Če vas misel, da bi ustvarili lastno shrambo v oblaku, vas ne prestraši, ste na pravem mestu. Z oblikovanjem lastne rešitve boste imeli več nadzora nad svojim oblakom in boljše boste zaščitili svojo zasebnost. V tem pregledu bomo razpravljali o svojih najboljših orodjih za shranjevanje v oblaku.


Da jih ne bi zamenjali z osebnimi napravami za shranjevanje v oblaku, to so programska orodja, ki vam bodo pomagala nastaviti lastno osebno shrambo v oblaku.

S strojno opremo boste morali ravnati z nakupom opreme ali vlaganjem v virtualni gostitelj. Če po branju tega niste navdušeni nad orodji za shranjevanje v oblaku, si oglejte enostavnejšo rešitev v našem najboljšem priročniku za shranjevanje v oblaku.

Kaj je osebna shramba v oblaku?

Sami shramba v oblaku je običajno programska oprema za odjemalce in strežnike, odprtokodno plačano ali plačano, kar vam pomaga pri nastavitvi in ​​vzdrževanju lastnega oblaka. Lahko ga nastavite na fizični strežnik, ki ga vzdržujete, in uporabljate storitev gostovanja v oblaku, kot je DigitalOcean. To je tretje največje svetovno podjetje v oblaku, ki stoji za drugoligaško Alibabo in vodilnim Amazonom (preberite naš pregled Amazon S3).

Nastavite nekaj rešitev za shranjevanje v oblaku na shranjevalnih napravah, priloženih omrežju, ali uporabite možnosti, ki jih ponujajo naši najboljši ponudniki spletnega gostovanja.

Nastavitev je lahko težavna, vendar smo izbrali aplikacije, ki olajšajo postopek, tudi če ste glavni uporabnik. Vključuje namestitev strežniške programske opreme in nalaganje odjemalske programske opreme za vaše računalnike in mobilne aplikacije za vaše pametne telefone.

Programska oprema za odjemalce deluje podobno kot Google Drive ali pCloud. To pomeni, da bo na trdem disku ustvaril mapo za sinhronizacijo. Mape ali datoteke, ki jih vstavite v to mapo, se sinhronizirajo z vašim prostorom za shranjevanje v oblaku in nato z drugimi napravami z nameščenimi odjemalci.

Številna orodja za shranjevanje v oblaku imajo spletne vmesnike, tako da lahko do brskalnika dostopate do svoje vsebine. Tako vam prihranite težave pri namestitvi programske opreme za stranke na računalnike, ki niso vaši. Deljevanje datotek je lažje tudi s programsko opremo, ki temelji na brskalniku in mobilnih aplikacijah.

Zdaj, ko smo preučili, kakšna so orodja za shranjevanje v oblaku, si oglejmo zgornje možnosti, ki so na voljo.

1. Nextcloud

Nextcloud se je od drugega vpisa tega članka, lastCloud, razvil leta 2016. Frank Karlitschek, ustanovitelj lastnegaClouda, in ekipa inženirjev so se odločili, da bodo naredili “vilice”, v bistvu kopijo shrambe kod, ki gre v drugo smer.

nextcloud-home

Karlitschek je naletel na “težke izkušnje in odločitve”, ki so ga motivirale, da je zapustil podjetje. Razlogi za razkol se vrtijo v denarju in vzpostavljanju ravnovesja med interesi skupnosti in podjetja. Odločitev je vplivala in Nextcloud danes dobiva vse več hrupa. TU Berlin se je preselil na Nextcloud in prepolovil čas nalaganja baze podatkov.

Podjetniška izdaja Nextcloud lahko sprejme od 50 uporabnikov do 10 milijonov. Uporabniki doma in malih podjetij pa lahko uporabljajo Nextcloud Standard ali izdaje z odprto kodo. Slednje ne stane niti denarja.

Če se želite naročiti na osnovni načrt, ki podpira do 50 uporabnikov, boste morali porabiti 2.180 dolarjev na leto. Za več uporabnikov se lahko naročite na standardni načrt za 3.902 dolarjev na leto. Oba ponujata popust, če plačate več uporabnikom. Zadnji načrt, Premium, lahko sprejme 50 ali več uporabnikov in ponuja napredne funkcije za 5.623 dolarjev na leto.

nextcloud-desktop

Če želite uporabljati Nextcloud, morate strežnik Nextcloud nastaviti tako, da ga naložite za strežnik in ga namestite. Nato morate prenesti namizni odjemalec Nextcloud, ki bo sodeloval s strežnikom. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linuxu, njegove aplikacije za pametne telefone pa delujejo na iOS in Android. Do svojih datotek lahko dostopate tudi iz katerega koli združljivega brskalnika.

če ne želite sodelovati, lahko kupite vnaprej nastavljeno strojno opremo, kot so Nextcloud Box, Spreedbox ali Syncloud.

Tako kot lastniške storitve v oblaku tudi Nextcloud omogoča skupno rabo datotek z drugimi. Ima vse standardne funkcije, vključno z deljenjem prek uporabnika, e-pošto, povezavo ali socialnimi mediji, zaščito z geslom in datumi poteka. Lahko si ogledate, kaj ste delili z drugimi ali kaj so drugi delili z vami. Uporabniki brez računa lahko urejajo tudi dokument.

Druga zanimiva funkcija je “varen padec”, ki drugim omogoča nalaganje datotek na vaš strežnik. Programska oprema Nextcloud vam omogoča tudi obnovitev prejšnjih različic datotek in omogoča komentiranje datotek. Na voljo je tudi iskanje v celotnem besedilu.

Konkurenti podjetja Nextcloud imajo podobne lastnosti, vendar dodatki pomagajo, da se izstopajo. V trgovini z aplikacijami Nextcloud je 162 aplikacij. Delovni potek lahko na primer izboljšate z uporabo Collabora Online, tekmeca z odprto kodo Googlovega pisarniškega paketa. Večpredstavnostne aplikacije vključujejo avdio in video predvajalnike, skupaj s Talkom, ki vam omogoča nastavitev video konferenc.

Nextcloud Varnost

Tudi varnost ne manjka. Nextcloud podpira LDAP, Active Directory in Single Sign-On. Dvofaktorska overitev bo pomagala zaščititi vaše poverilnice. V izvedbi so uporabljeni univerzalni žetone strojne opreme 2. faktorja in časovno zasnovano enkratno geslo. Podpora drugega faktorja vključuje NFC in prehod, signal, telegram ali SMS.

Nextcloud uporablja SSL / TLS protokol za zaščito datotek med prenosom. Poleg tega lahko vaše podatke v mirovanju šifrira s 256-bitno AES-ovo šifriranjem s strežnikom ali upravljanjem ključev po meri.

Obstaja tudi možnost, da omogočite šifriranje od konca do konca za določene mape, medtem ko strežnik pomaga pri skupni rabi in upravljanju ključev z modelom ničelnega znanja. Če niste prepričani v izvajanje Nextclouda, preberite naš najboljši članek o storitvah z ničelnim znanjem in se seznanite s tradicionalnimi storitvami za shranjevanje v oblaku, ki ponujajo zasebno šifriranje.

Vendar pa ni vse rožnato, ker je Nextcloud angažiral zunanje revizijske družbe za varnost, da so pregledale varnost na strežnikih svojih uporabnikov. Predstavnik je osvetlil vprašanje o redditu. Skeniranje drugih proizvajalcev je po njihovem mnenju ena od strategij, ki se uporabljajo za zaščito uporabnikov, vendar mnogi menijo, da je to senčno poslovanje.

Podjetje ima zdaj svoj varnostni skener, ki preverja, kako posodobljen je vaš strežnik, in vas obvesti, če morate ukrepati. Nextcloud se zavezuje k iskanju napak, zato vzdržuje stran HackerOne, ki ljudi vabi, da pošljejo poročila o odpravljenih napakah. Najhujše kršitve strežnikov Nextcloud lahko prinesejo do 5000 USD.

Nextcloud je skladen s HIPAA in s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Več o GDPR lahko izveste v našem opisu.

Nextcloud smo postavili na vrh zahvaljujoč svoji obsežni knjižnici aplikacij drugih proizvajalcev in močni varnosti.

2. lastnoCloud

Najbližji konkurent Nextcloudu je njegov predhodnik, lastniCloud. Glede na to, da imajo veliko kode, ni čudno, da je njihovo izvajanje podobno. ownCloud je tudi odprtokoden in podprt s strani močne skupnosti. Ima tudi poslovno izdajo, ki je priljubljena pri podjetjih. Vendar obstajajo razlike, ki se jih bomo dotaknili spodaj.

lastno oblačilo

Tako kot Nextcloud boste tudi vi morali najprej naložiti in namestiti programsko opremo na lastniškem strežniku. To lahko storite na domačem strežniku ali ga najamete. ownCloud ima tudi več javnih ponudnikov, med katerimi lahko izbirate.

Odjemalci namizja so na voljo za Windows, macOS in Linux. Mobilni odjemalci so na voljo za Android in iOS. Kot velja za številne rešitve za shranjevanje v oblaku, aplikacije za pametne telefone zagotavljajo preprosto in prijazno uporabniško izkušnjo, skupaj s koristnimi funkcijami, kot je samodejno nalaganje fotografij. ownCloud vam omogoča dostop do datotek tudi prek vmesnika brskalnika.

Tako kot naš najboljši izbirnik tudi lastnoCloud zasluži s svojimi premium naročniškimi načrti. Cenovnejši so od Nextclouda, vendar stanejo 3.600 dolarjev za navadno naročnino. Enterprise se začne pri 9000 USD in vključuje aplikacije za pametne telefone z blagovno znamko, podjetniške aplikacije in hitrejši reakcijski čas podpore.

Naročnina po meri doda podporo za več uporabnikov in dodatno zmanjša čas reakcije, vendar morate za ponudbo poklicati lastnoCloud.

ownCloud ima številne funkcije, vključno s sinhronizacijo datotek, skupno rabo, sodelovalnim urejanjem in iskanjem v celotnem besedilu.

Datoteke in mape lahko brezskrbno delite, ker ownCloud uporablja varen pristop k skupni rabi datotek, ki vključuje povezave, zaščitene z geslom, samodejno iztekanje povezav in obvestila o skupni rabi mobilnih telefonov. Komentiranje datotek, oznake datotek, urejanje datotek in zmogljivosti za videokonference pomagajo pri sodelovanju.

Podobno kot Nextcloud funkcija Files Drop anonimnim uporabnikom omogoča, da povlečejo datoteko in jo naložijo neposredno v svojCloud.

V knjižnici aplikacij ownCloud je več kot 70 aplikacij. Vključujejo priljubljene, na primer Collabora Online, OnlyOffice Connector, aplikacijo Workflow, pregledovalnik PDF, koledar, stike in drugo.

Na varnostni strani lastniCloud ne zaostaja. Ima zaščito pred odškodninsko programsko opremo, šifriranje od konca do konca in geslo, ki omogoča skrbnikom, da določijo zahteve za geslo.

ownCloud ima šifriranje od konca do konca, tako da lahko uporabniki ustvarijo mape za interno ali zunanjo izmenjavo podatkov s šifrirano stranjo. Niti skrbnik ownCloud niti tretje osebe ne bodo mogle brati vsebine mape, lahko le ustvarjalec.

Poleg tega je na voljo individualno ali centralno upravljanje ključev, skupaj z aplikacijo Key Service, ki omogoča profesionalno upravljanje ključev z možnostjo uporabe žetonov USB, HSM ali pametnih kartic in drugih naprav za dešifriranje podatkov.

ownCloud Delta Sync

Druga zanimivost del je delta sinhronizacija, ki skrajša čas pri prenosu že naloženih datotek. To stori le s prenosom spremenjenega dela datoteke. Na objavo je prišla novica o funkciji, imenovani “Virtual File System.” Uporabnikom omogoča neposredno sinhronizacijo datotek in map v svojem brskalniku datotek.

ownCloud pregleda naložene datoteke z uporabo ClamAV, da prepreči samodejno distribucijo okuženih datotek. Odkriva lahko viruse, zlonamerno programsko opremo, trojance in druge grožnje. Z manjšimi možnostmi prilagoditve lahko razširite protivirusno zaščito z zunanjimi virusnimi bralniki, ki lahko skenirajo datoteke na izbranem strežniku.

Če se želite prijaviti v strežnike, lahko uporabite Active Directory, LDAP ali OpenLDAP. Tudi drugi uporabniški atributi, na primer njihova kvota, e-pošta, avatar, se lahko vključijo v ownCloud iz zunanjega imenika..

Poverljivosti uporabnikov lahko še dodatno zaščitite z dvofaktorno overitvijo. Uporabite lahko standardno enkratno geslo, ki temelji na času, ali razširite funkcijo za podporo dodatnih naprav za preverjanje pristnosti prek aplikacije PrivacyIDEA ownCloud. lastnoCloud ima stran HackerOne, ki pa ne sprejema predlogov.

Če imate opravka s podatki o pacientih, ste prepričani, da lastnoCloud ne bo preprečevalo opravljanja svojega dela, ker je skladno s HIPAA. Če cenite svojo zasebnost, se vam bo zdelo, če veste, da lastniCloud drži GDPR.

Čeprav je ownCloud močna storitev, smo ga postavili za Nextcloud, ker ima manj dodatkov, ne skrbi tako za varnost in dražje načrte premij.

3. morska datoteka

Tako kot prejšnji dve rešitvi je tudi Seafile odprtokodna rešitev za shranjevanje v oblaku, ki ima brezplačno izdajo v Skupnosti in podjetniško, ki ustvarja svoj dobiček. Kot poslovna rešitev lahko gre lahko od spretnosti do katerega koli od naših najboljših ponudnikov sinhronizacijskih datotek in izmenjave datotek, čeprav z veliko več preigravanja.

morska plošča-dom

Seafile vam omogoča, da svoje datoteke organizirate v ločene knjižnice, ki jih lahko sinhronizirate in delite posamezno. Čeprav to omogoča veliko prilagoditev, je sprva lahko zmedeno.

Odjemalci za sinhronizacijo namizja so na voljo za Windows, macOS in Linux, medtem ko aplikacije za pametne telefone delujejo v sistemih Android in iOS. Preden začnete uporabljati Seafile, morate na strežnik prenesti in namestiti izdajo strežnika.

Seafile ima veliko funkcij, vendar si jih za svojo plačano podjetniško izdajo rezervira več kot druge rešitve. Podjetniška izdaja je v primerjavi z Nextcloudom in lastnimCloudom cenejša. Pravzaprav je brezplačen, če imate tri ali manj uporabnikov. Za devet uporabnikov morate plačati 100 USD na uporabnika. Od 10 do 249 uporabnikov stane 44 dolarjev na uporabnika.

Cena se znižuje, ko se število uporabnikov povečuje, dokler ne dosežete 1.000 uporabnikov, nato pa se za oceno morate obrniti na Seafile. Če pripadate izobraževalni ustanovi, prejmete popust na uporabnika na leto.

Seafile ima tudi selektivno sinhronizacijo, tako da lahko izklopite sinhronizacijo za določene mape. Če raje ne uporabljate odjemalca za sinhronizacijo, Seafile ponuja preslikavo virtualnega pogona prek odjemalca pogona. Omogoča tudi dostop do datotek brez povezave. Obstaja tudi dostop, ki temelji na brskalniku, če dostopate s stroja brez odjemalca za sinhronizacijo. Na voljo je tudi podpora za WebDAV.

Sinhronizacija morske datoteke

Pri sinhronizaciji datotek jih Seafile razreže na majhne koščke, kar mu omogoča hitro sinhronizacijo, zlasti pri delu z veliko majhnimi datotekami. Zaradi tega je dostop do datotek na strežniku bolj zapleten.

Uporabnikom ali skupinam lahko delite knjižnice in mape z dovoljenjem samo za branje ali branje in pisanje. Zunanji uporabniki lahko do datotek dostopajo prek povezav za skupno rabo. Njihovo zaščito lahko izboljšate z nastavitvijo gesla in datumov poteka.

Seafile ima tudi različice, tako da lahko uporabniki enostavno obnovijo datoteko ali mapo v prejšnjo različico. Na voljo je tudi zaklepanje datotek, ki preprečuje hkratno urejanje datotek in ustvarjanje konfliktov. Uporabniki lahko datoteke zaklenejo s spletnim vmesnikom ali namiznimi odjemalci. Dodatne funkcije opombe vključujejo iskanje v celotnem besedilu in podvajanje podatkov.

Seafile se integrira s spletnim strežnikom Microsoft Office in strežnikom Collabora Online, tako da lahko datoteke urejate v spletu. Obstajajo tudi vgrajeni predogledi za video, avdio, .pdfs, slike in besedilne datoteke. Vendar pa Seafile nima možnosti knjižnice aplikacij, ki jo imata Nextcloud in ownCloud.

Seafile uporablja dvofaktorno preverjanje pristnosti, da zaščiti vaše poverilnice, ustvari posnetke za zaščito pred odkupi programske opreme in skenira viruse. Prav tako lahko izvaja oddaljene robčke in dnevnike revizije.

Šifriranje od konca do konca je na voljo, vendar morate upoštevati, da ne šifrira metapodatkov. Nakazuje se, da bo tako tudi v prihodnje.

Šifriranje na strani odjemalca ne deluje s spletnim brskalnikom ali funkcijo raziskovanja datotek namiznega odjemalca.

Če je vaša glavna skrb hitra sinhronizacija datotek, ne da bi morali za poslovno izdajo plačati veliko, je Seafile odlična možnost. Glede na to, izdaje drugih rešitev v skupnosti niso tako omejene, njihova varnost pa je močnejša.

4. Pydio

Pydio se je včasih imenoval AjaxPlorer, ustvaril pa ga je leta 2007 Charles du Jeu. Tako kot prejšnje rešitve je tudi odprtokodna aplikacija za sinhronizacijo in shranjevanje datotek na vašem strežniku.

pydio-splet

Pydio ponuja možnost uvajanja na javne strežnike v oblaku, kot so Scaleway, Amazon AWS in Microsoft Azure. Če vas zanima Microsoftova infrastruktura v oblaku, preberite naš pregled Microsoft Azure.

Najnovejša izdaja Pydio se imenuje Pydio Cells in se ponaša z večjimi možnostmi sodelovanja in skupne rabe. Datoteke lahko preprosto delite z drugimi, tako da jih daste v svojo celico.

pydio-delež

Celica deluje kot mapa v skupni rabi, v katero lahko dodate več uporabnikov in jim daste določena dovoljenja, na primer branje in pisanje. Lahko ga primerjate z javnimi rešitvami v oblaku v našem najboljšem oblaku za shranjevanje za članek.

Domača izdaja Cells deluje na Linuxu in macOS-u. Za Windows boste morali uporabiti sliko dockerja. Izdaja Enterprise zrcali, da medtem ko razširjate seznam različic s paketom OVF za virtualne stroje in starejšo različico Pydio z imenom Pydio Enterprise 8. Če želite dostopati do datotek na poti, lahko uporabite Android ali iOS.

Aplikacije za pametne telefone omogočajo tudi snemanje slik in nalaganje, vstavljanje datotek v predpomnilnike in lokalno sinhronizacijo datotek za dostop do njih brez povezave.

Odprta različica je pod licenco AGPL v3 in ne nudi podpore. Njegove lastnosti so omejene na osnovno skupno rabo in avtentikacijo. Izdaja Enterprise ima napredne funkcije skupne rabe in administracije, skupaj z varnostjo administracije ter na podlagi vlog in varnostnih politik.

Pydio Enterprise

Če želite ponuditi ponudbo za Enterprise, se obrnite na Pydio, vendar imate 30-dnevno brezplačno preskusno različico, s katero lahko preizkusite storitev.

Pydio vam omogoča, da svoje datoteke v skupni rabi zaščitite z gesli, datumi potekov povezav in omejitvami za prenos. Lahko komentirate datoteke in prejemate opozorila, ko se zgodi tudi kaj novega. Če ugotovite, da je puščanje komentarjev in pošiljanje e-poštnih sporočil počasno, lahko uporabite neposredno komunikacijo v klepetu. Na voljo so tudi klepetalnice za več ljudi.

Uporabnike lahko povabite na klepet ali ustvarjanje sob okoli določenih datotek. Če se vi ali eden od vaših soigralcev zmoti, vam bo različica pomagala obnoviti prejšnjo različico datoteke.

Ko imate opravka z uporabniki, lahko njihova dovoljenja nadzorujete z mnogimi spremenljivkami, tako da lahko vidijo, izmenjujejo in urejajo samo tisto, kar vi dovolite. S sodelavci lahko sodelujete pri dokumentih s pomočjo Collabora Online. Pydio vam omogoča tudi predogled in urejanje slikovnih datotek ter predvajanje avdio in video datotek s pomočjo integriranih predvajalnikov.

Podjetniški naročniki lahko prilagodijo vmesnik Pydio tako, da dodajo svoj logotip, spremenijo barve, dodajo nove gumbe in drugo.

Pydio uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek v mirovanju in SSL za zaščito med prenosom. Če gre nekaj narobe, je enostavno razčleniti in pregledati dnevnike. Za lažjo prijavo uporabnikov lahko uporabite LDAP. Tudi Pydio je skladen z GDPR.

5. Resilio

Resilio ne deluje tako kot prejšnje rešitve. Namesto tega vašo vsebino sinhronizira samo v napravah in je ne shrani na strežnik. To sploh ni možnost. Prav tako ni brezplačno.

resilio-dom

Njegov namizni odjemalec deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linux, medtem ko mobilne aplikacije delujejo na Androidu ali iOS-u. Namestite ga lahko tudi na NAS-jevih napravah (preberite naš vodič o najboljši spletni varnostni kopiji za NAS).

Izbirna sinhronizacija je možnost. Z njim lahko izberete vsebino, ki je v napravi NAS, in vsebino, ki je prav tako shranjena v vašem računalniku. Tako kot Dropbox tudi Resilio uporablja izbirna mesta za sinhronizacijo, ki omogočajo ogled datotek v računalniku, ne da bi jih morali tam shranjevati. Če želite videti, kako to počne Dropbox, preberite naš Dropbox pregled.

resilio-načrti

Sync Home je Resiliov načrt za osebno uporabo. Zahteva plačilo enkratne pristojbine v višini 59,99 USD. Ima standardne funkcije, vključno s sinhronizacijo med napravami, dovoljenji, selektivno sinhronizacijo in nadzori za uporabo pasovne širine.

Družina Sync lahko sprejme do pet članov in ima vse funkcije načrta Sync Home. Njegova enkratna pristojbina znaša 99,99 USD. Poslovni načrt se začne pri 29 USD na mesec in vključuje podporo za več uporabnikov in premijo.

Resilio trdi, da lahko datoteke sinhronizira hitreje kot običajne storitve v oblaku, saj ni treba, da vsebino usmerjajo prek oddaljenega strežnika. Namesto tega uporablja pristop enakovrednih.

Datoteke ali mape lahko tudi delite z Resilio. Mape imajo dovoljenja, kar vam omogoča, da dodelite lastništvo drugemu uporabniku, prekličete dostop ali spremenite pravice za branje in pisanje. 128-bitni AES ščiti vaše datoteke in mape v mirovanju.

Resilio vam lahko pomaga tudi samodejno varnostno kopiranje datotek v drugo napravo. Na primer, lahko ga nastavite za varnostno kopiranje fotografij v prenosnem računalniku ali napravi NAS.

Čeprav Resilio ne more delovati kot ustrezna zamenjava za tradicionalne storitve shranjevanja v oblaku, je zanimivo orodje, ki vam lahko pomaga pri sinhronizaciji datotek pri uporabi medsebojne povezave.

Končne misli

Ročnih orodij za shranjevanje v oblaku ni enostavno obravnavati, saj za razliko od tradicionalnih storitev shranjevanja v oblaku lahko zahtevajo veliko dela, odvisno od vaše nastavitve. Vendar to ni brez njegovih zaslug. S tem ko sami opravljate delo in gostite osebni strežnik, prevzamete nadzor nad svojo zasebnostjo in lahko prilagodite vse po svoji želji.

Nextcloud je vrhunski pes zaradi svoje obsežne knjižnice in močne varnosti. Njeno potomstvo, lastnoCloud, ne zaostaja, vendar v svoji knjižnici nima toliko aplikacij in ni tako varno. Vseeno obljublja, da bo dodal podporo za sinhronizacijo na ravni bloka, tako da bo temu tudi šlo.

Seafile je boljša možnost za tiste, ki potrebujejo hitro sinhronizacijo in poceni podjetniško izdajo. Pydio bo odličen za tiste, ki potrebujejo močne zmogljivosti skupne rabe ter intuitiven in privlačen vmesnik.

Za tiste, ki bi radi obšli strežnike in uporabili pristop enakovrednih, ki se osredotoča na naprave NAS, je Resilio dobra izbira, vendar se ne more primerjati z drugimi, če gre za zamenjavo tradicionalnih storitev shranjevanja v oblaku.

Kaj menite o orodjih za samostojno shranjevanje? So preveč zapleteni ali vredni truda? Ali uporabljate drugo storitev, ki smo jo zamudili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me