Carbonite vs Mozy: Bitka 2020 za poslovni svet

Številne spletne storitve za varnostno kopiranje lahko varnostno kopirajo vaše podatke, vendar je težko izbrati tistega, ki je najbolj primeren za vas, še posebej, če razmišljate o dveh storitvah. V tem članku bomo primerjali Carbonite vs Mozy, da boste lažje izbirali med njimi. Če pa menite, da želite drugo rešitev, se obrnite na naš najboljši spletni rezervni seznam, če želite izvedeti, katera storitev je na vrhu.


Carbonite je na tem seznamu, saj ponuja neomejeno shranjevanje za dostojno ceno in vam, glede na načrt, ki ga izberete, omogoča varnostno kopiranje več računalnikov ali strežnikov.

MozyPro sicer ni na njem, ker je zelo drag. Kljub temu gre za vsestransko varnostno kopiranje, ki je dobro za podjetja, ki želijo varnostno kopirati več računalnikov. Zanimivo je, da gre za drug izdelek iz karbonita. Bomo videli, če lahko v nekaj krogih zmaga proti svojemu višje uvrščenemu bratrancu.

Če želite izvedeti več o tekmecih, preberite naš pregled o karbonitu in pregled MozyPro. Če ste zmedeni glede razlike med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo, preberite razlago.

Pametno je uporabljati varnostno kopijo v oblaku, saj ne morete biti prepričani, kdaj se bo trdi disk zrušil ali pokvaril in izgubil podatke. S pomočjo programske opreme za obnovitev podatkov ga lahko obnovite, vendar to ni zanesljiv način. Tudi na SSD diskih se ne morete zanesti, saj imajo več podatkovnih napak, tudi če je stopnja napak manj kot 1 odstotek.

V petih krogih bomo videli, kako se storitve med seboj primerjajo, da vam bomo pomagale izbrati enega. Na koncu vsakega bomo imenovali zmagovalca. Po zvonu bomo naredili ponovitev in razglasili skupnega zmagovalca.

1

Vrednost

Najbolje je, če za manj denarja dobite več in imate med njimi veliko izbire, saj poveča možnosti, da najdete takšnega, ki ustreza vašim potrebam. Super je, če ponudnik ponudi tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da lahko preizkusite storitev. Če iščete brezplačne načrte, preberite naš najboljši brezplačni spletni rezervni del.

Za tiste, ki potrebujejo neomejeno varnostno kopijo in bi radi videli druge možnosti kot Carbonite, si oglejte naš najboljši neomejen spletni seznam varnostnih kopij.

cene ogljika v primerjavi z mozi-karbonatom

Karbonit ima tri neomejene načrte: Basic, Plus in Prime. Basic stane 71,99 USD na leto in zagotavlja neomejeno varnostno kopijo z golimi kostmi. Plus je najbolj priljubljen načrt in dodaja varnostno kopiranje zunanjega pogona in samodejno varnostno kopiranje videa za 111,99 USD na leto. Za 149,99 dolarja na leto vam Prime zagotovi storitev kurirja za povrnitev.

Preden se naročite, morate preskusiti storitev. Če se odločite, da je to dobro, lahko dobite petodstotni popust pri plačilu za dve leti ali 10 odstotkov za tri. Če ne potrebujete neomejene varnostne kopije in namesto tega želite varnostno kopirati neomejene računalnike, IDrive trenutno ponuja popust. Več o storitvi preberite v našem pregledu IDrive.

Omogoča tudi varnostno kopiranje več računalnikov. Carbonite Safe Backup Pro se začne pri 287,99 USD na leto in omogoča varnostno kopiranje kar 25 računalnikov in zagotavlja 250 GB prostora za varnostno kopiranje.

cene ogljika v primerjavi z mozi-mozi

Mozyjevi načrti zagotavljajo varnostno kopiranje prostora, ki ga lahko delite med neomejenimi računalniki in strežniki. Plačujete lahko mesečno, letno ali dveletno. Načrti se začnejo pri 10 GB in sežejo do 4TB, vendar Mozy na svojem spletnem mestu navaja le cene do 250 GB.

Če potrebujete več kot to, morate zahtevati določanje cen. Obstajajo tudi načrti brez strežnikov, ki so cenejši od njihovih kolegov.

Lepo je, da obstaja načrtna prilagodljivost, vendar je težava v tem, da se MozyPro začne pri 10 GB. To ni dovolj za varnostno kopiranje računalnika, kaj šele strežnika. Če imate več strežnikov, 4TB morda niti ne bo dovolj. Največje vprašanje pa je, kako drago je. MozyPro zaračuna smešno ceno v višini 850 USD na leto za 250 GB varnostne kopije. Druge storitve zagotavljajo veliko boljšo vrednost.

Cena na količino prostora za shranjevanje ni blizu, zato si tukaj sploh ne moremo omisliti ustreznega ujemanja. Karbonit zmaga, saj ponuja neomejeno skladiščenje za poceni.

Okrog: vrednost vrednosti za karbonit

Logotip karbona
MozyPro Logotip

2

Varnost

Močna varnost bo varovala varnostno kopijo. Njegova moč je odvisna od šifriranja, ki se uporablja med prevozom in v mirovanju, ki protokol ščiti vaše datoteke med prenosom in druge dejavnike.

V najboljšem primeru storitev šteje za ničelno znanje, kar pomeni, da lahko le berete datoteke. Pomembna je tudi dvofaktorska overitev, saj pomaga, če nekdo ukrade vaše geslo.

varnost ogljika proti mozi-karbonatu

Carbonite šifrira uporabniške datoteke s 128-bitnim šifriranjem Blowfish, preden jih prenese v oblak s protokolom TLS.

Storitev nato na svojih strežnikih zaščiti podatke z 128-bitnim AES-om in shrani vaš ključ v zaščiten podatkovni center, tako da zaposleni ne morejo brati vaših podatkov. Zasebno šifriranje lahko omogočite tudi, če ste uporabnik sistema Windows in ključ upravljate sami. V tem primeru bo storitev prešla na 256-bitni AES, vendar vašega gesla ne bo mogla ponastaviti, če ga izgubite.

Za zaščito računa se lahko zanesete tudi na dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Verjetno vam tega ne bo treba, ker ima karbonit močne zahteve glede gesla.

Carbonite shranjuje vaše datoteke v varnih podatkovnih centrih. Lahko prenesejo navidezne napade, pa tudi katastrofe, kot so potresi in požari. Njeni varnostni ukrepi vključujejo odvečno raznolikost razdelilne enote, varnostno kopiranje akumulatorjev, generatorje na kraju samem, sisteme za nadzor klime, 24/7 varnostne patrulje, biometrične optične bralnike, elektronske ključnice in televizijski nadzor zaprtega kroga..

karbo-vs-mozi-mozi-varnost

MozyPro ima močan pristop k varnosti. Poziva revizije tretjih oseb, da zagotovijo, da bodo njegovi podatkovni centri izpolnili nalogo varovanja vaših podatkov. Objekti lahko prenesejo naravne nesreče, virusne napade in druge nezaželene dogodke, ki lahko ogrozijo vaše podatke. Varnostno osebje je na mestu 24/7, podatkovni centri pa so zaščiteni s TV kamerami zaprtega kroga, vhodi in elektronskim dostopom do ključev.

Vaše datoteke so šifrirane na Mozyjevih strežnikih. Pravzaprav so šifrirane, preden zapustijo vaš računalnik in so zaščitene med prevozom s povezavo TLS. MozyPro privzeto ohranja vaš ključ in uporablja 448-bitno šifriranje Blowfish. Lahko pa se odločite za zasebno šifriranje, ki algoritem šifriranja preklopi na 256-bitni AES.

Obe storitvi imata močno varnost, vendar MozyPro uporablja višji nivo algoritma Blowfish za šifriranje datotek pred prenosom, zato zmaga v tem krogu.

Okrog: Varnostna točka za MozyPro

Logotip karbona
MozyPro Logotip

3

Hitrost

Začetno varnostno kopiranje s katero koli storitvijo lahko traja dolgo. Kako dolgo je odvisno od ponudnika internetnih storitev in kako blizu ste strežniku. Bližje kot si, boljša bo tvoja povezava. Storitve dobijo več točk, če vam omogočajo prilagoditev nastavitev prenosa, hitrosti plina in uporabo algoritma za prenos na ravni bloka, ki pomaga po začetni varnostni kopiji.

Karbonit po naših testih, ki so jih opravili zunaj Bostona, ni med hitrimi storitvami s hitrostjo prenosa 10Mbps. Nalaganje mape 1 GB je trajalo več kot tri ure. Čeprav je začetni prenos morda počasen, bodo poznejši nalaganje hitrejše zaradi kopiranja na ravni blokov. Hitrosti prenosa so bile tudi hitre.

MozyPro je bil pri začetnih naložitvah veliko hitrejši, saj so naši testi pokazali, da potrebuje približno eno uro, da v oblak varnostno kopijo stisnjeno mapo 1 GB. Preizkusili smo se iz Bangkoka na Tajskem preko povezave WiFi s hitrostjo 55 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 22 Mbps. Težava je lahko v tem, da MozyPro ne stisne podatkov.

Mozy je ena ura za gigabajt podatkov v primerjavi s tremi karbonitom odlična, vendar ne toliko v primerjavi s preostalim spletnim rezervnim trgom. Če potrebujete storitev, ki naloži datoteke, kot so strele, tudi ob začetnem nalaganju, si oglejte tabelo hitrosti v našem pregledu Acronis True Image.

Glede na razliko v hitrosti prenosa je tu enostavno uganiti, katera storitev je boljša možnost. Mozy je zmagal v tem krogu.

Okrog: Točka hitrosti za MozyPro

Logotip karbona
MozyPro Logotip

4

Enostavnost uporabe

Začetna namestitev varnostne kopije in poznejše ter obnovitev podatkov bi morali biti enostavni. Tako lahko pravilno delate, namesto da bi skrbeli za svoje podatke. Da bi zagotovili, bi moral namizni odjemalec delovati v večini operacijskih sistemov in njegov vmesnik, skupaj s spletnimi in mobilnimi aplikacijami, bi moral biti prijeten in intuitiven za uporabo.

vmesnik karbo-vs-mozi-karbonat-namizje

Namizni odjemalec Carbonite je preprost in vas ne utopi v možnostih. Večina postopka je avtomatizirana, zato morate izvesti samo en korak, da sprožite varnostno kopijo. Na voljo je za Windows in macOS.

Barva storitve kodira vaše datoteke, tako da lahko preprosto preverite njihovo stanje. Izključuje nekatere datoteke in razširitve in ne ustvarja varnostnih kopij datotek, večjih od 4 GB, zato jih boste morali ročno izbrati, da jih vključite.

splet-vmesnik karbo-vs-mozi-karbonat

Če kliknete povezavo “Prikaži mojo varnostno kopijo”, boste preusmerjeni na spletni vmesnik. Čeprav je vroča, je funkcionalen in omogoča preverjanje stanja varnostne kopije, dostop do datotek in upravljanje računa.

To lahko storite tudi z mobilno aplikacijo Carbonite za Android in iOS. Njegov vmesnik je jasen in minimalen, zato vas ne bo zmedel.

MozyPro zahteva več dela kot prej, da lahko začnete varnostno kopirati podatke. Potem, ko ga nastavite, ima funkcije, ki olajšajo postopek naprej.

Prenos namiznega odjemalca je preprost in namestitev ne traja dolgo. Za nastavitev varnostne kopije vam ni treba veliko storiti, ker MozyPro pregleda vaš datotečni sistem in izbere najpogostejše vrste datotek za varnostno kopijo. Nima najučinkovitejšega vmesnika, kar smo jih kdaj videli, vendar čarovnik pomaga opraviti delo. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linuxu.

Spletni vmesnik ima skrbniško konzolo s priročnimi funkcijami, ki olajšajo upravljanje računa. Poiščete lahko povezave do vašega računa po uporabniku ali napravi in ​​si ogledate, koliko varnostnih kopij podatkov in kdaj je bilo izvedeno zadnjo varnostno kopijo. Razdelek »Grafi in poročila« prikazuje zgodovino varnostnih kopij in zdravje ter omogoča nastavitev opozoril po e-pošti.

Aplikacije za pametne telefone MozyPro ne morejo varnostno kopirati vaših podatkov, vendar vam omogočajo dostop do njih. Na voljo so za Android in iOS.

Mozyjev spletni vmesnik ni tako jasen ali privlačen kot Carbonite. Na sprednji strani je podobno, ker je Carbonite enostavnejši za uporabo. Karbonit zmaga v tem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za karbonit

Logotip karbona
MozyPro Logotip

5

Razsodba

Oba servisa imata dve zmagi, vendar Mozy komaj zmaga v varnosti in je veliko dražji, zato smo Carbonite razglasili za skupnega zmagovalca. Je preprost za uporabo, ima močno varnost in ponuja neomejeno shranjevanje za poceni.

MozyPro kljub temu ne zaostaja v enostavnosti uporabe. Poleg tega ima močnejše privzeto šifriranje, ki vam bo olajšalo um, če imate občutljive podatke za šifriranje. Obe službi vam omogočata upravljanje zasebnega ključa, tako da vam ni treba skrbeti, da bodo lažni zaposleni brali vaše datoteke.

Zmagovalec: karbonit

Kaj menite o tej bitki? Ali imate raje karbonit ali menite, da Mozyjeve lastnosti upravičujejo, da je visoka cena? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map