Kako poslati velike datoteke prek interneta: Praktični vodnik do leta 2020

Včasih ali vsi smo se znašli v isti težavi: nekomu moramo poslati veliko datoteko. Naj bo to video, foto album ali dokument v .pdf formatu, veliko večja težava je, kot bi najprej pomislili. V tem članku vam bomo pokazali več načinov pošiljanja velikih datotek in se izognili kakršni koli frustraciji.


Najlažji način je uporaba ponudnika za shranjevanje v oblaku. Če želite skočiti na tisti del članka, kliknite tukaj.

Pričakovali bi, da lahko katero koli datoteko pošljete po e-pošti, vendar preprosto ni tako. Celo najboljše e-poštne storitve, kot sta Gmail in Tutanota, omejita velikost datoteke na 25 MB, medtem ko sta Apple iCloud Email in Microsoftov Outlook še nižja, in sicer na 20 MB. Celo kratki videoposnetki, ki prihajajo s hitrostjo 100 MB, to preprosto niso možnosti, tudi če uporabljate stiskanje datotek, kot je zip program.

Najvarnejši način skupne rabe datotek je verjetno, da ga postavite na USB in nato fizično izročite osebi, ki jo potrebuje, vendar to ni vedno možnost. Lahko, da jih potrebujejo čim hitreje, in z njimi se ne boste srečevali več dni. Mogoče je tudi, da so v drugi državi in ​​ideja o pošiljanju USB-ja prek polževe pošte je le preveč 20. stoletja..

Vendar pa oblak ponuja hitre, preproste in včasih celo brezplačne rešitve te težave. Preučili bomo vse štiri možnosti za prenos datotek v tem članku, a tukaj je hitri povzetek.

Kako lahko pošljem datoteke večje od 25 MB?

 1. Pošljite velike datoteke z oblakom za shranjevanje
 2. Pošlji velike datoteke z e-pošto (no, nekako)
 3. Pošiljajte velike datoteke s storitvami prenosa
 4. Pošiljajte velike datoteke z odjemalci za prenos datotek

Kako poslati velike datoteke prek oblaka za shranjevanje

Najlažji način – in v mnogih primerih najboljši način – za pošiljanje velikih datotek je uporaba rešitve za shranjevanje v oblaku. 

Večina najboljših storitev shranjevanja v oblaku ima tudi velik brezplačen načrt, kar je dodatna preobleka, zato pošiljanje zvočnega posnetka poslovnega sestanka za prepisovanje ne bi smelo predstavljati prevelike težave (čeprav uporaba programske opreme za govorno besedilo) je verjetno boljša ideja v tem konkretnem scenariju).

Sync.com vam na primer omogoča, da imate 5 GB prostora za shranjevanje brezplačno takoj iz netopirja, in omogoča skupno rabo z vsemi, ki imajo tudi račun v storitvi. 

Če tehnična pamet vašega prejemnika dosega zgornjo mejo, ko uporabljate samo e-pošto, je pCloud boljša izbira, saj lahko preprosto pošljete enkratno povezavo po e-pošti, ki jim bo omogočila prenos datoteke. pCloud ima tudi brezplačen načrt, čeprav je sprva le 2 GB.

Pošlji-velike datoteke-pCloud

Druga odlična možnost je Tresorit, čeprav ne ponuja brezplačnega nivoja. Vendar pa vam plačilo za to ponuja nekaj odličnih varnostnih možnosti, vključno s šifriranjem ničelnega znanja, pa tudi nekatere napredne možnosti skupne rabe in enostavno deljenje znotraj skupine ljudi.

Vsi trije olajšajo skupno rabo datotek, saj vam omogočajo, da naložite datoteko tako, da jo povlečete in spustite v svoj prostor za shranjevanje, izberete in nato izberete način skupne rabe. Enostavnejšega načina za prenos datotek ljudem v resnici skoraj ni, do zagona pa pride s koristjo dodatne varnosti.

Če želite stvari nekoliko olajšati, tukaj je kratek vodnik po korakih za skupno rabo datotek s pomočjo pCloud-a. Ta navodila bodo bolj ali manj delovala s katero koli drugo storitvijo, vključno z Dropboxom.

Kako deliti velike datoteke s pCloud

 1. Pojdite na spletno mesto pCloud in odprite račun s svojim e-poštnim naslovom
 2. Odprite spletni odjemalec
 3. Naložite datoteke, ki jih želite dati v skupno rabo, tako da jih povlečete iz računalnika v stranko
 4. Izberite datoteke in kliknite »share«
 5. Izberite, ali želite deliti povezavo ali povabiti ljudi v mapo
 6. Zdaj bi morali imeti dostop in jih lahko prenesejo

Kako poslati velike datoteke prek e-pošte (več ali manj)

Seveda pa obstajajo tudi druge možnosti, poleg uporabe storitve za shranjevanje v oblaku. Najlažja alternativa je uporaba obstoječih e-poštnih storitev, ki imajo vgrajeno shrambo v oblaku, kot sta Gmail in Google Drive – od tod tudi bit “več ali manj” v naslovu razdelka. Drug odličen primer je Apple-jeva funkcija Mail Drop, ki je priložena iCloud Email.

V obeh primerih lahko zadevno datoteko pripnete z drugim gumbom kot običajni spački. V primeru Gmaila je gumb na orodni vrstici na dnu e-pošte, le nekaj vrat navzdol od običajnega gumba za pripenjanje. Imenuje se »vstavljanje datotek s storitvijo Drive«.

Gmail-priloži velike datoteke

Če ga kliknete, se Google Drive odpre na ločenem zaslonu. Naložite datoteko, ki jo želite dati v skupno rabo, v Google Drive, nato preprosto kliknite tisto, kar želite priložiti, in ste na dirkah..

Datoteke z velikimi GDrive

Apple’s Mail Drop je še lažje upravljati. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete običajni gumb za prilogo, nato pa, če je datoteka prevelika, boste vprašani, ali želite uporabiti Mail Drop. Vendar pa obstaja nekaj težav s poštno pošto, kot lahko preberete na Applovi strani za podporo, zato imamo raje Gmail. Spodaj bomo povzeli navodila za uporabo te storitve.

Kako pošiljati velike datoteke prek Gmaila

 1. Naložite datoteko, ki jo želite dati v skupno rabo, v Google Drive
 2. Ali sestavite novo sporočilo ali pojdite v obstoječi pogovor
 3. V spodnji orodni vrstici kliknite ikono Drive
 4. Izberite datoteko, ki ste jo naložili prej
 5. Kliknite »vstavi«

Kako pošiljati velike datoteke prek storitev prenosa datotek

Če se iz nekega razloga želite obrniti na Gmail ali Apple Mail – ne krivimo vas – in se ne želite naročiti na storitev za shranjevanje v oblaku, obstaja še ena možnost. Ljudje, ki uporabljajo internet pred približno 15 leti, prepoznajo: prenos datotek. 

Te stare, nerodne spletne aplikacije še vedno trkajo in na splošno opravljajo spodobno delo, čeprav so lahko nekoliko počasne in varnost je težava. Čeprav je na voljo veliko možnosti, smo imeli v preteklosti najboljše rezultate pri WeTransferju, zato jih bomo uporabljali za namene tega priročnika.

WeTransfer je brezplačen za uporabo datotek do velikosti 2 GB in je dokaj hitro. Uporaba je preprosta: pojdite na spletno mesto WeTransfer in na belem oknu s prekrivanjem kliknite »Strinjam se«.

Datoteke WeTransfer-Large-Large

Nato kliknite »+«, da dodate svoje datoteke, prejemnikov e-poštni naslov in svoj lastni naslov ter poljubno sporočilo, ki ga želite prejemati. Ko to storite, pritisnite »prenos«.

WeTransfer-Transfer

Vaša datoteka bo na voljo sedem dni, nato pa se izgubi v kibernetskem etru. Kljub temu upoštevajte, da nalaganje datotek, večjih od tiste, ki smo jih poslali, lahko traja zelo dolgo. Razen tega WeTransfer deluje dovolj dobro, če vse, kar počnete, pošiljate eno datoteko hkrati. Spodaj bomo povzeli spodnje korake.

Kako poslati velike datoteke z WeTransfer

 1. Odprite spletno mesto WeTransfer in se strinjate s pogoji
 2. Kliknite »+« in izberite datoteke, ki jih želite poslati
 3. Vnesite svoj e-poštni naslov, pa tudi prejemnikov naslov
 4. Kliknite »prenos« in vse ste končali

Kako pošiljati velike datoteke z odjemalci za prenos datotek

Če so za vas vse zgoraj naštete možnosti preprosto in mainstream, obstaja še ena možnost za pošiljanje velikih datotek, in sicer uporaba odjemalcev za prenos datotek. Vendar pa ta način spletnega prenosa datotek zahteva nekaj spretnosti tako na strani kot tudi na prejemnika, zato jo priporočamo le tistim, ki se želijo vtikati v drobovje postopka.

Napaka pri uporabi te metode je seveda prilagajanje, plus garancija, da kakovosti datoteke ne boste izgubili s stiskanjem in podobno. Imamo seznam najboljših odjemalcev za prenos datotek, ki si jih lahko ogledate, vključno z našim najljubšim, CyberDuck. Če želite, bi se lahko tudi zapletli s programom WebDAV.

Ne glede na možnost, ki jo boste izbrali, se boste morali več kot verjetno prijaviti na storitev za shranjevanje v oblaku ali enega najboljših ponudnikov IaaS, ki vam bo zagotovil potreben prostor za shranjevanje. Za večino uporabnikov, ki morajo desetminutni video posneti materi, je to le dodajanje nepotrebnega posrednika, zato ga bomo za zdaj pustili.

Končne misli

Tam imate štiri načine, kako lahko pošiljate velike datoteke po vsem svetu, ne da bi se morali zateči k USB-ključem ali fizičnemu papirju. Raje imamo shranjevanje v oblaku – vključno z Googlovim diskom – pred vsemi drugimi možnostmi, preprosto zato, ker je poceni in varno, čeprav imajo druge metode tudi zasluge.

Če želite sami izkusiti, kako delujejo te storitve, imata Sync.com in pCloud brezplačne načrte, medtem ko ima Tresorit brezplačno preskusno različico. Sporočite nam, kako se nadaljujete s temi odličnimi storitvami v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Pogosta vprašanja o prenosu datotek

 • Kako poslati velike datoteke brezplačno?

  Najlažji način je uporaba WeTransferja, čeprav priporočamo, da se prijavite na brezplačno storitev shranjevanja v oblaku, kot sta pCloud ali Sync.com, da boste lahko izkoristili njihove nadstandardne hitrosti in varnost.

 • Kako pošiljati velike video datoteke iz Androida?

  Lahko uporabite Google Drive, ki je vgrajen v vaš OS in ima odlično aplikacijo, ali pa se naročite na pCloud, Sync.com ali Tresorit, ki imajo tudi mobilne aplikacije, ki jih je enostavno uporabljati. pCloud si zasluži posebno omembo, saj omogoča predvajanje medijev v aplikaciji, kar je priročno.

 • Kako lahko pošljem velike datoteke s svojega iPhone-a?

  Priporočamo, da uporabite Mail Drop znotraj Apple Maila ali se prijavite na pCloud ali Sync.com, ki oba dobro delujeta na iPhonih.

 • Kako lahko pošljem veliko datoteko PDF?

  Vaša najboljša možnost je uporaba Gmaila ali shranjevanja v oblaku. Google Dokumenti vam bodo omogočili branje datoteke PDF znotraj brskalnika in datoteke je zelo enostavno prenesti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map