Simplenote pregled – posodobljeno 2020

Simplenote pregled

Simplenote je sicer enostavna aplikacija za zapisovanje, ki svoje delo dobro opravi, vendar je to približno tako. V primerjavi z aplikacijami z najboljšimi opombami ji manjka varnosti in funkcij in je v bistvu puran kup. Preberite si celoten pregled Simplenote, da boste natančno videli, kje vas razočara.


Simplenote, ki ga je razvilo podjetje, ki stoji za WordPressom (Automattic), je brezplačno in odprtokodno orodje za zbiranje zapiskov. Medtem ko imamo radi nekaj drugih del, ki jih dela Automattic, pa žalostno trdimo, da njegova aplikacija za zapisovanje ne navdušuje.

Ko pride do njega, manjka več funkcij kot vključenih, brez prenosnikov, orodij za oblikovanje ali enkripcije v mirovanju. To je le nekaj napak, ki jih bomo izpostavili v tem pregledu Simplenote. Po drugi strani Simplenote podpira urejanje zaznamkov in objavljanje spletnih strani, zato lahko tisti, ki poskušajo upravljati spletno prisotnost, najdejo veliko vrednosti.

Če se vam zdi, da smo podhranjeni kot mi, naš najboljši vodnik za zapisovanje navaja več boljših možnosti za snemanje zapiskov o predavanjih in sestankih ali zbiranje raziskav. Stranski zapis, če vam je všeč bolj sposobni bratranec Simplenotea, WordPress, prav tako kot mi, imamo popolno spletno gostovanje za članek o WordPressu, ki ga boste morda želeli podrobneje pregledati.

Alternativa za Simplenote

Moči & Slabosti

Lastnosti

Simplenote vam omogoča ustvarjanje zapiskov in shranjevanje v oblak, samodejno sinhroniziranje z drugimi napravami, tako da jih imate vedno pri roki in nikoli ne izgubite misli. Da bi olajšali sinhronizacijo beležk, je razvojna ekipa Automattic izdelala namizne aplikacije za Windows, Linux in Mac ter pametne aplikacije za Android in iOS.

Obstaja tudi spletna različica orodja za beležke, do katerega lahko dostopate iz katerega koli podprtega brskalnika, priročen kadar niste v svojem računalniku.

Simplenote dosega svoje ime tako v dobrem kot v slabem smislu, kot smo predlagali na začetku. Čeprav imamo radi o minimalističnem dizajnu, ki ga bomo podrobneje opisali pozneje, ko bomo govorili o uporabniški izkušnji, ni veliko načinov za resnično izboljšanje zapiskov.

Na primer, v orodni vrstici ni možnosti oblikovanja besedila, niti za krepko, podčrtano ali poševno besedilo. Prav tako ni nobenih orodij za risanje in nobene možnosti za pripenjanje slik ali datotek k zapiskom.

Če se resnično želite vključiti v delo, Simplenote podpira jezik označevanja, ki ga lahko uporabite za spreminjanje besedila in vdelavo slik. Vendar pa vnos označevalne kode ne ustreza ravno pametnemu postopku.

Dve drugi funkciji, ki ju ne boste dobili s Simplenoteom, sta možnost ustvarjanja kontrolnih seznamov in nastavitve opomnikov. Te funkcije bi bile koristne za ustvarjanje hitrih seznamov opravkov, kakršni so v storitvi Google Keep (preberite pregled Google Keep).

Drug velik nadzor nad Automattic je izključitev prenosnih računalnikov za urejanje beležk, kot jih dobite z Evernote (preberite naš pregled Evernote). Vsaj lahko označite opombe za poznejše razvrščanje z oznakami po meri (npr. “Recept”, “ideja o spletnem dnevniku”).

Simplenote podpira deljenje not. Dostop do sodelavca lahko pošljete po e-pošti za urejanje ali objavo svoje opombe v spletu za vsakogar, do katerega je uporaben jezik označevanja. Obstaja tudi funkcija različice, ki vam omogoča, da vrnete neželene spremembe.

Na kratko, Simplenote je malce preveč preprost za tiste, ki iščejo orodje za sestavljanje podrobnih opomb. Kasneje bomo govorili o tem, kako to ovira uporabniško izkušnjo, nato pa bomo razpravljali o drugem področju, za katerega smo ugotovili, da primanjkuje Simplenota: varnost. Najprej naj osvetlimo lučko na enem od Simplenotesov nekaj prednosti: stroški.

Cenitev

Simplenote morda ponuja zelo osnovne funkcije za zapisovanje, je pa tudi brezplačen in odprtokoden. Res je, večina drugih prenosnih računalnikov v oblaku ponuja tudi brezplačne različice, le peščica jih je vedno brezplačnih. S Simplenoteom lahko ustvarite toliko opomb, kolikor želite, brez skrbi o shranjevanju ali mesečnih omejitvah pasovne širine.

Kljub temu, da ste brezplačni, vas oglasi v aplikaciji ne bombardirajo. Težko je reči, kako Automattic z orodjem zasluži denar, razen če je namen igre preprosto ustvariti prepoznavanje imen za storitev v oblaku, Simperion, WordPress ali različne dodatke WordPress..

Tako kot pri Zoho Notebook-u, še eni popolnoma brezplačni aplikaciji za zapisovanje, o kateri si lahko preberete v našem pregledu Zoho Notebook, se moramo vprašati, ali odsotnost prihodka lahko ovira, da se Simplenote na kakršen koli pomemben način res izboljša. Če bi morali ugibati, bi rekli da.

Uporabniška izkušnja

Naprej si bomo ogledali različico namiznega odjemalca Windows 10, ki je na voljo v trgovini z aplikacijami Windows. Poleg odjemalcev za Linux in MacOS je na voljo tudi različica sistema Windows 8 za prenos s spletnega mesta Simplenote.

Stranka sama izgleda čisto, kar je idealno za brainstorming. Opombe so napisane v velikem okenskem podoknu na desni strani.

Spodaj na levem robu bo prikazan seznam vseh zapisov, ki ste jih ustvarili. Novo opombo lahko ustvarite s klikom na ikono „+“ nad tem seznamom.

Zanimivo je, da na slab način ne morete podati imena zapiskov. Namesto tega se imena ustvarijo na podlagi besedila telesa. Zaradi tega je težko najti opombe, če jih imate več, tudi z iskalno vrstico in možnostjo dodajanja oznak po meri.

Oznake omogočajo hitro razvrščanje podobnih opomb in jih lahko dodate v beležke, tako da vnesete ime oznake, ki ga želite uporabiti blizu dna odjemalca, kjer piše: »Dodaj oznako«. Pomembne opombe lahko pripnete tudi na vrh, tako da kliknete ikono informacij in omogočite »pripni na vrh«.

Če želite sodelovati z drugimi v zapiskih, kliknite gumb za skupno rabo na vrhu odjemalca. Nato v okno, ki se pojavi, v okno »Sodelovanje« vnesite e-poštni naslov osebe, ki ji želite odobriti dostop.

Čeprav je koristno, nas ne skrbi veliko dejstvo, da Simplenote ne dovoljuje, da omejite dovoljenja za sodelovanje samo za branje. Druga orodja za prenosnike, vključno z Evernote in OneNote, imajo veliko boljše možnosti za nadzor vsebine za sodelovanje.

Vsaj v primeru nenamernih sprememb se lahko vrnete na prejšnje različice. To storite s klikom na gumb »Zgodovina« in z drsnikom, da si opombo vrnete v preteklost.

Beležke lahko tudi “objavite”, če jih želite videti, tako da ustvarite spletno povezavo. Vsakdo s to povezavo lahko dostopa do vaše opombe, vendar je ne more urejati.

Edina druga stvar, ki jo je pri enostavni uporabi vredno omeniti (komajda), je ta, da lahko stranko preklopite na “temno” temo, ki jo nekateri lažje vidijo na očeh.

Čeprav je dizajn lep, na splošno Simplenote ni zelo prilagodljiva aplikacija za beleženje. Dobro je zapisati osnovne opombe, toda študenti in ustvarjalni tipi bodo zaradi številnih funkcij verjetno vse zelo frustrirajoči.

Varnost & Zasebnost

Simplenote ne zagotavlja veliko na poti varnosti. Medtem ko so datoteke šifrirane med prevozom, so ostale v odprtem besedilu, medtem ko so shranjene v oblaku. To je lahko nevarna praksa, saj bo vsakdo, ki bo dobil dostop do strežnikov Simplenote, lahko prebral vaše zapiske brez šifrirnega ključa.

Beležke samodejnih zahtevkov se hranijo v navadnem besedilnem strežniku, tako da lahko drugi poiščejo vaše zapiske po spletu. Čeprav je to lahko koristno za opombe, ki jih želite objaviti, za druge opombe ni dobrega razloga, da ne ponudite šifriranja v mirovanju. Tu je to po lastnih besedah ​​podjetja:

“Simplenote z vidika varnosti deluje podobno kot druge priljubljene spletne storitve, kot sta Gmail in Facebook. Vaši osebni podatki so zaščiteni s strogim pravilnikom o zasebnosti. Toda zaradi potrebe po iskanju vaših zapiskov po spletu mora biti vsebina med shranjevanjem nešifrirana, da lahko programska oprema poišče iskalne pogoje. Zaradi tega priporočamo, da Simplenote ne uporabljate za shranjevanje ničesar občutljivega. “

Podjetje vas vsaj opozori pred shranjevanjem občutljivih informacij, ki jih dodamo.

Za tiste, ki želijo bolj varno izkušnjo beleženja, se Evernote in OneNote združita z zunanjim orodjem SafeRoom, ki omogoča zasebno šifriranje beležk od konca do konca.

Simplenote prav tako ne ponuja možnosti za dvofaktorsko overjanje (2FA), funkcijo, ki pomaga zaščititi pred nepooblaščenim dostopom do oblaka v primeru ukradenega gesla.

Pravnomočna razsodba

Za povprečno osebo, ki išče sposobno orodje za zapiske, Simplenote ni odgovor. Medtem ko sprejemamo odprtokodni pristop, je odsotnost kritičnih lastnosti in dobre varnosti preveč za premagovanje, da bi si Simplenote prislužil celo na kratko priporočilo.

Medtem ko nekateri morda najdejo pribitke in objavljajo funkcije, ki so koristne za trženje in druge namene, obstajajo boljši urejevalci označevanja za tovrstne stvari.

Če potrebujete bolj sposobno orodje za zapiske in ne želite plačati niti centa, kot kdajkoli prej, je Zoho Notebook veliko boljša izbira, čeprav nima odjemalca za namizje. Druge možnosti v našem najboljšem priročniku za uporabo aplikacij za beleženje morda ustrezajo tudi vašim potrebam, zato ga ne pozabite prebrati.

Mislite, da pogrešamo sliko z Simplenoteom? V komentarjih spodaj nam lahko zakričite. Tudi mi postavljamo vprašanja. Hvala za branje!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map