeno možnost, integracija traja en klik.

Mnoge aplikacije, ki jih boste našli, so popolnoma brezplačne. Primeri vključujejo:

 • CloudConvert: pretvorite vrste datotek
 • Pixlr urejevalnik: klon PhotoShop
 • WeVideo: urejevalnik videov
 • DocuHub: urejevalnik PDF

Googlova najboljša integracija pa je že dodana: Google Dokumenti. Google Dokumenti se nanašajo na Googlov brezplačni pisarniški paket, ki nekoliko zmedeno vključuje urejevalnik besedil, imenovan tudi Dokumenti. Vsebuje tudi liste, diapozitive, obrazce in risbe.

Google Dokumenti neposredno konkurirajo Microsoft Office Online in so prav tako prijazni do uporabnikov. Z Googlovim pogonom omogočajo skupno rabo datotek in sinhronizacijo, kar omogoča enostavno sodelovanje z drugimi v skoraj realnem času z dokumenti. Pravzaprav je tisto, kar tukaj uporabljamo na Cloudwards.net za pripravo vsebine.

Obstaja veliko razlogov za shranjevanje datotek na drugih platformah za shranjevanje v oblaku prek Google Drive, vključno z varnostjo. Vendar to še ne pomeni, da se s storitvijo Google Drive ne morete prijaviti tudi za 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, da bi izkoristili njegove aplikacije za produktivnost.

Drugo mesto: OneDrive

Ko gre za OneDrive proti Google Drive, OneDrive izgubi predvsem zato, ker nima integracije drugih proizvajalcev na voljo. Vsaj razvijalci niso vključili knjižnice, ki jo lahko iščejo, kot je Google Drive.

Microsoft je razvijalcem API OneDrive odprl leta 2015; Zdi se, da je tako kot doslej, ki je prinesla le integracije za poslovne stranke.

OneDrive pa je integriran s sistemom Office Online. Microsoftova brezplačna različica Microsoft Office, ki temelji na brskalniku, ni ravno tako dobra kot namizna različica Office 365, vendar naredi svoje delo. Aplikacije, ki so na voljo v storitvi Office Online, vključujejo Word, Excel in PowerPoint. Vgrajen je tudi Microsoft OneNote, ena najboljših aplikacij za zapisovanje, ki smo jo ocenili.

OneDrive se integrira tudi z Office 365. V resnici vam načrt 1DB OneDrive pridobi Office 365, ki vključuje Microsoft Access.

Tretje mesto: Škatla

Box je bolj usmerjen v poslovne uporabnike, vendar ima podjetje tudi brezplačne in plačane osebne načrte. Kot osebni uporabnik boste imeli dostop do domačih in zunanjih aplikacij; za celoten pregled si oglejte naš pregled.

Native aplikacije vključujejo Notes Note in Box Edit. Prejšnja, kot ste morda uganili, je aplikacija za beležke in pri tem spodobna. Okvir Uredi se medtem uporablja za urejanje shranjene vsebine. V računalniku potrebuje uporabo domačih aplikacij, vendar kljub temu omogoča njihovo urejanje neposredno iz brskalnika.

V skladu z Boxom lahko katero koli datoteko, ki jo lahko odprete v računalniku, odpre Box Box, vključno z: .docx, .xlsx, .pdf, .pptx in .txt.  

Box ima tudi veliko knjižnico aplikacij drugih proizvajalcev, ki omogoča iskanje po aplikacijah in brskanje po kategorijah, kot so sodelovanje, upravljanje projektov, urejanje in varnost. Izbirate lahko med številnimi možnostmi, vključno s Trello, Office Online, Google Docs in DocuSign.

Za nekoga, ki želi uporabljati oblak, da opravi kakšno delo, Box Personal ponuja veliko; storitev ponuja precej spodobno preizkusno različico, zato obiščite Box in se prijavite, da boste okusili.

Najprimernejše ponudbe za shranjevanje v oblaku

Dve prvi stvari, ki si jih ljudje ogledujejo pri iskanju rešitve za shranjevanje v oblaku, je, koliko prostora dobijo in koliko stane ta shramba. Za mnoge ljudi je to vse pomembno.

Pravzaprav se mnogi pogosto držijo brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku. V tem ni nič narobe, če ne potrebujete več kot nekaj gigabajtov; težava pa je v tem, da boste morda zamudili dodatne funkcije in prilagodljivost.

Prilagodljivost v tem primeru ustreza razponu ponujenih cenovnih načrtov. Številni načrti za shranjevanje v oblaku ponujajo načrt za 1 TB ali 2 TB in to je to. Čeprav bi to nekaterim uporabnikom lahko ustrezalo, bi drugi morda potrebovali le načrt za 100 GB ali celo le 10 GB. Spodnje storitve bodo za vsakogar ponudile nekaj, hkrati pa ohranjale nizke splošne stroške.

Prvo mesto: Amazon Drive

Amazon Drive je imel nekdaj neomejen prostor za shranjevanje le 60 dolarjev na leto. Vendar je bil ta načrt odpovedan junija 2017. Zdaj vam Amazon Drive podari 1TB za isto ceno.

Medtem ko je odprava neomejenega načrta razočara, Amazon še vedno ponuja odlično vrednost v primerjavi s konkurenco. Dropbox in Google Drive na primer staneta po 40 dolarjev na leto za isto količino pomnilnika.   

Če ne potrebujete več prostora za shranjevanje trdega diska, ima Amazon Drive načrt velikosti 100 GB, ki vam bo povrnil 12 USD na leto. Tudi Google Drive počne, vendar je to 20 USD. Poleg tega ima Amazon Drive še 11 cenovnih načrtov, ki se gibljejo od dva do 30 terabajtov.

Stranska opomba, če ste član Amazon Prime, lahko brezplačno shranite neomejene fotografije prek Amazon Photos, ki je povezan s storitvijo Drive za enostaven dostop.

Drugo mesto: OneDrive

Lahko bi zelo prepričali, da si OneDrive zasluži prvo mesto v tej kategoriji in verjetno se ne bi pretirano prepirali. Pravzaprav bi bilo morda najbolje, da Amazon Drive in OneDrive prevzameta sopoveljnika splošne vrednosti.

OneDrive nima skoraj toliko načrtov za shranjevanje kot Amazon, njegov načrt za 1 TB pa stane 9 USD več na leto. Vendar pa z njim dobite tudi Office 365, ki vam omogoča prenos verzij Microsoft Word, Excel, PowerPoint in Access.

OneDrive ima tudi družinski načrt, imenovan Office 365 Home, ki je ena izmed boljših ponudb pri shranjevanju v oblaku. Za ceno stroškov, ki jih Google Drive in Dropbox letno zaračunavajo za 1TB prostora za shranjevanje v oblaku, dobite pet načrtov 1TB za pet različnih uporabnikov, vsak z Office 365.

Tretje mesto: Sync.com

Sync.com, ki prihaja nazadnje, kaže na moč velikega poslovanja: Amazon in Microsoft sta to preprosto prodala na trgu. Storitev nima skoraj toliko možnosti osebnega načrta kot Amazon Drive ali OneDrive. Pravzaprav ima samo dva: načrt s 500 GB in načrt za 2 TB.

Načrt Sync.com 50 GB stane več kot 50 GB načrt OneDrive. Oba staneta več kot 100 GB načrt Amazon Drive. Skratka, Sync.com ne opravi testa prilagodljivosti. Vendar načrt Sync.com za 2 TB deluje le na 8 USD na mesec in s tem si je prislužil to tretje mesto.

To je le dolar za več kot 1TB načrt OneDrive in približno 25 USD manj kot 2TB načrt Amazon Drive. Če potrebujete več 1TB prostora za shranjevanje v oblaku in manj kot 2TB, ni boljšega kupčka kot Sync.com.

Najboljši varnostni izbrani oblaki

Končna kategorija, ki jo bomo uvrstili, je varnost v oblaku. Številni ljudje preskakujejo nad varnostnimi vidiki shranjevanja v oblaku, očarani z uporabniško izkušnjo ali vrednostjo, kljub naslovov, ki redno prihajajo na novosti. Če želite izvedeti več o tem, na katere vrste spletnih groženj bi morali biti pozorni, smo za naše bralce napisali hiter vodič za kibernetsko kriminaliteto.  

Obstaja peščica kritičnih funkcij, ki jih iščemo, ko ocenjujemo, kako dobro storitev za shranjevanje v oblaku varuje uporabniške podatke. Prva od teh funkcij je šifriranje, ki je sredstvo za kodiranje datotek, tako da niso v navadnem besedilu.

Odjemalec za shranjevanje bi moral vaše datoteke šifrirati, preden jih pošlje v oblak, tako da so med premikanjem po internetu zaščitene. Ko prispejo na ciljni strežnik, naj ostanejo šifrirani, medtem ko so na njih v mirovanju. Večina, vendar ne vse, storitev shranjevanja v oblaku sledi obema tem korakom. Razlika je v tem, da nekatera podjetja za shranjevanje v oblaku obdržijo ključe za dešifriranje vaših datotek, druga pa vam v celoti pripadajo.

Ponudniki za shranjevanje v oblaku, ki ponujajo zasebno šifriranje od konca do konca, se imenujejo ponudniki ničelnega znanja. Vsak od naših najprimernejših oblačil za shranjevanje v oblaku je tudi na seznamu najboljših oblačnih storitev z ničelnim znanjem in prikazuje, kako pomembna je ta vrsta šifriranja v resnici..

Prav tako upoštevamo varnost podatkovnih centrov, kolikor smo sposobni na podlagi informacij o teh storitvah. Napisali smo članek o značilnostih dobre podatkovne centrale, če želite izvedeti več.  

Dvofaktorska avtentikacija je še ena funkcija, za katero toplo priporočamo, da jo izkoristite, če je na voljo. Dvofaktorska avtentikacija vas ščiti pred krampami gesla, tako da za njihovo prijavo v račun za shranjevanje v oblaku od neznanega stroja potrebujete posebno varnostno kodo. Običajno se ta koda pošlje v vašo mobilno napravo.

Obstajajo druge, manj pogoste varnostne funkcije, o katerih ne bomo razpravljali tukaj, vendar jih bomo, če je primerno, navedli spodaj..

Prvo mesto: Sync.com

Sync.com je naš izbor za najbolj varno rešitev za shranjevanje v oblaku skoraj odkar smo ga začeli pregledovati. Pravzaprav smo v najnovejšem pregledu pregleda dali popolnih 100 od 100 za kategorijo „varnost in politika zasebnosti“ in vsem, ki jih varnost zadeva, priporočamo, da obiščejo Sync.com in se prijavijo; ni varnejše storitve.

Sync.com je privzeto nič znanja. Za zasebno šifriranje ne boste plačali doplačila ali sprejeli nobenih posebnih ukrepov, da ga vklopite. Ta zaščita je razširjena tako na vsebino datoteke kot na metapodatke. Ne samo to, tudi skupne rabe datotek so nič znanje. To pomeni, da podjetje nikoli ne more skenirati in brati datotek za marketinške namene ali kaj drugega.

Šifrirni protokol, ki ga Sync.com uporablja za iskanje podatkov, je 256-bitni AES. AES je najpogostejši protokol, ki se danes uporablja, čeprav se številne storitve držijo 128-bitnega AES. Kakor koli že, ni praktičnega načina za polom AES. Ocenjujejo, da bi hiter zlom šifrirnega ključa AES (128-bitni ali 256-bitni) trajal več milijard let.

Gesla so še ena stvar. Za zaščito pred možnostjo, da nekdo pokvari vaše geslo in dostopa do vaših podatkov, vam Sync.com omogoča vklop dvofaktorske overitve.

Prenosi podatkov so zaščiteni tudi s tuneli TLS, šifrirni ključi pa so zaščiteni z uporabo 2048-bitnega RSA. Sync.com shranjuje podatke v potrjenih, utrjenih podatkovnih centrih, potrjenih za SOC-1, ki so namenjeni odpovedi naravnim nesrečam in fizičnim in virtualnim vdori.

Sync.com naredi še dve stvari, ki sta za orodja za shranjevanje v oblaku potrošnikov zelo redki, niti za podjetja, ki so primerna za podjetja. Prvič, omogoča oddaljeno odjavo sej iz svojega spletnega brskalnika. Drugič, omogoča oddaljeno brisanje map v skupni rabi z drugimi uporabniki, ki smo jih omenili že prej, ko smo razpravljali o skupni rabi datotek.

Brez dvoma je Sync.com kralj hriba, ko gre za varnost v oblaku. Naš izbirnik drugega mesta pa bo morda pripravljen za izziv za ta naslov.

Drugo mesto: SpiderOak ONE

SpiderOak je varnost in zasebnost uporabnikov del svoje DNK od takrat, ko je bila zasebnost kul (tj. Pred tem, ko smo Edwarda Snowdena vsi spraševali, ali je NSA presejal naše osebne datoteke ali ne). Tako kot Sync.com je privzeto šifriranje ničelnega znanja. Podjetje nima interesa, da bi se držalo vaših šifrirnih ključev in sploh ne beleži metapodatkov datoteke.

Podatkovni centri SpiderOak ONE so skladni s standardom SAS 70 Type II in imajo varnostno varnost ves dan. Institut Uptime za svoje podatkovne centre šteje stopnjo III, kar pomeni, da ponuja 99,8-odstotno razpoložljivost. Podjetje upošteva tudi zahteve HIPAA za prenos podatkov, čeprav jih ni certificiral pooblaščenec za skladnost HIPAA.

Primarni razlog, da smo SpiderOak ONE uvrstili pod Sync.com, je ta, da še ne ponuja dvofaktorne avtentikacije za vse stranke. Ta funkcija je sicer v različici beta in številne dolgoletne stranke že imajo dostop do nje. Nobene besede še ni, kdaj bo funkcija predstavljena vsem.

SpiderOak ONE vam omogoča tudi čiščenje podatkov s sinhroniziranih naprav. To je uporabno v primeru izgubljenih ali ukradenih naprav. Za celoten seznam razlogov, zakaj nam je všeč, si oglejte naš pregled SpiderOak.

Tretje mesto: pCloud

pCloud ima šifriranje ničelnega znanja kot del svojega varnostnega modela, vendar ne privzeto. Na voljo je kot dodatek z imenom pCloud Crypto, ki stane 4,99 USD (20 odstotkov lahko prihranite s plačilom za eno leto vnaprej).

Prednost neobveznega šifriranja z ničelnim znanjem je, da lahko nadzorujete, katere mape se šifrirajo z vašim zasebnim ključem in katere ne. Če ne uporabljajo šifriranja z ničelnim znanjem, lahko strežniki pCloud indeksirajo datoteke in nudijo bolj napredne zmogljivosti za delo z njimi, vključno s predogledi sličic in možnostjo predvajanja medijev v oblaku.

pCloud šifrira datoteke s 256-bitnim AES-om in šifrirnimi ključi s 4096-bitnim RSA. Podatkovni centri so certificirani po SOC-1, čeprav jih zunanji izvajalci namesto izvajajo sami pCloud.

Tako kot SpiderOak ONE tudi pCloud ONE še vedno ne podpira dvofaktorne overitve. Podporno osebje podjetja nas je opozorilo, da deluje, za kar koli je vredno. Kljub temu pa vključitev varnosti z ničelnim znanjem postavlja prednost pred storitvami, kot je Dropbox, ki nudijo dvofaktorsko varnost, vendar vam ne omogočajo zasebnega šifriranja.

Ocenjeni vsi ponudniki za shranjevanje v oblaku

Zaključek

Zgornje kategorije uvrščajo shranjevanje v oblaku na podlagi funkcij, za katere smo ugotovili, da so najpomembnejši za naše bralce in lastno uporabo oblakov. Vendar pa obstajajo še drugi vidiki shranjevanja v oblaku, ki imajo lahko večjo vlogo pri določanju rešitve za vas. Zdelo se nam je, da bi vključitev teh v enem članku lahko povzročila preveč kaosa in zmede.

Glede na to smo že prej pisali o mnogih teh vidikih in se nenehno posodabljamo in dodajamo na seznam. Hkrati pa menimo, da je Sync.com najboljša najboljša ponudba na vseh področjih in preprosto ne morete iti narobe, če jo izberete.

V duhu, da vsem pomagate najti tisto, kar išče, je tu nekaj člankov, ki vam bodo pomagali pri iskanju:

 • Najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za sodelovanje
 • Najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Linux
 • Najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za zunanje trde diske
 • Najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za skupno rabo
 • Najboljše skladišče v oblaku iz Evrope
 • Najboljša spletna shramba za fotografije
 • Najboljša spletna shramba za videoposnetke
 • Najboljše možnosti Dropbox

Upamo, da ste uživali v branju našega pregleda o tem, kaj je dobro za shranjevanje v oblaku in kakšne izbire priporočamo. Upoštevajte, da se shranjevanje v oblaku pogosto spreminja, zato pričakujemo, da se bo naša uvrstitev precej spremenila. Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge za možnosti, ki smo jih zamudili, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me