Kako hitro in učinkovito urediti dokument PDF leta 2020

Urejanje .pdf je lahko težavno. Čeprav je to odličen način za hitro zbiranje in objavljanje informacij, ne gre za obliko datoteke, ki jo lahko urejate izven polja. Za razliko od dokumenta Microsoft Office, .pdf ni zasnovan za urejanje, zato potrebujete prava orodja za nastavitev vsebine.


Hitro iskanje po internetu vam bo pokazalo veliko možnosti urejanja dokumentov .pdf. Nekateri so precej dragi, vendar poceni ali brezplačni uredniki ponujajo le osnovne funkcije in datotek ne pretvorijo natančno. Mnogi ne morejo urejati besedila ali grafike v .pdf formatu, vendar vam omogočajo dodajanje komentarjev z lepljivimi opombami v obliki zapiska ali besedilnimi polji in vrsticami nad vsebino datoteke.

Nekateri uredniki delujejo v vašem brskalniku, vendar nimajo toliko funkcij kot njihovi namizni računalniki. Poleg tega vaše datoteke izpostavijo na internetu, kar lahko zaskrbi, še posebej, če vsebujejo zaupno ali občutljivo vsebino. Lahko pa uporabite VPN za šifriranje povezave za dodatno varnost.

Dober urejevalnik .pdf vam bo omogočil premikanje, spreminjanje, brisanje in dodajanje vsebine v dokument. Prav tako bodo vaše spremembe ohranjene nedotaknjene, tako da jih nihče več ne more spremeniti, če nimajo enako dobrega orodja.

Osnovne tehnike so podobne v vseh .pdf urejevalnikih, vendar so njihovi vmesniki različni. Vendar lahko isti dokument .pdf obdelate v več orodjih. Na primer, lahko uporabite eno za urejanje besedila in drugo za urejanje obrazcev, posodabljanje slik ali odstranjevanje strani. 

Kako urediti dokument PDF

Privzeto so v Adobe Acrobat odprti dokumenti .pdf. Če želite datoteko urediti neposredno iz programa Acrobat, je opisano tako:

 1. Odprite Adobe Acrobat
 2. Izberite “datoteka” in nato “odprite …”
 3. V oknu dokumenta izberite svojo .pdf datoteko in kliknite »odpri«
 4. V desni orodni vrstici kliknite »uredi PDF«. Z Acrobatom lahko urejate, zamenjate ali dodajate besedilo, popravljate tipkarske napake, prilagajate poravnave, spreminjate velikosti pisav in pisav, dodajate nadpise ali naročnine in spreminjate velikost odstavkov ali besedila
 5. Poiščite besedilo, ki ga želite urediti, in nanj postavite kazalec
 6. Na vrhu desne orodne vrstice kliknite “format” za urejanje besedila. Za slike postavite kazalec na sliko, ki jo želite urediti, in na desni orodni vrstici kliknite možnost »predmeti«

Opomba: Ti koraki veljajo za Acrobat X in XI. Starejši izdelki Acrobat zahtevajo, da v zgornji desni strani navigacijske vrstice uporabite možnost »orodja« in izberete »uredi besedilo & slike. “

Najboljši urejevalniki PDF

Dali vam bomo tri možnosti za urejanje .pdf dokumentov, ko morate vnesti pomembne spremembe, in preučili jih bomo eno za drugim, začenši z Adobe Acrobat.

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC je .pdf urejevalnik. Odstavek lahko dodate s klikom ali tapkanjem, popravite tipkarske napake, preuredite strani ali celo obrežete ali zamenjate fotografije.

Ima orodja za urejanje na celotni strani, ki samodejno prilagodijo odstavke, ko dodate besedilo na stran in prilagodite obliko, ko dodate vrstice na sezname s črtami. Samodejno preverjanje črkovanja zagotavlja, da so vaše spremembe pravilne, orodje za iskanje in zamenjavo pa popravi vse primere stavka ali datuma, ki ga morate posodobiti..

Druga odlična funkcija, ki jo ne ponuja nobena druga aplikacija, je možnost ujemanja pisav na skeniranih slikah. Z optičnim prepoznavanjem znakov to naredi iz črk, ki jih najde. Tako lahko besedilo urejate v skeniranih slikah z isto pisavo, ne glede na to, koliko je pisava stara.

Zahvaljujoč mobilni aplikaciji Acrobat Reader lahko urejate svoj .pdf iz iPada in uživate v prednostih na daljavo. Če želite preizkusiti zmogljive funkcije programa Acrobat DC, je na voljo brezplačna sedemdnevna preizkusna različica, vendar se prepričajte, da jo prekličete, preden se konča, ker vam bomo zanjo zaračunali drugače.

Kljub temu, da je drago, je funkcije Acrobat DC težko premagati. Adobe je lastnik trga za urejanje fotografij, in če vas to zanima, naš najboljši programski program za urejanje fotografij uvršča najboljše možnosti. Kljub temu lahko dobite dobre rezultate od cenejših možnosti, ker so osnovne tehnike podobne v vseh .pdf urejevalnikih.

Microsoft Word

Če si ne morete privoščiti Acrobat DC, lahko za urejanje .pdf datoteke uporabite Microsoft Word. Če imate Microsoft Word 2013, 2016 ali 2019, lahko v programu odprete svoj .pdf in ga pretvorite v urejen Wordov dokument. 

Ko opravite spremembe, lahko dokument znova shranite kot .pdf datoteko.

Kako uporabljati PDF Converter

Pretvornik .pdf vam pomaga pretvoriti .pdf datoteke v različne, vendar ureljive oblike, tako da lahko urejate njihovo vsebino. To pomeni, da dokument ne bo več .pdf, ampak se bo odprl v programih za urejanje dokumentov, kot je Microsoft Word.

Pretvornik je v primerjavi z uporabo urejevalnika .pdf bolj udoben in znan in vam lahko prihrani ure časa in truda. Najlažji način za spreminjanje ali črpanje besedila ali slik je pretvorba .pdf-ja v Wordov dokument in ga nato odprite s svojo želeno pisarniško programsko opremo.

Več programov lahko opravi nalogo, pri tem pa ohrani izvirno obliko. Niso pa vsi enaki, ker nekateri dajejo natančnejše rezultate kot drugi.

Morda si ne boste mogli privoščiti naročnine na Acrobat DC in verjetno nimate Microsoft Word 2013, 2016 ali 2019. Čeprav so vedno na voljo spletni .pdf urejevalci. Nekateri so brezplačni za uporabo. 

Eden najboljših brezplačnih pretvornikov .pdf je Smallpdf. Ne samo, da lahko vašo .pdf datoteko pretvori v drugo obliko, ki jo je mogoče urejati, temveč vam omogoča, da v dokument dodate besedilo ali slike. Tukaj je nekaj korakov za uporabo Smallpdf-ja za urejanje .pdf-ja.

Obstajate dva načina za urejanje .pdf dokumenta z Smallpdf-om: pretvorite ga v urejen Wordov dokument in nato spremenite datoteko ali uredite datoteko v spletu.

Kako uporabiti Smallpdf za pretvorbo PDF-ja v Wordov dokument

Pojdite na spletno mesto Smallpdf in izberite vrsto pretvorbe, ki jo želite izvesti. V tem primeru kliknite »PDF v Word«.

smallpdf-edit-pdf-pretvori-pdf-word

Naložite .pdf dokument, ki ga želite pretvoriti v Word.

smallpdf-edit-pdf-convert-pdf-word-upload

Počakajte, da se postopek pretvorbe zaključi.

Prejeli boste opozorilo, da je bila datoteka spremenjena v dokument Word. Lahko prenesete urejen Wordov dokument, ga pošljete kot povezavo prek Gmaila, če ga želite deliti z drugimi ali ga shranite v Dropbox ali Google Drive za poznejše urejanje..

Kliknite dokument Word, da ga odprete in vnesete spremembe. 

Kliknite “datoteka”, nato pa “shrani kot …” in izberite PDF, če želite Wordov dokument spremeniti nazaj v .pdf.

Kako uporabiti Smallpdf za urejanje PDF-ja

Smallpdf lahko uporabite kot spletni urejevalnik .pdf, če ne želite pretvoriti .pdf v obliko, ki jo je mogoče urejati.. 

Odprite Smallpdf in izberite »uredi PDF«.

smallpdf-edit-pdf-smallpdf

Naložite .pdf dokument, ki ga želite urediti.

smallpdf-edit-pdf-editor

Na vrhu zaslona se prikaže meni z različnimi orodji za urejanje. 

smallpdf-edit-pdf-editor-menu

Dodate lahko besedilo, slike ali oblike. Omogoča tudi narisanje različnih obrazcev na .pdf dokument.

smallpdf-edit-pdf-editor-add-text

Ko končate z želenimi spremembami, kliknite gumb »dokončaj« v spodnjem desnem kotu zaslona

smallpdf-edit-pdf-editor-finiš

Vaš urejeni dokument je zdaj pripravljen. Lahko ga prenesete, delite z drugimi ali shranite v Dropbox ali Google Drive

smallpdf-edit-pdf-editor-edited

Končne misli

Urejanje .pdf je lahko težavno, vendar ni nemogoče. S pravimi orodji, ki so vam na voljo, lahko urejate .pdf datoteke tako enostavno kot Wordove dokumente, ne glede na to, ali morate narediti nekaj hitrih popravkov ali nadaljnje spremembe.

Adobe Acrobat DC je precej drag, a delo dokonča. .Pdf urejevalnik, na primer Smallpdf, bo ponudil samo osnovne funkcije urejanja in ne bo nujno zagotavljal natančnih pretvorb datotek. Po drugi strani je Microsoft Word cenejša in hitrejša metoda, ki vam prihrani neskončne težave drugih dveh možnosti.

Radi bi slišali vaše nasvete in priporočila o urejanju .pdf-ja. Delite jih z nami v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map