CloudBerry vs Carbonite: Prilagoditev v primerjavi s priročno

Obstaja veliko storitev, ki lahko varnostno kopirajo vaše podatke, v tem članku pa bomo preučili dve možnosti. Primerjali bomo seznanitev CloudBerry Backup z Wasabijem proti Carboniteom in videli, kaj je na vrhu.


Za Wasabi smo se odločili, ker ima visoko ceno na gigabajt, skupaj z močnimi varnostnimi in podatkovnimi centri v ZDA in kmalu na Nizozemskem, ki pri nalaganju in nalaganju datotek dosega večje hitrosti. To pomeni, da lahko velikost svojega pomnilnika nastavite tako, kot želite. Več informacij o storitvi najdete v našem pregledu Wasabi.

CloudBerry Backup ima partnerja, ker ne predstavlja spletnega varnostnega kopiranja in ne nudi prostora za shranjevanje ali shranjevanja datotek. Deluje kot nadzorni center, ki vam pomaga upravljati varnostne načrte za druge storitve shranjevanja v oblaku.

Karbonit je standardna storitev, vendar je tudi na našem seznamu najboljših spletnih rezervnih rešitev.

Če želite vedeti več o tekmovalcih, preberite pregled CloudBerry Backup in pregled o karbonitu. Če ste zmedeni glede razlike med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo, preberite razlago.

Uporaba varnostne kopije v oblaku je pametna, saj ne morete biti prepričani, kako dolgo bo trdi disk trajal in lahko izgubite podatke zaradi napak ali okvar. S programsko opremo za obnovitev podatkov lahko poskusite obnoviti datoteke, vendar to ni zanesljiv način. Tudi na SSD diskih se ne morete zanesti, saj imajo več podatkovnih napak, tudi če je stopnja napak manj kot 1 odstotek.

V petih krogih bomo videli, kako se storitve med seboj primerjajo, da vam bomo pomagale izbrati enega. Na koncu vsakega bomo imenovali zmagovalca. Po zvonu bomo naredili ponovitev in razglasili skupnega zmagovalca.

1

Vrednost

Pridobiti več za manj denarja je dobra vrednost in imate več možnosti, da najdete načrt, ki ustreza vašim potrebam, če obstaja široka izbira le-teh. Super je, če ponudnik ponudi tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da lahko preizkusite storitev. Če iščete neomejeno varnostno kopijo, si oglejte naš najboljši neomejen spletni seznam varnostnih kopij.

Večina ponudnikov varnostnih kopij v oblaku vam zaračuna število računalnikov in gigabajtov prostora, vendar je CloudBerry Backup drugačen. Ker z njim nimate prostora za shranjevanje, morate kupiti samo enkratno licenco. Najcenejša licenca se imenuje Desktop in stane 49,99 dolarja, najdražja pa Ultimate 299,99 dolarja.

Vendar se to še ne konča, saj boste morali plačati tudi za varnostno kopijo. Wasabi mesečno zaračuna .0049 USD na gigabajt prostora za shranjevanje. Za 1TB na Wasabiju boste morali pomiti 5 USD na mesec, kar je ena najboljših ponudb IaaS na trgu.

cen za cberry v primerjavi z karbonatom

Carbonite ponuja tri načrte za neomejeno skladiščenje: Basic, Plus in Prime. Basic stane 71,99 USD na leto in zagotavlja neomejeno varnostno kopijo z golimi kostmi. Plus je najbolj priljubljen načrt in dodaja varnostno kopiranje zunanjega pogona in samodejno varnostno kopiranje videa za 111,99 USD na leto. Za 149,99 dolarja na leto vam Prime zagotovi storitev kurirja za povrnitev.

Preden se naročite, morate preskusiti storitev. Če se odločite, da je karbonit zelo primeren, lahko za plačilo za dve leti dobite petodstotni popust ali 10 odstotkov za tri. Trenutno nove stranke, ki na kateri koli načrt kupijo dvoletno ali triletno naročnino, prejmejo 20 ali 30 odstotkov popusta oz..

Storitev omogoča tudi varnostno kopiranje več računalnikov. Carbonite Safe Backup Pro se začne pri 287,99 USD na leto in omogoča varnostno kopiranje kar 25 računalnikov in zagotavlja 250 GB prostora za varnostno kopiranje.

cen za cberry-vs-karbonat-karbonat

CloudBerry Backup je v kombinaciji s poceni ponudbo Wasabija cenejši od neomejene varnostne kopije Carbonita. To je še bolj resnično, če upoštevate dolgoročne stroške. V tem krogu je zmagal CloudBerry Backup z Wasabijem.

Okrog: vrednost vrednosti za Cloudberry Backup z MSP360

2

Varnost

Močna varnost bo varovala varnostno kopijo. Njegova moč je odvisna od šifriranja, ki se uporablja pri tranzitu in v mirovanju, kateri protokol varuje vaše datoteke med prenosom itd. V najboljšem primeru storitev šteje kot ničelno znanje, kar pomeni, da lahko le berete datoteke. Pomembna je tudi dvofaktorska overitev, saj pomaga, če nekdo ukrade vaše geslo.

CloudBerry Backup podpira te varnostne metode, vendar je to odvisno tudi od partnerske storitve. Z združljivim partnerjem CloudBerry Backup podpira do 256-bitnega AES-a na strani odjemalca. Mnoge storitve podpirajo samo šifriranje na strani strežnika. Če ga imate na strani odjemalca, lahko samo nadzorujete šifrirni ključ in berete svoje podatke. Če se odločite za šifriranje na strani odjemalca, ne pozabite, da si geslo zapomnite, ker ga CloudBerry Backup ne bo mogel ponastaviti.

Med prenosom storitev za zaščito datotek uporablja protokol TLS. Wasabi uporablja dvofaktorno overjanje in enkripcijo v mirovanju. Ne uporablja zasebnega šifriranja, vendar bo deloval s šifriranjem na strani odjemalca CloudBerry.

cberry vs vs karbonit-cberry-varnost

Wasabi ima podatkovne centre, ki imajo po podatkih inštituta Uptime četrto stopnjo, kar pomeni, da so v 99,9 odstotka višji. Zaposlujejo varnostne patrulje, nadzor CCTV in biometrični skenerji, ki preprečujejo vsiljivcem dostop. Več o njih preberite tukaj.

Amazonove strežniške zmogljivosti so podvržene revizijam tretjih oseb in omejujejo dostop po načelu najmanjših privilegij. Uporabljajo tudi sisteme zaznavanja, večfaktorsko preverjanje pristnosti, nadzor in drugo. Zaradi odzivne opreme, samodejnih senzorjev in ukrepov za odpuščanje podatkov so zgradbe sposobne prenašati poplave, potrese in požare..

Carbonite šifrira uporabniške datoteke s 128-bitnim šifriranjem Blowfish, preden jih prenese v oblak s protokolom TLS.

Storitev nato na svojih strežnikih zavaruje 128-bitno šifriranje AES in shrani vaš ključ v zaščiten podatkovni center, da zaposleni ne morejo prebrati vaših podatkov. Zasebno šifriranje lahko omogočite tudi, če ste uporabnik sistema Windows in ključ upravljate sami. V tem primeru bo storitev prešla na 256-bitni AES, vendar ne boste mogli ponastaviti gesla, če ga izgubite.

Če ne uporabljate zasebnega šifriranja, se lahko zanesete na dvofaktorsko avtentikacijo, ki vam bo pomagala zaščititi račun. Verjetno vam tega ne bo treba, ker ima karbonit močne zahteve glede gesla.

cberry-vs-karbonit-karbonatna varnost

Carbonite shranjuje vaše datoteke v varnih podatkovnih centrih. Lahko prenesejo navidezne napade, pa tudi katastrofe, kot so potresi in požari. Njihovi varnostni ukrepi vključujejo odvečno raznolikost razdelilnih enot električne energije, varnostno kopiranje akumulatorjev, generatorje na kraju samem, sisteme za nadzor klime, 24/7 varnostne patrulje, biometrične optične bralnike, elektronske ključnice in televizijski nadzor zaprtega kroga..

Obe službi imata močno varnost. Čeprav CloudBerry Backup uporablja protokol TLS in možnost šifriranja na strani odjemalca in v mirovanju se spremeni s partnersko storitvijo, ima veliko varnost, ko je skupaj z Wasabijem. Karbonit omogoča zasebno šifriranje in uporablja tudi protokol TLS, vendar je CloudBerry bolj prilagodljiv, zato zmaga v tem krogu.

Okrog: Varnostna točka za varnostno kopijo Cloudberry by MSP360

3

Hitrost

Začetno varnostno kopiranje s katero koli storitvijo lahko traja dolgo. Kako dolgo je odvisno od ponudnika internetnih storitev in kako blizu ste strežniku. Bližje kot si, boljša bo tvoja povezava. Storitve dobijo več točk, če vam omogočajo prilagoditev nastavitev prenosa, hitrosti plina in uporabo algoritma za prenos na ravni bloka, ki pomaga po začetni varnostni kopiji.

Z CloudBerry Backup prenosi gredo neposredno na storitev drugih ponudnikov, kar je v tem primeru Wasabi. Dober partner je za CloudBerry Backup, saj dosega visoke hitrosti, čeprav ima dva podatkovna centra v ZDA in enega na Nizozemskem, ki bo začel delovati januarja 2019.

Izvedli smo preizkuse iz jugovzhodne Azije in dobili povprečno 19 minut za nalaganje mape 1 GB. To je odličen rezultat glede na razdaljo do strežnika in dejstvo, da so bile datoteke pred prenosom šifrirane z uporabo šifriranja na strani odjemalca CloudBerry pred pošiljanjem.

Karbonit ni bil uspešen na naših testih, ki so jih opravili zunaj Bostona v Massachusettsu, saj je trajalo več kot tri ure, da je naložilo mapo 1 GB. Medtem ko je začetni prenos morda počasen, bodo kasnejši prenosi hitrejši zaradi kopiranja na ravni blokov. Hitrosti prenosa so bile tudi hitre.

Ta krog gre v CloudBerry Backup z Wasabijem, ker je pri nalaganju in prenosu veliko hitrejši od karbonita.

Okrog: Točka hitrosti za varnostno kopijo Cloudberry by MSP360

4

Enostavnost uporabe

Nastavitev varnostne kopije, pa tudi kasnejše in obnovitev podatkov bi morala biti preprosta. Da bi zagotovili to, bi morali namizni odjemalci delati na večini sistemov, njihovi vmesniki pa morajo biti intuitivni, privlačni in enostavni za uporabo. To velja tudi za spletne in mobilne odjemalce.

Pri CloudBerry Backup-ju ni tako, ker je to težko nastaviti. Račun morate dodati pri partnerski storitvi, ki jo uporabljate ročno, in ustvariti rezervni načrt, za katerega morate izbrati več možnosti. Če se želite spoprijeti z nastavitvami, vam bodo všeč, vendar bodo glavni uporabniki želeli biti jasni.

Če ste del slednje kategorije, si preberite našo uporabo CloudBerry Backup z vodnikom Amazon S3, da boste dobili občutek, kaj morate storiti, da začnete uporabljati Wasabi.

Obnavljanje datotek je tudi zapleteno, vendar vam omogoča, da ustvarite zapleten načrt varnostnih kopij, ki ustreza vašim potrebam.

vmesnik cberry-vs-carbonit-cberry

Namizni odjemalec za Windows ima jasen vmesnik, ki je podoben Microsoft Officeu, vendar ni najbolj privlačen, kar smo jih videli. Kljub temu je na našem seznamu najboljših varnostnih kopij v oblaku za Windows. Obstajajo tudi odjemalci za macOS in Linux.

cberry-vs-carbonit-cberry-vmesnik-splet

Tisti, ki imajo distribucijo Linuxa brez grafičnega uporabniškega vmesnika, lahko do spletnega vmesnika dostopajo prek namizne aplikacije. Ima privlačen, raven dizajn, ki je jasen in omogoča hitro iskanje tistega, kar potrebujete.

Obstaja spletni vmesnik, do katerega lahko dostopate prek spletnega mesta CloudBerry, vendar deluje samo z Amazon S3.

vmesnik-vmesnik cberry-vs-karbonat-karbonat-namizje

Namizni odjemalec Carbonite je preprost in vas ne preplavlja z možnostmi. Večina postopka je avtomatizirana, zato morate izvesti samo en korak, da sprožite varnostno kopijo. Na voljo je za Windows in macOS, ne pa tudi za Linux.

Barva storitve kodira vaše datoteke, tako da lahko preprosto preverite njihovo stanje. Izključuje nekatere datoteke in razširitve in ne varnostno kopira datotek, večjih od 4 GB, zato jih morate ročno izbrati, da jih vključite.

cberry-vs-karbonat-karbonat-vmesnik-splet

Če kliknete povezavo “Prikaži mojo varnostno kopijo”, boste preusmerjeni na spletni vmesnik. Ta je izjemen, vendar funkcionalen in omogoča preverjanje stanja varnostne kopije, dostop do datotek in upravljanje računa.

To lahko storite tudi z mobilno aplikacijo za Android in iOS. Njegov vmesnik je jasen in minimalen, zato vas ne bo zmedel. V telefon lahko samodejno shrani datoteke in varnostne kopije fotografij. Deluje samo za fotografije, vendar je neomejeno, zato je še vedno dober posel.

Jasno je, da se bodo tisti, ki radi pokradejo z nastavitvami, počutili kot doma z uporabo CloudBerry Backupa, drugi pa ne. Čeprav ni na voljo za Linux, je Carbonite veliko lažje delati, njegova mobilna aplikacija pa omogoča varnostno kopiranje neomejenih fotografij. Zmaga v tem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za karbonit

5

Razsodba

CloudBerry Backup in Carbonite sta na našem seznamu najboljših spletnih varnostnih kopij. CloudBerry Backup je bližje vrhu in je v tej primerjavi skupni zmagovalec, saj zagotavlja močno varnost in visoke hitrosti. Za uporabnike energije, ki se radi pokramljajo, je tudi vabljivo. O dobrih alternativah, s katerimi lahko sodelujete, si lahko preberete v našem najboljšem oblaku IaaS za gostovanje datotek.

Zmagovalec: CloudBerry Backup

Kljub temu karbonit ni nič posebnega. Če potrebujete dobro vrednost in neomejen prostor za varnostno kopiranje, se s tem ne boste zmotili.

Kaj misliš? Se strinjate, da je karbonit boljša izbira? Katero storitev uporabljate za varnostno kopiranje datotek? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me