Najboljša programska oprema za varnostno kopiranje brez povezave 2020

Pripravljeni ste za varnostno kopiranje podatkov, vendar niste prepričani o uporabi ene izmed najboljših spletnih rešitev za varnostno kopiranje. Mogoče oblak ni vaša stvar ali ste samo stara šola. Ne glede na to, ker smo sestavili seznam najboljših programov za varnostno kopiranje brez povezave.


Če želite nekaj, kar lahko deluje v spletu in brez povezave, si oglejte pregled CloudBerry Backup.

Ne glede na pot, ki jo izberete, je ustvarjanje varnostne kopije dobra ideja, saj ne morete vedeti, kdaj se bo trdi disk zasukal v zadnjem ciklu ali bo prišlo do zrušitve ali okvare.

Programska oprema za obnovo podatkov vam lahko pomaga v tej situaciji, vendar ne morete biti prepričani, da bo prejela vaše podatke. Prav tako se ne bi smeli zanašati na SSD diske, ker kljub odpovedi, manjši od enega odstotka, imajo več napak.

Shranjevanje podatkov na več lokacijah, kot so zunanji pogoni in strežniki, je dober način za zagotovitev njegove varnosti. Tako koristno, da je znano kot pravilo 3-2-1.

Če ste delali samo s shranjevanjem v oblaku in ne veste, kakšna je razlika med njim in varnostno kopijo, preberite naše razlago. Preden nadaljujemo s seznamom, bomo primerjali brez povezave s spletnimi rešitvami.

Brez povezave proti spletu

Glavna razlika je v tem, da varnostno kopiranje brez povezave ne pošilja datotek nikamor, kar je tudi ena največjih prednosti njene uporabe. Začetno varnostno kopiranje traja dolgo časa, da se zaključi s spletnimi storitvami. Storitve brez povezave so hitrejše, saj jim za ustvarjanje varnostne kopije ni treba prenašati vaših podatkov. Kar pridobite s hitrostjo, izgubite v skladišču, ker ga morate zagotoviti.

Ker vaši podatki niso v oblaku, bo dostop do njih težko, če fizično niste blizu računalnika, zunanjega trdega diska ali ključa USB. Če so vaši podatki brez povezave, to zmanjša grožnjo spletnih napadov na nič, vendar pa ste ranljivi, če nekdo ukrade vašo napravo, ker nekatere rešitve brez povezave ne uporabljajo naprednih šifriranj.

Večina spletnih varnostnih kopij za zaščito podatkov uporablja več načinov, vključno z enkripcijo v mirovanju in med tranzitom, TLS / SSL protokoli za zaščito datotek med prenosom, dvofaktorsko preverjanje pristnosti, da bodo vaše poverilnice varne in zasebne, od konca do konca šifriranje za zagotovitev vaše zasebnosti.

Razen nekaterih izjem, ki so namenjene uporabnikom porabe energije, spletne rešitve ponujajo preproste vmesnike, ki so enostavni za uporabo in zahtevajo nekaj korakov za varnostno kopiranje trdega diska ali računalnika. Mnogi ponujajo tudi možnost varnostne kopije glede na vrsto datoteke ali ročno označevanje.

Spletne rešitve so koristne, ko morate varnostno kopirati več računalnikov, ker lahko nadzirate vsako varnostno kopijo iz centraliziranega spletnega vozlišča. Če vas to zanima, preberite članek o najboljši varnostni kopiji za več računalnikov. Spletno varnostno kopijo lahko uporabite tudi za zunanje pogone. Za več o tem si preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za zunanje pogone.

V preostalem delu tega članka bomo opisali najboljše varnostne varnostne storitve in videli, kako se zlagajo.

Najboljše varnostno kopiranje brez povezave: Cobian Backup 11

Cobian Backup je poimenovan po svojem ustvarjalcu Luisu Cobianu. Izdelek je bil predstavljen leta 2000 in je bil od takrat že večkrat posodobljen. Trenutna različica, 11, ima kodo Gravity. Deluje na vseh večjih različicah sistema Windows.

cobian-ui-start

Vmesnik se zdi datiran in ni tako preprost, kot bi bil, vendar je funkcionalen. Na levi strani je prikazan seznam opravil (varnostnih kopij), na desni pa dnevnik lastnosti, zgodovina ali lastnosti opravil. Na vrhu boste našli spustne menije in ikone, s katerimi lahko zaženete, zaustavite ali prekličete opravila, dodate novo opravilo, možnosti dostopa in preverite, ali obstajajo posodobitve.

cobian-ui-nova naloga

Aplikacija vam omogoča, da za vir varnostne kopije izberete datoteko, imenik ali FTP strežnik. Izberete lahko isto za svoj cilj. Če ne veste, kaj je FTP, preberite naš vodič FTP. Cobian Backup vam omogoča izbiro ene od štirih vrst varnostnih kopij: “polna”, “inkrementalna”, “diferencialna” ali “lutka”.

“Polno”, kot pove že ime, ustvari popolno varnostno kopijo datotek. “Incremental” pomaga pospešiti nadaljnje varnostne kopije, saj varnostno kopira vse datoteke, ki so bile spremenjene od zadnje varnostne kopije. “Diferencial” shrani datoteke, ki so bile spremenjene od zadnje popolne varnostne kopije. “Dummy” ne ustvari varnostne kopije, ampak vam omogoča uporabo funkcije opravila kot načrtovalnik za izvajanje dogodkov.

Naloge lahko načrtujete tako, da se bodo izvajali dnevno, tedensko, mesečno, letno, ob zagonu, časovniku ali ročno. Cobian Backup vam omogoča tudi izbiro dni v tednu. Vse te možnosti lahko kombinirate in sestavite urnik po meri, ki ustreza vašim potrebam.

Če želite nastaviti dogodke, jih lahko pripnete pred varnostno kopijo ali naknadno varnostno kopijo. Vključujejo lahko izvajanje in zaustavitev aplikacije, operacije v ukazni vrstici, zapiranje programa in zagon ali zaustavitev storitve.

Možnosti varnostnega kopiranja Cobian

Cobian Backup ima dve vrsti stiskanja: zip in 7zip. Naredili bodo manjšo varnostno kopijo, vendar bo trajalo dlje, da jo ustvarite. Kljub temu je program potreboval nekaj manj kot minuto, da je varnostno kopijo naše 2 GB preskusne mape z veliko datotekami v njej. Hitrost se sicer razlikuje glede na to, kako močan je računalnik.

V istem meniju lahko nastavite Cobian Backup za šifriranje datotek s 128-bitnim, 192-bitnim ali 256-bitnim AES-om. Slednji je eden najmočnejših šifrantov, ki se danes uporablja, saj ocenjujemo, da bi potrebovali skoraj milijardo let, da bi ga z uporabo superračunalnika razbili..

cobian-ui-filter

Pred varnostno kopijo lahko podatke vključite ali izključite s funkcijo filtra. Izberete lahko datoteke ali mape ali jih filtrirate. Možnosti filtriranja vključujejo velikost datoteke, datum ustvarjanja ali razširitev datoteke, ki jo boste morali vnesti ročno.

Cobian Backup bi lahko izboljšal svoj uporabniški vmesnik, vendar je hiter, vaše datoteke lahko šifrirajo z algoritmom AES in ima številne zmogljive funkcije. Poleg tega vas to ne bi stalo niti centa. Zaradi tega je naša izbira številka ena.

FBackup 7

FBackup 7 je izdelek Softlanda, romunskega podjetja, ustanovljenega leta 1999. Služi kot brezplačna različica premium programske opreme za varnostno kopiranje podjetja Backup4all.

fbackup-dobrodošli-zaslon

FBackupov vmesnik se počuti moderno, privlačno in uporabniku prijazen. Pozdravljeni zaslon vas pozdravi ob zagonu aplikacije in vam pomaga pri zagonu varnostne kopije. Gumbi na vrhu se izstopajo in ustrezajo njihovi funkciji, tako da je enostavno najti tisto, kar želite. Aplikacija kliče varnostne kopije “opravila”, na levi strani pa je filter opravil, ki vam omogoča ogled in filtriranje varnostnih kopij..

Desni del uporabniškega vmesnika prikazuje trenutni izbor delovnih mest. Poleg tega, da vidite njihova imena, jih lahko hitro zaženete, preizkusite ali obnovite.

FBackup deluje na vseh pomembnejših različicah sistema Windows in družini operacijskih sistemov Windows Server.

Pri ustvarjanju varnostne kopije lahko dodate določene mape ali datoteke ali izberete vtičnik. Vtičniki delujejo kot vnaprej določeni seznami datotek, ki jih želite vključiti. Obstoječi vtičniki lahko varnostno kopirajo mape »moji dokumenti« ali »moje slike«, glavne brskalnike, konfiguracijo Microsoft Outlook in FBackup.

Dodatne možnosti lahko dobite s prenosom dolgega seznama oddaljenih vtičnikov, ki vključuje filtre datotek in map za datoteke Microsoft Office, Avast, Acronis True Image in AVG (preberite naš pregled Acronis True Image in pregled AVG).

Za cilj lahko izberete lokalni ali zunanji disk, optični pogon, odstranljivo shrambo ali omrežje. Lokalno varnostno kopijo lahko celo shranite v Google Drive ali Dropbox. To lahko razširite na Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive in Box, če kupite Backup4all. Če želite izvedeti več o teh, preberite naše najboljše sinhronizacijske datoteke in skupni pregled.

fbackup-create-backup

Lahko naredite varnostno kopijo v celoti ali zrcalo. »Ogledalo« je enako kot »polno«, vendar datotek ne stisne v arhiv zip in jih ne more zaščititi z geslom. “Postopki”, “diferencial” in “pametno varnostno kopiranje”, kar je kombinacija prejšnjih metod, so na voljo pri Backup4all.

FBackup vam omogoča, da enkrat ustvarite varnostno kopijo ali ga nastavite na določene dneve v tednu, mesece, v prostem teku ali vsakič, ko se uporabnik prijavi. Napredne možnosti vam omogočajo, da nastavite določen datum in čas ali ponovite vzorec.

Funkcija filtra vam omogoča, da datoteke izključite ali vključite tako, da vnesete razširitve datotek ali izberete s spustnega seznama. Če za ustvarjanje varnostne kopije uporabljate preprost način, lahko uporabite preproste filtre, ki vključujejo dokumente, slike, glasbo in video datoteke.

FBackup Scheduling

Ko določite varnostno kopijo, jo lahko razširite z načrtovanimi dogodki. Lahko se izvajajo pred varnostno kopijo ali po njej, čeprav lahko prej očistite dejanje varnostne kopije. Ukrepi po varnostni kopiji so lahko “pripravljeni”, “odjava”, “mirovanje” ali “izklop”.

Preprosti so in niso tako zmogljivi, kot jih ponuja Cobian Backup.

Uporabite lahko samo šifriranje Zip2.0, ki vas ne more zaščititi pred posamezniki, ki imajo dostop do specializiranih orodij za obnovitev gesla. Edina prednost, ki jo ima pred AES, je ta, da je združljiv z aplikacijami drugih proizvajalcev.

fbackup-backup-v teku

Backup4all zagotavlja AES, vendar poleg tega, da lahko svoje varnostne kopije naložite številnim ponudnikom oblakov. Uporablja tudi varnostno kopijo na ravni bloka, ki pospeši prenose le z nalaganjem spremenjenih delov datotek in sledi različicam datotek. Te in druge funkcije lahko pridobite z nakupom različice Professional za 49,99 USD.

Backup4all Standard vam bo povrnil 39,99 USD, vendar izpusti varnostno kopiranje in šifriranje v oblaku s seznama funkcij.

Preizkusili smo varnostno kopiranje z varnostno kopijo mape 2 GB. Bilo je hitro, vendar 50 odstotkov počasneje kot Cobian Backup.

FBackup 7 ponuja odlično uporabniško izkušnjo, dostojne funkcije in uporabne vtičnike, ki vam pomagajo ustvariti varnostno kopijo. Kljub temu gre bolj za predstavitev premium ponudbe podjetja Backup4all, saj se številne zmogljive možnosti skrivajo za obrambnim zidom. Cobian Backup ponuja te funkcije brezplačno in je hitrejši, zato je FBackup na drugem mestu.

Retrospektiva

Retrospect ne ponuja brezplačne različice, temveč samo preskusno različico. Podatke je začel varnostno kopirati leta 1989, tako da ne manjka izkušenj, vendar obstajajo stvari, ki bi jih lahko izboljšali. Najočitnejši primer je uporabniški vmesnik, ki je videti kot nekaj iz prelomnika stoletja, zaradi česar se zdi, da je podjetje obtičalo v preteklosti.

Uporabniški vmesnik se zdi neroden, ker zahteva, da izvedete več korakov za izbiro določenih map, ki jih želite varnostno kopirati. To je v nasprotju s sodobnimi aplikacijami, ki so intuitivne in enostavne za uporabo. Ikone na vrhu glavnega okna so majhne in ugibati morate, kakšne so njihove funkcije.

V meniju na levi strani lahko izvajate varnostno kopiranje, obnovite ali izberete druge možnosti. Obstaja nadzornik dejavnosti, ki prikazuje vaše varnostno kopiranje, ko do njega dostopate. To bi bilo bolj uporabno v glavnem oknu.

Retrospekt deluje v sistemu Windows in macOS.

Uporaba Retrospekta

zaslon za dobrodošlico v prihodnosti

Pri ustvarjanju varnostne kopije lahko izberete celoten obseg ali uporabite en klik, da Retrospect samodejno ustvari varnostno kopijo za vas. Izberete lahko tudi določene datoteke ali mape, vendar morate skozi nekaj oken izbrati tiste, ki jih potrebujete.

čarovnik za povratno pregledovanje

retrospect-backup-Advanced-mode

Varnostno kopijo lahko shranite na trak, kar je koristno, če živite v 70. letih, optične ali odstranljive pogone, trde diske v lokalnih računalnikih ali omrežjih in shrambo v oblaku. Možnosti v oblaku vključujejo Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox ali lokalno shrambo. Prav tako lahko varnostno kopijo za številne druge ponudnike oblakov.

Če želite več informacij, preberite naš pregled Backblaze B2 in Dropbox pregled.

retrospect-cloud-partnerji

Retrospect shrani varnostne kopije v “backup set”, ki je sestavljen iz enega ali več trdih diskov. Če želite povečati raven zaščite, lahko shranite v več nizov varnostnih kopij. Za pospešitev nadaljnjih varnostnih kopij uporabljate postopno varnostno kopiranje.

Lahko načrtujete, ko se te varnostne kopije izvajajo z razporejevalnikom. Z njim lahko nastavite določen datum in čas, naredite varnostne kopije v določenih dneh v tednu ali nastavite ponavljajoč se interval.

Ko to storite, se lahko odločite, da stisnete varnostno kopijo z algoritmom zip in ga šifrirate. Retrospekt uporablja več načinov šifriranja. SimpleCrypt je hiter, vendar ne tako varen kot DES. 128-bitni in 256-bitni AES so bolj varni kot DES, vendar bodo upočasnili varnostno kopijo.

Retrospekt je trajal 1 minuto in 12 sekund, da je ustvaril varnostno kopijo preskusne mape 2 GB brez stiskanja in šifriranja.

To je povprečje v primerjavi z drugimi storitvami.

Izberete lahko veliko vrst datotek, vključno z glasbo, pisarniškimi dokumenti, aplikacijami in slikami. Mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, lahko ročno označite razen tistih.

Retrospektiva ne more postaviti takih dogodkov pred varnostno kopijo ali naknadno varnostno kopijo, lahko pa ustvarite in načrtujete skripte za izvajanje varnostnih kopij, podvajanja, arhiviranja, obnovitve in drugih operacij.

Aplikacija ima zanimivo nastavitev, imenovano “politika upravljanja varnostnih kopij”. Če je omogočena, Retrospect zahteva nov disk, če je ciljni disk poln, zadrži le zadnje varnostne kopije ali ohrani varnostne kopije v skladu z definiranim pravilnikom Retrospect.

Če se želite še dodatno zaščititi pred izgubo prostora na disku, lahko uporabite proaktivno varnostno kopiranje, ki lahko prilagodi razpored kopiranja glede na parametre, ki jih določite.

Če pogledamo nazaj na retrospekt

V funkcijah Retrospect lahko uživate, ne da bi plačali kar 45 dni, kar je trajanje preizkusa. Ko poteče, boste morali kupiti eno od licenc. Osebna licenca, ki je dobra možnost za domače računalnike, se imenuje Solo in stane 67,05 dolarja.

Retrospect ima veliko funkcij, vključno z varnostnim kopiranjem v oblak, različnimi algoritmi za šifriranje, proaktivno varnostno kopiranje in nizov varnostnih kopij. Kljub temu ni poceni in uporabniška izkušnja je, vsaj rečeno, subpar.

Bvckup 2

Tako kot naša najboljša izbira je tudi Bvckup aplikacija za Windows, ki jo je razvil en avtor. Za razliko od Cobian Backupa ni brezplačen in ne ponuja toliko.

bvckup2-pozdravni zaslon

Ko zaženete Bvckup, se prikaže zaslon dobrodošlice. Ima minimalističen dizajn in skriva možnosti, tako da uporabnika ne preplavi. Je preprost in enostaven za uporabo, vendar vboden. Izberete lahko mapo ali pogon za vir in cilj varnostne kopije.

bvckup2-new-backup

Datoteke lahko v celoti kopirate ali uporabite delta kopiranje, kar ustvarja postopne varnostne kopije. Delta kopiranje je hitrejše, saj se datoteke skenirajo zaradi sprememb in kopirajo samo spremenjeni deli. V nasprotnem primeru lahko datoteke kopirate v celoti, kar zmanjša tveganje izgube podatkov.

Bvckup ponuja načrtovalnik, zato vam ni treba ročno zagnati varnostnih kopij. Lahko načrtujete datum in čas in nastavite interval, po katerem se naloge za varnostno kopiranje znova zaženejo. Na primer, lahko bi ga nastavili na vsakih šest ur, dni, tednov ali mesecev.

Lahko ga nastavite tudi tako, da zažene varnostno kopijo, ko so datoteke ali mape spremenjene. Ker lahko varnostne kopije tečejo ves čas, lahko minimalni interval med varnostnimi kopijami nastavite v urah, minutah ali sekundah.

bvckup2-backup-seznam

Stiskanje in šifriranje nista na voljo ali načrtovana. Dogodke lahko nastavite z uporabo ukazov za predhodno varnostno kopiranje in naknadno varnostno kopiranje. Kljub temu jih lahko nastavite samo ročno, kar pomeni, da jih morate vnesti. Seznam ukazov, ki jih lahko uporabite na spletnem mestu za podporo.

Bvckup 2 je potreboval le 30 sekund, da ustvari varnostno kopijo s pomočjo naše preskusne mape, in to je najhitreje na tem seznamu.

Preizkus Bvckup 2

Ni brezplačne različice, vendar obstaja 14-dnevno preskusno obdobje. Ko se konča, morate kupiti licenco. Na voljo imate dve možnosti: osebno ali profesionalno.

Osebni stane 19,95 USD in nudi osnovno podporo po e-pošti, posodobitve za vzdrževanje in znižane cene od druge licence naprej.

Profesionalni vrhovi, ki imajo prednostno tehnično podporo, podporo za delovanje v storitvenem načinu in podporo za družino operacijskih sistemov Windows Server. Stane 39,95 USD. Če pridobite dovoljenje za dva ali pet paketov, dobite popust.

Aplikacija je lahka in dobra izbira za tiste, ki morajo ustvariti hitre varnostne kopije brez veliko možnosti. Ni algoritmov stiskanja ali zaščite, zato pojdite z drugim programom, če jih potrebujete. Čeprav cena ni strma, tudi Bvckup ni najboljša vrednost, če upoštevate, kaj ponuja.

Končne misli

Aplikacije brez povezave imajo prednosti v oblačnih storitvah, vključno s hitrejšim ustvarjanjem varnostnih kopij in enkratnimi licenčninami. Kljub temu uporaba oblaka ponuja večjo raven zaščite, saj ponudniki oblakov hranijo vaše podatke na več lokacijah za odvečnost in omogočajo dostop do njih iz več aplikacij.

Nekatere aplikacije brez povezave v ta namen uporabljajo shranjevanje v oblaku in predstavljajo zanimivo kombinacijo. V tem primeru boste morali plačati za dve storitvi.

Cobian Backup 11 smo postavili za naš najboljši izbor, ker je brezplačen, zmogljiv in varen. FBackup je tudi dobra izbira, če potrebujete brezplačno rešitev, ki je bolj uporabniku prijazna. Retrospect in Bvckup 2 zahtevata nakup licence. Prva je dražja, vendar ponuja več funkcij, čeprav s slabim vmesnikom. Slednji ni tako zmogljiv ali drag, vendar je uporabniku bolj prijazen.

Če potrebujete drugo možnost in imate operacijski sistem Windows XP ali Linux, si oglejte Areca. Za zanesljivo rešitev, ki ne ponuja brezplačne preskusne različice ali različice in deluje v vseh večjih operacijskih sistemih Windows, upoštevajte CyberLink PowerBackup.

Kaj menite o storitvah varnostne kopije brez povezave? Imate najljubšo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me