Najboljše aplikacije za beleženje

Za tiste, ki imajo kompulzivno potrebo, da vse zapišejo, dnevi, ki jih položite po stenah in kartonskih škatlah, napolnjenih spiralnih zvezkih, naloženih v vaši garaži, se zmanjšujejo. Vzpon digitalnega prenosnega računalnika je prinesel novo obdobje snemanja vsake vaše misli in, predvsem, slavno.


Vendar pa je veliko zunanjih aplikacij, zlasti za pametne telefone in tablične računalnike, še vedno zelo malo. Poleg tega obstaja veliko preseganje med najboljšimi aplikacijami za zapisovanje in tistimi, ki so najbolj primerne za.

Google Keep na primer vodi paket za beleženje hitrih misli in sezname za kasnejši opomnik, medtem ko je Evernote najboljši za poglobljene raziskave. Če samo iščete digitalni dnevnik, se je Zoho Notebook uvrstil med naše najboljše izbranke za ta namen. Na koncu je še OneNote, za katerega smo prepričani, da je najboljši zvezek za učence, kot bomo pojasnili kasneje.

Naš cilj v tem članku je, da vam pomagamo najti pravo orodje za združevanje možganov, za kar je oblak še posebej primeren. Če iščete mesto za shranjevanje svojih dokumentov, fotografij in videoposnetkov, imamo na voljo tudi pregled najboljših rešitev za shranjevanje v oblaku.

Osnove aplikacij za beleženje v oblaku

Eden od trendov (ali ne-trendov) trenutnega trga digitalnih prenosnih računalnikov je, da ni videti jasnega soglasja o tem, kako naj bi takšno orodje izgledalo. Medtem ko sta Google Keep in Evernote uvrščena med dve najbolj priljubljeni imeni, je med njimi nekaj podobnih. Vendar to res ni slabo: včasih potrebuješ pištolo in včasih top.

Edina resnična stalnica je, da so najboljše aplikacije, ki so danes na voljo, povezane v oblak. Namesto da bi svoje zapiske shranili na svoj trdi disk, jih kopirate na strežnike. Prednost je, da v primeru, da se računalnik zruši, ne izgubite navdihnjenih lovil, kar pomeni, da vam ni treba kotati kock s programsko opremo za obnovitev podatkov, da bi jo poskusili vrniti.

Shranjevanje zapiskov v oblaku pomeni tudi, da do njih lahko dostopate s katerega koli računalnika ali pametnega telefona, ne da bi morali sami prenašati datoteke. Temu pravimo sinhronizacija naprav, ki je skupna značilnost shranjevanja v oblaku (preberite si najboljše shranjevanje v oblaku s sinhronizacijo).

Druge priljubljene funkcije aplikacij za zapisovanje so manj pogoste. Nekatere bolj osnovne so zvezki za urejanje beležk, oblikovanje besedila, orodja za risanje in možnost dodajanja slik in prilog. Naprednejše zmogljivosti segajo od zvočnih in video snemalnikov do optičnega prepoznavanja znakov (OCR) in pretvorbe črnila v besedilo.

Vsaka od zapisov o zapisu zapisov, ki smo jih napisali, vključuje celoten opis funkcij, čeprav bomo skozi zgornji zgornji del opisali nekaj najbolj omembe vrednih. Govorili bomo tudi o tem, za kaj je vsako orodje dobro, ali je to brainstorming, dnevniki, beležke za pouk ali sestanek, ustvarjanje seznamov in opomnikov ali sestavljanje izčrpnih raziskav.

Best App-Taking App: Evernote

 • Najboljša aplikacija za beleženje na splošno
 • Najboljša aplikacija za beležke za raziskave
 • Najboljša aplikacija za pisanje zapiskov
 • Najboljša aplikacija za beležke zaradi varnosti

Evernote obstaja že več kot deset let, ustanovljeno je bilo leta 2007, in od takrat si je prislužil veliko pozitivnih besed v ustih med tehnično pametnimi pisci. Dejansko je storitev na koncu poročala več kot 220 milijonom uporabnikov, čeprav je leta 2016 bistveno zvišala svoje cene.

To je seveda delno posledica dejstva, da se večina ljudi odloči za uporabo brezplačne različice Evernote. Vendar je na voljo veliko brezplačnih digitalnih prenosnih računalnikov: zaradi česar se Evernote posebno dvigne nad spodnjo črto.

Vse se začne z odlično namizno aplikacijo. Evernote olajša ustvarjanje zapiskov in njihovo urejanje v zvezke. Opombe za poznejše razvrščanje lahko označite tudi z oznakami po meri, kar je odličen način, da z nekaj kliki miške potegnete vse svoje »ideje za blog« ali »recepte«. Zelo nam je všeč tudi dejstvo, da si lahko beleške privežete skupaj s križnimi vezmi, kot osebno spletno mesto za nogo.

Evernote ima večino funkcij za oblikovanje besedila, ki jih najdete v urejevalniku besedil, vključno z vsemi običajnimi pisavami. Prav tako lahko vstavite slike, pripnete datoteke notam in posnamete glasovne (vendar ne video) zapiske. Bolj uporabna za uporabnike tabličnih računalnikov in fabletov ima Evernote možnost “opomba s črnilom” z orodji za risanje in je tudi združljiv z nekaterimi pametnimi kazalci, kot je Livescribe.

Prav tako imamo radi funkcije Evernote za avtomatizacijo. Med njimi je spletni strižnik, s katerim lahko pošljete URL-je ali izbrano besedilo in slike neposredno v določen prenosni računalnik. Prav tako lahko dnevno pošljete do 200 e-poštnih sporočil v beležnico s posebnim e-poštnim naslovom, če ste naročnik plačila, na voljo pa je tudi več vnaprej pripravljenih receptov IFTTT in Zapier..

Večinoma je Evernote tudi precej varen, kar si očitno želite pri kateri koli oblačni storitvi, še posebej tisti, ki bi lahko vseboval vaše najboljše ideje. Datoteke so šifrirane v mirovanju in med prevozom, za zaščito pred ukradenimi gesli pa lahko vklopite dvofaktorno overjanje..

Medtem ko podjetje upravlja postopek šifriranja in tako lahko teoretično dešifrira vaše zapiske za kakršen koli namen, je Evernote eden od dveh digitalnih prenosnikov, ki ga trenutno podpira dodatek tretje osebe SafeRoom, ki bo vse to popravil. S SafeRoom lahko svoje prenosne računalnike zasebno šifrirate z geslom, ki ga poznate samo vi. Izvedite več v našem pregledu Evernote.

Možnosti načrta Evernote

Očitno ima brezplačni načrt Evernote neomejeno prostora za shranjevanje, kot to počneta dva plačana načrta. Vendar to res ni res, zahvaljujoč mesečni omejitvi pasovne širine 60 MB. Opombe tudi ne smejo biti večje od 25 MB, hkrati pa je mogoče sinhronizirati samo dve napravi.

Če potrebujete več prilagodljivosti, vam bo Evernote Plus vrnil le okoli 4 USD na mesec ali 35 USD na leto. Poleg tega vam povečuje pasovno širino do 1 GB na mesec, največja velikost opombe do 200 MB in omogoča sinhronizacijo neomejenih naprav. Na voljo je tudi dražji Evernote Premium z 10 GB pasovne širine na mesec.

Niti ena naročnina ne ustreza “neomejenemu” zaračunavanju, vendar bodo dovoljene pasovne širine dovolj, da boste lahko tipkali.

Številka dve: OneNote

 • Najboljša aplikacija za beležke za študente
 • Najboljša aplikacija za beležke za oblikovalce
 • Najboljša aplikacija za beležke za shranjevanje v oblaku
 • Najboljša aplikacija za beležke za tablične računalnike

OneNote bi se lahko zelo enostavno uvrstil na prvo mesto na naši lestvici, prav tako enostavno, kot bi se lahko uvrstil na tretje mesto. Najbolj prepričljiv razlog, da izberete OneNote nad Evernoteom, je, da dejansko omogoča bolj fleksibilno ustvarjanje beležk, natančneje posnemanje dejanskega lista papirja v zvezku.

Besedilo lahko postavite kamor koli želite v beležko in OneNote opravi veliko boljše delo s podpiranjem zapiskov s črnilom z odličnimi orodji za risanje in algoritmi pretvorbe črnila v besedilo. Če iščete aplikacijo za zapisovanje tabličnega računalnika in pametnega kombiniranega računalnika, ni dvoma, da je OneNote pametna izbira, kot smo razpravljali v našem celotnem pregledu OneNote.

To je eden od razlogov, da imamo OneNote kot aplikacijo za zapisovanje študentov, saj omogoča natančno poustvarjanje besed in diagramov, zapisanih na črni plošči. Za razliko od Evernote-a OneNote omogoča tudi snemanje video zapisov. To je poleg podpore za govorne note, obe funkciji sta odlični za zajem predavanj v učilnicah za tista, ki bi raje absorbirala in sodelovala, kot pa besno pisala na svoje tipkovnice.

Poleg tega učenci (in učitelji) dobijo Office 365 od Microsofta brezplačno z veljavnim šolskim e-poštnim naslovom, ki poleg Word, Excela in PowerPointa vsebuje še 1TB prostora za shranjevanje v oblaku za OneNote..

Druge funkcije za izboljšanje opomb vključujejo vdelane povezave in priloge datotek ter spletni odsek, ki je na voljo kot razširitev brskalnika. Odsekalec omogoča shranjevanje strani neposredno v OneNote, da ohranite raziskave, poleg tega dodate opombe in klice, da se pozneje spomnite, zakaj ste stran najprej izrezali.

Z vsem dobrim je razlog, da nismo uvrstili Evernote na drugo mesto in OneNote na prvo mesto, večinoma stvar oblikovalske preference. Vsaj ta pisatelj, ki je zagotovo dolgoletni uporabnik Evernote-a, meni, da je Evernote boljše orodje za organizacijo in vzdrževanje fokusa, tako pomembnega za pripravo podrobnih raziskav in oblikovanja idej..

Poleg tega aplikacija OneNote, ki je na voljo v Microsoft Store za Windows 10, ne podpira oznak po meri, zaradi česar je razvrščanje povezanih zapisov veliko težje. OneNote 2016 je sicer, vendar ta različica opušča.

Možnosti načrta OneNote

Druga potencialna pomanjkljivost izbire programa OneNote over Evernote je, da brezplačna različica ponuja samo 5 GB prostora za shranjevanje prek OneDrive, ki ima prostor v skupni rabi s fotografijami, videoposnetki in dokumenti, ki jih tam shranjujete. Lahko pa zberete do 1TB prostora za shranjevanje za samo 6,99 USD na mesec in dobite tudi Office 365, ki se uvršča med najboljše ponudbe v oblaku za shranjevanje.

OneDrive ima tudi načrt za 50 GB za 2 dolarja na mesec. Bodite prepričani in preberite naš pregled OneDrive, če želite v celoti pregledati najboljše funkcije in pomanjkljivosti te storitve v oblaku.

Številka 3: Google Keep

 • Najboljša aplikacija za beležke za mobilne naprave
 • Najboljša aplikacija za beležke za glasovne beležke
 • Najboljša aplikacija za opomnike za opomnike

Google Keep ni skoraj tako zmogljivo raziskovalno orodje, kot sta Evernote ali OneNote: ni nobenih prenosnikov, ki bi organizirali vaše misli, beležke imajo omejitev 20.000 znakov, ne morete dodati prilog datotek, ni nobenih funkcij za oblikovanje besedila in ni namizni odjemalec. Kljub vsem tem pogrešanjem pa je še vedno priročna aplikacija za beležke, če jo dobro uporabljate.

Vrednost Google Keep izhaja iz tega, da se zaveda, da znotraj krajine zapisovanja dominira nad svojim lastnim prostorom, ki ga bomo poimenovali nišo “dopusti, da si to pripišem”. Zlasti Google Keep za Android je kot nalašč za snemanje tistih nepričakovanih utrinkov navdiha, ki se pojavijo med vožnjo z metrojem, sprehodom po parku in pontifikacijo na stranišču.

Google Keep smo še posebej posnemali kot snemalnik glasovnih beležk (ali kapetanskih dnevnikov, če imate Starfleet). Snemanje govornih beležk na vašem telefonu ni novost med aplikacijami za zapisovanje zapisov, vendar je v povezavi z Googlovimi na splošno natančnimi zmožnostmi prepoznavanja govora, je najboljše orodje, s katerim smo igrali pri pretvorbi glasu v besedilne opombe.

Google Keep podpira tudi označevanje, da pozneje razvrstite naključne misli. Obstaja tudi priročna opomnika, ki se uporablja skupaj s funkcijami za pripravo seznama Keep deluje dobro za sestavljanje projektov, trgovine z živili, maščevanja in drugih opravil.

Google Keep, ki preseneča kralja iskanja, ima spletni brskalnik za shranjevanje vsebine med brskanjem po internetu. Vendar imamo raje tistega, ki ga dobite pri Evernoteu, ki je bolj prilagodljiv in vam omogoča, da svoje izrezke zbirate v zvezke.

Poleg nekaterih omenjenih manjkajočih funkcij je verjetno najboljši razlog, da se izognemo Googlu Keep, negotovost glede zasebnosti. Google zasluži z oglasi in si pridržuje pravico do skeniranja uporabniških podatkov, shranjenih na njegovih strežnikih, za uporabo v ciljnih trženjskih akcijah (več o tem preberite v celotnem pregledu Google Keep).

Čeprav je Google Drive mogoče zaščititi s Boxcryptorjem, Evernote in OneDrive pa z SafeRoom, ni zasebnih možnosti, s katerimi bi zasebno šifrirali zapiske Google Keep. Upoštevajte to, bodite previdni, kaj rečete Googlu Keep, ker obstaja velika možnost, da vas tam prodaja tržnik..

Možnosti načrta Google Keep

Google Keep je stoodstotno brezplačen in vam omogoča, da si neomejeno beležite, kar pa nič ne zmanjšuje naših skrbi glede zasebnosti, saj je Google v teh dneh bolj zaslužen kot “ne delajte zla”. Aplikacija ne zasede prostora za shranjevanje v storitvi Google Drive, zato lahko to shranite jasno za svoje fotografije (ugotovite, kje se Google Drive uvršča v naš najboljši pregled v oblaku za shranjevanje fotografij).

Številka 4: zvezek Zoho

 • Najboljša aplikacija za beleženje zapisov

Zoho Notebook se uvršča med predzadnje priporočilo za uporabo beležk. Kot druge vnose na tem seznamu, tudi nekatere stvari naredijo bolje kot ostali, čeprav so te stvari nekoliko bolj omejene.

Zlasti menimo, da je prenosni računalnik Zoho idealen kot orodje za poročanje. Čeprav ni na voljo namiznega odjemalca, je vmesnik brskalnika oblikovan dovolj dobro, da ga verjetno ne boste opazili. Izkušnjo podrobneje podrobno predstavimo v našem pregledu Zoho Notebook.

Seveda to pomeni, da prenosni računalniki ne bodo na voljo brez povezave na namizju, še posebej problematično je, če boste dokumentirali apokaliptični scenarij, kjer ni prepleta.

Zasnova spletnega vmesnika temelji na kartici, pri čemer ima vsak prenosnik svojo kartico in ločen ovitek. Sami pokrovi prenosnih računalnikov so ročno narisani in ne trdnih barv, kar jih olajša.

Beležnice lahko vsebujejo neomejeno število zapiskov, čeprav so same note omejene na le 10.000 znakov, kar je približno od 2.000 do 3.000 besed. Za osebni dnevnik pa bi moralo biti dovolj spominjanja za dan.

Na voljo je tudi vrsta različnih vrst not, vključno s fotografijami, zvoki in skicami. Te pomagajo izboljšati vaše možnosti poročanja in bi se morale še posebej pritožiti na vrste oglaševanja.

Prenosnik Zoho ni primeren za poslovno uporabo, kar je presenetljivo, saj Zoho razvija predvsem poslovna orodja, kot je CRM programska oprema. Z notami ne morete sodelovati z drugimi, na voljo so omejene možnosti oblikovanja, optično prepoznavanje znakov za vlečenje besedila s skeniranih slik in ni IFTTT ali Zapierjevih receptov, da bi stvari, kot so posredovanje objav v družabnih medijih, shranili v prenosni računalnik..

Zoho načrti za prenosnike

Tako kot Google Keep je tudi Zoho Notebook popolnoma brezplačen. Ustvarjate lahko neomejene zvezke in neomejene beležke, ne da bi vam bilo kdaj treba skrbeti za nakup več gigabajtov v oblaku ali celo nalet na mesečne pasovne širine, kot boste z Evernote.

Edina omejitev, ki jo morate skrbeti, je omejitev 10.000 znakov za beležke in največja velikost datoteke 5 GB za priloge. Ker ni omejitev in stroškov, je Zoho Notebook idealen za tiste, ki iščejo aplikacijo za zapisovanje s podporo za prenosnike in z omejenimi financami.

Številka 5: Opombe k okvirčku

 • Najboljše orodje EFSS z aplikacijo Notes

Za poslovne uporabnike, ki morajo preprosto sprejemati in distribuirati beležke o sestankih, zapiske o projektih in druge beležke, je preprosta beležka smiselna. Najlažji način za to bi bila integracija z rešitvijo za shranjevanje v oblaku. Na žalost ni veliko najboljših izbir EFSS (za sinhronizacijo in deljenje podjetij) vgrajeno orodje za to.

OneDrive ima OneNote, vendar je to preveč za enostavne beležke. Dropbox in Box sta dve storitvi, ki verjetno najbolje delujeta za to potrebo, Dropbox ima svoje orodje Dropbox Paper, Box pa Box Notes. Od teh dveh smo se odločili, da je Box Notes nekoliko boljša aplikacija, zato je to naše peto in zadnje priporočilo za uporabo beležk.

Posamezne opombe, ustvarjene s pomočjo Box Notes, so lahko množične, s priporočenimi (vendar ne dejanskimi) omejitvami 200 strani besedila in 500.000 znakov. Kakor smo razpravljali v pregledu Box Notes, pa odsotnost organizacij, kot so zvezki in oznake beležk, pa tudi nobene možnosti oblikovanja besedila ne predstavljajo slabe izbire za zbiranje velikih količin raziskav.

Hkrati ima aplikacija za beležke preprost dizajn in funkcije skupne rabe, zaradi česar je dobra za vsakodnevno pisarniško delo. Delavci lahko dobijo dostop do opomb prek svojega e-poštnega naslova ali ustvarite skupno povezavo, ki kaže na beležko, in do 20 ljudi lahko isto beležko hkrati urejajo.

Če želite upravljati s to količino sodelovanja, Box Notes ustvari novo različico beležk na vsakih 30 sekund, tako da lahko vrnete neželene spremembe. Skrbniška konzola vam omogoča tudi spremljanje pregledanih, urejenih in izbrisanih zapiskov.

Box Notes Načrti

Box Notes ponuja brezplačno shranjevanje v oblaku Box. Če iščete možnost za osebno shranjevanje v oblaku, lahko uporabite 10 GB brezplačni načrt. Po tem pa razmerje med stroški in pomnilnikom nima veliko smisla za domačo uporabo: 11 USD na mesec za slabih 100 GB prostora za shranjevanje.

Za poslovne uporabnike je cena bolj primerna. Vsak načrt zahteva najmanj tri uporabnike, vendar neomejeno zanihati neomejeno shranjevanje v oblaku za 15 dolarjev na mesec.

Dejansko Box uvrščamo med najboljše neomejene rešitve za shranjevanje v oblaku. Če pa orodje za beležke za vas ne pomeni veliko, menimo, da je Egnyte Connect boljši dogovor in bolj sposobno orodje EFSS na splošno. Preberite naš pregled Egnyte Connect in ugotovite, zakaj.

Končne misli

Na voljo je nekaj drugih aplikacij za beleženje. Vendar nobena druga storitev, za katero smo ocenili, da ne bi smela omeniti, da je boljša od Evernote, OneDrive, Google Keep, prenosnika Zoho Notebook ali Box Notes za kateri koli poseben primer uporabe.

Medtem ko Evernote poimenuje najboljšo razpoložljivo aplikacijo za zapisovanje, ni ravno izvirna, ko gre za digitalne beležnice brez neumnosti, se je samo OneNote resnično izkazal za izzivalec, vreden pogosto uveljavljenega statusa “Evernote Killer”. Zoho Notebook nima skoraj dovolj funkcij, da bi njegov marketinški oddelek prepričal o tem (čeprav to sploh navajajo), medtem ko Google Keep to počne po svoje.

Za konec, ne glede na to, s katerim prenosnim računalnikom boste šli, če vtipkate prek javnega omrežja WiFi, bodite prepričani in bodite varni z VPN, še posebej, če za ohranjanje osebnih podatkov uporabljate katero koli od teh storitev. Imamo najboljši VPN vodič z obilico dobrih možnosti in tudi novinarje o zasebnosti.

Prosimo, da nam v spodnjih komentarjih izpustite svojo opombo in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me