Če bi koga prosili, naj poimenuje pet storitev za shranjevanje v oblaku, bi bilo dobro, da bi Dropbox, Google Drive in OneDrive dobili omembo.


Ne preseneča, zakaj. Dropbox je storitev za shranjevanje v oblaku, ki je koncept resnično popularizirala, Microsoft in Google pa sta dva največja igralca naokoli. Če razmišljate o prijavi za shranjevanje v oblaku, se boste morda vprašali, kdo je zmagal v boju med Dropboxom in Google Drive proti OneDriveu glede funkcij, cen in več.

Upamo, da se bomo sami odločili za to primerjavo treh najbolj znanih rešitev za shranjevanje v oblaku.

Kaj je bolje: Google Drive proti OneDrive proti Dropboxu?

Gre za tri ogromna imena v oblačni shrambi, torej katera se izkaže kot najboljši ponudnik za shranjevanje v oblaku? Hiter odgovor je OneDrive. No, od teh treh: Google Drive proti Dropbox proti OneDrive. Vendar je Sync.com naš absolutni favorit.

Microsoft OneDrive je preprost za uporabo in ponuja hitro sinhronizacijo. Čeprav ni najbolj varna storitev za shranjevanje v oblaku na trgu, še vedno ponuja boljše varnostne funkcije kot druga dva ponudnika. To je tudi prva storitev, ki jo priporočamo v naši primerjavi za shranjevanje v oblaku.

Dropbox ocenjuje zelo dobro za funkcije, še posebej, če iščete izdelek, ki je idealen za sodelovanje pri Office in Google dokumentih. Vendar ima nekaj pomanjkljivosti, zlasti za Mac in iOS uporabnike, ki jih bomo podrobneje opisali. Google Drive ponuja največ brezplačnega prostora za shranjevanje in boljše storitve za stranke, vendar obstajajo znane težave z zasebnostjo. 

Preden se podrobneje lotimo, je kratka razlaga, kako bo ta primerjava delovala.

Nastavitev bitke: Dropbox proti OneDrive proti Google Drive

Da bi to primerjavo čim bolj pošteno poskušali, smo jo razdelili na devet ključnih področij, za katere menimo, da so najpomembnejša pri izbiri ponudnika za shranjevanje v oblaku. Primerjali bomo ponudnike na vsakem od teh področij.

Na koncu vsakega kroga bomo razglasili zmagovalca, če ga bo. Če je krog preblizu, da bi ga bilo mogoče poklicati, se lahko konča v dvo- ali trosmernem izidu. Na koncu devetih krogov seštejemo vse rezultate. 

Ponudnik, ki bo dobil največ krogov, bo okronan za skupnega zmagovalca. Brez dodatnega aduta naj se boj začne!

1

Lastnosti

OneDrive je Microsoftov izdelek, zato se zelo lepo igra z drugimi Microsoftovimi aplikacijami. Če na primer v Outlooku prejmete priponko, jo lahko z desno miškino tipko kliknete in shranite neposredno v katero koli mapo OneDrive po vaši izbiri..

Kot del naročnine na Office 365 dobite tudi 60 minut Skype-a za klicanje mobilnih telefonov in stacionarnih telefonov. Datoteke, fotografije ali mape OneDrive lahko delite neposredno prek samega Skypea. O nekaterih drugih funkcijah lahko preberete v našem pregledu OneDrive.

Prav tako Google Drive brezhibno deluje z drugimi Googlovimi aplikacijami, kot so Google Dokumenti in Google Sheets. Microsoft OneDrive je vključen v storitve tretjih proizvajalcev. V vmesniku Google Drive lahko uporabite predstavnostne predvajalnike, urejevalnike fotografij in videov, računovodsko programsko opremo in drugo.

Tudi integracija z Gmailom je odlična. Datoteko iz Google Drive lahko pripnete neposredno v oknu “sestavi”. Oglejte si naš pregled Google Drive, če želite izvedeti več.

Dropbox_paper_empty

Dropbox nima svojega pisarniškega paketa ali e-poštnega odjemalca, ima pa dve svoji aplikaciji: Paper in Showcase. Papir je osnovna aplikacija opomb, ki omogoča vstavljanje besedila, slik, videoposnetkov in celo odrezkov kode. Kot smo razpravljali v pregledu Dropbox Paper, je njegova uporabnost precej omejena, zlasti v primerjavi z Google Docs ali Microsoft Word (ali OneNote, za to zadevo.)

Ena zanimivost je Dropbox Showcase, ki omogoča skupno rabo datotek v portfelju profesionalnega izgleda. Če že plačujete za Dropbox Professional in morate delo poslati strankam, je to dober način, vendar to ni samo po sebi značilnost.

Funkcije sodelovanja

Vsi trije ponudniki ponujajo odlična orodja za sodelovanje, zato priporočamo vse tri v najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za ožji izbor. To ne preseneča, saj sta za nekatere najbolj priljubljene pisarniške aplikacije tam odgovorna dva ponudnika.

Kot smo že omenili, OneDrive omogoča brezhibno integracijo z aplikacijami Microsoft Office. Če je datoteka v skupni rabi z drugimi, lahko dokument hkrati delate vsi. Videli boste, kdo še dela v datoteki, in vse njihove spremembe v realnem času. Vse spremembe se samodejno shranijo v vaš račun OneDrive. 

Integracija Google Drive deluje na podoben način z Googlovimi lastnimi pisarniškimi aplikacijami, kot sta Google Dokumenti in Google Preglednice. Ogledate si lahko, kateri drugi sodelavci si ogledujejo datoteko, njihovo ime pa je prikazano kot barvni kazalec, ko dodajo novo besedilo.

Spletni vmesnik Google Drive

Dropbox nima svojih pisarniških aplikacij, zato lahko pričakujete, da je manj uporaben kot orodje za sodelovanje. Pravzaprav je ravno obratno, saj Dropbox deluje z datotekami Microsoft in Google Docs. Če želite preklopiti med storitvami, vam Dropbox to olajša.

Kliknite kateri koli Googlov dokument v shrambi Dropbox in odprl ga bo v ustrezni Googlovi aplikaciji. Sodelujete lahko na popolnoma enak način kot pri Googlovih dokumentih v Googlu Drive, vendar bodo vaše spremembe samodejno shranjene v Dropbox.

Pri datotekah Microsoft Office lahko sodelujete na popolnoma enak način kot v OneDrive. Microsoftove datoteke datotek lahko celo odprete v Google Dokumentih, Preglednicah ali Diapozitivih in urejate. Datoteke bodo še vedno shranjene v shrambi Dropbox v izvirnih Microsoftovih oblikah. 

Dropbox vam omogoča, da se ne odločite, katero storitev želite uporabljati. To je že samo po sebi lahko zmagovalna funkcija, vendar boste za uporabo storitve morda morali plačati za dostop do Officea (Google Dokumenti so brezplačni).

Tukaj ni veliko med OneDrive in Google Drive, vendar s podporo za dodatne storitve tretjih strank Google Drive izpodriva OneDrive, da je tukaj skupni zmagovalec..

Krog: Funkcije točke za Google Drive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

2

Cenitev

Vsi trije ponudniki ponujajo nekaj ravni brezplačnega prostora za shranjevanje. Dropbox ponuja le 2 GB. OneDrive je opremljen s 5 GB, čeprav lahko v osebni trezor shranite največ tri datoteke, funkcijo, ki si jo bomo podrobneje ogledali pozneje. 

Google Drive je med našimi tremi konkurenti najvišji med našimi najboljšimi ponudniki brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, saj ponuja velikodušnih 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Če iščete le malo prostora za shranjevanje svojih osebnih datotek, si oglejte naš vodič o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za osebno uporabo. 

Plačane stopnje so stvari, kjer se zapletejo. Načrti za Dropbox se začnejo pri 11,99 USD na mesec za načrt Dropbox Plus ali 9,99 USD na mesec, ko se plačujejo letno. Na voljo je 2TB prostora za shranjevanje, pa tudi nekatere dodatne funkcije, vključno z mobilnimi mapami brez povezave in prednostno podporo po e-pošti.

Načrt Dropbox Professional prevzame še več, s 3TB prostora za shranjevanje po 19,99 USD na mesec (16,58 USD na mesec na letnem načrtu). To doda dodatne funkcije, kot sta iskanje v celotnem besedilu in Dropbox Showcase, portfeljski izdelek, ki smo ga že omenili.

Na Dropboxu so na voljo tudi tri poslovne stopnje, načrt Business Standard pa daje 5TB za 15 USD na uporabnika na mesec. Če to ni dovolj, lahko z načrtom Dropbox Business Advanced zgrabite “neomejeno” shrambo za 25 USD na uporabnika na mesec. Več o delovanju poslovnih ravni lahko preberete v našem pregledu Dropbox Business. 

Obstaja tudi načrt Dropbox Enterprise, vendar je to prilagodljiva rešitev za velika podjetja, zato se boste za ponudbo morali obrniti na Dropbox. Morda bi bilo vredno, da to storite, če je to vaš primer uporabe, saj je Dropbox prišel na vrh našega seznama najboljših oblakov za shranjevanje v podjetju.

Če pogledamo OneDrive, začne plačevati shranjevalne programe s 100 GB za samo 1,99 USD na mesec, čeprav to ne pride do dostopa do aplikacij Office. 

Osebni načrt Office 365 znaša 6,99 USD na mesec (vzeti za 5,83 USD na mesec, če se plačuje letno) za 1TB prostora za shranjevanje, pa tudi za namizne različice Outlook, Word, Excel in Powerpoint. Domači načrt Office 365 znaša 9,99 USD na mesec (8,33 USD na mesec se plačuje letno) z 1 TB prostora za shranjevanje za do šest ljudi.

Načrti za OneDrive

Tako kot Dropbox, tudi OneDrive ponuja tri poslovne načrte. Domišljijsko poimenovan OneDrive za poslovni načrt 1 je 5 dolarjev na mesec na uporabnika in daje 1 TB prostora za shranjevanje. OneDrive for Business Plan 2 ima na voljo 10-krat na mesec neomejeno skladiščenje na uporabnika. Oba načrta zahtevata letno zavezo in nimata dostopa do programov Office. 

Načrt programa Office 365 Business Premium je načrt, ki ga boste potrebovali, če želite dostop do sistema Office, po 15 USD na mesec za neomejeno shranjevanje. Če se letno naročite, lahko to znižate na 12,50 USD na mesec.

Cene storitve Google Drive niso preveč podobne OneDriveu. Prvi plačljivi načrt Google Drive znaša 1,99 USD na mesec za 100 GB. Zgrabite lahko 200 GB za 2,99 USD na mesec ali 2 TB za 9,99 USD na mesec. Za letne naročnine so na voljo tudi popusti.

Večje načrte je mogoče kupiti le mesečno, in sicer 10TB po 99,99 USD na mesec, 20TB pri 199,99 USD na mesec in 30TB za neverjetnih 299,99 USD na mesec. Skupni prostor za shranjevanje je razdeljen med več Googlovih storitev, vključno s storitvijo Drive, Gmail in Google Photos. 

Obstaja možnost, da svojo shrambo delite z do petimi družinskimi člani, razen začetnih 15 GB brezplačnega prostora. Tako kot drugi ponudniki obstajajo tudi tri poslovne možnosti. 

Osnovni načrt G Suite je 6 USD na mesec na uporabnika, na voljo pa je 30 GB prostora za shranjevanje. Poslovni načrt G Suite znaša 12 USD na mesec na uporabnika, ki je zapakiran z neomejenim pomnilnikom, načrt G Suite Enterprise pa 25 dolarjev na mesec za vsakega uporabnika, z neomejenim pomnilnikom in dodatnimi funkcijami, kot so napredni nadzor podjetij in preprečevanje izgube podatkov za Gmail in Google Drive.

Če ne želite shraniti ogromne količine podatkov, potem obstajajo ugodne možnosti vseh treh ponudnikov za shranjevanje v oblaku. Pravzaprav so vsi trije v našem vodniku najboljši način za shranjevanje 1TB v oblaku.

Neomejeno skladiščenje ni vse videti 

Če iščete neomejeno shranjevanje v oblaku, vam priporočamo, da si ogledate najboljše neomejene ponudnike spletnega pomnilnika. Vsi trije ponudniki v tej primerjavi ponujajo tako imenovano “neomejeno shranjevanje”, vendar to ni nujno popolna slika.

Na primer z naprednim načrtom Dropbox Business začnete s 3TB. Če dostopate do celotnega neomejenega zneska, se morate najprej obrniti na podporo Dropbox.

OneDrive deluje na podoben način. Za naročnine z več kot petimi uporabniki bo sprva dobil 1TB prostora za shranjevanje, kar lahko poveže do 5TB na uporabnika. Vse nad tem je treba zahtevati s podporo za OneDrive, ki bo nato povečala razpoložljivi prostor do 25TB na uporabnika. 

Poleg tega boste morali pogledati skupinske načrte programa SharePoint in druge podjetniške ali neprofitne načrte, za katere je potrebna odobritev Microsofta.

Prav tako so uporabniki G Suite Business omejeni na 1TB na uporabnika za manj kot pet uporabnikov. Če želite imeti neomejen dostop, morate uporabljati več kot pet uporabnikov vašega prostora za shranjevanje.

Za večino osebnih uporabnikov bo 2TB običajno dovolj prostora za shranjevanje. To lahko dobite nekoliko ceneje, če se odločite za Google Drive proti Dropboxu. Osebni načrti OneDrive ponujajo le do 1 TB prostora za shranjevanje, čeprav to vključuje tudi namizne aplikacije Microsoft Office. 

Ker Google Drive ponuja največjo količino brezplačnega prostora za shranjevanje, najcenejšo osebno opcijo 2TB in daleč najboljšo neomejeno možnost, je Google Drive zmagovalec pri cenah.

Krog: cena za Google Drive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

3

Sinhronizacija datotek

Dropbox je podjetje, ki je najprej populariziralo model mape za sinhronizacijo, ki ga uporabljajo vsi trije ponudniki. Dropbox v računalniku nastavi mapo za sinhronizacijo, ki jo lahko uporabite, pri čemer so datoteke ali mape, ki so v tej mapi, sinhronizirane v oblak. 

Vsi trije ponudniki ponujajo tisto, kar Dropbox imenuje “selektivna sinhronizacija”. Omogoča vam, da izberete, katere mape se sinhronizirajo s trdim diskom in katere ostanejo samo v oblaku, da prihranite prostor na disku. Nesincizirane mape ne bodo vidne na vašem računalniku.

Dropbox to odpravi s programom Smart Sync, ki je na voljo za načrte Plus, Professional in Business. To je odlična funkcija, s pomočjo katere je Dropbox s sinhronizacijo prišel na sam vrh našega seznama najboljših oblakov za shranjevanje v oblaku. Omogoča vam, da datoteke nastavite kot “samo na spletu”, kar pomeni, da se bodo datoteke prikazale v mapi za sinhronizacijo v računalniku, vendar ne bodo zasedale prostora na vašem pogonu.

dropbox-sync-online-datoteke

OneDrive ima podoben sistem, imenovan Files On-Demand. Če prenesete spletno datoteko, bo ostala na trdem disku, ko jo zaprete. Za vrnitev na spletno spletno stran boste morali klikniti z desno miškino tipko in izbrati »sprosti prostor«. 

Žal Google Drive ne ponuja možnosti pametne sinhronizacije. Če ne želite, da datoteke na vašem trdem disku zasedejo prostora, jih ne boste mogli videti v mapi Google Drive. Vendar lahko za vaše fotografije ponudi neomejeno prostora za shranjevanje, pod pogojem, da jih Google Drive najprej želite pustiti, da jih stisne.

Sinhronizacija na ravni blokov in zgodovina različic

Eden najpomembnejših dejavnikov pri izbiri ponudnika za shranjevanje v oblaku je hitrost sinhronizacije in ali ponudnik, ki ga izberete, uporablja sinhronizacijo na ravni blokov. To razdeli vsako datoteko na manjše koščke. Ko se datoteka spremeni, se sinhronizira samo tisti del, ki se spremeni, kar odpravi potrebo po ponovni sinhronizaciji celotne datoteke.

To lahko znatno pospeši čas sinhronizacije, zlasti za velike datoteke. Če svoj pomnilnik uporabljate bolj za manjše datoteke, potem preverite naš seznam najboljših oblakov za shranjevanje dokumentov. 

Tako Dropbox kot OneDrive uporabljata sinhronizacijo na nivoju bloka in se ujemata z drugimi ponudniki velikih imen, kot je pCloud. OneDrive je to metodo uporabljal samo za svoje datoteke datotek Microsoft Office, zdaj pa za večino glavnih datotek uporablja sinhronizacijo na ravni blokov. Google Drive še vedno ne uporablja kopiranja datotek na ravni blokov. 

onedrive-selective-sync

Zgodovina različic je še ena koristna funkcija shranjevanja v oblaku. Omogoča vam, da datoteke povrnete v prejšnje različice, če niste zadovoljni s spremembami. Dropbox ponuja zgodovino različic do 180 dni. Dropbox pravzaprav naredi seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za različice, poleg Sync.com in Google Drive.

OneDrive omejuje zgodovino različic na 30 dni za osebne račune. Pri poslovnih računih je privzeto shranjeno do 500 različic. Zdi se, da zgodovina različic Google Drive nima omejitev, vendar v dokumentaciji piše, da lahko združi spremembe in tako prihrani prostor. 

Dropbox ponuja tudi funkcijo, imenovano “previjanje nazaj”. To vam omogoča, da se vrnete na prejšnjo različico celotnega računa Dropbox, če imate težave, kot je virus. OneDrive ima podobno funkcijo, imenovano “obnavljanje datotek”, ki je vključena v osebne in poslovne načrte z omejitvijo največ 30 dni. 

Google Drive ne ponuja enakih zmogljivosti. V vseh datotekah si lahko ogledate seznam nedavnih dejavnosti in se vrnete na starejše različice posameznih datotek, vendar ni mogoče obnoviti celotnega pogona v prejšnje stanje.

Tako Dropbox kot OneDrive ponujata funkcije pametnega sinhroniziranja in previjanja nazaj, s katerimi se Google Drive ne more ujemati, čeprav ponuja različico datotek. Google Drive tudi ne uporablja sinhronizacije na ravni blokov, za razliko od drugih dveh ponudnikov.

Med njimi ni veliko, toda z daljšo zgodovino datotek je Dropbox boljša možnost.

Okrog: Točka sinhronizacije datotek za Dropbox

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

4

Deljenje datotek

Vsi trije ponudniki omogočajo preprosto izmenjavo datotek z ustvarjanjem povezav, ki jih lahko delite. Dropbox je celo prišel na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za skupno rabo, čeprav so ga drugi plačani ponudniki, kot sta pCloud in Tresorit, premagali.

Vsaka storitev vam omogoča, da določite, ali lahko prejemnik datoteko ureja ali si ogleda. Google Drive omogoča tudi nastavitev, kdo lahko komentira dokument. Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodič o skupni rabi datotek v Googlu Drive.

Dropbox in OneDrive omogočata tudi zaščito povezav z geslom in določitev datumov veljavnosti, da zagotovite začasen dostop. Google Drive vam to ne omogoča, razen če nimate plačanega računa za Google Drive za podjetja.

Skupna raba datotek prek povezav je preprost, vendar učinkovit način, ki poenostavlja pošiljatelja in prejemnika. To je eden od razlogov, da so vsi trije ponudniki poleg Egynyte in Sync.com na našem seznamu najboljše shrambe v oblaku za več uporabnikov..

Skupna raba velikih datotek

Kar zadeva skupno rabo velikih datotek, obstajajo nekatere razlike v največji velikosti datoteke, ki jo lahko naložite. Če imate veliko velikih datotek, ki jih želite shraniti, si oglejte naš rob najboljšega prostora za shranjevanje velikih oblačil. 

OneDrive vam bo omogočil nalaganje in skupno rabo datotek do velikosti 100 GB. Vaš prejemnik ne bo potreboval Microsoftovega računa ali je prijavljen, da bi videl datoteko.

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

Google Drive vam omogoča nalaganje datotek do velikosti 5 TB, razen če gre za dokumente, preglednice ali predstavitve, kjer veljajo druge omejitve datotek.

Dropbox ima posebno možnost za skupno rabo večjih datotek. Velikost datoteke je na brezplačnih računih omejena na 100 MB, 2 GB za načrt Dropbox Plus in 100 GB za načrt Dropbox Professional z enakimi omejitvami za poslovne račune. Namesto da bi delili prvotno datoteko, Dropbox ponuja kopijo; kakršne koli spremembe, ki so bile opravljene, ne bodo uporabljene za izvirno datoteko.

Google Drive vam ne dovoljuje nastavitve datumov veljavnosti skupnih povezav na osebnih računih, vendar lahko delite večje datoteke kot drugi ponudniki. Vendar pa veliki večini uporabnikov ne bo treba deliti datotek, večjih od 100 GB. 

Datumi veljavnosti povezav so veliko bolj uporabna funkcija in OneDrive je v tem krogu zmagal s podporo za datoteke do 100 GB in deljenje datotek z imetniki računov, ki niso Microsoftovi.

Okrog: Točka skupne rabe datotek za OneDrive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

5

Enostavnost uporabe

OneDrive in Google Drive ponujata namizne odjemalce za Windows in macOS, če pa imate Linux, nimate sreče. OneDrive je nameščen v sistemu Windows 10, vendar ga boste morali uporabljati. Dropbox ponuja odjemalce za Windows, macOS in Linux in ga je poleg pCloud in MEGA (preberite naš Dropbox vs MEGA kos) uvrstil na naš seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za uporabnike Linuxa..

Vsi trije ponudniki uporabljajo isto preizkušeno metodo za sinhronizacijo map z dostopno sistemsko vrstico ali ikono menijske vrstice, ki omogoča hitro spreminjanje nastavitev. Izkušnja je na vseh treh platformah precej podobna.

Majhna težava s tem pa je ikonografija. V osupljivem znaku izvirnosti oba Google Drive in OneDrive uporabljata ikone v obliki oblaka, ti pa sta videti (za naše oči) dokaj podobni. 

Amazon Prime Photos uporablja tudi ikono oblaka, tako da boste morda imeli več kazalcev, preden boste našli tisto, ki jo želite. Dropbox vsaj uporablja precej izrazito ikono polja.

Za uporabnike Mac je težava spletne aplikacije Dropbox ta, da najprej ne navaja map. Privzeto je seznam vseh datotek in map po abecednem redu, ne glede na vrsto. Če imate veliko mapo s fotografijami in podmapami, boste morda morali prelistati tisoče slikovnih datotek, preden boste našli mapo, ki jo iščete.

dropbox-spletna aplikacija

Ni načina za odpravo tega; lahko razvrstite po vrstah, vendar mape ne postavljajo na vrh. Zdi se, da tudi noben problem ni okoli. To je nekoliko razočaranje, vendar še vedno priporočamo druge ponudnike kot boljše možnosti, na primer OneDrive ali Sync.com, ki so naredili naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Mac.

Treba je opozoriti, da se ta težava ne pojavlja pri spletni aplikaciji Dropbox v operacijskem sistemu Windows; mape se pojavijo pred datotekami, kot bi pričakovali. Dropbox pravzaprav predstavlja naš seznam najboljših storitev za shranjevanje v oblaku za Windows.

Kljub temu gre za manjšo težavo, vendar boste morda želeli poiskati drugje, če ste uporabnik Maca. S skoraj brezhibnimi vmesniki sta OneDrive in Google Drive boljši, čeprav OneDrive tu zmaga zaradi svoje Windows integracije.

Krog: Točka enostavnosti uporabe za OneDrive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

6

Aplikacija za mobilne naprave

Vsi trije ponudniki ponujajo mobilne aplikacije za Android in iOS. Vsi na splošno so videti precej podobni, čeprav ima aplikacija Dropbox hudo napako v različici iOS, kot bomo videli v kratkem. V vseh treh aplikacijah v Androidu smo videli dobro uspešnost, vse tri pa so naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za ožji izbor Android. 

V mobilni aplikaciji Google Drive so na voljo štirje glavni zavihki. Na zavihku »domov« so prikazane vaše najnovejše datoteke, na zavihku »X« so vaše najljubše datoteke ali mape, na zavihku »v skupni rabi« so prikazane datoteke, ki ste jih dali v skupno rabo, na zavihku »splošne datoteke« pa lahko dostopate do vseh Google Drive datoteke.

OneDrive je podoben, vendar vključuje stran s fotografijami, ki omogoča iskanje po fotografijah po krajih, oznakah in drugo. Aplikacija Dropbox vključuje tudi razdelek računa, v katerem si lahko ogledate ustrezne informacije, na primer koliko prostora za shranjevanje trenutno uporabljate.

dropbox-mobile-app

Frustrirajoče je, da v aplikaciji Dropbox za iOS nastopi enaka težava kot pri spletni aplikaciji na Macu: datoteke in mape so navedene abecedno, zato ne moremo prisiliti aplikacije, da najprej seznami mape. Če ste zaklenjeni v Apple-ov ekosistem, imate veliko slabšo uporabniško izkušnjo v spletu in mobilnih napravah.

Lahko pa si oglejte našo ponudbo najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za iPhone, kjer se iCloud, Google Drive in pCloud omenjajo.

Dodajanje datotek v shrambo v oblaku iz aplikacije

Vse tri aplikacije vam omogočajo nalaganje datotek iz telefona, ne glede na operacijski sistem. S kamero znotraj aplikacije lahko tudi fotografirate, ki se naložijo neposredno v vaš prostor za shranjevanje, ne da bi jih shranili v telefon.

Skeniranje dokumentov je koristna funkcija, ki fotografira dokument, ga samodejno obreže, da odstrani vse odvečne, nato pa obdela sliko, da jo splošči, če fotografija ni bila posneta neposredno od zgoraj. Tako Dropbox kot OneDrive ponujata to funkcijo v mobilnih napravah.

dropbox-lastnosti-mobilno skeniranje

OneDrive omogoča skeniranje dokumentov, belih desk, vizitk in standardnih fotografij z različnimi nastavitvami za vsakega. Nastale slike so prikazane v celoti. Dropbox ima samo eno privzeto nastavitev, slika pa je shranjena črno-belo. 

Na splošno so vse tri aplikacije dokaj podobne. Vendar Dropbox in OneDrive ponujata uporabne funkcije za optično branje, ki jih Google nima. OneDrive z večjo funkcionalnostjo in nekoliko boljšimi funkcijami prinaša mimo Google Drive, da bi bil tukaj zmagovalec, čeprav vse tri aplikacije ponujajo precej dobro izkušnjo v mobilnih napravah.

Krog: Mobile App Point za OneDrive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

7

Varnost

Ta krog bomo začeli z jasno točko: ni pomembno, kje sedite v razpravi OneDrive proti Dropboxu in Google Drive, ker nobena od teh storitev ni odlična za varnost, in razložili vam bomo, zakaj.

Zlati standard za varnost pri shranjevanju v oblaku je šifriranje z ničelnim znanjem. Ta vrsta šifriranja pomeni, da vaš ponudnik ne shrani kopije vašega šifrirnega ključa, tako da ne more dešifrirati datotek, čeprav bi to želel. Tako je tudi z našim najljubšim ponudnikom za shranjevanje v oblaku, Sync.com.

Na žalost noben od teh treh ponudnikov ne ponuja šifriranja ničelnega znanja. Če iščete dodatno varnost, si oglejte naš vodič o najboljših oblačnih storitvah z ničelnim znanjem. Druga možnost je uporaba programske opreme za šifriranje drugih proizvajalcev, na primer Boxcryptor, ki lahko šifrira vaše datoteke, preden jih naložite v oblak. Če želite izvedeti več, si oglejte naš pregled Boxcryptorja. 

google-drive-varnost

Čeprav nobeden od naših ponudnikov ne ponuja šifriranja ničelnega znanja, vsi ponujajo industrijsko standardno raven varnosti na drugih področjih. OneDrive for Business uporablja 256-bitno šifriranje AES za podatke v mirovanju in povezave SSL / TLS za podatke v prometu. Podatki se za osebne račune šifrirajo med prevozom in v mirovanju, vendar Microsoft ne določa natančno, katero šifriranje se uporablja. 

Google Drive uporablja 128-bitno in AES-ovo 256-bitno šifriranje za podatke v mirovanju, čeprav ni jasno, kdaj se uporablja vsak protokol. Podatki v tranzitu so šifrirani s protokolom TLS. Dropbox uporablja AES 256-bitno šifriranje za podatke v mirovanju in SSL / TLS za podatke v prometu.

Dodatne varnostne funkcije

Tudi pri storitvah, ki ponujajo šifriranje ničelnega znanja, je vaš račun varen le kot geslo. Vedno priporočamo uporabo močnih gesel, ki si jih je morda težje zapomniti, vendar jih boste lahko varno uporabili z upravljanjem gesel in jih shranili. Oglejte si naš seznam najboljših upravljalcev gesel za informacije o možnostih, kot je Dashlane.

Druga plast zaščite, ki jo lahko uporabite, je dvofaktorska overitev. Ko se prijavite, morate predložiti drugo plast dokazila, da za dostop do svojih podatkov resnično morate biti vi. To je lahko v obliki SMS sporočila ali s pomočjo programa za preverjanje pristnosti, ki ustvari časovno omejeno kodo za uporabo.

Dropbox ponuja dvofaktorno preverjanje pristnosti s pomočjo SMS-a ali aplikacije za preverjanje pristnosti. Če vam to ni dovolj, si oglejte našo ponudbo najboljših možnosti Dropbox za varnost. S storitvijo Google Drive lahko nastavite dvofaktorno preverjanje pristnosti s SMS-om, aplikacijo za preverjanje pristnosti ali s pozivom za obveščanje, če v telefon namestite Googlovo aplikacijo.

Avtenj

S programom OneDrive lahko za prijavo uporabite besedilno sporočilo ali aplikacijo za preverjanje pristnosti ali kot uporabnik sistema Windows lahko s programom Hello Hello dostopate do svojega računa prek prepoznavanja obraza ali prstnega odtisa, odvisno od strojne opreme.

Pred kratkim je OneDrive predstavil novo funkcijo, imenovano “osebni trezor”, ki vas prisili, da uporabite dvofaktorsko preverjanje pristnosti za dostop do česar koli v notranjosti. Po 20 minutah neaktivnosti se samodejno zaklene. Vendar pa ni možnosti za nadgradnjo računa na šifriranje z ničelnim znanjem, kot lahko s storitvijo, kot je pCloud, kot je razloženo v našem pregledu pCloud.

Osebne datoteke trezorja v operacijskem sistemu Windows 10, poleg tega, da zahtevajo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, se sinhronizirajo na območju trdega diska, šifriranem z BitLockerjem. Vendar za Mac ni podobne zaščite, zato če ste ljubitelj Apple, si oglejte naš vodič z najboljšo programsko opremo za šifriranje.

Kot smo že omenili, lahko z aplikacijo OneDrive naložite skenirane dokumente neposredno v trezor, ne da bi jih najprej shranili v telefon. Ko smo testirali aplikacijo, je celo zaznal, da imamo na telefonu nameščene tipkovnice drugih proizvajalcev, in nas je spodbudil, da pri vnosu gesla uporabimo privzeto tipkovnico..

Z vidika varnosti noben ponudnik ne ponuja šifriranja z ničelnim znanjem, zato v naših očeh ne bodo nikoli najboljše shranjevanje v oblaku. OneDrive sicer nudi nekoliko večjo zaščito z osebnim trezorjem, ki vas prisili, da uporabite dvofaktorsko avtentikacijo in se med neaktivnostjo samodejno zaklene.. 

Zaradi tega se OneDrive samo prikrade kot zmagovalec tega kroga.

Krog: Varnostna točka za OneDrive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

8

Zasebnost

Tako kot pri varnosti tudi tukaj noben ponudnik nima velikega ugleda, ko gre za zasebnost. Če iščete ponudnika za shranjevanje v oblaku, ki spoštuje vašo zasebnost, so na voljo boljše možnosti. Nekaj ​​smo jih že označili, vendar preizkusite Tresorit (glejte naš pregled Tresorit) ali Sync.com za alternative, če vam ni všeč, kar ste prebrali tukaj.

Googlov pravilnik o zasebnosti določa, da bo “z uporabo naših storitev” zbiral vsebino, ki jo ustvarjate, nalagate ali prejemate od drugih “in vključuje e-poštna sporočila, dokumente, ki jih ustvarite in komentarje, ki jih ustvarite na Googlovih platformah, kot je YouTube. Google navaja, da te podatke zbira za zagotavljanje boljših storitev in za osebne oglase.

OneDrive je malo manj vsiljiv. Microsoftova politika o zasebnosti navaja, da ne uporablja „tistega, kar pišete v e-pošti, klepetu, video klicih ali glasovni pošti ali svojih dokumentov, fotografij ali drugih osebnih datotek za ciljanje oglasov na vas.“ Kljub temu brez Microsoftovega šifriranja z ničelnim znanjem in datotek s sedežem v ZDA lahko Microsoftovi inženirji dostopajo do vaših datotek, če to zahtevajo.. 

To pomeni, da boste morda imeli neznansko presejanje datotek, kar ni privlačna misel.

nadzorna plošča onedrive-privacy-control

Pravilnik o zasebnosti družbe Dropbox navaja, da zbira vaše podatke iz več razlogov, vključno s “preiskovanjem in preprečevanjem varnostnih težav in zlorabo uporabnikov storitev Dropbox ali Dropbox”. Prav tako priznava, da analizirani podatki vključujejo “vaše stvari”, to je “tisto, kar ste se odločili shraniti v svoj račun Dropbox” – kar pomeni vaše datoteke.

Ne samo to, ampak se vaši podatki razkrijejo tudi »zaupanja vrednim« tretjim osebam, ki vključujejo Amazonove spletne storitve, Google in Zendesk. Dropbox je bil leta 2012 tudi slavno zlomljen, saj je iztekel skoraj 70 milijonov uporabniških gesel, čeprav je od takrat nadgradil svojo igro. Več o stanju zasebnosti Dropbox lahko izveste v našem pregledu Dropbox.

Razodetja PRISM

Leta 2013 je Edward Snowden razkril tajne dokumente NSA za Washington Post in The Guardian. Del razkritij je vseboval informacije o PRISM, nadzornem programu NSA in podjetjih, ki so bila del programa. Ta podjetja so vključevala Facebook, Yahoo, Apple, YouTube in, kar je najpomembneje za to primerjavo, Google in Microsoft.

Izpuščeni dokumenti so trdili, da PRISM dovoljuje agenciji NSA, da zbira vsebino e-poštnih sporočil, klicev in datotek, shranjenih v oblaku. Imenovana podjetja so hitro razjasnila položaj. Microsoft je izjavil, da je dovolil dostop do podatkov strank, samo če je za to prejel “pravno zavezujoče naročilo ali sodni poziv. 

Googlov odgovor je navedel, da “uporabnikom podatke razkrivamo v skladu z zakonom in uporabnike natančno pregledujemo.” Če vas to prestraši, poglejte drugam.

Družba Dropbox ni bila navedena kot eno od podjetij, ki so sodelovala v programu, vendar so v izpuščenih dokumentih pisali, da nameravajo Dropbox dodati kot partnerja. Odgovor podjetja je bil, da pravi, da “ni del nobenega takega programa in ostaja zavezan varovanju zasebnosti naših uporabnikov.”

Tudi brez PRISM-a ameriška zakonodaja, kot je Patriot Act, agencijam dovoljuje, da zahtevajo podatke iz storitev za shranjevanje v oblaku. Ker noben od teh ponudnikov ne ponuja šifriranja ničelnega znanja, bodo te agencije v celoti dostopne. 

Najti zmagovalca je težko, saj se nihče od ponudnikov ne počuti v slavi, ko gre za zasebnost. Google je sicer znan po pridobivanju in uporabi vaših podatkov, Dropbox pa je edini od treh, ki je imel večji hekerski incident. 

Zdi se, da ima OneDrive najmanj vsiljivo politiko zasebnosti, zato je tukaj samo izbrisano, čeprav vaše datoteke temeljijo na ameriški moralki zgodbe: če vas skrbi zasebnost, šifrirajte datoteke s katero koli od naših najboljših šifrirnih programov.

Krog: Točka zasebnosti za OneDrive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

9

Pomoč strankam

Dropbox in Google Drive ponujata podporo po e-pošti, telefonu in 24/7 v živo, čeprav za Google Drive ni klepeta, razen če imate plačan račun. Med testi se je Dropbox live chat odzval skoraj takoj. 

Kakovost podpore je bila razumna, čeprav niso mogli ponuditi rešitve za vprašanja Mac in iOS, razen predlagala, da jo predstavimo kot zahtevo za funkcijo.

Google se je odzval tudi v manj kot minuti. Odzivi so bili na splošno koristni, čeprav nam niso mogli povedati, kakšno šifriranje uporablja storitev. Prav tako so poslali nadaljnja e-poštna sporočila, ki so ponudila še nekaj koristnih informacij v zvezi s poizvedbo, kar je bil prijeten dotik.

google-drive-center za pomoč

OneDrive veliko manj pomaga. Vaše prvo pristanišče je manj uporaben virtualni asistent. Ko zahtevate pogovor z agentom, je edina možnost po e-pošti. 

V 20 minutah smo prejeli odgovor na zalogo, ki je potrdil našo e-pošto, v eni uri pa je prišlo še eno e-poštno sporočilo o naši poizvedbi. Ponovno je bilo manj kot koristno, saj smo svetovali, da se za poizvedbo o poslovnem računu obrnete na naš IT oddelek.

Med delovnim časom smo v petih minutah dobili e-poštni odgovor s povezavo za klepet s strokovnjakom Microsoft OneDrive. Po navedbah podjetja gre za “usposobljene strokovnjake”, ki so izbrani za odgovor na vprašanja, ne pa Microsoftove zaposlene. 

Ko smo prvič poskusili, smo dobili koristen odgovor. Drugič smo dobili zastarele informacije. Bolje bi iskali v Googlu.

Tako Dropbox kot Google Drive sta ponujala podporo za klepetanje v živo, vendar poskusiti klepetati s človekom na OneDriveu je bil precej izziv. Google Drive se je s takojšnjo podporo in koristnimi nadaljnjimi e-poštnimi sporočili spopadel s tem.

Krog: Točka za podporo strankam za Google Drive

Dropbox logotip
Logotip Google Drive
Logotip OneDrive

10

Razsodba

Vedno bo šlo za odločitev, ki temelji na najmanjših maržah. Če ste to prebrali v celoti, boste videli vzorec: skoraj vse naše kategorije so imele tesne vezi, vendar je lahko samo en zmagovalec.

S petimi točkami je zmagovalec te bitke za Dropbox proti Google Drive proti OneDrive OneDrive. Google Drive sledi s tremi točkami, medtem ko Dropbox sedi na dnu s (nepošteno na prvi pogled) eno točko. Na koncu pa je res odvisno od tega, kaj iščete pri ponudniku pomnilnika v oblaku.

Zmagovalec: OneDrive

Če vas skrbi cena, je Google Drive odlična možnost, ki ponuja več prostora za shranjevanje in storitve za ceno, ki jo plačujete, ter dober brezplačen načrt na dnu. Na drugih področjih, kot sta sinhronizacija datotek in skupna raba, sta Dropbox in OneDrive slavo delila, pri čemer sta oba zagotovila popolno različico računa in enostavno deljenje povezav.

OneDrive ponuja sinhronizacijo datotek na bloku z osebnim trezorjem za vaše najbolj občutljive dokumente, zato je napredoval v našem krogu varnosti. Prav tako se je dobro odrezala na številnih drugih področjih, vključno s ponudbo najboljšega vmesnika za uporabnike mobilnih in namiznih računalnikov, saj se Google Drive skoraj ujema z njim.

Vendar ni bilo dobro za podporo strankam. Tam je bil zmagovalec Google, Dropbox pa je ponudil močno uporabno alternativo. 

OneDrive je morda v tej primerjavi OneDrive vs Google Drive proti Dropboxu skupni zmagovalec, vendar to ne pomeni nujno, da je najboljša možnost tam. Če sta varnost in zasebnost glavna vprašanja, so na voljo vrhunski izdelki. Poglejte samo Sync.com ali najprej uporabite šifriranje datotek s storitvijo, kot je Boxcryptor.

Vedno smo radi slišali vaše misli katerega koli od ponudnikov v tej primerjavi. Spodaj pustite svoje komentarje in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me