Če ste zvesti bralec Cloudwards.net, verjetno veste, da Google Drive vedno z veseljem priporočamo kot eno najboljših rešitev za shranjevanje v oblaku. Brezplačno je do 15 GB, ponuja veliko možnosti, Google Docs pa je odličen urejevalnik besedil. Vendar noben program ni brez svojih čudov, zato smo se odločili, da bomo naredili navodila za prenos v Google Drive.


Nalaganje datotek v Google Drive je na splošno zelo prijetna izkušnja – čeprav nekoliko počasna, odvisno od hitrosti povezovanja – vendar, kot pri vsem Googlu, obstaja več kot en način, kako mačko preobleči. S spletno stranko lahko preprosto povlečete in spustite, mapa za sinhronizacijo vam omogoča označevanje datotek, mobilna aplikacija (ki je na voljo tako v okusih Android kot iOS) pa ima tudi nekaj odličnih funkcij.

Poleg tega vodnika za nalaganje imamo tudi splošnejši pregled delovanja Google Drive in celoten pregled Google Drive.

Nalaganje datotek v Google Drive

Zdaj si brez dodatnega poglej več načinov, kako lahko datoteke naložite v Google Drive. Najprej bomo začeli s spletnim vmesnikom, saj bo deloval za vsakogar, ne glede na to, v katerem operacijskem sistemu se zibljejo in je tudi precej brezhiben.

Nalaganje datotek na spletni vmesnik

Ko nastavite svoj Gmail račun, morate levo klikniti gumb »aplikacije« v zgornjem desnem kotu okna brskalnika in nato izberite »Drive«.

Odprlo se bo glavni vmesnik Google Drive.

Tu je preprosta stvar, kako izbrati računalnik, ki ga potrebujete iz računalnika, in ga povleči v Google Drive, tako:

uploadgdrive-1

To je resnično vse, vendar ne pozabite, da bo majhna datoteka (kot je slika, ki sem jo naložil zgoraj) trajala le nekaj sekund, večja datoteka pa bo trajala veliko dlje. Čeprav je Google Drive ena naših najboljših spletnih shramb za videoposnetke, je daleč najpočasnejši v skupini. Če potrebujete nekaj z nekoliko večjo hitrostjo, boste morda želeli preveriti naš pregled Sync.com ali pregled pCloud.

Nalaganje datotek prek mape za sinhronizacijo Google Drive

Čeprav je zgoraj opisana metoda daleč najpreprostejši način za nalaganje datotek v Google Drive, vsekakor pregledujete datoteke ročno in jih povlečete po eno – iz nekega razloga, ko več datotek spustite v Google Nalaganje pogonskega vmesnika se znatno upočasni.

Precej manj vpleten postopek je preprosto nastavljanje mape za sinhronizacijo Google Drive; ste verjetno videli, da se obvestila pojavljajo na vrhu brskalnika. Nastavitev mape je kos pogače in ne samo, da bodo vaši dokumenti v spletu in brez povezave sinhronizirani, hkrati boste imeli tudi priročen mali varnostni sistem (čeprav upoštevajte, da je zelo osnovni; za celoten rešitev, preverite naše najboljše ponudnike varnostnih kopij na spletu).

Če želite nastaviti mapo za sinhronizacijo, preprosto pojdite na stran za prenos v Google Drive in pritisnite velik modri gumb z napisom »prenesi Drive«. To bo samodejno namestilo mapo Google Drive na vaš računalnik, ki bo videti nekako takole:

97 odstotkov bralcev bo verjetno opazilo, da moj datotečni sistem ni videti podoben njihovemu. To je zato, ker uporabljam Linux. Google ponuja mape za sinhronizacijo samo za Windows in Mac, z obljubo, da se kmalu prikaže različica Linuxa (podjetje tako pravi že več kot pet let, zato ne zadržujte diha, Team Penguin).

Uporabniki Linuxa kljub temu ne smejo obupati, saj je na voljo veliko drugih rešitev; moj najljubši je OverGrive, ki se zdi, da deluje dobro in ponuja 14-dnevno preskusno obdobje. Če ga želite še naprej uporabljati po preteku tega obdobja, to stane 5 evrov pavšalne pristojbine.

Ne glede na to, kateremu operacijskemu sistemu pripadate, pa vse delujejo na enak način: lahko izberete, katere datoteke iz storitve Google Drive bodo sinhronizirane v mapo Google Drive v računalniku, pa tudi, kako pogosto se bodo sinhronizirale (znova , moj vmesnik je videti nekoliko drugače, vendar ne prav veliko):

Ko ste nastavili to nastavitev, se bodo vse vaše označene mape v Googlovem disku pojavile na trdem disku in vse spremembe, ki so bile izvedene med delom v Google Dokumentih ali v vašem lokalnem sistemu, se bodo prenesle na drugega. 

Težko je pretiravati o tem, kako priročno je to, saj je glavna pomanjkljivost Googlovega pogoja nujnost tega, da ste vedno na spletu. Če je na primer vaš internet prekinjen, bi to običajno pomenilo, da morate prenehati delovati. Če nastavite sinhronizacijo, lahko nadaljujete. Ko se internet ponovno vključi, se datoteke preprosto naložijo, ne da bi morali preklopiti stikalo.

Postopek sinhronizacije deluje oboje, zato morate vse datoteke vstaviti v mapo Google Drive in jih samodejno kopirati v oblak. Če je metoda povlečevanja in spuščanja preveč naporna za vas, je nastavitev sinhronizacije pot.

Nalaganje datotek v sistem Android in iOS

Nenazadnje, če imate napravo Android ali iOS, lahko datoteke preprosto prenesete tudi na Google Drive. Naslednja navodila temeljijo na telefonu Android, vendar je izkušnja približno enaka za iPhone.

Najprej pojdite na aplikacijo Google Drive (če ga nimate, ga spustite iz trgovine Google Play ali App Store). Odprite aplikacijo in videli boste miniaturizirano različico spletnega vmesnika Google Drive. V spodnjem desnem kotu je velik modri gumb z ikono “plus”; tu morate biti, zato se dotaknite.

Odprl se bo majhen meni in izberite »naloži«. 

Odprlo se bo meni z datotekami, v katerem lahko izberete mapo, v kateri pustite svoje slike, videoposnetke ali celo besedilna sporočila, in ko jih tapnete, se bodo samodejno naložili (čeprav upoštevajte, da obstajajo boljši načini za varnostno kopiranje besedilnih sporočil v Android kot tale). Ko nalagate datoteke na ta način, bodite pozorni na WiFi, razen če v tem mesecu ne želite močno plačati dodatnih podatkov..

Če želite imeti več občutka za sinhronizacijo, kot to počnete z nameščanjem mape Google Drive, je najlažji način, da vse svoje zapiske preprosto vzamete z Google Dokumenti, ko ste v telefonu. Po izbiri vam bodo Evernote in druge aplikacije za beleženje omogočile sinhronizacijo vsega, kar počnete s storitvijo Google Drive. Upoštevajte pa, da imajo morda aplikacije tretjih strank v zvezi s tem omejeno funkcionalnost, zato preverite, ali se bodo z Googlovim pogonom dobro igrali, preden se namestijo.

Končne misli

In tu jih imate: tri enostavne načine, kako lahko naložite datoteke v Google Drive. Ta fantastična enostavnost uporabe je glavni razlog, zakaj na Cloudwards.net uporabljamo Google Drive za delo v spletu in smo prepričani, da ga priporočamo precej vsem, ki morajo ostati na poti, ne da bi porabili preveč denarja.

Čeprav gre za čisto varnostno kopiranje in shranjevanje, obstajajo boljše možnosti, ko gre za spletno sodelovanje in produktivnost, je Google Drive težko premagati. Upamo, da vam je ta vodič pomagal ugotoviti ta pomemben korak, če imate kakršna koli vprašanja, ne odlašajte in pustite komentar spodaj. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me