Dropbox vs MEGA: Kaj je shranjevanje v oblaku najboljše v letu 2020?

Dropbox je ponudnik pomnilnika v oblaku, ki je koncept vnesel v glavni tok. Medtem je MEGA znan iz različnih razlogov kot zagonski izdelek Kim Dotcom, zloglasnega zagovornika zasebnosti (ali piratskih avtorskih pravic, odvisno od vašega stališča), čeprav ni več povezan s podjetjem.


Oba ponudnika ponujata pakete za shranjevanje v oblaku, ki iz več razlogov dosegajo najvišjo oceno, in čeprav noben ne uvršča v sam vrh naših primerjav za shranjevanje v oblaku, oba sta v zgornjem 10. Kot smo razpravljali v pregledu Dropboxa, funkcije sodelovanja z Dropboxom so odlični, medtem ko je MEGA močna pri varnosti, kot pojasnjujemo v našem pregledu MEGA.

Kako se dva ponudnika ujemata, ko gresta glavo v glavo? Odločili smo se, da to ugotovimo v tej primerjavi MEGA proti Dropboxu.

Nastavitev bitke: MEGA proti Dropboxu

V iskanju primerne primerjave smo razvili sistem za testiranje ponudnikov za shranjevanje v oblaku, kot sta Dropbox in MEGA, v sedmih krogih. Za vsako kategorijo si ogledamo pomemben vidik shranjevanja v oblaku in si oglejmo, kako se primerjajo tekmovalci.

Vsak zmagovalec kroga dobi točko, če pa je prebrod klic, bomo točko podelili obema ponudnikoma in jo poimenovali neodločeno. Na koncu bomo sešteli točke in razglasili skupnega zmagovalca kot svoje priporočilo, nato pa razložili naše sklepanje.

1

Cenitev

Oba ponudnika ponujata brezplačno shranjevanje, čeprav si lahko ogledate našo ponudbo najboljšega brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, če si resnično želite prihraniti nekaj denarja. Dropbox vam omogoča 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, MEGA pa 15 GB brezplačno.

MEGA vam omogoča tudi odklepanje dodatnega prostora za shranjevanje tako, da dosežete dosežke, na primer nalaganje namizne aplikacije ali povabi prijatelje, da se pridružijo storitvi. Na žalost večina teh bonusov za dosežke poteče precej hitro.

Dobite dodatnih 20 GB prostora MEGA za prenos aplikacije za namizje ali 15 GB za aplikacijo za pametni telefon, vendar obe bonusi potečeta po 180 dneh. 10 GB dodatnega prostora za povabilo prijatelja poteče po enem letu. Najslabše je prvotni bonus za prijavo v MEGA: za registracijo dobite ogromnih 35 GB prostora za shranjevanje, ki pa poteče po 30 dneh. 

Če želite shraniti več kot 15 GB, boste morali načrte cen MEGA razmisliti od začetka ali pa boste morali čez mesec dni odstraniti svojo dodatno vsebino.

Poleg brezplačnega nivoja Dropbox ponuja dve možnosti za osebne račune. Dropbox Plus stane 11,99 USD na mesec ali 9,99 USD na mesec, če letno plačujete, kar vam nudi spodobnih 2TB prostora za shranjevanje skupaj z dodatki, kot je prednostna e-poštna podpora. 

Če potrebujete več prostora, vam Dropbox Professional dodeli 3TB prostora in stane 19,99 USD na mesec ali 16,58 USD na mesec za letne načrte. 

MEGA ponuja štiri osebne plačljive načrte, čeprav so cene v evrih, zato je težko narediti natančno primerjavo. V času pisanja prihaja MEGA Pro Lite s 400 GB prostora za približno 5,55 USD na mesec, Pro 1 je približno 11,11 USD na mesec za 2TB, Pro 2 22,23 USD na mesec za 8TB prostora za shranjevanje, Pro 3 pa 33,36 USD na mesec za 16TB. 

Vsi osebni načrti MEGA imajo dodatna dva meseca brezplačno, če vzamete letni načrt, namesto da bi plačevali mesečno.

Poslovne cene MEGA vs Dropbox

Če iščete poslovno možnost, se načrti za določanje cen Dropbox Business začnejo pri 15 USD na mesec za 5TB prostora v načrtu Dropbox Business Standard. Dropbox Business Advanced znaša 25 USD na mesec na uporabnika, ki ima neomejeno shranjevanje v oblaku, čeprav boste to morali zahtevati, če nameravate porabiti več kot 3TB prostora. 

Če iščete neomejeno prostora za shranjevanje, si oglejte naš seznam najboljših neomejenih ponudnikov spletnih shramb in si oglejte ponudnike, kot sta Box in OpenDrive.

Dropbox Enterprise je prilagodljiva rešitev za velika podjetja brez nastavljene cene, za ponudbo pa se boste morali obrniti neposredno na Dropbox. To bi lahko bil dober klic, še posebej, ker se je Dropbox poleg Egnyte uvrstil na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za podjetja..

Obstaja samo en poslovni načrt z MEGA z naslovom (domiselno) MEGA za podjetja. Ta stane 10 evrov na mesec (približno 11 dolarjev na mesec, odvisno od menjalnega tečaja) in ima neomejeno skladiščenje, čeprav ima najmanj tri uporabnike. 

Nekateri pogoji uporabe veljajo za MEGA for Business. Uporabljati ga je treba samo za “pristne poslovne namene” in vsebuje pravilnik o pravični uporabi, ki bo primerjal vašo uporabo s povprečnim poslovnim uporabnikom. Če nameravate shraniti veliko podatkov, boste morda morali najprej preveriti pri MEGA, ali je vaša uporaba primerna.

Oba ponudnika ponujata 2TB prostora za shranjevanje po podobni ceni, kar bo zadovoljilo večino osebnih uporabnikov. Vendar pa MEGA ponuja več brezplačnega gostovanja datotek, in čeprav so časovno omejeni bonusi moteči, MEGA prevzame ta krog.

Okrog: cena za MEGA

Logotip MEGA
Dropbox logotip

2

Varnost

Če iščete najmočnejšo varnost svojih datotek, potrebujete ponudnika, ki lahko ponudi šifriranje ničelnega znanja. To pomeni, da vaš ponudnik pomnilnika v oblaku ne shrani kopije vašega šifrirnega ključa, zato ne more dešifrirati vaših podatkov, tudi če jih prisilijo organi kazenskega pregona. 

Dokler hranite svoje geslo, ste edina oseba, ki bi morala imeti dostop do vaših podatkov. S tem v mislih MEGA prevzame vodilno vlogo pri tem, saj ponuja šifriranje ničelnega znanja kot standard v vseh svojih načrtih.

mega-vs-tresorit-mega-varnost

MEGA že od samega začetka jasno pove, da če izgubite geslo, izgubite svoj račun, saj ne more dešifrirati vaših podatkov. MEGA predlaga, da uporabite skrbnik gesel, da zmanjšate tveganje, da se to zgodi, tako tudi mi. Če iščete dobrega upravitelja gesel, si oglejte Dashlane, eno najboljših razširitev upravitelja gesel tam.

Žal Dropbox v nobenem od svojih načrtov ne ponuja šifriranja ničelnega znanja, zato je za vaše datoteke veliko manj varna možnost kot MEGA. 

Če imate Dropbox nekatere funkcije, ki so vam resnično všeč, vendar pa želite tudi šifriranje z ničelnim znanjem, je mogoče uporabiti storitev drugih proizvajalcev, kot je Boxcryptor, za šifriranje datotek, preden jih naložite. Oglejte si naš pregled Boxcryptorja, če želite izvedeti več.

Dodatni varnostni ukrepi

Oba ponudnika uporabljata standardne ravni šifriranja vaših datotek tako v mirovanju kot med prevozom. Dropbox uporablja AES 256-bitno šifriranje za podatke v mirovanju in SSL / TLS za podatke v prometu. 

MEGA uporablja tudi protokol TLS za podatke v tranzitu, vendar podatki v mirovanju uporabljajo nekoliko manj varno 128-bitno AES šifriranje. Čeprav ta ni tako močna kot zaščita pred Dropboxom, bi moralo vsaj teoretično trajati milijone let, da vsaj še teoretično poči.

Avtenj

Oba ponudnika ponujata tudi možnost nastavitve dvofaktorne avtentikacije. To je dodatna plast varnosti, ki zahteva drugo obliko preverjanja pristnosti, kot tudi vaše geslo. Obstajajo različni načini dvofaktorne avtentikacije, na primer vnos kode, poslane prek SMS-a ali uporaba aplikacije za preverjanje pristnosti v telefonu.

Za razliko od številnih ponudnikov vas MEGA aktivno spodbuja, da nastavite dvofaktorsko preverjanje pristnosti, celo pri priporočanju nekaterih aplikacij za preverjanje pristnosti. Dropbox ponuja tudi dvofaktorno avtentikacijo, vendar možnost ni tako jasno oglaševana kot pri MEGA. 

MEGA je tudi zelo jasna glede dejstva, da šifriranje ničelnega znanja ne bo zaščitilo vaših datotek, če nekdo dobi dostop do vašega računalnika. Priporočamo uporabo šifriranja na celotnem disku na ravni naprave, da zagotovite varnost tudi podatkov na trdem disku. 

MEGA je morda močna za varnost, vendar obstajajo še boljše možnosti. Oglejte si naš seznam najvarnejših shramb v oblaku, če želite izvedeti več.

Če je za vas pomembna varnost (in bi jo morala biti), je shranjevanje v oblaku, ki je opremljeno z šifriranjem ničelnega znanja, nedvomen plus. MEGA je poleg Sync.com in pCloud eden najboljših ponudnikov za shranjevanje z ničelnim znanjem (preberite našo primerjavo pCloud proti MEGA). Ker Dropbox ne more ponuditi te stopnje varnosti, je MEGA tukaj nedvomni zmagovalec.

Okrog: Varnostna točka za MEGA

Logotip MEGA
Dropbox logotip

3

Zasebnost

MEGA se prodaja kot osredotočena na zasebnost, na svojem spletnem mestu celo imenuje “zasebnost”. Podatkovni centri MEGA se nahajajo na dokaj prijaznih lokacijah, kot so Luksemburg, Nizozemska, Kanada in Nova Zelandija. V Ameriki ni nikoli shranjenih nobenih datotek, kar pomeni, da so zunaj dosega vsiljive zakonodaje, na primer PATRIOT Act. 

MEGA je skladna s pravili GDPR, vendar te zaščite uporablja za vse uporabnike, ne le za tiste iz Evropske unije. Žal Dropboxa o zasebnosti je na žalost veliko manj impresivna.

Dropboxova politika zasebnosti jasno navaja, da podjetje zbira vaše podatke, da prepreči zlorabo svojih storitev. Na primer, lahko pregleda datoteke v vašem računu, da se prepričate, da ne kršite katerega od njegovih pogojev.

Nekateri vaši podatki se lahko pošljejo tudi tretjim osebam, med njimi Amazon, Google, Oracle in Zendesk. Kot smo že omenili, Dropbox ne uporablja šifriranja z ničelnim znanjem, in čeprav podatke izmenjuje s tretjimi osebami, omogoča tudi dobro integracijo in dodatnim funkcijam teh storitev uporabnikom Dropboxa posledično.

MEGA na drugi strani uporablja šifriranje ničelnega znanja, zato so vaši podatki varni. Ker imate edini ključ za dešifriranje, MEGA ne more dostopati do datotek, jih skenirati, prebrati ali narediti ničesar drugega s svojimi datotekami.

Čeprav je bilo to pred nekaj časa, je Dropbox leta 2012 utrpel resno kršitev podatkov, saj je izteklo 68 milijonov uporabniških gesel. Omenjeno je bilo tudi, da se je pridružil drugim podjetjem, kot sta Google in Apple, kot del PRISM programa, ki je varoval zasebnost, čeprav je Dropbox hitro zanikal kakršno koli sodelovanje. 

Presenetljivo je, da je ta krog brez možganov. Pravilnik o zasebnosti Dropboxa ostaja veliko želenega, medtem ko je MEGA postavljena z zasebnostjo v središču, kar je še ena jasna zmaga za MEGA.

Krog: Točka zasebnosti za MEGA

Logotip MEGA
Dropbox logotip

4

Hitrost

Kar zadeva hitrost, med Dropboxom in MEGA ni veliko. Med testiranjem je bilo potrebnih približno 25 minut, da smo naložili svežo datoteko z zmogljivostjo 1 GB na oba ponudnika z naše testne lokacije v Veliki Britaniji. Podobne hitrosti so bile opažene tako pri MEGA kot pri Dropboxu, medtem ko so za prenos iste datoteke 1 GB potrebovali približno tri minute.

DropboxMEGA
Naloži:25:1126:04
Prenesi:3:193:22

Kjer ima Dropbox resnično svoje, je z datotekami, ki so bile na nek način urejene ali spremenjene. Če spremenite datoteko v MEGA – tudi manjši -, morate celotno datoteko naložiti znova.

Vendar pa Dropbox za reševanje te težave uporablja tako imenovano sinhronizacijo na nivoju blokov. Datoteke so razdeljene na posamezne bloke in sinhronizirali bodo samo spremenjene bloke. Če v datoteko spremenite majhno spremembo, bo treba naložiti manj blokov, kar pomeni veliko hitrejši postopek kot MEGA, kjer bi morali vsak blok zamenjati.

Ta funkcija je še posebej uporabna, če je treba spremeniti veliko velikih datotek, saj je vpliv, ki ga lahko ima na čas nalaganja, pomembnejši. Vendar pri manjših datotekah verjetno ne boste opazili veliko razlike, še posebej, če je vaša povezava dobra. 

Če imate opravka z veliko velikimi datotekami, ki se nenehno urejajo, je Dropbox zagotovo boljša izbira. Zato je Dropbox na vrhu seznama najboljših shranjevalnikov v oblaku s sinhronizacijo, celo v primerjavi z drugim ponudnikom sinhronizacije na ravni bloka, kot je pCloud (preberite naš pCloud proti Dropbox kos).

Glede na to je Dropbox tukaj zmagovalec: hitrejših prenosov ne moremo prezreti v primerjavi z MEGA.

Okrog: Točka hitrosti za Dropbox

Logotip MEGA
Dropbox logotip

5

Enostavnost uporabe

Do MEGA in Dropboxa lahko dostopate prek spleta ali prek aplikacij, ki so na voljo za vse glavne operacijske sisteme, vključno z macOS, Windows in Linux. Vsi ponudniki pomnilnika v oblaku ne podpirajo Linuxa, a oba naša kandidata se uvrščata v naš najboljši oblačni pomnilnik za ožji izbor za Linux, poleg Tresorita in pClouda. Za obe storitvi sta na voljo tudi Android in iOS.

mega-spletni vmesnik

Namizni aplikaciji MEGA in Dropbox delujeta na precej podoben način. Oba omogočata nastavitev mape na trdem disku, ki se samodejno sinhronizira z oblakom. Ponujajo tudi ikono sistemske vrstice ali menijske vrstice, ki omogoča spreminjanje nastavitev ali zagon spletnega vmesnika. 

To je pristop, ki ga je Dropbox populariziral, in videli boste podoben sistem, ki ga danes uporablja večina ponudnikov storitev v oblaku. Če ste že prej uporabljali storitve za shranjevanje v oblaku, se vam nič ne zdi preveč.

Ko namestite Dropbox ali MEGA, boste z desno miškino datoteko dobili tudi dodatne možnosti, na primer, da lahko izberete datoteke za nalaganje. Zdi se, da ima Dropbox rahlo prednost, z dodatnimi možnostmi, ki omogočajo hiter ogled komentarjev ali zgodovino različic datoteke.

Žal Dropbox ni odlična storitev za uporabnike macOS-a in iOS-a, ker so datoteke in mape privzeto urejene po abecednem vrstnem redu, pri čemer so mape zmešane z datotekami. Če imate veliko predstavnosti, je težko najti datoteko ali podmapo, ki jo iščete.

Tudi tega enostavno ne morete spremeniti. Lahko spremenite način razvrščanja datotek, vendar je še vedno zmedeno. Vendar bodo uporabniki sistema Windows ugotovili, da so mape privzeto navedene nad datotekami, tudi na spletnem mestu.

Dropbox svetuje uporabnikom macOS-a in iOS-a, naj to zahtevajo kot funkcijo, zato je malo verjetno, da se bo to spremenilo, če tega ne bo zahtevalo veliko število uporabnikov Apple. Upoštevajoč to, Dropbox ne boste našli na našem najboljšem seznamu za shranjevanje v oblaku za Mac priporočila.

Če ste vezani na Apple-ov ekosistem, potem preverite iCloud ali Sync.com. Najprej si lahko preberete naš pregled Sync.com, ker ni samo naše najboljše priporočilo za shranjevanje v oblaku za uporabnike Mac, temveč je tudi naše priporočilo kot najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za iPhone.

MEGA ali Dropbox za uporabnike sistema Windows in Linux ni veliko. Toda glede na težave, s katerimi se spopadajo lastniki Maca in iPhone, gre v tem krogu za MEGA kot lažjega ponudnika na kateri koli platformi.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za MEGA

Logotip MEGA
Dropbox logotip

6

Sinhronizacija datotek in skupna raba datotek

Storitev za shranjevanje v oblaku je narejena ali razdrobljena glede na to, kako dobro lahko deli ali sinhronizira datoteke. Če tega ne zmore, ne bo tekmoval – to je tako preprosto. Za Dropbox in MEGA je to precej enakomerna slika.

dropbox-sync-online-datoteke

Uporabniki namiznih računalnikov MEGA lahko ob prvi namestitvi aplikacije prenesejo celoten prostor za shranjevanje v oblaku ali pa selektivno sinhronizirajo datoteke in mape, ki jih redno uporabljajo, da prihranijo prostor. Dodatne lokacije za sinhronizacijo lahko dodate tudi v nastavitvah MEGA, čeprav to ni najpreprostejši postopek.

Dropbox ponuja dve različni metodi za sinhronizacijo datotek, z eno podobno kot MEGA. Prva možnost za uporabnike Dropboxa je selektivna sinhronizacija, ki vam omogoča, da se odločite, katere datoteke in mape se bodo sinhronizirale na vaš trdi disk in katere bodo ostale v oblaku. 

To je podobno kot MEGA, vendar pomeni, da na trdem disku ne vidite celotne vsebine pomnilnika v oblaku. Vse datoteke ali mape, ki ste jih izbrali, se ne prikažejo.

Da bi odpravil to težavo, Dropbox ponuja pametno sinhronizacijo. To vam omogoča ogled vseh datotek in map v računalniku, lahko pa nastavite nekatere datoteke, ki jih želite shraniti v shrambi v oblaku. Na vašem računalniku bodo vidni in bodo naloženi, ko jih boste morali uporabljati, vendar do takrat ne bodo zavzeli nobenega prostora..

Ta funkcija je eden od razlogov, da je bil Dropbox drugo najboljše priporočilo za ožji izbor naših najboljših podjetniških datotek in ožji ponudnik ponudnikov, tik pod Egnyte Connect. Dropbox nima nobenih kvot za prenos datotek, razen omejitev za shranjevanje, zato lahko vsebino naložite in naložite, kolikor želite..

V nasprotju s tem MEGA za mesečno nalaganje in prenos datotek uporablja mesečno kvoto. Za osebne račune so te kvote enake vaši skupni zmogljivosti za shranjevanje, zato niso nepomembne. Če pa nalagate in prenašate veliko velikih datotek, boste morda hitro videli kvoto.

Skupna raba datotek z Dropboxom in MEGA

Kar zadeva skupno rabo datotek, oba ponudnika ponujata precej značilne funkcije. Dropbox vam omogoča skupno rabo datotek z vseh platform, tudi prek mobilnih aplikacij in spleta. Ustvarite lahko skupno povezavo, ki jo lahko pošljete drugim in jim omogočite dostop samo do branja ali datotek v celoti za urejanje.. 

Za te povezave lahko spremenite številne nastavitve. Lahko določite datum poteka, dodate geslo in onemogočite prenose, čeprav je to na voljo samo v Dropbox Professional ali poslovnih načrtih. Dropbox se tako uvrsti na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku, vendar obstajajo boljše možnosti, na primer Sync.com.

egnyte-vs-dropbox-dropbox-business-deljenje datotek

Podobne funkcije boste našli tudi pri MEGA, saj boste lahko ustvarili skupne povezave do datotek in map ter določili datume poteka in dodali gesla. Za uporabo teh funkcij boste potrebovali plačan račun.

Kot smo že omenili, MEGA ponuja šifriranje ničelnega znanja (nekaj, kar Dropbox ne). Povezave lahko daste v skupno rabo tako, da zagotovite kopijo ključa, ki drugim uporabnikom omogoča ogled ali urejanje datotek. Povezave lahko delite brez ključa, vendar boste končnemu uporabniku morali ročno priskrbeti ključ za dešifriranje, da ga odpre.

Če se odločite za zadnjo možnost, ni pomembno, ali je povezava v skupni rabi ali ukradena, ker do datotek lahko dostopajo le uporabniki s ključem za dešifriranje, zaradi česar je MEGA varnejša storitev za skupno rabo datotek.

Na splošno je to težko tekmovanje. Dropbox dobro deluje s svojo pametno funkcijo sinhronizacije, ki vam omogoča, da prihranite prostor v računalniku in ne sinhronizirate vseh datotek. Uporablja tudi sinhronizacijo na ravni blokov, da prihrani čas pri nalaganju datotek za datoteke, ki jih spremenite.

Vendar pa MEGA ponuja varen način za skupno rabo datotek in omogoča skupno rabo povezav do datotek brez ključa za dešifriranje, kar pomeni, da do njih lahko dostopajo le uporabniki, ki jim zaupate. To je lahko odvisno od vaših potreb – ali pa je nesmiselno. 

Pametna sinhronizacija je zmagovalna funkcija, vendar le pravična, zato se Dropbox loti tega kroga.

Okrog: Točka sinhronizacije datotek in skupna raba za Dropbox

Logotip MEGA
Dropbox logotip

7

Lastnosti

MEGA in Dropbox poleg standardnih funkcij, ki jih ponuja večina storitev za shranjevanje v oblaku, ponujata še nekaj edinstvenih dodatnih funkcij.

Na MEGA, kjer je paranoja del etosa, je na voljo šifriran klepet z drugimi uporabniki MEGA. To je podobno kot druge šifrirne storitve za šifriranje, kot je WhatsApp. Datoteke lahko tudi delite prek aplikacije za klepet, pa tudi za zvočne in video klice.

mega-megabird

Če uporabljate poštni odjemalec Mozilla Thunderbird, lahko razširitev MEGAbird pošljete velike datoteke prek MEGA, ne pa kot prilogo e-pošte, ne glede na to, katero storitev gostovanja e-pošte uporabljate. Obstaja tudi MEGAcmd, orodje z ukazno vrstico, ki omogoča pisanje skriptov za avtomatizacijo opravil ali zagon ukazov v MEGA neposredno brez odjemalca GUI.

Dropbox za ustvarjalce dokumentov ponuja papir. To je enotna aplikacija z neomejeno stranjo dokumentov, ki omogoča shranjevanje besedila, slik in videoposnetkov, ne da bi vsebino shranili v datoteke. To je orodje za zapisovanje in sodelovanje, a kot smo omenili v pregledu Dropbox Paper, je v primerjavi s storitvami, kot so Google Dokumenti, precej osnovno..

Vendar pa bodo profesionalni uporabniki morda našli večjo uporabo iz Dropbox Showcase. To je orodje za portfelj, ki vam omogoča, da delite svoje preteklo delo. Na voljo so različne predloge, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje pametnih strani za gostovanje vaše vsebine, kar je kot nalašč za poslovne uporabnike ali samostojne strokovnjake. To orodje je na voljo samo za račune Dropbox Professional ali Business.

Kjer Dropbox resnično sije, je sodelovanje. Dropbox se neverjetno dobro integrira tako z Microsoft Officeom kot z Google Docs. Delate lahko z datoteko Word ali Google Docs, sodelujete z drugimi ljudmi in shranite spremembe, ne da bi kdaj zapustili svoj Dropbox račun. Datoteke se samodejno zaženejo v ustreznih aplikacijah, kar vam omogoča enostavno preklapljanje med storitvami. 

Te funkcije sodelovanja pomagajo potisniti Dropbox na vrh našega najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za ožji izbor sodelovanja, prav tako pa v tem zadnjem krogu postane pravičen zmagovalec.

Okrogla: Funkcije točka za Dropbox

Logotip MEGA
Dropbox logotip

8

Razsodba

Ne preseneča, da se je ta boj za MEGA proti Dropboxu izkazal za blizu. Medtem ko se je MEGA v prejšnjih krogih dobro odrezala, je Dropbox potisnil nazaj. Vendar pa ni bilo dovolj, saj je MEGA vzela štiri točke v primerjavi s tremi Dropboxov.

Zmagovalec: MEGA

MEGA je dosegla jasne zmage na področju varnosti in zasebnosti, kar ni povsem presenetljivo, saj je bila ustanovljena s temi značilnostmi. Tako MEGA kot Dropbox sta bila blizu cene in enostavnosti uporabe, vendar je MEGA zmagala, ker ponuja večjo količino brezplačnega prostora za shranjevanje in je lažja za uporabo na vseh platformah. Za razliko od Dropboxa, MEGA ni tako težko uporabljati v iOS ali Mac.

Vendar pa je Dropbox odnesel nekaj zmag. Zahvaljujoč uporabi sinhronizacije na nivoju blokov je Dropbox uspel v svojem hitrostnem krogu, s podobnim uspehom pri sinhronizaciji datotek in skupni rabi, zahvaljujoč odličnemu pametnemu sistemu za sinhronizacijo. Končno je Dropbox zahteval, da smo končne funkcije dosegli zaradi odličnih integracij s Officeom in Google Docs, zato je idealen za sodelovanje.

To je bil blizu rezultatov, in čeprav je MEGA v tej primerjavi Dropbox vs Mega dosegla skupnega zmagovalca, je v resnici odvisno, kaj želite od svoje shrambe v oblaku. 

Če ga nameravate uporabiti za sodelovanje ali za hitro deljenje datotek, je Dropbox veliko močnejša izbira. Če iščete nekaj, s čimer bodo vaši podatki varni in zasebni, je MEGA najboljša možnost.

Vedno smo željni slišati o vaših izkušnjah s katerim koli od teh ponudnikov, zato vas prosimo, da nam vaše komentarje sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map