Najboljša programska oprema za obnovitev podatkov leta 2020: hitro obnoviti datoteke

Velik del misije Cloudwards.net se vrti okoli promocije oblačnih orodij kot sredstva za preprečevanje izgube podatkov. Zlasti rešitve za varnostno kopiranje v oblaku so idealne za zagotovitev, da imate vedno kopijo svoje najdragocenejše vsebine. Glede na to pa tudi razumemo, da je treba sprejeti takšne ukrepe, ki jih resnično ne razkrije, dokler vas ne bo ugriznil hrošč izgube podatkov. Naš pregled z najboljšo programsko opremo za obnovo podatkov vam prikazuje, na katere prodajalce se lahko zanesete.


Dobra novica je, da če se vam zdi, da si raztrgate lase, ker ste pomotoma izbrisali datoteko ali imate opravka s poškodovano, izbrisano ali formatirano particijo, bo morda obstajal izhod, tudi če ste zanemarili načrtovanje varnostnega kopiranja. V tem okrožju bomo svoje bralce seznanili z nekaj najljubše programske opreme za obnovitev podatkov.

Na vrhu tega polja so tri blagovne znamke, na katere boste želeli biti pozorni: Stellar, Prosoft Engineering in EaseUS. Vsako od teh podjetij proizvaja vrsto izdelkov, namenjenih upravljanju podatkov, računalniški diagnostiki in drugim informacijskim dejavnostim. Orodje za reševanje datotek vsakega prodajalca je narejeno tako, da se pritoži tehnikom, vendar dovolj preprosto za uporabo vsem.

Tesno za temi prodajalci, vendar brez ponudbe pomožnih izdelkov je Cleverfiles. Njegova rešitev za obnovo podatkov, Disk Drill, je skoraj popolna proračunska rešitev za uporabnike računalnikov z Windows (različica Mac stane več).

Druga orodja, na katera smo bili usmerjeni, imajo izrazitejše pomanjkljivosti bodisi v smislu uporabnosti, zanesljivosti, podpore ali kombinacije vseh treh. Kljub temu jim je uspelo ujeti pozornost iz enega ali drugega razloga in jih uvrstiti pred trideset ali več javnih služb, ki smo jih preverili pri pripravi tega kroga.

Ocene najboljše programske opreme za obnovo podatkov 2020

Kaj lahko naredi programska oprema za obnovitev podatkov

Obstaja veliko načinov izgube podatkov in najboljša orodja za obnovitev podatkov lahko z njimi rešujejo vse.

Med pogoste vzroke izgube podatkov so:

 • Nenamerno brisanje: izbrisali ste datoteko iz koša za smeti ali smeti
 • Brisanje programa: program ali virus je izbrisal datoteko
 • Izbrisana particija: izbrisali ste obseg podatkov
 • Formatirana particija: preoblikovali ste obseg podatkov
 • RAW particija: obseg podatkov je iz nekega razloga izgubil datotečni sistem
 • Ne nameščanje particij: datotečni sistem z obsegom podatkov je nedotaknjen, vendar do njega še vedno ne morete dostopati
 • Računalnik brez zagona: ko se zagonska particija poškoduje

Nekatera od teh vprašanj so ustvarjena uporabnikom, nekatera pa so posledica običajne obrabe; druge lahko povzročijo virusne okužbe ali resnejše težave s strojno opremo.

Obstajajo različni znaki, ki kažejo na poškodovane pogone. Sem spadajo sporočila o napakah, kot so:

 • Disk ni formatiran. Ali želite zdaj formatirati?
 • Neveljaven bralni pogon vrste C. Prekini, poskusi, ne uspe?
 • Sektor ni najden

Če imate particijo težave, lahko v imenikih vidite tudi čudne znake. Lahko pa se datotečni sistem particije preprosto prikaže kot »RAW«.

Čeprav lahko orodja za obnovitev podatkov pogosto opravijo, ne delajte napake, če mislite, da so neprebojna. Izbrisanih podatkov zelo pogosto ni mogoče obnoviti, če so jih že prepisale druge datoteke. Poleg tega so včasih particije tako zelo poškodovane, da vaših podatkov ni mogoče shraniti.

Zanašanje na orodje za obnovo podatkov, ki vas rešuje pred izgubo podatkov, ni najboljši postopek. To še posebej velja, če upoštevate, da zanesljivejša orodja stanejo 75 dolarjev in več. Rešitve za varnostno kopiranje v oblaku ponujajo praktično zagotovljeno okrevanje. Poleg tega mnoge najboljše storitve varnostnega kopiranja v oblaku stanejo le približno 5 USD na mesec.

Postopek za pregled programske opreme za obnovitev podatkov

Število orodij za obnovitev podatkov na voljo v številkah. Nekatere so močne pripomočke, namenjene IT strokovnjakom in drugim uporabnikom porabe energije, druge pa so preprosta proračunska orodja, ki lahko obnovijo izbrisano datoteko v ščepec.

O Josephu Gildredu

Delo s podatki in analiziranje programske opreme sta že leta moja preživljanja. Kot nekdanji analitik podatkov sem izvajal, izboljševal in načrtoval procese upravljanja podatkov in operacije obnovitve podatkov za VLDB (zelo velike baze podatkov) in manjše sisteme. Kot analitik za zagotavljanje kakovosti ocenjujem orodja tako za uporabniško izkušnjo kot za splošno učinkovitost.

Med delom pogosto uporabljam orodja za obnovitev podatkov, da izvlečem podatke iz neuspelega in poškodovanega prostora za shranjevanje. Kot tak poznam svoja orodja za obnovo podatkov. Vedno iščem najboljša orodja in rešitve za vsako dano situacijo, med tem pregledom pa bom z vami delil nekatere svoje ugotovitve.

Da bi našli najboljše možnosti za obnovitev, ki bi lahko obvladale skoraj vsak scenarij izgube podatkov, smo pregledali funkcije in cenovne načrte, hkrati pa izvedli predhodno testiranje. Šele takrat smo se odločili za peščico storitev, za katere smo se počutili zajamčene globljemu pregledu, da bi dali najboljša priporočila našim bralcem..

Ta globlji pregled je vključeval izvajanje akumulatorja pregledov za merjenje uporabnosti in učinkovitosti vsakega orodja za obnovitev podatkov. Konkretno smo pogledali:

 • Ali lahko orodje obnovi testne datoteke, ki smo jih ustvarili in izbrisali?
 • Ali lahko orodje obnovi particijo, ki smo jo ustvarili in izbrisali?
 • Kako dolgo trajajo hitre in globoke preiskave?
 • Koliko lahko postopek prilagodimo (na primer skeniranje določenih datotek)?
 • Kako enostavno je razvrščati po obnovljenih vsebinah?
 • Kako uporabniku prijazen je na splošno čarovnik orodja?

Poleg teh vprašanj smo si podrobneje ogledali tudi sklope funkcij s posebno pozornostjo, kot so:

 • Obnovitev zunanjega trdega diska
 • Obnovitev pogona Flash in SD kartice
 • Obnovitev RAID
 • Kloniranje in obnovitev slik s pogona
 • Sistemski zagonski diski

Nismo zadovoljni, prav tako smo sodelovali pri podpori strankam vsake storitve za obnovitev podatkov. Prebrali smo navodila za uporabo, pogosta vprašanja, navodila za odpravljanje težav in skočili na uporabniške forume, če so na voljo. Ogledali smo si tudi neposredne podporne kanale, kot so e-pošta, telefon in klepet v živo, ter zastavili različna preizkusna vprašanja, da bi ocenili čas in natančnost odziva.

Najboljša programska oprema za obnovo podatkov za Windows

V tem segmentu si bomo ogledali obnavljanje podatkov za osebni računalnik Windows, da bi ugotovili najboljše izbirnike. Naše tri najboljše izbire v tem segmentu so precej usklajena orodja višjega cenovnega razreda. Kljub temu je nekaj ključnih razlik, ki jih želite vedeti, preden se odločite za izbiro.

Najboljši trije

To so naši trije favoriti, z nobenim od njih ne morete iti narobe.

Stellar Data Recovery Professional

Začne pri 50 USD na mesec. Za celotno sliko si preberite naš pregled Stellar Data Recovery.

Prejšnja

Naslednji

Cenovna oznaka Stellar Data Recovery ima prednost pred najbolj drugimi orodji za obnovitev sistema Windows, čeprav je v skladu s preostalimi tremi najboljšimi. Vendar na podlagi naših izkušenj z njim nobeno drugo orodje ne opravičuje njene stroškov.

To orodje smo uvrstili na prvo mesto zaradi lepega čarovnika in izjemnih zmogljivosti, ampak tudi zato, ker seznam funkcij z lahkoto presega konkurenco.

Dobite vse osnovne možnosti, ki jih pričakujete od katerega koli orodja za obnovitev, vključno s hitrimi in globokimi načini pregledovanja, da obnovite izbrisane datoteke in izgubljene ali nedostopne particije.

V naših testih je Stellar uspešno obnovil vse naše “slučajno” izbrisane datoteke in obnovil izbrisano particijo. Hitro skeniranje nam je povrnilo datoteke in tekla v samo nekaj minutah. Globoko skeniranje 518 GB particije in našega 1TB trdega diska je v primerjavi z analogi osebnih računalnikov, ki sta jih postavila EaseUS in Cleverfiles, nekoliko poteklo, vendar je brez težav prehitelo večino preostalega polja.

Poleg obnavljanja podatkov s trdega diska računalnika Stellar enako počne tudi za zunanje trde diske, bliskovne pogone USB, SD kartice in celo optične rešitve za shranjevanje.

Funkcije stanja standout, ki jih pogosto ne ponujamo, vključujejo možnost skeniranja po vrsti datoteke in razvrščanje po vrsti datoteke, ko se optično skeniranje konča. Medtem ko je večina vrst datotek podprta, lahko celo določite nove, tako da orodju dodate nekaj vzorcev, iz katerih se lahko učite.

Velika napaka, ki jo je vredno poudariti: za obnovitev shranjevanja RAID je potrebna draga licenca “tehnikov”.

Prosoft Engineering Data Rescue PC4

Začenši s 99 dolarjev za življenjsko licenco. Za celotno sliko si preberite naš pregled Prosoft Engineering Data Rescue.

Prejšnja

Naslednji

Prosoft Engineering Data Rescue ne ustreza ravno Stellarju, ko gre za možnosti obnovitve. Ne morete skenirati po določenih vrstah datotek ali učiti orodja za obnovitev novih vrst datotek. Poleg tega morate za razliko od Stellarja počakati, da se skeniranje konča, da si ogledate in obnovite datoteke.

Kljub temu je ta vnos še nekaj kilometrov pred večino drugih programov za obnavljanje podatkov in nekaj stvari, ki jih Stellar ne počne.

Ti vključujejo možnost obnovitve podatkov iz pomnilniških naprav RAID. Naprave za shranjevanje podatkov RAID ne bi smele pogosto zahtevati obnovitve podatkov. So “odveč”, da vas zaščitijo pred izgubo podatkov; nesreče pa se lahko vedno zgodijo in vedno v najhujših časih.

Druga funkcija, ki je Stellar ne podpira, nam je v Data Rescue všeč, je, da orodje omogoča ustvarjanje zagonskega USB pogona. To lahko uporabite za dostop do podatkov na stroju, ko je njegova zagonska particija poškodovana.

V nasprotnem primeru Data Rescue meri precej podobno kot Stellar, pa tudi naša naslednja najljubša možnost, EaseUS.

Orodje omogoča izvajanje hitrih in globokih pregledov, odvisno od vaših potreb. S temi pregledi lahko obnovite izbrisane podatke ali dostopate do poškodovanih, izbrisanih ali oblikovanih particij. Poleg trdega diska računalnika lahko obnovite podatke iz zunanjih pogonov, SD kartic in izmenljivih medijev. Obnovitev optičnih medijev sicer ni možnost.

Data Recovery PC4 se je v našem testiranju izkazal za zelo temeljit algoritem za optično branje, ki je sposoben obnoviti vse preizkusne datoteke in testno particijo. Ko ga najdete, si lahko pred dokončno obnovitvijo ogledate vse, da se prepričate, kaj želite.

Tekel je malo dlje kot Stellar, vendar ne veliko. Vendar smo imeli nekaj težav z bistveno daljšimi časi skeniranja, ne da bi najprej zagnali testni računalnik, kar ni vprašanje, s katerim se nismo srečali z drugimi storitvami za obnovitev podatkov..

EaseUS Pro + WinPE

Za življenjsko licenco začne pri 99,90 USD. Za celotno sliko preberite naš pregledovalnik čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS.

Prejšnja

Naslednji

Usmerili smo se na licenco EaseUS Pro + WinPE, ker vključuje zagonske medije za obnovo podatkov iz računalnikov, ki se ne bodo zagnali. Če pa ne gre brez te možnosti, vam bo z nakupom čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS prihranil 30 USD. To znižanje cen bo morda dovolj razlog, da se bodo s to rešitvijo uvrstili med naša dva najboljša.

Razlog, da smo ga uvrstili na tretje mesto, je bil predvsem v tem, da EaseUS Pro ne more opraviti popolnega skeniranja trdega diska. Skenirate lahko samo particije. V večini primerov je to vse, kar potrebujete. Vendar se občasno lahko zgodi, da EaseUS ne bo mogel zaznati izgubljene particije. Ko se to zgodi, je najboljši postopek delovanja popolno skeniranje pogona.

Tri druge funkcije, ki smo jih pogrešali, so nezmožnost skeniranja glede na vrsto datoteke, dodajanje novih vrst datotek in obnovitev optičnega pomnilnika. Programska oprema tudi ne podpira kloniranja, vendar EaseUS za to ponuja brezplačno orodje za kopiranje z diska.

Poleg tega je uporabniška izkušnja zelo lepa, s pametnim vmesnikom, ki je videti in se počuti profesionalno. Izstopalo je le to, da je EaseUS takoj našel izbrisano particijo, še preden smo izvedli pregled.

Postopek z EaseUS-om je nekoliko drugačen, saj samodejno najprej izvede hitro skeniranje, nato pa poglobljeno. Druge rešitve vam omogočajo izbiro enega ali drugega. Glede na to, da se hitro skeniranje začne v dveh sekundah in lahko med brskanjem po globini skenirate in si ogledate obnovljene datoteke, ta prepir ni težava.

EaseUS, na katerem EaseUS izstopa med našima dvema najboljšima storitvama (zlasti Data Rescue), je v tem, kako enostavno je razvrščati po obnovljenih podatkih. Brskate lahko po datotekah, ki temeljijo na vaši datotečni strukturi, ali pa zožite stvari glede na vrsto datoteke.

Kar zadeva dodatne možnosti obnovitve, EaseUS podpira zunanji pogon, odstranljive medije in obnovitev RAID, ne pa tudi obnovitev optičnih medijev.

Na splošno smo ugotovili, da je EaseUS najhitrejši od treh vrhunskih storitev, hkrati pa je opravil enako dobro skeniranje.

Tekač Ups

Medtem ko so orodja, ki so jih predstavili Stellar, Prosoft Engineering in EaseUS, tista, ki bodo všeč večini ljudi, našim bralcem ne bi delali pravičnosti, ne da bi omenili nekaj drugih storitev, ki bi iz določenih uporabnikov iz dobrih razlogov morda bile bolj naklonjene..

Disk vrtalnik CleverFiles

Začne 49 evrov za enoletno licenco in 68 dolarjev za življenjsko licenco. Za celotno sliko si preberite pregledovalno ploščo CleverFiles.

Prejšnja

Naslednji

Disk Drill CleverFiles nas je verjetno presenetil bolj kot katero koli drugo orodje za obnovitev podatkov, ki smo ga preizkusili. CleverFiles verjetno ni tako znan v IT krogih kot naši najboljši trije kandidati, ker ne ponuja komercialnih licenc. Vendar pa je za večino potrošnikov morda prav tako dobro.

Pri tej storitvi manjkata dve funkciji: obnovitev zagonskih diskov za naprave, ki se ne zaženejo, predogled sličic in možnost določanja novih vrst datotek za skeniranje. Prav tako ne morete izbrati določenih map datotek, ki bi jih skenirali, kot bi lahko s Stellarjem .

Ena stvar, ki nam je bila všeč, je, da nam CleverFiles ne daje samo možnosti za skeniranje obstoječih particij, temveč je samodejno zaznal in omogočil pregled naše izbrisane particije.

Poleg tega CleverFiles predstavlja močno ponudbo perkov, ki vključuje zunanji pogon, odstranljive medije, SD kartico in obnovitev optičnega pogona.

Wondershare Data Recovery

Za življenjsko licenco se začne pri 39,95 USD. Za celotno sliko preberite naš Wondershare Data Recovery pregled.

Prejšnja

Naslednji

Čarovnik za obnovitev podatkov Wondershare je preprost, vendar ponuja več odličnih funkcij za prilagajanje pregledov, kot je možnost skeniranja po vrsti datoteke in skeniranja določenih map. Izberete lahko tudi, da skenirate označeno particijo ali povlečete podatke iz tabele particije, da poiščete izgubljene particije.

Obstaja nekaj manjkajočih funkcij, ki jih morda ali ne zanimate, na primer kloniranje, obnovitev RAID in obnovitev optičnega pomnilnika. Večji razlog, da se Wondershare ne bo pritoževal uporabnikom, ki so dobro obveščeni, je ta, da ga ni mogoče uporabiti za obnavljanje podatkov iz naprav, ki ne zaženejo, in skeniranje traja zelo dolgo (13 ur za en terabajt).

Prav tako Wondershare ne omogoča enostavno podpore službe za pomoč, ker nimate klepetanja v živo in počasnih odzivov po e-pošti (v tem primeru dva tedna).

Ontrack EasyRecovery

Začne eno leto pri 79 $ za enoletno licenco. Za celotno sliko si preberite naš pregled Ontrack EasyRecovery.

Prejšnja

Naslednji

Ontrack EasyRecovery ponuja enostavno izkušnjo obnavljanja z nekaj lepimi čarovniškimi funkcijami. Eden izmed naših najljubših je bil, kako enostavno je presejal obnovljeno vsebino s sortiranjem datotek in načinom predogleda sličic.

Programska oprema na nekaterih velikih načinih primanjkuje, saj ji preprečuje, da bi si zagotovili višje mesto na lestvici.

Za eno so bila naša poglobljena preiskava dvakrat daljša kot prejšnje možnosti. S tem problemom EasyRecovery ne daje možnosti skeniranja glede na vrsto datoteke. Poleg tega rezultatov optičnega branja ne morete shraniti za kasnejši čas, če se odločite za prekinitev obnovitve. Končno, EasyRecovery ne vsebuje obnovitvenega CD-ja ali funkcij kloniranja.

GetData Obnovi moje datoteke

Začne enoletno licenco za 69 dolarjev. Za celotno sliko preberite naš pregled GetData Recover My Files.

Prejšnja

Naslednji

GetData Recover My Files ima videz močnega, poliranega orodja za obnovitev podatkov, ki je bilo zasnovano za strokovnjake. Tako smo bili razumljivo razočarani, da je za popoln pregled našega enega terabajtnega trdega diska trajalo 17 ur. To je počasneje kot pri drugih storitvah, ki smo jih preizkusili.

Kljub temu je pregled opravil delo. Možnosti, kot je možnost skeniranja glede na vrsto datoteke, lahko tudi nekajkrat zmanjšajo čas, vendar za nekatere uporabnike morda niso dovolj dobre.

Obnovi moje datoteke lahko uporabite za obnovitev podatkov z zunanjih pogonov, bliskovnih pogonov USB in SD kartic. Ne morete pa jih uporabiti za obnavljanje podatkov iz računalnikov, ki se ne zaženejo. Za obnovitev pomnilnika RAID je potrebna dražja “profesionalna” licenca.

GetDataBack Enostavno

Začeli pri 79 dolarjev za življenjsko licenco. Za celotno sliko si preberite naš pregled GetDataBack Simple.

Prejšnja

Naslednji

Čeprav ni tako hiter kot naši najboljši trije kraki, GetDataBack Simple izvaja razmeroma hitro pregledovanje in je uspel obnoviti vse naše datoteke. Razlog, da se na našem seznamu uvršča nizko, je zato, ker je uporabniška izkušnja v primerjavi z večino obnovitvenih rešitev manjša.

Ključne možnosti, kot je možnost skeniranja po vrsti datoteke, razvrščajo rezultate po vrsti datoteke in shranijo rezultate skeniranja. Preprosto tudi ne morete zagnati skeniranja polnega trdega diska: omejeni ste na skeniranje posameznih količin.

Tudi oblikovanje vmesnikov ni zelo intuitivno, težava je sestavljena z motečimi in trkajočimi barvami. Za stroške pričakujemo nekaj bolj poliranega.

Piriform Recuva Pro

Začeti pri 19,99 USD za enoletno licenco. Za celotno sliko si preberite naš pregled Piriform Recuva Pro.

Prejšnja

Naslednji

Piriform Recuva Pro dobiva veliko pozornosti zaradi svojih proračunskih cen. Čeprav boste za podporo morali plačati ceno 19,99 USD, je na voljo tudi brezplačna različica Recuve. Kljub temu, da so cene očitno privlačne, s tem orodjem za obnovitev ponavadi dobite tisto, kar plačate.

Manjka več funkcij z naprednejšimi orodji. Rezultatov skeniranja ne morete razvrstiti glede na vrsto datoteke ali shraniti skeniranja za poznejšo obnovitev. Kloniranje in obnova iz naprav, ki ne zaženejo, prav tako niso možnosti. Tudi ko plačujete za Recuvo, je njegova podporna mreža precej plitva in ne nudi pomoči v živo.

Primarna težava Recuva Pro je, da ne more obnoviti izgubljenih ali izbrisanih particij. Glede na to, da je obnovitev particij zelo pomemben razlog za porabo denarja za orodje za obnovitev, je to velika stavka proti Recuvi, čeprav to pojasnjuje nizko ceno.

Če šele obnovite izbrisane datoteke, Recuva dobro opravi. Skeniranja so hitra in čarovnik izgleda odlično. Lahko smo obnovili vse naše preskusne datoteke in si jih pred obnovitvijo ogledali.

Najboljše obnovitev podatkov za Mac

Večina najboljših orodij za obnovitev, ki smo jih pregledali, je vsebovala tudi različice Mac. Ta orodja lahko uporabite za obnovitev izbrisanih podatkov in particij v računalnikih iMac, MacBook Pro, Air, Mac Mini in Mac Pro.

V nekaterih primerih so značilnosti in stroški teh analognih Mac različni, zato smo se odločili, da uporabnikom Maca omogočimo tudi drugačen nabor razvrstitev. Ne bomo porabili toliko časa za pogovor o programski opremi Mac, saj je splošni videz in delovanje teh orodij primerljivo z različicami računalnika.

Prosoft inženiring reševanje podatkov 4

Začenši s 99 dolarjev za življenjsko licenco.

Podjetje Data Rescue 4 se je kot naš najboljši izbor za Mac OS uvrstil na drugo mesto na seznamu osebnih računalnikov. To je zato, ker ima programska oprema Mac nekatere dodatne funkcije. Seznam vključuje FileIQ, ki orodju omogoča učenje novih vrst datotek, in Bootwell, ki vam omogoča ustvarjanje sekundarnega zagonskega pogona.

Obnovitev podatkov Stellar Mac

Začne pri 50 USD na mesec.

Poleg obnovitve podatkov iz računalnika Mac lahko Mac Data Recovery potegne podatke iz Time Machine in šifriranih diskovnih pogonov. Orodje je prav tako privlačno kot njegov osebni računalnik in prav tako primerno za potrošnike in IT strokovnjake.

Čarovnik za obnovitev podatkov EaseUS za Mac Pro

Za življenjsko licenco se začne pri 89,95 USD.

Ta izdaja čarovnika za obnovitev podatkov za Mac ne vsebuje zagonskih medijev, ki lahko obnovijo podatke iz računalnikov Mac, ki se ne bodo zagnali. Če želite to, obstaja dražja različica za 129 dolarjev. Aplikacija izgleda in deluje odlično, vendar je iz enakih razlogov kot njen računalnik na tretjem mestu.

Ne morete skenirati določenih vrst datotek in ne morete skenirati polnega trdega diska, samo particije. Prav tako ne morete naučiti EaseUS-a za iskanje novih vrst datotek. Vendar to niso ogromne prekinitve, in če ne potrebujete zagonskih medijev, bo izbira EaseUS prek Stellar in Prosoft Engineering prihranila vsaj deset dolarjev.

Disk vrtalnik CleverFiles za Mac

Začne za 89 $ za enoletno licenco, 118 $ za življenjsko licenco.

Disk Drill za Mac je nekoliko omejen s svojo zmožnostjo “samo” obnovitve vrst datotek 200 in več, za razliko od obeh vodilnih možnosti pa ne morete dodati novih vrst datotek. Poleg tega življenjska licenca stane približno 20 dolarjev več.

Vendar različica Mac Disk Drill poleg svojih standardnih obnovitvenih funkcij ponuja nekaj lepih ugodnosti. Tej vključujejo:

 • Zdravje diska: spremljanje SMART, da ostanete na vrhu morebitnih težav s trdim diskom
 • Čiščenje Mac: Analizirajte in optimizirajte prostor na disku
 • Iskalnik dvojnikov: Poiščite in odstranite podvojene datoteke
 • Obnovni pogon: ustvarite zagonski USB pogon za obnovitev podatkov
 • Varnostno kopiranje podatkov: ustvarite byte by-byte klon katere koli particije

Najboljši orodji za obnovo podatkov za IT strokovnjake

Če ste strokovnjak za IT, je zbirka za obnovitev podatkov pomembna naložba v vaš uspeh. Trgovinske paketne licence vam omogočajo, da obnovite podatke v računalnikih drugih ljudi, ne glede na to, ali gre za osebne računalnike ali računalnike Mac.

Večina rešitev za obnovitev podatkov, ki smo jih pregledali, ne ponuja takšne funkcionalnosti. Pravzaprav to počnejo le prodajalci, ki so pristali v naših treh najboljših, Stellar, Prosoft Engineering in EaseUS. To govori o njihovem uveljavljenem mestu kot vrhunski izbiri profesionalnih tehnikov.

Zbirka orodij za obnovitev podatkov zvezd

PaketCena
Paket-zvezda za obnovo podatkov orodjar-tehnik499 dolarjev
Windows tehnik za obnovitev podatkov299 dolarjev
Mac tehnik za obnovitev podatkov349 dolarjev
Linux tehnik za obnovitev podatkov199 dolarjev

Stellar Toolkit Tool Recovery ne vsebuje le doživljenjske licence, ampak vključuje programsko opremo za obnovitev Linuxa. Tudi brez dodanega bonusa bi Stellarjeva ponudba verjetno pristala v našem zgornjem postajališču, ki temelji na kombinirani kakovosti programske opreme PC in Mac..

Orodja, ki jih je objavil Stellar, ponujajo širše možnosti obnovitve kot kateri koli drugi razvijalci. Licenca za orodje omogoča tudi obnavljanje podatkov iz pomnilnika RAID, kar običajna programska oprema za računalnik ne.

Prosoft Engineering Drive Genius 4, reševanje podatkov 4 & Podatkovno reševanje PC3

PaketCena
Data Rescue 4, Drive Genius 4, & Podatkovni računalnik za reševanje 3499 dolarjev
Drive Genius 4 & Reševanje podatkov 4399 dolarjev
Reševanje podatkov 4 & Varnostno kopiranje podatkov 3399 dolarjev
Podatkovni računalnik za reševanje 3 & Obrišite MediaTools699 dolarjev
Data Rescue 4, Data Rescue PC 3 & Obrišite MediaTools899 dolarjev

Ta paket vključuje Drive Genius 4, diagnostično orodje za odkrivanje in odpravljanje težav s trdim diskom. Z njim lahko obnovite podatke iz računalnika in računalnika Mac, vendar je licenca dobra le eno leto, kar je velik razlog, da namesto nje izberete Stellar.

Prosoft Eng. Ima pa na voljo več drugih paketov profesionalnih licenc, ki bi lahko bili nekateri všeč. Sem spadajo ponudbe s programom MediaTools Wipe, ki je orodje, s katerim se brisalci popolnoma očistijo podatkov.

Čarovnik za obnovitev podatkov EaseUS

PaketCena
Tehnik za obnovitev podatkov PC in Mac598 dolarjev
PC tehnik za obnovitev podatkov499 dolarjev
Tehnik za obnovitev podatkov Mac499 dolarjev

Tako kot Stellar vam nakup nakupa tehničnega sklopa EaseUS ponuja doživljenjsko licenco za neomejene računalnike, zato je to strošek, ki ga boste imeli samo enkrat. Po drugi strani je dražja za dvesto dolarjev kot Stellar in ni tako dobro orodje.

Druge možnosti za IT tehnike vključujejo ločene licence za osebni računalnik in Mac, vendar so drage.

Najboljša orodja za obnovitev podatkov za Android

Orodja za obnovitev podatkov Android omogočajo, da iz telefona obnovite izbrisana besedilna sporočila, kontaktne podatke, slike in drugo vsebino. Na splošno delujejo tako, da telefon povežete z računalnikom prek USB-ja. Nekatera orodja pa vam nudijo tudi aplikacijo za obnovitev podatkov neposredno iz telefona.

Wondershare Dr. Fone za Android

Stroški: 49,95 USD

Naš seznam bo dr. Fone za Android. Dr. Fone lahko povrne pomotoma izbrisane podatke in podatke iz telefonov s praznimi ali neodzivnimi zasloni.

Dr. Fone ima poleg obnovitve podatkov še nekaj dodatnih zmogljivosti, ki mu pomagajo uvrstiti pred EaseUS MobiSaver kljub višji ceni. Ti vključujejo ukoreninjenje, odklepanje SIM, odstranjevanje zaklenjenega zaslona in brisanje podatkov. Uporablja se lahko tudi za varnostno kopiranje podatkov v telefonu.

Procesi delujejo samodejno, vmesnik pa je lep in intuitiven.

Pazite, da natančno vnesete podatke o modelu naprave, ko izvajate obnovitev, saj lahko zaradi tega nepravilno opečete telefon, zaradi česar ne uporabljate ničesar, razen če delujete kot papir.

EaseUS MobiSaver za Android Pro

Stroški: 39,95 USD.

MobiSaver za Android Pro se uvršča med najboljše orodje za obnovitev podatkov Android, ki smo ga pregledali zaradi njegove zmožnosti hitrega pregledovanja in obnavljanja več datotek hkrati. Programska oprema lahko obnovi tako po nesreči izbrisane podatke kot podatke iz zakoreninjenih telefonov. Omogoča vam način predogleda, da lahko pred obnovitvijo preverite datoteke in se prepričate, da so tisto, kar želite.

Deloma smo ga uvrstili nižje od Wondershare-a, ker ne počne nekaterih drugih stvari, kot sta ukoreninjenje ali odklepanje telefona.

Druga težava je, da je treba vaš telefon pred obnovitvijo dejansko ukoreniniti, Wondershare pa te omejitve ne deli. Nepravilno ukoreninjenje telefona lahko privede do opeke, zato se prepričajte, kaj počnete.

Jihisoft Android Data Recovery

Stroški: 49,95 USD.

JihiSoft Android Recovery Data Recovery vam omogoča obnavljanje podatkov brez vkoreninjenja telefona in zagotavlja preprost postopek obnovitve. Skeniranja hitro tečejo in si lahko pred popolnim obnovitvijo ogledate datoteke. Uvrstili smo ga nekoliko nižje od EaseUS-a zaradi stroškov in ker čarovnik ni tako lep; vseeno je precej blizu.

Najboljša orodja za obnovitev proračunskih podatkov

Če ste zavezani in za proračun, so ta orodja za obnovitev podatkov najboljša stava. Morda ne ponujajo vseh zvokov in piščalk vrhunskih rešitev, vendar bi morali imeti možnost obnoviti po nesreči izbrisane podatke in dostopati vsaj do montaže particij.

Disk vrtalnik CleverFiles

Začne enoletno licenco pri 49 USD.

Če ne potrebujete dolgoročne licence, ima CleverFiles $ 49 ponudbo toliko funkcij kot blagovne znamke, ki stanejo dvakrat več. To vključuje možnost skeniranja po vrsti datoteke in obnavljanja podatkov iz zunanjih pogonov, izmenljivih medijev, SD kartic in optičnih medijev.

Obnovitev podatkov WonderShare

Za življenjsko licenco se začne pri 39,95 USD.

WonderShare stane 10 dolarjev manj kot CleverFiles in ima skoraj toliko funkcij. Najbolj opazne napake so kloniranje in obnova optičnih medijev. Primarni razlog, da smo ga uvrstili nižje, je, da skeniranje CleverFiles teče veliko, veliko hitreje: popolno skeniranje trdega diska s Cleverfilesom je v našem testiranju trajalo le tri ure, WonderShare pa 13.

Vendar pa z WonderShare pridobite doživljenjsko licenco, tako da imate več časa za čakanje.

Zvezdni dom

Začne pri 50 USD na mesec.

Stellar Home se od Stellar Professional razlikuje predvsem po tem, da ne more obnoviti podatkov s trdih diskov RAW. Kljub temu pa se lahko še vedno uporablja za obnovitev izbrisanih podatkov in podatkov o nedostopnih particijah. Torej še vedno zajema večino scenarijev obnovitve in prihranili boste 40 dolarjev.

Pogosta vprašanja o obnovitvi podatkov

Ali potrebujete storitev za obnovitev podatkov ali je dovolj programske opreme?
Programska oprema za obnovo podatkov lahko obnovi podatke tako učinkovito kot storitev za obnovitev podatkov. To vključuje obnovitev podatkov s strojev, ki se ne zaženejo zaradi težave z zagonsko particijo. Edini čas, ko boste res morali uporabljati storitev, je, če imate pogon, ki fizično ni uspel.

Ali so vsi podatki obnovljivi?
Ne. Ko datoteke iz računalnika izbrišete ali je particija izbrisana, obstaja možnost, da bodo nove datoteke lahko prepisane. Če se to zgodi, je ne boste mogli dobiti nazaj.

Kaj lahko, če sem formatiral trdi disk, še vedno uporabim programsko opremo za obnovitev podatkov?
Večina dobre programske opreme za obnovitev, kot je Stellar, lahko obnovi podatke, tudi če je bil trdi disk formatiran. Vendar, če ste podatke prepisali z novimi podatki, to morda ne bo res.

Kaj zaračuna podjetje za obnovitev podatkov?
Storitve za obnovitev podatkov ponavadi ceno glede na resnost težave. Lahko je precej drago. Ameriška veriga elektronike Best Buy na primer za profesionalno okrevanje zaračuna med 200 in 1500 dolarjev.

Koliko stane obnovitev podatkov?
Najboljša orodja, ki smo jih pregledali – Stellar, Prosoft Engineering in EaseUS – stanejo približno 100 dolarjev za njihovo vodilno programsko opremo za osebne računalnike. Obstaja nekaj cenejših možnosti, na primer Cleverfiles in Wondershare, čeprav niso tako dobre.

Ali potrebujem še vedno varnostno kopijo v oblaku, če imam obnovitveno programsko opremo?
Ja! Obnavljanje podatkov ni nikoli zanesljiva stvar, medtem ko je vrnitev podatkov iz oblaka. Tudi obnovitev varnostne kopije v oblaku je veliko hitrejša in jo je mogoče izvesti iz drugega računalnika. Če imate dober načrt za varnostno kopiranje, vam denarja za obnovitev ne bi bilo treba porabiti.

Najboljši pregledi programske opreme za obnovo podatkov Povzetek

Med prvotno raziskavo Cloudwards.net o najboljših razpoložljivih orodjih za obnovitev podatkov smo bili navdušeni nad številom dobrih orodij, ki so na voljo, in kako boljšimi so bila odlična orodja kot naslednja stopnja.

Na vrhu naše lestvice je Stellar Data Recovery Pro, ki zagotavlja najboljšo mešanico uporabnosti, lastnosti in zmogljivosti katerega koli preizkušenega orodja. Čeprav so dražje od manjših možnosti, so njegove zmogljivosti vredne stroškov, tudi če ne upoštevate dejstva, da ima življenjsko licenco. Želimo si le, da nam za obnovitveni CD ni bilo treba doplačati.

Tesno za petami je bil Prosoft Engineering. Medtem ko Data Rescue PC4 ne ponuja skoraj toliko možnosti prilagajanja, da prilagodite optično branje, gre za obnovitev RAID – nekaj, kar bi morali kupiti dragoceno “podjetniško” izdajo Stellarja..

EaseUS je zaokrožil prvo prvo mesto. Razkorak med EaseUS in našima dvema najljubšima znamkama obstaja skoraj samo zaradi nezmožnosti skeniranja vašega polnega trdega diska naenkrat. Če ne drugega, bi ga morda uvrstili na prvo mesto.

Še zadnjič bomo omenili, da je najboljši način za zagotovitev, da so vaše datoteke vedno na voljo, vlaganje v orodje za varnostno kopiranje v oblaku. Takšna orodja so poceni in na splošno ponujajo možnosti za obnovitev izbrisane vsebine v določenem časovnem obdobju. Če pa imate zavezujoče in niste varnostno kopirani, je orodje za obnovitev podatkov v tem okrožju najbolje, da rešite svoje podatke.

Seveda bi radi slišali od vas o lastnih izkušnjah s katerim koli od teh orodij. Zato nam v spodnjih komentarjih sporočite, kaj menite. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map