12 najboljših brezplačnih shramb v oblaku za leto 2020: Sync.com, pCloud, MEGA in še več

Če že ne plačujete za shranjevanje v oblaku, verjetno ne boste želeli izplačati naročnine, ne da bi poskusili. Na srečo skoraj vsi najboljši ponudniki pomnilnika v oblaku ponujajo brezplačen načrt, ki vam omogoča shranjevanje podatkov v spletu, ne da bi plačali cent za privilegij.


Tu smo, da vam pomagamo razvrstiti slabo od dobrega z našim seznamom najboljših brezplačnih načrtov za shranjevanje v oblaku danes na trgu. Tu imamo 12 najboljših ponudnikov, od pCloud do IDrive in vse vmes, vsak z različnimi omejitvami in funkcijami shranjevanja.

Kaj je najboljše brezplačno shranjevanje v oblaku?

Na to hitro odgovorimo. Najboljša brezplačna shramba v oblaku danes na trgu je pCloud, ki ima do 10 GB prostora za shranjevanje in veliko vrhunskih funkcij, vse za popolnoma brezplačno. Če želite pridobiti vseh 10 GB, boste morali opraviti nekaj nalog, vendar je to večinoma enostavno.

Sync.com pa pride v bližnji sekundi, ostali ponudniki pa niso daleč zadaj, zato jih preidimo po enega, enega za drugim.

 1. pCloud – do 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje podatkov
 2. Sync.com
 3. Google Drive
 4. MEGA
 5. Dropbox
 6. Amazon Drive
 7. Apple iCloud
 8. Microsoft OneDrive
 9. MediaFire
 10. Yandex Disk
 11. Degoo
 12. Jaz vozim

1. pCloud

Začnimo z našim najljubšim ponudnikom. Kot kaže prejšnji pregled pCloud, smo že nekaj časa veliki oboževalci tega ponudnika za shranjevanje v oblaku, saj je vsestranski in ponuja veliko prostora za shranjevanje z odličnimi varnostnimi in vrhunskimi možnostmi predvajanja za vašo medijsko vsebino.

pcloud-desktop-app

Nekateri načrti za brezplačno shranjevanje v oblaku ponujajo veliko prostora, vendar začasno. Medtem je ponudba pClouda 10 GB za vas vedno dobra – brez omejitev in brez težav. Za pridobitev celotnih 10 GB boste morali opraviti še nekaj dodatnih nalog, na primer druge uporabnike napotiti na pCloud. V nasprotnem primeru vam ostane le precej 2 GB.

Najboljša shramba za glasbo

Poleg pomnilniškega vdelanega predvajalnika HD za videoposnetke pCloud je dobro mesto za shranjevanje vaših najljubših TV oddaj in domačih videov. To je tudi ena najboljših možnosti brezplačnega shranjevanja v oblaku za glasbo, zahvaljujoč impresivno oblikovanemu predvajalniku predstavnosti, ki vam omogoča, da iz shranjenih glasbenih datotek sestavite svoje sezname predvajanja.

Edine funkcije, ki vam bodo manjkale pri brezplačnem načrtu pClouda, so zaščita z geslom za datoteke, datumi izteka javno objavljenih datotek in šifriranje ničelnega znanja za vaše pomembne dokumente. 

Če je to težava, lahko nadgradite na pCloud Premium s 500 GB ali 2TB prostora za shranjevanje, začenši s 4,99 USD na mesec.

2. Sync.com

Če se vam pCloud ne zdi všeč, vam priporočamo, da vzamete Sync.com za spin kot našo najboljšo alternativo. Za podrobnejši pregled storitve si najprej oglejte naš pregled Sync.com.

sync.com-sync-spletna aplikacija

Sync.com ponuja samo 5 GB prostora za shranjevanje v svojem brezplačnem načrtu. To je dovolj, da jo sprostite, a ko jo začnete uporabljati, se boste težko uprli skušnjavi nadgradnje na 500 GB ali 2TB pomnilnika, ki je na voljo že pri 60 USD na leto. Prav tako ni omejitev velikosti datotek, zato je ena najboljših možnosti za shranjevanje v oblaku za velike datoteke.

Če bi raje “brezplačno” pomenilo zastonj in vas ne moti kanček vrveža, lahko izkoristite velikodušen sistem napotitve Sync.com. Naj se resnični ljudje prijavijo za uporabo Sync.com (biti morajo resnični, Sync.com to preveri), in pridobili boste dodatnih 1 GB na registracijo. Čeprav je zgornja meja 20 GB, je podjetje znano, da ga je odstranilo, če pošljete e-pošto.

Najboljše za Android

Sync.com je ena izmed najboljših možnosti za brezplačno shranjevanje v oblaku za Android, zahvaljujoč velikodušnemu pomnilniku in zmogljivi mobilni aplikaciji, enostavni za uporabo. Je eden najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem, z 256-bitnim šifriranjem datotek AES in dvofaktorno avtentikacijo kot standard. 

Močni zakoni o zasebnosti iz Kanade (kjer ima sedež Sync.com) pripomorejo tudi k temu, da je eden najbolj varnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku na našem seznamu. Vrhunske lastnosti so tudi vrhunske funkcije: mesec dni zgodovine datotek, zaščita z geslom za datoteke, oddaljeno brisanje datotek in enostavno dostopni dnevniki računov so na voljo brezplačno. 

Če se sprašujete, kako se Sync.com in pCloud medsebojno spopadata, bi morala naša primerjava Sync.com v primerjavi s pCloud pomagati.

3. Google Drive

Bila bi norost, če članek o najboljši brezplačni spletni shrambi ne bi vključeval Google Drive. Kot kaže naš pregled Google Drive, je to ena najboljših brezplačnih rešitev za shranjevanje v oblaku, zahvaljujoč brezhibni integraciji z Google Dokumenti ter velikemu omejitvi prostora za shranjevanje 15 GB za brezplačne uporabnike.

Spletni vmesnik Google Drive

Če imate Google Račun, vam ni treba storiti ničesar, saj je shramba v Googlu Drive standardno vključena. Ta shramba velja za Drive, Gmail in druge Googlove izdelke, kot so Google Photos. To ni težava, vendar je treba upoštevati, če že imate na Googlove strežnike naloženo veliko zbirko fotografij.

Deluje tudi kot shramba vseh dokumentov, ki jih ustvarite z Googlovimi dokumenti, Googlovimi močnimi (in brezplačnimi) izdelki za sodelovanje. Vsi izdelki in funkcije Google Dokumentov so standardno brezplačno vključeni. 

Obstajajo nekateri pomisleki glede zasebnosti (navsezadnje gre za Google), ki so lahko resnični. Google je vedel, da skenira vaše datoteke brez dovoljenja, in če jim ni všeč, kar najdejo, vam ukine račun. Nekaj ​​pozornosti je treba upoštevati, če je vaša glavna pozornost zasebnost, še posebej, ker Google Drive ne vključuje šifriranja datotek.

Cene Google Drive

Brezplačnih 15 GB prostora za shranjevanje v Googlu Drive je bolj velikodušno od naših najboljših priporočil, pCloud in Sync.com. Tega ne morete razširiti z brezplačnimi ali referenčnimi referencami, lahko pa naložite nekatere velike datoteke, velikosti do 5 TB.

Če potrebujete dodatno shrambo v Googlu Drive, vas bo to stalo. Cena se bo spreminjala glede na vašo državo, vendar lahko ameriški uporabniki pričakujejo, da bodo za 100 GB prostora za shranjevanje plačali 19,99 USD na leto (1,99 USD na mesec), 29,99 USD na leto za 200 GB ali 99,99 USD na leto za 2TB. Ta dodatni prostor za shranjevanje lahko delite tudi z družinskimi člani.

4. MEGA

Z imenom, kot je MEGA, bi resnično morali pričakovati nekaj impresivnega. To ni povsem tako, toda MEGA ima nekaj zanimivih funkcij in neverjetno shrambo, ki jo uvršča v prvo peterico.

MEGA

V prejšnjem pregledu MEGA smo govorili o največji osredotočenosti MEGA na zasebnost – nekaj, kar izvira od ustanovitelja Kim Dotcom. Njegova nesreča je pripomogla k temu, da je MEGA potisnil v javno sfero, in čeprav je že zdavnaj zapustil podjetje, njegov etos ostaja v znaku podjetja: „The Privacy Company.“ 

Odlična spletna shramba

Tako kot Sync.com tudi MEGA za vaše datoteke zagotavlja šifriranje ničelnega znanja. Vendar je njegovo skladiščenje najbolj privlačna stvar pri MEGA. Novi uporabniki dobijo neverjetno velikodušnih 50 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, čeprav je to začasno in vsebuje pritrjene strune. 

Privzeta količina pomnilnika v brezplačnem načrtu MEGA je 15 GB. Za nove uporabnike je dodanih dodatnih 35 GB, vendar ta poteče po 30 dneh. Dodatnih 10 GB, 15 GB in 20 GB lahko odklenete tudi z namestitvijo namiznih in mobilnih aplikacij ter s sklicevanjem na uporabnike. Te potečejo po 180 dneh (za namestitev aplikacij) in 365 dneh (za napotitvo novega uporabnika.)

Po izteku teh pravic se boste vrnili v privzeti prostor za shranjevanje 15 GB. Edini način za povečanje prostora za shranjevanje je nadaljevanje napotitve uporabnikov (za vsako prijavo dobite 10 GB) ali plačilo, pri čemer plačani načrti ponujajo od 200 GB do ogromnih 8TB prostora za shranjevanje. 

Obstaja tudi nekaj inovativnih, izstopajočih funkcij, ki so vključene v MEGA, tudi v prosti načrt, od šifriranja od konca do konca za varne klepete do integrirane različice datotek in obnovitve.

5. Dropbox

Dropbox je očka vseh ponudnikov pomnilnika v oblaku. Ponudnik je zasnoval celotno idejo o shranjevanju v oblaku že ob lansiranju leta 2007, in čeprav ta dan ni najboljši oblačni pogon, je še vedno dovolj vreden, da se uvrstimo v prvo pet.

dropbox-spletna aplikacija

Še vedno je hitra in enostavna spletna možnost shranjevanja za uporabnike, vendar z majhnimi 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje ni nikjer blizu dodatka MEGA (preberite primerjavo Dropbox vs MEGA) in ne bo pripravljena za shranjevanje svojo zbirko fotografij ali videoposnetkov. Tudi njegove lastnosti so precej osnovne, vendar omogočajo skupno rabo datotek. Več o teh funkcijah lahko izveste v našem pregledu Dropbox.

V brezplačnem načrtu ni veliko drugega, toda če iščete preprosto shranjevanje datotek, Dropbox to stori prav. Deluje in to je odlično, vendar ne pričakujte ničesar dodatnega ali dodatnega.

Cene Dropbox

Če se pripravite na izziv, lahko razširite brezplačno shrambo Dropbox do 16 GB tako, da napotite nove uporabnike. Vsak novi uporabnik vam prinese dodatnih 500 GB, vendar boste morali, da zadenejo pokrov, napoti veliko uporabnikov. 

Če želite dodatno, načrt Dropbox Plus stane 9,99 USD na mesec za do 2TB prostora za shranjevanje, Professional načrt pa stane 16,58 USD na mesec za do 3TB prostora za shranjevanje.

Dropbox sicer ni odličen za zasebnost ali varnost. V preteklosti je prišlo do kršitev podatkov in za razliko od pClouda ne podpira šifriranja ničelnega znanja (preberite naš pCloud proti Dropbox del). Morda ne želite uporabljati Dropboxa za svoje pomembne datoteke, toda s preprostim uporabniškim vmesnikom je to vrsta rešitve, ki bi jo lahko postavili za stare starše in pričakujte, da jo bodo uporabljali z nekaj težavami.

6. Amazon Drive

Z veliko razpoložljivimi računalniškimi sredstvi ima Amazon izrazito prednost pred nekaterimi drugimi manjšimi igralci. Prostor za shranjevanje lahko poceni in ravno to počne z Amazon Drive.

Amazon-Drive

Vendar ne pričakujte, da bo ime doseglo izjemno kakovost. Amazon je morda megabusno podjetje, toda Amazon Drive je afera sredi poti. Glede na prejšnje preglede Amazon Drive je značilnost dokaj osnovna in lahka. 

Tudi za vaše datoteke ni šifriranja, zato pričakujte, da bo Amazon hranil vse kartice, ko gre za vašo zasebnost. Če je to težava, lahko izboljšate svojo zasebnost z uporabo Amazon Drive s šifrirno storitev, kot je Boxcryptor.

Dobra shramba za fotografije

Ni najboljša spletna shramba fotografij, vsekakor pa je naš ožji izbor. Ne samo, da imate neomejeno shranjevanje fotografij, ampak lahko ustvarite skupni “družinski trezor” za združevanje in shranjevanje družinskih albumov v oblaku. 

Dobra stvar v storitvi Amazon Drive je, da je za vse, ki so naročeni na Amazon Prime, brezplačna naročniška storitev, ki jo ponuja Amazon za brezplačno dostavo, televizijo in drugo, brezplačna. Naročniki Amazon Prime dobijo 5 GB prostora za shranjevanje svojih datotek in neomejeno shranjevanje fotografij.

Če 5 GB ni dovolj prostora za shranjevanje ali če niste član Amazon Prime, lahko dodatek povečate na 100 GB za 19,99 USD na leto ali 1TB za 59,99 USD na leto. Neomejeno shranjevanje fotografij je na voljo samo za naročnike Amazon Prime, zato boste morali upoštevati tudi stroške naročnine v višini 119 USD na leto.

7. Apple iCloud

Resnično veselje do uporabe oblakov za shranjevanje pri proizvajalcih, kot sta Apple ali Google, je integracija. Zato je Apple iCloud ena najbolj priljubljenih brezplačnih rešitev za shranjevanje v oblaku, ki je na voljo uporabnikom.

iCloud

Apple uporabnikom ni treba storiti veliko, da začnejo uporabljati iCloud. Je samo tam, na voljo kot pogon za shranjevanje v aplikaciji Mac Finder ali na voljo kot varnostna rešitev za naprave iOS. Če niste zunaj Applovega ekosistema, je uporaba zahtevnejša, kot je razloženo v pregledu iCloud Drive..

Povezani z vašim Apple ID-jem ponuja brezplačni program iCloud za shranjevanje 5 GB prostora za shranjevanje. To se lahko navadi precej hitro, še posebej, če imate iPhone ali iPad nastavljen za samodejno varnostno kopiranje v iCloud.

Apple iCloud načrti

Z brezplačnim spletnim shranjevanjem iCloud ne bo dobil nobene nagrade za shranjevanje, vendar Apple-ovi uporabniki ne morejo uporabljati tega. Namesto tega lahko nadomestite shranjeno 5 GB shrambo v brezplačnem načrtu na 50GB, 200GB ali 2TB. Uporabniki v načrtih 200 GB ali 2TB lahko shranjevanje delijo tudi z drugimi člani družine.

Za ameriške uporabnike 50 GB dodatnega prostora za shranjevanje stane 0,99 USD na mesec, 200 GB stane 2,99 USD na mesec, 2TB pa 9,99 USD na mesec.

Vaša shramba ima tudi dodatno varnost. Cloud prihaja z dvofaktorno overitvijo in vaši podatki se šifrirajo z 128-bitno šifriranjem AES. Ni nič znanja, toda Apple ne ve, da bi podatke prenašal v naglici, zato vam je bolje, da z iCloudom bolje kot drugi ponudniki.

8. Microsoft OneDrive

Pokrili smo Google Drive in rešitev za shranjevanje v oblaku, ki jo ponuja Microsoft, je precej podobna, saj združuje shranjevanje v oblaku z Microsoftovimi vedno priljubljenimi storitvama Office in Outlook Google Drive in OneDrive smo primerjali v ločenem pregledu, vendar si oglejte naš pregled OneDrive, če želite videti bolj jasno sliko storitve..

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

Brezplačni uporabniki dobijo 5 GB prostora za shranjevanje, ki je vključeno v njihov načrt, z omejitvijo velikosti datoteke 20 GB. Ta prostor za shranjevanje lahko uporabljate z Microsoftovim aplikacijam za mobilne in namizne računalnike ali z neposredno integracijo z aplikacijami Office. Na primer, lahko Wordove dokumente shranite naravnost v shrambo OneDrive.

Zaradi te ravni integracije je poslovni načrt OneDrive postal najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za ožji izbor.

Včasih je bila težava OneDrive varnost, vendar Microsoft zdaj ponuja AES 256-bitno šifriranje datotek. Microsoftova zgodovina je tu nekoliko nejasna, zlasti ob domnevnem vključevanju v program PRISM.

Cene OneDrive

Če ste zadovoljni z Microsoftovimi pogoji zasebnosti, vendar vas skrbi omejen prostor za shranjevanje 5 GB, lahko nadgradite. Če se odločite za naročnino na Office 365, boste pridobili 1 TB prostora za shranjevanje za 69,99 USD na leto.

To vključuje popoln, neomejen dostop do izdelkov Office za Windows in Mac, pa tudi dodatno podporo za zaščito pred računalniki in zaščito datotek z geslom. Če vas to ne zanima, lahko sklenete preprosto naročnino na OneDrive za 1,99 USD na mesec.

Tako dobite 100 GB dodatnega prostora za shranjevanje, vendar ne vključuje dostopa do Officea, zaščite z geslom ali zaščite pred odkrivanjem programske opreme.

9. MediaFire

Ker je nekaj brezplačno, ne pomeni nujno, da je dobro ali celo dobro. V prejšnjem pregledu MediaFire smo opisali MediaFire kot “gole kosti” in to še vedno velja za to storitev, ki je blizu dna našega seznama.

mediafire-spletni odjemalec

Začnimo z dobrim, ker govorimo o shranjevanju datotek, ki vam nič ne stane, in ravno to ponuja MediaFire. Brezplačni uporabniki prejmejo 10 GB prostora brezplačno, čeprav lahko nadgradite na 1TB za 5 USD na mesec ali neverjetno veliko 100TB za 50 USD na mesec za poslovne uporabnike. Z referencami za prijavo lahko povečate tudi brezplačnih 10 GB do 49 GB. 

Žal dobijo le dobro plačane stranke. V brezplačnem načrtu uporabniki MediaFire ne morejo javno deliti datotek, zaščititi datotek z geslom, dostopati do varnostnega dnevnika ali uporabljati mobilnih aplikacij MediaFire za iOS ali Android. Datoteke lahko povlečete in spustite v spletni brskalnik, vendar ni na voljo namizne aplikacije.

Težave z zasebnostjo MediaFire

Funkcije niso nič posebnega, tudi na plačljivih načrtih. Resnična težava pa so precej močni postopki zasebnosti in varnosti družbe MediaFire.

Ni ponudnik ničelnega znanja (kolikor lahko rečemo) in ne ponuja informacij o tem, kako ščiti vaše datoteke. Ne moremo vam povedati, ali MediaFire šifrira vaše datoteke ali počne kaj posebnega, ko gre za varnost.

Pravilnik o hrambi podatkov MediaFire predlaga, da se bo držal nekaterih vaših podatkov. Vključuje precej nejasno izjavo, ki pravi, da bo 10 let hranila “evidence, potrebne za skladnost z zakonskimi določbami”. MediaFire ne moremo priporočiti zaradi zasebnosti ali enostavnosti uporabe, če pa potrebujete osnovnega ponudnika pomnilnika, je to lahko to.

10. Disk Yandex

Dobro, slabo, grdo. Tako smo opisali Yandex Disk s tremi besedami, ker je v zvezi s to rusko storitvijo veliko všečkov, vendar pa je tudi veliko težav, zaradi katerih se bo veliko uporabnikov želelo izogniti, kot je razloženo v našem pregledu Yandex Diska.

yandex-disk-web-odjemalec

Začnimo z dobrim. Yandex Disk je dovolj prijeten za uporabo z mobilnimi aplikacijami, namizno aplikacijo za Mac in Windows ter preprosto spletno mesto, s katerim lahko datoteke povlečete in spustite. Različica datotek je na voljo, prejšnje različice datotek pa so shranjene 90 dni. Yandex Disk ponuja tudi integracijo z Microsoft Office Online za urejanje datotek v spletu.

Uporabniki dobijo 10 GB prostora za shranjevanje brezplačno, vendar lahko z referencami to povečate do 20 GB. Za uporabnike, ki imajo na voljo mobilne aplikacije, je na voljo tudi brezplačno neomejeno shranjevanje fotografij.

Tudi plačniški načrti so. Yandex Disk Pro ponuja 100 GB za 2 USD na mesec ali 1TB prostora za shranjevanje za 10 USD na mesec.

Vprašanja glede zasebnosti in varnosti

Preden se začnete prijaviti z diskom Yandex, pokrijemo slabo. Podjetje ponuja zelo malo informacij o ravnanju z datotekami. Ne moremo vam povedati, ali šifrira vaše podatke, zato bi morali to storiti sami, preden naložite datoteke.

Bolj problematično pa je dejstvo, da je Yandex Disk iz Russa, države, za katero ni znano, da ima najboljše zakone o zasebnosti. Za uporabnike v Evropi je za vaše podatke odgovorna finska hčerinska družba Yandex Disk, kar pomeni, da bi morali biti zaščiteni s strožjo splošno uredbo o varstvu podatkov..

Yandex Disk zaradi nejasnih pravil glede hrambe in šifriranja datotek ni eno naših najboljših priporočil.

11. Degoo

Znižali smo svoje standarde za sprejemljive rešitve za brezplačno shranjevanje, vendar to še ne pomeni, da dajemo Degoou brezplačno vozovnico. Njegovih 100 GB brezplačnega prostora za shranjevanje je edino dobro, kar je vredno omeniti o tem ponudniku.

Degoo

Degoo se imenuje storitev varnostnega kopiranja v oblaku. To pomeni, da ne prihaja z vsakodnevnimi orodji za izboljšanje produktivnosti, ki jih ponujata Sync.com ali Google Drive. Sinhronizacija datotek ni vključena in datotek res ne morete deliti z drugimi.

Izkušnja namizja ni nekaj, kar smo priporočili v prejšnjem pregledu Degoo, vendar mobilne aplikacije niso slabe, s podporo za Android in iOS.

Degoo cene

Kot “rezervno” storitev je 100 GB velikodušno, a niti približno premalo. Z referencami pa lahko več pridobite, in to tudi s podporo za mobilne aplikacije. 

Plačani načrti se začnejo pri 3 USD na mesec za 500 GB prostora ali 9,99 USD na mesec za 10TB. To je dražje od drugih ponudnikov varnostnih kopij v oblaku, kot je CrashPlan, ki ponuja neomejeno skladiščenje za 10 dolarjev na mesec (glejte naš pregled CrashPlan). Nič odziva s podporo za stranke, tako da, če naletite na težave, ste na lastni koži.

Prednosti:

 • Ogromnih 100 GB brezplačnega prostora za shranjevanje
 • Mobilna podpora

Slabosti:

 • Dragi plačani načrti
 • Brez podpore aplikaciji za produktivnost

Logotip Degoo

Degoo pregled

Začne od 093 USD na mesec za 2000 GB
Na voljo so brezplačni načrti Vsi načrti

Obiščite Degoo

12. Iščite

IDrive je še en rezervni ponudnik, vendar je, za razliko od Degooja, tudi hibridna možnost. Kot smo omenili v pregledu IDrive, gre za precej staro podjetje za shranjevanje iz leta 1995. S 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, ki na plačanih načrtih doseže do 5 TB, je tudi naš najboljši ponudnik varnostnih kopij v našem ožjem izboru najboljših storitev v oblaku.

idrive-armaturna plošča

IDrive ponuja mobilne aplikacije za Android in iOS ter namizno aplikacijo za Mac in osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows ali Linux. Ima tudi orodje za upravljanje, s katerim lahko nadzorujete varnostne kopije v spletu. Odjemalci namizja podpirajo sinhronizacijo datotek, ki vam omogoča hitro nalaganje datotek v oblak.

Hibridna rešitev

Zato ICloud imenujemo hibridna storitev, saj ponuja sinhronizacijo na namizju, da lahko uporabite IDrive kot rešitev za svoje datoteke v obliki Dropbox. Na voljo je z različico datotek, pa tudi z deljenjem datotek prek spletnega vmesnika.

Čeprav IDrive ponuja 5 GB brezplačno, lahko osebni uporabniki nadgradijo na 2TB prostora za shranjevanje za 52,12 USD na leto (približno 4 USD na mesec) ali 5TB za 74,62 USD na leto (približno 6 USD na mesec). Varnost IDrive je na močnih brezplačnih in plačljivih načrtih precej močna, 256-bitno AES-ovo šifriranje je standardno.

Vašega zasebnega ključa za dešifriranje IDrive ne hrani. Če ga izgubite, izgubite sposobnost dešifriranja podatkov. IDrive hrani vaše podatke v ZDA, ki nima najboljših zakonov o zasebnosti v oblaku, vendar podjetje močno poudarja svojo zavezanost zasebnosti s tem, da navaja, da do datotek lahko dostopate le vi – ne IDrive..

Prednosti:

 • Hibridna shramba v oblaku & rezerva
 • Dobre mobilne in namizne aplikacije

Slabosti:

 • V redu (vendar ni super) brezplačna shramba
 • Podatki, ki gostijo ameriške zakone o zasebnosti

Logotip IDrive

IDrive pregled

Začne od 579 USD na mesec za 2000 GB
Na voljo so brezplačni načrti Vsi načrti

Obiščite IDrive

Kako smo izbirali ponudnike

Ko smo sestavili ožji seznam, so glavna merila, ki jih iščemo, shranjevanje, hitrost, enostavna uporaba, splošna varnost in ponujene funkcije. Očitno je, da so to brezplačni ponudniki, zato naši standardi niso tako visoki, kot bi lahko bili za naše plačane preglede osebnih oblakov v oblaku.

Glede na to pa pričakujemo osnovno raven kakovosti in storitev, tudi od brezplačnih načrtov. Zato smo ljubitelji pCloud in Sync.com, saj oba ponudnika brezplačno ponujata izdelek na najvišji ravni. Na drugi strani pa tudi zato ponudniki, kot sta Yandex Disk in Degoo, ne dobijo našega popolnega priporočila.

Najboljše brezplačno neomejeno shranjevanje v oblaku

Če boste kdaj videli ponudnika, ki ponuja brezplačno, neomejeno shranjevanje v oblaku – in podjetje, ki ga ponuja, ni imenovano Google, Amazon, Apple ali Microsoft – ustavite se in poglejte drugam. Trenutno (kolikor nam je znano) trenutno ni nobenih ponudnikov, ki bi potrošnikom nudili brezplačno in neomejeno shranjevanje v oblaku, in, da se povem, bi bili zelo dvomljivi v nobeno podjetje, ki ga je ponudilo.

Razlogi so dokaj očitni. Shranjevanje v oblaku je za ponudnike drago, zato je verjetnost zlorabe tovrstnih izdelkov velika. Podjetja za skladiščenje na splošno obstajajo, da bi lahko zaslužila, zato je malo verjetno, da bi kateri koli ponudnik spodkopal potencialne plačane načrte in zapravil tako velikodušen izdelek.

Žal vas bodo stali samo neomejeni načrti za shranjevanje v oblaku na trgu. Ne ponujajo ga vsi ponudniki, vendar nekateri to počnejo, pri čemer je Dropbox eden najboljših.

Končne misli

Dosegli ste konec, kar pomeni, da ste se verjetno odločili, katerega brezplačnega ponudnika shranjevanja v oblaku želite preizkusiti. Dobra stvar pri ceni – ljubiti te ničle – je ta, da tudi če vam ni všeč pCloud (naše najboljše priporočilo), lahko namesto tega hitro preklopite na enega od drugih izdelkov, na primer Sync.com.

Vendar to ne pomeni, da lahko zanemarite nekatere druge načrte na našem seznamu. Google Drive in iCloud se bosta vedno spominjala zahvaljujoč enostavnosti integracije z napravami iPhone in Android. Prav tako se ne morete zmotiti z obsežnim pomnilnikom, ki ga ponuja MEGA, ali preprostostjo povleci in spusti, ki jo ponuja Dropbox.

Ne glede na načrt, ki ga izberete, upamo, da vam bo prinesel prostor za shranjevanje in kakovost, ki jo iščete. Če ste uporabili katerega od izdelkov, ki smo jih našteli, ali če se ne strinjate s katerim koli od naših komentarjev, nam v spodnjih komentarjih sporočite svoje izkušnje. Kot vedno hvala za branje.

Sync.com Logotip

Sync.com Pregled

Začne od 500 USD na mesec za 1000 GB
Na voljo so brezplačni načrti Vsi načrti

Obiščite Sync.com

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me