Kako hitro in enostavno obnoviti besedilni dokument: kratek vodnik

Skoraj vsi so v nekem trenutku uporabljali Microsoft Word. Od študentov, ki delajo domače naloge, do pisarniških piscev poročil o projektih, vsi moramo priti na tipkovnico in Word je še vedno na vrhu kupa besedilnih procesov. Vendar stvari ne gredo vedno gladko.


Zvonec na vratih zazvoni in pustiš mizo, da odgovori nanjo. Pet minut kasneje se vrnete in poiščete, da se je Windows odločil za ponovni zagon posodobitve, nato pa se je zrušil in pustil svoje podatke v okončnici. Kljub temu pa morda ne bomo za vedno izgubljeni, zato smo v tem članku sestavili, kako obnoviti Wordov dokument.

Če ste svoje delo shranili pred kratkim, ga boste po takšni zrušitvi verjetno lahko povrnili. Kljub temu je ročno shranjevanje nezanesljivo in slej ko prej boste pozabili. Če se to zgodi, tvegate izgubo dela.

Kot vedno je preventiva boljša od zdravljenja, zato je podpora pri odhodu dobra ideja, da se preprečite popolni izgubi. Obstaja veliko programske opreme, ki vam lahko pomaga pri tem. Če varnostno kopirate podatke z avtomatsko rešitvijo, jih boste skoraj vedno lahko povrnili, če bo šlo kaj narobe.

OneDrive in Office 365

Obnovite varnostno kopijo Wordovega dokumenta

Če uporabljate Word kot del zbirke Office 365, je s svojo naročnino vključen prostor za shranjevanje v storitvi OneDrive. Pregledali smo jo v našem pregledu OneDrive for Business, zato si oglejte podrobnosti.

Uporabite lahko tudi funkcijo samodejnega shranjevanja sistema Office 365, da Word redno shranjuje datoteke. Pogostost shranjevanja lahko spremenite v nastavitvah. Tako vam ni treba zapomniti, da to storite sami.

Uporaba spletnega varnostnega kopiranja vam daje običajne prednosti varčevanja z delom in način, kako ga obnoviti, ne glede na to, kaj se zgodi z lokalno napravo. Oglejte si naš najboljši članek o varnostnem kopiranju v spletu za več ali preberite o naši najljubši storitvi v našem pregledu Backblaze.

Uporaba spletnih platform lahko prepreči težave z izgubo podatkov, saj boste do svojih podatkov vedno lahko dostopali s katere koli naprave, tudi če se ena od njih zlomi. Google Dokumenti, na primer, shranijo samodejno skoraj takoj, ko končate s tipkanjem, zato vam ni treba spomniti, da kliknete shrani.

Shranjevanje v oblaku je še en dober način za zagotovitev varnosti podatkov, tudi če ima vaša naprava težave. Sync.com je naš najboljši ponudnik. Naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku pa vsebuje še veliko drugih možnosti, zato si oglejte to.

Ob tem naj predpostavimo, da niste storili nobene od teh stvari in se soočate z možnostjo delati brez svoje mojstrovine 5.000 besed. Še vedno imate kar nekaj možnosti. Pojdimo čez njih.

Kako obnoviti Wordov dokument

Najprej Word vključuje funkcijo samodejnega obnovitve, ki skenira datoteke vsakič, ko se zažene. Če menite, da ste izgubili podatke, lahko poskusite znova zagnati Word in preverite, ali obnovi datoteko za vas.

Če se ne zažene samodejno, ga lahko zaženete ročno. V programu Word 2010 je to tako enostavno, kot da v meniju »datoteka« kliknete »nedavno« in kliknete »obnovi neshranjene dokumente«.

Samodejno okrevanje je po naših izkušnjah učinkovito in vam bo pogosto pomagalo po zrušenju ali nepričakovanem ponovnem zagonu. Kljub temu se lahko vaše zadnje minute dela izgubijo za vedno.

Word omogoča pogostejše shranjevanje podatkov samodejnega obnovitve. V programu Word 2007 lahko na primer odprete možnosti, preklopite na stran »shrani« in spremenite vrednost za »Shrani podatke samodejnega odkritja vsak«. Prav tako boste želeli preveriti potrditveno polje poleg nje.

Poskusite lahko tudi za lov na datoteke s pripono “asd”. To so začasne datoteke, ki jih Word uporablja za shranjevanje vašega dela med vožnjo, vendar preden shranite. Če jih lahko najdete, bi morali Wordu odpreti in obnoviti vsaj nekaj izgubljenih podatkov.

Uporaba obnovitve podatkov za obnovitev datotek besed

Vendar Word ni edino orodje, ki lahko obnovi svoje dokumente. Če ima vaš trdi disk težavo, lahko uporabite chkdsk, ki je priložen sistemu Windows, ali pa poskusite z namenskim orodjem za obnovitev. Naš seznam najboljše programske opreme za obnovo podatkov je dobro mesto za iskanje ponudnikov.

Orodja za obnovitev diska lahko pomagajo tudi, če ste slučajno nekaj izbrisali in se ni prikazalo v košu za smeti.

Uporaba chkdsk vključuje prikazovanje ukaznega poziva s pritiskom na Windows + R in vtipkanjem »cmd«. Po tem vtipkate “chkdsk / f E :,” in nadomestite E s črko pogona. Skeniranje lahko traja kar nekaj časa, zato je morda pravi čas za prelom zaslona med čakanjem.

chkdsk

Programska oprema za obnovo podatkov vam lahko pomaga pri težjih težavah z izgubo podatkov. Če je bil disk poškodovan in chkdisk ne uspe, vam dajo dostojno možnost za obnovitev podatkov. Prav tako so enostavnejši za uporabo kot chkdsk.

Na voljo je veliko orodij za obnovitev podatkov, ki vam bodo v pomoč. Oglejte si naše številne ocene obnovitve podatkov in našo najboljšo orodje za več informacij.

Kot lahko preberete v pregledu Stellar Data Recovery in pregledu CleverFiles Disk Drill, sta ta dva orodja uporabni možnosti, če vam Wordov samodejni obnovitev ni uspel. Stellar vas bo po korakih vodil skozi postopek obnovitve in vam na koncu dal seznam obnovljenih datotek. Za standardno različico stane 50 dolarjev na leto, kar je poštena cena, ki vam jo je treba povrniti.

zvezda-feniks-skeniranje-napredek

Končne misli

Če menite, da ste izgubili dokument v Wordu, lahko poskusite vrniti podatke veliko stvari. Noben od naših nasvetov ne bo deloval vsakič, vendar vam daje priložnost, da obnovite svoje podatke in se izognete gnevi svojega šefa ali učitelja.

Najboljši nasveti, ki jih morate upoštevati, so narejeni pred izgubo podatkov. Avtomatizirane rešitve za varnostno kopiranje in shranjevanje so poceni in zlahka plačajo sami po enem samem trku trdega diska. Imate pa možnosti po dogodku. Nikoli niso popolnoma zanesljivi, vendar jih je vse vredno poskusiti, če pride do katastrofe.

Če imate izgubo podatkov, bi radi slišali o vaših izkušnjah v spodnjih komentarjih. Če ste uporabili naš vodnik za vrnitev podatkov ali imate druge nasvete, nam to sporočite. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map