Kako obnoviti kartico SD z enostavnim in brezplačnim (upam)

Direktor čaka in ljudje gledajo vate izza njihovih ponarejenih hrastovih miz. Odprite prenosni računalnik in prepričani, da vas bo skrbno izdelana predstavitev navdušila, le da boste ugotovili, da tega ni več. Datoteke so izginile. V takšni situaciji morate vedeti, kako obnoviti SD kartico.


Izguba podatkov je lahko neprijetna, draga ali še hujša. Izguba fotografij je lahko moteča. Izguba poslovnih informacij vas lahko stane denarja ali vaše delo in če vaši podatki vključujejo medicinske podatke ali imate še posebej nasilnega šefa, bi to lahko celo ogrožalo življenje.

Na srečo obstajajo možnosti za tiste, ki se znajdejo v takšni situaciji. Ta priročnik smo pripravili, da vam pomagamo obnoviti podatke in prihraniti dan.

Seveda je treba rešitve rešiti na lastno odgovornost. Če so vam podatki finančno ali čustveno dragoceni, je morda vredno poiskati nekoga, ki ponuja profesionalno obnavljanje podatkov, vendar obstaja veliko stvari, ki jih lahko preizkusite sami.

Zakaj podatkov ni mogoče obnoviti

Error-Computer-fire

Obstajajo različni razlogi za izgubo datotek, ki vplivajo na to, kako enostavno je mogoče obnoviti podatke. Nenamerno brisanje vam daje močne možnosti za ozdravitev. Ko je datoteka izbrisana, naprava navadno odstrani le vnos v sistem indeksiranja datotek. Podatki ostanejo nedotaknjeni.

Če dodate ali odstranite datoteke po tem, pa bodo morda podatki prepisani, saj bo operacijski sistem prostor, ki ga zaseda, obravnaval kot prazen. To pomeni, da se morate izogibati spremembam kartic, iz katerih želite obnoviti datoteke, ker lahko povzročijo trajno izgubo podatkov.

Fizične težave s kartico lahko podatke otežijo ali ne morejo obnoviti, zato tudi najboljše orodje ne bo delovalo ves čas. SD kartice niso robustne in se zlahka zlomijo. Kartice za zaščito pred pisanjem so lahke in se lahko zataknejo ali odpadejo.

Tudi bralci kartic ne uspejo. Če je težava z bralnikom, naše možnosti za obnovitev ne bodo pomagale, zato preverite, ali je kartica, tako da jo preizkusite v drugem bralniku ali preizkusite svoj bralnik z drugo kartico.

Varnostno kopiranje vaših podatkov: radosti gledanja

Začeli bomo z najpomembnejšim nasvetom – varnostno kopijo. Tisti, ki ste iskali ta članek po izgubi podatkov, boste morda želeli preskočiti naprej. Vnaprejšnje varnostno kopiranje pa vam lahko prihrani veliko glavobolov, če vas zaščiti pred nenamerno ali zlonamerno izgubo podatkov in vam omogoči, da se vrnete nazaj, če se zmotite in delo prihranite.

Oglejte si naš članek o varnostni kopiji in strategiji shranjevanja za nasvete za blaženje težav z izgubo podatkov. Gre za situacijo, ko je preventiva boljša od zdravljenja. Obnavljanje podatkov je lahko drago in počasno, zato je varnostno kopiranje stroškovno učinkovita oblika zavarovanja.

Pregledali smo najboljše spletne varnostne storitve. Če imate na svoji kartici veliko fotografij, lahko programska oprema za upravljanje fotografij poskrbi za varnostno kopijo. Obstaja tudi veliko dobrih spletnih varnostnih kopij za mobilne naprave.

Če kartica ni berljiva, vam lahko upravljanje diskov v sistemu Windows dovoli, da ji dodelite črko pogona ali jo preoblikuje, vendar to tvega nadaljnjo izgubo podatkov.

Windows ima tudi vgrajeno orodje Chkdsk za odpravljanje napak v datoteki. Če ga želite uporabiti, odprite ukazni poziv tako, da hkrati pritisnete tipko Windows in »R«, nato pa v ukazno okno vtipkate »cmd«. Če ne poznate pisma pogona vaše kartice, preverite datoteko Explorer. Če je črka pogona “E”, nato vnesite “chkdsk / f E:”. Če ni, zamenjajte E s črko pogona.

james-chkdsk

Če chkdsk deluje, si dober. Vendar pa ne gre vedno za to, zato boste morda želeli poiskati drugo rešitev. Specializirana programska oprema za obnovitev je bolj uporabniku prijazna in lahko uspe, če Chkdsk ne uspe.

Programska oprema za obnovo podatkov

Najboljša programska oprema za obnovo podatkov

Specializirana programska oprema za obnovo podatkov ponuja širšo paleto možnosti in funkcij kot Chkdsk. To sicer ni poceni in obnavljanje podatkov ni področje, na katerem lahko pričakujete, da bo programska oprema delovala vsakič, vendar, če so vaši podatki dragoceni za vas, je uporaba le-te lahko več kot vredna stroškov.

Obstaja veliko orodij za obnovitev podatkov, ki vam bodo v pomoč za splošno uporabo in kartice SD. Preberite si članek o najboljši programski opremi za obnovitev podatkov, če želite podrobno razbrati, kaj je na voljo.

Veliko obnovitvenih orodij vam omogoča hitro ali globoko skeniranje. Hitro pregledovanje lahko traja nekaj sekund, globoko skeniranje pa lahko traja več ur ali v nekaterih dneh. Bodite pripravljeni počakati nekaj časa, ko začnete postopek.

Čas trajanja se razlikuje glede na velikost in vrsto kartice, hitrost čitalca kartice in njeno povezavo z računalnikom, pa tudi zmogljivosti računalniškega procesorja.

Če imate na voljo različne vrste USB vrat, svetujemo uporabo najhitrejšega, ki ga imate pri globokem skeniranju. Čim kasnejša je različica, tem več bo pasovne širine.

Ko izberete orodje za obnovitev podatkov, ne pozabite izbrati tistega, ki omogoča obnovitev SD kartice. Čeprav je to skupna lastnost, ni univerzalna. Podrobno si bomo ogledali, kako izvesti obnovitev podatkov SD s svojim najljubšim programom Stellar Data Recovery.

Druge možnosti vključujejo Prosoft Engineering Data Rescue in čarovnika za obnovitev podatkov EaseUS, čeprav je slednji pritegnil kar nekaj negativnih pripomb, kljub temu, da smo v našem pregledu EaseUS daleč. CleverFiles Disk Drill je dobra izbira za uporabnike Mac.

Obnovitev kartice SD s pomočjo Stellarja

Zdaj pa si oglejmo obnovitev podrobneje s pomočjo Stellarja.

james-zvezda-feniks-kaj povrniti

Prenos in nastavitev je prepir in aplikacija ne zapravlja časa, da bi vam ob zagonu predstavila zaslon z »kaj obnoviti«. Izberete lahko vse podatke ali ciljate določene vrste dokumenta.

james-zvezda-feniks-kaj povrniti

Nato morate izbrati lokacijo na naslednjem zaslonu. Windows ne določa, da je naša kartica SD ena, namesto da bi jo navajali kot “lokalni disk”. Če niste prepričani, katero črko pogona uporablja vaša kartica, poglejte v raziskovalec datotek. Z ikono bi moralo biti jasno, katera od vaše povezane naprave je kartica SD.

Spodaj levo je gumb za preklop, ki vam omogoča izbrati globoko skeniranje. Skozi vašo kartico boste šli s finim zobnikom, vendar boste potrebovali veliko več časa, zlasti na velikih karticah.

nastavitve james-zvezda-feniks-napredne

Ikona naprednih nastavitev na vrhu ima močne funkcije, skrite med zavihki. Glave po meri lahko za nove vrste datotek dodate ročno ali tako, da Stellar analizirate vzorčne datoteke. Vrste datotek lahko še dodatno zožite, da pospešite optično branje.

Lahko nadaljujete nepopolno optično branje, kar je priročno, če morate nujno uporabljati računalnik, ko ste sredi velikega obnovitvenega opravila.

james-zvezda-feniks-skeniranje-napredek

Zdaj, ko smo izbrali svojo kartico, vidimo na zaslonu »kaj obnoviti«, ki nam daje vedeti, kako napreduje napredek. Pokaže, kaj smo našli in kako smo skozi postopek. V našem testiranju je hitro skeniranje v velikosti 500 GB trajalo šest minut, globoko skeniranje pa dve uri in 20 minut, vendar se lahko vaši rezultati razlikujejo.

rezultati james-zvezda-feniks-skeniranje

Po opravljenem pregledu lahko vidimo rezultate. Videli smo datoteke, ki smo jih »po naključju« izbrisali za testiranje, in nekaj starejših, ki jih nismo poznali. Za številne datoteke manjka prva črka imena datoteke. Imena datotek se ob izgubi datotek običajno izgubijo ali spremenijo, zato bo morda treba loviti nekaj, kar je kaj.

Upajmo, da ste na tem mestu obnovili svoje podatke ali vsaj nekatere od njih. 

Stellar Free Version

Brezplačna različica Stellarja je omejena, vendar smo imeli težave z njo. Standardna različica stane 99 dolarjev in ima 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Ko boste prvič uporabili Stellar, se boste morali registrirati. Moteče čaka, da po opravljenem skeniranju, vendar pred okrevanjem, to storite. Najprej smo preizkusili standardno različico, nato pa smo po pritisku na zaslon za registracijo preklopili na brezplačno.

Prosta izdaja nam je napačno povedala, da smo presegli omejitev obnovitve 1GB, potem ko smo našli 247 MB ​​datotek, od katerih nobena doslej ni bila obnovljena.

Na srečo so bile to le preskusne datoteke, a če bi šlo za nujne primere, bi bili že prikrojeni. Čeprav je Stellar dobra storitev, ko jo plačate, priporočamo, da njeno brezplačno ponudbo obravnavate z zdravim skepticizmom.

Ugotovili smo, da je plačana različica dobra v našem celotnem pregledu Stellar, vendar je bilo nekaj nezadovoljnih komentarjev. Nekateri so skrbeli za njegovo podporo strankam, vendar menimo, da tovrstna programska oprema ne bo delovala popolnoma na vsaki kartici, zato si zasluži, da jo dobimo v prostem času.

Končne misli

Obnavljanje podatkov je lahko travmatično, toda, če se najhujše zgodi s fotografijami na počitnicah, je veliko stvari, ki jih lahko poskusite, preden sprejmete poraz.

Na voljo so brezplačne možnosti za preizkus v operacijskem sistemu Windows, pa tudi specializirana programska oprema, ki ponuja bolj poglobljeno uporabniku prijazno izkušnjo. Stellar je naša izbira, kljub našim oprijemom s hitrostjo tako imenovane brezplačne različice.

Programska oprema za obnovo podatkov je odlično orodje, ki ga imate v arzenalu svoje programske opreme, vendar ni popolno. Varnostno kopiranje je najboljša možnost, če to storite pravočasno.

Če ste preizkusili Stellar ali katero koli drugo programsko opremo za obnovo podatkov, nam v spodnjih komentarjih sporočite, kako deluje. Povejte nam, če smo v vodniku pogrešali kaj, kar bi lahko pomagalo tudi drugim bralcem. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map