Kako narediti varnostno kopiranje Windows 7, 8 in 10 v letu 2020

Windows je prišel daleč, odkar je bila različica 1.0, ki je pravkar postavila grafični uporabniški vmesnik na MS-DOS, izdana leta 1985. Glede na to je z leti pridobil ugled, da je imel hrošče, ko je doživel modri zaslon smrti napake in zrušitve. V tem članku vam bomo pomagali preprečiti izgubo podatkov, tako da vam bomo pokazali, kako narediti varnostno kopijo sistema Windows.


Napake in zrušitve še niso preprečile, da bi bil eden najbolj priljubljenih operacijskih sistemov na svetu. Najnovejša utelešitev Windows 10 zagotovo skrbi za številne težave svojih predhodnikov, čeprav ima nekaj svojih, zlasti glede zasebnosti. Če vas to skrbi, preberite naš vodič o nastavitvah zasebnosti za sistem Windows 10.

Če ste skrbnik strežnika z ogromno nalogo varnostne kopije strežnika Windows pred vami, preberite naš seznam najboljših varnostnih kopij strežnika Windows.

V naslednjem razdelku vam bomo pokazali, kako uporabljati orodje za varnostno kopiranje sistema Windows za varnostno kopiranje operacijskega sistema in poskrbite, da ne boste izgubili datotek, če se zgodi kaj neželenega.

Varnostno kopiranje sistema Windows z orodjem za varnostno kopiranje sistema Windows

To je verjetno najlažji, čeprav ne najboljši način za reševanje varnostnih kopij sistema Windows. Če so vaše datoteke še posebej pomembne in porabite nekaj dolarjev, priporočamo, da preskočite neposredno na razdelek o svojih spletnih možnostih, ki ga najdete pod tem.

V operacijskem sistemu Windows 10 pritisnite Start, vnesite “nadzorna plošča” in ga izberite.

kako varnostno kopirati-windows-step1

Vnesite “varnostno kopijo”, če želite na vrhu videti seznam z varnostnimi kopijami in obnovitvijo (Windows 7). Vnesite ga.

kako varnostno kopirati-windows-step2

V oknu »Varnostno kopiranje in obnovitev (Windows 7)« kliknite povezavo »ustvari sliko sistema«.

kako-backup-windows-step3

Naslednje okno vas bo pozvalo, da izberete, kam želite shraniti sliko. Upoštevajte, da boste dobili sliko, ki vključuje vse vaše pogone, ne le sistemski pogon, njegova velikost pa bi lahko bila velika, zato se prepričajte, da ste pripravljeni. Dobite lahko dovolj DVD-jev, vendar bi bilo shranjevanje slike na njih dolgočasno.

Lažje je shraniti na drug trdi disk. Ne pozabite samo, da se lahko zrušijo ali pokvarijo in vzemite s seboj vašo sliko. Če se to zgodi, se boste morali za iskanje datotek zanašati na programsko opremo za obnovitev podatkov, vendar to ni zanesljiva stava. Pogoni SSD imajo veliko nižjo stopnjo napak, vendar imate več podatkovnih napak, tako da ne morete biti prepričani, ali bodo ohranili vašo sliko varno.

V enačbo lahko vključite shranjevanje v oblaku. Za varnostno kopiranje morate upoštevati pravilo 3-2-1, ki predlaga, da datoteke hranite na enem oddaljenem mestu in na dveh lokalnih napravah. Konec koncev je varnostna kopija vredna le nekaj, če je ni mogoče izgubiti; varnostno kopiranje je edini dober način za zagotovitev tega.

Verjetno boste za svojo sliko potrebovali veliko prostora za shranjevanje, zato bi morali ponudniki iz našega najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za velike datoteke dobro pristajati. V njem so nekatere najboljše storitve za shranjevanje v oblaku, na primer Sync.com in pCloud, in so odlična izbira za shranjevanje datotek.

Spletna nadomestna različica

Skladiščenje se imenuje shramba z razlogom. Lahko bi ga uporabljali kot varnostno kopiranje, vendar bi to nakazalo, da namenske varnostne kopije ne ponujajo veliko. Vendar pa to ni tako, saj številne storitve lahko varnostno kopirajo celoten računalnik ali samo sliko sistema Windows in ga po potrebi obnovijo.

Z drugimi besedami, spletna varnostna kopija je usmerjena v reševanje po katastrofi. V nasprotju z oblakom za shranjevanje v oblaku ustvari varnostno kopiranje v oblaku sliko vašega celotnega trdega diska, kar pomeni, da ohrani svojo strukturo map in ne potrebuje, da datoteke dodate v mapo za sinhronizacijo. Čeprav je to počasno in nima prostega prostora za shranjevanje, vam ponuja nekaj zanimivih funkcij.

Vključujejo neprekinjeno varnostno kopiranje, ki zagotavlja, da so posodobljene, in postopno varnostno kopiranje, kar zmanjša čas, potreben za nalaganje datotek. Medtem ko večina izvaja neprekinjeni postopek varnostnega kopiranja, lahko zaženete tudi načrtovane varnostne kopije, tako da se lahko varnostna kopija izvaja ponoči in ne premeša sistemskih virov.

Če menite, da bi vam napredne funkcije koristile, poiščite naš najboljši spletni rezervni kupec, da poiščete ponudnika, ki ustreza vašim potrebam. Medtem ko so nekatere storitve zapletene in zahtevajo, da datoteke označite, mnogi, na primer Backblaze, ponujajo veliko enostavnost uporabe. Če je prilagodljivost bolj vaša stvar, boste morda želeli preveriti CloudBerry Backup, trdno stran za varnostno kopiranje, ki vam omogoča, da se odločite, kje bodo vaši podatki shranjeni.

Preberite naš pregled CloudBerry Backup in Backblaze za več o teh dveh odličnih storitvah.

Drsna plošča-drsnik1
© Cloudwards.net

Drsna plošča2
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider3
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider4
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Acronis True Image in BigMIND Home sta prav tako sposobna ponudnika. Obe imata varnostno kopijo slik, postopno varnostno kopiranje in možnost zaščite slik z geslom. Če vas zanima, preberite pregled Acronis True Image in pregled BigMIND Home.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Lahko imate več trdih diskov, ki jih je treba varnostno kopirati. To ni vprašanje, saj lahko spletni ponudniki varnostnih kopij delajo z zunanjimi trdimi diski. Pravzaprav imamo seznam najboljših spletnih ponudnikov varnostnih kopij za zunanje trde diske.

Med njimi je tudi IDrive, ki je naša najboljša storitev za varnostno kopiranje v oblaku (preberite naš pregled IDrive).

Končne misli

Vaš trdi disk ali operacijski sistem Windows se morda nikoli ne bo zrušil in vzel s seboj vaše podatke, vendar je možnost, da se to zgodi, večja od nič. Zanašanje na srečo vas lahko pripelje daleč, vendar je priprava odgovornejša možnost in zagotavlja varnost vaših podatkov.

Opisali smo nekaj načinov za varnostno kopiranje sistema Windows. Narodno orodje je brezplačna možnost, ki je vgrajena v sistem Windows in je enostavna za uporabo. Glede na to je slikovna datoteka, ki jo ustvari, lahko ogromna, zato je najbolje, če jo hranite nekje, morda v oblaku. Hranite ga lahko v računalniku in izkoristite napredne funkcije, ki jih ponuja najboljša spletna varnostna kopija za rešitve Windows.

Kaj menite o varnostnem kopiranju sistema Windows? Katero rešitev imate najraje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map