Kako obnoviti podatke iz pokvarjenega telefona leta 2020

Vsi poznamo nekoga, za katerega se zdi, da telefon nikoli ne deluje v celoti. Tukaj trk, kapljica tja in ne daj Boga, da ga pustiš v žepu, medtem ko opravljaš bistvene posle dneva. Če se vam to zgodi ali želite pomagati prijatelju v stiski, boste morali vedeti, kako obnoviti podatke iz pokvarjenega telefona.


Če se nesreča zgodi, je treba poskusiti še nekaj stvari, preden pride do panike. Za začetek, če telefona niste pustili v pečici ali stranišču, je sim kartica najverjetneje še nedotaknjena. V tem primeru ga lahko odstranite, ga prilepite v bralnik sim kartic in iz njega izvlečete podatke. Če ne, si oglejte nasvete, kako obnoviti navodila za SD kartico za nekaj nasvetov.

V idealnem svetu bi bili vaši podatki zavarovani s spletno varnostno kopijo. To je lahko v obliki podatkov, ki jih shrani ponudnik telefona ali storitev tretje osebe. Podatke, shranjene v najboljših storitvah varnostnih kopij v oblaku, je verjetno mogoče obnoviti s ponovno namestitvijo aplikacij v naslednjem telefonu.

To pomeni, da imate še vedno gesla. Če si težave zapomnite vse te nerodne podatke za prijavo, si oglejte naš najboljši vodnik za upravljanje gesel.

Če ste naredili varnostno kopijo vnaprej, imate srečo, saj morate le obnoviti varnostno kopirane podatke v telefon.

Tukaj je korak za korakom navodila, kaj storiti.

Prvi korak: Obnovitev iz varnostne kopije

Če ste imeli predvidevanje uporabe mobilne varnostne kopije, vam je jasno. S storitvijo za varnostno kopiranje lahko podatke vrnete po popravku ali zamenjavi telefona.

Če tega še niste storili, je morda pravi čas, da razmislite o vzpostavitvi varnostnega sistema. Če uporabljate Android, si oglejte ta priročnik o varnostnem kopiranju telefonov Android.

Na voljo je veliko storitev za shranjevanje v oblaku. Za nasvete o varnostnem kopiranju telefona si oglejte naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku in naš najboljši spletni backup za mobilne naprave. Naš prvi izbor te naloge in za spletno varnostno kopiranje na splošno je IDrive, o čemer boste lahko več izvedeli v našem pregledu IDrive.

Nekateri podatki so lahko povezani z vašim spletnim računom. Če na primer uporabljate Google račun za Android, bodo vaši kontaktni podatki in e-poštna sporočila na spletu. Te podatke bi morali dobiti nazaj samo z geslom.

Spletna varnostna kopija je dobra ideja iz tega in mnogih drugih razlogov. V primeru, da bo šlo kaj narobe, tudi porušeni telefon lahko obnovite svoje podatke prek varnostnega kopija. Če niste imeli predvidevanja za varnostno kopiranje podatkov, nadaljujte z drugim korakom.

Drugi korak: Preverite kartico

Če niste ustvarili varnostne kopije ali ste jo odstavili od zadnje varnostne kopije (poskrbite, da to storite z našim najboljšim VPN za Snapchat), ne paničite. Podatki na SD kartici so še vedno nedotaknjeni. Bodite opozorjeni, da izvlečenje in popravljanje SD kartice opravite na lastno odgovornost. Obstaja možnost, da se stvari poslabšajo, če napačno ravnate s kartico, ki je že razpokana ali poškodovana.

Ko je kartica nedotaknjena, obstaja več načinov, kako vrniti podatke iz nje. Telefon boste morali povezati z računalnikom ali vzeti kartico in uporabiti čitalnik kartic.

Če vaš telefon ni preveč poškodovan, ga boste morda lahko povezali z osebnim računalnikom prek kabla USB. Ko vaš telefon povežete z USB, se bo pogosto dodal kot pogon, po katerem lahko brskate po običajnem datotečnem sistemu. Pri tem bodite previdni, saj lahko spremembe pokvarijo vaš telefon.

Če telefona ne morete povezati z USB, boste morali dobiti čitalnik kartic. Niso predragi, vendar se prepričajte, da kupite tisto, ki je združljiva s kartico SD vašega telefona.

Spletna varnostna kopija je najboljša zaščita, toda premikanje datotek s kartice SD lahko pride tudi do vas. Če niste ustvarili varnostne kopije in je SD kartica poškodovala datoteke, preidite na tretji korak.

Tretji korak: Obnovitev podatkov

Če datotek ne morete brskati s čitalcem kartic, lahko poskusite s programsko opremo za obnovitev podatkov. Pogosto lahko najde datoteke, za katere vaš operacijski sistem meni, da so bile izbrisane, saj so podatki še vedno na kartici.

Za to je več orodij, kot je podrobno opisano v našem najboljšem priročniku za obnovitev podatkov. Če je vaša denarnica lahka, si oglejte tudi našo najboljšo brezplačno programsko opremo za obnovitev podatkov.

Uporabniki sistema Windows bi morda želeli začeti z vgrajenim pripomočkom chkdsk. V operacijskem sistemu Windows 10 ga lahko zaženete s pritiskom na tipko Windows z »R«, da se prikaže poziv »zaženi«, nato pa v besedilno polje vnesite »cmd«, da odprete ukazno vrstico.

Ugotovite, katera pisma vam je dodeljena kartica SD, tako da preverite program za pregledovanje datotek Windows. Če ga ne vidite tam, je morda preveč poškodovan, zato možnosti, da deluje, niso velike, tudi če uporabite drugo orodje.

Če ima kartica črko, lahko chkdsk zaženete tako, da vnesete »chkdsk / f E:«, če je črka kartice »E.« Če ni, ga zamenjajte s pravilno črko pogona.

Čas je, da se premaknete na drugo orodje, če chkdsk ne uspe. Obstaja veliko namenske programske opreme za obnovitev in izbira pravega je lahko težavna. O naših priljubljenih preberite v našem pregledu Prosoft Engineering Data Rescue in pregledu čarovnika EaseUS Data Recovery Wizard za sistem Windows in CleverFiles Disk Drill za Mac.

Naše orodje za obnovitev podatkov je najbolje ocenjeno Stellar Data Recovery, zato si bomo ogledali, kako ga uporabljati.

Uporaba Stellarja

Stellar Data Recovery je enostavno prenesti in namestiti. Prva stvar, ki jo boste videli ob zagonu, je zaslon “kaj obnoviti”. Izberete lahko, ali želite vse obnoviti ali poiskati določene vrste dokumentov.

james-zvezda-feniks-kaj povrniti

Naslednji korak je iskanje SD kartice na izbranem lokacijskem zaslonu. Windows morda vaše naprave ne bo označil za kartico SD, vendar lahko vidite, katere povezave so povezane z USB in njihovo velikost, zato bi morali imeti možnost, da to ugotovite. Če niste prepričani, ga preprosto izklopite in videli, katera naprava izgine.

james-zvezdani-feniks-izberi-lokacijo

Izberite možnost “globokega skeniranja”, če želite bolj temeljito, a počasnejše iskanje. V globinskem pregledu lahko vaš računalnik traja ure, zlasti na večjih karticah. Bodite pripravljeni na odmor.

zvezda-feniks-skeniranje-napredek

Med skeniranjem Stellar prikaže, kako daleč je, pa tudi oceno preostalega časa. Ogledate si lahko tudi datoteke, ki jih je že našel.

Brskate lahko po seznamu datotek, ki jih je mogoče obnoviti, ko je pregled končan. Včasih se imena datotek izgubijo, čeprav so same datoteke nedotaknjene, zato jih boste morda morali odpreti, da vidite, kakšna so.

Stellar bo nato poskušal obnoviti čim več podatkov.

Stellar stane 99 dolarjev za svojo standardno izdajo, ki je draga. Ima brezplačno različico, vendar smo pri njeni uporabi naleteli na omejitve podatkov. Oglejte si naš pregled Stellar Data Recovery za več podrobnosti.

Končne misli

Vaši podatki ne gredo samo zato, ker vaš telefon ne deluje brezhibno. Kot smo videli, obstaja veliko načinov, kako vrniti svoje podatke iz naprave, ki se zdi neuporabna. Obstajajo tudi smiselne stvari, ki jih lahko storite vnaprej, da zagotovite, da si je morebitne izgube lažje povrniti.

Uporaba shranjevanja v oblaku in varnostno kopiranje podatkov je preudarna in na voljo je veliko programske opreme, ki jo olajša. Če se vaš telefon pokvari, bo prepozno, tako da, če se želite začeti varovati svoje podatke, ni časa, kot je sedanjost.

Če ste povrnili podatke iz telefona, potem ko so se pokvarili, nam sporočite, kako ste to storili. Povejte nam, ali so ti nasveti pomagali tudi pri obnavljanju podatkov. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map