Kako pretvoriti EDB v PST leta 2020 na enostaven način

Pretvarjanje uporabniških nabiralnikov iz datotek Exchange Server v datoteke Outlook lahko IT strokovnjakom pomaga pri upravljanju varnostnih nalog, ki bi jih sicer bilo težko dokončati in občasno celo nemogoče. Čeprav je na voljo kar nekaj orodij, ki vam pomagajo pretvoriti datoteke .edb, noben ni prav nič zanetil ognja, kot je Stellarjev EDB v pretvornik PST (zlahka smo navdušeni).


Stellar je podjetje, ki se nam je prvič posvetilo med ocenjevanjem najboljše programske opreme za obnovo podatkov na današnjem trgu. Izdelek podjetja Stellar Data Recovery ponuja kombinacijo funkcij, zmogljivosti in uporabnosti, ki so nas prepričale, da smo dobili vrhunske ocene nad tesnimi tekmeci EaseUS in Prosoft Engineering (oglejte si vse ocene programske opreme za obnovitev podatkov za več o teh dveh).

Stellar je poleg svojega vodilnega izdelka za obnovitev podatkov razvil celo vrsto izvrstnih orodij, zaradi katerih bo vaš povprečen Joe (ta tip) izgledal kot IT-savant. Ta orodja vključujejo pretvornik .edb v .pst, ki si ga oglejte spodaj.

Kdo potrebuje pretvornik EDB v PST?

Datoteke baz podatkov Exchange (.edb) se uporabljajo za shranjevanje podatkov za nabiralnike Microsoft Exchange Server. Težava teh datotek je, da lahko z njimi nekoliko zapleteno. Na primer, ko arhivirate podatke strežnika, bi ohranili datoteke .edb takšne, kot so, bi morali odklopiti bazo podatkov strežnika, kar bi ustavilo produktivnost. To predstavlja težave za IT strokovnjake, ki imajo nalogo vzdrževanja varnostnih kopij in drugih nalog upravljanja uporabnikov.

Kjer se zdi, da datoteke .edb otežujejo življenje, so Outlookove osebne tabele za shranjevanje (.pst) veliko bolj prilagodljive. Varnostno kopirajte jih lahko, prestavljate iz stroja v stroj brez kolcanja in odpirate z uporabo različnih odjemalcev pošte.

S pretvorbo datoteke .edb v .pst lahko arhivirate podatke, ne da bi morali odklopiti bazo podatkov in tudi onemogočiti organizacijo, tako da bodo vsi zadovoljni. S tem lahko poleg čiščenja prostora na svojem strežniku Exchange ohranite in pozneje dostopate do starih .edb podatkov.

Teoretično sicer teoretično ni mogoče pridobiti izmenjalnih nabiralnikov Exchange brez orodja za pomoč, od koder prihaja pretvornik Stellar EDB v PST. S tem orodjem lahko pretvorite posamezne ali več nabiralnikov iz živega strežnika Exchange v žive datoteke .pst , pri čemer ohrani nedotaknjen njihov prvotni format.

Prav tako lahko obnovite po nesreči izbrisane nabiralnike in izvozite datoteke brez povezave .edb v Live Exchange ali Office 365. Poleg pretvorbe v .pst lahko orodje Stellar uporabite tudi za pretvorbo datotek.edb v .eml, .msg, .rtf. .pdf in .html formata, kar zagotavlja še večjo prilagodljivost.

Orodje podpira tudi večino različic strežnika MS Exchange (2016, 2013, 2010, 2007, 2003, 2000).

V bistvu naredi vse, kar bi pričakovali, ne da bi bilo preveč zapleteno za uporabo. V trenutku si bomo podrobneje ogledali uporabniško izkušnjo. Najprej poglejmo, kaj vse to stane.

Licenciranje zvezdastega EDB v PST pretvornika

Preden začnete uporabljati pretvornik Stellar Data Recovery za pretvorbo datotek .edb v bolj uporabne datoteke .pst, boste morali pridobiti licenco za programsko opremo. Na voljo so tri možnosti, dve licenci za podjetja in ena licenca za tehnika.

Korporativna možnost ena Korporativna možnost dva tehnika
Cena299 dolarjev399 dolarjev599 USD
SistemiEnoEnoVečkraten
Trajanje licenceEno letoEno letoŽivljenska doba
Pretvarjanje nabiralnikovDo 50 nabiralnikovNeomejeno nabiralnikovNeomejeno nabiralnikov

Od treh je tehniški načrt daleč najboljša vrednost, čeprav je tudi najdražji. To je zato, ker sta obe licenci podjetja dobri le eno leto, nižje stroške pa lahko uporabite samo za pretvorbo do petdeset nabiralnikov. Po drugi strani je licenca tehnika dobra za življenje in neomejene pretvorbe nabiralnikov.

Če ne želite povzročiti stroškov, ne da bi se najprej prepričali, ali izdelek deluje, lahko brezplačno različico prenesete s Stellarjevega spletnega mesta. Nelicencirane različice ni mogoče uporabiti za dejansko pretvorbo datotek, vendar jo lahko uporabite za skeniranje in predogled datoteke .edb..

Vsi trije načrti imajo brezplačno tehnično podporo, če se zataknete, čeprav so sama orodja dokaj enostavna za uporabo, pa tudi dokazujejo naslednje.

Uporaba Stellar EDB v PST Converter

Ko se odločite za vrsto licence in naložite programsko opremo, lahko začnete pretvoriti datoteke nabiralnika. Zaženite orodje in pozval vas bo, da navedete datoteko .edb, s katero želite sodelovati.

Dostopate lahko tako do datotek brez povezave kot do spleta. Če vam ni všeč, da lovite nanje, ima Stellar EDB v PST Converter funkcijo »find«, da pospeši stvari.

Če uporabljate funkcijo iskanja, se vam prikaže seznam datotek .edb. Označite želenega in pritisnite »V redu«. Nato pritisnite »začni«, da pretvorniku poveste, naj pregleda datoteko.

Po končanem pretvorniku vam bo pretvornik uspel in vas vprašal, ali želite vključiti dodatne datoteke .edb, kar bo prihranilo čas pri delu z več datotekami.

Kakor koli že, rezultati skeniranja so videti bolj ali manj enaki. V resnici je izid postavljen tako kot poštni nabiralnik, zaradi česar je večinoma intuitiven za delo.

Navigacijsko drevo na levi strani ima možnosti za nabiralnik, odhodno pošto, koledar, stike in druga običajna polja nabiralnika. Deluje tako, kot bi pričakovali: kliknite na mapo »Prejeto« in v podoknu na desni strani bodo prikazana e-poštna sporočila v tej mapi »Prejeto«, v podoknu na desni strani pa vsebina e-pošte.

Stellar Pretvori EDB v PST ima tudi iskalno funkcijo za iskanje določenih sporočil z uporabo kriterijev, kot sta polja »v« in »iz« ali telo same e-pošte..

Začetni rezultat skeniranja je mogoče shraniti, če konverzije še ne želite dokončati. Kliknite gumb “shrani podatke o skeniranju”, da te rezultate shranite kot .dat datoteko. Gumb »informacije o skeniranju obremenitve« lahko uporabite za obnovo .dat kasneje.

Če ste pripravljeni pretvoriti optično branje, kliknite gumb »shrani«.

Odprli boste možnost pretvorbe optičnega branja v datoteko .pst ali eno od vrst pretvorbe, ki jo podpira Stellar EDB, v pretvornik PST, kot sta .msg ali .pdf. Ko ste se odločili, kliknite »V redu«. Sam postopek pretvorbe bo trajal samo sekundo.

Če vam je ljubše, vam ni treba pretvoriti celotnega skeniranja: namesto tega lahko posamezne e-pošte pretvorite v različne datoteke. Čeprav to odvzame .pst tabele, so na voljo preostale možnosti (.msg, .html, .pdf itd.).

Ko pretvorite datoteko nabiralnika Exchange v .pst ali drugo vrsto datotek, jih lahko prenesete v druge stroje za uporabo ali jih preprosto varnostno kopirate v oblak z uporabo CloudBerry Varnostne kopije (preberite naš pregled CloudBerry Backup) ali katero koli drugo na voljo najboljša spletna orodja za varnostno kopiranje.

Končne misli

To je vse, kar je v uporabi Stellar EDB za PST Converter. Kot vidite, je vse skupaj precej enostavno, kot je to primer pri večini izdelkov Stellar. Če potrebujete pomoč, ima jeziček za pomoč stranke neposredne povezave do priročnika za izdelke, poleg Stellarjeve spletne zbirke znanja in obrazca za neposreden stik.

Bodite prepričani in si oglejte naš pregled Stellar Data Recovery, če želite videti, kakšen je vodilni izdelek podjetja za obnovitev podatkov. Prav tako imamo vodnik o uporabi Stellar OST za pretvornik PST in podjetje, orodje za popravilo Outlooka, ki je lastno pravo orodje IT..

Sporočite nam, če imate vprašanja v zvezi s postopkom v spodnjih komentarjih in se bomo potrudili, da bomo za vas dobili odgovore. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map